STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 254 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-29, 15:35   #7591
angela2936
Przyczajenie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Witam,juz dawno mnie nnie bylo..ale sie pozmienialo na lepsze oczywiscie
Wszystkim szczesliwcom gratuluje wcielenia i zycze satysfakcji z pelnionej sluzby i szybkiego awansu!
"Nadziejo" ja czekam na termin wario i to juz dosc dlugo...jak co to zapraszam na PW
angela2936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 15:58   #7592
strangergirl
Zadomowienie

hej a ja sie dowiedziałam że poza morskim, bieszczadzkim, kilkoma osobami z karpackiego i nadodrzańskiego do Koszalina jedzie tez nadwiślański co wy na to? szkoda że KG wysyła do Ketrzyna bo nie zobaczę Katiuszy. ani Eleonore ale chociaż sporą część osób z forum poznam
Stary 2009-12-29, 16:26   #7593
Chaoz
Raczkowanie

Stranger a orientujesz się jak wygląda schemat szkolenia 5+1+3 czy 3+1+5 bo się zamieszałem jedni mówią że podstawowe szkolenie trwa 3 miesiące inni że 5 jak to jest w końcu.
Chaoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 16:32   #7594
strangergirl
Zadomowienie

Chaoz pytaliśmy o to i oto co się dowiedzieliśmy. Te rozbieżne dane wynikają stąd że czas szkolenia zależy od tego jak szybko wykładowcy zrealizują z nami zaplanowany materiał. Dlatego czasem kurs podstawowy trwał 5 miesięcy a czasem 3. Kiedyś w ośrodkach szkoliło się nawet po 1000 osób więc wszystko trwało dłużej. my się pewnie szybciej wyrobimy bo w Koszalinie będzie nas 187 osób.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

he he a u nas jutro pierwsza musztra

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

w sumie nieźle - aż do skończenia kursu nie można określić jak długo na nim będziemy Rodzinie należy zgłosić "jak przyjadę to będę"
Stary 2009-12-29, 16:34   #7595
Chaoz
Raczkowanie

Aha to dziwnie, troszkę to bzdurne że okres szkolenia może mieć rozbieżności o 2 miesiące i nie wiemy ile będzie trwać, myslę że wszyscy woleli by to wiedzieć.
Chaoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 16:44   #7596
strangergirl
Zadomowienie

no zapewne ale cóż - chcieliśmy to mamy
ale ja to już nic nie mówię i nie chcę. Dziękuję niebiosom że ta rekrutacja wreszcie sie skończyła i że wreszcie TU jesteśmy

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

my teraz czekamy (he he magiczne słowo CZEKAMY ) na decyzję czy w sylwestra mamy wolne (raczej nie) a w poniedziałek się dowiemy czy 10.01. musimy jechać służbowym autokarem czy dostaniemy zgodę na wyjazd prywatnymi samochodami
Stary 2009-12-29, 16:51   #7597
angela2936
Przyczajenie

A jak to jest czy juz chodzicie do pracy w mundurach czy gdzies na miejscu sie przebieracie??
angela2936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 17:19   #7598
strangergirl
Zadomowienie

my przyjeżdżamy w mundurach. Oczywiście samochodami bo autobusem to bym jednak nie jechałam w mundurze Ja sie muszę ubierac w mundur w domu bo np pasa sama nie zapnę - mąż musi mi przeciągać przez szlufki strasznie ciężko to idzie

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

tylko niestety czapek zimowych nam nie dali i jutro bedziemy sie musztrować w kepi na zewnątrz oj bedzie zimno
Stary 2009-12-29, 17:19   #7599
EdaF
Raczkowanie

Stranger oj chciałabym się już przygotowywać na drugi etap ale nie znam wyników wario jeszcze i jakoś tak nawet przez głowę mi to nie przechodzi żeby już zacząć co by nie zapeszyć ale ponieważ lubię ruch to i tak ćwiczę pół godzinki dziennie tak dla siebie
Mmm28 ja z nadbużańskiego jestem a Ty ?
EdaF jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 17:22   #7600
strangergirl
Zadomowienie

eee tam zaraz zapeszyć ja to ćwiczyłam od dnia rozmowy kwalifikacyjnej a teraz dalej muszę
Stary 2009-12-29, 17:35   #7601
mmm28
Raczkowanie

EdaF ja też z Nadbużańskiego Może i nam uda się kiedyś spotkać
strangergirl hihihi to mówisz że pasa nie możesz zapiąc ... zabieraj męża ze sobą powiesz że musi ci ktoś pomagać przy zakładaniu munduru

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

darek1983 też tak sobie pomyślałam że koniec roku pieniędzy nie mają dlatego cisza miejmy nadzieje ze niedługo będziemy się zmagać z tym wszystkim ty kiedy składasz po Nowym Roku?
mmm28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 18:06   #7602
darek1983
Raczkowanie

GG do darek1983

Cytat:
Napisane przez mmm28 Pokaż wiadomość
EdaF ja też z Nadbużańskiego Może i nam uda się kiedyś spotkać
strangergirl hihihi to mówisz że pasa nie możesz zapiąc ... zabieraj męża ze sobą powiesz że musi ci ktoś pomagać przy zakładaniu munduru

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

darek1983 też tak sobie pomyślałam że koniec roku pieniędzy nie mają dlatego cisza miejmy nadzieje ze niedługo będziemy się zmagać z tym wszystkim ty kiedy składasz po Nowym Roku?

he he po nowym roku na pewno tylko pytanie kiedy? ja się będę niezmiernie cieszył kiedy uda mi się złożyć w końcu dok. bo czekam już dosyć długo. po nowym roku będę dzwonić.KOCHANI STARUSZKOWIE jak macie nowe wiadomości odnośnie naboru piszcie. nie martwcie się mrozem a hartujcie się bo mróz nie odpuści
darek1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 18:10   #7603
EdaF
Raczkowanie

Mmmm to fajnie że jest bratnia dusza w Twojej osobie obyśmy się kiedyś spotkały teraz to my nowi musimy nawiązć kontakty co by nasze forum miało rację bytu he he. To widzisz ja we wrześniu składałam papiery w połowie
Stary 2009-12-29, 18:32   #7604
Tiggi
Raczkowanie

hello
patzr a Nadwiślanka jeszcze nie wie gdzie jedzie :P hihihi
ale to dlatego, ze nikogo nie ma a my siedzimy i całe dnie ogladamy filmy i rżniemy w karty - władze maja urlopik
pewnie sie dowiemy w pon

ja jutro odbieram mundur ponoc trzewiki desantowca nalezy przetrzeć denaturatem a potem podgrzana pasta do butów zapastować
my od pon w mundurze więc ja chyba w pociagu z Borysem będziemy ludzi straszyć

u nas jest chłopak z okolic Przemyśla myślisz, że mógłby się z kimś od Was zabrać???

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

aha, a wróble cwierkają, ze 2 etap w lutym i nabór w marcu do szkółki ale to takie szeregowe wróble
Tiggi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 18:39   #7605
darek1983
Raczkowanie

GG do darek1983

Cytat:
Napisane przez Tiggi Pokaż wiadomość
hello
patzr a Nadwiślanka jeszcze nie wie gdzie jedzie :P hihihi
ale to dlatego, ze nikogo nie ma a my siedzimy i całe dnie ogladamy filmy i rżniemy w karty - władze maja urlopik
pewnie sie dowiemy w pon

ja jutro odbieram mundur ponoc trzewiki desantowca nalezy przetrzeć denaturatem a potem podgrzana pasta do butów zapastować
my od pon w mundurze więc ja chyba w pociagu z Borysem będziemy ludzi straszyć

u nas jest chłopak z okolic Przemyśla myślisz, że mógłby się z kimś od Was zabrać???

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

aha, a wróble cwierkają, ze 2 etap w lutym i nabór w marcu do szkółki ale to takie szeregowe wróble
\

he he tigi to bardzo dobra wiadomość. ja się cieszę ale nie wiem czy to się też do warmi odnosi.
darek1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 19:04   #7606
strangergirl
Zadomowienie

Tiggy dalej nie macie info gdzie jedziecie? Nam dzisiaj pan naczelnik przyniósł pismo że my i nadwiślanka do Koszalina śmigamy - pisałam wcześniej szczegóły. U was też muszą wiedzieć tylko wam jeszcze nie powiedzieli

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

a u nas inne wieści pan komendant miał co do 'przewidywanych' przyjęć ale od Tiggy są bardziej optymistyczne więc tego sie póki co trzymajcie moi drodzy
Stary 2009-12-29, 19:09   #7607
Mackeey
Raczkowanie

Tiggi choćby to były komary a nie wróble to i tak powodują rogalik na twarzy
aczkolwiek przygasa on z powodu oczekiwania na wyniki wario, tym bardziej ze coś ostatnio u nas w oddziale marnie, juz sie dowiaduje chyba o trzeciej osobie która dostała feralny liscik

Strangergirl mów szybciutko, co by to nie było...

Edytowane przez Mackeey
Czas edycji: 2009-12-29 o 19:16
Mackeey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 19:13   #7608
rafal84
Rozeznanie

Stranger dzięki za info, też się pewnie zaopatrzę w tego "pleja" za 45 pln...hehe no a my jak już Tiggi napisała nic nie wiemy odnośnie wyjazdu, czyli jest to do czego się już przyzwyczailiśmy = czekanie na jakieś info ..
Stary 2009-12-29, 19:30   #7609
strangergirl
Zadomowienie

nic z tego Mackeey nic nie piszę bo i tak myślę że trzeba poczekać na jakieś "styczniowo-lutowe" plotki bo będzie nowy budżet w SG więc może rzeczywiście przyjęcia będą dość szybko więc nie ma sensu siać gorszych prognoz. tym bardziej że sami już wiemy jak jest dzisiaj kasy nie ma a jutro jest. Nam np pan naczelnik powiedział że dla naszego oddz było przewidzianych 40 miejsc ale dzięki usilnym staraniom pana komendanta dostali z czasem drugie tyle i jest nas nowych 80. tak więc wiadomo tyle że do końca nigdy nic nie wiadomo he he .
A może nam coś sie uda dowiedzieć na szkoleniu to wtedy wam powiemy
a z wynikami wario to trzymam kciuki Mackeey. wiem że to stresujące kiedy inni odpadają. Były chwile że i ja truchlałam na widok 'czegokolwiek' w skrzynce na listy .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-29, 19:34   #7610
kostka76
Przyczajenie

: Straż graniczna-

hej czy wie ktoś kiedy będzie następny poór SG w Białymstoku?
kostka76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 19:34   #7611
strangergirl
Zadomowienie

Rafał he he a z kolei jakieś tam wróble ćwierkały że być może będzie możliwość podpiąć sie jednak w pokojach do netu więc nie wiem czy nie poczekam z tym play'em. Wezmę laptopa i jak netu nie bedzie to na miejscu zakupie play'a (kryzys panie, kryzys ) i powtarzam ci mój drogi żebyś kąpielówki szykował do Mielna he he
Stary 2009-12-29, 19:35   #7612
Mackeey
Raczkowanie

ojjj no dobra, zapomne o tym, że wspominałaś ze coś wiesz hmmm.... ja osobiście to nie mam możliwości truchleć na widok listu bo przebywam w W-wie mama dobiera poczte;p więc lękam sie każdego telefonu z domu

witaj Kostka76, ja jestem z podlaskiego ale już w trakcie rekrutacji ale możesz mi powiedzieć co się dzieje w kadrach, tzn mój znajomy planuje w przyszłym roku składać papiery. A co się teraz dzieje, nie przyjmują dokumentów??

Edytowane przez Mackeey
Czas edycji: 2009-12-29 o 19:39
Stary 2009-12-29, 19:40   #7613
strangergirl
Zadomowienie

oh Mackeey to rzeczywiście strach jak ktoś z domu dzwoni do ciebie
Stary 2009-12-29, 19:41   #7614
rafal84
Rozeznanie

hehe Stranger lubie te Twoje wróble ..w sumie az tak mi się nie pali z netem, wiec poczekam troszkę i zobaczę czy bedzie net na miejscu...
Stary 2009-12-29, 19:52   #7615
Mackeey
Raczkowanie

Strangergirl to nie jest śmieszne

haloooo!!!! Kostka76 jesteś tam?

Edytowane przez Mackeey
Czas edycji: 2009-12-29 o 20:04
Stary 2009-12-29, 20:07   #7616
Tiggi
Raczkowanie

o to ja też si wstrzymam.... może zrzuce do czasu noszenia kapielówek parę fałdek bo wynik TSH mam poprawny JUPI wiec może zgin tarczyco :P

tak nam sierżancik powiedział podczas luźej gadki, że Ci z listopada co sie nie załapali prawdopodobnie pojadą w marcu

aha, nam mówili , ze podstawowy 3 m-ce
Tiggi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 20:44   #7617
zamer
Raczkowanie

Byłoby świetnie, bo m.in. ja jestem w takiej sytuacji, a wszystko przez głupią ankietę bezpieczeństwa...
zamer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 21:18   #7618
Kapitol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strangergirl Pokaż wiadomość
hej a ja sie dowiedziałam że poza morskim, bieszczadzkim, kilkoma osobami z karpackiego i nadodrzańskiego do Koszalina jedzie tez nadwiślański co wy na to? szkoda że KG wysyła do Ketrzyna bo nie zobaczę Katiuszy. ani Eleonore ale chociaż sporą część osób z forum poznam

A ja slyszalam, ze nadwislanski jedzie do Ketrzyna
Kapitol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 21:39   #7619
strangergirl
Zadomowienie

Kapitol ja tylko mówię co nam pan naczelnik oznajmił z pisma tak czy inaczej musicie czekać aż wam wasi powiedzą oficjalnie na czym stoicie. w sumie niepotrzebnie robią jakieś tajemnice
Stary 2009-12-29, 22:42   #7620
EdaF
Raczkowanie

Mackeey czekasz już na sam wynik po wario ? Nie wiesz po jakim czasie ci ludzie dostali negatywną odpowiedź od dnia badania ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości