Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-30, 21:15   #1891
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
zapomnialam sie zapytac, czy ktoras z was zna moze jakis sprawdzony sposob na zgage? dzisiaj mam juz drugi raz i nie moge jzu wytrzymac a w calym swoim zyciu przed ciaza mialam zgage tylko raz
Mi pomaga guma do zucia(mietowa) a mojej jednej kolezance mleko
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 21:19   #1892
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
zapomnialam sie zapytac, czy ktoras z was zna moze jakis sprawdzony sposob na zgage? dzisiaj mam juz drugi raz i nie moge jzu wytrzymac a w calym swoim zyciu przed ciaza mialam zgage tylko raz
Czytałam, że migdały pomagają przy zgadze.
Stary 2009-12-30, 21:34   #1893
katia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
4 ZA
5 PRZECIW

Dziewczyny ja za godzine wychodze na usg-trzymajcie kciuki
3mam kciuki!
Ja jestem "za" i wcale nie uważam aby miał powstać jakiś konflikt, bo przecież to my same tworzymy wątek i żadna z nas nie ma na celu kłótni tylko raczej liczy na wzajemne wsparcie Wyluzujcie dziewczyny A jestem "za" ponieważ sama osobiście też nie nadążam i nie pamiętam wszystkich z Was, wystarczy klika godzin nie zaglądania i się człowiek gubi a co dopiero jeśli parę dni wypadnie... a przecież każda z nas ma swoje życie i nie zawsze ma czas na siedzenie przy komputerze. Może są łączone wątki i tam nikomu nie przeszkadza wielki tłum, a co za tym idzie większa anonimowość, może tamte dziewczyny nie chcą się ze sobą jakoś specjalnie poznawać, widocznie my jesteśmy inne A jeśli nawet będziemy osobno to przecież nikt nikomu nie zabrania wpaść na moment do swoich sąsiadek z lipca czy odwrotnie i porozmawiać chwilkę, poradzić się, czy też może mniej doświadczonej doradzić to i owo, sama zaglądałam wczoraj do wrześniówek i podczytywałam ich radosne nowiny
Jako mamusia sierpniowa na początku byłam za połączeniem wątków bo sądziłam, że lipcówki będą służyć radą itp. ale z drugiej strony niektóre dziewczyny na wątku mówią już o określaniu płci, mają za sobą dolegliwości I trymestru, mają inne problemy, a drugie dopiero co dołączają do nas po uzyskanych 2 kreskach na teście i żyją jeszcze w oszołomieniu a poza tym dochodzi jeszcze nasza liczebność i myślę, że to właśnie przez to powstaje chaos na wątku i czujemy się niewystarczająco wysłuchane. Występuje zbyt duża rozbieżność w zaawansowaniu naszych ciąż dlatego też proponuję poważne przemyślenie pomysłu osobnych wątków i nie sugerowanie że z tego miałyby by wyniknąć konflikty???Jesteśmy dorosłe przecież, będziemy MAMAMI Nie utrudniajmy sobie życia Buziaki dla wszystkich
p.s. Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam swoją wypowiedzią, ponieważ wszystkie Was bardzo lubię i każdej życzę (podobnie jak i sobie) spokojnej ciąży i zdrowego dzidziusia!

Co do tego, że wszystkie wątki są podwójne więc dlaczego my mamy to zmieniać skoro wcześniej chciałyśmy połączenia a teraz chcemy rozłączenia to nasunęło mi się takie mądre porzekadło, że "tylko krowa nie zmienia poglądów i wciąż wcina trawę"

Jeszcze raz buziaki

Edytowane przez katia_
Czas edycji: 2009-12-30 o 21:46
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:00   #1894
muminek88
Zadomowienie

migdały jeść

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
3mam kciuki!
a poza tym dochodzi jeszcze nasza liczebność i myślę, że to właśnie przez to powstaje chaos na wątku i czujemy się niewystarczająco wysłuchane. Występuje zbyt duża rozbieżność w zaawansowaniu naszych ciąż :
ale na innych watkach tez jest duzo dziewczyn i miedzy tymi z 1.05 i 30.06 jest wielka rozbiezność...mi tu fajnie sluchajac tylu roznych opini a pozatym jestem z sierpnia a lubie wiele mam z lipca...i jak wiele z nas bedzie pisac na dwuch wątkach to na to samo wyjdzie
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:26   #1895
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mialam przez tydzien wieczorami zgage, wypijalam pol puszki coca coli i zawsze przechodzilo, sposob sprawdzony i skuteczny

Cytat:
4 ZA
5 PRZECIW
pisalam juz wczesniej ze mozna sie pogubic w watku, za duzo postow, coraz wiecej dziewczyn, czuje sie troche zagubiona i zdezorientowana, bo nie sposob zapamietac wszystkie osoby, zajac sie ich problemami i wspierac wzajemnie, wiec jestem za rodzieleniem watkow

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:42   #1896
wiolek1
Zadomowienie

[QUOTE=anoxa;16157510]ale zescie naskrobaly przez te kilka godzin
bylam dzisiaj na zakupach i nie moglam sie powstrzymac kupilam jednego pajacyka dla dzidzi i takie spodenki bezuciskowe no i dwie pary bodow i jedne rekawiczki dla niemowlaczka kupilam tez sobie bluzke taka luzniejsza na brzuszku i jeansy o rozmiar wieksze bo obecne cisna mnie w brzuszku i siostra mi podpowiedziala ze ona w ciazy chyba dwie pary spodni zaniosla do krawcowej a ta odprula jej ta gorna czesc tzw pasek i doszyla gume wiec chyba tez tak zrobie

właśnie mialam się was pytać czy już kupujecie jakieś ciuszki ja mimo że wiem że nie powinnam jeszcze to nie umiem się powstrzymać i mam już ok 20 sztuk

eleonoremio dzięki za odpowiedź mi właśnie fajnie by było po ciąży zrzucić dodatkowe 3-5 kg wagi z przed ciąży ale zobaczymy jak to będzie

co do rozdzielania wątków ja się nie bede wypowiadac bo szczerze to nie przeszkadza mi tak jak jest jeśli będzie rozdzielone też mi pewnie nie będzie przeszkadzać więc ja się dostosuje

aha czy możecie mi powiedzieć co robie nie tak jeśli cytuje i nie chce całości tylko ucinam końcówke to nie wychodzi cytat tylko jak wyżej ;/ sorki za głupie pytanie ;/

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2009-12-30 o 22:44
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:52   #1897
katia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
aha czy możecie mi powiedzieć co robie nie tak jeśli cytuje i nie chce całości tylko ucinam końcówke to nie wychodzi cytat tylko jak wyżej ;/ sorki za głupie pytanie ;/
nie cytukesz kompletnie ponieważ ucinasz z końcówką nawias -o ten -> [/QUOTE]

wykasuj to co cie nie interesuje, a pozostały tekst pozostaw pomiędzy tymi nawiasami, wtedy będziesz miała cytat
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 23:13   #1898
wiolek1
Zadomowienie

dzięki katia spróbuje się poprowić
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 23:58   #1899
niezawsze
Zakorzenienie

Ja juz po wizycie u ginka Powiedzial, ze wszystko dobrze, badania ok , ph w pozadku, zwolnienie na miesiac jest badanie ginekologiczne bez zastrzezen i teraz na 4 stycznia czekam na usg Powiedzial mi tez lekarz, ze jak wyjdzie dobrze usg przesiewowe to moge juz kwas foliowy odstawic.

Jestemza rozdzieleniem watkow, uwazam iz byloby bardziej swojsko. Naprawde jest duza roznica pomiedzy "dowiedzialam sie ze jestem w ciazy" a "mi mdlosci juz minely", Wypowiedzi nasze sie gubia w tlumie tych wszystkich postow, jest stanowczo za malo indywidualizmu, wszystko sie zlewa w jedna calosc

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 00:04   #1900
CzarnyElf
Zakorzenienie

Hej dziewczyny-no niestety nie mam dobrych wiesci( moje sny niestety sie sprawdzily)

Okazalo sie ze ciaza malutka-facetka okreslala na 6 tygodni-brak bicia serca no i juz zaczyna sie krwawienie-mam czekac na samoistne poronienie-jezeli nie odbedzie sie w ciagu kilku tygodni to mam sie zglosic na zabieeg.
Wiedzialam- wczoraj snil mi sie malutki chlopczyk i ze nie byl on moj...

No coz takie zycie-szkoda mi tylko Tz-byl taki smutny....

Pozdrawiam Was
Stary 2009-12-31, 00:21   #1901
Alguien
Zadomowienie

ojej CzarnyElf bardzo mi przykro ;( to juz pewne na 100%? tzn dzisiaj nie wyczuli juz bicia serduszka? ale mi smutno z Twojego powodu
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 00:29   #1902
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
ojej CzarnyElf bardzo mi przykro ;( to juz pewne na 100%? tzn dzisiaj nie wyczuli juz bicia serduszka? ale mi smutno z Twojego powodu
Dziekuje
Lekarz powiedzial ze pewne na 99%.W tym tygodniu juz powinno byc bicie serca no i widzieli ze juz zaczyna sie krwawienie w srodku...

Bedzie mi Was brakowac

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2009-12-31 o 00:53
Stary 2009-12-31, 00:54   #1903
Alguien
Zadomowienie

Brakowac to bedzie nam Ciebie !!! Zycze Ci, zebys wrocila tu wkrotce na poczekalnie. A bralas jakies leki podtrzymujace ciaze?
Stary 2009-12-31, 01:02   #1904
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Brakowac to bedzie nam Ciebie !!! Zycze Ci, zebys wrocila tu wkrotce na poczekalnie. A bralas jakies leki podtrzymujace ciaze?

Ja nic nie bralam,oprocz witamin prenatal one,nic mnie nie bolalo ,poszlam na 1 wizyte i lekarka zlecila 1 usg i tyle.Niewiem jakbym mogla temu zapobiec?Chyba poprostu tak musialo byc...

Pozdrawiam
Stary 2009-12-31, 01:11   #1905
Alguien
Zadomowienie

Ty nie moglas temu zapobiec...Ale widzisz jest nieco inne podejscie lekarzy w polsce i tu u nas. W PL dostalabys na pewno leki na podtrzymanie ciazy, jesli wiedzieliby, ze np wczesniej mialas jakies problemy, albo ze istnieje jakies zagrozenie. A tu u nas to do 11-13 tyg to niczym sie nie przejmuja. Podam Ci skrajny przyklad -jak ja obdzwanialam roznych lekarzy, jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy, to w jednym miejscu mi powiedzieli, ze robia pierwsze usg w 19 tyg! Przeciez to sie mozna by bylo wykonczyc z niewiedzy...
Popytaj dziewczyn o luteine i duphaston, ja znam te leki tylko z nazwy, jak tu pisza. Ja to generalnie zadnej infekcji nawet w zyciu nie mialam, takze nie znam sie na lekach gin zupelnie...
Stary 2009-12-31, 01:19   #1906
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Ty nie moglas temu zapobiec...Ale widzisz jest nieco inne podejscie lekarzy w polsce i tu u nas. W PL dostalabys na pewno leki na podtrzymanie ciazy, jesli wiedzieliby, ze np wczesniej mialas jakies problemy, albo ze istnieje jakies zagrozenie. A tu u nas to do 11-13 tyg to niczym sie nie przejmuja. Podam Ci skrajny przyklad -jak ja obdzwanialam roznych lekarzy, jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy, to w jednym miejscu mi powiedzieli, ze robia pierwsze usg w 19 tyg! Przeciez to sie mozna by bylo wykonczyc z niewiedzy...
Popytaj dziewczyn o luteine i duphaston, ja znam te leki tylko z nazwy, jak tu pisza. Ja to generalnie zadnej infekcji nawet w zyciu nie mialam, takze nie znam sie na lekach gin zupelnie...
Wiem-tutaj wlasnie tak jest-ja jak sie zapisywalam na usg to chcialam jak najwczesniejszy terminA im sie jakos nawet specjalnie nie spieszylo
Co do problemow to niewiem czy jakies mialam-mialam lekka niedoczynnosc tarczycy na ktora bralam tabletki i oprocz tego to zadnych problemow...

Dzieki za rady
Stary 2009-12-31, 02:17   #1907
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem-tutaj wlasnie tak jest-ja jak sie zapisywalam na usg to chcialam jak najwczesniejszy terminA im sie jakos nawet specjalnie nie spieszylo
Co do problemow to niewiem czy jakies mialam-mialam lekka niedoczynnosc tarczycy na ktora bralam tabletki i oprocz tego to zadnych problemow...

Dzieki za rady
Bardzo Ci wspolczuje
A bylas prywatnie u lekarza? Bo taki to wiem z doswiadczenia ze bardziej sie zainteresuje i jezeli bys powiedziala ze mialas klopoty wczesniej to napewno by Ci cos przepisal na podtrzymanie ciazy, zreszta duzo dziewczyn tutaj bierze leki i mimo ze maja plamienia i bole to z dzidzia wszystko ok. Ja sama poprosilam gina o luteine, chcialam brac zapobiegawczo, i wypisal mi leki na 40 dni, zeby nic sie zlego nie stalo. Tez mam tak jak Ty chora tarczyce, tylko ze ja mam nadczynnosc i biore od kilku lat leki hormonalne (thyrosan) i balam sie ze to moze zaburzyc rozwoj dzidzi dlatego ciagle lykam luteine i odpukac jeszcze ani jednego plamienia nie mialam. Trzymam kciuki za Ciebie zebys szybciutko znowu zaciazyla, tylko teraz idz od razu do lekarza i powiedz jaka masz sytuacje, napewno bedzie mogl Ci pomoc, w koncu mamy XXI i duzy wybor roznych specyfikow na rozne dolegliwosci, na podtrzymanie ciazy tez jest kilka Z watku nie odchodz, pisz na biezaco jak tam starania o fasolke, mam nadzieje ze niedlugo uslyszymy dobra nowine

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 03:02   #1908
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny-no niestety nie mam dobrych wiesci( moje sny niestety sie sprawdzily)

Okazalo sie ze ciaza malutka-facetka okreslala na 6 tygodni-brak bicia serca no i juz zaczyna sie krwawienie-mam czekac na samoistne poronienie-jezeli nie odbedzie sie w ciagu kilku tygodni to mam sie zglosic na zabieeg.

Pozdrawiam Was
bardzo mi przykro i wiem jak sie czujesz przechodzilam przez to samo w maju. pamietaj ze nie jestes sama jakby co pisz na priv. niby w usa nie spieszy im sie do usg ale sa bardziej doswiadczeni lekarze. wtenczas jak sie okazalo sie ze to poronienie lekarka zrobila standardowe badanie i stwierdzila ze cos jest nie tak bo macica jest za mala jak na ten tydzien ciazy a to podobno da sie wyczuc, pozniej na usg okazalo sie ze serduszko rzeczywiscie nie bije i nastepnego dnia do szpitala. potem mielismy zadecydowac jakie imie wybieramy dla dziecka i czy chcemy pochowac chociaz wg wyliczen to byl tylko 9 tydzien. wiem ze w polsce wyglada to zupelnie inaczej..... wiem jak bardzo ci ciezko, nasz aniolek mial sie urodzic w wigilie tego roku, po paru tygodniach powiedzialam do meza ze tak bardzo bym chciala byc we wigilie ponownie w ciazy i zeby to byl juz 4 miesiace, zeby najwieksze zagrozenie bylo na nami i dokladnie we wigilie zaczal sie 4 miesiac. trzeba byc dobrej mysli i wierzyc ze wszystko bedzie dobrze. trzymam kciuki!!!!!!
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 04:18   #1909
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dziewczyny-dzieki

Kasandra-prywatnie nie bylam-bylam u zwyklego-ja niewiem mi sie wydaje ze jakos lekko ta doktorka podchodzila-dzisiaj jak bylam na usg to wszedl lekarz-powiedzial ze mam sie spodziewac poronienia i tyle-mysle ze jak sama sie nie zapisze do prywatnego to nikogo raczej obchodzic nie bedzie czy mialam jakies problemy...

Basia84-u mnie tez lekarka stwierdzila ze macica jest za mala jak na ten tydzien ciazy ale jakos nie byla tym specjalnie zmartwiona-wyslala na usg i tyle-a dzisiaj to lekarz mowil ze samo wszystko powinno sie wyczyscic a jezeli nie to mam sie zglosic do nich.Ciesze sie ze sie Tobie ponownie udalo

Dziewczyny bede Was podczytywac-ale starac to ja sie na razie chyba nie bede...zobaczymy
Stary 2009-12-31, 05:47   #1910
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nokardia Pokaż wiadomość
Tylko wam kochane pozazdrościć takiej niskiej wyjściowej wagi, ja to startuję z 70, a za 7 miesięcy to się pewnie będę toczyć. Mówię do TŻ że musi zmienić samochód na większy bo się do fiesty niedługo nie zmieszczę! (no cóż pozostaje mi tylko pośmiać się z samej siebie
To ja tez startowałam z taką wagą a jak tak sobie pomagałam w zwalczaniu mdłości to teraz wazę 79 0_o
Straszne to dla mnie tym bardziej, że zawsze walczyłam o te 70 a było strasznie ciężko bo tendencja do tycia po mamusi

KURDE :[ Nie umiem zastosować funkcji wielu cytatów w jednym poście dlatego pokopiuję :P

kemo
A od wczoraj mam fazę na pomidory. Jak do tej pory jadłam czasami ale miałam do nich stosunek ambiwalentny a od przedwczoraj po południu nie mogłam o niczym innym myśleć tylko że mam ochotę na pomidora sparzonego z cebulką trochę pocukrzonego i posolonego wczoraj zjadłam dwa. a dziś znowu o niczym innym myśleć nie mogę. na obiad miałam sałatkę z pomidora i ogórka... ale to nie to... wciąż o tych pomidorach myślę

Własnie ja od dwóch dni też myślę o pomidorach myślałam, że jakas dziwna jestem ale że Ty tez tak masz to już sie uspokajam :P Do tej pory pomidor był mi zbędny a dziś zjadam je w każdym posiłku

Pisałas jeszcze o porodzie rodzinnym... ja nie wiem czy u mnie oferują coś takiego..a jeśli nawet to tż zaciągnę tam na siłę coby czuł moje cierpienie bo on wychodzi z założenia że to takie hop siup ale nigdzie w okolicy nie stosują znieczulenia

muminek88
to moje brzuszysko dzień przed rozpoczęciem 9 tygodnia :P

Aaa kupiłam identyczne spodnie na allegro Są super-wygodne!
Są jeszcze trochę za duże ale będa akurat jak jeszcze troszkę podrosnę

