|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
filka taaaa już widzę jak mój tż pozwala komuś innemu podjąć decyzję o kupnie samochodu - przecież on sam musi wszystko sprawdzić
no ale w sumie to dla mnie wóz to niech jedzie bo jak się dzidek urodzi to już na pewno nie pojedzie, tylko ta pogoda...biorę się zaraz trochę za sprzątanie bo po świętach trochę tylko ogarnięte, a tu znowu święta i mam ochotę na placki ziemniaczane więc sobie strzelę na obiadek
|
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny te ktore już sa na wykończeniu czy was też tak skóra swedzi na brzuchu?bo ja od 2dni nie daje rady,staram sie nie drapać ale wariuje!!!brzuszek chyba rosnie caly czas i piersi i swedzi jak nie wiem!!!
jednak robie racuszki z jabłkami a nie kluski kł. mam pytanko bo ja dawno nie byłam na zakupach ciuchowych i wczoraj byłam w reserved i czy juz w takich sklepach też nie daja torebek?bo ja wyszłam zbulwersowana ze pani chciała mi wcisnąć płatna torbe,pewnie gdybym miala wiecej rzeczy to bym kupiła ale mialam jedna bluzeczke wiec nie....byłam zdziwionabrzoskwinko no u nas to nie autko dla nas tylko na handel wiec może ktoś znajomy pojechać Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-12-30 o 13:29 |
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak trzymać ![]() Addicted ale pamięc Pysia dzięki ![]() ja trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() u mnie po wizycie ok, szyjka nadal mega dluga prawie 5 cm znów nie urodze normalnie pod koniec stycznia zaczynam biegac coby sie skróciła nie miałam USg dzidkowego bo za 2 tygodnie mam genetyczne. Widziałam tylko kawałek łepka i raczki Z tego wszystiego zapomniałam powiedziec o tym spojeniu ale poprosze za 2 tyg zeby je obejrzał.Patka a Ty mowiłas o tych bolach ?? |
|
|
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
filka - mnie swędzi u góry brzucha, a właściwie takie dziwne uczucie ni to swędzi ni to piecze...
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3666 |
|
Rozeznanie
|
Patka może dzidziuś juz zbiera siły
:P moja córcia kopie niemiłosiernie....na usg lekarz ją ochrzanił, bo co przystawił usg do brzucha to ona go kopała, bo nie lubi jak coś na brzuszku stoi taka wojownicza kruszynka z niej:0 i jak na 2150 gram to naprawdę ma niezłe uderzenie....Dziewczynyn czy Wy też macie uderzenia gorąca? bo ja się tak czasem zastanawiam czy to okres przekwitania czy ciaża
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia
![]() Filka mnie swedzi bardzo po bokach Sensuel dziekuje bardzo Tobie i mamie |
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jakich bólach? Tego spojenia łonowego? Właśnie wczoraj na wizycie zapomniałam o tym powiedzieć, ale to jest pewnie normalnie. Bo jak on mi mówił wcześniej to jakby to było rozchodzenie się to by mnie bolało non stop i nie mogłabym chodzić...
|
|
|
#3669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnią @ miałam 1.04, tp na 7.01 więc chyba to już ostatni tydzień przynajmniej taką mam nadzieję |
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Patka tak o tych, ok. Ja przez to gadanie o cisnieniu zapomniałam o spojeniu
aldii dzieki ale jakos mnie te 5 cm nie pociesza
|
|
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
A na odparzenia pupci i ciałka?
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem mocno nie w temacie ...malowalam pazurki...śpieszyłam się by zdarzyć zanim wstanie Kubuś
![]() No i buszowałam na allegro....zakupilam nową torebkę ![]() Musze nadrobić Was ![]() Kancia widzę że już po wizycie...super że wszystko oK A szyjka 5cm długa ...w sumie ma jeszcze czas by się srocić Lila milo Cię widzieć mamusiu I nie bardzo rozumiem twoje pytanie ? Mały się odparzył czy pytasz jak tego uniknąc ????
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-30 o 14:42 |
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheheJa mam na codzień Alantan a na jakies poważniejsze odparzenia sudocrem.
