|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
, a re różności z kaszkami to wszystkie od Gerbera?Może nic Mu nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Svinecka pochwal się jakiego masz zdolnego syna
![]() daj fotkę, daj Ania jestem bardzo ciekawa co powie lekarz a teraz z tymi wynikami pójdziecie do państwowego, czy prywatnie ? a moje dziecko leży obok i kopie mnie nogami - boli ![]() i w dodatku jojczy Dziewczyny mam pytanie, czy Wasze dzieci też tak robią ? Mati nabiera sobie śliny do gardła i gulga, jak przy płukaniu gardła ![]() a nieraz ta ślina zbiera się mu i mały się nią dławi, wtedy jęczy zeby go wziąć na ręce tzn ja pisze że to ślina ale nie wiem co to jest ? czy ktos też tak ma ?
|
|
#153 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
no muszę przyznać że do tego to ja mam talent wybitny
![]() Cytat:
no to już mi trochę lepiej ![]() Cytat:
) i ślini się na potęgę, a nie zostawię jej przecież w mokrym bodziaku czy bluzeczce Cytat:
brawa dla Kubusia, ale dla mamy przede wszystkim teżCytat:
najgorsze, ze nie wiem o co jej chodzi Cytat:
![]() pomogłabym z tymi słoikami ale szczerze mówiąc nie za bardzo pamiętam, z tego co kojarzę, to zajęło nam to około 2 tygodni Cytat:
daj fotke ![]() Kurcze, gdyby mi się tak zdarzyło jak Kasi to bym małą pewnie próbowała przystawiać (Kataryznko to bez przytyków do ciebie), a swoją drogą ciekawe czy po takim czasie byłoby możliwe rozpoczęcie karmienia?Uporałam się z tym nieszczęsnym praniem, aż dumna z siebie jestem
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo joga......ja jakos nigdy nie probowalam... wiem ze hormony powoduje ze ma sie wiekszy apetyt ale nie zawsze
|
|
#155 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dzisiaj dałam małej pierwszy raz kaszkę wieloowocową i w trakcie karmienia ją przeczyściło Cytat:
Wiem że konsekwencja to podstawa i tego się będę trzymać no bo Cię jeszcze posłucham nie no nie jest tak źle mama, aż tak natrętna nie jest, w sumie to tylko przy tym usypianiu tak mnie wkurza ![]() Skierko zdrowiej szybciutko Nie no zaraz z siebie wyjdę ![]() Elleri moja mała gardła nie płuka ale za jak jest senna to wciska głowę do poduszki jakby się chciała przydusić
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2009-12-28 o 21:33 |
|||
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
jakos nie doczytalam ![]() Cytat:
-znaczy jezyk wyciaga i pierdzi a potem slina jej leci i robi bable
|
|
#157 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby to nie bylo nic powaznegoi moze dziewczyny maja racje ze ten mocz powinien byc pobrany od razu do pojemnika a nie woreczka i dlatego cos wyszlo ![]() daj znac po wizycie Cytat:
powiedzcie mi, podajecie lyzeczke dziennie czy tak jak bylo gdzies w artylule ze na 100 ml lyzeczke, czyli jak np robicie jakies mleko czy kaszke to np na 200 ml 2 lyzeczki? bo juz zglupialam ![]() Cytat:
dla Kubusiajestem zdania ze jak dziecko grzeczne to trzeba chwalic ![]() i trzymam zeby zasypial samCytat:
jak juz wiedzialam ze bede konczyc z karmieniem (zaznaczam ze ja sciagalam praktycznie caly czas, mala piersi juz nie dostawala) to zaczelam rzadziej sciagac dwa razy dziennie, pozniej przeszlam na raz dziennie, z tego raz na dwa dni, pozniej raz na kilka dni az przestalam w ogole sciagac i udalo mi sie, bez zadnych tabletek na wypalenie pokarmu piersi mam miekkie, coraz mniejsze (swoja droga bardzo mnie to cieszy i chcialabym zeby byly takie jak przed ciaza czy malutkie ), nic mnie nie bolalo, nie wiem czy mi cos jeszcze leci, przypuszczam ze gdybym przycisnela to pewnie cos by polecialono i z tego co tu dziewczyny pisaly to pomaga w tym picie szalwi ja mam czasem wrazenie ze jak mala zje obiadek to za dwie godz jest glodna ale to zalezy o ktorej je, jesli zje o 12 to szybciej jest glodna, jesli dam jej o 16 to wytrzymuje spokojnie do 20 Cytat:
za szybkie przegonienie tych bakterii u Eryczkapochwal sie makijazem ![]() a na ojca Eryka brak mi slow ![]() jestem po aerobiku, wycisk znow dzis byl ale to dobrze po swietach przybylo troche i od nowego roku obiecuje sobie jesc mniej ciast, ciasteczek, ogolnie slodyczy i nie podjadac wieczorami! moze dam rade, ale bedzie ciezko
|
|||||
|
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
powiem tobie za ja slucham rad mojej mamy ale nie wszystkie wprowadzam w czyn-poprostu mam swoje zdanie i tyle.....
