|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
witam jja dzisiaj wczesniej
nie mogalam w nocy spac przez ten uporczywy katar i kaszel TZ sobie smacznie spi a ja pije herbatke z sokiem malinowym musze sie wykurowac
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy masz planowana wizyte? Ja sie wlasnie martwie, ze mam teraz przerwe 5 tygodni i chyba sie wybiore prywatnie gdzies na wizyte. Powinny byc teraz czesciej a nie rzadziej... |
|
|
|
|
#3934 |
|
Zadomowienie
|
xmila - bardzo fajne zdjęcie, tylko brzuś wydaje się na nim mały, ale to pewnie przez luźną tunikę
![]() pysia dzięki za kawkę, ale ja dopiero jem śniadanko kasya oj cos macie pecha z tym autkiem, szkoda że nie można go podłączyć pod prąd to by się chłopaki rozgrzali trochę przy okazji ![]() elcia oby domowe sposoby pomogły się wykurować ![]() Ciekawe jak tam olivia? A ja się może w końcu dziś (albo jutro ) zmobilizuję i przeniosę rzeczy małego z garderoby do naszego pokoju i poukładam w jednej części regału, którą specjalnie w tym celu tż opróżnił jakieś 3 tyg temu
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Pysia - kawka aż ślinka cieknie ale ja piję normalną bo nie mam czym takich efektów zrobić, ale chyba sobie sprawię ten ubijacz do mleka
tylko chyba po następnej wypłatce, bo teraz za dużo rachunków w styczniu ![]() kasya- no to ewidentnie ktoś poluje właśnie na wasz, ale kiszka, może warto go lepiej ubezpieczyć tak na wszelki wypadek... elcia - życzę zdrówka Ja wstałam dopiero niedawno, zjadłam śniadanko i piję kawkę i nie wiem co będę robić bo dom mam posprzątany, tż pojechał do pracy, siedzę sama i się będę nudzić chyba że sobie jakiś film włączę może... |
|
|
|
#3936 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to czekamy aż będą w domciu , nie ukrywam ze czekam na relacje z porodu ![]() trzymam kciukole za wizytę Cytat:
Cytat:
i jeszcze co chwile zwalniać i energicznie przyspieszać
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Jestem Bartuś i już trochę urosłem
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
I jak mam duzo wloskow
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
Wczoraj mięliśmy powtórkę z kolki u Kropki... Masakra, nie życzę takich przeżyć nikomu... Masowaliśmy brzuszek, robiliśmy ciepłe okłady... W końcu zadzwoniliśmy do położnej czy możemy podać Infacol, bo on jest dopiero od pierwszego miesiąca... Dopiero wtedy jej pomogło... Kurcze, ja na pewno nic nie zjadłam złego, bo wszystkiego już wcześniej próbowałam... Zresztą prawie nic nie zjadłam, bo cały czas dziecko uspokajałam... A sama od wczoraj też mam wzdęcia... Chyba ze stresu... Do tego mam wariujące hormony i nie potrafię zachować spokoju w takiej sytuacji... Od tego Paulinka jeszcze bardziej się denerwuje... To strasznie patrzeć jak Twoje ukochane dziecko, jeszcze takie malutkie się tak męczy... ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Chcę się w poniedziałek wybrać do pediatry...
|
#3942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() spiesze doniesc ze chlusnelam wodami dzis po polnocy. bylam na ktg, wrocilam do domku. skurczow brak. jutro wywolywanie w razie czego.
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
fleurdelacour to wody Ci odeszły i jesteś w domu? Daj znać co i jak w razie czego. Trzymam kciuki
|
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w nowym dniu
![]() Od rana jakos pochmurno, ale pelno sniegu jak juz zreszta od tygodnia . Małż pojechał na narty...miałam z nich jechac, ale jakos rano brzuch sie odezwał, wykoapałm sie i mysle po co sie narazac..i meczyc pod tym stokiem.(ale wczoraj strasznie sie napaliłam n aten wyjazd)ULA87- przez ten cały czas pracowałam,wiec wiadomo podczytywałam was prawie codziennie, ale tyle produkowałyscie ze ciagle byłam do tyłu, o cytowaniu nie wspomne. Czekałam z utesknieniem na swieta, musiałm podomykac wszystkie sprawy w pracy, bo wiadomo jak przyjdzie koniec semestru to beda mieli problem jak ja ocen nie zasugeruje. Poza tym gromadziłam pomalutku wyprawke..stopniowo, bo jak was czytałam to czułam ze jestem w lesie. Czytałam o tych waszych szyjkach i innych dolegliwosciachi i szczerze mówiac ten temat byl mi tak obcy ze az głupio bylo sie odzywac Przed swietami zaczał sie hard core, bo powoli zaczely sie porody i dopiero doszło do mnie ze to juz sie zbliza A ja w tym czasie to na zakupy galeriowe, to na spotkania ze znjomymi, to na koncert, ze nawet nie pomyslałam ze to juz blisko. A jak juz Zebra dała czadu...to odpadłam, torbe spakowałam i stoi
|
|
|
|
#3945 |
|
Raczkowanie
|
mamy za daleko
a teraz jak ja mogę w każdej chwili rodzić to wolimy mieć pod domem, auto ma alarm to by się włączył jakby weszli do środka, a samochód pod oknem sypialni stoi więc na pewno byśmy usłyszeli bo na parterze mieszkamy szkoda tylko zamka ![]() ****************** lila12 śliczny ten Twój synuś ****************** fleurdelacour o kurcze no to nieźle, dziwne że Cię już nie zatrzymali w szpitalu
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Fleurdelacour wlasnie sie wczoraj zastanawialam co z Toba - myslalam,ze juz urodzilas
![]() No a tu wody chluuust - trzymam kciukasy ![]() ![]() : kciuki: i czekamy na wiesci Kamyczku Brzoskwinka bo Fleurdelacour mieszka na wyspach, a tam tak robia.Przyjmuja do szpitala jak juz prawie glowke widac
|
|
|
|
#3947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podziwiam , ze po takim widocznym symptomie jeszcze porafisz w domu usiedziec (tzn pewnie nie maz wyjscia jak Cie odesłali![]() Z drugiej strony ja juz tego nie rozumiem, wzedzie piszą , że jak odejda te wody to juz wiadomo ze poród... |
|
|
|
|
#3948 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
najpozniej jutro bedziesz miala swoja kruszynke juz przy sobie ![]() po Zebrze to chyba wiekszosc sie otrzasnela ja na pewno, bo Zebra miala termin po mnie. ja juz tez torba spakowana, pampersy kupione, wsyzstko poprane poprasowane i tylko jeszcze semestr musze zaliczyc i moge rodzic
|
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choc dziwne ze cie puscili do domu jak ci wody odeszly........Teraz ciekawe ktora bedzie pierwsza fleurdelacour czy Olivia?? ![]()
|
|
|
|
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
olivia spóźnione, ale są może dzisiaj się rozkręcipantee witamy z powrotem xmila ładna mamusia ![]() Asiuulka dziękujemy za info za wizytę, dobrze że się na nią wybierasz niż miałabyś się stresować do wtorku. Daj znać koniecznie co i jakelcia szybkiego powrotu do zdrówka ![]() pysiamn ja się skuszę kasya82 współczuję ![]() lila KarmazynowyKamyk fleurdelacour ![]() ---------------- A ja myślałam, że życie skończę . Wczoraj dostałam takiego bólu głowy na wieczór i zdychałam całą noc. Łącznie z tym że budzę się w nocy a tu nadal ból. Nie wiem co to było, może migrena. Nawet nic nie miałam, żeby wziąć na ból. I tak nie wiem co nam w ciąży wolno ![]() |
|
|
|
#3951 | ||
|
Rozeznanie
|
Jestem prześliczne i te włoski. Boski
Cytat:
Cytat:
Kamyku ja jak karmiłam synka to piłam taką herbatkę http://apteka.mediweb.pl/29154,fito-...ek-po-2-g.html. Położna mówiła, że przenika do mleka mamy, a dziecko nie jest dopajane. Niestety z kolkami to jest tak, że nie pojawiają się od razu i coś co na początku nie było problemem malutkiej może zaszkodzić po czasie. Albo - czego nie życzę, malutka może mieć kolki po wszystkim
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3954 | |
|
Raczkowanie
|
Mi tez sie marzy zeby moja młoda miala ciemne włoski, małz wlasnie takie ma, a ja blond - a ze zdjecia widac, że do niego podobna bedzie, wiecv jest nadzieja....tylko tych wlosków na zdjeciu nie widac...hm..
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Lila synus przeslodki
a wloski boskie czarne ![]() Ja mam wizyte dopieroo 18. ale boje sie ze mnie zostawia w szpitalu bo chyba mam skurcze bo strasznie co jakis czas boli mnie brzuch.. nie mam pojecia dlaczego. Byle wytrzymac jak najdluzej.
|
|
|
|
#3956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dwa dni temu byli u nas znojomi z 3miesięczną córeczką i ona jak się urodziła to miała ciemne włoski a teraz widać że jej jaśnieją i nie zdziwie się jak będzie miała w przyszłości bardzo jasne ![]() ******************* a my mamy problem, synek urodzi się już za kilka dni a my nie wiemy czy dać mu na imię Kornel czy Korneliusz pomóżcie ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym dała Korneliusz, a na codzień będziecie zdrabniać Kornel. Wydaje mi się bardziej poważniejsze dla dorosłego mężczyzny kiedyś.
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
lila sliczny Bartus jest
|
|
|
|
#3959 |
|
BAN stały
|
witajcie
![]() widze ze nikt sie o Moj los nie martwi.... ![]() Powiem tak...jeszcze nie urodzilam..... skurcze mialam przez cala noc z 31/1 i przez 1 stycznia a dzisaj ucichly.... |
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

nie mogalam w nocy spac przez ten uporczywy katar i kaszel TZ sobie smacznie spi a ja pije herbatke z sokiem malinowym musze sie wykurowac

Trochę się martwię, ale nic się innego nie dzieje... Leżę kołami do góry, a w poniedziałek chyba się udam do jakiegoś gina... Bo mój to chyba już w australii 

od sierpnia to już czwarte, normalnie
na tych złodziei, na szczęście znowu nie udało im się go ukraść 

ja zostałam w domku...ehhhh

szkoda tylko zamka
no to nieźle, dziwne że Cię już nie zatrzymali w szpitalu