Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-29, 12:31   #241
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
to gdzie ty kitrasz te prowary,gofrownice i inne sprzety ? hm chyba masz jakies magiczne szafy

Zmykam do zabawy, a dzis obiecuje wieksza dawke zdjec
no ja umiem to wszystko pochować w taki sposób, że nawet nic nie wypada z szafek

niestety mąż jak coś schowa to po otworzeniu drzwiczek to coś zaraz wypada
teraz szafki wyglądają mniej więcej jak z tej reklamy Tefala
gdzie gość upycha patelnię do szafki i rączka przechodzi przez ścianę do sąsiada

w dodatku mój mąż nie umie niczego odłożyć na miejsce dlatego kuchnia wygląda jak wygląda, a i innych rzeczy nie może znaleźć

ostatnio zabrał mi z mojej szuflady moją ładowarkę to tel. bo jego gdzieś przepadła

czekam na obiecane zdjęcia

a moje dziecko śpi i z kim będę pisać na forum ???

EDIT:
na blacie stoją maszyna do chleba i sokowirówka, bo są największe ; ))
ale reszta spokojnie się mieści w szafkach

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2009-12-29 o 12:35
eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:48   #242
morska
Zadomowienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja juz nie wiem o co mu chodzi

jak spi z nami w lozku to tez sie budzi
U mnie też tak jest, co 2 godziny je i w dzień i w nocy.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
to ja poproszę o info co oprócz jabłka działa rozwalniająco????
Cytat:
naklikaj co rozluznia
zakoduje na przyszlosc.
Glupek ze mnie bo mialam ta ksiazeczke hippa gdzie bylo to napisane i sobie ja wyrzucilam
Mam nauczke
Zaraz napiszę

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
to tak pieszczotliwie no tak napisalam tylko
żeby mi to było ostatni raz
Stary 2009-12-29, 13:07   #243
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dobra ide zrobic drugie podejscie do ogolenia nog depilatorem, ktory dostalam od TZ na gwiazdke
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 13:15   #244
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Tak, tak , pisz , ja wszystkie Twoje posty dotyczące diety dodaję do zakładek

Czyli były 2 dni samej marchewki, potem 4 dni marchewki z ziemniakiem i 2 dni jabłuszka, tak? Bez żadnej przerwy?

Mój to chyba nigdy w życiu żelazka w ręku nie miał
No nie żartuj Jeszcze ktoś pomyśli, że się na tym znam

Właśnie tak było była jednodniowa przerwa między jednym a drugim słoiczkiem marchewki z ziemniaczkiem, ale nie dlatego, że chciałam, tylko po prostu się nie wyrobiłam, bo to było w dzień Wigilii i jakoś tak dzień mi zleciał, a na wieczór nie chciałam dawać.
Dzisiaj dałam 1/3 słoiczka ziemniaka z dynią. Próbowałam i dla mnie ohyda, ale Tymek zjadł, tylko po pierwszej łyżce zrobił kwaśną minę W ogóle to bardzo ładnie je teraz z łyżeczki, jestem tym zachwycona

Mój wcześniej też nie miał a teraz tak się rozkręcił, że się rwie do prasowania koszul, bo myśli, że już umie bidula, ale jeszcze muszę poprawiać

Cytat:
No właśnie, jak samemu się dodaje kaszy, to można dodać te 2-3 g do mniejszej ilości, a te gotowe są pewnie obliczone na słoiczek i wtedy, jeśli dziecko nie zje wszystkiego, to glutenu dostanie mniej. Ale wydaje mi się, że nie ma co się tak sztywno trzymać, chodzi o to, żeby przyzwyczaić organizm do glutenu.
No właśnie też mam tą samą wątpliwość co do słoiczków. Dlatego na razie będę dawać sama do mniejszej ilości słoiczka, takiej, którą powinien na pewno zjeść.

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Ty z mam a ja z tesciowa
Ta kobieta jest niereformowalna. A pisałyscie jeszcze o noszeniu maluszków na rekach. Jak ona bierze mała to az mi sie piesci zaciskaja. pomijam juz ze smierdzi fajkami i czesto tez piwkiem, denerwuje mnie jak gada do malej (niecierpie zdrobnienia Zuzka, o czym TZ juz ja poinformował, ale chyba musi jej przypomniec), jak zdrabnia i wydziwia. I te szmateksy!!!!!!!!!!!
Współczuję. Ale - jeśli już musiałabym - wolałabym walczyć z teściową, bo miałabym mniejsze wyrzuty sumienia niż z Mamą.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów!!!
(dzisiejszych i wczorajszych, bo przegapiłam
)

Stary 2009-12-29, 13:18   #245
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
dobra ide zrobic drugie podejscie do ogolenia nog depilatorem, ktory dostalam od TZ na gwiazdke

no to powodzenia życzę, bo moje dwa depilatory kurz pokrywa i jakoś nie mam odwagi
choć dawniej były w użyciu

Stary 2009-12-29, 13:29   #246
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no i spacer zaliczonynajlepsze ze ubralam mala i dalam do wozka wystawilam na dwor a ja poszlam tylko kurtke ubrac i co szlysze ryk!! mala przestraszyla sie jak pies zaszczekalale szybko sie uspokoila i caly spacerek oczy jak 5 zł!! potem zjadla sloiczek obiadku z kurczakiem i biedna w trakcie jedzenia kupke robila-cala czerwona na buzi to ide zmienic pampka a tam jeden suchy bobek
cos ja zatwardzilo ale co

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Nie mam czasu nic napisac. W dzien mały jest strasznie marudny, popiskuje jak mały piesek. W nocy sie budzi z płaczem, trze poduszka dziasła. Mam nadzieje, ze w koncu wyjdzie mu choc jeden ząbek, biedaczek sie strasznie meczy. Nie wiem juz jak mu pomóc.

