Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-29, 08:35   #3901
MAGiALENA
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

o amtko, jak ten czas leci...
jak się do Was "wprosiłam" pisałyście, że to ten czy ten tydzień, a teraz już o rozpakowywaniu mowa...
ale ja Wam zazdroszczę...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 09:18   #3902
abz
Zakorzenienie

Dzieńdobrek wszystkim
chyba tylko się przywitam bo nie wiem jakos co napisać

Miłego dnia!

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 09:48   #3903
kretencja
Zakorzenienie

Ale się naprodukowałyście!
Przede wszystkim gabisun - bardzo gratuluję I zazdroszczę. Zaglądaj tu nadal i rozsyłajcie razem z pomidorą fluidy ciążowe

Abz, niezłą masz pamięć Nie lubię, jak się mówi "fasolka", ale gabisun - nie przejmuj się . Nie uraziłaś mnie absolutnie. Po prostu nie podoba mi się to określenie, ale skoro Ty tak mówisz, to mów Przecież nie będziesz zmieniać języka dlatego, że komuś jakieś słowo się nie podoba

Scio, my się staramy od maja bez skutku i też czasem się czuję jedyną niezaciążoną, ale to nieprawda. Po prostu skupiamy się na tych, którym już się udało. A zobacz, ile nas jest - niezaciążonych Ja, Ty, Tity, Starlett, Lenka, Marthinisia, Abz... I zapewne jeszcze więcej, bo ostatnio kilka nowych koleżanek się pojawiło i trochę nie nadążam
Musimy się trzymać i wierzyć, że się uda Ja jestem trochę przygnębiona, bo okres mi się skończył, boli mnie jajnik i wydaje mi się, że mam ładny śluz. A tu lekarka i zdrowy rozsądek sugerują, żeby po tej długiej chorobie i antybiotykoterapii jeden cykl sobie odpuścić... Pewnie tak zrobimy. Dzidziuś powinien mieć solidne mieszkanko w zdrowej i silnej mamie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 09:59   #3904
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Scio, my się staramy od maja bez skutku i też czasem się czuję jedyną niezaciążoną, ale to nieprawda. Po prostu skupiamy się na tych, którym już się udało. A zobacz, ile nas jest - niezaciążonych Ja, Ty, Tity, Starlett, Lenka, Marthinisia, Abz...
...i my zaczynamy się starać...

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2009-12-29 o 10:00
Stary 2009-12-29, 10:03   #3905
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Ollliwko widzisz jaka telepatia, ja wczoraj o tym samym pomyślałam. Chciałam zapytać czy u Ciebie jakieś zmiany W sumie brałam tylko miesiąc niecały, ale w tym miesiącu nie miałam bólu piersi w ogóle, a zawsze mam. Nie miałam humorów, niestety został ból brzucha okropny, ale zobaczmymy jak w przyszłym miesiącu. Do tego przyszły miesiąc monitiruję testami owulacyjnymi. Zobaczymy co z tego będzie A u Ciebie jak tam?
a ja łykam dopiero od 3 dni ponad miesiąc leżały na szafce
ja bolesnych @ nie mam , głównie chodzi mi o długość cyklu... te tabletki mają podobno regulować cykle.. zauważyłaś coś u siebie w tej kwestii ? ale tak szczerze mówiąc to ja już chyba będę zawsze miała długie cykle i na to lekarstwa nie ma.. taka natura tylko żeby ta owu była
kretencja jeszcze ja niezaciążona , tyle ,że póki co starań nie ma więc może dlatego nie napisałaś o mnie
scio a ja wiem ,że to dla Ciebie nie jest łatwe , to normalne wg mnie...i wiem ,że ciężko pogodzić się momentami z tym ,że jedna szybko zachodzi w ciąże a druga po kilku cyklach ale w życiu tak już będzie i nic się w tej kwestii nie zmieni.
malga ajj ja też spać nie mogłam dzisiaj...chyba dlatego ,że o 19 do 21 grałam w siatke i jak jestem po ćwiczeniach to mam problem ze snem

Która z Was dziewczyny robiła/robi testy owulacyjne? po ilu min. odczytujecie wynik? u mnie jest ,że po 5 min. , ale inne testy mają po 8 min. i wczoraj jak odczytałam po 8 to bladziuteńka kreska była , a po 5 nie
Stary 2009-12-29, 10:12   #3906
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Która z Was dziewczyny robiła/robi testy owulacyjne?
ja się zastanawiam, czy nie kupić.

