|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
|
|
|
|
|
#2702 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
Opowiedz nam coś o sobie
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!!!
Po pierwsze to trochę spóźnione życzenia Zdrowych i Wesołych Świąt no i Szczęśliwego Nowego Roku !!! Karolinko i Itakasiu śliczne maleństwa ![]() Karolinko dbaj o siebie, wyleguj się. Gratuluje świerzym mamusiom ![]() Kochane ja przepraszam nie miałam zupełnie czasu do was wpaść, całe święta przejeździliśmy od rodziny do rodziny do domu jak wracałam to padałam jak śledź. Byłam wczoraj u gin. okazało się że mam anemie dostałam jakieś silniejsze żelazo ale powiedziała że obawia się że mi jeszcze barziej spaść bo w II trymestrze spada hemoglobina, a u mnie to już za bardzo nie ma z czego spadać No i po za tym okazało się że mam liczne bakterie w moczu i powiedziała że to już drugi raz i posiew musze zrobić, dziś zawiozłam. Trochę się boje tych bakteri ![]() Jutro na 11 ma usg i testy papa. Oczywiście już się boje ![]() Po za tym ostatnio mdłości się nasiliły dziś to nawet pod centrum handlowym masakra jakaś o 4 rano się obudziłam i mdłości straszne moje kochanie kanapki mi robiło żeby mi przeszły A tak po za tym to bratowa mojego mężulka urodziła 26 grudnia ślicznego Adrinka 3200 ważył no i ogólnie śliczniutki. Kochane ostatnio jeszcze ciśnienie mi strasznie spada i chodzę śnięta, i meeeeeeeeeeega zmęczona. Przepraszam że wam truje, ale ostatnio jakaś przegnębiona i mega zmęczona chodzę, nic mi się nie chce nawet jeść (okazało się że o 8 tygonia zamiast coś przytyć to schudłam) Dziewczynki jutro jak będe miała zdjęcie mojego maleństwa to wam wkleje
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
ale nowych dziewczyn, witam was wszystkie cieplo
anulka to pocieszajace ze cie mdlosci opuscily. mnie jeszcze mecza choc kilka dni bylo lepiej, ale juz wrocily. najbardziej mi wchodzi zolty ser, ogorki konserwowe i kiszone, jajka, kielbasa krakowska, nie mam ochoty na slodkie, nie moge jesc pozostalych wedlin i miesa. i zazdroszcze pieknej zimowej pogody ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- latko a jaka masz ta hemoglobine? nie denerwuj sie, zelazo pomoze . a bakterie to najwazniejsze zeby namierzyc, zaczniesz leczyc i sobie pojda
|
#2705 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
sliczna niuncianazywam się Marta , mam 26 lat , córeczkę która nie umie doczekać się rodzeństwa najlepiej żeby była to siostrzyczka w tym miesiącu odstawiłam tabletki anty i zaczynamy staranka
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
latko
no to trzymam kciuki zeby nic nie wyroslo
|
#2708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uciekam kochane odezwę się jutro buuuuzile |
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
latko
trzymam kciuki zeby zastrzyki nie byly konieczne
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam że tak późno, ale lekarz przyjęła mnie dopiero po 20..ale to nic. Przesyłam wam foto mojego olbrzymka i wyobraźcie sobie ze wyczytałam w karcie ciąży że termin przesunął mi się na 30 czerwca
ojeej... Martwią mnie troche wyniki badań, bo mam podwyższony cukier i gin kazała mi powtórzyć. Poza tym RBC, HGB,HCT tez niezbyt dobre. Nie wiem sama co to może znaczyć![]() Ale z dzidzi wszystko w porządku ma prawie 8 cm olbrzymek...
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-01-26 o 22:15 |
|
|
|
#2711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do badań to chyba tak jest że im starsza ciąża tym my mamy bardziej rozchwianą morfologię. Tak mi się wydaje, bo ja też mam trochę rozchwiane wyniki. Cukru mi nie mierzyl więc nie wiem czy mam dobry. No ale myśle że lekarze wiedzą najlepiej co nam potrzeba na wyregulowanie
|
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
lei83 i ttusia witam serdecznie itakasia i linka24 fajne macie dzidzulki latkoo staraj się nie stresować ( wiem, że łatwo się mówi). Będzie dobrze choć pewnie będziesz musiała coś wziąć. Żeby nie było gorzej. Chciałam Wam powiedzieć,że od jakiego czasu dzień rozpoczynam w pracy od sprawdzenia poczty firmowej i nadrobienia lektury z forum. Dość wciągające Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia. Postaram się jeszcze dzisiaj tutaj zaglądnąć |
|
|
|
#2713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Ja po pobraniu krewki, ręka mnie napiernicza jak nigdy, pani pobrała idealnie, ale j achyba bardziej wrażliwa na ból teraz jestem. Linka i Itakasia piękne foteczki!!!!!!!!!!!!! Kasiu to Twoja dzidzia tylko 2 mm jest większa od mojej mnie termin przesunął lekarz na 21 lipca.Linki dzidzia to już wielkolud a jaki cudny!!!!!!!!!!! Linus jak tam brzuś widać już coś???? Mnie już wieczorem widać jak nic, rano tez zaczyna sie uwypuklac, spodnie za ciasne w brzuszku, a na dupce i nogach wisza jak worek ale mnie to cieszy, przynajmniej wszystko idzie w brzuś![]() Karolinko nie martw się kochanie dostaniesz leki i będzie wszystko dobrze!!! Ja miałam ciała ketonowe w moczu-to tez niedobrze, zobaczymy co teraz wyjdzie. Wklej nam zdjecie jak bedziesz miala![]() ok,ja jak zwykle zmykam lezec juz Wam powiem, ze mam dość!!!! Czuje się lepiej, plamię jeszcze delikatnie, ale na brązowo, ale nie martwię sie, bo tak kazał lekarz buziaki i do usłyszonka
|
#2715 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Anula nie stresuj się, wszystko będzie ok, ja w pierwszej ciąży nie przypominam sobie żebym miała badaną tą przezierność, a dzidzia zdrowa się urodziła itakasia, latko ja w pierwszej ciąży też miałam słabe wyniki, ale to już w bardziej zaawansowanej ciąży. Myślę że zwykłe żelazo pomoże, chociaż z tego co pamiętam, to mnie po żelazie żołądek bolał. Teraz nie jest u mnie jeszcze tak źle. moja hemoglobina jest na poziomie 11,7, poniżej normy mam też hematokryt i jakiś rodzaj krwinek białych (MON#). No a w moczu to ja wiecznie mam jakieś cuda wianki. Na szczęściej w tej mniej groźnej części. Będzie dobrze laseczki musi być. Wkońcu od czegoś mamy tych lekarzy. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- a u mnie dziś zima na całego, bielusieńko, więc idę dziś szaleć na białym Z młodą tylko na szczepienie i na górki
|
||||
|
|
|
#2716 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() dziękuje dziekuje ![]() Linka24 no rzeczywiście olbrzymek słodkie maleństwo U mnie też dzisiaj biało aż nie chce się wychodzić , a do tego jakieś przeziębienie nas łapie
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmiechu jest że szok ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Na razie uciekam, muszę się do lakarza szykować. Młoda ma dziś szczepienie. A jeszcze po zmianie mebli czeka mnie szukanie książeczki zdrowia |
|
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki,
Ja znowu w pracy ale na szczescie jutro juz mam wolne. Niestety dalej mam bardzo zly nastroj. Tz staje na glowie zeby mnie pocieszac i rozsmieszac. Wczoraj mielismy przemily wieczor, nawet sie przytulalismy . A dzisiaj zabiera mnie do restauracji na kolacje. No i po kolacji tz chce sie spotkac ze swoja rodzinka zeby im powiedziec o ciazy. Gdybym mogla to bym jeszcze z tym poczekala ale jutro jedziemy na wesele na ktorym bedzie tez rodzenstwo tz-a no i ja nie bede pic a bez sensu zeby sie dowiedzieli z jakis domyslow. Tak wiec postanowione i w sumie to mam przed tym mega stresa. No i wywolalam wilka z lasu bo zaczely mi sie mdlosci i musze zaczac cos jesc przed wstaniem z lozka bo inaczej bede sie meczyc w pracy jak teraz na przyklad. Lece cos zjesc kochane. Piszcie wiecej bo tu smutno bez was.
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu_Dublin też bym miała stresa. Ja obiecałam sobie,że jeżeli teraz się uda to przez pierwszy trymestr nic nikomu nie powiem. Mam nauczkę. dwa miesiące temu jak byłam w początkowej ciąży (drugi tydzień zapłodnieniowy)to po pierwszym teście bhcg pozytywnym powiedziałam paru osobom i przykro później było ich informować,że niestety nic z tego. Dlatego doskonale Ciebie rozumiem. Także głowa do góry i myśl,że będzie dobrze.
Buziaki |
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie moje kochane dziewuszki
najpierw tak: witam nowe koleżanki gratuluję fasolek a pozostałym szybkiego zafasolkowania![]() itakasiu i latko dzieciaczki śliczne madziorka strasznie ci współczuję całej tej sytuacji ale tak jak dziewczynki już pisały, teraz będziesz mogła rozpocząć nowy rozdział w życiu, trzymam kciuki żeby wszystko się szybko ułożyło. Panno moja babcia też miała raka jelita grubego i jej wycieli, teraz ma stomię i gdyby nie przerzuty to byłoby wszystko ok, jednak tych przerzutów nie da się przewidzieć i moją babcię czeka jeszcze jedna operacja a już od tej pierwszej minęło ponad półtora roku więc nie można myśleć, że wszystko jest już na najgorszej drodze... a ja też już nie mam za bardzo o czym pisać nic ciekawego się nie dzieje... o staraniach zapominam bo już za dużo nerwów mi to zjadło, co ma być to będzie... a teraz staram się spokojnie iść do przodu...
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja sie bardziej stresuje samym faktem ze juz powiemy i mimo ze wiem ze wszyscy sie beda cieszyc to jednak mam stresa. Bardzo nie lubie byc w centrum uwagi wiec takie sytuacje troszke mnie wytracaja z rownowagi. A jak poronie no to trzeba bedzie powiedziec nic sie nie zrobi. Bedzie co ma byc
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was bardzo serdecznie
Witam nowe koleżanki Może brzmi jakbym przesadzała ale uwierzcie mi to miejsce w które mnie przeniesiono to prawdziwy koszmar na jawie. Nikt nie chce tam pracować. Z tego wszystkiego wylądowałam wczoraj w szpitalu. Przedwczoraj jak pisałam dostałam silnych bóli brzucha. Wczoraj nie ustały więc pobiegłam po pracy (był przedostatni mój dzień na starym stanowisku) do lekarza bojąc się że to wyrostek czy coś. A lekarz bez zastanowienia wlepił mi skierowanie do szpitala. Spędziłam tam wiele godzin do późnej nocy. Wyrostek szybki wykluczyli i zabrali mnie do szpitalnego ginekologa. Miałam najdłuższe usg w życiu... Na zdjęciach wyszła niezidentyfikowana plama w jamie macicy Pobierali mi masę krwi i chyba 3 razy sikałam do kubeczka na różne badania. Ta plama, powiedzieli że nie wiedzą co to jest dokładnie ale że to może być naturalne (!!!), jakieś wodniste coś które nie wymaga teraz interwencji, ewentualnie przy kontroli należy się tym zająć. Usg pokazało też pęcherzyki na jajnikach i lekarz powiedział że może to być pozostałość po owulacji, a kiedy zapytałam czy to oznacza że mój pęcherzyk nie pękł podczas owulki powiedział że to nie czas i miejsce na naukę i wykłady z fizjologii... Co za d.... Może któraś z Was się orientuje? Czy to oznacza że pęcherzyk mi nie pęka??? Skończyło się tak że wysłali mnie do domu z podejżeniem zapalenia pęcherza. I zaraz idę z tymi wynikami do rodzinnego lekarza który wczoraj mnie tam wysłał...
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie sloneczka
Linka jak juz mowilam sliczna dzidzia, i trzymam kciuki za poproawe wynikow madziorka_82 wspolczuje, mam nadzieje, ze znajdzie sie wyjscie z tej sytuacji, i trzymam kciuki zeby sie to wszystko okazalo poczatkiem zmian na dobre w twoim zyciu Kasia_Dublin ja tez sie wahalam z obwieszczaniem wiadomosci po ostatnich przejsciach, ale przeciez nawet jesli stanie sie cos zlego to wsparcie rodziny sie przyda, a u ciebie bedzie dobrze, wiec glowa do gory i baw sie dobrze na kolacji, wszyscy beda zachwyceni, zobaczysz motylek85 to dobrze ze zapominasz o staraniach, lubicie sie przytulac wiec wszystko na dobrej drodze marlenka0505, Maggie1983 dziekuje kochane marlenka masz racje, wazne ze jest opieka lekarza, on bedzie wiedzial co robic Carol77 teoretycznie termin sie przesuwa ale najbardziej wiarygodny jest ten z pierwszego usg, im dalej tym wieksze beda roznice i rozbieznosci. odpoczywaj i dbaj o was latko0 "im starsza ciąża tym my mamy bardziej rozchwianą morfologia" - zgadza sie, tez spodziewam sie problemow pozniej
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do gina to nie znam sie i w sumie to co on powiedzial to na dwoje babka wrozyla, bo w jajnikach masz pecherzyki i tylko jeden dorasta do wlasciwych rozmiarow (oecherzyk dominujacy) i pozniej peka i jest owu, ale moze byc tez tak ze nie peknie i pozniej sam sie wchlania albo moze przerodzic sie w torbiel wiec ciezko powiedziec, czy:1. jestes przed owu wiec sa pecherzyki 2. bylo owu 3. byl pecherzyk ale nie pekl i cykl byl bezowulacyjny |
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak jest u Was dziewczynki?? Linka i Itakasia cudne dzieciaczki Trzymam kciuki, żeby zdrowo rosły.
Edytowane przez lei83 Czas edycji: 2009-12-30 o 12:57 |
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie nie umiem się przyzwyczaić że Kasia Ty masz już 7 tygodni za sobą. Wydaje mi się że dopiero co się cieszyłyśmy
|
|
|
|
#2730 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() naskrobalyscie dzisiaj troszke ![]() m mielismy jechcac z tz do kraka ale tak sypie ze starh autem sie ruszac gdziekolwiek nio i lipa wogole oczywisice sylwek nam nie wypalil i bedziemy siedziec sami domu-benzadzieja normalnie![]() ![]() ![]() madziorka hm..kurcze naprawde masz nieciekawa sytuacje..3mam mcno kicuki zeby jakos to wszystko sie poukladalo lkurcze ja chyba naprawde tu nie pasuje za bardz.nie bardzo wiem o czym pisac w ciazy nie jestem...na razie zawiesilam tez staranka..ale bede was podczytywac troszke i juz
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
No i po za tym okazało się że mam liczne bakterie w moczu i powiedziała że to już drugi raz i posiew musze zrobić, dziś zawiozłam. Trochę się boje tych bakteri
masakra jakaś o 4 rano się obudziłam i mdłości straszne moje kochanie kanapki mi robiło żeby mi przeszły
. a bakterie to najwazniejsze zeby namierzyc, zaczniesz leczyc i sobie pojda
w tym miesiącu odstawiłam tabletki anty i zaczynamy staranka 

ojeej... Martwią mnie troche wyniki badań, bo mam podwyższony cukier i gin kazała mi powtórzyć. Poza tym RBC, HGB,HCT tez niezbyt dobre. Nie wiem sama co to może znaczyć

. Ja sie bardziej stresuje samym faktem ze juz powiemy i mimo ze wiem ze wszyscy sie beda cieszyc to jednak mam stresa. Bardzo nie lubie byc w centrum uwagi wiec takie sytuacje troszke mnie wytracaja z rownowagi. A jak poronie no to trzeba bedzie powiedziec nic sie nie zrobi. Bedzie co ma byc
Może któraś z Was się orientuje? Czy to oznacza że pęcherzyk mi nie pęka???