Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-01, 00:38   #781
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

no i po fajerwerkach

maly przespal snem kamiennym
Eryk wytrzymal i ogladalismy na balkonie i dalej nie spi

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Svinecko co ty taka zabobonna?
gdyby to mialo jakies znaczenie to caly ten rok musialabym przelezec w lozku...
w zeszlym roku o tej porze to poegiwalam i polegiwalam
niee no ja nie zabobonna to taki zarcik byl

no ale jak juz obydwoje jestesmy sylwestrowo czysci i pachnacy to male kiziu miziu nie zaszkodzi

ja sie juz zegnam
milej nocy

i jeszcze raz wszystkiego najlepszego
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 00:53   #782
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

a u nas tak jak wczoraj pobudka po polnocy, tylko dzis jej dalam herbate i wypila 100ml i poszla spac
Petardy ja w kazdym razie nie obudzily.Celowo podglosnilam tv w sypialni zeby tych hukow nie slyszala
Zaraz jak sie wyciszy zejde jeszcze z psem
No i pojde na tv bo od popoludnia leci za***isty cykl o zyciu w lonie u zwierzat.Byly koty,delfiny i takie tam inne Chyba na National Geo Wild

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

jakos spac mi sie odechcialo, a maz juz chrapie i tyle z tete a tet

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

ostatnie lyki coli bo jutro juz permanentny zakaz

Dobrej nocy
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 01:26   #783
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a ja sobie mysle zajrze jeszcze na forum przed pojsciem do lozka a tu w subskrybcjach tylko nasz watek sie juz pojawil

dobrej nocy
Stary 2010-01-01, 02:25   #784
morska
Zadomowienie

☼☼☼☼☼
Szczęśliwego Nowego Roku!!!

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Zauważyłam,że odkąd Bartosz je deserki i zupki,chce się mu bardziej pić.A po zupce zawsze musi być herbatkachoć zupka półpłynna i wypija po tej zupce przeważnie 30ml.No i sezon grzewczy to może przez to jeszcze bardziej
A skąd wiesz, że mu pierś nie wystarczała? Dawałaś i płakał, czy jak?
Edit: już doczytałam.

Cytat:
Muszę się pochwalić,moje dzieciątko powiedziało dziś mamaMoje kochanie.
A mój powiedział kiedyś kilka razy i przestał.. teraz ma fazę na "bebe".

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
mi w szpitalu mowili, ze teraz o wiele wczesniej sie przechodzi na mleko 2 niz kiedys
Hm, chyba przeciwnie - "Przez całe pierwsze półrocze życia maluch, który nie ssie piersi lub musi być dokarmiany, powinien dostawać mleko modyfikowane początkowe (oznaczone cyfrą 1). To najnowsze zalecenia specjalistów – wcześniej takie mleko dziecko piło do piątego miesiąca." źródło: https://polki.pl/rodzina_niemowle_artykul,10014238.html

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Morska byłaś może w ostatnio w Tesco? Są już 50% wyprzedaże ciuszków dla dzieci z Cherokee?
Nie wiem, ale w poniedziałek/wtorek się wybieram, bo mam tam kilka rzeczy do kupienia, to sprawdzę. Chyba, że będziesz wcześniej

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Nie zamierzam znikać, tylko ograniczyć i mam nadzieję, że mi się uda
Oj, a wiesz ile nadrabiania Ci się nazbiera, jak będziesz rzadziej zaglądać? Tyle, że ho ho

---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ----------

Cytat:
Najlepsze było, jak małż wyszedł z pokoju, a mój ojciec mówi do mnie (z wielce znaczącą miną i palcem pod brodą): oj ja widzę, że u Was coś się nie układa ...

A Ty myślałaś, że się ukryje ;>

Cytat:
No właśnie mojemu nie wystarcza,ewidentni e domaga się herbatki(marudzi,popłakuj e-napije się i jest ok)A teraz kiedy daję zupki,to herbatka obowiązkowo musi być po zupce
A próbowałaś obu piersi? Może chciał pić, a z tej, co dostawał leciało bardziej treściwe mleko? A jak wpadłaś na podanie herbatki za pierwszym razem? Skąd wiedziałaś, że o to marudzi?
Ja na razie zamierzam dawać tylko cyca do popicia.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
mój też uwielbia banany
coś w tym chyba jest

u mnie podobne ilości, stoją nawet po 3 na sobie
chyba ich mam z 40
Ja też mam wieeeelki zapas, jak pierwszy raz stałam przed półką ze słoiczkami w sklepie, to nie wiedziałam co wziąć, no i wzięłam całą masę tego - każdy x 2 Ale.. bananów nie mam - muszę dokupić

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-01-01 o 02:14
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 02:37   #785
UnholyOne
Ola-Unhola

Jeszcze zajrzałam noworocznie, ale widzę, że pusto, tylko morska na posterunku

Bartuś wytrzymal do petard i szampana, wyszlismy z fajerwerkami i kielichami na dworek, ale miał radochę
Jak wrócilismy, to tak sie cieszył. Mówił, że taka radośc mu to sprawiło i byl cały w skowronkach, wypił jeszcze kieliszek Piccolo i padł jak mucha
Ja uciekam juz spać, powinności poczynione (kurde, ale kondycja mi siadła - ja sie starzeję - naprawdę )