CzarnyElf
ja nigdy nie pamiętałam swoich snów (ponoć śni się nam co noc i to po kilka razy tylko zapominamy) a od jakichś 2 tygodni pamiętam niektóre sny..ale własnie nie moge powiedzieć, że należą do przyjemnych... kłócę się z TŻ w snach... i budzę się ze szczękościskiem albo zaraz po ...aż szczęka boli :/ Kiedyś tak zacisnęłam zęby że aż jednego ułamałam :P

Przykro mi bardzo Teraz nadrobiłam zaległości dwudniowe.
Mam nadzieje, że wszystko sie ułoży i niedługo dasz nam znać

A z tymi watkami to chyba by było lepiej gdybyśmy rozdzieliły :-|

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2009-12-31 o 06:23
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 07:33   #1911
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:

Pozdrawiam Was
o kurcze aż się popłakałam siedzę w pracy i czytam was kochane, ale mi przykro Elfiku a który powinien być tydzień?
te sny mnie przeraziły mi też się śnią nie raz dziwne rzeczy . w twoim przypadku strasznie się sprawdziły.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
mojemu za bardzo nie umiem nic wytlumaczyc ale jak teraz wokolo znajomtym i rodzinie porodzily sie drugie dzieci to zazwyczaj na poczatku byla zazdrosc a potem wczucie sie w role starszego rodzenstwa i drobna pomoc Byly to dzieci od 1 roku i 4 msc do 2,5 roku
Co do mezow to z doswiadczenia i obserwacji wiem ze mezowie tez czuja ciaze :P Moj na pewno a najgorszym objawem jest marudzenie i spanie :P
No twój to jeszcze malutki za bardzo nie skuma na razie, mój kuma właśnie, ale najlepsze jest to że ja powinnam być "doświadczona" w tych sprawach bo pochodzę z wielodzietnej rodziny jest nas szóstka ja jestem najstarsza a najmłodsza siostra ma teraz 10 lat
Z tego co pamiętam brat miał w tedy 3 lata jak się ona urodziła to z dnia na dzień się zmienił taki zazdrosny był bo z oczka w głowie stał się już nie takie oczko heh ale to tylko tak z rok trwało. Ale rodzeństwo to co innego , mam nadzieję że jako mama się sprawdzę
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 08:05   #1912
serduszkowata
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Wpadłam tylko na chwilkę bo mam mało czasu. Mój TŻ pracuje dzisiaj do 13 i do tego czasu muszę obrobić się w mieszkanku i jeszcze ugotować obiad - a z obiadem nie tak łatwo bo nie dość że sylwestrowy to jeszcze taki który można jeść przy refluksie żołądkowym... ehhh
Całuję Was mocno i do napisania w nowym roku

Dużo szczęścia, zdrowia i uśmiechu dla każdej z Was w nadchodzącym 2010 roku

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 08:11   #1913
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Czarny Elfie bardzo mi przykro!! Ja nie wiem co czujesz, mogę sobie tylko wyobrazic jaki to musi być ból. 3mam za Ciebie mocno kciuki. Będzie dobrze.
Stary 2009-12-31, 08:13   #1914
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Na zgagę najlepsza jest mięta, możesz zrobić sobie herbatkę mietową lub kupić sobie krople miętowe (żołądkowe). Jak dla mnie najlepszy i też bezpieczny sposób bo mięta nie jest szkodliwa. Mi to zawsze pomaga, polecam szczególnie pić herbatę miętową bo jest dobra nie tylko na zgagę ale ogólnie na żołądek.

Cytat:

Pozdrawiam Was
Przykro mi Czarny Elfie, coś ostatnio na wątku złe wiadomości się pojawiają Może jeszcze idź do innego lekarza, może on coś innego ci powie? Jesteśmy z Tobą!

Co do rozdzielenia wątków to ja zasadniczo jestem neutralna chociaż raczej byłabym za nie rozdzielaniem wątków. No fakt może i jest nas dużo ale mi osobiście to w żaden sposób nie przeszkadza uważam nawet że lipcówki ze sierpniówkami moga dzielić się doświadczeniami a na rozdzielonych wątkach już to nie będzie to samo. Poza tym nie wiem jak wy ale ja już się z tym wątkiem żżyłam i nie wyobrażam sobie dwóch osobnych wątków Ale tak jak pisałąm jestem neutralna i jak zrobicie tak to zaakceptuję.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 08:42   #1915
kashha
Zadomowienie

Naczytałam się wczoraj tych historii i zaczynam się bać. Chociaż u mnie na pierwszym usg wszystko było ok... Mam nadzieję, że teraz jest już tylko lepiej...
Niby w przesądy nie wierzę, ale z drugiej strony nie chcę zapeszać... A najchętniej zaczęłabym już kupować ciuszki... wariatka

Dziewczynki wszystkiego dobrego w nowym roku, spełnienia marzeń, spokojnej bezproblemowej ciąży i szczęśliwego rozwiązania

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 08:53   #1916
martysek
Zadomowienie

Dziękuje za miłe powitanie

Czarny Elfie, współczuję Ci z całego serca
Trzymaj się cieplutko.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 08:53   #1917
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
mojemu za bardzo nie umiem nic wytlumaczyc ale jak teraz wokolo znajomtym i rodzinie porodzily sie drugie dzieci to zazwyczaj na poczatku byla zazdrosc a potem wczucie sie w role starszego rodzenstwa i drobna pomoc Byly to dzieci od 1 roku i 4 msc do 2,5 roku

Co do mezow to z doswiadczenia i obserwacji wiem ze mezowie tez czuja ciaze :P Moj na pewno a najgorszym objawem jest marudzenie i spanie :P

ja jestem za nie bo wiem ze z czasem i tak czesc sie wykruszy pewnie z roznych powodow nie wspominajac po porodzie jak bedzie malo czasu a pozatym kazdy watek jest podwojny
moj znowu cierpi na brak znu codziennie wstaje o 7.30 rano dlatego jak tylko wychodzi z domku to ja sie przewracam na drugi bok
uwazam ze masz racje z tymi watkami

Cytat:
przede wszystkim migdaly sprawdzilam bo w swieta mialam zgage i mama mi dala migdaly fakt ze zjadlam pol opakowania ale minela i nie wrocila a guma mietowa lub pastyki mietowe dzialaja raczej doraznie

Cytat:

Pozdrawiam Was

przykro mi kochana wiem co czujesz bo samam bylam w ciazy ktora obumarla w 9tyg zabieg mialam 30.08.2009 jedyne co moge ci radzic to to zebyscie po pierwszej @ znow starali sie o dzidzie a znowu powroci radosc do twojego zycia ktory to byl tydzien? bo w polsce nawet po samoistnym poronieniu kobieta jest jeszcze czyszczona pod narkoza moze idz prywatnie do lekarza? zebys czasem jakiegos zapalenia sie nie nabawila jedyne co moge ci jeszcze napisac to ta sama mysl co mnie podtrzymywala na duchu... to lepiej jesli stalo sie tak jak sie stalo niz miala bys urodzic chora dzidzie ktora cale zycie miala by pozniej cierpiec trzymaj sie kochana jesli masz jakies pytania to pisz na priv na wizazu jest jeszcze watek "po poronieniu kiedy okres kiedy kolejna ciaza" tam mozesz napisac o swoich watpliwosciach a dziewczyny napewno ci odpowiedza

Cytat:

Ja nic nie bralam,oprocz witamin prenatal one,nic mnie nie bolalo ,poszlam na 1 wizyte i lekarka zlecila 1 usg i tyle.Niewiem jakbym mogla temu zapobiec?Chyba poprostu tak musialo byc...

Pozdrawiam
tak tak musialo byc a ty nic nie moglas zrobic czasem tak wczesnej ciazy nie da sie uratowac

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Na zgagę najlepsza jest mięta, możesz zrobić sobie herbatkę mietową lub kupić sobie krople miętowe (żołądkowe). Jak dla mnie najlepszy i też bezpieczny sposób bo mięta nie jest szkodliwa. Mi to zawsze pomaga, polecam szczególnie pić herbatę miętową bo jest dobra nie tylko na zgagę ale ogólnie na żołądek.

Przykro mi Czarny Elfie, coś ostatnio na wątku złe wiadomości się pojawiają Może jeszcze idź do innego lekarza, może on coś innego ci powie? Jesteśmy z Tobą!

Co do rozdzielenia wątków to ja zasadniczo jestem neutralna chociaż raczej byłabym za nie rozdzielaniem wątków. No fakt może i jest nas dużo ale mi osobiście to w żaden sposób nie przeszkadza uważam nawet że lipcówki ze sierpniówkami moga dzielić się doświadczeniami a na rozdzielonych wątkach już to nie będzie to samo. Poza tym nie wiem jak wy ale ja już się z tym wątkiem żżyłam i nie wyobrażam sobie dwóch osobnych wątków Ale tak jak pisałąm jestem neutralna i jak zrobicie tak to zaakceptuję.
ja tak samo jestem juz z zyta z tym watkiem i tak szczerze to troche mi przykro ze niektore z was zle sie tu czuja a jesli naprawde czesc z was zle sie tu czuje to naprawde radze poprostu zalozenie watku "sierpniowek" i bedzie po problemie nie bedzie trzeba nic rozdzielac a poprostu te co beda chcialy sie tam przeniosa

wklejam obiecane zdjecia ciuszkow nic specjalnego ale nie moglam sie powstrzymac

Załącznik 2754047Załącznik 2754048Załącznik 2754049
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 09:12   #1918
Siala_Bala
Zakorzenienie

Ja też kupiłam maleńkie body, skarpeteczki i maleńkie buciczki..właściwie to kapcioszki Kocham takie maluśkie ubranka :P

A zaczynam się trochę martwić bo dziś od samego rana mnie bardzo kłuje w prawym jajniku albo gdzieś w tych okolicach. Normalnie nie mogę odkaszlnąć bo boli
Wizytę mam mieć w styczniu, z grafiku wychodzi że najwcześniej będę mogła iść 6 stycznia. Do tej pory pobolewało mnie raz z jednej raz z drugiej strony ale dziś to jak nigdy

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-31, 09:14   #1919
itakasia
Zakorzenienie

witam
CzarnyElf
tak bardzo mi przykro. ale nie obwiniaj sie. tak wczesne poronienie to najczesciej jakis zly podzial komorek na ktory nie mamy wplywu. ja poronilam 7/8tc a ciaza obumala5/6tc. to bylo we wrzesniu a dwa miesiace pozniej zaszlam w ciaze. pamietaj ze wiele osob cieplo o was mysli. i zajrzyk do dzwieczyn w watku o poronieniu. tam jest cieplutka atmosfera
anoxa
ja poronilam samoistnie i nie bylam czyszczona. z czego sie bardzo ciesze. bylam tylko pod kontrola zeby sprawdzac ze wszystko ladnie sie goi itp
Stary 2009-12-31, 09:21   #1920
nokardia
Raczkowanie

Ja też jestem za pozostawieniem wątku w obecnej formie, może za dużo się nie udzielam, ale myślę że z czasem na pewno wszystkie poczujemy się bardziej pewnie. Co do tego ze obecnie jedne mają mdłości a niektórej już są po nich to fakt, ale pomyślcie ze za chwilę już takiej dużej różnicy nie będzie, a najmilej będzie jak dotrwamy tak do rozwiązania i będziemy mogły sobie opowiadać o nadchodzących bólach porodowych (bo przecież również sierpniówki mogą zacząć rodzić o 2 tyg wcześniej i wyjdą - lipcówki!). To moje skromne zdanie.
nokardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości