|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Scent Bar XII
Cytat:
:O psychiatrach się nie wypowiadam, bo to trochę co innego - ich środki działania to głównie przepisywanie leków i niestety często się tylko do tego ograniczają. Ale nie mogę uwierzyć, że psycholog literalnie Ci powiedział, że Ci nie pomoże, bo jestes zbyt inteligentna. Inteligencja pacjenta nie przeszkadza w terapii - jest wręcz przeciwnie. To, co przeszkadza to opór psychologiczny. Jeżeli pacjent nie chce współpracować z terapeutą, silnie oporuje, to terapia nie ma sensu. Rozumiem, że terapeuta mówiąc "normalne metody działania" miał na myśli podejście systemowe lub poznawczo-behavioralne - czyli szeroko stosowane, empirycznie sprawdzone metody. Bo jest jeszcze cała masa podejść o wątłych podstawach teoretycznych, skupionych na pracy ze snami, duchowością, wartościami itp. Na przykład psychologia procesu, ustawienia Hellingera. Na niektórych to nawet lepiej działa niż klasycze podejścia. Ale takie "nienormalne metody działania" często są praktykowane przez osoby bez kierunkowego doświadczenie, z mglistym pojęciem o etyce zawodowej a to może wyrządzić sporą krzywdę. Znam osoby, którym taka terapia poważnie zaszkodziła. Jeżeli pacjent jest otwarty, ma motwację do współpracy i nie ma nastawienia rywalizującego względem terapeuty to jest duże prawdopodobieństwo powodzenia terapii.
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-12-29 o 11:11 |
|
|
|
|
#362 |
|
Nindżopesz
|
Kurcze, obiecałam kupować perfumy dopiero po stracie kolejnych kilogramów a tutaj Encens Flamboyant kusi... Było 55,8 kg, jest 55,2 to jeszcze za wcześnie, nie? :P
Echh... poza tym wcale nie jestem przekonana czy EF mi się podoba na tyle aby mieć własną flachę, testowałam od MaryJane i wydawał się być ciekawy ale może zbyt szpitalny, hm... Ach, te dylematy. |
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja takl przed świętami zrobiłam i chyba przejdzie mi z Wazambą ![]() Kurcze, dopiero sobie przypomniała, że koleżanka, do której na Sylwestra idę, to wielka miłośniczka dance i disco polo Już mi się odechciało ![]()
|
|
#364 |
|
Nindżopesz
|
Taki był plan ale czekam aż będą mieli Fille na Szpilkach żeby zamówić kilka próbek przez net... Odpisali, że będzie do wysyłki w połowie stycznia a dopiero po Sylwestrze w ogóle będą wysyłać. Może i dobrze bo czekam na kilka próbek z Lucky, nie daj boże bardziej mi się spodobają
![]() A co do imprezy pozostaje Ci szybko się upić. |
|
|
|
#365 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
) W dodatku, jak widać, wszyscy wierzą we mnie bardziej niż ja sama w siebie, a to tylko zwiększa.. presję ![]() A jeśli się okaże, że jednak mieliście rację, to flaszkę bardzo chętnie postawię Kurde, ledwo człowiek wstanie, a tu już południe
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: łee... własnie mi napisała, że jej rodzice też będą... i jakiś starszy kuzyn z żoną... Buu - to już sztywno będzie ![]() Może się jeszcze rozmyślę... ![]() Zachciało mi sie przebieranej imprezy - bym się na Miss Vampire odstrzeliła ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-12-29 o 11:55 |
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Obudziłam się o 2 w nocy z klawiaturą odciśniętą na czole... Gryksie, skoro widziałeś, to tym bardziej powinieneś być einverstanden! :P PS. A na tym zdjęciu to po lewej czy po prawej jesteś..? ![]() Sabbath, a jak długo bierzez te tabletki? Jeśli dłużej niż miesiąc, to zmień, bo już nie pomogą. Ja miałam Anacaps, pomogły. Inneov też się chwali, tylko to jest zabawa rzędu 100 zł... I nie zapomnij o drożdżach. No czyli 1:0 dla potwora Pin up ![]() Co do psychologów, chodziłam do jednego. Wiele jej zawdzięczam, bardzo mi pomogła. Z takim podejściem, jakie ona reprezentowała, nie spotkałam się. Wszystko rzetelnie przeprowadzone, w miłej, ciepłej atmosferze, niemal jak u siebie w domu. Dalsze leczenie wymaga psychiatry. W tym celu jeżdżę do Łodzi. Pani doktor jest również przesympatyczna, wszystko wyjaśnia, nie pozostawia w niepewności. Przepisywanie leków w moim przypadkujest konieczne, więc nie mam do niej o to pretensji, wręcz przeciwnie. Widocznie trafiła dobrze po raz drugi... Maju, w rzeczy samej. Będę nawracać
|
|
|
|
#368 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś Ty On mnie nie zgarnia sama się.ekhem zgarnęłam Cytat:
Cytat:
nie jest to pocieszajace ,wolałabym ,zebyśmy nie miały takich rozkminek Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no własnie.....Łer is Gryx? Dzień dobry wszystkim i sobie podśpiewuję na tę okoliczność:dieta dieta,koniec hurtem czas na detal,detal....pomaga nawet
|
|
#369 | ||||||
|
BAN stały
|
![]() Piękność nocy po lewej ![]() Cytat:
Ale ja żadnych pysiów nie brałem ![]() Cytat:
A to prawie to samo, co pasztet Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty szpieeeguuu
|
||||||
|
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ej no ,powiedzcie gdzie... bo jam ślepa jakby mi było mało nieszczęść
![]() edit: już widziałam....milusi jest nasz Gryx i wiecie co wcale nie niszowy trza go rozwieść z Madzikiem
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2009-12-29 o 12:16 |
||
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdeeee, ja chyba nie idę na sylwestra... koleżanka mi pisze teraz, że jeszcze jej rodzice mają być, jakiś kuzyn z żoną ma przyjechać...
To niech się kurde zdecyduje, czy chce robić imprezę dla rodziny czy balangę dla znajomych Jakbym chciała siedziec na posiadówie ze starymi, to sobie w domu mogę zostać i tak zrobić
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Skarbiątko, a co chcesz wiedzieć?
Ja Ci wszystko powiem ![]() Gryks, kłamiesz znowu, zaraz będzie bat! |
|
|
|
#373 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#377 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
![]() Cytat:
Cytat:
a do mnie koleżanka pisze ze sie do mnie wybiera 31 wieczorkiem i wyjeżdża 02.01 -wszystko byłoby ok gdyby raczyłam mnie zawiadomic wcześniej, bo tymczasem borem lasem ja mam inne plany
|
|
|
#378 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Chciałabyś Sylwka bez dens i diskopolo? ![]() Cytat:
No dooobra, reszta % we własnym zakresie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty chyba faktycznie wczoraj "lekko" nietrzeźwa byłaś ![]() Cytat:
![]() Ale, Psze Pani, co się znowu dzieje?
|
|||||||
|
|
|
#379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No przecież mówiłam że się drinkuję ![]() Na to wygląda bo do niszowych ciastek Madzika absolutnie nie pasujesz NO i teraz nie wiem coś mi się widzi że Madzik przekombinowała z tą niszą..trza poczekać na rozwój wydarzeń
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Skarbiątko, wszystkiego najlepszego Gryxiu, niezłe ciacho z Ciebie, ale jak się będziesz dalej odchudzał ,to naprawdę niedługo zaczniesz wyglądać jak Anja Rubik.... A ja w sylwestra idę właśnie na '' domówkę'' do przyjaciółki, będą jej rodzice ale są świetni i ich uwielbiam ( jak wszyscy) , czasem wydajesię że mają w sobie więcej luzu niż moja przyjacółka i jej mąż
|
|
|
|
#381 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Pewna różnica jest bo mój TŻ lubi rude/ych więc z kolegą bym go nie puściła na Kreta A propos, z Islandii raczej nici bo ceny mają zabójcze, bez żarcia wyszło mi 10000 za tydzień Chyba, że jakąś tańszą wycieczkę objazdową znajdę.
|
|
|
|
|
#382 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ile za tydzień
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
zaraz z niej wyciągnę listę gości i obadam, czy się opłaca fatygować...
![]() Cytat:
![]() hehe ![]() żeby było z kim? koleżanka odpada, po 5 kolejkach, a jej rodziców znam od podstawówki i ![]() Ze starszymi, co się z moimi starszymi znają, trudno będzie zrobić sobie luzacką bibę W dodatku jej ojciec jej jeszcze gorzej wymądrzały od niej - taki przemądrzały tępak ze wsi ![]() Poczekam, pomyślę... może młodsze pokolenie mnie skusi... (albo duża szansa, że rodzice szybko się zwiną spać )
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-12-29 o 12:47 |
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Maju, jakby co, to ja będę w Barze, zapraszam
|
|
|
|
#386 |
|
To ja :)
|
Hej! Macham wszystkim z łoża boleści... Dopiero się powoli podnoszę, miałam kaprawe święta -w przeddzień mnie pogotowie zabrało z podejrzeniem zawału. Potem było 100 różnych innych koncepcji, ale w końcu diagnozy nie było.
W wigilię nawet do kolacji nie usiadłam -huśtawki temperatury od 34 do 40 stopni i makabryczny kaszel. Teraz już "tylko" pluje krwią, mam kaszel i pęka mi głowa. Serce sie uspokoiło, nerki też, może będę żyć Już nawet dziś pachnę!
|
#387 |
|
Rozeznanie
|
Cbrku miły. skarbiątko...biedactwa..r emont może zabić człowieka fizycznie i psychicznie,sytuacje zyciowe tez....ja jak juz nie mogłam to mówiłam sobie tak q****, to co złe kiedys mija..jak mantrę niemal..powtarzałam sobie to po civhu w głowie....i próbowaąłm z zyciem dalej wziąć sie za bary......a wypłakac się tu to czasem jak wentyl bezpieczeństwa......czase m gdzies trzeba z sibie wyrzycić .......dobrze że można tu.....
.. Justynaneyman, ja ciebie proszei: idź do szpitalabo to moze byc udar mózgu_ są wylewowe i niedokrwienne. jejciu murszafko....zdrowiej zdrowia życzę....... witam wszystkich...
Pod słońce...... Edytowane przez envy07 Czas edycji: 2009-12-29 o 12:52 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dobrze, że już lepiej! ![]() I tak bez diagnozy... to jest najgorsze... Zdrowiej szybko! |
|
|
|
|
#389 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też będę Cytat:
ale nie zostawisz tego tak? pójdziesz znów do lekarza? Cytat:
|
|
#390 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
bo ona z zagranicy przyjechała...co prawda tydzień temu i nikomu nie powiedziała a teraz pragnie sie spotkać ![]() napisałam ze mam inne plany-bo co innego mi pozostało ![]() Cytat:
![]() no ale czekaj- a nie mozecie zarełka wziąć? mąż kumpelki był we wakacje na rejsie dookołe Spitsbergenu ![]() i oprócz broni, tel satelitarnego itp brali liofilizowane zarełko. przeciez mozecie wziąć tez konserwki jakieś, zupy w proszku, wekowane mięcho (to kumpel rowerzysta uskutecznia) troche makaronu, pyry w proszku, kuchenka campingaz i sru!!! Cytat:
o rety!!! współczuję...ale jak to Cie tak wypuścili bez diagnozy yyyyy...i co dalej?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

:

) W dodatku, jak widać, wszyscy wierzą we mnie bardziej niż ja sama w siebie, a to tylko zwiększa.. presję

kurcze...złego słowa nie powiem
, niszowy kolega też fajny