Noworocznie samych szczęśliwości i dobranoc
Do juterka
Stary 2010-01-01, 02:51   #786
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A kiedy Ty śpisz??
Sypiamy z Tymkiem do 9., więc jak położę się o 2 - nawet 3 w nocy, to jestem wyspana. Oczywiście nie siedzę tak codziennie - co jakiś czas muszę się przespać porządniej
Odkąd pamiętam zawsze zarywałam noce - teraz to już chyba przyzwyczajenie W dzień mnie zbyt wiele rzeczy rozprasza - uczyłam się najczęściej nocą, jak pracę muszę wykonać w domu - to nocą, nie wspomnę ile nocek naderwałam, bo grałam w scrabble. Fakt, ciężko się czasem wstawało do roboty, a najczęściej mam na 8, ale cóż. Tak już mam. Czasem po południu kładłam się na drzemkę, żeby "dospać", ale teraz odkąd jest Tymek, to niemożliwe

Cytat:
Ja gluten dzisiaj podałam pierwszy raz ,łyżeczkę kaszki manny mlecznej z bobovity rozrobiłam troszkę z przegotowaną wodą do konsystencji półpłynnej,zjadł ze smakiem i z 15 minut podojkał jeszcze cycusia
Kupiłam taką samą kaszkę.
Ale jeszcze nie wiem czy od niej zacznę, wymyśliłam sobie też inne opcje Utrudniam sobie na maxa

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Tak jest!
Ale zaraz idę
-----
Do jutra

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-01-01 o 02:58
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 08:10   #787
frida110
Zakorzenienie

Witam z ranka w Nowym Roku Kindze nie przeszkadzały w nocy żadne wybuchy spała normalnie i obudziła się dwa razy na jedzonko. Teraz leży z tatem i uskutecznia z nim dyskusje.

Komu kawę, bo właśnie woda się gotuje? Sylka pijesz?
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 08:16   #788
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

A skąd wiesz, że mu pierś nie wystarczała? Dawałaś i płakał, czy jak?
Edit: już doczytałam.

A próbowałaś obu piersi? Może chciał pić, a z tej, co dostawał leciało bardziej treściwe mleko? A jak wpadłaś na podanie herbatki za pierwszym razem? Skąd wiedziałaś, że o to marudzi?
Ja na razie zamierzam dawać tylko cyca do popicia.

Nie wiem,czy mu wystarcza pierś do picia,czy nie.Faktem jest,że possie po zupce 15-20min piersi i dalej marudzi jakby coś chciał,a cyca więcej nie chce.Mozliwe jest,żeby po paru dniach jedzenia zupki i popijania herbatką,już się do niej przyzwyczaił?

Bartosz kiedyś dużo gaworzył,przez jakieś ostatnie 3tygodnie mniej i ten tydzień na nowo,ślicznie gada.Dziś od rana było ciągłe mamama,nawet baba słyszałam.Wiem,że to takie nieświadome jeszcze,ale cieszy

Tak próbowałam z obu piersi,bo nie raz tak było,że kiedy go przystawiałam do jednej to akurat z niej nie chciał,a z tej drugiej pił.
Pewnie bym na to nie wpadła,Damiana miałam na samej piersi całe 6 miesięcy.Przyjechała szwagierka i Bartosz tak właśnie marudkał,wszystko było be i ona mi mówi;a może mu sie pić chce,bo tu dość ciepło macie.Zrobiłam herbatkę,spróbowałam i pił.Może teraz ma wieksze zapotrzebowanie,jak te zupki je-bo one gęściejsze niż mleko,a może po prostu już się do herbatki przyzwyczaiłMoże gdybym wtedy nie podała,też do tej pory by nie pił.

Cytat:
Ale jeszcze nie wiem czy od niej zacznę, wymyśliłam sobie też inne opcje Utrudniam sobie na maxa

Ja zaczełam od tego glutenu,no bo ten czas 2-miesięcznej ekspozycji,niech upływa
Możesz się podzielić tymi innymi opcjami?Ja otwarta na wszelakie propozycjeMoże coś zgapię

Cześć kochane!!!
Jak samopoczucie w Nowym Roku?
My już po śniadanku,Bartosz po cycusiu i ucina sobie drzemkę

Mam jeszcze pytanie do mam karmiacych piersią;czy dostałyście już pierwsze @ po porodzie?Wiem,że juz to było kiedyś przerabiane,ale nie chce mi się szukaćPo Damianie dostałam,jakoś po 4miesiącach,a teraz jeszcze nic i tak się zastanawiam,czy jest się czym martwić?Nie ukrywam,że chciałabym aby taki stan rzeczy na razie sie utrzymałWcale za nią nie tęsknię

Miłego dnia

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Witam z ranka w Nowym Roku Kindze nie przeszkadzały w nocy żadne wybuchy spała normalnie i obudziła się dwa razy na jedzonko. Teraz leży z tatem i uskutecznia z nim dyskusje.

Rano wypiłam herbatkę,więc kawka mile widziana

A moje dziecko Nowy Rok przywitało razem z nami.Nie wiem co się mu stało,nigdy się tak nie wybudzał,nawet cyca jak chce,to z zamkniętymi oczkami szuka po podusi.Możliwe,że go fajerwerki obudziły

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-01-01 o 08:17
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 08:23   #789
frida110
Zakorzenienie

Okres dostałam dopiero cztery miesiące po porodzie. A okres trwał zdecydowanie dłużej niż zwykle (prawie 2 tygodnie)

Brzydko za oknem. Chyba nie pojedziemy do teściów
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 08:39   #790
sylka79
Wtajemniczenie

Reszta mamuś chyba zabalowała,bo wizaż świeci pustkami

Fridzia jak samopoczucie?Ja się czuję jakoś rok starsza
Czas przeleci i będziemy świętować roczki naszych szkrabów
Ach jak ten czas leci.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Okres dostałam dopiero cztery miesiące po porodzie. A okres trwał zdecydowanie dłużej niż zwykle (prawie 2 tygodnie)

Brzydko za oknem. Chyba nie pojedziemy do teściów

U nas też jakoś szaro,buro.Koło południa na spacerek pewnie wyjdziemy,chyba że się rozpada

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Zajrzę później,idę się jeszcze położyć

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 09:15   #791
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej babole w Nowym Roku
tylko nie wiem czy sie cieszyc bo znowu o rok starsza

chcialam sie pochwalic ze Wercia wczoraj namietnie lizala swoje male stopkii jak to slodko wygladalo

a wy zescie niezle balowaly tu a przeciez Doda rozkrecala impreze na 2

Cytat:

My tez robimy zapasy tak na ok 1,5 tygodnia. Przewaznie kupuje 7 sloiczkow obiadkow (daje gotowy tak raz na 3 dni) i nieco wiecej deserkow. Kuba lubi deserki i zdarza mu sie zjesc 2 w ciagu dnia.
Kaszek mam zapas, czesto mu zmieniam smaki. Ale cos ostatnio nie chce jesc kaszek, dzisiaj rano zjadl tylko kilka łyzek i wszystko wypluwał. Musze kupic mu sinlac, bardzo go lubi.
Soczkow tez mam sporo ale nie chce wcale pic.
moja tez nie chce

Cytat:

Najlepsze było, jak małż wyszedł z pokoju, a mój ojciec mówi do mnie (z wielce znaczącą miną i palcem pod brodą): oj ja widzę, że u Was coś się nie układa ...
a co ma piernik do wiatraka

Cytat:

Może o pólnocy wzniesiemy toast
wznioslam ale niestety nie z wami

Cytat:

spać będziesz ?
w Sylwestra

my też 2 oglądamy
nie lubię Ibisza, a i Cichopek mi działa na nerwy

nie no nie zasnelam

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
no ładnie hihi - nie bylo mnie pare dni a tu III czesc - a propos tytulu watku nataniel juz sam siedzi jak sie posadzi go siedzi ładnie i nie chiweje sie, mamy juz 2 zabka no i zaczynamy pełzac i wstawac -ehhh on leci z tymi nowosciami

dzeiwczyny wszytskiego naj w nadchodzacym nowym 2010 roku ;]
czesc Gizmo

Cytat:

ja poprosze kawusie z mlekiem

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 09:24   #792
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

czesc czekoladka ;>

czy wy cierpicie na bezsenosc ? hihi u nas mlody przepsal fajerwerki obudzil sie po 1 dostal kaszy i poszedl spac , ale wtsawal co godizne glodny ! co mnie zdzowilo bo juz dawno jadl tylko o 21 i o 24 i do 9 spokoj a teraz hihi - mam nadzieje ze nie postanowil sobie noworocznie ze bedzie sie budzil co noc <hahaha>

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 09:49   #793
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Aaaaaaa! Zapomniałam napisać, że Bartek dzisiaj pierwszy raz przekręcił się z plecków na brzuszek Tak się męczył bidulek, denerwował, aż w końcu dopiął swego O i teraz znowu na brzuchu

Gratulacje!

Cytat:

Mam jeszcze pytanie do mam karmiacych piersią;czy dostałyście już pierwsze @ po porodzie?
Ja nadal nic Wcale nie tesknie

Czesc mamusie!
Wszystkiego co najpiekniejsze w Nowym Roku, milosci, szczescia, pociechy z mezow i dzieciatek, spelnienia marzen!

Dziekuje serdecznie za wszystkie zyczenia noworoczne. My wczoraj z mezem o 22:00 przebralismy sie w pizamki i jak stare dobre malzenstwo przywitalismy Nowy Rok przed tv Fajerwerki tak szalaly, myslalam, ze zbudza mi Aneczke- alez skad, spala twardym zimowym snem az do 5, zbudzila sie, bo szla kupa, nakarmilam Ja i poszla dalej lulac do 9. Slodkie dziecie.
Dzisiaj moja kochana tradycja- koncert noworoczny. Ogladacie? A potem skoki narciarskie A niedlugo olimpiada zimowa

Maz nadal chory, cala noc chrapal, przez co praktycznie nie spalam. Zal mi Go, bo ostatnie dni urlopu spedzi chory. Przypuszczam, ze zlapal bakcyla od swojej siostry podczas Swiat- byla zakatarzona po uszy
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 10:00   #794
eleeri
Zakorzenienie

Witam w Nowym Roku

poszłam spać o 3
oglądałam film a mąż na mnie krzyczał że spać mu się chce (!)
kurcze spi całe noce i nawet w Sylwestra wydziwia
no i nie pooglądałam przez dziada bo tyle jęczał tyle jęczał że poszłam do swego pokoju ale zasnąć nie mogłam

w dodatku młody rozwalił się na 3/4 łóżka i dla mnie zostało tylko miejsca na tyle, że mogłam położyć się bokiem

ale na szczęście się zbudził na cyca

Cytat:

jakos spac mi sie odechcialo, a maz juz chrapie i tyle z tete a tet

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

ostatnie lyki coli bo jutro juz permanentny zakaz

Dobrej nocy

Cytat:

Ja też mam wieeeelki zapas, jak pierwszy raz stałam przed półką ze słoiczkami w sklepie, to nie wiedziałam co wziąć, no i wzięłam całą masę tego - każdy x 2 Ale.. bananów nie mam - muszę dokupić

ja jak idę do marketu do swe kroki kieruję zawsze do półek ze słoiczkami dla dzieci
i ładuję
i ładuję
w kasie pewnie myslą że szajbuska jestem

Cytat:

Bartuś wytrzymal do petard i szampana, wyszlismy z fajerwerkami i kielichami na dworek, ale miał radochę
Jak wrócilismy, to tak sie cieszył. Mówił, że taka radośc mu to sprawiło i byl cały w skowronkach, wypił jeszcze kieliszek Piccolo i padł jak mucha
Ja uciekam juz spać, powinności poczynione (kurde, ale kondycja mi siadła - ja sie starzeję - naprawdę )

Noworocznie samych szczęśliwości i dobranoc
Do juterka
jakie powinności

Cytat:
Sypiamy z Tymkiem do 9., więc jak położę się o 2 - nawet 3 w nocy, to jestem wyspana. Oczywiście nie siedzę tak codziennie - co jakiś czas muszę się przespać porządniej
Odkąd pamiętam zawsze zarywałam noce - teraz to już chyba przyzwyczajenie W dzień mnie zbyt wiele rzeczy rozprasza - uczyłam się najczęściej nocą, jak pracę muszę wykonać w domu - to nocą, nie wspomnę ile nocek naderwałam, bo grałam w scrabble. Fakt, ciężko się czasem wstawało do roboty, a najczęściej mam na 8, ale cóż. Tak już mam. Czasem po południu kładłam się na drzemkę, żeby "dospać", ale teraz odkąd jest Tymek, to niemożliwe

szkoda, że mój ładnie nie sypia

Cytat:

Cześć kochane!!!
Jak samopoczucie w Nowym Roku?
My już po śniadanku,Bartosz po cycusiu i ucina sobie drzemkę

Mam jeszcze pytanie do mam karmiacych piersią;czy dostałyście już pierwsze @ po porodzie?Wiem,że juz to było kiedyś przerabiane,ale nie chce mi się szukaćPo Damianie dostałam,jakoś po 4miesiącach,a teraz jeszcze nic i tak się zastanawiam,czy jest się czym martwić?Nie ukrywam,że chciałabym aby taki stan rzeczy na razie sie utrzymałWcale za nią nie tęsknię

A moje dziecko Nowy Rok przywitało razem z nami.Nie wiem co się mu stało,nigdy się tak nie wybudzał,nawet cyca jak chce,to z zamkniętymi oczkami szuka po podusi.Możliwe,że go fajerwerki obudziły
ja dostałam chyba w 4 m-cu po porodzie
mimo, że młody był na samym cycu

moje dziecko też
jako pierwsze wznosiło toast o północy - cycusiem

a mamusia dopiero o 00:30 i to piccolo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 10:17   #795
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no nic ide w koncu te kawe chlapnac oczywiscie nic do kawy bo dzis 1-go wiec diete czas zaczac

Cytat:
czesc czekoladka ;>

czy wy cierpicie na bezsenosc ? hihi u nas mlody przepsal fajerwerki obudzil sie po 1 dostal kaszy i poszedl spac , ale wtsawal co godizne glodny ! co mnie zdzowilo bo juz dawno jadl tylko o 21 i o 24 i do 9 spokoj a teraz hihi - mam nadzieje ze nie postanowil sobie noworocznie ze bedzie sie budzil co noc <hahaha>
ja poszlam grzecznie spac po polnocy.....Weronika ani drgnela jak petardy rozswietlaly niebo-spala do rana

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-01, 10:23   #796
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje ze nie postanowil sobie noworocznie ze bedzie sie budzil co noc <hahaha>
napewno,napewno

Cytat:
jakie powinności

moje dziecko też
jako pierwsze wznosiło toast o północy - cycusiem
moze powinnosci zony sexik?cos

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 11:12   #797
Miramej
Zakorzenienie

Witam noworocznie

Kochane moje, życzę Wam, żeby ten rok był udany pod każdym względem, żeby był radosny i żeby spełniły się w nim wszystkie Wasze marzenia, małe i duże

Dziękuję za życzenia od Was

Cytat:
Moj Kuba prawie od poczatku był na butli wiec zaczełam wczesniej wprowadzac inne jedzonko.
Kiedy zaczynasz wprowadzac nowosci? Po 6 miesiacu?
Może troszkę wcześniej, miałam plan zacząć już teraz, żeby móc rozpocząć ekspozycję na gluten dodając kaszkę do zupek, ale chyba inaczej zrobię. Jeszcze rozmyślam.

Cytat:
ale się pochwale, że kupiliśmy krzesełko do karmienia
takie jak chciałam
no i parowar dzisiaj przyszedł
Jakie krzesełko? Pokaż

No w końcu, a jednak doszedł w starym roku

Cytat:
Aaaaaaa! Zapomniałam napisać, że Bartek dzisiaj pierwszy raz przekręcił się z plecków na brzuszek Tak się męczył bidulek, denerwował, aż w końcu dopiął swego O i teraz znowu na brzuchu
Gratulacje

Cytat:
zle tobie z nami?
dlaczego chcesz mniej z nami bywac? co w tym czasie planujesz robic?
Kasiu bardzo dobrze mi z Wami , ale czuję, że poświęcam Kubie za mało czasu

Cytat:
No właśnie mojemu nie wystarcza,ewidentni e domaga się herbatki(marudzi,popłakuj e-napije się i jest ok)A teraz kiedy daję zupki,to herbatka obowiązkowo musi być po zupce

Co zechcesz,tylko nigdy więcej takich postanowień:nonono:
Zobaczę, jak będzie u nas, mam w planie dawać do popicia cyca.

Nie no, raz wystarczy takie postanowienie

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
bylo iść spać a nie stukać

Miramej coś ściemniasz, ja Ci nie wierzę, zrób profil na NK i zaproś mnie
tyle się znamy a ja nawet nie wiem jak wyglądasz

u Matiego też na dziąsłach pustki,
nigdzie nie pisze żeby dopajać tylko dawać pierś na żądanie
ja nie dopajam i nie zamierzam
Teraz już będę mądrzejsza i będę kładła się spać

Na NK nie założę profilu, wkleję fotkę do albumu na chwilę i dam Ci znać, skoro chcesz zobaczyć, jak wyglądam. Nie łudź się, nie kłamałam . A tak BTW ja też nie wiem, jak wyglądasz

Zamierzam robić tak jak Ty, czyli zupki i deserki OK, ale do popicia tylko cycuś

Cytat:

głodzisz Kubusie, niedobra Ty

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
(...)
Oj, a wiesz ile nadrabiania Ci się nazbiera, jak będziesz rzadziej zaglądać? Tyle, że ho ho
Mój też przestał mówić "mama", buu

Będę zaglądać na bieżąco, tylko mniej pisać

Cytat:
Ja nie mam i nie tęsknię

Cytat:
w dodatku młody rozwalił się na 3/4 łóżka i dla mnie zostało tylko miejsca na tyle, że mogłam położyć się bokiem
Hehe

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 11:18   #798
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Na NK nie założę profilu, wkleję fotkę do albumu na chwilę i dam Ci znać, skoro chcesz zobaczyć, jak wyglądam. Nie łudź się, nie kłamałam . A tak BTW ja też nie wiem, jak wyglądasz

wstaw , wstaw tez jestem ciekawa jak nasz Miramejek wyglada

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-01, 12:11   #799
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam noworocznie

u mnie powinnosci nie zostaly poczynione ja poszlam spac i padlam a TZ siedzial jeszcze przed tv a jak przyszedl to ja juz chrapalam

a dzis rano sie poklocilismy piekny nowy rok

Cytat:
Hm, chyba przeciwnie - "Przez całe pierwsze półrocze życia maluch, który nie ssie piersi lub musi być dokarmiany, powinien dostawać mleko modyfikowane początkowe (oznaczone cyfrą 1). To najnowsze zalecenia specjalistów – wcześniej takie mleko dziecko piło do piątego miesiąca." źródło: https://polki.pl/rodzina_niemowle_artykul,10014238.html
no wlasnie nie - mowili odwrotnie, malo tego podobno juz w 3 czy 4 miesiacu dwojke wprowadzac kaza, i to slyszalam juz ktorys raz od lekarzy i pielegniarek nie wiem o co chodzi skoro wg zalecen jest zeby pic 1 do pol roku to czemu mowia inaczej

nawet ja przygotowywali w szpitalu malemu kleik to na mleku 2
i pamietam, ze jeszcze mowilam, ze 2 to chyba po pol roku a baba, ze nieeee, ze teraz jest inaczej i wczesniej sie przechodzi na 2
dziwne...
Cytat:
ja dostalam jakies 2 miesiace, moze 3 temu jeden okres, zaczelam brac tabletki i od tamtej pory wiecej nie mam
ale to moze dlatego, ze te tabletki bierze sie bez tej siedmiodniowej przerwy, w ktorej wystepuje krwawienie?
Stary 2010-01-01, 12:17   #800
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie krzesełko? Pokaż

No w końcu, a jednak doszedł w starym roku

Kasiu bardzo dobrze mi z Wami , ale czuję, że poświęcam Kubie za mało czasu

Zamierzam robić tak jak Ty, czyli zupki i deserki OK, ale do popicia tylko cycuś

Mój też przestał mówić "mama", buu

Będę zaglądać na bieżąco, tylko mniej pisać
krzesełku zrobię foto z właścicielem
wczoraj miało swój debiut
jest suuuper

no doszedł, ale wszystko wczoraj było na wariackich papierach, byliśmy w sklepie jak kurier zadzwonił, że zaraz będzie

ja też mam takie wrażenie, że za mało czasu przeznaczam na Matiego

ok, czekam na fotkę,
ja jestem na NK
a dlaczego nie założysz profilu ?
możesz założyć tylko dla nas i ustawić tak, że nikt Cie nie znajdzie - jak tego się obawiasz

ha, ha a mój nawet nie zaczął

ojej, nie rób tego
smutno będzie bez Ciebie

Stary 2010-01-01, 12:25   #801
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam noworocznie

u mnie powinnosci nie zostaly poczynione ja poszlam spac i padlam a TZ siedzial jeszcze przed tv a jak przyszedl to ja juz chrapalam

a dzis rano sie poklocilismy piekny nowy rok

ja dostalam jakies 2 miesiace, moze 3 temu jeden okres, zaczelam brac tabletki i od tamtej pory wiecej nie mam
ale to moze dlatego, ze te tabletki bierze sie bez tej siedmiodniowej przerwy, w ktorej wystepuje krwawienie?
za szybkie pogodzenie

ja dostalam okres 2 mce po porodzie i jak do tej pory mam relularny no moze ostatni spoznil sie pare dni

a czemu bez przerwy?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-01, 12:58   #802
UnholyOne
Ola-Unhola

Witajcie Noworocznie

Miramej, tez chciałabym Cię zobaczyć

Co do glutenu, to rozmawiałam ze znajoma pediatra i mnie zastrzeliła. Powiedziała, ze sa dwie szkoły (będę pisała o tych dla mam karmiących piersią)
1. (nowa) wprowadzamy w 6-tym miesiącu (po skończeniu 5-go)
2. (stara) wprowadzamy dokładnie 1-go dnia 10 - go miesiąca (po skończeniu 9-ciu). Nie dzień wcześniej, nie później - dokładnie (tym mnie zastrzeliła)
Nie ma możliwości wprowadzania w 7, 8 itp
Ja za czasów Bartusia w ogóle nie zwracałam na to uwagi. Kupowałam słoiczki i po prostu w dziesiątym jadł te na których był napisany odpowiedni wiek i tyle. Nie zastanawiałam się w ogóle jaka dawkę glutenu dostał. Lekarze też (u mnie) o tym nie mówili. Wszystko było ok.

Svinecko, nie przejmuj się kłótnią. Na pewno zaraz wszystko wróci do normy

Co do okresu, ja dostałam z Bartusiem po 9-ciu miesiącach i teraz pewnie podobnie będzie (tak mój ginek mówił), ale zobaczymy. Na razie nie mam

Idę się szykować, bo na obiad noworoczny do moich rodziców jedziemy. A jutro mam rodzeństwo mojego Męza wraz z Małzonkami (3 pary z dzieckiem) i mnie czeka gotowanie obiadu. Myslałam o cyckach w cieście, ale nie kupiłam ciasta mrożonego. Nie wiem, czy jutro będzie czas gdzieś po nie podjechać.

Na razie się żegnam
Stary 2010-01-01, 13:14   #803
mariolasl
Zakorzenienie

Witam noworoczne
znowu nie docenilam Was
Myslalam, ze tu pustki beda w Sylwestra, wiec nawet nei zagladalam, a tu impreza na calego

Wszystkim dziekuje za przepiekne zyczenia

U nas bylo bardzo spokojnie, romantyczny wieczor we dwoje (Antonio spal do 00.30) przy swiecach, winie, ciescie i salatce. O polnocy otworzylismy przerazliwie drogiego szampana, ktorego dostalam w prezencie i okazalo sie, ze smakoszami to nie jestesmy , umoczylismy usta i reszta wyladowala w zlewie. To ja juz wole profanowac sylwestra slodkim winem musujacym

Poszlismy spac o 1.00, po 7 wstal maz z Antonio, a ja spalam do 10.00

Cytat:
Gratulujemy
Cytat:
matko to wy na co dzien takie mega zapasy macie?
mysle ze mi tez tego starczy na miesiac.Conajmniej.Szafa gleboka no i poustawiane jedno na drugie
Fotki superasne

Ja zawsze mam zapasy (dziecko stanu wojennego).
a tak powaznie, to nie mam wyboru, bo mieszkam na wyspie, gdzie nie zawsze wszystko jest, jak chce, po drugie sklepy zamykaja nam o 17.30 (przynajmnniej ten, ktory jest najlepiepiej zaopatrzony w jedzonko i rzeczy dla maluszkow), a czesto o tej porze jeszcze nie ma meza z pracy, a w dzien nie zawsze pogoda pozawala, aby sie tam wybrac z wozkiem. Kilka sklepow jest otwartych do 20.00, ale tam nie ma wyboru.
Majac na uwadze moja obecna krucha sytuacje finansowa musze miec pewnosc, ze moje dziecko i koty beda mieli co jesc do nastepnej wyplaty, bo sa ode mnie 100% zalezne, a majac np darmowe punkty wole zrobic raz i porzadne zakupy,niz biegac po sloiczki co tydzien, szczegolnie, ze zaczynam pracowac i to beda swiatki, piatki, weekendy i dni powszednie
Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
P.S. Wracam do Was jutro...
Mamy taka nadzieje

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
no ładnie hihi - nie bylo mnie pare dni a tu III czesc - a propos tytulu watku nataniel juz sam siedzi jak sie posadzi go siedzi ładnie i nie chiweje sie, mamy juz 2 zabka no i zaczynamy pełzac i wstawac -ehhh on leci z tymi nowosciami

dzeiwczyny wszytskiego naj w nadchodzacym nowym 2010 roku ;]
Cytat:
przepraszam ze teraz odpisuje ale mam malo czasu, praca dom i dziecko hihi al enie narzekam ;]
wiesz jak to mowia wczesniaki przeganiaja korygowanych rówiesnikow - Nataniel jak wposmianalam juz siedzi, probuje wstawac jak tylko ma okazje , juz nie mowie o samodzielnym trzymaniu butli podnoszeniu sie do siadu, obracaniu sie z pecow na brzuch i odwrotnie w nocy zmienia pozycje tak ze trudno jest przewidziec gdzie sie znajdzie rankiem. No i mamy juz drugiego zeba hihi . Ale najprawdopodniej maly ma skaze białkowa robilam IGE na białko mleko krowiego i zoabcze co z tego wyjdzie dopiero za tydzien przy okazji morfologia itd, my idziemy do lekarza rehabilitanta w pierwszy czwartek stycznia bo taki temrin na rehibilitacje juz nie chodzi od ponad miesiaca ! zreszta wczensiej chodizlismy co dwa tydnie. mały juz je wsytzsko ooprocz nabialu nawet "nasze" jedzenie czego przykladem byla wigilja i dni codzienne.
No ale dosyc o nas pisz kochana tu na forum czy na pirva co u was (na priva szybciej odczytam niz na forum bo malo kiedy zagladam )
Fantastyczne wiesci, bardzo sie ciesze, ze Nataniel robi takie postepy
gratulujemy !

U nas moze nie tak fantastycznie, ale biorac pod uwage wade i chorobe genetyczna jesem bardzo zadowolona z rozwoju . Jeszcze sam nie siedzi, bo sie chwieje i nie ma zebow. Za to jest madrutki, ma ogromne poczucie humoru, jest grzeczny, potrafi sie pieknie sam bawic, ladnie je i usmiecha sie niemal non stop.
Moje sloneczko!

Sciskamy was mocno

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-01-01 o 13:16
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 13:20   #804
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam w Nowym Roku
Wypoczete? Jak samopoczucie?
Ja wczoraj jeszcze po 24 wziełam długa kapiel, ponacierałam sie balsamami i poszłam spac. Rano o 7.30 wstalismy z małym a TŻ na kacu spał do 12 (takiemu to dobrze).

To ja tam dziołchy? Wazyłyscie sie? Bo ja tak, waga rano pokazała 76,5 kg czyli od poniedziałku zgubiłam 0,5 kg

Kto jeszcze chce byc na liscie walki z kg?? Kasiu czy ja mam juz Twoje dane??

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 13:28   #805
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Noworocznie

Miramej, tez chciałabym Cię zobaczyć

Co do glutenu, to rozmawiałam ze znajoma pediatra i mnie zastrzeliła. Powiedziała, ze sa dwie szkoły (będę pisała o tych dla mam karmiących piersią)
1. (nowa) wprowadzamy w 6-tym miesiącu (po skończeniu 5-go)
2. (stara) wprowadzamy dokładnie 1-go dnia 10 - go miesiąca (po skończeniu 9-ciu). Nie dzień wcześniej, nie później - dokładnie (tym mnie zastrzeliła)
Nie ma możliwości wprowadzania w 7, 8 itp
Ja za czasów Bartusia w ogóle nie zwracałam na to uwagi. Kupowałam słoiczki i po prostu w dziesiątym jadł te na których był napisany odpowiedni wiek i tyle. Nie zastanawiałam się w ogóle jaka dawkę glutenu dostał. Lekarze też (u mnie) o tym nie mówili. Wszystko było ok.
a dlaczego dokładnie 1 dziesiątego miesiąca

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
U nas bylo bardzo spokojnie, romantyczny wieczor we dwoje (Antonio spal do 00.30) przy swiecach, winie, ciescie i salatce. O polnocy otworzylismy przerazliwie drogiego szampana, ktorego dostalam w prezencie i okazalo sie, ze smakoszami to nie jestesmy , umoczylismy usta i reszta wyladowala w zlewie. To ja juz wole profanowac sylwestra slodkim winem musujacym

Ja zawsze mam zapasy (dziecko stanu wojennego).
a tak powaznie, to nie mam wyboru, bo mieszkam na wyspie, gdzie nie zawsze wszystko jest, jak chce, po drugie sklepy zamykaja nam o 17.30 (przynajmnniej ten, ktory jest najlepiepiej zaopatrzony w jedzonko i rzeczy dla maluszkow), a czesto o tej porze jeszcze nie ma meza z pracy, a w dzien nie zawsze pogoda pozawala, aby sie tam wybrac z wozkiem. Kilka sklepow jest otwartych do 20.00, ale tam nie ma wyboru.
Majac na uwadze moja obecna krucha sytuacje finansowa musze miec pewnosc, ze moje dziecko i koty beda mieli co jesc do nastepnej wyplaty, bo sa ode mnie 100% zalezne, a majac np darmowe punkty wole zrobic raz i porzadne zakupy,niz biegac po sloiczki co tydzien, szczegolnie, ze zaczynam pracowac i to beda swiatki, piatki, weekendy i dni powszednie

U nas moze nie tak fantastycznie, ale biorac pod uwage wade i chorobe genetyczna jesem bardzo zadowolona z rozwoju . Jeszcze sam nie siedzi, bo sie chwieje i nie ma zebow. Za to jest madrutki, ma ogromne poczucie humoru, jest grzeczny, potrafi sie pieknie sam bawic, ladnie je i usmiecha sie niemal non stop.
Moje sloneczko!

oto krzesełko, jest jeszcze blat, podwójny, taki do jedzenia z otworami i gładki do zabawy ale schowałam bo na razie niepotrzebny

Młody nie chciał dzisiaj pozować więc tylko jedną fotkę umieściłam w albumie
strasznie się napina - chyba nie może zrobić kupy

mąż wybrał krzesełko w samochody, bo niby dla chłopca, ja chciałam inne
ale niech mu będzie

Stary 2010-01-01, 13:42   #806
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w Nowym Roku
Wypoczete? Jak samopoczucie?
Ja wczoraj jeszcze po 24 wziełam długa kapiel, ponacierałam sie balsamami i poszłam spac. Rano o 7.30 wstalismy z małym a TŻ na kacu spał do 12 (takiemu to dobrze).

To ja tam dziołchy? Wazyłyscie sie? Bo ja tak, waga rano pokazała 76,5 kg czyli od poniedziałku zgubiłam 0,5 kg

Kto jeszcze chce byc na liscie walki z kg?? Kasiu czy ja mam juz Twoje dane??
wypoczęte w miarę bo mój młody robił pobudkę co 2 godziny

ja się nie odwarze

Stary 2010-01-01, 13:53   #807
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny mnie ten gluten to juz wkurza Wszedzie mowia co innego, nie wiadomo kogo słuchac. Kiedys nikt nie znał slowa gluten dzieci od poczatku jadły mleko krowie z kasza manna i było dobrze.
Teraz nawprowadzali tych schematów i człowiek juz glupi jest.
Musiałam to napisac Moje zdanie jest takie, jesli dziecko dostaje produkt z glutenem i nic mu nie dolega to znaczy, ze nie ma uczulenia na te pokarmy i juz moze jesc rzeczy "glutenowe".

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Kuba mnie zadziwia, usnał o 11 i spi do teraz

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 13:55   #808
Sweet_21
Zakorzenienie

Witam noworocznie!

Z mężem obchodziliśmy Sylwester wg czasu polskiego, więc o 23.30 po wypiciu lampki szampana poszliśmy spać.Mały o 1 się zbudził i bardzo zaczął gadać dalej nie wiem co się działo bo tz się zajął Małym, a ja wstałam o 8.30.I ..spadł śnieg! Odkąd jestem w Irlandii (prawie 4 lata) jeszcze śniegu nie było.Tak to padał, ale zaraz topniał.A tu dzisiaj pięknie biało za oknem, ślicznie góry widać.
Zjedliśmy śniadanko, Bartek dostał kaszke z bananami po raz pierwszy, tak mu smakowała, że piszczał i gadał ciągle I rumieńców nie ma, podejrzewam, że to uczulenie od proszku było, bo nawet miał krostki, więc wczoraj zmieniłam mu poszewkę na podusie, która była prana we wcześniejszym proszku.Dzisiaj buźka czyściutka.
Wróciliśmy właśnie ze spacerku, Mały dosypia, mąż się położył, a ja na wizaż

Ważyłam się i moja waga pokazuje 65,5.Cassandro mam Ci wysłać na Pw cosik, czy jak bo nie wiem?

Eleeri fajne krzesełko

Porobiliśmy trochę zdjęć, to może potem wrzucę.
Porzucaliśmy się nawet śnieżkami

A i dziękujemy za gratki co do przekręcania się z plecków na brzuch

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/

Edytowane przez Sweet_21
Czas edycji: 2010-01-01 o 13:58
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 14:06   #809
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mnie ten gluten to juz wkurza Wszedzie mowia co innego, nie wiadomo kogo słuchac. Kiedys nikt nie znał slowa gluten dzieci od poczatku jadły mleko krowie z kasza manna i było dobrze.
Teraz nawprowadzali tych schematów i człowiek juz glupi jest.
Musiałam to napisac Moje zdanie jest takie, jesli dziecko dostaje produkt z glutenem i nic mu nie dolega to znaczy, ze nie ma uczulenia na te pokarmy i juz moze jesc rzeczy "glutenowe".
ja też nie wiedziałam co myśleć dlatego robię po swojemu
owszem będę się trzymać tylko tych magicznych dwóch miesięcy, ale co do ilości to mam swoje zdanie

Cytat:
Z mężem obchodziliśmy Sylwester wg czasu polskiego, więc o 23.30 po wypiciu lampki szampana poszliśmy spać.Mały o 1 się zbudził i bardzo zaczął gadać dalej nie wiem co się działo bo tz się zajął Małym, a ja wstałam o 8.30.I ..spadł śnieg! Odkąd jestem w Irlandii (prawie 4 lata) jeszcze śniegu nie było.Tak to padał, ale zaraz topniał.A tu dzisiaj pięknie biało za oknem, ślicznie góry widać.
Zjedliśmy śniadanko, Bartek dostał kaszke z bananami po raz pierwszy, tak mu smakowała, że piszczał i gadał ciągle I rumieńców nie ma, podejrzewam, że to uczulenie od proszku było, bo nawet miał krostki, więc wczoraj zmieniłam mu poszewkę na podusie, która była prana we wcześniejszym proszku.Dzisiaj buźka czyściutka.
Wróciliśmy właśnie ze spacerku, Mały dosypia, mąż się położył, a ja na wizaż

Eleeri fajne krzesełko

Porobiliśmy trochę zdjęć, to może potem wrzucę.
Porzucaliśmy się nawet śnieżkami
a u nas nie ma śniegu
zero
nic
pustki
jest tylko mokro bo pada deszcz

dzięki

co to za może
dawaj fotki
proszę

Stary 2010-01-01, 14:19   #810
Sweet_21
Zakorzenienie

wrzucę później bo nie wiem gdzie Małż kabel położył

przygotowałam obiadek dla siebie, ale nie chce mi się jeszcze jeść
ale tu pustki

Eleeri Mati śpi?
Ja oglądam skoki.Jest dzisiaj coś fajnego w tv?Mi się poprzekręcały dni i mam wrażenie, że dziś niedziela

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości