![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zdrada moralna.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Ja też tak myślę. Po cholerę rozmowa z byłą jak się jest już z kimś innym? Jak tak im się świetnie gada, to przecież mogli się w ogóle nie rozstawać?! :/
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Chcac czy nie chcac mozna byc zazdrosnym o bylego partnera, nawet jesli mu ufamy. Czasem obawy sa silniejsze od rozsadku. Skoro widzimy ze drugiej osobie to nie odpowiada, powinnismy to uszanowac. Nie musi rozmawiac z byla w tym samym czasie co z obecna. Nikt nie kaze mu zrywac znajomosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czlowiek ma lat nieco wiecej to rozstania chyba inaczej sie odbywaja, czasem nawet bez palenia mostow. Nie, nie furtki i wyjscia awaryjne a kulturalne rozejscie ale z zachowaniem kontaktu. Bo czasem ten kontakt zachowac trzeba a czasem sie... chce. I czasem z bylym sie swietnie gada, tak. Ale 'swietne gadanie' nie zawsze gwarantuje trwalosc zwiazku. Po rozstaniu z moim bylym (najpowazniejszym) mieslismy dni, ze gadalismy dlugo (nie mowie o debilnym klikaniu na gg). Lekko, latwo bo sie znamy ale przez mysl mi nie przeszlo, ze chce do niego wracac... Wiec blagam... bez generalizacji. A taka zazdrosc i zaborczosc tylko zzera od srodka, jest slaboscia i nalezy z nia walczyc. I nie byla wam faceta odbije co same go wyploszycie takimi scenami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
A po co wogole mu kontakt z byla?
Ja nie rozumiem, jak osoby, ktore byly sobie kiedys bliskie, rozstaly sie przez cos, mogly sie kumplowac... moze byc tak, ze poprzez takie rozmowy, zateskni za nia, albo stwierdzi, ze to byl blad, ze sie rozstali.. Moze porozmawiaj z nim na spokojnie i wytlumacz czemu Ci to przeszkadza.. Bo ja na Twoim miejscu pewnie tez czulabym niepokoj i nie chodzi o to, ze nie masz do niego zaufania.. Do niego mozesz miec, ale do bylej? ;p watpie, zeby On tolerowal to, zebys Ty pisala ze swoim bylym.. Chyba, ze to byl tylko przelotny zwiazek to zmienia cala sprawe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co ma piernik do wiatraka, naprawde. Co innego byc choro zazdrosnym, szperac w rzeczach, czytac smsy, a co innego być zazdrosnym, w sposob ktory jest niegrozny dla zwiazku i podkresla to ze partnerom na sobie zalezy. W momencie kiedy ktoras ze stron nie reaguje na to ze bliskiej osobie moze byc z tego wzgledu przykro to jest totalnym ignorantem i ma gdzies jej uczucia. Nikt tutaj nie mowi o tym, zeby spelniac czyjes zachcianki bezmyslnie ( z reszta nie wiem po co w ogole tak idiotyczny przyklad), kazdy ma przeciez swoj rozum. Nie wiem o co Ci tak naprawde w tym poscie chodzilo, bo nijak ma sie to do tematu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
nie musi, ale moze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
może to sie teoretycznie przerodzić w romans każda rozmowa czy mesko/damska znajomosc. rozumiem, że bedac w związku przestajesz rozmawiać z innymi facetami i przekreślasz cala swoja przeszłość?
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
nie mówię, żeby on razu wogóle z nikim nie rozmawiać, ale to jest była.. Ty Irie18* np. całkiem jesteś obojętna gdy wiesz, że Twój Tż przyjaźni się z byłą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Bo nie każdy chce palic za sobą mosty.
Są różni ludzie, różnie się rozstają - jeżeli obyło się bez inwektyw i za porozumieniem stron, że się wyrażę, to dlaczego od razu zrywac kontakt? Można się przyjaxnić z byłym chłopakiem, narzeczonym, mężem. To, że nie jest sie już razem wcale nie oznacza, że nie ma się wspólnych tematów do rozmów czy (w końcu z jakiegoś powodu sie z tym byłym partnerem było, nie?). I każdy dorosły człowiek powinien to zrozumieć. Edytowane przez lilypad Czas edycji: 2010-01-01 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
obecnie jestem świeżo po rozstaniu z moim tż, dla którego byłam pierwsza dziewczyna. Rozstaliśmy eis w przyjaźni i wiem, ze jakby mój przyszły,potencjalny facet strzelał mi fochy o rozmowy na gg czy wyjście raz na jakiś czas z byłym na kawę to by mi to bardzo przeszkadzało i nie uległabym jesli on chciałby żebym zerwała kontakt. Tak to jest ludzie w pewnym wieku zazwyczaj maja jakaś tam przeszłość związkowa i jak się kogoś bierze to z całym tym dobrodziejstwem inwentarza
![]() oczywiście są pewne granice jakich się przestrzega, ale nie wydaje mi sie zeby rozmowy i okazjonalne spotkania te granice przekraczały i nie wiem czym sie była dziewczyna( zakładam, ze już jakiś czas po rozstaniu, kiedy rany się zagoiły) od zwykłej koleżanki?
![]() i nie będę już farbować włosów ![]() Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2010-01-01 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ale autorka ma pretensje o to, ze on swoją uwage podczas rozmowy z nią na gg, dzieli jeszcze na byłą. Przeszkadza jej to, ze nie skupia sie w pelni na tej rozmowie. Same wiecie jak wygląda taka rozmowa i przelaczanie sie miedzy okienkami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czy jesli będąc w knajpie spotkamy byłą mojego chłopa powinnam robić mu awanturę, bo zamienił z nia kilka słów nie poświęcając mi 100% swojej uwagi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
no to może Autorka wyczuwa różnice kiedy pisze tylko z nią, a jak pisze jeszcze z byłą..?
Inaczej jakbyś była w knajpie z chłopakiem i spotkalibyście jego byłą i rozmawiał by z nią, a o Tobie by na chwile zapomniał.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jakby on zareagowal gdyby ona pisala z bylym w tym samym czasie co z nim, ba! w dodatku on nie wiedzialby o czym, a to tez jest irytujace. Nie zapytasz w prost o to "ej o czym ty gadasz z byłą?" bo jest to nietaktowne, z drugiej jednak strony bedzie Cie strasznie ciekawilo o czym mozna tyle rozmawiac z byłym partnerem/ką. Chcac nie chcac mozna po jakims czasie sobie nakrecic paranoje ![]() Nikt nie chce tutaj z nikim zrywac kontaktu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Niektórzy to naprawdę nie mają większych problemów ![]() ![]() Nie rozumiem, o co to wielkie halo. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() I szczerze współczuję, jeśli ktoś siedzi ze wzrokiem wlepionym w monitor czekając na pomarańczowe miganie na pasku zadań czy jak on się tam zwie. Poza tym, gdyby rozmawiał z koleżanką to już to kilkusekundowe opóźnienie byłoby dozwolone? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Widocznie nie byłaś nigdy w takiej sytuacji
![]() Merys ma 100% racje. Bo dziwnie on by sie czuł gdybys pytała o czym z nią piszesz.. Rozumiem jakby czasem sie zdarzyło, żeby z nią pisał.. Ale tu chyba była mowa o tym, że często pojawia się taka sytuacja. Edytowane przez klapoucha Czas edycji: 2010-01-01 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
BAN stały
|
Cytat:
I to też nie jest tak, że nie jestem zazdrosna. Bo bywam. Ale mam zaufanie. I wiem, że była jest byłą nie bez powodu. No nie wiemy, czy często. Bo pierwszy post tego nie wyjaśnia - jest mowa o konkretnym wieczorze. I powtarzam - jeśli jestem ciekawa o czym rozmawiają - pytam. Bo dlaczego mam nie pytać? Edytowane przez lilypad Czas edycji: 2010-01-01 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o sytuację, w której zapomniał by na chwilę o Tobie.
No to gratuluje zaufania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
W ogóle to dla mnie trochę nielogiczne - mam prawo (w sensie: on musi się dostosować) zabronić mu kontaktów z były, ale nie mam odwagi (w sensie: nie zapytam, bo nie wypada) zapytać, o czym z nią rozmawia?
Warto zapytać - bo wtedy wiadomo, czy kontakty są na stopie koleżeńskiej czy nie. I nie ma wielkich problemów tego typu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie osobiste pytanko jesli mozna? Czy nie przeszkadza Tobie, ze ktos w trakcie rozmowy Ci ją przerywa? Powodow takich rozmow na gg moze byc wiele. Od tego, że mieszkaja daleko, po takie, ze w trakcie tygodnia pracuja i nie maja zbytnio kiedy sie spotkac, badz sa zmeczeni. Podczas rozmowy w takiej sytuacji chcialabym by MOJ facet skupil sie na mnie, bo rozmawiajac z kims rownolegle czasem ciezko podjac powazny temat. Zrozumcie jedno, jej nie przeszkadza to ze on sie kontaktuje, rozmawia z byłą, tylko ze robi to w trakcie gdy ROZMAWIAJA. Nie mam pojecia dlaczego tak przeksztalcacie sytuacje. (Tego przykladu z zaufaniem i wzajemnym studiowaniem juz calkiem nie rozumiem bo jest to diametralnie inna sytuacja) Pisze po raz Nty, nikt tutaj nie zabrania sie nikomu z nikim kumplować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.