Podczytuje Was ale jak tylko chce cos popisac to Kuba sie budzi albo jak sie bawi w tym czasie to zaczyna odstawiac szopki no i nie mam jak odpisac

Ciesze sie, ze spodobała Wam sie III czesc wątku. Wstep piękny mamy, Aannuulla ma talent, nie?
witaj Cass
biedny Kubasek
Cytat:
Idziemy z Kubą na spacer, do potem
milego spacerku

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Jak ja bym chciała być na bieżąco, bo nie wiem co na tapecie No nic muszę nadrobić poprzednią część, a właśnie - melduję się w kolejnej.

Miło i cieplutko mi na serduszku po tym co napisałyście. Dziękuję jak nie wiem co

Mojej marudzie wreszcie wczoraj wyszła pierwsza jedynka Marudzenia było cały miesiąc, a ostatni tydzień - istna masakra (w tym święta). Czekam na następną jedynkę, bo też nie daje spokoju. A reszta zębów - aż strach się bać
gratuluje zabka

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

żeby mi to było ostatni raz

Svinecka
ja mieszkam w domu z ogrodem i mam psa ale........niestety nie moze byc puszczony tylko siedzi w duzym kojcu bo raz byl puszczony i co-uciekl.....pol dnia szukalismy go autem po wsi ale sie znalazl i juz wolimy nie ryzykowac! oczywiscie codziennie tata go puszcza zeby sobie polatal, w lato to prawie caly dzien jest puszczony bo zawsze ktos na dworze siedzi i ma go na oku--cwany wygryzl w siatce dziure i zwial......

a mielismy tez poprzednio owczarka ale suke ta to byla jeszcze wieksza cwaniara.....co to dla niej 3 metrowy plotjak tylko nie byla na smyczy zaraz skok i jej nie bylo.......tylko ze na nawet w kojcu nie chciala bycjak byla 2 dni to nic nie jadla i tata wymyslil ze zrobi jej pasterza czyli linke przez caly ogrod i na lince smycz na takiej rolce i Sara miala caly plac dla siebie i jej sie podobaloprzynajmnie j nie uciekala, ale bala sie burzy wiec kazda burze byla zamykana w piwinicy -tylko tam czula sie bezpiecznie

Cezar (ten pies co teraz mamy)nie boi sie na szczescie niczego

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

zdazylam juz poodkurzac teraz lece powycierac H2O mopem-mama dostala na urodziny od brata wiec musze wyprobowac
a Wercia spi w lozeczku

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 13:39   #247
gorgulek
Zakorzenienie

witam
ale naprodukowalyscie

poczytalam ale juz nie pocytuje bo ide cos na obiad przyszykowac

sto lat dla naszych watkowych dzieciaczkow i duuuuzoooo zdrowka

milego dnia mamusie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 13:47   #248
eleeri
Zakorzenienie

A moje dziecię śpi
już będzie ze 3 godziny jak śpi

a ja czekam z obiadkiem
i czekam

a jeszcze deserek trzeba dziecku dać
a tu już 14 się zbliża

Stary 2009-12-29, 13:48   #249
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ciesze sie, ze spodobała Wam sie III czesc wątku. Wstep piękny mamy, Aannuulla ma talent, nie?
Ma
Ale przede wszystkim brawa dla Was obu za to, że Wam się chciało zrobić to i owo

Cytat:

Pewnie, że kradzież to inna kategoria , chodziło mi o to, że to my jesteśmy rodzicami naszych dzieci i my musimy nimi kierować, czasem nawet wbrew otoczeniu, jeśli nam się nie podoba to, co otoczenie wyczynia
tak, ale z drugiej strony nie chciałabym by moje dziecko stało się pośmiewiskiem, powodem do kpin itp. z jakiegoś błahego powodu - np. niemodnych butów czy zakazu wyjścia do kina. Wiem, że można tłumaczyć jakie są powody mojej decyzji itd. ale ..
Z racji zawodu bliskie mi są takie dziecięce problemy, troski, radości.. Czasem nie do uwierzenia jest jak kompletna drobnostka staje się źródłem psychicznej męczarni u dziecka.
Myślę czasem o tym jak podołam wychowaniu w tych czasach. Boję się trochę tego okresu - tego czy dam radę wychować syna na prawego człowieka, a jednocześnie szanowanego w tym, często bezwzględnym, dziecięcym gronie. No, ale to jeszcze nie teraz
Stary 2009-12-29, 13:53   #250
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
A moje dziecię śpi

