2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-30, 16:31   #1411
Remmi
Rozeznanie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
jak dla mnie to cos slaba ta promocja u Ciebie tez 21,46 zl?
my chyba jednak sprobujemy u tego przedstawiciela PT. mam nadzieje, ze dalej bedzie mial atrakcyjne ceny

o to wodka ma chyba w takim razie takie same ceny w calym kraju, o u mnie tez widze ta promocje i cene 207,88

jesli nie macie jakis swoich typow albo obie Wam smakuja to bierzcie tansza
moj TZ nie lubi Sobieskiego, wiec tu dylematow nie mam
za to jest dylemat Wyborowa czy PT
No dla mnie to lepsza promocja w Makro niż wcześniej jak było 22 zł za butelke .
Pamiętam, że Ty u swojego przedstawiciela mieliście super promocję, szkoda, że w mazowieckim nie jest .
Obdzwoniłam hurtownie w mojej okolicy i wszędzie proponują sprzedaż między 23,80 a 24,60 zł za butelkę, więc te 21,46 zł to dla nas była bardzo dobra cena.

No właśnie mój TŻ też woli Tadka

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
hej
jak ten czas szybko leci, niecałe 5 miesięcy do slubu, a my jeszcze nic nie zaczynamy działac z zaproszeniami itp.. miałam znaleźc czas na to w święta, ale jakoś nie dało rady praca magisterska stoi w miejscu już od ponad 1,5 miesięca.. zapowiada się ciekawie
Mnie zostało niecałe 4 miesiące i mam to samo co Ty can't

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;16145463]A to jest cena z koncesją czy bez bo u nas w hurtowni Żywca też taka promocja ale z koncesją.
[/QUOTE]

Z koncesją.

Cytat:
to jest cena bez koncesji z koncecja jest 170,39zl za 12 butelek czyli 14,20zl

obczailismy jeszcze, ze Finlandia z koncecja jest za 23zl jak sie uda z wujkem szwagra dogadac to kto wie, moze sie na Finlandie skusimy trzeba tylko obczaic czy rzeczywiscie jest mozliwosc takiego kupienia sobie po znajomosci z koncesja i jak wygladaja w tym wypadku kwestie podatkowe...
Lain to nie tak. Te 207,39 zł to z koncesją brutto. A to co Ty podałaś to jest z koncesją netto. Różnica w tym to te 22% vat. Liczy się ten vat w każdym przypadku, niezależnie czy jest z koncesją czy nie.
Więc jak sklep kupuje to ten vat sobie odlicza potem, ale przy zakupie i tak płaci te 207,39 zł a nie 170,39 zł.
Stary 2009-12-30, 16:36   #1412
szana
Zadomowienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
CZeść dziewczynki ja tylko na monent. Mój Michaś wkoncu znalazł prace 3 miesiace temu złozył CV do pewnej firmy wczoraj zadzwonili dzi s byl na rozmowie i sie dostała. od poniedziałku bedzie juz prac ował
no to super, gratulacje
Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Mieliśmy raz taką jedną sytuację. Byliśmy na imprezie firmowej na świeżym powietrzu i była możliwość darmowej przejażdżki na quadach. Mój TŻ powiedział do mnie, żebym sobie pojeździła. To poszłam, ale facet, który obsługiwał tor quadów zatrzymał mnie i spytał TŻ-ta czy on jest moim opiekunem i czy zezwala na przejażdżkę quadem na TŻ-ta odpowiedzialność
o ja Cie kręcę no to jesteś córeczką tatusia

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
takJa robię oliwki marynowane z czosnkiem i tymiankiem, szynke parmeńską z melonem, bagietki czosnkowe, gauacamole i kupie serek pleśniowy i do niego będzie żurawinka
najbardziej mam smaka na te bagietki

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Chrzciny prawdopodobnie będa w lutym. I mam taką nadzieję, bo u nas chrzty są w sobotę a w styczniu mam dużo egzaminów. Ale kuzynka mówiła że około połowy lutego więc jeszcze trochę czasu jest

A ja tam się ciesze, bo to mój pierwszy chrzesniaczek: I byłam bardzo zdziwiona, ze mnie wybrała, bo do pierwszego dziecka przeważnie bierze się świadków ze slubu na chrzestnych a ja świadkiem nie byłam No ale i tak się cieszę

246 chyba najlepsza na zaproszenia. ja wszystko na takiej gramaturze robię i bardzo sobie chwalę
ale super,to już niedługo chrzcinki gratulacje przyszłego chrześniaka
aha,dziękuję to już wiem jaka gramatura jest OK
Cytat:
te drugie ładniejszeJAkby miec takie fajne profi zdjęcie to takie zaproszenia moga być super
fajnie,że Ci się podobają bo mnie się bardzo podobają te zaproszenia i mówisz ,że najlepsze foto takie z profilu do nich?
Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
no ja bede miec takie w formie kalendarza z kartkami wkleje ci linka to sobie zobaczysz o co mi chodzi
http://www.artkart.es24.pl/opis/2371...alendarza.html
o bardzo ładne tylko cena trochę wysoka ale ciekawe są i fajnie wykonane
Cytat:
gorzej jak sie skurcza na dlugosc
a moze je poprostu zostawie i jak za kilka lat bede w ciazy i przytyje to sie akurat przydadza (bo oczywiscie nie planuje wczesniej wrocic do poprzedniego rozmiaru )
no taka opcja istnieje ,mogą się skurczyć po całości i wtedy nie będzie fajnie dobry pomysł,żeby zostawić na ciążę
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Szancia masz jakieś zaproszenia na oku
no mam już Ci wklejam,wklejałam wcześniej ale chyba nie zauważyłaś o te np:
http://allegro.pl/item856045326_slub...t_koperta.html
Cytat:
wiecie co? chyba dojrzewam do kupna sukni tzn. jakby bardziej chce mi sie isc cos poprzymierzac moze dlatego, ze pojutrze juz 2010 i coraz bardziej czuje, ze to juz niedlugo no i mam juz buty na 6cm obcasie (takie chce na slub), wiec juz bede mogla mierzyc, widzac jak w rezultacie bedzie sie suknia ukladac ciekawa jestem jaka suknie kupie
o jaaa fajnie pokaż buciki super,że już masz kupiłaś te do tańca?
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 16:46   #1413
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Lain to nie tak. Te 207,39 zł to z koncesją brutto. A to co Ty podałaś to jest z koncesją netto. Różnica w tym to te 22% vat. Liczy się ten vat w każdym przypadku, niezależnie czy jest z koncesją czy nie.
Więc jak sklep kupuje to ten vat sobie odlicza potem, ale przy zakupie i tak płaci te 207,39 zł a nie 170,39 zł.
No własnie bo mi się straszliwie tanio wydawało, aż podejrzanie.... w jednaj hurtowni znalazłam po 17,17 ale zrezygnowaliśmy bo to coś podejrzane. Czyli w sumie moje 18,99 za Sobieskiego z drinkiem to dobra cena
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 16:46   #1414
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Zastanawiamy się czy czekać z rezerwacją pokoi dla kilku przyjezdnych na ślub znajomych teraz na wyrost, czy jak już będziemy mieli potwierdzenia z ich strony
my zarezerwowalismy kilka pokoi juz w momencie podpisywania umowy. co Wam szkodzi zarezerwowac - najwyzej odwolacie rezerwacje jakby wyszlo, ze nie bedzie trzeba tyle noclegow

Cytat:
Żebyś się nie zdziwiła

nie no, beza odpada chociazby ze wzgledu na moj niewysoki (w butach 165) wzrost i wrecz przeciwnie - wysokiego TZa (190). wygladalabym jak maly paczek z reszta TZ idzie ze mna na mierzenie, a on sie z bez smieje wiec nawet jakby mnie cos nie daj boze podkusilo () to TZ mnie powstrzyma

Cytat:
tylko, ze wiekszośc sukni jest na osoby, ktore mają 180, wiec na niewiele sie butki przydadzą, bo i tak nie zobaczysz jak sie suknia układaNo, ale lepiej mieć niż nie mieć.
a ja twierdze, ze jednak zobacze jak sie uklada bo co z tego, ze suknia bedzie lezec na podlodze - ja i tak zobacze jak przy danym wzroscie uklada sie gora i na biodrach a to najwazniejsze. wiadomo, ze im wyzszy obcas (czy tez podescik) tym sie wyglada smuklej, szczuplej i lepiej sie uklada. dlatego wezme od razu moje 6cm i nie bede sie sugerowac tym jak pieknie i smukle wygladam na wysokim podesciku bo na podesciku to kazdy moze byc modelka w za dlugiej sukni na tej samej zasadzie przymierzajac w sklepie nawet za dlugie spodnie lepiej wyglada sie na tylku i w udach na wysokim obcasie niz bez zadnego obcasa (lub z mniejszym)

Cytat:
No dla mnie to lepsza promocja w Makro niż wcześniej jak było 22 zł za butelke .
Pamiętam, że Ty u swojego przedstawiciela mieliście super promocję, szkoda, że w mazowieckim nie jest .
Obdzwoniłam hurtownie w mojej okolicy i wszędzie proponują sprzedaż między 23,80 a 24,60 zł za butelkę, więc te 21,46 zł to dla nas była bardzo dobra cena.

No właśnie mój TŻ też woli Tadka
ja dzis sie dowiedzialam, ze PT kosztuje u nas 19.90 przy zakupie conajmniej 120 butelek. akurat jakos tyle chcielismy kupowac, wiec nam pasuje

Cytat:
dobra, nie znam sie mnie juz prosze w tym temacie nie sluchac
zaglebie sie w temat jak bedziemy na kupnie - czyli w lipcu

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
o jaaa fajnie pokaż buciki super,że już masz
kupiłaś te do tańca?
do tanca na moje osobiscie wymierzone stopki i sa idelanie dopasowane
zrobie jutro fotke to wkleje jakies piekne nie sa, bo buty do tanca uroda nie grzesza (w dodatku wzielam sobie z dlugim paskiem zeby lepiej noge trzymaly), ale sa bardzo wygodne

spisalam sobie salony do obskoczenia. w obrebie praktycznie jednej ulicy zebralo sie 7 i do tego jeszcze 4 gdzie indziej mysle, ze sobie te salony tak na 3 dni rozloze chyba, ze sie zakocham w jakiejs sukni i stwierdze, ze ta i zadna inna to reszte sobie daruje

zrobilam zakupy spozywki na jutro no, to teraz tylko trzeba cos z tego zrobic TZ jutro pracuje do 14, wiec popoludniu razem wspolnymi silami stworzymy jakies pysznosci

a teraz jade na miasto na piwko z dziewczynami mam ochote na takie podgrzane, z sokiem malinowym i gozdzikami trzeba opic ten rok, bo byl wyjatkowo udany a jutro bedziemy pic juz za ten nastepny tez musi byc udany
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 16:54   #1415
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
na pewno wstawię troszkę zdjęć trzymajcie kciuki - 02.01.2010 o godz. 17:00
Będziemy trzymać

Cytat:
W Touranie jak w statku kosmicznym pewnie sie czujesz

wlasnie moi rodzice mieli dwa CRV, teraz tż ma Civica, moj brat ma Civica, teściowie mają Accorda, więc jesteśmy hondziarską rodziną
Własnie Toyota średnio mnie jaraJAk juz to własnie Land Cruiser, ale to bydle wielkie, nie do miasta a jednak pod marektem też trzeba parkować
Touranem jeszcze nie jeżdżę namiętnie - ale dziś już miałam dość mercedesa, bo zakupy robiłam i żeby zapakować to wszystko do merca to chyba wspinaczkę trzeba uprawiać, bo akurat dziś miałam krótką ołówkową kieckę i nie wygodnie było mi tez wsiadać do tego auta.

Jeździłam jakiś czas Land Cruiserem długim, to jest dopiero czołg, ale kochałam to auto. Sprzedaliśmy, a potem strasznie żałowaliśmy, że sprzedaliśmy, no ale teraz Mercedesik jest i już tak strasznie nie tęsknimy za landzikiem

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;16153616]No własnie bo mi się straszliwie tanio wydawało, aż podejrzanie.... w jednaj hurtowni znalazłam po 17,17 ale zrezygnowaliśmy bo to coś podejrzane. Czyli w sumie moje 18,99 za Sobieskiego z drinkiem to dobra cena [/QUOTE]

Pewnie, że dobra cena

Cytat:
ja dzis sie dowiedzialam, ze PT kosztuje u nas 19.90 przy zakupie conajmniej 120 butelek. akurat jakos tyle chcielismy kupowac, wiec nam pasuje
Aha, no to my byśmy się nie załapali, bo my to połowe tego potrzebujemy czyli 60 butelek, więc pewnie po normalnej cenie by nam policzyli. Tylko ciekawe jaka to ich normalna cena?

Na Sylwestra lecimy na domówkę do znajomych, zresztą do chałupy naszego świadka . Będzie fajowo!!!
Stary 2009-12-30, 16:56   #1416
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
spisalam sobie salony do obskoczenia. w obrebie praktycznie jednej ulicy zebralo sie 7 i do tego jeszcze 4 gdzie indziej mysle, ze sobie te salony tak na 3 dni rozloze chyba, ze sie zakocham w jakiejs sukni i stwierdze, ze ta i zadna inna to reszte sobie daruje
nie wierzę! Lain uderza na salony

a Ty sobie tak nie odpuszcaj bo jesli chcesz używaną suknię to nie masz pewności, że ta w której sie zakochasz będzie do odkupienia bo w zasadzie to teraz jest już nowa kolekcja 2010, mało co zostało z 2009, a dziewczyny będą suknie koło czerwa 2010 sprzedawać bo się sezon ślubny zaczyna
a może jednak chcesz nową i ja nie w temacie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 17:25   #1417
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
A na deser biustonosz i spódniczka?
niestety nie, bo ide na sylwka w mundurzeTakże to będzie na deser innego dnia

Cytat:
najbardziej mam smaka na te bagietki

fajnie,że Ci się podobają bo mnie się bardzo podobają te zaproszenia i mówisz ,że najlepsze foto takie z profilu do nich?
a ja na wszystko mam smaka jak zwykle Mialam na myśli profesjonalnie wyglądające, fajne zdjecie wspólne a nie takie z ręki jak niektórzy robią
Stary 2009-12-30, 17:48   #1418
anesh_
Zakorzenienie

monikadavida również trzymam kciuki, ale super masz)
jozia grutuluję tżtowi)
dziękuję rówież dziewczynom, które rozwiązały ankietę).
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 17:51   #1419
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
monikadavida również trzymam kciuki, ale super masz)
jozia grutuluję tżtowi)
dziękuję rówież dziewczynom, które rozwiązały ankietę).
A to ta sama ankieta co wcześniej była czy inna? Jeśli inna to ja też mogę wypełnić
Stary 2009-12-30, 17:53   #1420
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja twierdze, ze jednak zobacze jak sie uklada bo co z tego, ze suknia bedzie lezec na podlodze - ja i tak zobacze jak przy danym wzroscie uklada sie gora i na biodrach a to najwazniejsze. wiadomo, ze im wyzszy obcas (czy tez podescik) tym sie wyglada smuklej, szczuplej i lepiej sie uklada. dlatego wezme od razu moje 6cm i nie bede sie sugerowac tym jak pieknie i smukle wygladam na wysokim podesciku bo na podesciku to kazdy moze byc modelka w za dlugiej sukni na tej samej zasadzie przymierzajac w sklepie nawet za dlugie spodnie lepiej wyglada sie na tylku i w udach na wysokim obcasie niz bez zadnego obcasa (lub z mniejszym)
no to się zdziwisz na miejscuNIe bardzo rozumiem jak chcesz w za długiej sukni zobaczyć jak wygladasz na swoich obcasach, ale okGóra na biodrach będzie się układac tak samo niezależnie od wzrostu i czy będziesz miała buty czy nie przecież, bo tylko dół wtedy leży na podłodze a reszta wyżej jest normalnie. Moze Ci sie trafi jakaś na Twój wzrost, bo wtedy dopiero tak na prawde widac jak sie wygląda, ja na szczęście miałam tak, ze Lorna, która mierzyłam miała długość jak na mnie, więc moglam przetestowac i chodzenie i zobaczyć jak na prawdę wyglądam a nie jak na podescie czy w za długiej leżącej na ziemi sukni.

Jutro będe musiała zrobic drugą częśc zakupów, bo w carrefourze była brzydka parmeńska i brzydkie avocadoAle i tak jedziemy z tżcikiem po alkohol, wiec przy okazji kupimy te dwie rzeczyTż kończy akurat o 14, wiec po niego przyjadę i chyba będę musiała prowadzić auto, bo w pracy jakis toaścik na odchodne planują
Stary 2009-12-30, 18:15   #1421
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:

Na Sylwestra lecimy na domówkę do znajomych, zresztą do chałupy naszego świadka . Będzie fajowo!!!
My też na domówkę do świadka
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 18:19   #1422
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam przyszłe Żonki tak dawno mnie tu nie było, że ledwo się odnalazłam w wątkach ja już w tą sobotę ślubuję - i właśnie zaczynam odczuwać pierwsze stresy... wszystko już gotowe, tylko patrzeć... a zleci szybko, bo sylwester przed nami. Oby wszystko się udało
jej to już trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po waszej myśli

cześć laseczki

jutro jeszcze do pracy ranyyy chyba zdezerteruje normalnie bo sie nie wyrobie na szczęście byłam dziś zrobić sobie pazurki, to zawsze mniej będzie jutro do ogarnięcia

i co kończymy już rok, zleciało co nie ciesze się, bo w końcu tyle czasu na to czekałyśmy

ja tam nadal potrzeby kupowania sukni nie posiadam, ale ślub mam 3 tygodnie po Lain wiec jeszcze mam czas

jak potrzebna jeszcze pomoc w ankiecie to też mogę być chętna

Edytowane przez lusmarija
Czas edycji: 2009-12-30 o 18:23
lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 18:23   #1423
Remmi
Rozeznanie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;16156056]My też na domówkę do świadka [/QUOTE]

Kolejna rzecz "wspólna"
Stary 2009-12-30, 18:39   #1424
szana
Zadomowienie

Cytat:
na pewno wstawię troszkę zdjęć trzymajcie kciuki - 02.01.2010 o godz. 17:00
będę trzymać kciuki ale na pewno się wszystko uda! jej jak fajnie masz! już się nie mogę doczekać Twoich fotek rozpoczynasz NASZ sezon

Cytat:

Idę niedługo rezerwować fryzjerkę aaa...na którą godzinę rezerwujecie Bo ja nie mam pojęcia, jak to wszystko rozplanować
No i z nowości, mam już oficjalnie świadkową, wybrałam bukiecik, florystkę (ale jeszcze nie ma co rezerwować) i winko białe wybraliśmy
ja tam chyba bedę miała fryzjerkę na 8 rano ale u mnie to inna bajka
a jaki bukiecik?
no to gratuluję wyboru świadkowej

Cytat:

do tanca na moje osobiscie wymierzone stopki i sa idelanie dopasowane
zrobie jutro fotke to wkleje jakies piekne nie sa, bo buty do tanca uroda nie grzesza (w dodatku wzielam sobie z dlugim paskiem zeby lepiej noge trzymaly), ale sa bardzo wygodne
no to czekam na foto bucików
najważniejsze,że wygodne
Cytat:
Mialam na myśli profesjonalnie wyglądające, fajne zdjecie wspólne a nie takie z ręki jak niektórzy robią
hmmm...czyli ja chyba nie mogę mieć tych zaproszeń bo nie mam żadnych profesjonalnych zdjęć mam dużo takich przez kogoś zrobionych-nie takich z ręki ale jeśli to trochę obciach dać takie nie zrobione przez profesjonalistę to nie dobrze chyba,że Cię coś źle zrozumiałam
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 18:46   #1425
Samoa
Zakorzenienie

No szybciutko ten rok zleciałCiekawe co niespodziewanego się wydarzy w 2010Mamy jutro o 23.50 drugą rocznicę zaręczyn