Stary 2009-12-29, 10:18   #3907
abz
Zakorzenienie

Ollliwka to w instrukcji powinno byc napisane, w tych moich po 5 min (mam te tanie z all)

Stary 2009-12-29, 11:12   #3908
Ollliwka
Zakorzenienie

abz no znalazłam , w instrucji jest napisane ,że po 10 min. tylko jak kreska jest bledsza od tej 1 to jest negatywny
Stary 2009-12-29, 11:15   #3909
Kakusia
Zakorzenienie

Witam
Ja dziś sobie do 10 pospałam, bo od 6 jak TŻ poszedł do pracy do 7 nie mogłam usnąć no a jak już usnęłam to do 10
Śniadanko zjedzone i dalej buszujemy po all (porównuje ceny wyprawki na all a w sklepach w moim mieście)

Lindsley dobrze że poszłaś do lekarza, szybciej zażegnasz małą zmianę
Ja myślę od rana nad nazwą wątku i ciężko mi idzie (myślę, żeby zrobić Go dopiero na odchowalni jak już któraś z mamusi urodzi, jak myślicie?)
Weruczkowi składałam życzenia urodzinowe i też Ją przysyłałam na wątek ale coś nie wpadła...

Zgadnij a co się Kochana działo w święta w Twojej rodzince ??

Scio witaj fajnie że do Nas wróciłaś i odrazu przepraszam, jeśli przez Nas miałaś gorsze chwile bo my tu o ciąży itp...
Zaglądaj częściej

Lenka ja nawet nie komentuje zachowania Twojej siostry To o niej świadczy więc nawet nie przybieraj sobie tego do głowy!

Abz taaa chyba faktyczniej prędzej by Nas z łóżkiem wynieśli gdyby zrobili ewakuację na szczęście nie doszło do żadnej tragedii.

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 11:27   #3910
abz
Zakorzenienie

Cytat:
abz no znalazłam , w instrucji jest napisane ,że po 10 min. tylko jak kreska jest bledsza od tej 1 to jest negatywny
ale jak sie pojawia blada to powinno onzaczać, że owu jest blisko.

Stary 2009-12-29, 11:38   #3911
lindsley
Zakorzenienie

A ja znów mam zły humor... Sama się nakręcam... Wkurzają mnie wszyscy ale przecież nie powiem nikomu nic... Albo ja nie jestem przystosowana do życia w gromadzie albo to z nimi jest coś nie tak... Chociaż udało mi się 4 lata w akademiku przetrwać i było w większości ok... A najgorsze, że wkurzają mnie drobnostki których oni nie są świadomi W takich chwilach mam ochotę się spakować i jechać do siostry na parę dni... Zrobię to chyba na początku roku jak goście pojadą... Tylko boję się o kontrole z ZUS bo od tygodnia płaci za moje zwolnienie...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 11:38   #3912
Kakusia
Zakorzenienie

A zapomniałam napisać, że wczoraj czułam pukanie od środka brzuszka

Lindsley wszystko z Tobą ok to normalne, że jak na codzień jesteś sama i masz święty spokój a tu nagle dzień w dzień (i w nocy) masz ludzi na karku to człowiek się z początku cieszy, ale potem zaczyna go to przygniatać. Zachwiali Twój codzienny spokój.
Też tak mam jak długo nie mogę czuć się "jak u siebie" nic się nie przejmuj, musisz być z Nimi non stop? A jakbyś poszła np z siostrą na kawkę? TŻ też z NImi jest czy w pracy?
Musisz mieć chwilę dla siebie żeby nie oszaleć

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-29 o 11:42
Stary 2009-12-29, 11:40   #3913
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Olliwko ja nie pomogę...
Kakusiu, ehhhh wole nie opisywać... Kiedy masz połówkowe?
Aldii, Elcia, Malga to Wy już jesteście tuż tuż przed porodem Też bym chciała
Kretencjo jak sprawa z mieszkaniem/kredytem? Wszytsko pozałatwiane

Wczoraj miałam ostrą akcje nerwowo/płaczliwą wszystko dzięki mamie. Czułam, ze dzidzi to nie pasuje to dziwne ruchu w brzuchu odczuwałam...Ehhh

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 11:40   #3914
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
ja też tak chcę!

Stary 2009-12-29, 11:45   #3915
Kakusia
Zakorzenienie

Zgadnij połówkowe będę miała dopiero 22 albo 29 stycznia, więc będę już po 22tc.
Biedaku nie przeżywaj tego tak bo sama widzisz że się to na Dzidzi odbija A co na to Twój TŻ? Powinien Cię chronić teraz w szczególności
Twoi rodzice tego nie rozumieją?

Magialena i Ty tego doczekasz!

Nasza Córunia

Stary 2009-12-29, 11:50   #3916
Ollliwka
Zakorzenienie

przed chwilą zrobiłam test owulacyjny i pozytywny !! nie powinnam się może aż tak cieszyć akurat na tym wątku z takiego testu , ale bałam się ,że owu u mnie nie ma a tu niespodzianka

lindsley a relacje z siostrą TŻ dobre masz czy też Cię denerwuje?
Stary 2009-12-29, 11:51   #3917
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Kochane, informacja dla ciekawych, czym się posiłkowałam (a było tego trochę):

Ja piłam ziółka ojca Sroki na owulację. Można kupić na all już wymieszane, albo zerknąć na skład i samemu wymieszać. Pije się je raz dziennie przed snem przez cały cykl. Są całkiem smaczne. Do tego do owulacji tego trafionego cyklu brałam wiesiołek w kapsułkach 3 razy dziennie po jednej tabletce (poprawia jakość śluzu, który to pomaga plemnikom przebyć drogę do jajeczka). Od owulacji zaczęłam brać siemię lniane w tabletkach, które podobno pomaga na zagnieżdżenie się jajeczka w macicy (informacja od mojej koleżanki-biolożki, która zaszła w ciążę mimo tego, ze lekarze nie dawali jej szans i kazali psa sobie kupić a nie dzieci płodzić Dziś Wojtuś ma 3 miesiące ). To brałam dwie tabletki raz dziennie wieczorem. Mąż natomiast wcinał od samego początku Salfazin, a rano wit. E (poprawia długiść życia plemników nawet do 120%). I dostał kategoryczny zakaz gorących kąpieli, które tak lubi. Wydaje się tego dużo, ale nie jest wielkim problemem zaparzyć ziółka do kolacji zamiast herbaty, a wieczorem łyknąć tabletki. Wszystko jest suplementem diety, nie są to żadne dziwactwa. Trzeba tylko wiedzieć, co może poprawić płodność i jak to skompletować. Mam nadzieję, że komuś pomogłam

Kochane, nie odpiszę już dzisiaj każdej, jutro zajrzę, bo padam na ryjek. Opiszę tez reakcję rodziców, ale nie dzisiaj. Dobrej nocy życzę
Dzięki, od przyszłego cyklu zastosuje

Czuje się trochę winna, nie chciałam zebyście się dziewczyny czuly źle, koniec 3 cyklu, początek 4 był dla mnie czymś strasznym, psychika mi nie wytrzymała, dlatego zrobiłam przerwę, zeby odpocząc.
Ale teraz z nowymi siłami i nadziejami znów wkręcam się w wątek, wiec absolutnie mi tu prosze nie myśleć o takich głupotach jak Kakusia

Kretencja

Kakusia gratuluje

Aha i proszę o opinie o tych testach owulacyjnych od dziewczyn stosujących.

A propo mam dziwny cykl w zeszłym miesiącu na wykresie wyszło, ze mam owulacje sporo przesuniętą, ale w połowie straszliwie bolał mnie ząb i byłam u dentysty więc myśle, ze to stąd to przesunięcie, cykl trwał 30 dni a potem dostała @ bardzo dziwnej, trwała trzy dni i koniec. Zawsze mam tak, ze trwa 3-4 dni krwawienie, a potem plamię, a tu nic. W dodatku wczoraj kluły mnie jajniki. Niepokoi mnie to bardzo, tym bardziej, ze ostatnio na usg, gi stwierdził, ze mam bardzo gęsty śluz.
Sorki ze się tak rozpisałam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:05   #3918
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kakusiu, J też się zdenerwował na nich, szczególnie na mame, za teskty jakie mi waliła... Tylko, że jego w tym czasie nie było... Zobaczymy, jak się sytuacja potoczy. Aktualnie prowadzę ciche dni, mam spokój i dzidzia też spokojna Jednak dziecko wszystko odczuwa, teraz to i ja to zauważyłam...
Ja też będę mieć USG w 22/23 t. dokłądnie 6.01.

Scio, a lekarz dodał coś więcej o gęstym śluzie?

Stary 2009-12-29, 12:12   #3919
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Helol Dziewoje

Witam poswiatecznie i przedsylwestrowo

Ja tak znowu na doskoku, bo jak pamietacie moja sytuacje to sie nie staramy i pewnie sie starac nie bedziemy ale...

No to od poczatku

Wreszcie moge sie pochwalic, ze mamy nasz domek z ogrodkiem (raczej mieszkanie ale co tam) i moje skolatane nerwy sie juz zregenerowaly, bo bylo juz bardzo ale to bardzo zle... Przed Swietami przyjechala do nas siostra TZa na pare dni i jezdzilismy sobie w rozne miejsca no i tez papusiac w restauracjach. No i kiedy tak sobie jedlismy wieczorkiem w naszej ulubionej knajpce wloskiej to TZ zaczal rozmawiac z moja siostra, cytuje:
"Wiesz, jestem pewien, ze nasz syn bedzie duzym chlopcem. Zobacz na mnie i na Anie - spora z nas parka, wiec i synek bedzie taki sam."
Mnie pizza utkwila w gardle i musialam popic woda - duuuuzo wody.
Siostra sie usmiechnela i pyta:
"A co ty taki pewny,ze syn bedzie?"
TZ: "Wysnilem go i bedzie syn. Damy mu imie polskie - Wojtek"
----------------------------------------------------
No i znow duzo wody musialam wypic a pozniej tylko do kibelka latalam
Jest to pierwszy raz kiedy TZ rozmawial z kimkolwiek innym niz ze mna na temat dziecka. Biore to za dobry znak
Ale nakrecac sie nie nakrecam - szkoda nerwow i lez, ktore i tak wylalam wczesniej. A jednak ta rozmowa mi utkwila w sercu i daje nadzieje

A ja wszystkim kobitkom z 2 kreseczkami gratuluje z calego serca!! To musi byc najpiekniejsza chwila kiedy te upragnione kreseczki pojawiaja sie na pasku...

Milego dnia zycze! Bede zagladac - obiecuje!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:20   #3920
Ollliwka
Zakorzenienie

anessko łeee to jak TŻ przełamał się to nic tylko czekać na Twoje II krechy prędzej czy później pewnie się zdecyduje
zgadnij a co mama Ci mówiła ?
Stary 2009-12-29, 12:44   #3921
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Kakusiu, J też się zdenerwował na nich, szczególnie na mame, za teskty jakie mi waliła... Tylko, że jego w tym czasie nie było... Zobaczymy, jak się sytuacja potoczy. Aktualnie prowadzę ciche dni, mam spokój i dzidzia też spokojna Jednak dziecko wszystko odczuwa, teraz to i ja to zauważyłam...

Scio, a lekarz dodał coś więcej o gęstym śluzie?
Stwierdził, ze powinien zniknąć po @ dlatgo w ciągu 7 dni od @ kazał mi przyjść na usg. Idę jutro

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:55   #3922
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Scio, to oby jutro ginek nic niepokojącego nie zobaczył
Olliwko, skoro chcesz wiedzieć, to mama powiedziała, że wstąpił we mnie szatan... Dalszego monologu nie będę opisywać, bo nie warto...
Anessa dobry jest Twój TŻ

Stary 2009-12-29, 13:02   #3923
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Jest to pierwszy raz kiedy TZ rozmawial z kimkolwiek innym niz ze mna na temat dziecka. Biore to za dobry znak
to chyba pierwszy krok TŻta kiedy to powoli dojrzewa do dziecka, także gratulacje się należą Widać, że to, że nic wcześniej nie mówił o dziecku, nie znaczyło, że o tym nie myślał
No ale nie zapeszajmy
Mam tylko nadzieję, że już Nam nie zwiejesz z wątku

Scio w takim razie trzymamy kciuki za Twoją wizytę u Gin.

Cytat:
ja 23tc rozpocznę 17 stycznia dopiero, więc jesteś o jakieś 2tyg w większej ciąży tak jak Lindsley

eh ja nigdy nie byłam za cichymi dniami, ale widzę, że w Twojej sytuacji to wręcz wskazane... Ale jak takie przykrości może sprawiać własna mama wiedząc, że Jej jedyna córka jest w takim szczególnym stanie, nie pojmuję tego czy Twoja mama nie ma żadnych wyrzutów sumienia?
Ale masz rację, ciesz się teraz tym spokojem, nie ma co roztrząsać, bo tylko człowiek się niepotrzebnie nakręca i podnosi sobie ciśnienie....

Co??? A w nią to co innego jak nie diabeł wcielony??? córka w błogosławionym stanie i słyszy takie słowa z ust matki? uff ufff Zgadnij nie wiem czy to możliwe (nie praktykowałam jeszcze), ale czy możesz w ogóle nie przybierać sobie do głowy tych wszystkich przykrych słów? Może mama pożałuje tego wszystkiego jak ujrzy swojego wnuka/wnuczkę.... Ale Ty nie bierz sobie tego do serca, NIE WARTO!

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2009-12-29 o 13:05
Stary 2009-12-29, 13:05   #3924
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kakusiu, ona nie ma wyrzutów sumienia... Ona w tej chwili patrzy na to co ludzie będą mówić, a nie na to co ja bym jej powiedziała... No nic, chociaż jest spokój i tyle dobrego

Szef był i się zmył, więc idę do łóżka, może coś poczytam

Stary 2009-12-29, 13:24   #3925
abz
Zakorzenienie

Cytat:
przed chwilą zrobiłam test owulacyjny i pozytywny !! nie powinnam się może aż tak cieszyć akurat na tym wątku z takiego testu , ale bałam się ,że owu u mnie nie ma a tu niespodzianka
to jestwłaśnie najlepsze miejsce zeby sie z takiego testu cieszyć, najpierw owu potem ciążowy

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Aha i proszę o opinie o tych testach owulacyjnych od dziewczyn stosujących.
ja zrobiłam chyba dopiero 3 w zeszłym cyklu, w tym też będe robic, powiedziały prawdę, bo akurat przed owu byłam u gina n usg i był pęcherzyk.

Cytat:
Wreszcie moge sie pochwalic, ze mamy nasz domek z ogrodkiem (raczej mieszkanie ale co tam) i moje skolatane nerwy sie juz zregenerowaly, bo bylo juz bardzo ale to bardzo zle... Przed Swietami przyjechala do nas siostra TZa na pare dni i jezdzilismy sobie w rozne miejsca no i tez papusiac w restauracjach. No i kiedy tak sobie jedlismy wieczorkiem w naszej ulubionej knajpce wloskiej to TZ zaczal rozmawiac z moja siostra, cytuje:
"Wiesz, jestem pewien, ze nasz syn bedzie duzym chlopcem. Zobacz na mnie i na Anie - spora z nas parka, wiec i synek bedzie taki sam."
Mnie pizza utkwila w gardle i musialam popic woda - duuuuzo wody.
Siostra sie usmiechnela i pyta:
"A co ty taki pewny,ze syn bedzie?"
TZ: "Wysnilem go i bedzie syn. Damy mu imie polskie - Wojtek"
----------------------------------------------------
No i znow duzo wody musialam wypic a pozniej tylko do kibelka latalam
Ale nakrecac sie nie nakrecam - szkoda nerwow i lez, ktore i tak wylalam wczesniej. A jednak ta rozmowa mi utkwila w sercu i daje nadzieje
gratuluję własnego mieszkanka z ogródkiem no i słów TZ. Jeszcze sam cię bedzie namawiał na dzidzie

Stary 2009-12-29, 13:39   #3926
Lolota
Przyczajenie

Red face Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Dzięki dziewczyny za wasze trzymające kciuki, jesteście naprawdę kochane, ale niestety, u mnie jedna kreska i kiszka.. no ale się nie poddaję i będziemy z mężem nadal działać, do skutku, aż się uda, będę was informować o moich staraniach. Całusy
Lolota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 13:45   #3927
Tity
Zakorzenienie

Pomidorka dzięki za instrukcję, zapisałam sobie na karteczce i też zastosuję te specyfiki jak nadejdzie czas
kretencja dobrze mówisz I będziemy się trzymać razem, bo tak jest po prostu łatwiej...A co do śluzu, też bym miała dylemat, czy się starać czy nie..., ale ta pokusa....

Cytat:
Która z Was dziewczyny robiła/robi testy owulacyjne? po ilu min. odczytujecie wynik? u mnie jest ,że po 5 min. , ale inne testy mają po 8 min. i wczoraj jak odczytałam po 8 to bladziuteńka kreska była , a po 5 nie
Ja w tym miesiącu robiłam 3-4 razy, ale nie po kolei tylko tak losowo i zawsze coś wychodziło, tylko bliżej środka mocniejsza kreska, nawet 2 dni temu bladzioch wyszedł, ale na pozytywny wynik nie trafiłam....
Aha i mam te tanie z allegro, ale nie dostałam instrukcji Odczytuję po 5 minutach.

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
ale jak sie pojawia blada to powinno onzaczać, że owu jest blisko.
U mnie cały cykl jest blisko

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Tylko boję się o kontrole z ZUS bo od tygodnia płaci za moje zwolnienie...
U mnie opłacili prawie miesiąc, ale nie miałam kontroli na szczęście. Co prawda faktycznie chorowałam, no ale kontrole nie są fajne
Cytat:
Ah, to musi być wspaniałe uczucie....

Cytat:
Wczoraj miałam ostrą akcje nerwowo/płaczliwą wszystko dzięki mamie. Czułam, ze dzidzi to nie pasuje to dziwne ruchu w brzuchu odczuwałam...Ehhh
Tak to jest z tymi mamami....nie denerwuj się

Cytat:
A który masz d.c.? Super, że wyszedł Też się o to będę modlić w tym miesiącu. Aha tylko czytałam, że nawet jeśli wychodzi pozytywny czasami może się zdarzyć tak, że proces dojrzewania pęcherzyka zostanie zahamowany. No ale to już chyba nie hormonalna sprawa
Anesska no to dobrze, że macie już mieszkanko. A Twój TŻ jak widać nie odrzuca myśli o zostaniu rodzicem. Może powoli do tego dojrzewa Zobaczycie jeszcze gromadkę będziecie mieć
Lolota trzymam kciuki za następny cykl

Ja już wróciłam z pracy. Potem tylko po męża pojadę. Nasi sąsiedzi urządzili wczoraj taką imprezę w nocy, że przez jeszcze jeden dom ich było słychać i nam się ściany trzęsły...Ludzkie chamstwo mnie rozwala czasami...Nie dość, że nasi przez ścianę z drugiej strony imprezy z łupanką robią, to jeszcze ci...Moi rodzice, chyba też w końcu się przeprowadzą stąd....zamiast wypoczywać w domu to się człowiek gotuje w środku.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2009-12-29 o 14:09
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 13:45   #3928
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Olliwko, skoro chcesz wiedzieć, to mama powiedziała, że wstąpił we mnie szatan... Dalszego monologu nie będę opisywać, bo nie warto...
to straszne

Cytat:
Napisane przez Lolota Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wasze trzymające kciuki, jesteście naprawdę kochane, ale niestety, u mnie jedna kreska i kiszka.. no ale się nie poddaję i będziemy z mężem nadal działać, do skutku, aż się uda, będę was informować o moich staraniach. Całusy
szkoda, ze tylko jedna, ale bardzo dobrze, że się nie poddajesz

Stary 2009-12-29, 13:55   #3929
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Super Mnie to już potrafi synuś tak kopnąć, że zaboli
Cytat:
Lindsley wszystko z Tobą ok to normalne, że jak na codzień jesteś sama i masz święty spokój a tu nagle dzień w dzień (i w nocy) masz ludzi na karku to człowiek się z początku cieszy, ale potem zaczyna go to przygniatać. Zachwiali Twój codzienny spokój.
Przytłoczona to ja się teraz czuję tą rodziną i jej podejściem do niektórych spraw. Tz-a udało mi się odrobinę naprostować...
Cytat:
Też tak mam jak długo nie mogę czuć się "jak u siebie" nic się nie przejmuj, musisz być z Nimi non stop? A jakbyś poszła np z siostrą na kawkę? TŻ też z NImi jest czy w pracy?
Musisz mieć chwilę dla siebie żeby nie oszaleć
To nie mój dom i nigdy nim nie będzie, nie mogę tu zrobić wszystkiego na co mam ochotę... I to mnie też wkurza... I wkurza mnie parę innych spraw na które wpływu nie mam ale nie będę już o tym pisać Nie siedzę z nimi non stop bo coraz więcej czasu spędzam przed kompem... Siostra mieszka 40km stąd i nie mogę ot tak iść sobie na kawę ale zadzwoniła i gadałyśmy o pierdołach z godzinę... Tz dziś i jutro w pracy...
Cytat:

Cytat:
przed chwilą zrobiłam test owulacyjny i pozytywny !!

Cytat:
lindsley a relacje z siostrą TŻ dobre masz czy też Cię denerwuje?
Niby relacje ok ale wkurzają mnie niektóre zachowania... Pierdołki... Niby to jej rodzinny dom i widzę, że czuje się jak u siebie ale... jak się papier w wc skończy to nie wyciągnie z szafki, inne rzeczy z kolei robi bez pytania które np wolałabym żeby skonsultowała ze mną... W całym domu potrafią rozświecać światło a wszyscy w jednym pokoju... Mnie to wkurza bo wiem, że to ja płacę rachunki (a wszyscy przyzwyczajeni, że to teść robił i mieli to w d...e). I wkurza mnie nierozsądne i nielogiczne myślenie ale widzę, że to tu rodzinne... Ja to chyba inna jakaś jestem

Cytat:
Wreszcie moge sie pochwalic, ze mamy nasz domek z ogrodkiem
Gratuluję
Cytat:
Może pomogło to, że przestaliście poruszać ten temat... Może dorósł do bycia ojcem i sam doszedł do tego, że też tego pragnie. W każdym razie też bym się ucieszyła na Twoim miejscu jakbym takie słowa usłyszała Z niecierpliwością czekam aż pochwalisz się nam swoimi II

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:11   #3930
marthinisa
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
a propos testów owu to ja zakupiłam jakieś na ebay-u. Zgodnie z instrukcją powinnam zacząć testy około 13 dnia, gdyż mam dość długie 33-35 dniowe cykle. Więc od okolo 13 dnia zrobiłam test i wyszła druga blada kreska, następnego dnia tak samo. Zrobiłam 2 dni przerwy i dupa blada że tak powiem żadnej kreski, nawet cienia. Tymczasem zgodnie z obliczeniami różnych kalendarzy dni płodnych owulację powinnam mieć około 25-26 grudnia. Na testach nic a objawy były jak najbardziej - ból piersi, jajnika, śluz...
Dziewczyny czy można mieć objawy owulacji w cyklu bezowulacyjnym (na taki wskazał test)?

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości