Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-28, 22:44   #1741
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Witam mamusie i fasolki
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a ja to sie ciesze ze mam brzusio juz :P moze nie do konca ciazowy ale coz...ubieram spodnie ciazowe, tuniki i paraduje zadowolona z mojego bębenka...

a mi smutno o chyba sami zostajemy na sylwka Znajomym sie dzieci pochorowaly a ze wzgledy ze nasz dopiero co wyzdrowaial nie chcemy go narazac
Ja tez bede tylko z Tz na Sylwka-imprezuje sylwestrowo tylko w Polsce-a w Polsce na Sylwestra juz od 7 lat nie bylam -nie martw sie-czasami we dwojke jest lepiej niz w wiekszym gronie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
OK rozumiem ze nawet tutaj nie mozna sie wyzalic powiedziec co sie czuje i liczyc na wsparcie. Bo są takie osoby tak ty. No tak lepiej jak co poniektorzy powiedziec "po co o tym mowisz mnie tez boli i to i tamto a jak o tym powiem wcale nie bedzie mi lepiej, ale nie bede robic z siebie ofiry losu". No tak kto jak kto moze sobie trzymac wszystko w sobie, ja jestem osoba ktora lubi powiedziec co mi lezy na sercu i co jest mi zle, wtedy czuje sie lepiej, jest mi prosciej i latwiej.

A sadzilam ze te forum bedzie mile. Ale jak zawsze sie pomylilam. Nie ma to jak pisac tylko "czesc" "milej nocy" i "gratuluje". Bo jeszcze dostane opieprz ze pisze ze mam mdlosci.. :/

Ok juz wiecej nie bede sie zwierzac. Jezeli wogole cos tu napisze, bo w pelni odebralas mi ta ochote. Ale na szczescie jest jeszcze wiele stron z forami i pewnie bedzie o wiele milej. I moze troche zrozumienia.

A poza tym do czego jest to forum jak nie do czytania, i nie do tego by inni nas czytali i odpowiadali? Jak sie nie oczekuje odp to mozna pisac pamietnik a nie udzielac sie na forum.

A co do SZWAGIERKI. Niestety. Ale wiem ze nie ma anemii z niczego, i mozna miec super figure, ale badania krwi swiadcza za siebie, omdlenia i ciagle powtarzanie ze nie jest glodna itp.. tez. Gdyby nie zle badania to prosze bardzo. A niech ma se wspaniala figure, ale moj brat wciska w nia by cokolwiek zjadla. Bo pol kromki na dzien to nie sadze by była obfita uczta :/. Wiec jak nie znasz szczegolow to sie nie wstracaj. I jest chuda jak szkapa. Same kosci.

A jak Ci sie nie podoba na forum to droga wolna. Bo od osadzania ludzi to tu nie jestes. A jak nie masz checi byc znami i wspierac sie na wzajem to po co tu jestes?

Muminek, Anoxa dzieki ze chociaz wy mnie rozumiecie! Kochane jesteście! To nie jest latwe bo ona naprawde uwaza sie za lepsza od wszystkich. Zawsze zadziera nos i uwaza co ona to nie jest. Chocby sie chcialo z nia porozmawiac, zakolegowac blizej to nie idzie. Z nia nie ma tematu. A bron Boze wspomniec o porodzie. Nadal obowiazuje mnie zakaz.. Zeby jej nie "wystraszyc".. A ja to nawet nie moge przy niej o mdlosciach wspomniec bo wielce sie obnosze i wydziwiam, a jej tez przeciez zle ale nie mowi o tym. Wiec ja nie moge mowic, a ona taka silna wszystko da rade przezyc i przetrzymac, ale o porodzie nie moge wspominac. Przedtem nie moglam- bo jak sie ona dowie to sie nie zdecyduje na dziecko... A teraz.. zeby jej nie denerwowac.. :/
Nawet tak nie mysl-pisz o wszystkim co Cie gnebi-ja zawsze czytam-chociaz czasami sie nie wypowiadam ale to dlatego ze nie rozkrecilam sie jeszcze no i czasami niewiem co poradzic....

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Anoxa- ja wiem, że każde dziecko powinno się wychowywać w pełnej rodzinie. Niestety zraziłam się do tego faceta, który jest ojcem. Nie dość, że ma ciągoty do alkoholu to jeszcze do hazardu. Każde pieniądze jakie ma to obstawia mecze i gra z kumplami w pokera na pieniądze. Nawet teraz, kiedy wie, że jestem w ciąży. Wiem, bo czasem do mnie dzwoni zapytać jak się czuję.
Oczywiście nie wiem co przyniesie życie i jak to się poukłada. Ale na chwilę obecną wolę być sama.
Też bym chciała żeby mój były zechciał być ze mną. Chcieliśmy mieć razem dziecko. No cóż. Co ma być to będzie. Na razie mogę sobie o tym pomarzyć no i zawsze zostają mi wspomnienia

Jakbym mogła to bym wpadła do Ciebie na obiad
Ojj to nie zabardzo z niego kandydat na ojca-masz racje ze nie chcesz byc z nim-napewno wszystko Ci sie ulozy-wierze w to

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
witam moge dolaczyc?

moja krotka historia
jestem w ciAzy.. 7 TYDZIEN wielka niespodzianka bo przeciez sie z mezem zabezpieczalismy... ostatnio mialam wymioty i dzis zrobilam test pozytywny ale mam plamienia wiec szybko poszlismy do lekarza tam sie okazalo ze to 7 tydz co dziwne mialam miesiac temu okres normalnie i to mnie uspilo. Z usg wynika ze wszystko jest ok serduszko bij fasolka ma 1cm macica i jajniki tez ok... u mnie w rodzinie tak bywalo ze ciocie mialy okres w ciazy wiec mam nadzieje ze to oto chodzi... trzymajcie kciuki poki co dostalam tabletki bo plamie i zalecenia 2 tyg lezenia za tydzien kontrola. jestesmy dobrej mysli. termin z okresu na wrzesien no ale usg wykazalo ze okres zrobil nam psikusa i jednak 15 sierpien...
trzymajcie kciuki marta
Gratulacje i trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Witam,
podczytuję Was cały czas mimo, że nie piszę.
Cieszę się, że ten "konflikt" został zażegnany w taki sposób i wszystko jest ok. Lepiej pisac i się wyżalać bo wtedy nam lżej.
Ja już nie pisuję bo faktycznie moje posty pozostawały niezauważane a jak widze to nikt za mną nie tęskni, z nikim nie nawiązałam jakoś bliższego kontaktu.. ale jestem
Miło się Was czyta i tyle, to mi dodaje otuchy
Nie myslalabym tak-watek jeszcze sie rozkreci i napewno bedziemy pisac wiecej,przeciez to dopiero poczatki i jeszcze nie wszystkie sie dobrze poznalysmy.Dajmy sobie troche czasu

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Oj chyba każdej z nas się zdarzyło,że została pominięta i nie trzeba się w tym doszukiwać złej woli innych.Mnie się często zdarza,że mam komuś cos odpisać,ale mam kilka stron do nadrobienia i w końcu zapominam co miałam napisać. Z nystatyną też tak zresztą było,bo chciałam napisać,że ja brałam i 3 razy specjalnie lekarza pytałam czy nie zaszkodzi i mówił,że nie.Ja miałam wprawdzie w postaci tabletek dopochwowych,ale postac leku nie robi tu różnicy tylko substancja czynna,więc możesz stosować
No i kurcze cos jeszcze miałam napisać i znów zapomniałam... Ale zwalę to na ciążę-podobno w 4 miesiącu jest się strasznie roztargnionym
Zgadzam sie-dokladnie jest tak jak piszesz

