|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jakim cudem można nie wiedzieć, że jest się w ciąży?
I co, w takiej niewiedzy dotrwała do porodu? No proszę cię
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Poronila, ze spiralą w macicy jest prawie niemozliwe utrzymac ciaze. Chyba w 12 tyg. Mialo juz raczki i nozki,widziala to
|
|
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
;(
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj ogladalam program o kobietach, ktore do dnia porodu nie wiedzialy, ze sa w ciazy.
![]() nazywal sie tak "I didn't know I was pregnant" na Discovery travel & living o 23. obie mialy nieregularne miesiaczki, nie mialy zadnych ciazowych zachcianek, zaczely miec skurcze, to sie okazalo, ze rodza. i jedna dojechala do szpitala, myslac, ze to wyrostek czy zatrucie, a druga urodzila sama w domu.lol |
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
I wierzysz w to?
No proszę cię, niemożliwe, by nie czuły ruchów dziecka chociażby Telewizja kłamie
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16144856]I wierzysz w to?
No proszę cię, niemożliwe, by nie czuły ruchów dziecka chociażby Telewizja kłamie [/QUOTE]wlasnie ponoc baly sie ze te ich dzieci nie zyja, bo wogole nie czuly ich ruchow.. ale dzieci urodzily sie zdrowe.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Konto usunięte
|
No ale to moment
Skoro nie wiedziały, że są w ciąży, JAK mogły się bać? Ściema i tyle. |
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a słyszałyście niedawno o tej małolacie która w szkole podczas w-fu urodziła w szatni?? i też niby nikt nie wiedział że ona jest w ciąży. Niewyobrażam sobie że pan lub pani od wfu nie widza że dziewczyna jest w ciąży podczas ćwiczeń gimnastycznych. Boże, mi to się w głowi nie mieści. Chyba że ten wf wyglądał tak: ,,Macie piłke i róbcie co chcecie" Ci wszyscy co niby nie wiedzą albo nie wiedzą to moim zdaniem nie ,,chcieli widzieć"
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16149053]No ale to moment
Skoro nie wiedziały, że są w ciąży, JAK mogły się bać? Ściema i tyle.[/QUOTE] nie, nie. to bylo ponoc tak, ze ta jedna co urodzila w domu, bala sie spojrzec na dziecko, bo nie plakalo a ona wogole go w ciazy nie czula. a ta co rodzila w szpitalu miala robione badania i jak sie okazalo ze jest w ciazy i zaraz bedzie rodzic to tez powiedziala ze wogole nie czula ruchow dziecka. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
własnie:
Da się zrobić mostek w ciąży ? Mnie już skłony i kołyska nie wychodzą. Pomijając zgagę, mdłości, ruchy itp, to ja się czuję strasznie ociężała i niezgrabna. Nie umiem schylić się pod stół by podnieść widelec i czy włączyć internet, pięt nie umiem wypumeksować, a siedzę w ordynarnym rozkroku. Te kobiety do końca ciąży były tak gibkie i zgrabne jak wcześniej ? |
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Jest takie powiedzenie które mi sie przypomniało czytająć ten wątek. Że o takich osobach które nie interesują się niczym ,nawet tym co się wokół nich dzieje, że: ,,Nic nie widzą poza własnym pępkiem". A te wszystkie dziewuchy to nawet własnego pępka nie widzą, skoro nie wiedzą że są w ciąży bo przeciesz podczas ciąży i pępek się zmienia
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;16149987]własnie:
Da się zrobić mostek w ciąży ? Mnie już skłony i kołyska nie wychodzą. Pomijając zgagę, mdłości, ruchy itp, to ja się czuję strasznie ociężała i niezgrabna. Nie umiem schylić się pod stół by podnieść widelec i czy włączyć internet, pięt nie umiem wypumeksować, a siedzę w ordynarnym rozkroku. Te kobiety do końca ciąży były tak gibkie i zgrabne jak wcześniej ?[/QUOTE] oj tego nie wiem. z tym, ze jedna byla bardzo "duza" i przed ciaza, a podobno na takich kobietach czesto ciazy nie widac. a druga sie odchudzala wczesniej i schudla 7kg i jak zaczela tyc, to myslala, ze to po prostu efekt jojo.. nie wiem co o tym myslec, nie miesci mi sie to w glowie, ale moze to mozliwe, zeby nie wiedziec o ciazy do konca? nie wiem, zglupialam.
|
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
mojej babci powiedzieli że jest bezpłodna i nie będzie mogła mieć dzieci... miała okres raz na pół roku czasem rzadziej a czasem częściej... adoptowała chłopca... po paru latach poszła na kontrolne badanie do lekarza i lekarz ją o*******ił bo była w 7 miesiącu ciąży, a nic nie wiedziała... dodam że babcia była przy kości, i prawdopodobnie miała PCOS z całą gamą objawów dodatkowych... nie miała okresu to się nie przejmowała bo nigdy nie miała regularnego, wiec nie mogła przypuszczać że jest w ciąży...
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
No ale umówmy się
Babcia - czyli było to kilkadziesiąt lat temu. Ale teraz? |
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
No czasami kobiety mają małe brzuszki w ciąży
Moja koleżanka właśnie takowy miała, jak by ktoś nie wiedział, że jest w ciąży to by niepomyslał dopiero w 9 miesiącu jej wyskoczył :PNo ale faktycznie, nie wyobrażam sobie jak możn nie wiedzieć :P Choć sama nie urodziłam jeszcze, ale z opowiadań koleżanek wnioskuje, że raczej się to "wyczuwa"
|
|
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
Ależ ciąży nie poznaje się po brzuchu!
|
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16315148]Ależ ciąży nie poznaje się po brzuchu![/QUOTE]
Tak ja wiem tylko jak czytałam wątek to ktoraś z dziewczyn napisała, że po brzuszku powinny się skapnąć
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
To ja się dołączę.
Moja mamusia dowiedziała się, że jest w ciąży w jakoś pod koniec 3 miesiąca a drugą ciąże rozpoznała po tym, że papierosy jej nie smakowały, kawa była ohydna, jak myła zęby wymiotowała , ale miesiączkę znowu przez 3 miesiące miała ciekawi mnie czy to pozostaje w genach chociaż ja to podobno cały tatuś ale bez głupich podtekstów
"Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie." ![]() "Całuj mnie w nosek, bo to Twój nosek to już 5 lat RaZeM (03.12.2004) Edytowane przez olenialenia Czas edycji: 2010-01-13 o 14:00 |
|
|
|
|
#142 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Również się przyłącze podoba mi się ten wątek, gratulacje dla autorki
![]() Jak zaszłam w ciąże to od razy zatrzymała się misiączka, ale na początku zwaliłam wine na to , że w wieku 14 lat miałam torbiela na jajniku i miesiączki się spuźniały, więc i tym razem tak będzie, ale i tak byłam czujna, była to niechciana ciąża ale mimo tego zdawałam sobie sprawe z tego że to ciąża- uprawiałam sex i to nie zawsze z zabezpieczeniem ![]() Po jakimś tygodniu spuźniania sie @ latałam do łazienki siusiu jak opętana do tego spałam wszędzie gdzie popadnie bolał mnie brzuch tak samo jak na @, też myślałam że może mam cukrzyce hehe, ale po 3-4 dniach podczas ubierania się zemdlałam, pies mnie lizał i sie ocknęłam i już wiedziałam na 100%, że to ciąża zadzwoniłam do gina i sie umówiłam na wizytę zaraz ba usg doktorka stwierdziła ciąże - szok!!! Jeśli chodzi o objawy w dalszych tygodniach to nie wymiotywałam, paliłam więc odrzucało mnie od papierosów(zaraz żuciłam ), i to tyle - senność skończyla się szybko, miałam różne smaki i puchłam, miałam super ciąże - dużo energii do tego stopnia dreptałam, że w 7 miesiącu mialam rozwarcie na 3 palce - i położyło mnie do łóżka!!! Wydaje mi się, że jak kobieta nie zna swojego ciała i nie monitoruje go zbagatelizuje sprawe lub dla swietego spokoju oleje. Według mnie błąd mimo że zażywa sie pugułki, ma się spirale czy niczego się nie używa kobieta powinna być czujna zawsze i wszędzie - mnie np zawsze zastanawia fakt dlaczego np zmienia mi się miesiaczka , zwykle krwawie długo, ale jak chwilke to zaraz się martwie itp.
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny! jutro, a wlasciwie juz dzisiaj - w kazdym razie w sobote, na discovery travel&living o 21 bedzie ten program, o ktorym kiedys pisalam o kobietach, ktore do dnia porodu nie wiedzialy, ze sa w ciazy.
ogladnijcie, jesli jestescie ciekawe
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będę oglądała bo jestem ciekawa
|
|
|
#146 |
|
Konto usunięte
|
O dzięki, pośmieję się
BO dla mnie takie programy są wielką bujdą
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam ten wątek
I dziś postaram się obejrzeć ten program na discovery, żeby się pośmiać ![]() Ja tam nie chcę nikogo oceniać, ale jedno jest pewne, że ciąża, to specyficzny stan. Jeśli kobieta współżyje bez zabezpieczenia, to powinna zakładać taką ewentualność zajścia w ciążę. Ja właśnie w tym miesiącu miałam takie przyżycie... Współżyłam bez zabezpieczenia w 16 dc. W 21 i 22 dc miałam plamienie, a w 23 krwawienie. Piersi bolały mnie przeokropnie. Byłam pewna, że to ciąża i to bez robienia testu. Test zrobiony w 27 dc okazał się oczywiście pozytywny
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
ogladalyscie?
i co teraz, po ogladnieciu, myslicie o tym wszystkim?
|
|
|
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm, nie oglądałam, bo nie mam discovery, a szkoda. Ale przeczytałam większą część waszej dyskusji i chociaż doświadczenia w temecie relacji damsko-męskich nie mam żadnego (i nie tylko w kwestii współżycia, ale tak wogóle), to nasuwa mi się taka refleksja - ludzie, i kobiety również, totalnie nie obserwują swojego ciała. A nawet jak widzą, że coś jest nie tak to i tak bagatelizują albo olewają do momentu kiedy już na prawdę żyć się z tym nie da (to dość trywialny przykład, ale zasada jest podobna - ludzie chodzą z przeziębieniem tygodniami a potem się dziwią, że mają ostre zapalenie płuc i 2 miesięczne zwolnienie).
A co do tego, że można się nie zorientować, że jest się w ciąży - do 3 miesiąca to jak najbardziej możliwe moim zdaniem. jeśli kobieta ma niereguralne miesiączki (a może się to zdarzać - sama mam @ co jakieś 3 miesiące, ale różnie to bywa i nie jest to objaw choroby - taka dziwna natura po prostu. Więc w tym przypadku brak okresu przez np 100 dni nie niepokoi. Co oczywiście jest złe i głupie, bo jeśli się już zdecydowało na współżycie to w tym przypadku trzeba być odpowiedzialnym i bardzo uważnie obserwowac organizm itd, ale potencjalnie taka nieświadomość jest możliwa). |
|
|
|
|
#150 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

osobiscie nie mialam problemow zeby rozpoznac po swoim oganizmie ze cos jest inaczej, jednak przytoczylabym tu historie mojej przyjaciolki. Ona "nie wiedziala" ze jest w ciazy, bo nie brala takiej ewentualnosci pod uwage
Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
i jedna dojechala do szpitala, myslac, ze to wyrostek czy zatrucie, a druga urodzila sama w domu.
No proszę cię, niemożliwe, by nie czuły ruchów dziecka chociażby 

a drugą ciąże rozpoznała po tym, że papierosy jej nie smakowały, kawa była ohydna, jak myła zęby wymiotowała , ale miesiączkę znowu przez 3 miesiące miała