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
hmmm...czyli ja chyba nie mogę mieć tych zaproszeń bo nie mam żadnych profesjonalnych zdjęć mam dużo takich przez kogoś zrobionych-nie takich z ręki ale jeśli to trochę obciach dać takie nie zrobione przez profesjonalistę to nie dobrze chyba,że Cię coś źle zrozumiałam
możesz mieć! chodzi mi o fajne ładne zdjęcia a nie jakies krzywe ze śmietnikiem w tleChociaż w sumie wystarczy ładne nie prześwietlone zdjęcie buzi a tył się wytnieAle i tak pewnie ta firma,ktora robi te zaproszenia obrobi fotkę w photoshopie jak będzie trzeba
Stary 2009-12-30, 18:51   #1426
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
No szybciutko ten rok zleciałCiekawe co niespodziewanego się wydarzy w 2010Mamy jutro o 23.50 drugą rocznicę zaręczyn
Ale fajnie z tymy zaręczynami w Sylwestra. My druga rocznicę zaręczyn będziemy mieli 31 marca.
Stary 2009-12-30, 18:58   #1427
lusmarija
Wtajemniczenie

a my drugą rocznicę zaręczyn będziemy mieli 21 sierpnia... ciekawe co sobie zaplanujemy na ten dzień

gdzie jest któryś z moich osobistych suwaczków , bo jestem ciekawa ile mi zostało już pokazać mi się tu, bo mi się nie chce szukać

Czas edycji: 2009-12-30 o 18:59
Stary 2009-12-30, 19:15   #1428
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie z tymy zaręczynami w Sylwestra. My druga rocznicę zaręczyn będziemy mieli 31 marca.
no fajnie, bo z zaskoczeniaAle to zleciałoDokładnie o tej porze dwa lata temu siedzielismy w knajpce na stoku, popijaliśmy piwko i wtedy dałam tztowi pierscionek, żeby wiedział jaki nosze rozmiar jak będzie kiedyś kupował pierścionek zaręczynowy, bo rozmawialiśmy o zaręczynach a ja nie widziałam, że on je zaplanował na następny dzieńMam nadzieję, że za trzy tygodnie będzie śnieżek na stokach, bo się wybieramy w góry poszaleć na desce

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
a my drugą rocznicę zaręczyn będziemy mieli 21 sierpnia... ciekawe co sobie zaplanujemy na ten dzień

gdzie jest któryś z moich osobistych suwaczków , bo jestem ciekawa ile mi zostało już pokazać mi się tu, bo mi się nie chce szukać
eee chyba sie wtedy nie hajtniecie
kochana nie trzeba byc osobistym suwaczkiem, żeby rozkminić, że skoro dziś jest 30 grudnia to zostało Ci 7 miesięcy i 22 dni

Jeju nie moge się doczekac az będziemy jutro z tzcikiem pili tequile, jakoś mam myśli opanowane przez ten trunek, to chyba niepokojący objawChociaz cytrynka to mój ulubiony owoc, więc może dlatego mnei tak ciągnie No i obowiązkowo kupujemy jakies 2kc czy coś w tym stylu, bo nie mamy po tym kaca, czyli działaOstatnio ni ewzięlismy i umierałam calay dzień.
Wiecie co - tż dzwonił do kolegi u którego jest imprezka i my mamy jeszcze kupic jakies chrupki i 4 litry soków Wyjdzie chyba ze dwa litry napojów na głowę i 2 kg żarciaNormalnie ten Sylwester to będzie mini wesele

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-12-30 o 19:16
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 19:20   #1429
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Mi i TŻ też się spodobały te zaproszenia i chyba nawet je zamówimy... Jakieś zdjęcie się znajdzie i będzie dobrze Jakoś w styczniu chcemy pozmawiać...

Cytat:
A my w lutym dopiero pierwszą... Pewnie będę wtedy do egzaminów kuć

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;16156056]My też na domówkę do świadka [/QUOTE]

A my świadka wciąż nie mamy
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-30, 19:24   #1430
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
eee chyba sie wtedy nie hajtniecie
to raczej niepodobne do Nas

Cytat:
kochana nie trzeba byc osobistym suwaczkiem, żeby rozkminić, że skoro dziś jest 30 grudnia to zostało Ci 7 miesięcy i 22 dni
o jeeeeezu to ja Lusi, ja nie umiem tak szybko liczyć
jak jesteś taki Cwaniak to powiedz mi jeszcze ile to dni : hahaha:

Cytat:
Jeju nie moge się doczekac az będziemy jutro z tzcikiem pili tequile, jakoś mam myśli opanowane przez ten trunek, to chyba niepokojący objawChociaz cytrynka to mój ulubiony owoc, więc może dlatego mnei tak ciągnie No i obowiązkowo kupujemy jakies 2kc czy coś w tym stylu, bo nie mamy po tym kaca, czyli działaOstatnio ni ewzięlismy i umierałam calay dzień.
Wiecie co - tż dzwonił do kolegi u którego jest imprezka i my mamy jeszcze kupic jakies chrupki i 4 litry soków Wyjdzie chyba ze dwa litry napojów na głowę i 2 kg żarciaNormalnie ten Sylwester to będzie mini wesele
jak ja dawno nie piłam tequili (jakoś mi się tak z wakacjami i latem kojarzy) i 2kc tez polecam, bo sama nie mam po tym nigdy kaca
no to niezła impreza się szykuję, akurat poluzujesz sobie pasek w swoim super stroju i będzie można jeść i pić dalej

a my już mamy i świadka i świadkową

Czas edycji: 2009-12-30 o 19:25
Stary 2009-12-30, 19:31   #1431
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A my w lutym dopiero pierwszą... Pewnie będę wtedy do egzaminów kuć

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

A my świadka wciąż nie mamy
My w pierwszą rocznicę zaręczyn będziemy już pół roku po ślubie:jupi :

A A. poprosiłam o bycie świadkową zaraz po naszych zaręczynach, zanim datę ustaliliśmy. Zresztą kupując suknię też jeszcze nie byłam pewna daty

Tak siedzę chora pod kocykiem i z nudów zaczęłam się zastanawiać nad niedzielą poślubną. Bo poprawin nie mamy, ale teść planuje kupić wódkę, bo na pewno rodzina Tż się zjedzie. Może uda mi się też naszych znajomych namówić, żeby wpadli przed powrotem do Krk.
A przy okazji to będą walentynki
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 19:47   #1432
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
to raczej niepodobne do Nas

wlasnie nie spodziewałabym sie po Was
taaaa najpierw liczyłam 10 minut na placach ile to miesięcy i dni a Ty jeszcze chcesz mnie katować, to ja Samcia- matematyczny dałnek:ha haha:

Cytat:
jak ja dawno nie piłam tequili (jakoś mi się tak z wakacjami i latem kojarzy) i 2kc tez polecam, bo sama nie mam po tym nigdy kaca
no to niezła impreza się szykuję, akurat poluzujesz sobie pasek w swoim super stroju i będzie można jeść i pić dalej

a my już mamy i świadka i świadkową
my tez mamy i świadka i świadkowąI druhny i drużbówJA piłam ostatnio w Paryżu, czyli też już dawnoNo te mój super kombinezon nie ma paska i to jest jego duży plusAle chyba sie nie opanuje i wezme ze soba mój dzisiejszy zakup - czarną koronkową spódniczkę, bo jest taaaaaka ślicznaI jak mi sie znudzi mundur to sie przebioręChociaż chyba mi sie nie znudziTztowi sie strasznie podoba pomysł

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
My w pierwszą rocznicę zaręczyn będziemy już pół roku po ślubie:jupi :

A A. poprosiłam o bycie świadkową zaraz po naszych zaręczynach, zanim datę ustaliliśmy. Zresztą kupując suknię też jeszcze nie byłam pewna daty

Tak siedzę chora pod kocykiem i z nudów zaczęłam się zastanawiać nad niedzielą poślubną. Bo poprawin nie mamy, ale teść planuje kupić wódkę, bo na pewno rodzina Tż się zjedzie. Może uda mi się też naszych znajomych namówić, żeby wpadli przed powrotem do Krk.
A przy okazji to będą walentynki
nasi przyjaciele zrobili w niedzielę poprawiny dla rodziny na zasadzie obiadku a od 17 u nich w mieszkanku byla imprezka dla znajomych i było tak super, że masakra, jednym z ich prezentów ślubnych była kamera i mają dosłownie całą imprezę nagraną, bo najpierw pan młody sie nia bawil i wszystkich filmował a później postawił kamerę na blacie i wszystko sie nagrywało, fajnie będzie to obejrzeć za pare lat
Stary 2009-12-30, 20:07   #1433
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie nie spodziewałabym sie po Was
taaaa najpierw liczyłam 10 minut na placach ile to miesięcy i dni a Ty jeszcze chcesz mnie katować, to ja Samcia- matematyczny dałnek:ha haha:
poczekam na Jazzmanke ona jest dobra w te klocki

Cytat:
Ale chyba sie nie opanuje i wezme ze soba mój dzisiejszy zakup - czarną koronkową spódniczkę, bo jest taaaaaka ślicznaI jak mi sie znudzi mundur to sie przebioręChociaż chyba mi sie nie znudziTztowi sie strasznie podoba pomysł
poka, poka, poka
a pomysł z tym mundurem faktycznie oryginalny opowiesz kto sie jak przebrał, bo ciekawa jestem jakie są teraz trendy

Cytat:
nasi przyjaciele zrobili w niedzielę poprawiny dla rodziny na zasadzie obiadku a od 17 u nich w mieszkanku byla imprezka dla znajomych i było tak super, że masakra, jednym z ich prezentów ślubnych była kamera i mają dosłownie całą imprezę nagraną, bo najpierw pan młody sie nia bawil i wszystkich filmował a później postawił kamerę na blacie i wszystko sie nagrywało, fajnie będzie to obejrzeć za pare lat
po latach na pewno będzie im fajnie obejrzeć dzieciaki będą miały frajdę, bo sama bym chciał obejrzeć film z wesela rodziców, ale niestety jest tylko kilka fotek dobre i to

czytałyście??? Ciekawe nawet
http://wiadomosci.onet.pl/1554301,2679,1,kioskart.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-30, 20:22   #1434
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mojego suwaczka to 234 dni Ale może lepiej niech Jazz policzy ...
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 20:24   #1435
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Mój tżcik zrobil taki prezent kuzynowi - nagrał polter i poprawiny, bo na weselu już mieli kamerzystę. Fajnie się oglądało.
Stary 2009-12-30, 20:25   #1436
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
dziękować
nie, cholera niepotrzebnie mi mówiłaś jednak, bo to jeszcze jakoś długo

Stary 2009-12-30, 20:38   #1437
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Komu chce się policzyć ile dni u mnie zostało? Bo mi sie nie chce:P
Stary 2009-12-30, 20:39   #1438
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Komu chce się policzyć ile dni u mnie zostało? Bo mi sie nie chce:P
dużo lub mało... zgadłam????

idę sobie zrobić pedicure a tak mi się nie chce

Czas edycji: 2009-12-30 o 20:41
Stary 2009-12-30, 20:42   #1439
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
komu chce się policzyć ile dni u mnie zostało? Bo mi sie nie chce:p
251?
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 20:51   #1440
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
dużo lub mało... zgadłam????

idę sobie zrobić pedicure a tak mi się nie chce

jesteś bardzo spostrzegawcza
No dobra sama sobie policzę, a mialam pracę pisać:P

Policzyłam, że 220 dni .... to stosunkowo mało biorąc pod uwagę fakt, że po ślubie cywilnym jesteśmy już 186 dni, a mi sie wydaje, że to niedawno było). Hurra!!! Tylko 220 dni.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
251?

Kurcze, a mi wyszło, że 220 dni, muszę jeszcze raz sprawdzić.

Policzyłam jeszcze raz, bez dzisiejszego dnia dokładnie 220 dni, to już malutko). HURRRRA!!!!

No nie mogę... za 21 dni będzie 1 z przodu. Łuhuhu, ale jaja:P bum, bum, jupi jupi jej, tralala ale fajnie.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2009-12-30 o 20:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości