|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Lena
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
miłej pracy.. i spokojnej nocki...
............ ja już tęsknię za oddziałem i pracą...
|
|
#4742 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tytułu wątku nie wymyślamy, bo na to czasu, przez gadanie, nie mamy - PM 2011,
ja właśnie nie wiem kogo wziąć na świadka... czy kumpelkę z roku (bo takiej bliskiej przyjaciółki nie mam, raz się sparzyłam i koniec...) z którą przestanę studiować za pół roku a potem różnie może być; czy kuzynkę z którą mam super kontakt ale która w dniu ślubu będzie miała 19 lat. no i nie wiem.
widzę że u was to różnie, raz znajomi raz rodzina.
|
#4743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę mi się z tekstem piosenki kojarzy ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4744 |
|
Zadomowienie
|
chodzi o to że ona jest taka raczej spokojna a u nas świadkowie mają zabawiać wszystkich gości na weselu i nie wiem czy podoła
![]() mabi84 cuuuuuudo!!!!
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no obiecałam Tż to musiałam coś wymyślec czy wyszłaby z tego piosenka nie wiem?
|
|
|
|
|
#4746 |
|
Lena
|
Mabi.. piekne to jest...
co do świadków.. my z teżetem mamy spororodzeństwea. ale zdecydowaliśmy sie na naszych dobrych znajomych. mieszkaliśmy z nimi w stanach w jednym domu i zaprzyjaźniliśmy się, co trwa do dzisiaj. i myśmy byli świadkami na ich weselu- to teraz oni będą na naszym. z tym że mamy malutki kłopot.. bo świadek jest muzłumaninem... i mam nadzieję że ksiądz przeszkód jakiś wiekszych nie będzie robił... ![]() jesli chodzi o zabawianie to u nas to będzie robił drużba...
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2009-12-29 o 18:37 |
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja już mojej siostrze powiedziałam bo nie mogłam wytrzymać
![]() Cytat:
![]() tak mi się marzy żeby kiedyś nasze dziecko przejęło po połowie nasze "zdolności", moje humanistyczno-biologiczno-geograficzno-historyczne a P informatyczno-matematyczno-chemiczne to by było dziecko ideał Wow Mabi zaniemówiłam...masz kobieto talent
|
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
cieszę się że się podoba
no to jeszcze jeden taki ero bo tych miłosnych dla Tż to chyba niebardzo jest sens prezentowac?Zaczęło się niewinnie Ja siedzę, a Ty przy mnie Zapach Twojego ciała Powoli mnie zniewala(rozpala) Do tego jeszcze dotyk Co działa jak narkotyk Rozbierasz mnie całuskiem Rozpinasz moją bluzkę Po chwili już leżymy Oboje się pieścimy Gwałtowna ekstaza Emocje moje zdradza W rytmicznym tańcu ciał Ty też osiągasz szał Na koniec w siebie wtuleni W swe oczy zapatrzeni Zmęczeni, lecz szczęśliwi I wcale nie zawstydzeni ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- dobra wystarczy bo ja juz się czerwienię ![]() |
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dużo zależy od księdza bo były zdaje się jakieś precedensy że księża się zgadzali |
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas drużba i świadek to jedna osoba więc muszę wziąć kogoś kto sobie z tym poradzi. ale chyba wezmę kuzynkę bo rodzina to rodzina ona mnie nie zawiedzie...
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kuzynka miała kiedyś taką sytuacje ze miała być świadkiem u kumpeli z uczelni.... pojechała (z innymi koleżankami) do niej na wieczór panieński i się tak pożarły że nawet na ślub i wesele nie poszła A ja zawsze miałam wybraną przyjaciółkę na świadkową - przez lata byłam pewna że tylko ona i nikt więcej ... (tylko kandydata na męża nie było ) a jak pojawił się kandydat to przyjaźń się skończyła
Edytowane przez dottta Czas edycji: 2009-12-29 o 18:47 |
|
|
|
|
#4752 | |
|
Lena
|
Cytat:
u na drużba będzie zabawiał całe towarzystwo.. po to bierzemy go razem z orkiestrą zeby sie dotarli do końa... zresztą na wszystkich weselach jak byłam- to świetnie zabawiali towarzycho...
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2009-12-29 o 18:48 |
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
skoro już jest temat świadków to i ja mam pytanie
czy to prawda że świadkowie muszą byc stanu wolnego? a jeśli nie to czy to prawda że to nie powinno byc małżeństwo raczej? |
|
|
|
#4755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ewentualnie niech spojrzy czy gdzie wódki nie brakuje na stole ![]() no ja mam tak że mam tylko jedną siostrę więc dla mnie było logiczne że ją poproszę ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
nie wydaje mi się aby stan wolny miał coś do rzeczy, małżeństwo tak samo przecież chyba główną rolą świadków jest poświadczyć zawarcie związku i tyle, tak mi się zdaje |
||
|
|
|
#4756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w przesądy nie wierzę i jakby "moi" byli zamężni/żonaci to i tak bym ich prosiła - bo liczą się ludzie a nie ich status ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
no chwile mnie nie bylo i prosze juz strona do nadrobinia
![]() mabi z Ciebie talent jest wiesz, ja tez uwielbialam pisac dlatego poszlam na dziks,ale studia zweryfikowaly marzeniaja tez bed emiec swiadka i swiadkowa, a nie druhny ![]() a co do stanu to sama o to kiedys na forum pytalam i dziewczyny mowily, ze pierwsze slysza;p tez mialam ten problem, bo chce sis-mezatke ![]() popisze troche i ide jesc-na dzis koniec ![]() 14 stron! |
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie bardzo się cieszę na tą funkcję a i mi nie uśmiecha się iśc do ołtarza z facetem innym niz mój Tżale siostrze nie wypada odmówic |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Lena
|
Cytat:
ja sie z tym nie spotkałam.... mój brat był świadkiem drugiego brata już po ślubie... wiec to nie jest norma... co ciekawe starszy brat za świadków miał dwóch facetów... ![]() u nas za wódkę i jej dostarczanie- a takze dostarczanie wódki na bramy- oj ja będę biedna.. u mnie na wsi to co dom to brama będzie- tym zajmuje sie ojciec panny młodej...
ale jakże zadowolona z siebie! Edytowane przez Mustique Czas edycji: 2009-12-29 o 18:57 |
|
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bym na to nie zwracała uwagi lecę na pizzę miłego wieczoru wam życzę |
|
|
|
|
#4761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brat młodej jest żonaty (a ona za bardzo nikogo innego nie ma) a młody nie ma rodzeństwa (a jego przyjaciel co miał byc to żeni się miesiąc przed nimi). I teraz mają zagwozdkę bo młoda uparła sie ze żonaci/mężatki nie mogą byc bo to pech ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
i wzajemnie ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
u mnie ojca młodej brak wiec świadek będzie się tym zajmował a on wprawę ma |
|||
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie byłoby chyba małżeństwo właśnie? też mi się wydaje że to nie ma znaczenia wolny czy po ślubie a nawet bym powiedziała że jak jedno małżeństwo "świadczy" drugiemu to tak "po bożemu"
|
|
|
|
|
#4763 |
|
Lena
|
i znowu ta pizza.... kusicielki jedne... ........... mnie to nie przeszkadza.. moi świadkowie są małżeństwem... zresztą w żadne przesądy nie wierzę i nawet na przekór nich brnę... bo jak ma mi sie spieprzyć małżeństwo to czy z żonatym świadkiem czy z kawalerem to i tak sie zepsuje...
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kwestii świadków - małżeństwa to mi się nie widzi tylko to że trzeba by ich rozsadzić. Ja bym jednak wolała koło męża siedzieć
|
|
|
|
|
#4765 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Co ja bym robiła z taką kupą forsy
Cytat:
Ja też, ja też Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem pod wrażeniem moja droga... Cytat:
Co do starszych to ja w ogóle miałam przejścia. Mojej naj przyjaciółki nie moge bo zyje w grzechu jak to sie mówi - mieszka z facetem, mają dzidzie a ślubu nie. Moja druga przyjaciółka ma slub i dziecko ale nie mieszka z mężem....Moja 3 przyjaciółka już od jakiegoś czasu mówi że mi zrobi panieński itd itp i w końcu już jej obiecałam. A tak poza tym siedzę sama w domu , trochę strach...Zaraz se walnę kawę jak mi się ułoży obiad w brzuchu bo na razie miejsca nie mam
|
|
#4766 | ||
|
Lena
|
Cytat:
ja wogóle jestem antyzaboboniasta... a jak mówiłąm w rodzinie że w lipcu ślub??!!! to jaki był larum. (szczególnie teściowa) . bo nie ma literki >r<.... a ja mam tę literkę, wiecie gdzie... biorę ślub wtedy kiedy mam termin wolny... ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
może???? wszystko mozliwe?? wazne żeby przy tym naszego weselnego zapasiku nie wypili... no bo mogiła,....
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisałam już kiedyś tu o tej lasce ![]() ja też w zabobony nie wierzę - stąd ślub w maju |
|
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w du.pie nie ma Ra lipiec też mi się na ślub bardzo podoba bo ja ciepłolubna jestem jedynie w 13 pechową wierzę bo już mi dała kilka razy po du.pie i za to chcę się wyrobic ze ślubem i dzieckiem do 2013
Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2009-12-29 o 19:17 |
|
|
|
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
no u nas jest zwyczaj że się bierze ludzi stanu wolnego (przed ślubem) i to się mówi że jest "starsza druhna". kiedyś była starościna i starosta i to było przeważnie małżeństwo ale już tego zwyczaju nie ma. haha ja to z jakiś dziwnych stron pochodzę
a co do przyjaciółki - to też taką miałam do czasu aż zrobiłam sobie "przerwę" ze swoim TŻ a ona od razu do niego poleciała i na imprezę go wyciągnęła. i na tym przyjaźń się skończyła ![]() lecę na ploteczki, trzymajcie się ciepło
szczęśliwa mężatka od 3.09.11 zapraszam na mój blog o tematyce urodowej - http://merczens.blogspot.com Edytowane przez zlotqo Czas edycji: 2009-12-29 o 19:16 |
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

trochę mi się z tekstem piosenki kojarzy 

ale dużo zależy od księdza bo były zdaje się jakieś precedensy że księża się zgadzali
) a jak pojawił się kandydat to przyjaźń się skończyła