|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Ja już puszczam Małża.
Idę czynić wieczorne powinności...tzn kapiel dzieci i spanko ![]() Buziaczki, do jutra
|
#332 |
|
BAN stały
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
lecę się kąpnąć i spaćku bo Amalka już marudi także jakby co to do jutra
|
|
|
|
#333 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nigdy nie robilam salatki z wedzonego lososia, ale moj maz to by mi stopki wylizal jakby mu zaserwowala takie cos Moznaby pomyslec co pasuje do wedzonego lososia.Napewno papryka konserwowa,ogorek konserwowy,oliwki i cos upichcic, ale jak znalazlas to sie podziel, bo mi smaka narobilas i co ja bieda poczne ![]() Wlasnie wrocilam ze sklepu... Glownie zaopatrzylam mala w 4siaty sloiczkow,deserkow,soczko w i nektarow Cytat:
Cytat:
nie daj sie sprowokowac i nie tykaj tego A czy wy rozmawiacie czy tzw kompletna kosa? A tak to ty gotowalas z Matim na ramieniu? Cytat:
ach az mi sie nie chce wracac do tego temtu bo wlos sie jezy... Ma prawie roczek, a nie pije nic oprocz mleka... Wszelkie proby pouczenia czy prosb koncza sie awantura Suchej bulki nie bo nakruszy, nic slodszego jakiegos ,nie bo sie okleji... Bardzo wczesnie wprowadzila krowie mleko Mala wciaz jest chora, za malo wazy.Nie wiem czy nikt juz nie interweniowal w tej sprawie.Mi to opowiadala mama kuzyna, ktory przysposobil tą mala.Tylko ze kuzyn mlody sisiol, 21lat Ciocia jakas przedpotopowa spacerowke wytargala z lamusa i jak jej ja zostawiai to ta jej tam dawala wszystkiego sprobowac, i moc sie ubrudzic itp Zal... Musialabym sie zorientowac co u nich Cytat:
no i oby tak dalej Dolaczam sie do zyczonek.Zasylam buziaka Cytat:
Podaj mi na tortelilni Mam w szafce, jak reszte skladnikow bede miec to cos zmajstruje Bo mi smaka na jakakolwiek salatke narobilas ![]() Smutne to Cytat:
jakby wszystkiego bylo malo... za szybka reakcja ![]() Pewnie Eryś przytargal wirusa co? dzieci przedszkolne i szkolne prawda? ![]() a jak on sie wyswobodzil? a jakby to byo jakbys mu nie dala zasnac tylko trzymala do wygodnej dla ciebie godziny?sprawa nie do przeskoczenia? Laura dzis kolo 15 odmowila drzemki, no ale spala ogolnie duzo dopoludnia, a jak juz o 16 mialaby ochote zasnac to jej to skutecznie utrudnialam i mimo ze meczylam sie z marudzacym malenstwem kapiel byla przed 18 i o 18 dziecka nie bylo
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#334 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Z mama podobnie- to moja przyjaciolka i musimy gadac kilka razy na tydzien . A mojego brata uwielbiam Bardzo blisko jestesmy i to, ze jestem kim jestem i jestem jaka jestem zawdzieczam im Cytat:
i kilku osobom, ktore znam udalo sie to osiagnac . Jak - nie pytaj, nie wiem. Cytat:
![]() Wiem, ze sobie swietnie poradzi, bo nie bedzie mial innego wyjscia ![]() to jest zwiazane z napieciem. Cytat:
![]() Mysle, ze to dlatego, ze Eryk chodzi do przedszkla i tam wszystko lapie. Superowe ![]() Cytat:
|
|
#335 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jednak chyba zaszczepie na te pneumokoki, menigokoki i inne badziewia bo Eryk bedzie wszystko lapal w przedszkolu yhh
|
|
|
#336 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Próbujesz zanim dasz Matiemu?
Może po ciąży Ci się odmieniło? Cytat:
, nie widać po Nim żadnej tuszy Cytat:
![]() Dziękuję Ci bardzo Cytat:
I dzięki za link do podgrzewacza Cytat:
![]() Masz jakiś podgrzewacz na oku? Ja mam laktator elektryczny Medeli - używany jak dotąd tylko w szpitalu ![]() Cytat:
Ja zajrzę później, plum plum mojego Krasnoludka się zbliża ![]() Ktoś wie, czemu sylki jeszcze nie ma?
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja mam psa i mi sie nudzi Cytat:
e wyprzedaz? zartuje Ja sie nie wybieram, cienko z sianem po swietach A wiesz ze jak bojownikowi podstawi sie lusterko to zrobi sie wiekszy- takie zludzenie optyczne zeby przestraszyc tego drugiego - w lustrze ja probuje wszystko
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a że mam sprawdzić zawartość przy kurierze to muszę go zaprosić do domu, bo na klatce schodowej nie będę tego robić w domu normalnie rozmawiamy, ja mu dogryzam że brud i syf w kuchni, ale małż się jakoś nie bardzo tym przejmuje ![]() no właśnie z Matim - to było straszne młody się darł, ja się wkurzałam - horror biedne dziecko - to z Twego opisu nie przejdzie, bo jak się mu chce spać to płacze i tylko cyc rozwiązuje sprawę
|
|
|
#339 |
|
Rozeznanie
|
O rany a tu już 3 część zaczęyście, ale was zaniedbaam, ale to przez ten powrót do pracy strasznie mi ciężko. teraz waśnie siedze w pracy bo mam popoudniówkę i tak sobie pomyślaam o was, ale ja gupia że prędziej nie pomyślaam że mogę stąd do was też pisać oj co za motek ze mnie
oj ciotki powiem wam że bardzo się za wami stęskniam, pewnie dużo się u was przez ten czas wydarzy, nadrobić pewnie nie dam rady wybaczcie mi
|
|
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
Melduję się po kilkudniowej nieobecności(musicie wybaczyć, umierałam z ciekawości co u Was,ale była awaria i nie miałam neta) i idę czytać,bo produkcja ruszyła masowo |
|
|
|
#341 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję wam za miłe komentarze do zdjęć
.wiecie co jednak ta możliwość wyjścia godz szybciej do domu to strasznie dużo daje, więcej dnia z myszką. a moja panna się tak przestawia że po kapieli, kinmie się z 5 min i potem grandzi do 22, wtedy bawi się najlepsze, bryka jak tygrysek . teraz nauczya się skakać i jak ją się stawia slbo na kolankach trzyma to skacze jak szalona , od mikoaja dostaa ten jeździk co wam wrzucaam linki to uwielbia go, grymasi na rękach żeby ja tylko wożyc do samochodziku jej , a jak się ją wozi to jaka zadowolona buźkę az otwiera jak będe w domku to wrzuce fotkę jak siedzi w swiom porsche ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- a TAK W OGÓLE CO TAM U WAS SYCHAĆ??? Jak po świętach??? dzieciaczki zadowolone z prezentów od mikoaja??? Oj a ja pamiętam jakby to byo wczoraj te ostatnie święta z martynią w brzusiu a tu już mysia pó roku skończya ale ten czas zapierdziela niedugo i roczki nas czekają ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- o kurde a to już za 15 21 trzeba się pakować i do córci wracać ale czas mi dziś zlecia, tylko kurde żauję, że dopiero teraz do was napisaam buziaki
|
|
|
|
#342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marica, no wlasnie, z pracy mozesz klikac ![]() Sylka, idz nadrabiaj, a potem pisz, co u ciebie
|
|
#343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale o co tej kobiecie chodzi - żeby dziecko się nie ubrudziło? ![]() Cytat:
![]() A nie mówiłam, że jest przerażony? ![]() Ale masz jedno dziecko i to bezproblemowe. Ja też zamierzam próbować ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ogladalam Na Wspolnej to cos mi przemknelo przez mysl zeby wam napisac i zapomnialam, eh ta sklera
Zjadlam juz koacyjke.Na szybkiego wciagnelam serek homogenizowany wygrzebany z czelusci lodowki.A spieszylam sie zeby nie dzielic sie z mezem Mala mi pies obudzil. Pierwszy raz...Pogadala, napila sie i zasnela Maz z psinka na spacer ida-ale przymrozilo Wczoraj na wieczor zaczelam ja uczyc "daj lape" bo takiej malo ambitnej komendy z hodowli nie wyniosla i juz dzis podaje Kolejnym osiagnieciem jest to ze nie ruszyla na sasiada, ktory ni z tad ni z owad wyszedl na dwor.Nawet go nie obszczekala czego sie obawialam po wczorajszej wizycie kolezanki. No i intensywnie cwiczymy nie szczekania na komende-w domu.Co sie bede chwalic...nawet wychodzi Tylko tym razem film ogladalam w drugim pokoju,drzwi mialam otwarte i zfrajerowalam sie jak sasiad kluczami dzwonil i podniosla alarm czujna bestia ![]() Wiecej szczekala nim zaczelismy nauke, ale mala sie nie budzila bo to nie jest jakis przerazliwy szczek, tylko taki donosny, gruby glos
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-12-29 o 21:00 |
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Niech ci nie bedzie smutno. nie mialam az tak zle, ojciec nie chcial wychowac rozpuszczonej i ropzieszczonej jedynaczki. Czasami przedobrzyl
![]() to juz dawno za nami, nie mam zalu, ale ten tekst pamietam do dzis ![]() Maz rozmawial przez skype'a z rodzina z Madery i oczywiscie tak krzyczal, ze obudzil Antonio . Przynioslam mu wiec go, posadzilam na kolanach, a gdy zobaczyl naburmuszona mine synka, to natychmiast skonczyl i pognal go polozyc. Ja tam nie mam nic przeciwko rozmowom z rodzina, ale dlaczego tak po latynosku glosno
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się humor z*********. Tż właśnie wrócił z pracy. A raczej z pracy dodatkowej (jest budowlańcem i po godzinach sobie z kolegami dorabiali). No właśnie dorabiali
Robili u kobiety wykończeniówkę, na gwałt bo baba otwiera lokal i na Sylwestra ma mieć już tam imprezę. W tamtym tygodniu codziennie siedzieli u niej od 16 do 21, w Wigilię do godz. 14, dzisiaj kończyli u niej pracę i przyszło się rozliczać. No i "Pani" pokazała co potrafi wypłacając im łącznie 500 zł. Z tego prawie 300 poszło na paliwo, bo ta fucha była 80 km od naszej miejscowości. Więc zostało piątce facetów 200 zł do podziału. Ale co tu dzielić???? Więc się napili. Nawet nie mam im tego za złe, bo chyba sama bym się ubzdryngoliła na maksa. Ale jak można tak oszukać ludzi????? ![]() Przyznaję, że spodziewałam się że tż za tą fuchę przyniesie jakieś 600 zł . A tu nawet nie ma złamanego grosza. I szkoda mi jego bo taki zmęczony wracał ostatnio i się okazało, że się napracował za darmo A przecież w tym czasie mógł spokojnie siedzieć z nami w domu.
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-12-29 o 21:08 |
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co pamietam, to ciocia mi mowila, to ona uwaza ze z mleka wszystko wyciagnie co potrzebuje male dziecko
Przypomnialo mi sie tez jak opowiadala jak zajezdzali do nich latem.Ciocia ma sad, duuuuzy, ogrodzony,wypielegnowany i ona nie pozwolila sie malej bawic, ani chodzic po sadzie.Trzymala ją w wozku tlumaczac ze sie pobrudzi a nie ma nic na przebranie Ja jak z mala wybywalam to caly komplet mialam zapasowy w torebce bo zawsze mogla oddac mleczko, albo obkupkac ciuchy ehhh zal mi sie zrobilo malej Jak sie bede z ciocia widziala to ja wypytam co u nich
|
|
|
#348 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
-pieczrki marynowane(maly sloik) -25 dag sera zoltego gouda -4 kiszone ogórki -2 male cebule -6 jajek na twardo -puszka kukurydzy -cale opakowanie lososia w plastrach -sol,pieprz , majonez ja dalabym jeszcze ryz -mysle ze ta salatka bedzie dobraad.2 szkoda dziecka...... ad. 3 ja daje roznie co mam w lodowce np. dzisiaj dalam fete bo byla otwarta, ogorki kiszone, puszke salatki mexykanskiej, papryke zolta, ser zolty i tortelini oczywiscie z szynka ale lepsza jest z ogorkiem konserwowym, cebula,papryka czerwona Cytat:
![]() ad.2 ja tak samo z mama jestesmy przyjaciolkami, tata tez jest ok chociaz z nim mam troche gorszy kontakt niz z mama,mieszkamy razem i uwielbiam nasze wspolne kawusie i obiadki ![]() i tez mam brata ![]() Cytat:
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspolczuje i to bardzo. chybabym zepsula jej to, co jej robili ![]() Swiat jest pelen nieuczciwych ludzi ![]() Podobnie mojego meza oszukal kiedys jego znajomy, z ktorym pracowali przez caly miesiac w weekendy, a potem dostal 30 GBP, a powinien z 10 razy tyle
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Qurcze... na ich miejscu popsulabym/zdewastowala cokolwiek robili.I skwitowala ze teraz to jest tyle warte co zaplacila Nieeee to jakis zly sen, jak mozna tak potraktowac ludzi Na przyszlosc beda miec nauczke zeby brac wczesniej zaliczki Brak slow
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() naprawde przesada ![]() Przeciez wiadomo, ze male dziecko sie brudzi, bo jak inaczej ma badac swiat? Kazde dziecko musi posmakowac trawe, ziemie, listek i czasami bywa, ze inne rzeczy np miesko z nozkami
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 5 facetow i nie mogli jej postraszyc jakos??pewnie umowy nie mieli co?
|
|
#353 | ||
|
Zakorzenienie
|
czasem tak
![]() pewnie tak Cytat:
![]() Cytat:
ja uciekam, idę się wykąpać, zmienić pościel itp itd ![]() do jutra, pa.
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe o ktorej wroci moj malz
![]() chcialabym sie wykapac a musze czekac az wroci.....ja chce juz miec swoja lazienke na gorze !!!
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zepsuć za bardzo tego co zrobili nie mogą bo w normalnych godzinach pracy oni właśnie tam pracują legalnie (ich szef ma umowę z tą babką). Więc jeżeli popsują to co zrobili po godzinach będą musieli to zrobić jeszcze raz ale w godzinach pracy. (dodam że szef nie miał nic przeciwko, żeby oni tam u niej zostawali, postawił tylko warunek że ich dodatkowa praca nie ma wpływać na tą podstawową). |
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam z umre ze smiechu ja zaplanowalam to na jutro lacznie z praniem Tez zmykam bo rano nie mam co czytac, choc jutro skoro swit mnie nie bedzie bo maz wstaje do malej, ale ciagnie mnie do ksiazki wiec ide Nic tak nie cieszy jak sukces wychowawczy-pod kazdym wzgledem.
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale oni sie nie umawiali z nia wczesniej ile dostana za to? przeciez najpierw sie ustala takie rzeczy a potem robi zlecenie a jesli sie umowili to kurka pieciu doroslych chlopa nie potrafilo walczyc o swoje? ja bym nie wyszla stamtad dopoki by mi kasy nie zaplacili - w ogole jak moze tak byc? albo jak dziewczyny pisza popsulabym to co zrobilam zal mi Twojego meza ale kurka co oni wzieli te 500zl i poszli? nie wyjasnili, ze wiecej wydali na benzyne, ze to nie tyle i w ogole? no kurcze nie rozumiem
|
|
|
#359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamiast byc wdzieczna ze ma lokal gotowy i zarobi kupe kasy za sylwestra to jeszcze tak sie odplaca ![]() kochana napewno tez ja ktos wyrucha albo noga sie jej podwinie i wtedy bedzie wiedziec jak to jest zostac oszukanym czego jej bardzo zycze na nowy rok o!!!(ale swinia ze mnie- ale nie moge ni jak takie rzeczy sie dzieja) ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a ja zanurzylam paszcze w korycie z ktorego swinki jedza i skosztowalam rarytasow tych swin!!to bylo u mojej babci ktora miala chlew i pare swinek
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że Kinga dzisiaj drugi raz piła mleczko z butelki i wypiła 70 ml. Potem stwierdziłam że mogłam jej zrobić więcej, bo widać było że jej smakowało i chciała jeszcze. Ale wczoraj jak jej zrobiłam 150 ml to wypiła z tego tylko 50 ml i potem już nie chciała brać smoczka w ogóle do buzi. ![]() Dziewczyny używające butelek Lovi - jesteście z nich zadowolone? Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-12-29 o 21:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

na jakakolwiek salatke narobilas 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

- na szczescie rzadko

buziaki