a ja czekam z obiadkiem
i czekam

a tu już 14 się zbliża
ciesz sie ze mozesz odpoczac

moja dopiero niedawno zasnela a marudzila dzis znow troche
w nocy zle spala, plakala przez sen
chcialabym zeby te zabki w koncu jej wyszly bo ja mysle ze to od tego
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 13:55   #251
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
no to powodzenia życzę, bo moje dwa depilatory kurz pokrywa i jakoś nie mam odwagi
choć dawniej były w użyciu
udalo sie nie taki diabel straszny - szybko idzie sie przyzwyczaic, teraz nogi troche czerwone ale jest ok tylko malutkich wloskow nie lapie

czemu nie masz odwagi skoro juz je uzywalas? myslalam, ze jak juz sie uzywa jakis czas to potem to pikus
Cytat:
Svinecka
ja mieszkam w domu z ogrodem i mam psa ale........niestety nie moze byc puszczony tylko siedzi w duzym kojcu bo raz byl puszczony i co-uciekl.....pol dnia szukalismy go autem po wsi ale sie znalazl i juz wolimy nie ryzykowac! oczywiscie codziennie tata go puszcza zeby sobie polatal, w lato to prawie caly dzien jest puszczony bo zawsze ktos na dworze siedzi i ma go na oku--cwany wygryzl w siatce dziure i zwial......

a mielismy tez poprzednio owczarka ale suke ta to byla jeszcze wieksza cwaniara.....co to dla niej 3 metrowy plotjak tylko nie byla na smyczy zaraz skok i jej nie bylo.......tylko ze na nawet w kojcu nie chciala bycjak byla 2 dni to nic nie jadla i tata wymyslil ze zrobi jej pasterza czyli linke przez caly ogrod i na lince smycz na takiej rolce i Sara miala caly plac dla siebie i jej sie podobaloprzynajmnie j nie uciekala, ale bala sie burzy wiec kazda burze byla zamykana w piwinicy -tylko tam czula sie bezpiecznie

Cezar (ten pies co teraz mamy)nie boi sie na szczescie niczego

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

zdazylam juz poodkurzac teraz lece powycierac H2O mopem-mama dostala na urodziny od brata wiec musze wyprobowac
a Wercia spi w lozeczku
to Ci sie udaly pieski
moje psy (mialam 3) nigdy nie uciekly mi z ogrodu i lubily na nim przebywac - aczkolwiek wypuszczalam je tam glownie tylko po to zeby zrobily szybkie siku jak nie chcialo mi sie albo nie moglam isc akurat na spacer - a tak to smigalam do lasu albo na wybieg

aczkolwiek moje psy z kolei to byly takie ewenementy, ze jak tylko spuscilo sie je ze smyczy to w dluga i ani widu ani slychu jakby nigdy na spacerze nie byly

jak mialam jamnika to doprowadzil do tego, ze w ogole go nie spuszczalam ze smyczy bo jak to zrobilam to potem trzy dni psa po lesie szukalam - a on zawsze wracal pod dom

najukochansza byla moja sunia amstaffka, bardzo mi zal, ze zdechla, Eryk mial wtedy troche ponad rok i swietnie sie z nia chowal - pozwalala mu na wszystko, ciagal ja za uszy, ogon, wyginal pazury do gory, gryzl, szczypal a ona nigdy nawet nie warknela na niego a czasem az piszczala z bolu, jak miala dosc to uciekala w jakies bezpieczne miejsce w ogole ona od poczatku przejawiala bardzo duzy instyknt macierzynski - a jak zaszlam w ciaze to ona sobie uroila, ze to ona jest w ciazy, cale zarcie chowala, probowala zakopac, zabawki skaldowala do kojca, mleko jej z cyckow lecialo....musiala dostac zastrzyki, potem jak maly sie urodzil traktowala go jak swoje dziecko i jak pisalam robil z nia co chcial

i tam gdzie byl Eryk tam byla ona - nawet jak mam zdjecia Eryka to zawsze gdzies tam w tle jest kawalek Zorki - bo ona zawsze byla w poblizu...ahhh zal, ze juz jej nie ma przez glupiego weterynarza
Stary 2009-12-29, 13:57   #252
morska
Zadomowienie

A teraz to, co obiecałam napisać o rozluźniających daniach:
Na razie tylko te po 4. i 5. miesiącu ok?

A zatem wg książeczki Hipp rozluźniają następujące owoce i dania:
jabłka, gruszki, brzoskwinie, morele, śliwki,
krem ze szpinaku z ziemniakami,
jabłka i winogrona z ryżem,
jabłka i banany z biszkoptami,
kleik z pełnego ziarna zbóż z owocami.

I jest bardzo dużo dań normalizujących, czyli na mój rozum też doprowadzających układ pokarmowy do stanu prawidłowego(?)
Stary 2009-12-29, 14:05   #253
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
ciesz sie ze mozesz odpoczac

moja dopiero niedawno zasnela a marudzila dzis znow troche
w nocy zle spala, plakala przez sen
chcialabym zeby te zabki w koncu jej wyszly bo ja mysle ze to od tego

no cieszę się
ale jednocześnie dochodzi do mnie, że młody juz dzisiaj spać nie będzie, co najwyżej jakaś pół godzinna drzemka, a po południu na forum będzie ruch i będę mała później dużo do czytania
a teraz jest tu cisza

czekam na ten parowar i się chyba nie doczekam dzisiaj

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
udalo sie nie taki diabel straszny - szybko idzie sie przyzwyczaic, teraz nogi troche czerwone ale jest ok tylko malutkich wloskow nie lapie

czemu nie masz odwagi skoro juz je uzywalas? myslalam, ze jak juz sie uzywa jakis czas to potem to pikus

to Ci sie udaly pieski
moje psy (mialam 3) nigdy nie uciekly mi z ogrodu i lubily na nim przebywac - aczkolwiek wypuszczalam je tam glownie tylko po to zeby zrobily szybkie siku jak nie chcialo mi sie albo nie moglam isc akurat na spacer - a tak to smigalam do lasu albo na wybieg

aczkolwiek moje psy z kolei to byly takie ewenementy, ze jak tylko spuscilo sie je ze smyczy to w dluga i ani widu ani slychu jakby nigdy na spacerze nie byly

jak mialam jamnika to doprowadzil do tego, ze w ogole go nie spuszczalam ze smyczy bo jak to zrobilam to potem trzy dni psa po lesie szukalam - a on zawsze wracal pod dom

najukochansza byla moja sunia amstaffka, bardzo mi zal, ze zdechla, Eryk mial wtedy troche ponad rok i swietnie sie z nia chowal - pozwalala mu na wszystko, ciagal ja za uszy, ogon, wyginal pazury do gory, gryzl, szczypal a ona nigdy nawet nie warknela na niego a czasem az piszczala z bolu, jak miala dosc to uciekala w jakies bezpieczne miejsce w ogole ona od poczatku przejawiala bardzo duzy instyknt macierzynski - a jak zaszlam w ciaze to ona sobie uroila, ze to ona jest w ciazy, cale zarcie chowala, probowala zakopac, zabawki skaldowala do kojca, mleko jej z cyckow lecialo....musiala dostac zastrzyki, potem jak maly sie urodzil traktowala go jak swoje dziecko i jak pisalam robil z nia co chcial

i tam gdzie byl Eryk tam byla ona - nawet jak mam zdjecia Eryka to zawsze gdzies tam w tle jest kawalek Zorki - bo ona zawsze byla w poblizu...ahhh zal, ze juz jej nie ma przez glupiego weterynarza
nie wiem, mam wrażenie że jakaś bardziej wrażliwa na ból się zrobiłam
mam nawet ten z przystawką chłodzącą i doopa
koleżanka depilatorem depiluje sobie ręce - sama

współczuję straty
szczególnie jeśli to była wina weta i psina mogła cieszyć się życiem jeszcze przez długie lata

Cytat:

I jest bardzo dużo dań normalizujących, czyli na mój rozum też doprowadzających układ pokarmowy do stanu prawidłowego(?)
hmm, jak dałam małemu jabłko z morelą to przez 5 dni czekałam na kupę
a teraz daje jabłuszko i kupsko jest min. raz codziennie

Stary 2009-12-29, 14:17   #254
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ale z drugiej strony nie chciałabym by moje dziecko stało się pośmiewiskiem, powodem do kpin itp. z jakiegoś błahego powodu - np. niemodnych butów czy zakazu wyjścia do kina. Wiem, że można tłumaczyć jakie są powody mojej decyzji itd. ale ..
Z racji zawodu bliskie mi są takie dziecięce problemy, troski, radości.. Czasem nie do uwierzenia jest jak kompletna drobnostka staje się źródłem psychicznej męczarni u dziecka.
Myślę czasem o tym jak podołam wychowaniu w tych czasach. Boję się trochę tego okresu - tego czy dam radę wychować syna na prawego człowieka, a jednocześnie szanowanego w tym, często bezwzględnym, dziecięcym gronie. No, ale to jeszcze nie teraz
widze ze rozumiesz sedno sprawy
Gdybym siostry nie miala to inny poglad bym miala na sprawe

Cytat:
no cieszę się
ale jednocześnie dochodzi do mnie, że młody juz dzisiaj spać nie będzie, co najwyżej jakaś pół godzinna drzemka, a po południu na forum będzie ruch i będę mała później dużo do czytania
a teraz jest tu cisza
moja siorka hardcorka pachy jedzie.Szalona

Mati spi kiedy nie powinien hm, dzien z noca sobie zamienil
Moja dzis dlugo spala przedpoludniem, ze nie udalo mi sie jej na spacerze przeciagnac i mleko predzej dostala, a jak wypila to sobie uswiadomilam ze przeciez mial byc obiad

