|
|
#211 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: 20 kilo mniej w pół roku start 1.12.09
Dzięki za miłe przyjęcie Adziorek1990
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Kyra witaj
Marusia glodowka odpada. Spowolnisz sobie metabolizm i oslabisz organizm. Jesli chcesz sie przeczyscic to proponuje 1 dzien owocowo-warzywny, bez soli i tluszczu. Luxi na podwieczorem mozesz jesc jogurt lub/i pomarancze. Ja akurat owocow nie unikam bo nie jem slodyczy a troche cukru jednak trzeba dostarczyc organizmowi. Poza tym to tez blonnik i witaminy wiec nie ma co sie bac np. jablka czy pomaranczy. Najwazniejsze zeby kolacja byla bialkowa np. serek wiejski z pomidorem (bez chleba!!!). |
|
|
|
|
#213 |
|
Przyczajenie
|
Hej
! Ja dziś zjadłam mleko z otrębami i łyżeczką miodu. Miseczkę fasolki po bretońsku. Krupnik. Sałatkę z tuńczyka, serka wiejskiego light oliwek i pomidora. Kilka kromek wasy. Cały czas piję na zmianę czerwoną herbatę z zieloną i białą oraz wodę. Ćwiczyć nie mam za bardzo jak, bo jestem u rodziny z wizytą i nie chcę wzbudzać sensacji, ale byłam na 2 godzinnym spacerze. Oto moja spowiedź z dzisiejszego dnia . Chociaż pewnie jeszcze coś zjem . Hehehe ¶
|
|
|
|
|
#214 | ||
|
Raczkowanie
|
Witamy Kyra
oczywiście, ze zapraszamy Ładnie dziś jadłaś ![]() Moja spowiedź odchudzania: rano marsz do pracy: 30 min Sniad bijcie: kawałek ciasta od koleżanki+kawakromka razowca+chude miesko+sałata i papryka II s: jabłko+pól zupki chinskiej (ok koncze juz z nimi....zjadam zapasy;/) Obiad: jogurt natur+płatki owsiane+troche orzeszków+dzem truskawkowy Kawka z mlekiem Marsz z pracy 30 min K: (kabanos+1/3bułki+sos tatarski) + rybka duszona+papryka garść orzeszków... To by było na tyle, do tej pory! A Wy jak Kobietki? ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Wiesz może też bym sobie jeden dzionek owocowo-warzywny zrobiła..ale to do przemyślenia! ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Poki co zostało mi trochę za mało płatków!A jakie orzeszki?Ja mam ziemne tylko i to solone? Mogą być?
W trakcie nauki systematycznej pracy nad sobą "Szczęście nie polega na zdobywaniu tego, czego chcesz, ale na zaakceptowaniu tego, co już masz." R. Schatchel Edytowane przez Luxi Czas edycji: 2009-12-30 o 19:01 |
||
|
|
|
|
#215 |
|
Idiotka
|
Ja niekiedy dodaję orzechów włoskich
Z ziemnymi jeszcze owsianki nie jadłam, więc nie wiem czy się nadają czy nie, ale możesz spróbować![]() ![]() Mój dzisiejszy dzień był masakryczny... 1.Kromka chleb ziarnistego z serkiem kanapkowym 2.Grejfrut 3.Warzywa na patelnie 4.Bułka razowa z serkiem kanapkowym 5.2 nelśniki z serem W międzyczasie 2 plasterki oscypka i.......... 3 małe kawałki ciasta >Byłam na spacerku ok. 20 minutowym i oczywiście ćwiczyłam 40 min. na orbitreku Teraz pozostaje mi picie wody niegazowanej i zielonej herbaty.
