|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Kemo z Warszawy jestes? Jak tak to gdzie zamierzasz rodzic mamy w sumie ta sama prawie date ja 16.07.10
![]() Ja jutro do gina ide na 18 a 4 stycznia usg przesiewowe wiec wtedy bede miala pewnie najwiecej informacji o maluszku
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest nas tu naprawdę sporo i zauważyłam, że odpowiedzi na posty następują ze sporym opóźnieniem, a po drodze zostaje napisanych tyle nowych, że niektóre wypowiedzi po prostu się gubią.. I nie jest to wynikiem złej woli kogokolwiek... Myślę że z czasem się bardziej poznamy i będzie lepiej A tak wogóle to cześć dziewczynki!! ![]() Strasznie dużo naskrobałyście przez te 3 dni jak mnie nie było (ja święta przespałam dosłownie)Jak mi się uda to dziś wieczorem wkleję swoje brzuszysko i może nawet ktoś skomentuje
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
to moje brzuszysko dzień przed rozpoczęciem 9 tygodnia :P
Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2009-12-29 o 21:28 |
|
|
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
a tu spodnie dla anoxy...
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
muminek fajniutkie te spodenki tez sobie chyba takie sprawie bo w swoich jeansach zaczelo sie od odpinania guzika a teraz to juz nawet z rozpietym rozporkiem chodze.... oczywiscie plus dlugie swetry
![]() ja mam wizyte 5 stycznia, bedzie rowne 10 tyg od OM. kurcze strasznie ten czas szybciutko leci, bo dopiero co przeciez dowiedzialam sie o ciazy ![]() moze i tak jest ze nie zawsze ktos zauwazy nasze posty, ale kto mogl wiedziec ze bedzie tyle letnich mamuś nie ma co sie czuc wyalienowanym, im nas wiecej tym wiecej doswiadczen i w ten sposob trzeba na to patrzec ![]() a ja dzisiaj w koncu wybralam kiecke do slubu. zdjeli ze mnie wymiary i na poczatku lutego przymiarka. normalnie jestem szczesliwa bo mialam juz dosyc jutro lece z TŻ do urzedu date ustalac
|
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem z foteczką!!
Przesyłam wam foto mojego olbrzymka i wyobraźcie sobie ze wyczytałam w karcie ciąży że termin przesunął mi się na 30 czerwca ojeej... Martwią mnie troche wyniki badań, bo mam podwyższony cukier i gin kazała mi powtórzyć. Poza tym RBC, HGB,HCT tez niezbyt dobre. Nie wiem sama co to może znaczyć Ale z dzidzi wszystko w porządku ma prawie 8 cm olbrzymek...
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-01-26 o 21:15 |
|
|
|
#1807 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wizyt to ja mam jutro pierwsze USG a nastepna wizyte 7 stycznia |
||||||
|
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
matko to ja tu slon jestem bo mam 78 kg
|
|
|
|
#1809 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Narobilas mi smaka na pomidory.Ja z zachcianek to mam raczej na ostro-kwasno-sledzie w musztardzie popijane sokiem grejfrutowym,ser z kapusta czerwona,chipsy.... Szczesliwgo nowego roku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekam na zdjecie brzuszka ![]() Wow-zazdroszcze-u mnie 9 tydzien leci a brzucha zero-teraz to sie martwie ze moze cos nie tak poszlo....No nic jutro sie dowiem ![]() Fajne spodnie ![]() Cytat:
Bedziemy miec chyba podobny TP bo widze ze Ty tez zaczelas 9 tydzien Widac juz troche brzuszek u Ciebie czy jeszcze nic?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Dziewczyny-macie dziwne sny w ciazy?Bo ja to chyba zwatpie-co noc mi sie snia koszmarne albo dziwne sny.... Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-12-29 o 22:58 |
|||||
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny-macie dziwne sny w ciazy?Bo ja to chyba zwatpie-co noc mi sie snia koszmarne albo dziwne sny....[/QUOTE]
Mi to praktycznie co 2 dzień śni się sex a raczej moje życie seksualne do intensywnych nie należy coś jest ze mną nie tak ? heh
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oprocz snow o sexie mam sny o wspinaniu sie,dzieciach i osobach zmarlych Dzisiaj snil mi sie maly chlopczyk ale ze nie byl moj-jakis inny facet go niosl-chlopczyk byl strasznie gruby-mial faldki tluszczu i mial na imie Nathan..dziwny sen... Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-12-29 o 23:32 |
|
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
Linka 8 cm to juz duza dzidzia
![]() co do Twoich wynikow, to na cukrze sie nie znam, ale niski rbc, hct, hgb to poradzilabym wiecej zelaza i kwasu foliowego jesc. Czyli zielone warzywka, wolowina. A jakie tabletki bierzesz - sam kwas czy kwas plus witaminy?To na poczatku stycznia bedziemy miec sporo wizyt- fajowo ![]() ja tez bym oddala wiele za sushi ale nie wolno ![]() Daj znac Elfie, jak jutro usg. Dobranoc |
|
|
|
#1813 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bo mi sie też takie podobały.Cytat:
A'propos dziewczyny orientowałyście się czy i ile u was kosztuje poród rodzinny i znieczulenie zewnątrzoponowe? Ja u siebie jestem w miarę na bieżąco bo prawie dokładnie rok temu moja bratowa rodziła. Tam gdzie ja chcę pakiet poród rodzinny + znieczulenie + prywatna opieka położnej około 1200 zł o ile pamiętam echch...A drugie pytanie takie: Zamierzacie chodzić na szkołę rodzenia? bo już też różne opinie słyszałam pozdrawiam wszystkich i znikam do pracy na szczęście jutro już wolne...
|
||
|
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a raczej moje życie seksualne do intensywnych nie należy coś jest ze mną nie tak ? heh[/QUOTE]Też to mam Wcześniej mi się to nie zdażało, a teraz praktyczie co noc powariowałyśmy w tej ciąży... pewnie to wszystko przez hormony
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1816 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Głowa do góry. Piękny brzusio a o ile się nie mylę mam takie same terminy porodu u mnie też widać brzusio ale tak leciutko, że w sumie jak ktoś nie wie o ciąży to myśli że mi się troche przytyło. Muminku wczoraj kupiłam sobie dosłownie takie same spodnie jak ty masz, ten sam krój, kolor i materiał A mi się nic nie śni, za to przez pewnien czas za to miałam tak, że budziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć.
|
|
|
#1817 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
ja wyskakuję. Moje Maleństwo umarło. Przedwczoraj miałam zabieg. Nie będę już tu zaglądać, ale wciąż pozostaję doświadczoną (na wszystkie już fronty) mamusią. Gdyby któraś z Was potrzebowała porady, to niech pisze do mnie na priva. A gdyby ktoś poszukiwał fotografa ślubnego, to też już mogę przyjmować zlecenia. Miałam termin na lipiec. Trochę martwiłam się, że cały sezon mnie ominie... Teraz mi głupio, za tak przyziemne myśli... Dbajcie o siebie i nie martwcie o nic. W drugim trymestrze jesteście już coraz bezpieczniejsze. Szczęśliwego Nowego Roku! |
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brak mi słów. Bardzo mi przykro.
|
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja też miałam badania w 8 tygodniu. Właśnie wczoraj odebrałam i wsio ok
![]() mam mdłości, przedwczoraj wieczorem zwymiotowałam po raz pierwszy - po południu kupiłam świerzą bagietkę, byla jeszcze ciepla i zjadlam poł a potem pol dnia mi sie cofalo az w koncu nie wytrzymalam i wylądowałam w toalecie....DO SAMOTNYCH MAM - podziwiam Was dziewczyny, Waszą siłę... martucha84 ja z moim Aniołkiem też mialam @ a byłam w ciązy, niestety trochę później się nie udalo ale to inna historia. Zmierzam do tego, że czasem tak bywa... Buuuuziole... ale mi sie czas dłuży, a 1 usg dopiero w poniedzialek... ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Jesli chodzi o sny, to ja teraz co noc śnię Różne inne dziwne rzeczy
|
|
|
|
|
#1820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1821 |
|
Rozeznanie
|
Witam
chciałabym się dopisać do waszego wątku i serdecznie przywitać Mam na imię Ela jestem z Jawora na dolnymśląsku, mamy już synka 2 letniego a teraz termin mam na 26 lipca wg OM, wg usg tydzień później
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Linka czekalam na ciebie do 23 ale pozniej nie dalam rady dzidzia sliczna i duza. wspaniale ze wszystko w porzadku. a jaki masz cukier i hgb?eleonoremio ja mam termin z OM tez na 26 lipca a z USG na 20.. witaj ame1 kochana tak bardzo mi przykro ola_k11 ja tez mam mdlosci, ale najgorsze wieczorami bajka1807 sukienka istnie bajeczna, cudna muminek88 wow, brzusio duzy. u mnie 11 tc i brzusio juz powoli widac wiolek1 mnie tez sie snia ostatnio sceny milosne, ale chyba dlatego ze nie mialam ochoty i sily na zblizenia wiec chociaz sobie pomarzylam ![]() ja startuje z waga 53kg, na razie nie tyje bo nie mam apetytu, ale to sie napewno zmieni. nie zamierzam sie ograniczac, po poprzednich ciazach zrzucilam wszystko wiec zakladam ze teraz tez dam rade.
|
#1823 |
|
Rozeznanie
|
Ja startowałam z 54 to z początki listopada waga, 1 grudnia już było 56 teraz nie mam jak się zważyc ale myślę i czuję że przytyłam. A jak wam dziewczyny brzuszki rosną , widać już? Mi widać jak wrócę z pracy to może wkleję zdjęcie, jestem ciekawa jak to będzie w pierwszej ciąży długo nie było mi widać, ale teraz będzie chyba ineczej
|
#1824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() nie przejmuj sie kochana ja tez szczupla nie jestem ja tam jestem zdania ze przytyc sie nie boje bo schudnac zawsze mozna jedynie boje sie rozstepow bo te zostaja na zawsze ![]() Cytat:
kiecka sliczna naprawde ![]() fajne te spodnie tez sobie zamowie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
usg przesiewowe ostatni gwizdek bo ostatnio malenstwo nie chcialo sie obrucic a u mnie sypie snieg od rana i juz calkiem sporo go nasypalo i jak bylam z psem na spacerze to trzy raz mnie pociagna tak ze sie wyrznelam
|
|
#1825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Cytat:
![]() Cytat:
a zdjecia tych naszych maluszkow sa urocze ![]() Cytat:
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Kemo ja Madalinskiego tez sobie upatrzylam najpierw chcialam prywatnie, ale tyle dobrego o tym szpitalu sie naczytalam, ze na 99% w nim chce rodzic. Koszta to prywatna polozna 1200+ znieczulenie zzo 700zl porod rodzinny juz wliczony ale jak sie wezmie i polozna i zzo to znizka jest i nie 1900zl a 1700zl. To moj piewszy porod i naprawde sie boje dla mnie pobranie krwi to wielkie i traumatyczne przezycie
Najbardziej sie boje jednak, ze nie zdaze bo mieszkam na targowku i ze mnie nie przyjma i odesla gdzies do otwocka albo co gorsza radomia Sny ja to wam zazdroszcze takich ja mam same koszmary raz zabilam dwojke ludzi raz poronilam :/ kiedy indziej okazalo sie ze moja dzidzia to potworek matko koszmar jakis, ale czytalam gdzies ze to normalne. |
|
|
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
Kjane Witaj
ja jestem w 10 tyg gratuluje tez mam juz synka 2 latka wrzesień 2007
Czekamy ![]() https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqtqywd83r0zcb.png Już z nami ![]() Sebastian 2007 Sara 2010 Sylwia 2017 Kruszynka[*]29.11.2012 Maleństwo[*]18.12.2013 Edytowane przez eleonoremio Czas edycji: 2009-12-30 o 13:16 |
|
|
|
#1829 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
No już ładniusi jak na ten tydzień
Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie Ty schowałaś te kilogramy? Po zdjęciu wcale tego nie widać, na pewno bym nie powiedziała,że słoń jesteś ![]() Cytat:
a raczej moje życie seksualne do intensywnych nie należy coś jest ze mną nie tak ? heh[/QUOTE]Też tak mam - raz koszmary,a raz erotyczne A dzisiaj na przykład mi się śniło,że szłam z mamą i niemowlaczkiem w wózku na spacer i spotkałam koleżankę.Zapytała się co to za maleństwo,a ja mówie,że to mój BRACISZEK I faktycznie ja jeszcze z brzuchem byłam... A w dodatku braciszek cały na różowo ubrany ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1830 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczynki,
podczytuję was juz od ponad tygodnia, ale dopiero dzis odważyłam sie napisać. Od dwóch tygodni czułam okropny ból i nabrzmienie piersi i łagodny ból brzucha jak na okres. Chodziłam tak i czekałam na miesiączkę, ale w Wigilie coś mnie tnęło i zrobiłam test. Możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie, gdy pokazały się dwie wyraźne kreseczki ![]() Zaraz pogoniłam TŻta do apteki po drugi test i to samo Dostaliśmy najpiękniejszy prezent na Gwiazdkę. Tym bardziej , że jesteśmy ze sobą ponad 7 lat, a jakieś pół roku temu mój TŻ miał nieciekowe wyniki po badaniu naisenia. To mnie coś tknęło, żeby go na nie wysłać, bo nie zabezpieczaliśmy się od trzech lat, a ja nie liczyłam, kiedy okres, dni płodne, nic. Spontanicznie. Ginekolog nawet pytał, czy się staramy, a ja uważałam, że "jak Bóg da", to będzie ![]() Tak więc po wczorajszym badaniu dołączam do grona mam sierpniowych
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

dosłownie)

ale nie wolno 
na szczęście jutro już wolne...

Brak mi słów. Bardzo mi przykro.

I faktycznie ja jeszcze z brzuchem byłam... A w dodatku braciszek cały na różowo ubrany