Jak byl czas deserku to jakis taki syfny bobovity mialam.Lejacy na maxa, a ze moda dyskusje urzadza z pelna buzia, to zrezygnowalam z niego wlewajac go do butelki, ale z koleji bylo za geste, wiec dalam wody i wyszla breja(jesli wiecie co to znaczy)
Wiec sie nie posilila, nie oszukalam jej glodu i klapa

A teraz pelen brzuch mleka ma i odlozylam ja do lozeczka bo tarla oczka i co chwile do niej wchodze bo turla sie z plecow na brzuch i wywija z kotkom, wiec jak zaraz nie zasnie to kotke eksmituje, bo mi ją rozprasza-pisze to juz z 30min, bo wciaz cos mnie odrywa
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-12-29 o 14:19
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:25   #255
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

eeeee noooo jaki obcy facet nie wiadomo skad? moj Marcel nie jest obcy wypraszam sobie
dlatego o Martynkę się nie martwię , pisałam o Ani Tulip, chociaż nie pamiętam czy ona komuś wyswatana
Ja to spokojna jestem, kawaler rośnie, do Szczecina mamy spory kawałek to teściową najeżdżająca znienacka nie będę

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:29   #256
katarzynka00
Zakorzenienie

no i padly obie

Szkoda ze mi sie nie nalezy platny wychowawczy.Nie spelniam warunkow.
Jak to sie mowi za bogata na zapomoge, za biedna by zyc

Stary 2009-12-29, 14:30   #257
eleeri
Zakorzenienie

Już się zbudził, idę więc podgrzać mu jedzonko

wpadnę później jak syn pozwoli

Stary 2009-12-29, 14:43   #258
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Pewnie, że kradzież to inna kategoria , chodziło mi o to, że to my jesteśmy rodzicami naszych dzieci i my musimy nimi kierować, czasem nawet wbrew otoczeniu, jeśli nam się nie podoba to, co otoczenie wyczynia
No własnie, trudne zadanie przed nami, żeby nasze dzieciaczki dobrze wychowac. A ze ja z własnym TZ nie moge sobie poradzic to co ja zrobie jak z dwójka bede musiała sobie radzic i tłumaczyc co wolno a co nie
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Ania ostatnie mleko (butelke, 200ml) dostaje o 22, a kolo 5-6 gdy sie obudzi dostaje piers.
O widze ze Ania tez ma spust
Cytat:
(...)
nie wiem czy Wam mówiłam że zastrajkowałam i już od jakiegoś czasu nic w kuchni nie robię - no i zaraz na drugi dzień to było widać
Twarda jestes, ja troche sobie pogadam ale i wracam do garów. A w sobote udało mi sie małza przekonac zeby ziemniaki ostrugał , ale sie ogadał przy tym
Cytat:
Moje dziecko sie wasnie wybudzilo ze snu zimowego od...uwaga uwaga 9:30
Poszlam teraz do niej zajrzec a ta girkami sobie macha i sie nie odzywala wiec nie wiem ile tak sobie lezala
Zdazyam pranie porobic,ksiazke poczytac itp no i z wami pobyc
Ty to dziecka nie masz. 2,5 godz !!!!!!!! Ja jak raz na jakis czas 2godz pospi to przeszczesliwa jestem. Zreszta ona jak sie budzi to mnie woła I najdłuzej spi ze mna w łózku, tylko ze ja wtedy nawet drgnac nie moge

Pytałas o te szmateksy. Ona je po prostu uwielbia. Nakupuje ciuszków i z reklamówami pzyjezdzała. Opiepprzyłam ja ze nie mam gdzie tego trzymac, ze jej niepotzreba ale nie zrozumiała. zaczełam odkładac co brzydsze. Bo zeby ona kupowała jakies ajne rzeczy to spoko ale nie stety czesto ttrafialt sie tez takie które tylko na sztuki kupiła. Jedna reklamowke z rzeczami jej oddałam. I spokoj był przez jakis m-c. ale jakis czas temu jej powiedziałam ze jakby była na szmatkach to jakby były jakies fajne spodnie np. dzinsowe to moze mi wziac jedne.
I za dwa dni dostalam reklamówke: 2 pary sztywnych spodni dzinsowych kiepskiej jakosci, jeszcze jedne spodnie nawet mozliwe, 2 sukienki, co ja jej mowilam ze niepraktyczne bo wole mala w spodnie ubierac, tunike ze spodniami do kompetu (tunika na 9-12 m-cy, spodnie czyt. spodenki na 2-3 lata , fajny komplet nie?), jakies rajtki i niepamietam juz co. Wiec bez komentarza.

Cytat:
To moze najpierw sobie jakiegos kielicha golnij
Cytat:

Mój wcześniej też nie miał a teraz tak się rozkręcił, że się rwie do prasowania koszul, bo myśli, że już umie bidula, ale jeszcze muszę poprawiać
Jakby moj TZ choc raz na jakis czas cos poprasował..... Moj bidula nie umie i nauczyc sie nie bedzie chciał na pewno.

Ziemnaczki z dynia to jakiej firmy, musze kupic.
Cytat:
A moje dziecię śpi
Ale fajnie masz
Cytat:

Hmmm, to czemu u mnie gruszka zatwardziła

Mykam do kuchni bo mam lazanie robic, a juz nieiwele czasu zostało bo młoda juz godz spi a daje jej jeszcze poł godz. papa
Stary 2009-12-29, 14:46   #259
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
nie wiem, mam wrażenie że jakaś bardziej wrażliwa na ból się zrobiłam
mam nawet ten z przystawką chłodzącą i doopa
koleżanka depilatorem depiluje sobie ręce - sama

współczuję straty
szczególnie jeśli to była wina weta i psina mogła cieszyć się życiem jeszcze przez długie lata
hmmm z nasadka mrozaca to juz w ogole bym jechala z koksem
sa dziewczyny co miejsca intymne sobie tym gola - nawet jest o tym watek na forum

dzieki no niestety dzieki wetowi jej juz nie ma, a miala zaledwie 2,5 roku wiec miala jeszcze kupe lat przed soba ehh
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
dlatego o Martynkę się nie martwię , pisałam o Ani Tulip, chociaż nie pamiętam czy ona komuś wyswatana
Ja to spokojna jestem, kawaler rośnie, do Szczecina mamy spory kawałek to teściową najeżdżająca znienacka nie będę
ooo to to to, Ty jestes dobry material na tesciowa
Stary 2009-12-29, 14:48   #260
skierka1981
BAN stały

my już po spacerku, fajna pogoda, słoneczko świeci...
troche znowu popakowałam resztę chyba na jutro zostawię chociaż mąż za dużpo mi nie napomaga, może jutro ma wolne ale to nie wiadomo, może być tak że zajedziemy tam a on będzie musiał gdzieś pojechać. czwartek na pewno coś robi, piątek wiadomo wolne. teraz ydzień będzie składać te meble a ja nie dość że chora, mała marudna i to pakowanie...już mam dość... a na dodatek tego neta nie będę miała jak zajedziemy to w ogóle lipa
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:49   #261
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

aaaaa TZ idzie wieczorem do kina
wiec lece wstawiac ziemniaki bo zaraz bedzie - poszlo ultimatum, ze pojdzie tylko wtedy jesli zaraz wroci do domu i ja pojade do miasta (musze znalezc kombinezon dla malego i troche jedzonka mu kupic)

takze pewnie do pozniej
Stary 2009-12-29, 14:49   #262
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
A moje dziecię śpi

a ja czekam z obiadkiem
i czekam

a tu już 14 się zbliża
a moja panna nie chce pic mleka
jadla o 12 obiadek i teraz chcialam jej dac mleko jak zwykle i nie chce-czyzby ten obiadek tak ja sycil

Cytat:
to Ci sie udaly pieski

to tez mialas super psiaki

i tez mialam takiego ulubionego pieska gdzie jego strata powoduje ze placze jak go wspominam to byl bokser Atos-mielismy go w domu 7 lat i biedny zachorowal na padaczke

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-29, 14:57   #263
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Ty to dziecka nie masz. 2,5 godz !!!!!!!! Ja jak raz na jakis czas 2godz pospi to przeszczesliwa jestem. Zreszta ona jak sie budzi to mnie woła I najdłuzej spi ze mna w łózku, tylko ze ja wtedy nawet drgnac nie moge

dzis to byl wyjatek
zwykle drzemie do45min
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
troche znowu popakowałam resztę chyba na jutro zostawię chociaż mąż za dużpo mi nie napomaga, może jutro ma wolne ale to nie wiadomo, może być tak że zajedziemy tam a on będzie musiał gdzieś pojechać. czwartek na pewno coś robi, piątek wiadomo wolne. teraz ydzień będzie składać te meble a ja nie dość że chora, mała marudna i to pakowanie...już mam dość... a na dodatek tego neta nie będę miała jak zajedziemy to w ogóle lipa
nie daj sie
poradzisz sobie, jak nie ty to kto ja sie pytam

dodalam fotki w albumie supri.Stare i nowe i z kotami

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
a moja panna nie chce pic mleka
jadla o 12 obiadek i teraz chcialam jej dac mleko jak zwykle i nie chce-czyzby ten obiadek tak ja sycil

na przykladzie mojej corki moglabym wywnioskowac ze za krotka przerwa i nie zdazyla zglodniac, ale chyba tylko ja co 4h karmie, wiec nie wiem coz Weronice
Moze za cieple mleko i dziasla bolace jej drazni?

Swoja droga Laure dluzej trzyma sloik niz mleko

Stary 2009-12-29, 15:25   #264
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

A dziewczyny, wy dajecie cały słoiczek czy po pół? Chodzi mi i o deser i o obiadek. Ja daje poki co poł słoiczka i znika mi jedno mleczko. Ale tak sie zastanawiałam jedno mleczko (150ml) to ile to jest? poł czy caly słoiczek?
Stary 2009-12-29, 15:33   #265
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
A dziewczyny, wy dajecie cały słoiczek czy po pół? Chodzi mi i o deser i o obiadek. Ja daje poki co poł słoiczka i znika mi jedno mleczko. Ale tak sie zastanawiałam jedno mleczko (150ml) to ile to jest? poł czy caly słoiczek?
nie rozumiem
objetosciowo nie znaczy jakosciowo...

Stary 2009-12-29, 15:36   #266
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

???
teraz ja nie rozumiem
po prosru jestem ciekawa, jak na sloiczku pisze 130g to ilu ml mleka to odpowiada tak mniej wiecej?
Stary 2009-12-29, 15:47   #267
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
na przykladzie mojej corki moglabym wywnioskowac ze za krotka przerwa i nie zdazyla zglodniac, ale chyba tylko ja co 4h karmie, wiec nie wiem coz Weronice
Moze za cieple mleko i dziasla bolace jej drazni?

Swoja droga Laure dluzej trzyma sloik niz mleko
teraz wypila 12oml
dostala nowe jedzonko wiec moze bardziej syte jest bo zawsze pila mleko po sloiku po 1-2 godzinach
i wczoraj bylo to samo.....
teraz mala je mleko tylko 3 razy i sloik obiadku + sloik deserku
ale na ml to tyle samo pije-wiecej nie chce

Cytat:
caly sloik to srednio 130g wiec tak jakby jedno mleko zastepuje

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-12-29, 15:48   #268
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Wlasnie przed chwila polozylam ja spac w spiworku- chrapie w najlepsze Czy Wy jeszcze czyms nakrywacie ten spiworek?
Ja nie przykrywam.

Cytat:
to z tym sie zgodze
Naprawde mloda nie jest na topie patrzac przez pryzmat kolezanek.
Mama nie daje sie zwariowac.
Nie ma ciuchow firmowych i butow Bog wie jakich, nie pozwala jej sie malowac(rzes, nawet odzywka) do szkoly i uzywac perfum.
Nie jest zasypana gadgetami High School Musical itp
Nie moze tez sie stroic jak na pokaz mody.
Nie przystaje na kazda jej zachcianke
Organizowany czas ma w formie zajec dodatkowych.Tance, angielski itp, ale nie rozpaskudza ja kobietami udzielajacych korepetycji w domu czy przychodzacych odrabiac z nia lekcje co zdarza sie w kregu jako cos nagminnego.
Brak slow
Kasiu, ani mi w głowie oceniać Twoich rodziców ani innych (i jeszcze na podstawie jakiegoś strzępka informacji), każdy robi co uważa za słuszne

Cytat:
a ja ogarnęłam z grubsza kuchnię
i tak się zastanawiam, że na strasznego brudasa trafiłam

"co to jest zrobić obiad", "przecież w kuchni to 5 min. i zrobione"
piekł ostatnio rybki w piekarniku - zadymił całe mieszkanie, ale mniejsza o to, piekarnik zostawił cały brudny, blacha nadal czeka na umycie, płyta kuchenki brudna i już zaschnięta, na blacie pełno okruchów już nawet nie pamiętam od kiedy, w zlewie syf, kiła i mogiła
zmywarka od świąt czeka żeby ją załączyć - niestety na nic nie ma czasu, ale przecież robota w kuchni to pestka

nie wiem czy Wam mówiłam że zastrajkowałam i już od jakiegoś czasu nic w kuchni nie robię - no i zaraz na drugi dzień to było widać

Cytat:
hmmm Eryk zmoczyl sie w nocy do lozka, juz drugi raz w tym miesiacu - chyba to zwiazane z ojcem bo kiedys sie moczyl jak ojciec przyjechal do polski, ale chyba juz pisalam o tym na poczekalni....kurcze
Niefajnie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Jak ja bym chciała być na bieżąco, bo nie wiem co na tapecie No nic muszę nadrobić poprzednią część, a właśnie - melduję się w kolejnej.

Miło i cieplutko mi na serduszku po tym co napisałyście. Dziękuję jak nie wiem co

Mojej marudzie wreszcie wczoraj wyszła pierwsza jedynka Marudzenia było cały miesiąc, a ostatni tydzień - istna masakra (w tym święta). Czekam na następną jedynkę, bo też nie daje spokoju. A reszta zębów - aż strach się bać
Cześć Magi

Gratuluję zabka , u nas nic

Cytat:
ojciec jest caly czas ale obiecal, ze go wezmie podczas urlopu a nie zadzwonil nawet na swieta
No co za gad

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 15:48   #269
eleeri
Zakorzenienie

noo i zostawić Was na moment

właśnie zjadłam nogę z kurczaka, bo odkąd mąż gotuje to na obiadek mam tylko rosołek prawie codziennie
a II danie to od święta
a ile się małż przy tym ugada że ugotował

młody pożarł królika do końca za chwilkę mu dam jabłuszko z kaszką

Cytat:
Twarda jestes, ja troche sobie pogadam ale i wracam do garów. A w sobote udało mi sie małza przekonac zeby ziemniaki ostrugał , ale sie ogadał przy tym

Pytałas o te szmateksy. Ona je po prostu uwielbia. Nakupuje ciuszków i z reklamówami pzyjezdzała. Opiepprzyłam ja ze nie mam gdzie tego trzymac, ze jej niepotzreba ale nie zrozumiała. zaczełam odkładac co brzydsze. Bo zeby ona kupowała jakies ajne rzeczy to spoko ale nie stety czesto ttrafialt sie tez takie które tylko na sztuki kupiła. Jedna reklamowke z rzeczami jej oddałam. I spokoj był przez jakis m-c. ale jakis czas temu jej powiedziałam ze jakby była na szmatkach to jakby były jakies fajne spodnie np. dzinsowe to moze mi wziac jedne.
I za dwa dni dostalam reklamówke: 2 pary sztywnych spodni dzinsowych kiepskiej jakosci, jeszcze jedne spodnie nawet mozliwe, 2 sukienki, co ja jej mowilam ze niepraktyczne bo wole mala w spodnie ubierac, tunike ze spodniami do kompetu (tunika na 9-12 m-cy, spodnie czyt. spodenki na 2-3 lata , fajny komplet nie?), jakies rajtki i niepamietam juz co. Wiec bez komentarza.

Ale fajnie masz
twarda
ale brakuje mi normalnego jedzenia, bo rosołki to mi już bokami wychodzą

współczuję teściowej

fajnie ale to tylko dzisiaj tak fajnie mam
zazwyczaj młody równo daje w doopę

Cytat:

Cytat:
aaaaa TZ idzie wieczorem do kina
wiec lece wstawiac ziemniaki bo zaraz bedzie - poszlo ultimatum, ze pojdzie tylko wtedy jesli zaraz wroci do domu i ja pojade do miasta (musze znalezc kombinezon dla malego i troche jedzonka mu kupic)

takze pewnie do pozniej
do kina
sam ?
bez Ciebie ?
dałaś mu przepustkę ?

Cytat:
ja daję słoiczek na pół
chyba że młody się krzywi to nawet na 3 części, z tym że do pierwszej dodaję swoje mleko, żeby w ogóle zjadł

Stary 2009-12-29, 15:50   #270
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ale niedawno miałam sytuację
byłam z młodym w parku, mąż z psem, podchodzą 2 małe dziewczynki, bo ja wiem tak w wieku 10-13 lat i pytają czy mogą pogłaskać psa
myślałam, że nie pójdą, tak się im pies spodobał, że aż się przysiadły

no nie wiem, mam mieszane uczucia, jak widzę ten cały syf
mąż jeszcze nie ma umiejętności, by wykorzystać każdą przestrzeń, a ja mam kuchnię ok 2x3 m. więc on wszystko ustawia na blacie, na ziemi itp.
a wszystko to da się fajnie zapakować do szafek tylko trzeba pomyśleć, a z tym mój mąż ma najwyraźniej duży kłopot

Cytat:
No nie żartuj Jeszcze ktoś pomyśli, że się na tym znam

Właśnie tak było była jednodniowa przerwa między jednym a drugim słoiczkiem marchewki z ziemniaczkiem, ale nie dlatego, że chciałam, tylko po prostu się nie wyrobiłam, bo to było w dzień Wigilii i jakoś tak dzień mi zleciał, a na wieczór nie chciałam dawać.
Dzisiaj dałam 1/3 słoiczka ziemniaka z dynią. Próbowałam i dla mnie ohyda, ale Tymek zjadł, tylko po pierwszej łyżce zrobił kwaśną minę W ogóle to bardzo ładnie je teraz z łyżeczki, jestem tym zachwycona

No właśnie też mam tą samą wątpliwość co do słoiczków. Dlatego na razie będę dawać sama do mniejszej ilości słoiczka, takiej, którą powinien na pewno zjeść.
(...)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów!!!
(dzisiejszych i wczorajszych, bo przegapiłam
)

Poważnie piszę, ten też zapisałam , ja uważam, że się znasz. O dynii z ziemniakiem już dawno pisałam, że podobno dzieci to uwielbiają

Mój żelazka nie tknie, uważa je za zbędny gadżet , może i lepiej

Też zamierzam dodawać gluten do mniejszej ilości jedzenia, ale zobaczymy, co z zamierzeń wyjdzie

(Kuba wczorajszy jubilat )

Cytat:
A moje dziecię śpi

a ja czekam z obiadkiem
i czekam

a tu już 14 się zbliża
Odsypia nockę i nabiera sił na kolejną

Cytat:
Ale ja dokładnie rozumiem, co masz na myśli, nie jestem nastawiona, że wszystko "nie", ale też na pewno nie wszystko "tak", bo inni tak robią. I doskonale wiem, jak błahostka może zatruć psychicznie, wiem, bo byłam dzieckiem, które nie raz i nie dwa musiało się z czymś takim zmagać - dla zasady.
Oj, też mnie to przepełnia obawami.

Cytat:
no cieszę się
a teraz jest tu cisza

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
No własnie, trudne zadanie przed nami, żeby nasze dzieciaczki dobrze wychowac. A ze ja z własnym TZ nie moge sobie poradzic to co ja zrobie jak z dwójka bede musiała sobie radzic i tłumaczyc co wolno a co nie
(...)
Ziemnaczki z dynia to jakiej firmy, musze kupic.
Hehe

Wiem, że Hipp ma

Cytat:

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości