|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam, że migdały pomagają przy zgadze.
|
|
|
|
#1893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem "za" i wcale nie uważam aby miał powstać jakiś konflikt, bo przecież to my same tworzymy wątek i żadna z nas nie ma na celu kłótni tylko raczej liczy na wzajemne wsparcie Wyluzujcie dziewczyny A jestem "za" ponieważ sama osobiście też nie nadążam i nie pamiętam wszystkich z Was, wystarczy klika godzin nie zaglądania i się człowiek gubi a co dopiero jeśli parę dni wypadnie... a przecież każda z nas ma swoje życie i nie zawsze ma czas na siedzenie przy komputerze. Może są łączone wątki i tam nikomu nie przeszkadza wielki tłum, a co za tym idzie większa anonimowość, może tamte dziewczyny nie chcą się ze sobą jakoś specjalnie poznawać, widocznie my jesteśmy inne A jeśli nawet będziemy osobno to przecież nikt nikomu nie zabrania wpaść na moment do swoich sąsiadek z lipca czy odwrotnie i porozmawiać chwilkę, poradzić się, czy też może mniej doświadczonej doradzić to i owo, sama zaglądałam wczoraj do wrześniówek i podczytywałam ich radosne nowiny![]() Jako mamusia sierpniowa na początku byłam za połączeniem wątków bo sądziłam, że lipcówki będą służyć radą itp. ale z drugiej strony niektóre dziewczyny na wątku mówią już o określaniu płci, mają za sobą dolegliwości I trymestru, mają inne problemy, a drugie dopiero co dołączają do nas po uzyskanych 2 kreskach na teście i żyją jeszcze w oszołomieniu a poza tym dochodzi jeszcze nasza liczebność i myślę, że to właśnie przez to powstaje chaos na wątku i czujemy się niewystarczająco wysłuchane. Występuje zbyt duża rozbieżność w zaawansowaniu naszych ciąż dlatego też proponuję poważne przemyślenie pomysłu osobnych wątków i nie sugerowanie że z tego miałyby by wyniknąć konflikty??? Jesteśmy dorosłe przecież, będziemy MAMAMI Buziaki dla wszystkichp.s. Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam swoją wypowiedzią, ponieważ wszystkie Was bardzo lubię i każdej życzę (podobnie jak i sobie ) spokojnej ciąży i zdrowego dzidziusia!Co do tego, że wszystkie wątki są podwójne więc dlaczego my mamy to zmieniać skoro wcześniej chciałyśmy połączenia a teraz chcemy rozłączenia to nasunęło mi się takie mądre porzekadło, że "tylko krowa nie zmienia poglądów i wciąż wcina trawę" Jeszcze raz buziaki Edytowane przez katia_ Czas edycji: 2009-12-30 o 21:46 |
|
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
migdały jeść
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- ale na innych watkach tez jest duzo dziewczyn i miedzy tymi z 1.05 i 30.06 jest wielka rozbiezność...mi tu fajnie sluchajac tylu roznych opini a pozatym jestem z sierpnia a lubie wiele mam z lipca...i jak wiele z nas bedzie pisac na dwuch wątkach to na to samo wyjdzie |
|
|
|
#1895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pisalam juz wczesniej ze mozna sie pogubic w watku, za duzo postow, coraz wiecej dziewczyn, czuje sie troche zagubiona i zdezorientowana, bo nie sposob zapamietac wszystkie osoby, zajac sie ich problemami i wspierac wzajemnie, wiec jestem za rodzieleniem watkow
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=anoxa;16157510]ale zescie naskrobaly przez te kilka godzin
![]() bylam dzisiaj na zakupach i nie moglam sie powstrzymac kupilam jednego pajacyka dla dzidzi i takie spodenki bezuciskowe no i dwie pary bodow i jedne rekawiczki dla niemowlaczka kupilam tez sobie bluzke taka luzniejsza na brzuszku i jeansy o rozmiar wieksze bo obecne cisna mnie w brzuszku i siostra mi podpowiedziala ze ona w ciazy chyba dwie pary spodni zaniosla do krawcowej a ta odprula jej ta gorna czesc tzw pasek i doszyla gume wiec chyba tez tak zrobie ![]() właśnie mialam się was pytać czy już kupujecie jakieś ciuszki ja mimo że wiem że nie powinnam jeszcze to nie umiem się powstrzymać i mam już ok 20 sztuk ![]() eleonoremio dzięki za odpowiedź mi właśnie fajnie by było po ciąży zrzucić dodatkowe 3-5 kg wagi z przed ciąży ale zobaczymy jak to będzie ![]() co do rozdzielania wątków ja się nie bede wypowiadac bo szczerze to nie przeszkadza mi tak jak jest jeśli będzie rozdzielone też mi pewnie nie będzie przeszkadzać więc ja się dostosuje ![]() aha czy możecie mi powiedzieć co robie nie tak jeśli cytuje i nie chce całości tylko ucinam końcówke to nie wychodzi cytat tylko jak wyżej ;/ sorki za głupie pytanie ;/ Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2009-12-30 o 22:44 |
|
|
|
#1897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wykasuj to co cie nie interesuje, a pozostały tekst pozostaw pomiędzy tymi nawiasami, wtedy będziesz miała cytat ![]() |
|
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
dzięki katia spróbuje się poprowić
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po wizycie u ginka
Powiedzial, ze wszystko dobrze, badania ok , ph w pozadku, zwolnienie na miesiac jest badanie ginekologiczne bez zastrzezen i teraz na 4 stycznia czekam na usg Powiedzial mi tez lekarz, ze jak wyjdzie dobrze usg przesiewowe to moge juz kwas foliowy odstawic.Jestemza rozdzieleniem watkow, uwazam iz byloby bardziej swojsko. Naprawde jest duza roznica pomiedzy "dowiedzialam sie ze jestem w ciazy" a "mi mdlosci juz minely", Wypowiedzi nasze sie gubia w tlumie tych wszystkich postow, jest stanowczo za malo indywidualizmu, wszystko sie zlewa w jedna calosc
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny-no niestety nie mam dobrych wiesci( moje sny niestety sie sprawdzily)
Okazalo sie ze ciaza malutka-facetka okreslala na 6 tygodni-brak bicia serca no i juz zaczyna sie krwawienie-mam czekac na samoistne poronienie-jezeli nie odbedzie sie w ciagu kilku tygodni to mam sie zglosic na zabieeg. Wiedzialam- wczoraj snil mi sie malutki chlopczyk i ze nie byl on moj... No coz takie zycie-szkoda mi tylko Tz-byl taki smutny.... Pozdrawiam Was |
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
ojej CzarnyElf bardzo mi przykro ;( to juz pewne na 100%? tzn dzisiaj nie wyczuli juz bicia serduszka? ale mi smutno z Twojego powodu
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz powiedzial ze pewne na 99%.W tym tygodniu juz powinno byc bicie serca no i widzieli ze juz zaczyna sie krwawienie w srodku... Bedzie mi Was brakowac Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2009-12-31 o 00:53 |
|
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
Brakowac to bedzie nam Ciebie !!! Zycze Ci, zebys wrocila tu wkrotce na poczekalnie. A bralas jakies leki podtrzymujace ciaze?
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nic nie bralam,oprocz witamin prenatal one,nic mnie nie bolalo ,poszlam na 1 wizyte i lekarka zlecila 1 usg i tyle.Niewiem jakbym mogla temu zapobiec?Chyba poprostu tak musialo byc... Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
Ty nie moglas temu zapobiec...Ale widzisz jest nieco inne podejscie lekarzy w polsce i tu u nas. W PL dostalabys na pewno leki na podtrzymanie ciazy, jesli wiedzieliby, ze np wczesniej mialas jakies problemy, albo ze istnieje jakies zagrozenie. A tu u nas to do 11-13 tyg to niczym sie nie przejmuja. Podam Ci skrajny przyklad -jak ja obdzwanialam roznych lekarzy, jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy, to w jednym miejscu mi powiedzieli, ze robia pierwsze usg w 19 tyg! Przeciez to sie mozna by bylo wykonczyc z niewiedzy...
Popytaj dziewczyn o luteine i duphaston, ja znam te leki tylko z nazwy, jak tu pisza. Ja to generalnie zadnej infekcji nawet w zyciu nie mialam, takze nie znam sie na lekach gin zupelnie... |
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do problemow to niewiem czy jakies mialam-mialam lekka niedoczynnosc tarczycy na ktora bralam tabletki i oprocz tego to zadnych problemow... Dzieki za rady |
|
|
|
|
#1907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A bylas prywatnie u lekarza? Bo taki to wiem z doswiadczenia ze bardziej sie zainteresuje i jezeli bys powiedziala ze mialas klopoty wczesniej to napewno by Ci cos przepisal na podtrzymanie ciazy, zreszta duzo dziewczyn tutaj bierze leki i mimo ze maja plamienia i bole to z dzidzia wszystko ok. Ja sama poprosilam gina o luteine, chcialam brac zapobiegawczo, i wypisal mi leki na 40 dni, zeby nic sie zlego nie stalo. Tez mam tak jak Ty chora tarczyce, tylko ze ja mam nadczynnosc i biore od kilku lat leki hormonalne (thyrosan) i balam sie ze to moze zaburzyc rozwoj dzidzi dlatego ciagle lykam luteine i odpukac jeszcze ani jednego plamienia nie mialam. Trzymam kciuki za Ciebie zebys szybciutko znowu zaciazyla, tylko teraz idz od razu do lekarza i powiedz jaka masz sytuacje, napewno bedzie mogl Ci pomoc, w koncu mamy XXI i duzy wybor roznych specyfikow na rozne dolegliwosci, na podtrzymanie ciazy tez jest kilka
|
|
#1908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-dzieki
![]() Kasandra-prywatnie nie bylam-bylam u zwyklego-ja niewiem mi sie wydaje ze jakos lekko ta doktorka podchodzila-dzisiaj jak bylam na usg to wszedl lekarz-powiedzial ze mam sie spodziewac poronienia i tyle-mysle ze jak sama sie nie zapisze do prywatnego to nikogo raczej obchodzic nie bedzie czy mialam jakies problemy... Basia84-u mnie tez lekarka stwierdzila ze macica jest za mala jak na ten tydzien ciazy ale jakos nie byla tym specjalnie zmartwiona-wyslala na usg i tyle-a dzisiaj to lekarz mowil ze samo wszystko powinno sie wyczyscic a jezeli nie to mam sie zglosic do nich.Ciesze sie ze sie Tobie ponownie udalo ![]() Dziewczyny bede Was podczytywac-ale starac to ja sie na razie chyba nie bede...zobaczymy ![]() |
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne to dla mnie tym bardziej, że zawsze walczyłam o te 70 a było strasznie ciężko bo tendencja do tycia po mamusi ![]() KURDE :[ Nie umiem zastosować funkcji wielu cytatów w jednym poście dlatego pokopiuję :P kemo A od wczoraj mam fazę na pomidory. Jak do tej pory jadłam czasami ale miałam do nich stosunek ambiwalentny a od przedwczoraj po południu nie mogłam o niczym innym myśleć tylko że mam ochotę na pomidora sparzonego z cebulką trochę pocukrzonego i posolonego wczoraj zjadłam dwa. a dziś znowu o niczym innym myśleć nie mogę. na obiad miałam sałatkę z pomidora i ogórka... ale to nie to... wciąż o tych pomidorach myślę Własnie ja od dwóch dni też myślę o pomidorach myślałam, że jakas dziwna jestem ale że Ty tez tak masz to już sie uspokajam :P Do tej pory pomidor był mi zbędny a dziś zjadam je w każdym posiłku ![]() Pisałas jeszcze o porodzie rodzinnym... ja nie wiem czy u mnie oferują coś takiego..a jeśli nawet to tż zaciągnę tam na siłę coby czuł moje cierpienie bo on wychodzi z założenia że to