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2009-12-30 o 21:15 |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do owsianki dodaję mieszankę orzechów (laskowe, włoskie, nerkowce, migdały, brazylijskie), pestek dyni, słonecznika, siemienia lnianego, nasion wiesiołka i babki płesznik. Wszystko wrzucam do blendera, lekko miksuję tak aby orzechy pozostały w kawałkach i trzymam w słoiku. To jest podstawa "śmieci "
Czasem do smaku dodaję jeszcze wiórki kokosowe, suszoną morelę lub żurawinę. Smaczne, zdrowe i bardzo sycące. Ja się będę spowiadać od poniedziałku bo moja dieta jeszcze kuleje choć jem już bardziej dietetycznie. |
|
|
|
|
#217 |
|
Idiotka
|
Eh...ale dzisiaj mam beznadziejny dzień. Humor mi się popsuł...koleżanka mnie wyrolowała i tym sposobem jutro spedze Sylwka sama...
Nic tylko siąść i płakać. I jeszcze "dieta" której nie ma...Dziołszki przemówcie mi do rozumu bo inaczej zamiast chudnąć będę tyć i wyglądać będę jak beczka... A jeszcze wczoraj było wszystko pięknie...! ![]() ![]() Buźka
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2009-12-30 o 22:42 |
|
|
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wczoraj miałam taką awanturę ze prawie się rozstaliśmy...poszłam spać o1 ledwie żywa...wiem zatem co czujesz! Podejdź do tego tak: zostawiamy wszystkie smutki i sprawy w starym roku, ale działamy aby ten rok był dla nas lepszym! Zastanów się czy nie masz jakiś innych znajomych, do których mogłabyś pójść na Sylwestra, albo które też same go spędzają i zorganizujcie coś razem! jeszcze nie jest za późno!Pamiętaj, że przejmować się i narzekać możemy na sprawy na które mamy wpływ.Zatem na koleżanki postępowanie masz tylko pośredni wpływ, zatem nie wolno Ci się przejmować zbytnio! Ale na to jak Ty zareagujesz na tą sytuację masz telefon w łapkę i już do dzieła szukaj swojego miejsca przed tym nowym rokiem!Pomyśl a będzie na pewno jakieś rozwiązanie! ![]() Ja dziś: 74 wiesz jak cieszy taki mały sukcesik!Chcę abyśmy razem za miesiąc powiedziały: jesteśmy coraz piękniejsze i nasza waga to 69 i ![]() Zatem nie zawiedź mnie ani siebie i do dzieła!
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
|
#220 | ||
|
Idiotka
|
Cytat:
![]() A za miesiąc na pewno będziemy ważyć poniżej 70 kg Cytat:
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Andziorek No taka postawa to rozumiem!
![]() widzę, że te niby takie sobie marsze do pracy codziennie przez ok godzinkę to jest to! ![]() czuję, że organizmowi się to podoba! ![]() Ja dziś: herbatka z miodem Marszobieg w sumie rano do pracyS: pół kromki razowca+rybka w galarecie+papryka+pół słodkiego jogurtu pitnego IIS: Kawka+dwie delicje ....lampka szampana+dwa ciastka (sylwester pracowy) O: rybka duszona+kalafior Spacer z pracy 40 min! Podwieczorek/kolacja: bułeczka z 4 plastrami szybki, masłem+sos tatarski+papryka...ale bym sobie jeszcze zjadła...eh
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Babiczki życzę Wam przyjemnego wieczoru gdziekowlwiek i jakkolwiek go spędzicie. Wytrwałości w dąrzeniu do celu, odwagi w podejmowaniu nowych wyzwań i stawianiu czoła marzeniom. Samych pozytywnych chwil, radości ducha i duuuużo uśmiechu oraz wiary w siebie
Zobaczycie, że w Nowym Roku uda nam się spełnić marzenia. Dla chcącego nic trudnego. I kończymy z dołowaniem, narzekaniem i ględzeniem. |
|
|
|
|
#223 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Jednego Kochane!
Dobrych i odważnych postanowień i siły i samozaparcia w ich realizacji noi i zdrówka ![]() tyle WAM życzę w NOWYM 2010 roku!