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.vitanea.pl/product/detail...c-20-30-g.html I dzieki temu wcale sudocremu nie potrzebowalam (do dziś mam nie otwarte pudeleczko ) naszczęscie jest do 2011r U chłopców poza pupcią... dobrze smarować też siusiaczka tu gdzie lezy na jąderkach...by sie nic nie odparzalo....to działa i się sprawdza
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-30 o 14:50 |
|
|
|
|
#3675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Generalnie o formie znieczulenia decyduje lekarza,a ty musisz się poddać jego zaleceniem. A co do ZZOP ciągłego czyli tego podczas SN to co do bólu głowy to nie jest to taki bólik który każda z nas miewa czasami,to jest na prawdę silny ból dyni i lepiej się dwa razy zastanowić czy lepsze jest cierpienie z bólu brzucha czy bólu głowy. Ja osobiście miałam jeden ból i drugi i z całym zdecydowaniem wybieram ból brzucha .No ale wiadomo,nie zawsze taki ból głowy może wystąpić także na 100% on nie jest po znieczuleniu,ale należy się z tym liczyć
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje kochane za komplementy
|
|
|
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
nie mam siły dziś pisać , jakos zle sie czuje
pamiętacie jak pisałam ze w święta u mamy mialam lekki upadek i że nic mnie nie boli tylko coś w mostku ? dziś już cały kark i w około szyji boli to nie mięśnie tylko jakby kości a czy mogę maścią rozgrzewającą się posmarować? ( wiem ze są maście końskie czy coś takiego) ?
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dzisiaj jeszcze jedna osoba się zapyta jak się czuję to walnę w zęby
|
#3680 |
|
Rozeznanie
|
Ula leć do lekarza, najlepiej ortopedy.
Ja też co odbieram telefon to od razu pytanie jak sie czuję i każą nogi do stycznia zaciskać.
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
tylko gdzie j teraz znajde ortopede jak mieszkam na wsi , a najbliższa "urazówka" ponad 50km od domu
![]() zobacze jak jutro będę się czuć , bo dzis zle spałam i moze naciągłam się a pozaty jakby co to boję sie prześwietlenia i napewno się nie zgodzę ( słyszłąm że to moze poważnie zagrożić dziecku)
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
taaa u mnie to samo - jak się czujesz i kiedy będziesz rodzić - jakbym ja to miała wiedzieć...
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mięsien masz naciagnięty ![]() Malinko z tym styczniem to wszyscy oszaleli....mi też mówią że rozwarcie rozwarciem...ale mam rodzić dopiero po nowym roku Oszaleć mozna czy to istotne czy dziecko w grudniu czy w styczniu sie pojawi....najważniejsze by zdrowi i by z mamą było OK ![]() moja siostra też się wnerwia....bo wszyscy podsumowują...oj nie poczekałaś do stycznia jak by miała na to wpływ ![]() Chwilę rozmawiałam z siostrą rodziła na Inflandzkiej....ogólnie OK, ale musiała mieć jednak CC...mimo to że maly się przekręcił głową do dołu to jednak wczoraj odeszły jej wody i zero skurczy podawali jej na wywołanie i NIC...czekali 12 godzin...i podjeli decyzję o CC.... Siostra mówi że okropnie boli ją brzuch...nie może siadać, nawet poprawic poduszki ![]() I wiecie co z tą szacunkową wagą USG to jednak bardzo SZACUNKOWA! waga...jej mały podobno taki duzy miał być że na ostatnim USG powiedział że będzie ponad 4,5kg A Gabryś ma niecałe 3kg 300g !
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-30 o 15:19 |
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel no potwierdzam z tym bólem głowy tyko ja nie mam porówniania z bólami porodowymi
w kazdym razie ból głowy jest nie do zniesienia, nie mozna nawet oka otworzyć ja jak juz sie zmusiłam zeby wstac to szłam z głowa odgiętą do tyłu, skulonymi plecami i zamkniętymi oczami bo w takiej pozycji nie miałam zawrotów. Tabsy przeciwbólowe nie pomagaja wcale. Mozna tylko leżec i najlepiej nie oddychac Także jak ktoś dobrowolnie bierze takie znieczulenie to niech sie modli zeby ból głowy nie dokuczał bo wtedy znieczulenie to bedzie strzał w ciemno ![]() a jeszcze paropos odparzen, jak juz komus sie przydarzy takie na prawde fest odparzenie to polecam gencjane na wodzie 1% bodajże. Fakt, ze dupka fioletowa ale działa super My mielismy raz jeden takie odparzenie po przebojach z glutenem i nic absolutnie nie działało, zadne kremy itp i własnie tesciówka mi kazała małego wyfioletowac bo pytała dermatologa u siebie w szpitalu i pomogło po 2 dniach dupka była juz sliczna a wczesniej z tydzien walczylismy sudocremami, alantanami i innymi cudami ![]() ed. Mój malż urodzony 23.12 i nic mu nie brakuje umiał czytac w wieku 3 lat i już snuje plany by Adika nauczyc zobaczymy jak mu pójdzie
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-12-30 o 15:19 |
|
|
|
#3685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie jakoś nie wkurzaja takie pytania
zlewam je cieplym moczem jak to mówią |
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też wpuszczam jedny uchem a wypuszczam drugim
|
|
#3689 | |||
|
Zadomowienie
|
BubiGirl skoro średniaczek to nie ma co się martwić (i może być łatwiej urodzić), poza tym na pewno jeszcze trochę urośnie zanim zaczniesz się rozdwajać
Cytat:
filka mnie tylko czasem swędzi brzuszek Ciuchów ostatnio nie kupowałam, ale wczoraj byliśmy w carrefour i nie dostaliśmy żadnej siatki, a za to w tesco jak najbardziej Czasami mi się udaje ![]() Co do szyjki, to ja sie chyba cieszę, że nie znam długości ![]() Ale szkoda, że zapomniałaś zapytać o te bóle spojenia, chociaż co prawda ostatnio pisałaś, że trochę się polepszyło Cytat:
![]() Cytat:
Czasami w nocy jest mi za ciepło, ale to też rzadko sie zdarza Najlepiej zostawić synusia z gołą pupką na jakiś czas, żeby się trochę przewietrzył, a potem posmarować linomagiem lub alantanem. A jak się będzie pogarszało to sudokremem rybcia ja nie pytam o samopoczucie ale jak ci nie pasuje ta napoleonka to ja biorę , bo jeszcze nie zrobiłam żadnego ciasta na jutro---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- ula pysia no to sie trochę naczekała ta kuzynka, ale to chyba nie tak często się zdarza, żeby po lekach na wywołanie nic się nie działo?A co do wagi, to rzeczywiście duża różnica |
|||
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć laski
![]() Dopiero Was nadrobiłam.. Wczoraj byliśmy w naszym starym mieszkanku po ostatnie rzeczy, wysprzątaliśmy je do oddania (tzn głównie TŻ latał na ścierce ) i już jesteśmy kompletnie przeprowadzeni, klucze zdane Potem jeszcze byliśmy w pracy tż coś pozałatwiać i wieczorem nieco ogarnialiśmy mieszkanie więc nie miałam czasu zajrzeć..W nowym mieszkanku nie mamy jeszcze telewizora więc czas poza sprzataniem upływa nam na graniu w scrabble jakoś chcemy nacieszyć się swoim miejscem niż przesiadywac u rodziców na dole..No ale pochwalę się że wczoraj właśnie kupiliśmy przez internet telewizor i za jakiś tydzień powinien przyjść. Podczytuję co tam u Was, wielka maszyna rozpakowująca ruuuszaaaaa... ![]() Co do dyskusji o znieczuleniu to ja jeszcze się nie zdecydowałam, zobaczymy w trakcie , jak się okaże że nie daję rady to poproszę o ZZO..pysiu dziękujemy za wieści od zebci No i gratulacje pseudo ciociu ![]() elcia fajne łóżeczko i jaki spiczasty brzuchalek ![]() kalka szyjka miękka i rozwarcie na 1 palec? ![]() lila- nie dziwię się że masz tyle wątpliwości, to całkiem normalne, sama nie wiem jak dam sobie radę Tysiąc przeczytanych książek nie da tyle co praktyka![]() Patka gratki po wizycie no i trzymam kciuki za brak paciorkowca ![]() BubiGirl również gratki po wizycie, wagą się nie stersuj skoro nawet lekarz mówi że jest w niższej, ale normie Kancia po wizycie szyjka z punktu widzenia szyjkowych ciężarówek to tylko pozazdrościć choć pewnie jak jest bliżej porodu to taka długa szyjka wcale nie cieszy ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

no ale w sumie to dla mnie wóz to niech jedzie bo jak się dzidek urodzi to już na pewno nie pojedzie, tylko ta pogoda...
i mam ochotę na placki ziemniaczane więc sobie strzelę na obiadek 
i wczoraj byłam w reserved i czy juz w takich sklepach też nie daja torebek?bo ja wyszłam zbulwersowana ze pani chciała mi wcisnąć płatna torbe,pewnie gdybym miala wiecej rzeczy to bym kupiła ale mialam jedna bluzeczke wiec nie....byłam zdziwiona
tak trzymać 

znów nie urodze normalnie
pod koniec stycznia zaczynam biegac coby sie skróciła
ale poprosze za 2 tyg zeby je obejrzał.

przynajmniej taką mam nadzieję 

to nie mięśnie tylko jakby kości