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dziewczyny to nie tak jest ze was nikt nie zauwaza, chociaz ja tez tak mysle o sobie :/ Poprostu tyle osob i tyle wypowiedzi i nie sposob na wszystko odpowiadac i reagowac. Ja was kojaze znakomicie , ale nestatyna licho wie co to jest ;P
A propos roztarnienia ja jestem prawie w 12 tygodniu a wczoraj zalalam cala lazienke biorac prysznic i nawet nie zauwazylam ze woda nie leje sie na mnie tylko na pralke a z tamtad na drzwi i przedpokoj :/ Moj tz wparowal bo myslal ze to pralka wylala czy cos i niestety nie umialam mu wytlumaczyc jak to sie stalo
Niezle z ta woda ale tak to jest w ciazy

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Nic się nie martw tym, ja u lekarza byłam 21.12 czyli był to u mnie 7ti3d , zlecił mi badania i dziś je robiłam czyli w 8t3dc a wizyta na 7 stycznia więc myślę że to raczej normalne zachowanie Pozdrawiam

A teraz najważniejsze! Dziewczyny poleciałam do mojego gina spytać o to plamienie 25.12. i jestem bardzo zadowolona z jego postawy wobec mnie, znajoma mi go poleciła i teraz wiem że dobrze zrobiłam wybierając właśnie jego. Powiedział, że czasem tak bywa ale skoro ustało to jest raczej dobrze ale ponieważ plamienia w I trymestrze stanowią zagrożenie, kazał mi się rozebrać i zrobił na szybko bez żadnych formalności USG dopochwowe Na szczęście oboje nas uspokoiło. Moje Słonko od ostatniego usg tydzień temu urosło 6mm i ma teraz 17mm Rozwija się prawidłowo Co do baraszkowania to powiedział, że skoro występują plamienia to nie wolno i trza się oszczędzać.
Dziękuję wszystkim Wam, które wspierały mnie na duchu(postaram się wrzucić zdjęcie jeszcze dziś)
p.s. Gratulacje dla przybyłych ostatnio mamuś
Ja wiedzialam ze wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
moje Słoneczko podglądane dziś o 16:34
Sliczne-nie moge sie juz doczekac mojego usg..

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
a coz to za klotnie dzisiaj na forum, widze ze hormony szaleja hehe
ja sie przeziebilam, bylam na wizycie przed swietami, mialam sie zapobiegawczo zapytac co wolno brac na przeziebienie i zapomnialam narazie kuruje sie herbata z miodem i cytryna mam nadzieje ze mi szybko przejdzie
ktos pisal o bolach glowy: sprobuj sie napic kawy, pol kubka to Ci przejdzie, prawdopodobnie cisnienie ci spada i dlatego. ja pije jak mnie juz strasznie boli i pomaga
ojej dziwnie slyszec ze juz nie jestesmy najmlodsze chyba pozdrowie nowe mamusie wrzesniowo-pazdziernikowe.
Mnie tez rozlozylo w weekend i nie poszlam do pracy-ale juz jest lepiejTez kurowalam sie miodem,cytryna i czosnkiem

Przepraszam jesli kogos pominelam-ale polowa wypowiedzi mi sie nie zacytowala-niewiem dlaczego??
W kazdym badz razie gratulacje dla nowych mam i trzymam kciuki za wszystkie mamy ktore czekaja na USG

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2009-12-28 o 23:02
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 08:00   #1742
muminek88
Zadomowienie

jak wejsc do klubu?
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 09:37   #1743
bassienkaw
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny, sporo mnie nie było i na pewno nie dam rady nadrobić. Więc nie wiem co tam się dokładnie działo u Was. WIem, że jakaś mała kłótnia, apropo pomijania... prawdą jest, że już jakiś czas temu pisałam, że ciężko mi się tu wkręcić, bo czuję się nijak... Chodzi mi o to, że po prostu wątek jest ogromny, sporo osób udzielających się i ciężko jest być na bieżąco, wiedzieć o każdym cokolwiek. Pisałam kiedyś że łatwiej jest na wątku z jednego miesiąca, a nie łączonego. Lepiej można poznać osoby, więcej o nich wiedzieć, a nie traktować jako x i y. Bo mimo, że jestem tutaj dość często, to nicki powiedzmy ze niektore kojarze, pojawaija sie czesto, ale jak bym miala cos wiecej napisac, kto co tam pisal o sobie, to nie mam pojecia...

A ja chyba sobie zmienie lekarza z prywatnego na państwowego.

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 09:56   #1744
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dzień dobry dziewczynki!!
Smaruje sobie brzuszek i piersi oliwką w żelu i jakieś mi krostki powyłazi ły. Swędzą mnie cholery! Już niedługo przejdę na 2 trymestr to zacznę używać kremów na rozstępy. Właśnie nie wiem który wybrać. Sprawdzałam na KWC i waham sie między Ziają a Pharmaceis. Różnią się ceną.
Stary 2009-12-29, 10:26   #1745
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

Puk, puk, można?
Stary 2009-12-29, 10:56   #1746
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Smaruje sobie brzuszek i piersi oliwką w żelu i jakieś mi krostki powyłazi ły. Swędzą mnie cholery! Już niedługo przejdę na 2 trymestr to zacznę używać kremów na rozstępy. Właśnie nie wiem który wybrać. Sprawdzałam na KWC i waham sie między Ziają a Pharmaceis. Różnią się ceną.
ja tez uzywam oliwki i wyszly mi potowki na dekoldzie i piersiach gdzie nie gdzie my wlasnie powoli wchodzimy w II trymestr i zastanawiam sie jaki krem na rozstepy kupic choc slyszalam ze oliwki sa najlepsze

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pearlania Pokaż wiadomość
Puk, puk, można?
jasne prosimy prosimy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 11:06   #1747
niezawsze
Zakorzenienie

Ja do tej pory uzywalam tez oliwki w zelu, ale pd mikolaja dostalam krem Vichy na rozstepy, ktorego mozna uzywac od poczatku ciazy. Zadowolona jestem z niego bo mniej mnie skora swedzi od rozciagania i naprawde wydaje sie byc bardziej elastyczna.

Witamy nowa mame prosimy o wiecej info o sobie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 11:22   #1748
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

ja tez uzywam oliwki i wyszly mi potowki na dekoldzie i piersiach gdzie nie gdzie my wlasnie powoli wchodzimy w II trymestr i zastanawiam sie jaki krem na rozstepy kupic choc slyszalam ze oliwki sa najlepsze

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Może i sa dobre ale te krostki tak swędzą!! W ogóle zauważyłam, że skóra zaczyna mnie swędzieć coraz bardziej. Chyba sie naciągam
Witam nowa mamusie!! Ty już jak widze w 2 trymestrze! Jakieś zmiany? Mdłości zniknęły?
Stary 2009-12-29, 11:34   #1749
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Może i sa dobre ale te krostki tak swędzą!! W ogóle zauważyłam, że skóra zaczyna mnie swędzieć coraz bardziej. Chyba sie naciągam
Witam nowa mamusie!! Ty już jak widze w 2 trymestrze! Jakieś zmiany? Mdłości zniknęły?

to moze jakies uczulenie jak swedza te krostki? oo tak mdlosci zero!! a przez swieta mnie zgaga jedynie meczyla ale mysle ze to za duzo tlustych potraw a wczesniej praie wogole tlustego nie jadlam bo mialam mdlosci ale czuje sie lepiej naprawde
tylko cos mnie przeziebienie chwycilo

wlasnie weszlam na watek mamus styczniowo lutowych i wiecie ze pierwsza z nich rozpakowala sie juz w polowie listopada? a kolejnych kilka w grudniu ciekawe kto u nas bedzie pierwszy
aaa i ich tez jest duzo ale z czasem widze ze sie poznaly i zaprzyjaznily i fajny maja system daja swoje nr tel jednej (chyba zalozycielce watku) i w razie porodu pisza do niej smsy

czy moze ktos podac link na watek wrzesniowek 2010?
Stary 2009-12-29, 11:37   #1750
muminek88
Zadomowienie

ja teraz mam tylko oliwke z bubchen bo nie jest taka tlusta jak inne i nie mam zamiaru kupowac zadnych kremow bo w pierwszej stosowalam z ireny eris i mam brzuch jak zebra!!