takie hop siup ale nigdzie w okolicy nie stosują znieczulenia ![]() muminek88 to moje brzuszysko dzień przed rozpoczęciem 9 tygodnia :P Aaa kupiłam identyczne spodnie na allegro Są super-wygodne!Są jeszcze trochę za duże ale będa akurat jak jeszcze troszkę podrosnę ![]() CzarnyElf ja nigdy nie pamiętałam swoich snów (ponoć śni się nam co noc i to po kilka razy tylko zapominamy) a od jakichś 2 tygodni pamiętam niektóre sny..ale własnie nie moge powiedzieć, że należą do przyjemnych... kłócę się z TŻ w snach... i budzę się ze szczękościskiem albo zaraz po ...aż szczęka boli :/ Kiedyś tak zacisnęłam zęby że aż jednego ułamałam :P Przykro mi bardzo Teraz nadrobiłam zaległości dwudniowe.Mam nadzieje, że wszystko sie ułoży i niedługo dasz nam znać ![]() A z tymi watkami to chyba by było lepiej gdybyśmy rozdzieliły :-|
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2009-12-31 o 06:23 |
|
|
|
|
#1911 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o kurcze aż się popłakałam siedzę w pracy i czytam was kochane, ale mi przykro Elfiku a który powinien być tydzień?te sny mnie przeraziły mi też się śnią nie raz dziwne rzeczy . w twoim przypadku strasznie się sprawdziły. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
za bardzo nie skuma na razie, mój kuma właśnie, ale najlepsze jest to że ja powinnam być "doświadczona" w tych sprawach bo pochodzę z wielodzietnej rodziny jest nas szóstka ja jestem najstarsza a najmłodsza siostra ma teraz 10 lat Z tego co pamiętam brat miał w tedy 3 lata jak się ona urodziła to z dnia na dzień się zmienił taki zazdrosny był bo z oczka w głowie stał się już nie takie oczko heh ale to tylko tak z rok trwało. Ale rodzeństwo to co innego , mam nadzieję że jako mama się sprawdzę
|
|
#1912 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Wpadłam tylko na chwilkę bo mam mało czasu. Mój TŻ pracuje dzisiaj do 13 i do tego czasu muszę obrobić się w mieszkanku i jeszcze ugotować obiad - a z obiadem nie tak łatwo bo nie dość że sylwestrowy to jeszcze taki który można jeść przy refluksie żołądkowym... ehhh Całuję Was mocno i do napisania w nowym roku Dużo szczęścia, zdrowia i uśmiechu dla każdej z Was w nadchodzącym 2010 roku
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Czarny Elfie bardzo mi przykro!! Ja nie wiem co czujesz, mogę sobie tylko wyobrazic jaki to musi być ból. 3mam za Ciebie mocno kciuki. Będzie dobrze.
|
|
|
|
#1914 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Może jeszcze idź do innego lekarza, może on coś innego ci powie? Jesteśmy z Tobą! Co do rozdzielenia wątków to ja zasadniczo jestem neutralna chociaż raczej byłabym za nie rozdzielaniem wątków. No fakt może i jest nas dużo ale mi osobiście to w żaden sposób nie przeszkadza uważam nawet że lipcówki ze sierpniówkami moga dzielić się doświadczeniami a na rozdzielonych wątkach już to nie będzie to samo. Poza tym nie wiem jak wy ale ja już się z tym wątkiem żżyłam i nie wyobrażam sobie dwóch osobnych wątków Ale tak jak pisałąm jestem neutralna i jak zrobicie tak to zaakceptuję.
|
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
Naczytałam się wczoraj tych historii i zaczynam się bać. Chociaż u mnie na pierwszym usg wszystko było ok... Mam nadzieję, że teraz jest już tylko lepiej...
Niby w przesądy nie wierzę, ale z drugiej strony nie chcę zapeszać... A najchętniej zaczęłabym już kupować ciuszki... wariatka ![]() Dziewczynki wszystkiego dobrego w nowym roku, spełnienia marzeń, spokojnej bezproblemowej ciąży i szczęśliwego rozwiązania
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za miłe powitanie
Czarny Elfie, współczuję Ci z całego serca Trzymaj się cieplutko. |
|
|
|
#1917 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
dlatego jak tylko wychodzi z domku to ja sie przewracam na drugi bok ![]() uwazam ze masz racje z tymi watkami Cytat:
Cytat:
przykro mi kochana wiem co czujesz bo samam bylam w ciazy ktora obumarla w 9tyg zabieg mialam 30.08.2009 jedyne co moge ci radzic to to zebyscie po pierwszej @ znow starali sie o dzidzie a znowu powroci radosc do twojego zycia ktory to byl tydzien? bo w polsce nawet po samoistnym poronieniu kobieta jest jeszcze czyszczona pod narkoza moze idz prywatnie do lekarza? zebys czasem jakiegos zapalenia sie nie nabawila jedyne co moge ci jeszcze napisac to ta sama mysl co mnie podtrzymywala na duchu... to lepiej jesli stalo sie tak jak sie stalo niz miala bys urodzic chora dzidzie ktora cale zycie miala by pozniej cierpiec trzymaj sie kochana jesli masz jakies pytania to pisz na priv na wizazu jest jeszcze watek "po poronieniu kiedy okres kiedy kolejna ciaza" tam mozesz napisac o swoich watpliwosciach a dziewczyny napewno ci odpowiedza Cytat:
Cytat:
wklejam obiecane zdjecia ciuszkow nic specjalnego ale nie moglam sie powstrzymac ![]() Załącznik 2754047Załącznik 2754048Załącznik 2754049
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kupiłam maleńkie body, skarpeteczki i maleńkie buciczki..właściwie to kapcioszki
Kocham takie maluśkie ubranka :PA zaczynam się trochę martwić bo dziś od samego rana mnie bardzo kłuje w prawym jajniku albo gdzieś w tych okolicach. Normalnie nie mogę odkaszlnąć bo boli ![]() Wizytę mam mieć w styczniu, z grafiku wychodzi że najwcześniej będę mogła iść 6 stycznia. Do tej pory pobolewało mnie raz z jednej raz z drugiej strony ale dziś to jak nigdy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
witam
CzarnyElf tak bardzo mi przykro. ale nie obwiniaj sie. tak wczesne poronienie to najczesciej jakis zly podzial komorek na ktory nie mamy wplywu. ja poronilam 7/8tc a ciaza obumala5/6tc. to bylo we wrzesniu a dwa miesiace pozniej zaszlam w ciaze. pamietaj ze wiele osob cieplo o was mysli. i zajrzyk do dzwieczyn w watku o poronieniu. tam jest cieplutka atmosfera anoxa ja poronilam samoistnie i nie bylam czyszczona. z czego sie bardzo ciesze. bylam tylko pod kontrola zeby sprawdzac ze wszystko ladnie sie goi itp
|
#1920 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem za pozostawieniem wątku w obecnej formie, może za dużo się nie udzielam, ale myślę że z czasem na pewno wszystkie poczujemy się bardziej pewnie. Co do tego ze obecnie jedne mają mdłości a niektórej już są po nich to fakt, ale pomyślcie ze za chwilę już takiej dużej różnicy nie będzie, a najmilej będzie jak dotrwamy tak do rozwiązania i będziemy mogły sobie opowiadać o nadchodzących bólach porodowych (bo przecież również sierpniówki mogą zacząć rodzić o 2 tyg wcześniej i wyjdą - lipcówki!). To moje skromne zdanie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

a w calym swoim zyciu przed ciaza mialam zgage tylko raz

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wczoraj zjadłam dwa. a dziś znowu o niczym innym myśleć nie mogę. na obiad miałam sałatkę z pomidora i ogórka... ale to nie to... wciąż o tych pomidorach myślę 
Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
Ale tak jak pisałąm jestem neutralna i jak zrobicie tak to zaakceptuję.