|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Cytat:
Mieszają w głowach, a pewnie to wszystko jest bardziej proste niż nam się wydaje. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No wlasnie? (Unholy nie obraz sie, ale mnie rozbawila ta Twoja znajoma) Wspólczuję, mój mąż w tej sprawie jest naprawdę ok.
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
No sama widzisz...a to bylo ponad ładnych dwadziecia lat temu... Teraz nieczesto sie to zdarza a wtedy bylo to pewnie ewenementem Coz dzis maz ma kilkoro rodzenstwa, kazde od innego ojca ![]() zapraszamy do wąskiego grona
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do wieśniaka możesz dodac sobie jakieś warzywa, bo błonnik też jest bardzo ważny w redukcji (błonnik-owoce, warzywa, chleb pełnoziarnisty,ciemne pieczywo, owsianka, otręby, nasiona zawierające własnie tłuszcze nienasycone (np sezam, siemie lniane, oliwa z oliwek- można je dodać do sałatki np, albo na kanapce skropić oliwą sałatę) ja z soli też nie rezygnuje przykładowe jadłospisy jajecznica na oliwie+ grahamka+ warzywa jakie się lubi owsianka+ co kto lubi omlety kanapki z chleba pełnoziarnistego, plus koniecznie warzywa(błonnik) i jakieś białko pasty twarogowe, jajeczne, rybne + oczywiście dużo warzyw Uciekam bo zaraz kąpiel a Mały już się domaga uwagi. Do później.
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
och, ale marny ruch u nas
zupelnie jak w weekend na poczekalni-pamietacie te czasy jak sie urzedowalo, z brzuchami? a brzuchy teraz po drugiej stronie spia-jak moja, lub jeszcze sie bawia Dzis z mezem wybiegalismy w przyszlosc jak to bedzie jak male stopki beda biegac po domu Albo jak bedzie do naszego lozka wskakiwala na przytulaski Nowonardzone dziecko kocha sie za to ze jest tak male,slodkie,bezbronne i w 100% uzaleznione od nas, a niemowlaka to juz za to ze jest tak bardzo kontaktowe itp, codzien czegos nowego sie uczy i zaskakuje nas Sercem moim zawladnela bez reszty edit: staroscino gdzie sie podziewasz? czekam na relacje z diety A tymczasem ide pod prysznic
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-01-01 o 19:51 |
|
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia, to bede szukac tych twoich fotek (a wlasciwie fotek twojej dupci
![]() skladalismy sie po 100zł!!!!! tyle kosztowało mnnie pare chipsow i mluska miseczka gulaszowej + kromka chleba, a i jedna herbata (za druga trzeba bylo placic) wode do picia mialam swoja bo bylam kierowca wiec sie nie mogłam alkoholizowac To w stosunku do ubiegłego roku porazka A TZ wraca najwczesniej w niedziele w nocy a moze rano, zalezy ile mu tam zejdzie I chyba faktycznie sama sie napije, tylko szkoda mi szampana otwierac, wiec moze drina sobie zrobie ![]() A moja Zuzia od 2 dni pazurki u nozek obgryza ![]() A dzis mi zwymiotowała ale wczesniej troche płakała wiec moze to przez to
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-01-01 o 20:01 |
|
|
|
#876 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co by małż szybko się wykurował.Cytat:
![]() Cytat:
za odpowiedźCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
c.d.n. |
||||||
|
|
|
#877 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ma znaczenia, czy jesteś "nowa" czy "stara" na wątku. Napiszę, kiedy wstawię zdjęcie ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cudny Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem, potem dostanie pierś ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#878 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Eryk pojechal spac do tesciow
mlodszy zasnie i mamy czas dla siebie ........taaaaaaaaaaa jasne, Tz juz playstation wlaczyl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() patrzylam teraz w erze jest 5G za 69zl a jak sie jest klientem to 59zl czyli jakbym wziela na ojca, ktory ma tel w erze to bym miala za 59 ![]() Cytat:
![]() to sie ciesz, ze dzwoni bo moi tescie w ogole bez zapowiedzi lubia wpadac i wtedy jestem strasznie poirytowana bo raz, ze musze sie przygotowac psychicznie a dwa, ze tez musze miec posprzatane na tip top jak ktos przychodzi a z tym tekstem....ja mysle, ze to nic takiego, to chyba takie zartobliwe/pieszczotliwe bardziej? oj chciala sie kobieta dowartosciowac a Ty sie czepiasz mam wrazenie, ze Wy wszystkie tu na watku jestescie zbyt czule na punkcie swoich dzieci i tesciow no przeciez to nic takiego, ze tak powiedziala....nie wiem moze ja jakas inna jestem ale nie widze w tym nic zlego, a niech se mowi co chce jak jej to radosc sprawia, przeciez i tak wiadomo, ze mame najbardziej dziecko kocha na swiecie---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nigdy przenigdy nie wypowiedzialam sie nieprzychylnie o tesciu... a tesciowa, w sensie biologiczna mama meza to wiecie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#880 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tak jakby nikt nie mogl dotknac dziecka bo koniec swiata bedzie - a przeciez jakby nie bylo to ich dziadkowie, dla nas moze obcy ale ich krew plynie w naszym dzieckupewnie zostane zaraz zlinczowana ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- caly dzien za mna chodzi Black Eyed Peas - Meet Me Halfway nie wiem czemu ![]() az musialam sobie puscic na you tubie i tancujemy z Marcim
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nudów wskoczylam do marcowek, i ... czy ktoras sledzi tamten watek ? ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- to ja sie juz pozegnam bo koczuje a ruch znikomy poczytam ksiazke do juterka melduje sie w okolicy 6
|
|
|
|
#882 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wrzuciłam 2 fotki. Wpadnę później, teraz Małż zaprasza na herbatkę
|
|
#884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w Nowym Roku!!!
Na początku życzę wielu sukcesów (wychowawczych ), odważnych marzeń, mądrych decyzji, satysfakcji i spokoju w całym 2010 roku.Nie nadrobię Was nigdy . W ciągu tygodnia jestem cała dla Maciulka i też nie mam na nic czasu. Fakt, ma trochę racji, ale ja dla siebie nie mam wogóle czasu ----------------------------------------------------------------------- Grogulku, dzięki za odp. w sprawie krzesełka ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Pysznej herbatki ![]() A tak wogóle - ładniutka jesteś
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Od poniedziałku będą fajne w Biedronce http://www.biedronka.pl/str/2/i/20.php
Jako pierwsza muszę dokonać samokrytyki jedzeniowej. Nie zaczęłam dnia od owsianki, ale od kawy, potem był bigos (ale malutko), potem przerwa a w trakcie jej 1,5 litra wody wypite, zupa ogórkowa, galareta i największy mój dzisiejszy grzech CIACHO. Jedyny plus dzisiejszego dnia to duuużo wypitej wody (do teraz wypiłam jeszcze kolejny litr)Ale od jutra obiecuję poprawę. W ogóle jestem zielona w tematach dietetycznych i muszę mieć wszystko wyłożone jasno jak krowie na rowie, chyba więc google mi się kłania. W sumie nie mam na to dzisiaj już siły i idę spać. Dobranoc Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-01-01 o 21:33 |
|
|
|
#886 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() tak pisalam ogolnie bo.....a zreszta niewazne ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- i jeszcze czesto slucham tego http://www.youtube.com/watch?v=eF_W6qak4qQ
|
|
|
#887 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla babci.Cytat:
Cytat:
Piszę jak już śpi,czasem ma dzień dobroci dla matki i poleży w leżaczku,ale to czasem-jest bardzo rzadko .Cytat:
![]() Dla mnie to też bzdura,bo logicznie myśląc,skoro może dziecko w 5 i 6miesiącu,to w 7,8 i 9 chyba tym bardziej Marcelek-śliczności Cytat:
Cytat:
za zdrówko męża.
|
||||||
|
|
|
#888 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Bylismy jednak u tesciow bo gnom przeprosil a ze mala spala tylko 40minut(za caly dzien) to ubralam ja i pojechalismy
![]() byl tak kuzyn tż z zona i dziecmi z katowic wiec spotkanie sie udalo-bo z sama tesciowa siedziec to masakra jak ona w kolko o tym samym Weronika znowu wynoszona byla , potem juz byla spiaca i wyraznym tonem powiedzialam tż"ubieraj sie jedziemy" i tesciowa juz nic nie gadala na szczescie bo inaczej ![]() Cytat:
a jak mowie ze nie chce to "ty znowu sie odchudzasz?" a ona to zre jak swinia ![]() Cytat:
musze zgubic boczki ![]() tez bym chciala nie miec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niepredko za jakies 2 lata Cytat:
u mnie dzis dzien nie zaczal sie od owsianki bo musze kupic jutro i tak bylo: -śn- 2 kromki grahama z sałatka z lososia wedzonego i herbata -2 śn- 2 pomarancze i kawa -obiad- roladka z piersi kurczaka ze szparagiem i papryka, miska salatki z lodowej,ogora,pomidora, -podwieczorek- kawa, kawalek rybki ale bez skory -kol- wiesniak z rzodkiewka i caly dzien woda 2litry ale ja uwielbiam wode , niczego innego nie pijeCytat:
![]() i dzisiaj nie cwiczylam ......ale jeden dzien przerwy musi byc a co
|
|
#889 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez nagrzeszylam dzisiaj, bo zjadlam paczka. Ale byl domowej roboty, nie dalo sie nie zjesc Coreczka juz spi, od kilku nocy znowu niezle jej to wychodzi. Jak u Ciebie Eleeri? Sa jakies postepy?
|
|
#890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do TZ to mam tak samo, tyle ze on sam sporo czasu przed kompem spedza ![]() A ja teraz zamiast drinka którego miałam w planie herbatke mietowa popijam, cos brzuszek mnie boli ;( I nie bede sie chwalic ile słodkiego dzis zjadłam ![]() Musze zdjecia zgrac to moze ueda mi sie cos jeszcze dzis wrzucic do albumu
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-01-01 o 21:55 |
|
|
|
|
#891 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Eryka nie ma, Marcel spi, Gnom gra w playa - a ja sie nudze
yhhhchyba zrobie sobie kapiel kujemy ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- aaa Miramej milo Cie poznac ![]() a tak swoja droga profil na NK i nie musisz umieszczac swoich danych - mozesz sobie wpisac co chcesz, np. Miramej Miramejowata a przynajmniej bedziesz mogla nasze biezace fotki ogladac ![]() ja np mam drugi profil na nk pod imieniem i nazwiskiem wymyslonym przeze mnie i wchodze z niego na osoby, z ktorymi sie nie lubie a jestem ciekawa ich zdjec wieeeem glupie
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez sie zalapalam i poogladalam ![]() Cytat:
![]() Zuzi tez coraz mniej podoba sie to moje wizazowanie wczesniej siedziala grzecznie na kolanach a teraz jeczy... teraz leci 26 tydz i tam burzowo, narazie na to zwalam i na zabkowanie ale zobaczymy co dalej bedzie ja tez z golymi stopami, tylko w klapkach
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-01-01 o 22:10 |
||
|
|
|
#893 | |||||
|
Zadomowienie
|
Mam dziś wenę na pisanie
dlatego zaczynam wcześniej Cytat:
Dla mnie jest oczywiste, że wygodniej byłoby im przyjechać (a naprawdę nie jest to dla nich problem) niż nam z małym dzieckiem na drugi koniec Polski, ale cóż. Przysłali nam kartkę z życzeniami świątecznymi, a pod spodem dużymi literami "Szkoda, że nie możemy być razem" i wykrzykniki. ![]() Cytat:
Wg niej można wstać od stołu jak już człowiek wymiotuje niemal z przejedzenia. I nic nie może zostać na stole, bo torpeduje pytaniami czy niedobre, czy nie smakuje i weź się tłumacz Ja naprawdę dużo jem, ale u Niej nie wyrabiam ![]() Cytat:
![]() Pracujesz na zmiany?
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#895 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ee jednak wezme szybki prysznic, ubiore bielizne gwiazdkowa od tz i wskocze na niego - moze cos z tego bedzie
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zawsze mozesz sobie wylaczyc opcje ze czyjs profil ogladalas i nikt nie bedzie wiedzial ze wchodzilas tam poogladac zdjecia
|
|
|
|
|
#897 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wiem ale jak zakladalam tamto konto to jeszcze takiej opcji nie bylo
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Svinecka mowisz ze na nude sexik dobry
|
|
#899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jakby która chciała to wrzuciłam 5 nowych foteczek do albumu
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
mayaha ładna mamusia z ciebie
a swoja droga tz sklada mi niemoralne propozycje wiec.......musze sie zastanowic
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

I chyba faktycznie sama sie napije, tylko szkoda mi szampana otwierac, wiec moze drina sobie zrobie 

Wcale nie tesknie 
co by małż szybko się wykurował.

tak jakby nikt nie mogl dotknac dziecka bo koniec swiata bedzie - a przeciez jakby nie bylo to ich dziadkowie, dla nas moze obcy ale ich krew plynie w naszym dziecku

dla babci.
Piszę jak już śpi,czasem ma dzień dobroci dla matki i poleży w leżaczku,ale to czasem-jest bardzo rzadko