|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
becia polecam wątek Produkty Dukan - w moim podpisie masz odnośnik
![]() Edit: Pozdrawiam Białystok Jest już nas 3.
Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-01 o 21:40 |
|
|
|
#3002 |
|
Raczkowanie
|
ooo super
dzieki
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
A książki właśnie pobrałam i zabieram się za czytanie
Mam nadzieję, że ta dieta będzie dobrym wyborem becia23 dopiero zaczynasz przygodę z tą dietą?
|
|
#3004 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Jestem tu po raz pierwszy. Od jutra chce wystartowac z dieta Dukana. Co prawda duzo jeszcze o niej nie wiem, ale bede nabierala wiedzy w trakcie trwania diety. Wiem poki co co mi wolno jesc a czego nie. Czy moge do Was dolaczyc??? pozdrawiam forum
|
|
|
|
#3005 |
|
Raczkowanie
|
oj tak nowicjusz ze mnie
mialo byc od dzisiaj ale na poczatek chcialam sie "technicznie" do niej przygotowac mam kilka przepisow na poczatek a od jutra szalejemy![]() mam tylko nadzieje ze wytrwam bo juz nie moge patrzec na "nadmiar mnie" po ciazy...ehhh
|
#3006 |
|
Przyczajenie
|
Becia 23 no ja tez niestety mam ten nadmiar... widze ze startujemy mniej wiecej w podobnym terminie
Ja nie mam jeszcze zadnych przepisow wiec nie martw sie No i nie mam dostepu do tej magicznej ksiazki ((((
|
|
|
|
#3007 |
|
Raczkowanie
|
ksiazke mozesz sobie sciagnac-na chomiku jest ale w niezbyt dobrej wersju.mysle ze jesli poszukasz troche to bez problemu znajdziesz
dziewczyny na forum wysylaly miedzy soba wiec moze teraz tez ktoras Cie poratuje z checia sama bym Ci wyslala ale ja mam w wersji kartkowej
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
Wiec też zaczynam od jutra
Właśnie czytałam książkę na razie tylko treść dotyczącą 1 fazy. Sarah30 ściągnij sobie to tylko chwilka ![]() A przygotowałyście sobie już jadłospis na jutrzejszy dzień ? Jeśli tak to mogłybyście wkleić ? mogłabym sobie coś ściągnąć
|
|
#3009 |
|
Przyczajenie
|
Ja też chciałabym dołączyć od jutra... Książki przeczytane... wątki też...
produkty w lodówce zgromadzone... chęci wielkie... no i tylko brakuje mi waszej akceptacji![]() Od jutra czyli 2 stycznia przechodzę na dietę dr Dukana… Przygotowywałam się do tego już od dłuższego czasu… przeczytałam książki, dotyczące tej diety, w lodówce czekają dozwolone produkty, wchodziłam na fora internetowe, zeby poczytac, jak inni się czują stosując ten typ zywienia i podjęłam decyzję… MUSZĘ SPRÓBOWAĆ! Jeżeli to mi nie pomoże, to juz chyba nic… Kilka słów o sobie… Mam 25 lat, 161 cm wzrostu i wagę w okolicach 64 kg… niby nie mam dużej nadwagi, ale z moim cialem czuję się źle… naprawdę chcę to zmienić… kilka razy udało mi się zejsc ponizej 60 kg, ale kiedy tylko widzialam, ze jest juz ok i zaczynalam jesc normalnie waga powracala ze zdwojona sila… Mam zamiar zrobić 5 dni I fazy – czyli fazy uderzeniowej, bialkowej… a potem przejść do II fazy – gdzie będe stosowac tryb naprzemienny 5/5. na fazie II chcę pozostac do momentu az będę ważyć 51 kg, a potem faza III i IV.
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja po balu sylwestrowym na wagę nie wchodzę,jadłam wszystko i dużo i procentowych też dużo Nie martwię się bo dałam sobie luz należało mi się.Kilka dni i waga wróci.
|
#3011 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wyglądacie zniewalająco
![]() Ile nowych Dukanek widzę,że dieta zyskała na popularnosci Parvatti fajny SH jest na rondzie wiatraczna mozna tam dojechac jednym tramwajem z centrum. Warto wybrac się tam w dniu dostawy najlpieje w godzinach rannych. Mozna upolowac piekne ciuchy czesto z metkami za niewielkie pieniadze Jak ci się podobał koncert. Uważam,ze był to najlepszy koncert nowowroczny jaki udało się zorganizować w Warszawielanka ja na narty jade 28 stycznia na 10 dni, własciwie nastawiam sie na jazde na desce bo jazda na nartach w Polskich górach mnie nudzi, za to na deSke mam straszne ciśnienie. No i to ile pojeżdże zalezy od moich rodziców i znajomych bo ktos mi się musi bąblem zając mam straszna fazę bo to bedzie 10 dni bez wagi od ponad 3 miesiecy ![]() Ja tez mam nową ksiazke w wersji xero ( moja kochana przyjacióŁeczka chodziła przez 3 dni wcześniej do pracy aby mi ja skopiowac ) no i fajna jest bardziej przejrzysta i musze się przyznac,że stara wrzuciłam juz na dno szafy i tylko z nowej korzystam
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Oliwkaaa za namiar na SH
Koncert troszkę mnie zawiódł - miało być dużo piosenek MJ, a były "odgrzewane kotlety" polskiej sceny muzycznej. No i spodziewałam się lepszych fajerwerek ( w moim rodzinnym Białymstoku były w poprzednich latach lepsze niż te warszawskie wczoraj/dziś). Od razu uprzedzam, że to co wypiszę jako nowe z zielonej książeczki wcale nowe być nie musi - ostatnio czytałam białą książkę przed przejściem na III. fazę, więc coś mogło mi umknąć Ponadto wiele rzeczy rozgryzałyśmy tu same. Postanowiłam powypisywać więc rzeczy nowe, kontrowersyjne, dyskusyjne - na które teraz mamy odpowiedzi w książce.Ok zaczynamy. Jest fragment poświęcony proteinom w proszku mówiący o tym, że nie powinno się ich stosować (jedynie w drodze wyjątku). Jako powody na "nie" podawana jest duża zawartość węgli i oparcie diety Dukana na proteinach naturalnych a nie sztucznych (str. 20-21). Monotonia potraw - poruszałyśmy z Lanką ten temat. Cytat z książki: "Monotonia bardzo mocno hamuje apetyt". Mamy więc poparcie książkowe na nasze spostrzeżenia (str. 27)Faza I może być przedłużona do 7. lub więcej dni WYŁĄCZNIE za zgodą lekarza (str. 28). Otręby w fazie I - uderzeniowej - dozwolona 1. lub 2. łyżki otrąb owsianych dziennie (str. 57). Faza II - jaki tryb? Ogólnie w książce teraz jest zalecany tryb 1/1 - wg Dukana daje podobne efekty jak 5/5 a nie powoduje frustracji (str. 64) Co zrobić jak muszę przerwać dietę (nie mogę wytrzymać etc.) - temat ostatnio poruszany przez nas tłumnie ![]() Dukan poleca, że jeśli musimy z jakiegokolwiek powodu (np. mamy dość) skończyć II fazę powinniśmy przejść na III fazę, a następnie możemy przejść na IV fazę. Gdy tylko poczujemy się naładowani pozytywną motywacją możemy wrócić do odchudzania Jednak MUSIMY przejść III i choć chwilkę IV fazy. (str. 63 i szerzej 81).Faza II - otrębowe dylematy. Na str. 83 jak wół napisano: "Spożywacie 1 lub 2 łyżki stołowe otrąb owsianych dziennie". Czyli chyba musimy, a nie możemy ![]() Aktywność na receptę - ANR. Przykaz spacerowania przez 30min dziennie codziennie (str. 70, 83). Waga stoi w miejscu? Dukan zaleca 60min spaceru 3 dni w tygodniu (str. 83). Uwagi znalezione w dziale o fazie III lub IV wklepię jutro ![]() Dobranoc dukanki! Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-02 o 00:25 |
|
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
O rety! Ile nowych Dukanek ! Witajcie
Eliza ja coprawda nie byłam na balu ale też zabalowałam sobie z jedzeniem, i podobnie jak Lanka, teraz nie potrafię wrócić na właściwe tory W Sylwestra pozwoliłam sobie na 2 drineczki, po północy szampan, ciasto (normalne - bez tłuszczu ale z cukrem, mąką, bakaliami i jabłkami),a dziś winko, sprite, znów ciasto... eh... lanie normalnie się należy, wiem...Parvati dzięki za nowe nowinki Dobrze od czasu do czasu coś świeżego zaczerpnąć Jutro kolejne ciasta muszę przygotować bo urodzinki Małża... no i jak tu dietować w spokoju Mam nadzieję, że niedługo wróci nasza "góru" wiolqn i nas porządnie przetrzepie
|
|
|
|
#3014 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Dukaneczki
Ja dzis jestem drugi dzien na diecie i musze przyznac ze wczoraj bylo kiepsko caly dzien chcialo mi sie jesc zobaczymy jaki bedzie dalszy dzien
|
#3015 |
|
Przyczajenie
|
No to ja już po śniadanku proteinowym / wędzony łosoś/ i herbatka miętowa... ogólnie muszę skoczyć do sklepu po serki wiejskie piątnicy 3% - bo je uwielbiam a na tej dietce można... no i jogurty kupię może te zotta 3% tłuszczu... chociaż nie wiem, co w moim miasteczku jest dostępne...
mam dużo zapału... no ale to początek... mam nadzieję, że przetrwam i osiągnę swój cel! pozdrawiam wszystkie dziewuszki na diecie
|
|
#3016 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Dukanki
Właśnie skończyłam czytanie waszego forum oraz książki, która przez najbliższe miesiące będzie dla mnie niczym biblia Właśnie dziś wraz z nowym rokiem zaczynam odchudzanie, wprawdzie nikt nie wierzy że schudnę ale może się uda. Wg doktorka 10 kg. Jem więc serek wiejski na śniadanie, i juz wiem ze nigdy wiecej go nie kupie |
|
|
|
#3017 |
|
Przyczajenie
|
Rosvita witam
tym razem napewno sie uda z jakiej wagi startujesz?
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry bardzo
Właśnie wstałam i przed śniadankiem obowiązkowa sesja forumowa ![]() Cytat:
Witam nową Dukaneczkę Moja waga stoi, bo i czemu miałaby spadać skoro jem tak kiepsko (czyt. nie-dukanowo) Muszę jakoś przetrwać te 4 dni i może wreszcie zacznę jeść po ludzku bo nigdy nie dojdę do wagi jaką chcę osiągnąć . A było już tak dobrze...
|
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej tyle was jest! To ja też z wami!
tylko kupie książkę i od razu zaczynam. A teraz będę miała czas żeby się przygotować do diety. Nastawić się psychicznie! Ale się cieszę!
|
|
|
|
#3020 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dukanki
Ja dziś jestem na 4 dniu diety uderzeniowej. Do tej pory straciłam 1 kg. i - jak podejrzewam - mnóstwo wody. Piję ok 2 litrów dziennie i ciągle mi mało. Ponadto mam głód węglowodanowy - pewnie jestem uzależniona od węgli - jak widzę chleb to się trzęsę. Pewnie to minie po jakimś czasie. Tymczasem pozdrawiam wszystkie nowe Dukanki - musimy być silne.
|
|
|
|
#3021 |
|
Raczkowanie
|
Witam świerzynki
Dziewczyny potrzebuje batów oj na maxa Jadłam prawie wszystko na sylwestrze a wypiłam chyba z butelkę wina baty baty.. wczoraj dostałam @ i waga wczoraj pokazała 65kg ale dziś już tylko 63 uhhhhhhhhh no ale dzisiaj zaczęłam od czekolady no zwykłej nie naszej bo tak mi się chce słodkiego! Makabra pierwszy raz mam tak na tej diecie
|
#3022 |
|
Raczkowanie
|
Ojej ile świeżej krwi
Witam was wszystkie i życze powodzenia w dążeniu do celu ![]() Ja ważę sie jutro...i troche się boję, bo w Sylwestra też poszalałam i wczoraj w sumie też bo brat sie zaręczył i trzeba było to uczcić! ![]() apropo tej nowej książki-może ktoś móglby ją zeskanować i nam tu wrzucić?1 Chętnie przejrzymy ją sobie
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Po sylwestrze i i wczorajszym dniu +2,5 kg ![]() jestem przerażona,ale nie mogę się załamywać bo wpadnę w doła i nie ruszę z dietką.Spadnie,powoli ale spadnie.Podpisu nie zmieniam bo muszę wrócić jak najszybciej do tego co było.Jutro @ więc waga nie będzie dla mnie niestety miła.Dam radę
|
#3024 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wracaj!!!![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Nie ładnie
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Zaraz uciekam do sklepu po zakupy, mój mężczyzna jeszcze śpi to zrobię mu niespodziankę i przyszykuję nam śniadanko: jajecznica z chudą wędlinką do tego wypiję szklankę chudego mleka i już zastanawiam się co zjeść na obiad, jak dla mnie troszkę mały wybór jest w tych produktach. kiltii synti
|
|
#3026 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mi na szczęście udało się wrócić na dobre tory i już dzisiaj w pełni dukanowe śniadanko zresztą w domku już nic nie ma dobrego prócz otrębów i kakao więc pozostanie mi muffiny zrobić ahhhh ja chodzę z zamiarem kupienia nowej książki i jak tylko to zrobię to zeskanuję ![]() Odezwę się jeszcze później
|
#3027 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Dlatego zrezygnowalam... Poczekam może ktoś zeskanuje
|
|
#3028 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj mam już za sobą Dukanowskie śniadanko: połowa puszki tuńczyka w sosie własnym i trochę twarożku z białego sera z jogurtem naturalnym plus herbatka,chyba dobry posiłek jak na I fazę?
|
|
|
|
#3029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kurcze tyle osób lubi tuńczyka, nawet mój Piękny a ja robiłam już tyle podejść i nie mogę no jakoś mnie odrzuca Raz tylko mi smakował jak byłam na wakacjach to gdzieś tam trafiła mi się pizza z tuńczykiem i była super! I teraz nie wiem czy nie mogę trafić na dobrego czy po prostu to nie jest mój smak. Jaki jest najsmaczniejszy? macie jakieś firmy z których zawsze jest dobry?
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilaaaaaaaaaaaam
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

Jest już nas 3.

((((

Ponadto wiele rzeczy rozgryzałyśmy tu same. Postanowiłam powypisywać więc rzeczy nowe, kontrowersyjne, dyskusyjne - na które teraz mamy odpowiedzi w książce.
W Sylwestra pozwoliłam sobie na 2 drineczki, po północy szampan, ciasto (normalne - bez tłuszczu ale z cukrem, mąką, bakaliami i jabłkami),a dziś winko, sprite, znów ciasto... eh... lanie normalnie się należy, wiem...