![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nietrafione, głupie, badziewne prezenty
zgadzam się z rybką, dla mnie najważniejsza jest pamięć, choćby symboliczny drobiazg czy kwiatek i się cieszę
ale niektóre prezenty opisane w tym wątku to rzeczywiście makabra, jakieś używane rajstopy, majtki czy zużyte kosmetyki ![]() ![]() natomiast wiele prezentów, które Wam się nie spodobały ja bym przyjęła z otwartymi ramionami, bielizna, skarpetki, czy różowa piżamka (oczywiście te nowe), różne kosmetyki, nawet te maskotki wazoniki i inne różności, drobne słodycze, toster no i książki (nawet jeśli nie w moim guście byłaby to jakaś odmiana) i tak sobie myślę, że często są dobre chęci ale za mało wiedzy o naszych gustach, naprawdę trudno wybrać kosmetyk, perfumy, książki, bieliznę, ciuchy, jeśli nie znamy kogoś dość dobrze, wtedy niestety są duże szanse na nietrafiony prezent generalnie to ja najchętniej wybierałabym prezenty dla siebie sama ![]() prezentów nietrafionych miałam w życiu sporo, ale wynikało to wyłącznie z tego, że każdy ma inny gust, były to np: - perfumy (nie znoszę kwiatowych nut) - ubrania (mi samej trudno dobrać coś odpowiedniego, często niewłaściwy rozmiar lub styl) - zestawy kosmetyków (jakiś dezodorant plus balsam itp), które potem zalegały nieuzywane - kolczyki (nie mam przekłutych uszu) - zlota biżuteria (lubię tylko srebro i białe złoto) - książki - wprawdzie uwielbiam czytać i przeczytałam, ale jedną pamiętam do dziś: książka sensacyjna o jakuza i zabójcach, pełna seksu i przemocy (a ja miałam może 16 lat) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Rozeznanie
|
no to ja dzisiaj dostałam od chłopaka torebkę, chciałam inna no ale niech mu bedzie bo ta jest calkiem ladna. A do tego wymyslil sobie ze kupi mi super 'sexy' komplet ala niegrzeczna uczenninca... nie dosc ze mi to nie potrzebne mam 18 lat i nie bebe miala kiedy mu sie pokazac top jeszcze jest na mnie za male.. jestem lekko przy kosci i to jest na mnie za male.. moze nie badziewne i glupie ale nietrafione...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
W tamtym roku dostałam męską kurtkę z C&A
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
ja dziś dostałam okropną piżame
![]() mowilam mamie, ze chce sama wybrac jaką chce piżame, no ale kupila mi niespodziewanie, jest beznadziejna - rózowa w grochy ![]() ![]() ehh.... moze ją sprzedam na allegro...
![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
zaraz watek zacznie sie rozkrecac
![]() ![]()
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
Witajcie!!!
Z moim TŻ jesteśmy parą od prawie 3 lat.Chodzi o to że on często nie trafia w mój gust.....A mnie jest później ciężko....Z jednej strony zawszę męczyły mnie wyrzuty sumienia,że muszę go okłamywać....myślałam że jeśli powiem mu prawdę będzie lepiej....Nie jest. Wczoraj dostałam bransoletkę....Niestety nie trafioną.... 1)fioletowa nie cierpię fioletu, przynajmniej nie na sobie mam tylko 1 fioletową rzecz sukienkę którą uwieram ok.3 razy w roku. 2)Miałam kiedyś podobną tyle że nie ze srebra i zamiast ostrosłupów były prostokąty. Oddałam kuzynce 5 letniej!!!!bo nie mogłam już patrzeć na tą bransoletkę.(Kupiła mi ją kiedyś mama) Teraz sumienie mnie męczy bo wiem że on się starał, wiedział że chciałabym bransoletkę, kupił mi jeszcze szkatułkę na biżuterie, która też totalnie do mnie nie pasuje(jest metalowa z kwiatowym ornamentem) Wiem,że się stara ale b.często nie trafia...mam mnóstwo drewnianych figurek, ulepionych z gilny aniołów....które najchętniej spakowałabym w pudła i out... ale nie chce go ranić...zwłaszcza teraz gdy tak bardzo wszystko przeżywa(rozwód rodziców).Według niego to najgorsze święta jeszcze ja go tym prezentem dobiłam ![]() Dodam że ja lubie mu robić prezenty zawsze oprócz czegoś co mu kupie dostaje coś od serca( ksiązeczkę z bonami na spełnienie marzeń , kupony na wyjścia do kina, kolacje,masaże itp. w niej tym razem, też chciałabym coś takiego dostać, nawet nie chce żeby coś mi kupował......) To skany prezentów sorry ze niewyraźne ale nie mogłam zrobić foto bo rozbiłam ostatnio wyświetlacz w aparacie.I jeszcze okładka ks.z bonami na spełnienie marzeń ![]() Bym zapomniała....Głupio mi też dlatego że oboje jeszcze nie zarabiamy a ja wiem że kupę kasy wydał na te prezenty...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może twój facet nie trafił w twój gust dzisiaj, ale po 1. starał się, po 2. chciał zrobić ci miłą niespodziankę, po 3. spędził jakiś czas na wybieraniu prezentu dla ciebie, myślał o tym i zaangażował się w to, po 4. chce dla ciebie dobrze, myśli by spełniać twoje marzenia. Czy te 4 powody to nie jest wystarczający prezent pod choinkę? Czy sam fakt, że ktoś robi coś dla kogoś, by sprawić mu przyjemność, to już nie jest wiele? A poza tym - dziś prezent jest dla ciebie nieudany, za jakiś czas będzie inna moda/gust ulegnie małej odmianie, to być może wtedy prezent stanie się dla ciebie bardziej wartościowy. Moim zdaniem - nie masz się czego czepiać. A twój problem jest kosmiczny. Nie oceniaj prezentów materialistycznie, naucz się na nie patrzeć sentymentalnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
mnie tez sie ta bransoletka podoba, szkatulka tez ladna. Ja tez dostalam bizuterie nieco nie w moim guście... nawet bardzo;p
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam pepsi w puszcze więc możecie sie schować
![]() Pomijam fakt tego że nie pije tego typu syfu, troche dziwne 20 letniej kobiecie dawać pepsi w puszczce pod choinke....To już nie lepsza czekolada? ![]()
![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wybacz, ale naprawdę nie mogłam się powstrzymać. ![]() Nie rozumiem sensu dawania takiego prezentu, faktycznie czekolada, bądź pralinki to byłoby lepsze rozwiązanie. Mogę spytać kto cię tak uraczył? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Chrzestna (35-38 lat)
![]()
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja w tą Wigilie nie narzekam, zreszta ja sie ciesze ze wszystkiego ![]() ![]() No ale cola w puszce.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Błyszczyk. Na pudełku napis "not for sale/tester". . .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie też nie pamiętam takiego prezentu, któryby nie sprawił mi przyjemności. Ale może jestem człowiekiem, któremu po prostu łatwo dogodzić?
Np. ubrania lubię różnokolorowe i raczej osoby obdarowujące trafiają w gust. Z każdego nadprogramowego sweterka mam radochę ![]() ![]() Biżuterię też chętnie przyjmuję - zawsze się przyda, jak nie na codzień, to na ważniejsze okazje. Wiadomo, że niektóre rzeczy podobają się mniej, ale niekiedy akurat pasują do ubrania i mogę śmiało założyć. Dla mnie naprawdę dziwne jest takie wybrzydzanie - co do koloru czy np. pochodzenia (np. bazarek). Bo tak jak pisałam wcześniej - każdy prezent ma znaczenie sentymentalne dla mnie, a dopiero potem liczy się jego użyteczność. Pamiętam jak kilkanaście lat temu dostałam od babci jeden jedyny prezent pod choinkę. Miałam może z 12 lat i dostałam misia wielkości kubka, taką małpę, w połowie wykonaną z gumy, w połowie z jakiegoś dziwnego futerka. Jak na zabawkę, nie była przecudnej urody, a wręcz nawet straszyła. Ale mimo młodego wieku cieszyłam się jak głupia, że postawię ją sobie na półce i będę wiedziała, że to od mojej (dzisiaj już śp.) babci. Stała tam bardzo długo, 2 lata temu pozbyłam się jej wraz z innymi zabawkami (dopiero ![]()
![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
a ja dostałam od ex TŻta :
na urodziny : ramkę taką paskudną, drewnianą, kupowaną przy mnie ![]() ![]() ![]() na mikołajki : 20 "srebrnych" cienkich bransoletek, mimo że doskonale wiedział, że ja noszę korale na szyję i nie mam ani jednej bransoletki... na walentynki: jakieś serduszko, które się wsadzało do wrzątku i podobno świeciło ![]() ![]() no i najlepsze - prezent na gwiazdkę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#380 |
Rozeznanie
|
Widzę że mnie nie zrozumiałyście...Zresztą i tak wogóle mnie nie znacie.......