Edytowane przez muminek88
Czas edycji: 2009-12-29 o 12:20
Stary 2009-12-29, 11:45   #1751
scoobs
Rozeznanie

Czesc, moge do Was dolaczyc? Tzn na liscie juz jestem ale bez zadnych danych, bo odezwalam sie na poczatku a potem to tylko Was podczytywalam. Czekalam na moje pierwsze USG i w koncu tydzien temu je mialam. Data porodu mi wyszla na 28 czerwca, a wg dat lekarza bylo 3 lipca, wg mojego kalendarza wychodzi na 30 czerwca, ale oczywiscie to sie zobaczy. Nie wiem, do kogo mam napisac o uaktualnienie danych na liscie? Ale mam 30 lat i mam juz jedna coreczke, ktora ma 16 miesiecy. Z objawow to wymioty, ktore juz prawie przeszly, ale nie do konca no i strasznie gorzki i nieprzyjemny smak w ustach, bole piersi. Zycze Wam milego dnia!
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:17   #1752
muminek88
Zadomowienie

moje spodnie przyszly!!! Są super chociaz ja wole bardziej ciasnawe rurki a kolor granat i czarny wyglada prawie tak sam wiec moglam wziasc brąż lepiej :P ...ale za te cenę są boskie!!

Ponawiam pytanie...jak wejsc do klubu??
Stary 2009-12-29, 12:19   #1753
serduszkoiz
Zadomowienie

mnie z ostatniego usg przesunal sie termin z 14 na 19 lipca ale nie wiem czy prosic o zmiane bo to i tak plus/minus dwa tygodnie

ja i tak licze ze dzidzius bedzie 10 w rocznice slubu

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:19   #1754
muminek88
Zadomowienie

link do wrzesniowek dla anoxy i innych zainteresowanych

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=391924
Stary 2009-12-29, 12:29   #1755
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Gratulacje i trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok
dziekuje poki co lezymy i odpoczywamy ale czujemy sie dobrze

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc, moge do Was dolaczyc? Tzn na liscie juz jestem ale bez zadnych danych, bo odezwalam sie na poczatku a potem to tylko Was podczytywalam. Czekalam na moje pierwsze USG i w koncu tydzien temu je mialam. Data porodu mi wyszla na 28 czerwca, a wg dat lekarza bylo 3 lipca, wg mojego kalendarza wychodzi na 30 czerwca, ale oczywiscie to sie zobaczy. Nie wiem, do kogo mam napisac o uaktualnienie danych na liscie? Ale mam 30 lat i mam juz jedna coreczke, ktora ma 16 miesiecy. Z objawow to wymioty, ktore juz prawie przeszly, ale nie do konca no i strasznie gorzki i nieprzyjemny smak w ustach, bole piersi. Zycze Wam milego dnia!
witaj widze ze podobnie jak ja masz 2 rozne terminy,,, tyle ze ja wg om termin mam na 6 wrzesnia a z ugd wyszlo ze to 7 tydzien wiec 16 sierpien.. zobaczymy za tydzien mam kolejna wizyte mysle ze juz dokladnie bede wszystko wiedziec

miala ktoras z was tak jak ja tzn okres bedac juz w ciazy?
Stary 2009-12-29, 12:35   #1756
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
moje spodnie przyszly!!! Są super chociaz ja wole bardziej ciasnawe rurki a kolor granat i czarny wyglada prawie tak sam wiec moglam wziasc brąż lepiej :P ...ale za te cenę są boskie!!

hmmm nie jestem w temacie jakiego klubu?? a jak spodnie na dlugosc? ile masz wzrostu? bo ja sie boje zeby za krotkie nie byly i zrob fotke jak wygladaja prosze!!!!!!

dziekuje za link do wrzesniowek
Stary 2009-12-29, 12:40   #1757
muminek88
Zadomowienie

spodnie jak zwykle za dlugie bo mam 164 cm a za szczupla nie jestem :P
jest tam tez troszke do odwiniecia....a fotki to po skroceniu dam zeby ładnie lezaly i pomierze ci je...a ty L potrzebujesz??

a klub to chodzi mi o ten gdzie niektore laski plotkuja tez i fotki dawaja bo go znalazlam ale wejsc nie umiem bo nie jestem czlonkiem
Stary 2009-12-29, 12:47   #1758
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
spodnie jak zwykle za dlugie bo mam 164 cm a za szczupla nie jestem :P
jest tam tez troszke do odwiniecia....a fotki to po skroceniu dam zeby ładnie lezaly i pomierze ci je...a ty L potrzebujesz??

a klub to chodzi mi o ten gdzie niektore laski plotkuja tez i fotki dawaja bo go znalazlam ale wejsc nie umiem bo nie jestem czlonkiem
tak ja tez wezme L bo jeszcze pewnie przytyje a ja mam 167cm wiec mysle ze tez beda ok na dlugosc bo zawsze sie boje by za krotkie nie byly no to czekam na fotki bo chyba tez je zamowie
a o tym klubie to nie mam pojecia

blech... do mnie zaraz baba na pazury przychodzi a mnie cos boli glowa srednio chce mi sie ja robic
Stary 2009-12-29, 12:47   #1759
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Jak chcesz uzupełnic dane do listy to prosze do mnie na PW: imie, wiek,termin porodu pisałyśmy na razie.Potem podopisuje imiona dzieci jak będziemy znać płci
A termin widzę masz taki jak ja mniej więcej- ja mam 28 czerwiec wg lekarza,a wg ostatniego usg 1 lipca

Cytat:

A o jaki klub chodzi?? Bo jakos tęz chyba nie w temacie jestem

A co do kupowania spodni na allegro to sie chyba nie odważę po ostatnich zakupach,bo wygląda na to,że nosze całą rozmiarówkę Jedne spodnie mam S,drugie M,a legginsy XXXXL No i w dodatku mam 175 cm wzrostu,więc często standartowe spodnie kończa mi sie nad kostką

Edytowane przez farminka
Czas edycji: 2009-12-29 o 12:52
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:51   #1760
kassate1203
Rozeznanie

Witajcie dziewczynki, dawno mnie tu nie było, ale podczytuję was oczywiście regularnie.
Postaram się nadrobić co nieco ale powiem że bedzie ciężko

Przede wszystkim Anoxa, spóźnione ale serdeczne życzenia wszytkiego najlepszego na nowej drodze życia, przede wszystkim dużo szczęścia i miłości! (Kolor sukienki był przepiękny-kocham błękit )

Cieszę się że się ten mały konflikt na forum się skończył Idealne ciało nie możesz narzekać że nikt cię nie czyta bo wiele z nas jak nie wszystkie czytam twoje posty od początku do końca, a to że czasem ktoś nie odpisuje na posta, to jeszcze nie znaczy że go nie czyta.

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
mnie z ostatniego usg przesunal sie termin z 14 na 19 lipca ale nie wiem czy prosic o zmiane bo to i tak plus/minus dwa tygodnie

ja i tak licze ze dzidzius bedzie 10 w rocznice slubu
Ja również chciałbym zrobić sobie i mężowi prezent na rocznicę ślubu w postaci dzidziusia, ale raczej to nie możliwe bo termin mam na 3 sierpnia a rocznicę ślubu mam 18 lipca (ale i tak przypuszczam, że skoro termin mam na początek sierpnia to i w lipcu końcem mogę urodzić) Mój mąż natomiast zrobił rodzicom najlepszy prezent na ich rocznicę ślubu bo urodził się dokładnie w dzień ich pierwszej rocznicy!

Cytat:
Ja dużo dobrego słyszałam o kremie na rozstępy Ziaji.

Nie tak dawno rozpoczynaliśmy wątek mam lipcowo-sierpnowych a tu proszę już wrześniówki się pojawiły! Ale czas płynie.
Ja dziś byłam na badaniach krwi, morfologia itd, a za 2 tyg mam do gina na usg przesiewowe, już się boję na samą myśl, żeby tylko wszystko było dobrze

Dziewczynki poradzćcie mi bo mam pewien problem, mianowicie mam tak ogromny apetyt że zaczynam tyć i to już każdy zaówarza że mnie trochę przybyło. Czy wie któraś może czy taki apetyt będzie trwał do końca ciąży czy mi np. zmaleje po I trymestrze? Bo jeżeli dalej tak będzie to aż strach pomyśleć.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 12:55   #1761
muminek88
Zadomowienie

farminka o klub to juz post wyzej wytlumaczylam

anoxa na pewno ok bo ja musze ponad 5 obciąć a kieszonki na spodniach z tylu są...co do rozmiaru to nie polecam kupowac za duzych, na nawet zanizylam sobie w biodrach bo bylam na granicy akurat xl i l a z poprzedniej ciazy mam nauczka bo spodnie sie poddaly( a i tak kupilam z zapasem) jak to byla z tymi streczowymi i potem wciaz spadaly

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

kassate1203 nie wiem czy cie pociesze ale ja w pierwszej maialam do samego zabujczy apetyt i nawet w nocy musialam jesc, ale przytylam 11 kg, teraz za bardzo nie umiem jesc tylko owoce i jogurt a brzuch wyglada jak w 6 miesiacu, a nic nie przytylam wiec juz przed nikim sie nie ukrywam i mowie prawde :P
Stary 2009-12-29, 12:57   #1762
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cześć dziewczyny. Ja dziś w pracy jestem i dlatego nie mogłam wcześniej wejść na forum. Teraz moi wychowankowie są już po obiedzie i mam chwilkę dla siebie.
Zmęczona już jestem i najchętniej bym się położyła i spała do wieczora.

Kassate1203 co do apetytu to miałam taki apetyt wcześniej, teraz coraz częściej jest mi niedobrze. A wg ostatniej miesiączki jutro zacznie się 8 tydzień
lazurowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 13:00   #1763
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość

Dziewczynki poradzćcie mi bo mam pewien problem, mianowicie mam tak ogromny apetyt że zaczynam tyć i to już każdy zaówarza że mnie trochę przybyło. Czy wie któraś może czy taki apetyt będzie trwał do końca ciąży czy mi np. zmaleje po I trymestrze? Bo jeżeli dalej tak będzie to aż strach pomyśleć.
Pewności nie mam,ale obawiam się,że raczej do końca.Wręcz wydawało mi się,że właśnie od drugiego trymestru jak ustępują mdłości to apetyt robi się większy.Przynajmniej u mnie tak jest.Dzisiaj zaczynamy 15 tydzień i od jakichś 2 tygodni jestem strasznie żarłoczna.

Cytat:
farminka o klub to juz post wyzej wytlumaczylam
Tak tak ,już zauważyłam. Ale nie słyszałam o takim.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:24   #1764
muminek88
Zadomowienie

juz wiem co narobilam...pisze o was o klubie a mialam napisac na watku mamus z grudnia 2009 :P
Stary 2009-12-29, 14:25   #1765
idealnecialo
Zadomowienie

A ja dzis dam wam zdj z 23 grudnia rowno 12 tydz. I moj olbrzymi brzusiol. Sorki ze w majtolach ale lepiej widac

I maluszka zdj bo zdaje sie ze nie chwalilam sie.
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 14:40   #1766
kashha
Zadomowienie

Witajcie Mamusie!

My dziś, zresztą jak codziennie ostatnio jesteśmy śpiący
Po za tym mamy się dobrze, apetyt nam dopisuje i nawet nas nie mdli z czego ogromnie się cieszę
Ostatnio jemy kanapki z serkiem żółtym i majonezem spisuje sobie to nasze menu żeby mieć co kiedyś wspominać
Ostatnio coraz częściej bolą mnie piersi, kupiłam sobie krem z Dax Cosmetix "Perfecta mama" tubka w Rossmanie kosztuje ok 17 zł. Uważam, że krem działa bardzo fajnie, jak na razie nie mam żadnego uczulenia. Ma atest instytutu matki i dziecka, także uważam że jest naprawdę w porządku, a i cena przystępna

Pozdrawiamy Kasia i Wojtuś

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 15:26   #1767
Alguien
Zadomowienie

Czesc wszystkim (rowniez nowym mamusiom, co ostatnio dolaczyly)
Wrocilam do domu wczoraj wieczorem, takze dopiero od dzis mam dostep do kompa pelny. Byla niezla sniezyca po drodze, a dzis rano sie budzimy, a tu mnostwo sniegu napadalo i jest temperatura odczuwalna chyba -22C brrr
Wlasnie chcialam powiedziec, ze nie mozemy sie gniewac wzajemnie na siebie a co wiecej wymagac tego od siebie, jesli ktos nie skomentuje naszej wypowiedzi albo nie odpowie na pytanie. Jest nas tu sporo, czasem ciezko nadrobic caly watek, a co dopiero byc na biezaco z kazdym postem. Tak jak juz ktos wspomnial - ja tez mam zasade, ze jak nie znam odp na pytanie, to nie pisze nic, bo nie chce zasmiecac watku odpowiedziami typu 'nie wiem'. Wierze, ze wszystkie tutaj dziewczyny sa pomocne i wzajemnie interesujemy sie swoimi sprawami, ale tak jakos wychodzi, ze czasem mozemy poczuc sie ominiete.

Co do kremow na rozstepy polecam Mustela. Juz dwie moje znajome obecne mamusie mi go polecily i kazda z nich nie narobila sie ani jednego rozstepu uzywajac tego kremu.
Wlasnie mignela mi reklama na wizazu, wiec dopisuje:
Super-Pharm ma do konca roku promocje na produkty marki Mustela (-40%) dla tych, ktore bylyby zainteresowane

Co do apetytu, to powiedzialabym, ze to po czesci kwestia indywidualna, tak samo jak ze smakami na cos. Jedne dziewczyny maja 'dziwne' zachcianki, inne nie. Ale zdecydowanie w II trymestrze apetyt powinien byc juz nieco wiekszy, gdyz dzieciatka jedza juz od nas wtedy

Wow, w listopadzie jedna mama z terminem na styczen juz sie rozpakowala? Ciekawe, kto u nas bedzie pierwszy Ja niby najstarsza, ale kto wie

Postaram sie dzis wstawic fotki mojego brzuszka

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2009-12-29 o 15:44
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 15:42   #1768
muminek88
Zadomowienie

idealnecialo super...ja wam tez wieczorem pokaze
Stary 2009-12-29, 15:52   #1769
itakasia
Zakorzenienie

witajcie
tyle nas jest ze ciezko zapamietac. ale z czasem bedzie coraz latwiejwidze ze sporo udanych wizyt
idealnecialo
super fotki, i brzusio juz ladnie widac

ja uzywam oliwki w zelu, rozstepy mam po pierwszej ciazy, po drugiej zadnego. mam nadzieje ze tym razem tez nic nie przybedzie

mialam dzis wizyte. jestem mega szczesliwa. wg OM to 10tydz+2 dni a wg USG to 10tydz+6 dni. czyli dzidzia rosnie zdrowo( ciesze sie bo moje corcie to zawsze byly troszke mniejsze i rodzily sie 2900gr)
na usg wszystko ok. gin nawet zmierzyl przeziernosc i wynosi 0,08 wiec nawet jesli zmierzylby za tydzien to nie ma szans na wysoki wynik
wszystko w porzadku i wyniki dobre. jestem taka happy

nasz skarbek ma 36mm

Załącznik 2749645
Stary 2009-12-29, 15:54   #1770
Linka24
Wtajemniczenie

Ja się nie zgadzam!!!! Tyle tu brzucholi, ja prawie 13 tydzień i brzucha ani skrawka!!!! Oddawać trochę!!

NOoo żartuję.. wiem ze i na mnie przyjdzie czas. dziś byłam na pobraniu wyników i o 19.45 jeszcze dziś mam wizytę u lekarza. Jak wrócę to wkleje fotkę! Bo brzucha to nie mam jeszzcze co Tz
Trzymać kciuki!!!

Itakasia
śliczna fotka!!!

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2009-12-29 o 15:56
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości