|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
o amtko, jak ten czas leci...
jak się do Was "wprosiłam" pisałyście, że to ten czy ten tydzień, a teraz już o rozpakowywaniu mowa... ![]() ale ja Wam zazdroszczę... |
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobrek wszystkim
chyba tylko się przywitam bo nie wiem jakos co napisać ![]() Miłego dnia!
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się naprodukowałyście!
![]() Przede wszystkim gabisun - bardzo gratuluję Abz, niezłą masz pamięć Nie lubię, jak się mówi "fasolka", ale gabisun - nie przejmuj się Scio, my się staramy od maja bez skutku i też czasem się czuję jedyną niezaciążoną, ale to nieprawda. Po prostu skupiamy się na tych, którym już się udało. A zobacz, ile nas jest - niezaciążonych Musimy się trzymać i wierzyć, że się uda
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2009-12-29 o 10:00 |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponad miesiąc leżały na szafce ![]() ja bolesnych @ nie mam , głównie chodzi mi o długość cyklu... te tabletki mają podobno regulować cykle.. zauważyłaś coś u siebie w tej kwestii ? ale tak szczerze mówiąc to ja już chyba będę zawsze miała długie cykle i na to lekarstwa nie ma.. taka natura tylko żeby ta owu była kretencja jeszcze ja niezaciążona , tyle ,że póki co starań nie ma więc może dlatego nie napisałaś o mnie scio a ja wiem ,że to dla Ciebie nie jest łatwe , to normalne wg mnie...i wiem ,że ciężko pogodzić się momentami z tym ,że jedna szybko zachodzi w ciąże a druga po kilku cyklach ale w życiu tak już będzie i nic się w tej kwestii nie zmieni. malga ajj ja też spać nie mogłam dzisiaj...chyba dlatego ,że o 19 do 21 grałam w siatke i jak jestem po ćwiczeniach to mam problem ze snem ![]() Która z Was dziewczyny robiła/robi testy owulacyjne? po ilu min. odczytujecie wynik? u mnie jest ,że po 5 min. , ale inne testy mają po 8 min. i wczoraj jak odczytałam po 8 to bladziuteńka kreska była , a po 5 nie
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam, czy nie kupić.
|
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwka to w instrukcji powinno byc napisane, w tych moich po 5 min (mam te tanie z all)
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
abz no znalazłam , w instrucji jest napisane ,że po 10 min.
tylko jak kreska jest bledsza od tej 1 to jest negatywny
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dziś sobie do 10 pospałam, bo od 6 jak TŻ poszedł do pracy do 7 nie mogłam usnąć no a jak już usnęłam to do 10 ![]() Śniadanko zjedzone i dalej buszujemy po all Lindsley dobrze że poszłaś do lekarza, szybciej zażegnasz małą zmianę Ja myślę od rana nad nazwą wątku i ciężko mi idzie (myślę, żeby zrobić Go dopiero na odchowalni jak już któraś z mamusi urodzi, jak myślicie?)Weruczkowi składałam życzenia urodzinowe i też Ją przysyłałam na wątek ale coś nie wpadła... ![]() Zgadnij a co się Kochana działo w święta w Twojej rodzince ?? Scio witaj fajnie że do Nas wróciłaś Zaglądaj częściej Lenka ja nawet nie komentuje zachowania Twojej siostry To o niej świadczy więc nawet nie przybieraj sobie tego do głowy!Abz taaa chyba faktyczniej prędzej by Nas z łóżkiem wynieśli gdyby zrobili ewakuację |
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak sie pojawia blada to powinno onzaczać, że owu jest blisko.
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znów mam zły humor... Sama się nakręcam... Wkurzają mnie wszyscy ale przecież nie powiem nikomu nic... Albo ja nie jestem przystosowana do życia w gromadzie albo to z nimi jest coś nie tak... Chociaż udało mi się 4 lata w akademiku przetrwać i było w większości ok... A najgorsze, że wkurzają mnie drobnostki których oni nie są świadomi
W takich chwilach mam ochotę się spakować i jechać do siostry na parę dni... Zrobię to chyba na początku roku jak goście pojadą... Tylko boję się o kontrole z ZUS bo od tygodnia płaci za moje zwolnienie...
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam napisać, że wczoraj czułam pukanie od środka brzuszka
Lindsley wszystko z Tobą ok ) masz ludzi na karku to człowiek się z początku cieszy, ale potem zaczyna go to przygniatać. Zachwiali Twój codzienny spokój.Też tak mam jak długo nie mogę czuć się "jak u siebie" nic się nie przejmuj, musisz być z Nimi non stop? A jakbyś poszła np z siostrą na kawkę? TŻ też z NImi jest czy w pracy? Musisz mieć chwilę dla siebie żeby nie oszaleć Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-29 o 11:42 |
|
|
|
#3913 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Olliwko ja nie pomogę...
Kakusiu, ehhhh wole nie opisywać... Kiedy masz połówkowe? Aldii, Elcia, Malga to Wy już jesteście tuż tuż przed porodem Też bym chciała ![]() Kretencjo jak sprawa z mieszkaniem/kredytem? Wszytsko pozałatwiane ![]() Wczoraj miałam ostrą akcje nerwowo/płaczliwą wszystko dzięki mamie. Czułam, ze dzidzi to nie pasuje to dziwne ruchu w brzuchu odczuwałam...Ehhh
|||||||||||||||||||||
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
ja też tak chcę!
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij połówkowe będę miała dopiero 22 albo 29 stycznia, więc będę już po 22tc.
Biedaku nie przeżywaj tego tak bo sama widzisz że się to na Dzidzi odbija A co na to Twój TŻ? Powinien Cię chronić teraz w szczególności![]() Twoi rodzice tego nie rozumieją? ![]() Magialena i Ty tego doczekasz! |
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
przed chwilą zrobiłam test owulacyjny i pozytywny !!
![]() lindsley a relacje z siostrą TŻ dobre masz czy też Cię denerwuje?
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje się trochę winna, nie chciałam zebyście się dziewczyny czuly źle, koniec 3 cyklu, początek 4 był dla mnie czymś strasznym, psychika mi nie wytrzymała, dlatego zrobiłam przerwę, zeby odpocząc. Ale teraz z nowymi siłami i nadziejami znów wkręcam się w wątek, wiec absolutnie mi tu prosze nie myśleć o takich głupotach jak Kakusia ![]() Kretencja Kakusia gratuluje Aha i proszę o opinie o tych testach owulacyjnych od dziewczyn stosujących. A propo mam dziwny cykl w zeszłym miesiącu na wykresie wyszło, ze mam owulacje sporo przesuniętą, ale w połowie straszliwie bolał mnie ząb i byłam u dentysty więc myśle, ze to stąd to przesunięcie, cykl trwał 30 dni a potem dostała @ bardzo dziwnej, trwała trzy dni i koniec. Zawsze mam tak, ze trwa 3-4 dni krwawienie, a potem plamię, a tu nic. W dodatku wczoraj kluły mnie jajniki. Niepokoi mnie to bardzo, tym bardziej, ze ostatnio na usg, gi stwierdził, ze mam bardzo gęsty śluz. ![]() Sorki ze się tak rozpisałam
|
|
|
|
|
#3918 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu, J też się zdenerwował na nich, szczególnie na mame, za teskty jakie mi waliła... Tylko, że jego w tym czasie nie było... Zobaczymy, jak się sytuacja potoczy. Aktualnie prowadzę ciche dni, mam spokój
i dzidzia też spokojna Jednak dziecko wszystko odczuwa, teraz to i ja to zauważyłam...Ja też będę mieć USG w 22/23 t. dokłądnie 6.01. Scio, a lekarz dodał coś więcej o gęstym śluzie?
|||||||||||||||||||||
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
Helol Dziewoje
![]() Witam poswiatecznie i przedsylwestrowo ![]() Ja tak znowu na doskoku, bo jak pamietacie moja sytuacje to sie nie staramy i pewnie sie starac nie bedziemy ale... No to od poczatku ![]() Wreszcie moge sie pochwalic, ze mamy nasz domek z ogrodkiem (raczej mieszkanie ale co tam ) i moje skolatane nerwy sie juz zregenerowaly, bo bylo juz bardzo ale to bardzo zle... Przed Swietami przyjechala do nas siostra TZa na pare dni i jezdzilismy sobie w rozne miejsca no i tez papusiac w restauracjach. No i kiedy tak sobie jedlismy wieczorkiem w naszej ulubionej knajpce wloskiej to TZ zaczal rozmawiac z moja siostra, cytuje:"Wiesz, jestem pewien, ze nasz syn bedzie duzym chlopcem. Zobacz na mnie i na Anie - spora z nas parka, wiec i synek bedzie taki sam." Mnie pizza utkwila w gardle i musialam popic woda - duuuuzo wody. Siostra sie usmiechnela i pyta: "A co ty taki pewny,ze syn bedzie?" TZ: "Wysnilem go i bedzie syn. Damy mu imie polskie - Wojtek" ---------------------------------------------------- No i znow duzo wody musialam wypic a pozniej tylko do kibelka latalam ![]() Jest to pierwszy raz kiedy TZ rozmawial z kimkolwiek innym niz ze mna na temat dziecka. Biore to za dobry znak Ale nakrecac sie nie nakrecam - szkoda nerwow i lez, ktore i tak wylalam wczesniej. A jednak ta rozmowa mi utkwila w sercu i daje nadzieje A ja wszystkim kobitkom z 2 kreseczkami gratuluje z calego serca!! To musi byc najpiekniejsza chwila kiedy te upragnione kreseczki pojawiaja sie na pasku...Milego dnia zycze! Bede zagladac - obiecuje!
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
anessko łeee to jak TŻ przełamał się to nic tylko czekać na Twoje II krechy
prędzej czy później pewnie się zdecyduje ![]() zgadnij a co mama Ci mówiła ?
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3922 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Scio, to oby jutro ginek nic niepokojącego nie zobaczył
![]() Olliwko, skoro chcesz wiedzieć, to mama powiedziała, że wstąpił we mnie szatan... Dalszego monologu nie będę opisywać, bo nie warto... Anessa dobry jest Twój TŻ
|||||||||||||||||||||
|
|
#3923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba pierwszy krok TŻta kiedy to powoli dojrzewa do dziecka, także gratulacje się należą ![]() No ale nie zapeszajmy ![]() Mam tylko nadzieję, że już Nam nie zwiejesz z wątku ![]() Scio w takim razie trzymamy kciuki za Twoją wizytę u Gin. Cytat:
eh ja nigdy nie byłam za cichymi dniami, ale widzę, że w Twojej sytuacji to wręcz wskazane... Ale jak takie przykrości może sprawiać własna mama ![]() Ale masz rację, ciesz się teraz tym spokojem, nie ma co roztrząsać, bo tylko człowiek się niepotrzebnie nakręca i podnosi sobie ciśnienie.... Co??? A w nią to co innego jak nie diabeł wcielony??? córka w błogosławionym stanie i słyszy takie słowa z ust matki? uff ufff Zgadnij nie wiem czy to możliwe (nie praktykowałam jeszcze), ale czy możesz w ogóle nie przybierać sobie do głowy tych wszystkich przykrych słów? Może mama pożałuje tego wszystkiego jak ujrzy swojego wnuka/wnuczkę.... Ale Ty nie bierz sobie tego do serca, NIE WARTO!
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-29 o 13:05 |
||
|
|
|
#3924 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu, ona nie ma wyrzutów sumienia... Ona w tej chwili patrzy na to co ludzie będą mówić, a nie na to co ja bym jej powiedziała... No nic, chociaż jest spokój i tyle dobrego
![]() Szef był i się zmył, więc idę do łóżka, może coś poczytam
|||||||||||||||||||||
|
|
#3925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3926 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za wasze trzymające kciuki, jesteście naprawdę kochane, ale niestety, u mnie jedna kreska i kiszka.. no ale się nie poddaję i będziemy z mężem nadal działać, do skutku, aż się uda, będę was informować o moich staraniach. Całusy
|
|
|
|
#3927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pomidorka dzięki za instrukcję, zapisałam sobie na karteczce i też zastosuję te specyfiki jak nadejdzie czas
![]() kretencja dobrze mówisz I będziemy się trzymać razem, bo tak jest po prostu łatwiej...A co do śluzu, też bym miała dylemat, czy się starać czy nie..., ale ta pokusa....![]() Cytat:
Aha i mam te tanie z allegro, ale nie dostałam instrukcji Odczytuję po 5 minutach.U mnie cały cykl jest blisko ![]() Cytat:
![]() Ah, to musi być wspaniałe uczucie.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anesska no to dobrze, że macie już mieszkanko. A Twój TŻ jak widać nie odrzuca myśli o zostaniu rodzicem. Może powoli do tego dojrzewa Zobaczycie jeszcze gromadkę będziecie mieć ![]() Lolota trzymam kciuki za następny cykl ![]() Ja już wróciłam z pracy. Potem tylko po męża pojadę. Nasi sąsiedzi urządzili wczoraj taką imprezę w nocy, że przez jeszcze jeden dom ich było słychać i nam się ściany trzęsły... Ludzkie chamstwo mnie rozwala czasami...Nie dość, że nasi przez ścianę z drugiej strony imprezy z łupanką robią, to jeszcze ci...Moi rodzice, chyba też w końcu się przeprowadzą stąd....zamiast wypoczywać w domu to się człowiek gotuje w środku.
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2009-12-29 o 14:09 |
||||
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3929 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Super
Cytat:
Cytat:
Nie siedzę z nimi non stop bo coraz więcej czasu spędzam przed kompem... Siostra mieszka 40km stąd i nie mogę ot tak iść sobie na kawę ale zadzwoniła i gadałyśmy o pierdołach z godzinę... Tz dziś i jutro w pracy...Cytat:
![]() ![]() Niby relacje ok ale wkurzają mnie niektóre zachowania... Pierdołki... Niby to jej rodzinny dom i widzę, że czuje się jak u siebie ale... jak się papier w wc skończy to nie wyciągnie z szafki, inne rzeczy z kolei robi bez pytania które np wolałabym żeby skonsultowała ze mną... W całym domu potrafią rozświecać światło a wszyscy w jednym pokoju... Mnie to wkurza bo wiem, że to ja płacę rachunki (a wszyscy przyzwyczajeni, że to teść robił i mieli to w d...e). I wkurza mnie nierozsądne i nielogiczne myślenie ale widzę, że to tu rodzinne... Ja to chyba inna jakaś jestem ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
Z niecierpliwością czekam aż pochwalisz się nam swoimi II
|
|
#3930 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
a propos testów owu to ja zakupiłam jakieś na ebay-u. Zgodnie z instrukcją powinnam zacząć testy około 13 dnia, gdyż mam dość długie 33-35 dniowe cykle. Więc od okolo 13 dnia zrobiłam test i wyszła druga blada kreska, następnego dnia tak samo. Zrobiłam 2 dni przerwy i dupa blada że tak powiem żadnej kreski, nawet cienia. Tymczasem zgodnie z obliczeniami różnych kalendarzy dni płodnych owulację powinnam mieć około 25-26 grudnia. Na testach nic a objawy były jak najbardziej - ból piersi, jajnika, śluz... Dziewczyny czy można mieć objawy owulacji w cyklu bezowulacyjnym (na taki wskazał test)?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

Nie lubię, jak się mówi "fasolka", ale gabisun - nie przejmuj się 

ale w życiu tak już będzie i nic się w tej kwestii nie zmieni. 

(myślę, żeby zrobić Go dopiero na odchowalni jak już któraś z mamusi urodzi, jak myślicie?)
To o niej świadczy więc nawet nie przybieraj sobie tego do głowy!

) masz ludzi na karku to człowiek się z początku cieszy, ale potem zaczyna go to przygniatać. Zachwiali Twój codzienny spokój.
Też bym chciała 

To musi byc najpiekniejsza chwila kiedy te upragnione kreseczki pojawiaja sie na pasku...