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zbiera czasem sline i tak jakby nia pluje i sie cieszy przy tym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- i znow zapomnialam ![]() Skierko zdrowka |
|
|
|
|
#161 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
![]() daj spokoj nawet nie chce mi sie o nim myslec bo od razu mnie szlag trafia Cytat:
no i te kolory teczy ![]() Cytat:
ooo nawet nie widzialam, ze tak wyszlo tak jak pisalam niestety nie mam ale moze nastepnym razem nie mam ![]() Cytat:
![]() lece malego polozyc
|
|
|
#162 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
część z BoboVity, część z Gerbera i chyba jeden z Hippa ![]() mam nadzieję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a to mój nakłada sobie na głowę pieluszkę, kocyk zależy co ma pod ręką i macha rekami i jęczy, a nie zdejmie sobie tego ![]() Cytat:
![]() już bym wolała pierdzenie boje się że w końcu mi się zadławi ![]() nieraz widzę, jak nad nim stoję, że ma w gardle pełno płynu i nerwowo go przełyka ![]() może ma chore gardło, albo migdałki ? dlatego pytam, czy któreś z Waszych dzieci tak robi
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak tak dobrze ze skleroza nie boli ehhh dziekujemy z Zuzia za wszystkie komentarze ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę mi ulżyło ale tylko trochę ![]() Cytat:
|
|
|
#165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zna sie na modzie ![]() Cytat:
![]() ja tez sie boje zadlawienia zwlaszcza ze juz raz to przechodzilam.... ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Dziewczyny ja uciekam -musze sie polozyc bo jakos mnie kregoslup boli a jak tz wroci to ide sie myc i spac choc pewnie usne juz teraz przy tv........wiec dobrej nocki
|
|
#166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z paleniem to wcale o nikotyne nie chodzi a o odruch i dymek wiec e by mi sie nadal i po wyplacie kupie bo wiecej by poszlo na mietowe lm linki Tzn mimo e masz ochote jeszcze na zwyklego?bo ja juz calkiem bym chciala odejsc od zwyklych Ja bym wziela tego medium lub zero, ale miete, a gdzie zaopatrujesz sie w te katridze czyli te wklady? allegro? hormony tzn anty? ja biore ale specjalnie nie zre jak dzika swinka Cytat:
Aaaa i moja sciagnie sobie pieluszke jak jej zawadza Cytat:
No nie wiem, wiedziec nie chce.Moze gdybym swiadomie na zatrzymanie laktacji nie brala od czasu porodu to po wielkiej walce moze udaloby sie rozhustac, chociaz nie wiem, moze Eleeri sie wypowie. Nie, nie pogniewalam sie, to zaden przytyk ![]() Cytat:
chyba nie myslisz ze po kaszce ja wzielo.Ledwo na poczatku przewodu a po chwili juz na koncu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, ze to przejściowe Cytat:
Cytat:
|
|
|
#168 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
musze pomyslec nad tym e. - mi tez chodzi o odruch, dymek i zaciagniecie sie
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
spokojnie, na pewno jeszcze jakiś taki cudak się znajdzie
![]() Edit: już widzę, że jest Laurka
|
#170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mój tez sie chichra ja też ![]() Cytat:
w końcu już 3 dzieci tak robi uff no mi sie wydaje że rozchulać można w każdym momencie ![]() tak myslę, w końcu niektóre matki nawet adoptowane dziecko potrafią karmić swoim mlekiem ![]() Cytat:
![]() miałam taką bajkę "O cudaczku-wyśmiewczku"
|
|
|
#171 | |||||||
|
celebriti
|
Cytat:
nawet nie wiem czy dziasla rozpulchnione..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja sie nie martwię, tzn jasne ze od razu do góry i oklepanie ale wydaje mi sie ze dziecko uczy sie polykac i jak wszystko na poczatku slabo mu to idzie. ale to moja teoria. Cytat:
takze uzaleznienie od nikotyny bankowe !a co do wlasnie odruchu: e jest ciezki, nie podapalasz( niby nie wielka czynnosc w calym rutuale palenia ale ktos mi zwrocil uwage na to i juz mnie to wkurza ) i moim zdaniem trzeba sie b duzo zaciagac, zwyczajnie trudniej sie go 'pali'. ale bede sie mobilizowac. fajnie sobie siedziec przy stole i kurzyc![]() poki co sie nie zaopatruje bo to moja nowa zabawka i w opakowaniu jest kilka wkladek medium high i chyba tez najslabsze.. podobno mozna dokupic sama nikotyne i nasaczac ale nie wiem czy w tej wersji tez ?( mam MILD) tak anty, no ja tyje gorzej jak w ciazy :/ mam ciagly apetyt. zalamka. jestes doswiadczona w hormonach? czy daje cos zmiana? na inne? ile nalezy brac by mogla sie ustabilizowac sytuacja i ewentualnie zmienic? Cytat:
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny dzięki za info i znalazłam wśród słoiczków jeszcze danie z kaszą jaglaną - to chyba też gluten, nie ?
|
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, Ania dziekuje wszystkim ciociom za zyczenia
![]() Duzo buziakow dla solenizanta Kubusia! Dziewczyny, jaki piekny wstep do nowego watku! ![]() Dzisiaj wrocilismy od tesciow. Bylo bardzo milo, Aneczka dostala sliczne sukienki i troche zabawek, byla wysciskana, wynoszona i wycalowana. Widac, ze dobrze Jej u babci i dziadka- nawet mamy nie zauwazala (co mamusie troche bolalo Widac bylo, ze Ania od razu odzyla w domu, tak jakby pamietala, ze to Jej lozeczko/pokoj itp. Ciekawe, czy dzieci pamietaja takie rzeczy?Maz wybyl na piwo z kolega, Aneczka zasnela, a ja sobie serfuje. Przylaczam sie w bolu do mam, ktore musza wrocic do pracy- nie wyobrazam sobie, co to bedzie, chociaz wracam tylko na 1 dzien. Ciezko jest mi Anie zostawic nawet na godzine, a co dopiero na caly dzien ![]() Skierko, jak zdrowko?
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to irytujace, wciaz nie mam jej pod reka czyzby to gwiazdorek przyniosl pod choinke e papierocha? wklady sa na alle, wszystkie 3 rodzaje, mozna tez dokupic aromat smakowy Anty lykam od zawsze.Od kad pamietam.Przed zajsciem w ciaze minimum 5lat.Bralam 3rodzaje tabletek i tylko Harmonet mi nie sluzyl jakos, wiec tylko jedno opakowanie zazylam Moze gin powinien ci zlecic badania przez doborem anty, skoro taka wrazliwa jestes. Przestudiuj ulotke, moze przy tych tabsach to taki bonus od firmy Ze sie zre
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w Biedronce mają być pasy masujące
![]() za 50 zł zastanawiam się czy to w ogóle działa ![]() co myslicie ? aha i sa parowary za 89 zł co prawda od 17.12 ale ja dopiero teraz zauważyłam ![]() może jeszcze są, tylko nie wiem czy można myć w zmywarce ![]() no i mówię dobranoc, lecę zmienić majtki młodemu, a potem idę go uśpić - może uda się to zrobić jeszcze dzisiaj ![]() do jutra, pa.
|
|
#176 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale musze czekac :/Tak czy inaczej daj znac jak juz przyjdzie jak sie sprawuje A nowe foteczki mojej laseczki niedługo wrzuce do albumu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Dopiero jak sie do mnieprzytuli to jest OK. A dawniej to jak zaczynała kwekac to monia dostawała i kimaCytat:
|
|
#177 | |
|
celebriti
|
nie spotkalam sie z tabletkami na ktorych nie byloby napisane ze sie nie tyje... no nic pogadam z ginem.
zapomnialam Ci napisac, pale vogue nadal, tylko w domu e. takie mam zalozenie, by nie palic w domu i po to go mam. zobaczymy czy da rade. w sumie niezly gadzet. nie, nie gwiazdkowy ale zaczelam uzywac w piatek
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiscie go nie czuc-ze bylo palone? Siedzac tu z wami nie wiedziec dlaczego tak dlugo zmobilizowalam sie jeszcze by rozpakowac i zaladowac zmywarke,oraz ugotowac szagówki(nie wiem czy to poznanska nazwa)-takie kluski z ziemniakow ugotowanych, maki i jajka.Mama na tacy mi przywiozla surowe i duuuzy pojemnik ciemnego sosu, juz mi jezyk do... ucieka na sama mysl jutrzejszego obiadku Zaczepila mnie jeszcze mloda siorka na gadu, tak tak ta od tego textu doroslego Wlasciwe ona by chciala kilikac zeby klikac.Sama tematu nie rzuci a patrzy zeby ja bawic rozmowa...boshe jak ja nie lubie czy to w realu czy necie takich osob Zawsze mam na nia sposob, a wyglada to tak, ze pytam ja co robi nasza mamusia i prosze ja zeby zapytala czy mnie kocha i jak bardzo, i zeby przekazala ze ja ją kocham najmocniej na swiecie ![]() I mlodej wlacza sie zazdrosc i pisze :musze konczyc A potem mame meczy i ta musi ja zapewniac ze ja gorliwie kocha
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-12-28 o 23:33 |
|
|
|
|
#179 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wrocilam po godzinie z solarium i apteki a moje dziecko co robi? oczywiscie nie spi zjadl poltorej godziny temu 200ml mleka z butli i teraz obudzil sie na cyca ![]() ehh nie wiem juz groszku ja tez voque - mentolowe ciemne
|
|
|
#180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do cycusia w nocy się przytulić, który facet by nie chciał
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

, a re różności z kaszkami to wszystkie od Gerbera?

chociaz nie wszystko, ale niektóre rzeczy są tak wymiętolone, ze az proszą sie o poprasowanie 

brawa dla Kubusia, ale dla mamy przede wszystkim też

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)