W trakcie nauki systematycznej pracy nad sobą "Szczęście nie polega na zdobywaniu tego, czego chcesz, ale na zaakceptowaniu tego, co już masz." R. Schatchel Edytowane przez Luxi Czas edycji: 2009-12-31 o 18:38 |
|
|
|
|
#225 |
|
Idiotka
|
Ja podsumuje może wczorajszy dzień <nieszczęsny Sylwester>
zjadłam; 1.jajecznicę, bułka pełnoziarnista kawa z mlekiem kawałek ciasta ![]() 2.trochę frytek.... wiem, nie powinnam... 3.krokieta <dość dużego> 4.pieczarkę w cieście naleśnikowym ... Żadnych rewelacji...raczej tragiczny dzień i na dodatek nie ćwiczyłam, bo zwyczajnie nie miałam ochoty...![]() Ale za to zrobiłam sobie maseczkę oczyszczającą na poprawe humoru ![]() Od dzisiaj biorę się na poważnie za siebie! I nie ma zmiłuj się..bo inaczej No...wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Noworocznie
Ja wczoraj nie miałam ochoty na alkohol więc piłam cały wieczór wodę mineralną A zamiast słodyczy wybierałam pistacje. Kalorycznie ale przynajmniej nie złamałam postanowienia.Dzisiaj tradycyjnie się lenię i odpoczywam. Zostawcie w tyle co to było i nie rozmyślajcie czego nie zrobiłyście i nie osiągnęłyście. Mamy nowy rok i duuużo czasu przed sobą ![]() Miłego dnia |
|
|
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
Hmmmmm adziorek dziękuję za radę- chyba masz rację z tymi owocami rano
![]() ![]() Hey Kyra, przyda się kolejna osoba do wspierania No wczoraj to nie mialam dietki- piłam i jadłam i nie liczyłam kalorii-> pożegnałam stary rok i starą wagę, bo teraz oczywiście dziewczynki będzie dużo mniej kilogramów i w wakacje nie będziemy się wstydziły pokazać trochę ciałka na plaży ![]() ![]() Życzę Wam wszystkiego najlepszego, efektów w walce ze zbędnymi kilogramami, spełnienia Waszych wszystkich marzeń, sukcesów w życiu i czego tylko sobie zapragniecie!!! ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#228 |
|
Idiotka
|
Ah Kochane za kilka miesięcy będziemy piękne, szczupłe...
Cud, miód i orzeszki A ja dzisiaj zjadłam: 1.Sałatka gyros (czy jakoś tak... z jogurtem naturalnym zamiast majonezu <przynajmniej tak mama mówiła> )2.Krokieta, 2 pieczarki smażone w cieście naleśnikowym... 3.Galaretke z brzoskwinią... :| 4.Troche sałatki z pieczarkami i trochę sałatki gyros + pieczarka ^^ Byłam dziś u babci...z życzeniami noworocznymi....na stole leżały 3 rodzaje ciasta (keks, murzynek z kremem śmietankowym i chyba drożdżówka...i normalnie aż się prosiły żebym je zjadła) ale ja się nie dałam... Bo w końcu jak się chce schudnąć to trzeba być konsekwentnym w przestrzeganiu diety (nie jedzeniu słodkiego) ![]() Ah zapomniałam dodać wypiłam troszeczkę szampana ... <ale nie postrzegam tego jako grzech, bo wczoraj nic nie wypiłam> ![]() No i za jakąś godz. tradycyjnie pójde poćwiczyć... ![]() ![]() A u Was co tam Kobietki? Jak po Sylwestrze? ![]()
|
|
#229 |
|
Przyczajenie
|
Witam w Nowym Roku
Trzymajcie się Kobietki!! |
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki,
Witam w nowym roku Od dzisiaj od 2 stycznia od nowa zaczynam odchudzanie! Wiem już jakie popełniałam błędy i wiem jak ich przestrzegać! ![]() LISTA POSTANOWIEŃ OPERACYJNYCH: Postanowienie 1: chodzę na 8 do pracy ![]() Postanowienie 2: do pracy i z pracy chodzę piechotą ![]() Postanowienie 3: codziennie ćwiczę ok 1h (21-22) Postanowienie 4: codziennie piszę mgr min 2h -(18.30-21) Postanowienie 5: przestrzegam diety ![]() Po tak intensywnym dniu: ok 22:30 czytam sobie do23
W trakcie nauki systematycznej pracy nad sobą "Szczęście nie polega na zdobywaniu tego, czego chcesz, ale na zaakceptowaniu tego, co już masz." R. Schatchel Edytowane przez Luxi Czas edycji: 2010-01-02 o 10:21 |
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Luxi ładne postanowienia. Ja też muszę się wziąć za mgr ale jakoś mi to słabo idzie. Od nowego tygodnia pójdzie a teraz jeszcze wypoczywam
|
|
|
|
|
#232 | ||
|
Idiotka
|
Cytat:
Ja też mam kilka postanowień <w podpisie> których musze przestrzegać... ![]() 1.Schudnąć chcę <jestem bardzo zmotywowana>, bo mam dość swojej figury 2.Włosy zapuszczam bo w maju obcięłam się na chłopaka (co miesiąc je podcinałam) i juz mi się ta fryzura znudziła (nie wyglądam jak kobieta ).3.W końcu muszę zacząć myśleć pozytywnie (bo jestem pesymistką) ![]() 4.Chciałabym egzaminy pozaliczać za 1 razem...(sesja poprawkowa mnie nie ucieszy - jak każdy wolę mieć ferie i jechać w góry a nie się uczyć 5.A szczęśliwa będę jak tylko moje postanowienia zostaną wdrożone w życie i zrealizowane ![]() Cytat:
Jakie studia kończycie?? )Ah dzisiaj się zważyłam...i niestety.. moja waga to 72,9 kg myślałam,że zobacze ok 72kg a nie ponad ...ale trudno Nie załamuje się
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2010-01-02 o 12:22 |
||
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki!
![]() Ja dzisiaj jadłam: S: pól kromki razowca+mięsko chude+chrzan+kubek kakao z miodem IIS: sałatka gyros+pół kiwi+garść orzeszków Andziorek! no to bierzemy się za siebie ostro! Mi niestety w długich włosach nie jest ładnie, ale w krótkich jak najbardziej. Pesymizm - z nami si go pozbędziesz ![]() ![]() ![]() MGR z marketingu ![]() Będę wam pisać o postępach!A Ty pisz jak tam idzie nauka do egzaminów! Antunka, odpoczywaj żebyś miała siłę się za nią wziąść.
|
|
#234 |
|
Idiotka
|
Ja dziś jak narazie zjadłam:
1.Owsianka 2.Sałatka gyros Mi znajomi mówią,że niby o niebo lepiej wyglądam w krótkich włosach,ale ja już mam ich dość.. i zapuszcze tak do ramion A nauka do egzaminów idzie fatalnie...przez tę przerwę świąteczną nic nie zrobiłam...Od pon. mam codzinnie jakieś kolosy...a pod koniec stycznia SESJA więc czekają mnie bezsenne noce.. Ale mam nadzieję,że jakoś dam radę i to przetrwam... Ba!! Ja muszę to przetrwać bo dopiero jestem na 1 roku a jeszcze 4 lata przede mną... A już mam dość studiowania
|
|
#235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jako stary weteran studiów, kończę drugi kierunek Mogę Ci poradzić, że ta wiedza, którą zdobędziesz w pocie czoła, wzbogaci Cię jako człowieka i specjalistę z tego tematu!Warto się przyłożyć i robić to TYLKO dla siebie i na chwałę ludzkości!Ja żałuję, że nie przykładałam się bardziej!
|
|
|
#236 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
Ja nie wiem czy na tym jednym kierunku wytrzymam Jak na razie nic mi się nie podoba..uczymy się samych głupot... A stosunek wykładowców do studenta jest poniżej krytyki...zero zrozumienia i wyrozumiałości (a mylałam,że w LO nauczyciele mają ucznia w 4 literach) Teraz piszesz mgr z marketinku a poprzednie jakie studia kończyłaś jeśli mogę wiedzieć? <Przepraszam,że pytam,ale babska ciekawość> ![]() Antunka a Ty jakie studia kończysz?
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2010-01-02 o 14:04 |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Finanse
już z nich Pani Mgr bardzo bardzo ciekawe studia, jak dla mnie, bo kocham matmę! Pierwsze dwa lata są bardzo ogólne...fakt sporo wiedzy ogólnej, ale przyznam, że tą właśnie wiedzą, czasami możesz zabłysnąć w towarzystwie. Ciekawe kierunkowe przedmioty są później, ale studia są przede wszystkim po to aby pokazać Ci miejsca i książki gdzie są poruszane ciekawe zagadnienia, a potem rozszerzasz je już dla siebie w takim kierunku, który Cię interesuje!A co Andziorek studiujesz? Ja za parę min idę Cwiczyć na godzinkę lub 1,5
|
|
#238 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
Matematyka jest moją piętą Achillesa Ja studiuje pedagogike <narazie właśnie ogólną, która jest strasznie NUDNA> dopiero na 2 roku zaczynam przyswajać wiedzę ze specjalizacji, którą wyrałam,czyli Resocjalizacja Zobaczymy jak to będzie A jeśli chodzi o ćwiczenia to ja poćwicze wieczorkiem koło 20-21 ![]() A u pozostałych Kobietek co słychać? Jak dieta?!
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
hej, moge się przyłączyć ? mam 160-163 wzrostu i waże...... 64-65 kg......masakra . chciałabym schudnąć na początek 10 kg . Diete zaczynam w poniedziałek, bo dzisiaj i jutro robie oczyszczanie na wodzie , tzn. pije herbate oraz wode . Już wczesniej sie odchudzałam ale wczoraj sie rzuciłam na słodycze ! Czuje sie okropnie .
|
|
#240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie skończyłam ćwiczyć ponad godzinkę! A teraz jadłam pycha zupkę! Kobietki polecam, super dietetyczna i w sumie robi się ją 10 min! Ja akurat robiłam ją na wywarze z brokuła, bo go wcześniej gotowałam, ale można na kostce rosołowej. Listek laurowy, ziele angielskie, pieprz+odrobina soli+ wcześniej trochę pokrojona i posolona popieprzona pierś z kurczaka + na koniec bukiet warzyw mrożonych!Malutki ogień i po 30 min macie gaaarrr zupy! Pycha! Kurcze jakbym wcześniej spróbowała to bym już miała 2 kilo mniej!
W trakcie nauki systematycznej pracy nad sobą "Szczęście nie polega na zdobywaniu tego, czego chcesz, ale na zaakceptowaniu tego, co już masz." R. Schatchel Edytowane przez Luxi Czas edycji: 2010-01-02 o 16:51 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

! Ja dziś zjadłam mleko z otrębami i łyżeczką miodu. Miseczkę fasolki po bretońsku. Krupnik. Sałatkę z tuńczyka, serka wiejskiego light oliwek i pomidora. Kilka kromek wasy. Cały czas piję na zmianę czerwoną herbatę z zieloną i białą oraz wodę. Ćwiczyć nie mam za bardzo jak, bo jestem u rodziny z wizytą i nie chcę wzbudzać sensacji, ale byłam na 2 godzinnym spacerze. Oto moja spowiedź z dzisiejszego dnia
. Chociaż pewnie jeszcze coś zjem
bijcie: kawałek ciasta od koleżanki+kawa

Nic tylko siąść i płakać. I jeszcze "dieta" której nie ma...Dziołszki przemówcie mi do rozumu bo inaczej zamiast chudnąć będę tyć i wyglądać będę jak beczka... 

(keks, murzynek z kremem śmietankowym i chyba drożdżówka...i normalnie aż się prosiły żebym je zjadła) ale ja się nie dałam...