Ja jestem wielką sentymentalistką, przecież ja go nie chciałam zranić ale stało się jednak tak, że przed świętami moja koleżanka z klasy na wigilijce dostała podobną i powiedziałam wtedy że mnie jest w moim stylu ale że jest bardzo ładna i że do Darii pasuje.I on się teraz obwiniał że mi się nie podoba.Przecież ja go nie chciałam skrzywdzić, skąd mogłam wiedzieć że kupił podobną.A mi bardzo na nim zależy bo on jest taki dobry chciałabym żeby był szczęśliwy a teraz jak tylko zauważa tą bransoletkę to widzę że się robi smutny...Nie chce żeby się smucił!!!Przytulam go ale w głębi duszy i tak czuje że mu tego nie wynagrodzę, nie cofnę czasu...Wiem że mogłyście mnie źle zrozumieć, ale macie może jakiś pomysł jak mogłabym to naprawić? A co do innych rzeczy od niego chodzi mi o te figurki co poradzę że nie lubię takich rzeczy, przynajmniej nie u siebie w pokoju lubię mieć przestrzeń wokół siebie.Będę teraz zmieniać pokój więc figurki zawędrują do salonu a ze mną zabierze się tylko kilka tych najbardziej mi bliskich.Przecież nie każdy musi lubieć mieć pełno tego na półkach...Ja wole mieć na półkach książki może jakiś wazon. Co do szkatułki to rozmawiałam wczoraj z moim chłopakiem i on chciał żebym gdzieś ją trzymała w szafce bo martwił się o to że trzymam tak na wierzchu biżuterię i pieniądze...On jest taki kochany, tak bardzo o mnie dba i się troszczy.A ja po prostu jej nie chciałam bo wydawała mi się taka "za bardzo surowa i zimna"do mojego wnętrza. Dlatego czasem wolałabym żeby mi nic nie kupował tylko żeby mnie przytulił i pocałował Ale przynajmniej zmieniłam jego ocenę tych świąt spędziliśmy je razem i jeszcze spędzimy...Długo rozmawialiśmy...ale nie umiem się przestać obwiniać,on o tym wszystkim wie i mnie pocieszał ale i tak czuję że go zkrzywdziłam i na niego nie zasługuje... A co do tej ks. z kupnami jest zrobiona własnoręcznie z papierów wizytówkowych.Na każdej stronie są osobne 4 bony "Właścicieltego kuponu jest upoważniony do np. romantycznej kolacji masażu, kina, długiego spaceru, wielkiego przytulania,tanecznego wieczóru, dnia spędzonego jak chcesz,25 buziaków w wybrane przez ciebie miejsce,pikniku" itp. To wszystko wypisałam ręcznie i obok zrobiłam takie 4 miejsca do skreślenia(jak wykorzysta bon) A na samym końcu napisałam że bony można zrealizować u Pauliny K w terminie od.... do..... Ale Piotrek uprosił mnie żeby na czas świąt zrobić promocje wszystko za free bo obawiał się że większość kuponów wykorzysta od razu i nic mu nie zostanie na później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
zielony stworek
|
Ja dostałam garnek do gotowania,trochę co prawda prezent nietrafiony,bo ja nie umiem gotować i na początku grymasiłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#383 |
Konto usunięte
|
Nieprawda, facetom wcale nie jest ciężko ruszyć głową w sprawie prezentów
![]() Zresztą, szczerze mówiąc, kupienie prezentu dla osoby, którą się jakiś czas już zna i ponoć kocha nie powinno stanowić problemu ![]() ![]() Z prezentów nietrafionych dostałam 2 - podkład, który kompletnie nie pasuje do mojej cery i takiż błyszczyk. Doskonale wiem, że prezenty owe były dane na odwal się, i postanowiłam, że na rok następny zrobię dokładnie to samo. Jak Kuba Bogu.... W pewnych sytuacjach rzecz jasna. Ta powtórzyła się po raz kolejny, łącznie z inną mało kulturalną sytuacją i się lekko zniesmaczyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Najgłupszym prezentem jaki dostałam był kawałek czekolady, taki 6 kostek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Rozeznanie
|
a ja jakies 3 lata temu dostalam oropnie pachnaca bluzke z paskudnego materialu... (chyba nie byla nowa bo bez metek) w tamtym roku okropnie powyciagany sweter (z doczepiona metka^^) a w tym roku juz nic
![]() ![]() ogolnie bardzo duzo ubran podostawalam ale zawsze cos bylo nie tak albo za male albo z paskudenego materialu albo jeszcze cos innego.. ![]() od mamy w tym roku dostalam okropnie niebieski bardzo waski szalik z jedna rekawiczka ![]() ![]() chociaz wie ze nie lubie takich szalikow malutkich... ![]() ![]() ![]() ![]() a co do tz-ta to chciala bym zeby mi kiedys cos od serducha kupil nawet jak by mi sie nie podobalo to sadze ze byla bym zadowolona ![]() ![]() Edytowane przez kolorowymis Czas edycji: 2009-12-27 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym z kosmetyków- toniki do twarzy i perfumy, dostałam w zeszłym roku na urodziny jedno i drugie, oba kosmetyki oddałam siostrze, zapach perfumy był dla mnie zbyt ciężki, a toników nie lubię.
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
Parę dni temu pod choinką znalazłam coś, co spowodowało, że długo siedziałam z rozdziawioną twarzą. Nie powiem od kogo dostałam, ale to ktoś z bliskiej rodziny, kto mnie zna dobre 10 lat.
Otóż patrzę, a to coś długości 30 cm, o średnicy ok 4 cm. Myślę: "wibrator!". "Cóż, szokuje, gdy dostaje się to przy reszcie rodziny, ale dam radę!". To nie był wibrator... Niestety ![]() Ale długopis!!! Z logo firmy transpotrowej i jej adresem. Taki gadżet reklamowy, który ta osoba za darmo od nich dostała... ![]() Poczułam się głupio, mam ponad 30 lat, a tu takie coś... Żenada. Tej osobie kupiłam w prezencie drogi zestaw pachnących, trudno dostępnych kosmetyków... Nie warto było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
Faktycznie, niektórzy urwali się z choinki z prezentami. Ja dostałam ręcznie robione, wełniane skarpetki... niedokończone, bo ktoś się nie wyrobił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
wełniane ręcznie robione skarpetki brzmią sympatycznie na dlugie zimowe wieczory ale niedokonczone ? to juz nie bardzo..
wszelkiego rodzaju gadzety firmowe to wiadomo- na odczepnego czyli niby jakies checi są ale albo brak taktu albo pomyslu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najgorszy, najbardziej nie trafiony prazent jaki dostałyście?
Moja mama dostała 4 opakowania takich samych perfum od dziadka na rozne okazje pod rząd i to jeszcze np. w takiej wersji:
1. sama perfuma 2. perfuma + balsam 3. zestaw tych samych perfum w roznych flakonach 3. perfumy+ żel pod prysznic+ balsam Elizabeth Arden, ten sam zapach! Moja mama nie przepada za tym zapachem, ale mowi, ze nawet gdyby lubiła to i tak nie nadążałaby z jego zużyciem ![]() Dla mnie głupim prezentem jest też kubek np. ze swoim zdjeciem. Mam kolezanke, ktora notorycznie poleca mi takie coś na rozne okazje dla teżeta. Sama dala wczoraj taki swojemu facetowi. Dla mnie bubel tak jak i poduszka ze zdjeciem dającego. Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2009-12-29 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.