Twój ortodonta-opinie Kraków - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-01, 13:47   #121
papryka85
Zakorzenienie

Dot.: Twój ortodonta-opinie Kraków

Cytat:
Napisane przez aszolina Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim Mam obecnie 22 lata, od zawsze wiedziałam, że czeka mnie aparat, ale jako smarkacz zbyt się bałam, później nie było środków. Teraz jestem maksymalnie zdeterminowana i chciałabym załatwić sprawę z zakładaniem w przeciągu 3 miesięcy. Mam stłoczone zęby na dole, w tym cofniętą dwójkę. Na górze dwójki nachodzą troszkę na jedynki. Górne zęby przesunięte trochę w lewo względem dolnej szczęki. Jest tego trochę. Mam dwa pytanka:

1. Powiedzcie mi, czego mogę się spodziewać po pierwszej wizycie konsultacyjnej? Powiedzą mi, czy konieczna będzie ekstrakcja zębów (i ilu), oraz którym aparatem osiągnę najlepsze efekty? Interesuje mnie system Damona - ponoć rzadziej usuwa się przy nim zęby, na czym najbardziej mi zależy. Ponadto ponoć dobrze leczy się nim poważniejsze wady. Jeśli chodzi o resztę przygotowań przed zadrutowywaniem, to mam do usunięcia na pewno ósemkę, zdjęcie kamienia, ew. podleczenie, jeśli coś się tam popsuło.

2. Po przeczytaniu Waszych postów zdecydowałam, że zapiszę się chyba do dr Motyl. Teraz tylko pytanie: Ortomania czy Ortovena? Do Ortomanii mam w sumie rzut beretem, jeden przystanek. Ponadto dla studentów pierwsza wizyta zdaje się, że jest free, a w Ortovenie chyba nie?
Co do pierwszego, to proponuję zajrzeć do ORTO-FAQ i wątku aparaty ortodontyczne cz. VIII
Tu jest wątek o ortodontach
Co do drugiego-nie doradzę, bo nie znam tych gabinetów.
Stary 2010-01-01, 17:06   #122
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
2. Po przeczytaniu Waszych postów zdecydowałam, że zapiszę się chyba do dr Motyl. Teraz tylko pytanie: Ortomania czy Ortovena? Do Ortomanii mam w sumie rzut beretem, jeden przystanek. Ponadto dla studentów pierwsza wizyta zdaje się, że jest free, a w Ortovenie chyba nie?
Te gabinety są ze sobą związane... Ten sam sprzęt, ci sami lekarze, ceny... więc gdzie Ci wygodniej. Dla pewności zadzwoń i zapytaj o koszt pierwszej wizyty Ja leczę się w Ortovenie, ale w Ortomanii też byłam kilka razy, stąd moje obserwacje.
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 10:51   #123
Anulia
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Wszystkim Mam obecnie 22 lata, od zawsze wiedziałam, że czeka mnie aparat, ale jako smarkacz zbyt się bałam, później nie było środków. Teraz jestem maksymalnie zdeterminowana i chciałabym załatwić sprawę z zakładaniem w przeciągu 3 miesięcy. Mam stłoczone zęby na dole, w tym cofniętą dwójkę. Na górze dwójki nachodzą troszkę na jedynki. Górne zęby przesunięte trochę w lewo względem dolnej szczęki. Jest tego trochę. Mam dwa pytanka:

1. Powiedzcie mi, czego mogę się spodziewać po pierwszej wizycie konsultacyjnej? Powiedzą mi, czy konieczna będzie ekstrakcja zębów (i ilu), oraz którym aparatem osiągnę najlepsze efekty? Interesuje mnie system Damona - ponoć rzadziej usuwa się przy nim zęby, na czym najbardziej mi zależy. Ponadto ponoć dobrze leczy się nim poważniejsze wady. Jeśli chodzi o resztę przygotowań przed zadrutowywaniem, to mam do usunięcia na pewno ósemkę, zdjęcie kamienia, ew. podleczenie, jeśli coś się tam popsuło.

Ja też jestem świeżą pacjentką dr Motyl, byłam już na pierwszej wizycie w Ortovenie. Od razu miałam zrobione wyciski, a 15 stycznia założę już aparat. W grudniu była promocja dla studentów i nie musiałam płacić za konsultację, nie wiem czy to nadal aktualne. Oprócz tego załapałam się na 10 % zniżkę na aparat(promocja jest ważna do 100-nego studenta który założy u nich aparat). Z tego co pytałam dr Motyl, to w Ortomanii jest ciut drożej...
Anulia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 12:04   #124
aszolina
Przyczajenie

Dzięki za odpowiedzi!
Anulia, ale Ci fajnie A jaki zakładasz?

Ja zaczynam mieć jednak wątpliwości co do Damona (a głównie jego ceny). Na dół wezmę chyba metal, a na górę.. zastanawiam się nad pół-kosmetycznym (ceramicznym)... Tylko z kolei odstrasza mnie wizja przebarwionych gumek, o co w moim przypadku nie trudno, bo piję sporo kawy, jem wszystko...Nie bede mogla odmowic sobie tego na 2 lata Widziałam dużo zdjęć ludzi w aparatach kosmetycznych i wygląda to super, ale chyba wszystkie są robione tuż po wymianie ligaturek... A chętnie zobaczyłabym jak to wygląda w praktyce, czyli z takimi 2-tygodniowymi lub miesięcznymi gumkami.
aszolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 13:40   #125
Anulia
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi!

Ja zaczynam mieć jednak wątpliwości co do Damona (a głównie jego ceny). Na dół wezmę chyba metal, a na górę.. zastanawiam się nad pół-kosmetycznym (ceramicznym)... Tylko z kolei odstrasza mnie wizja przebarwionych gumek, o co w moim przypadku nie trudno, bo piję sporo kawy, jem wszystko...Nie bede mogla odmowic sobie tego na 2 lata Widziałam dużo zdjęć ludzi w aparatach kosmetycznych i wygląda to super, ale chyba wszystkie są robione tuż po wymianie ligaturek... A chętnie zobaczyłabym jak to wygląda w praktyce, czyli z takimi 2-tygodniowymi lub miesięcznymi gumkami.
Ja zakładam najpierw na górę kosmetyczny- kryształowy, a pół roku później dół- prawdopodobnie półkosmetyczny, albo metal. Na wizytę u dr Motyl czekałam prawie miesiąc także całkiem sporo,ale za to w tym czasie wyleczyłam zęby, zrobiłam potrzebne zdjęcia, dlatego od razu na pierwszej wizycie miałam wyciski i ustalony termin zakładania. Wiedziałam, że nie muszę wyrywać żadnych zębów, bo ja mam problem ze szparkami, więc muszę te zęby ścisnąć do przodu. Mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko pójdzie sprawnie.
Anulia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 16:35   #126
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dosc Pokaż wiadomość
W ortovenie jest promocja dla studentów 10 proc. wiec chyba warto?
Stary 2010-01-13, 16:36   #127
natewa
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi!

Nie chcę Cię zniechęcać, ale pewnie to foto przyda się wszystkim, którzy mają tego typu wątpliwości, więc wrzucam

Na jednym zdjęciu perłowe gumki zaraz po wizycie, na drugiem przebarwione

Powiem Wam jednak, że widać to dopiero na zbliżeniu, czy przy dokładnym oglądaniu się w lustrze, dla otoczenia nie jest to zauważalne - tak przynajmniej twierdzą moi najbliźsi. To foto wygląda tragicznie, ale wierzcie, że na żywo nie jest aż tak źle.

edit: jak tylko przesuną mi się zęby na tyle, że nie będę miała jedynki na środku, to na pewno zacznę brać kolorowe gumczasy

Edytowane przez natewa
Czas edycji: 2010-01-13 o 16:40
natewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 08:12   #128
aszolina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię zniechęcać, ale pewnie to foto przyda się wszystkim, którzy mają tego typu wątpliwości, więc wrzucam
Dzięks! Super zęby w ogóle Wcale nie wygląda tak źle jak myślałam... a że tak powiem, pijesz normalnie kawę i jesz wszystko? To porcelana czy kryształ?

Oglądając ostatnio różne zdjęcia "zadrutowanych", doszłam do wniosku, że nawet kolorowe ligaturki na kosmetycznym są mniej widoczne niż na metalowym. Jeśli tylko nie będzie on za słaby na moją wadę to zdecyduję się*na kosmetyczny.
Stary 2010-01-14, 13:25   #129
natewa
Rozeznanie

Cytat:
Dzięks! Super zęby w ogóle Wcale nie wygląda tak źle jak myślałam... a że tak powiem, pijesz normalnie kawę i jesz wszystko? To porcelana czy kryształ?

Oglądając ostatnio różne zdjęcia "zadrutowanych", doszłam do wniosku, że nawet kolorowe ligaturki na kosmetycznym są mniej widoczne niż na metalowym. Jeśli tylko nie będzie on za słaby na moją wadę to zdecyduję się*na kosmetyczny.
Hej, kawę i herbatę piję tylko przez rurkę Na początku tak się trzęsłam, ze mi zżółknie aparat, a teraz...tak już mi zostało. Oczywiście zdarzy mi się czasem złamać tę zasadę, jak np. rurki brak pod ręką, no i w żaden sposób nie ograniczam się co do jedzenia.

A zęby może i mam w miarę proste w łuku, ale za to przesuniete wszystkie o jedno miejsce w lewo, więc dr Motyl ma przy mnie duuużo pracy jeszcze
Stary 2010-01-15, 15:14   #130
ardnaskela09
Przyczajenie

witam możecie może mi coś powiedzieć o klinice na ul.Karmelickiej? zapisałam się tam, gdyż po obdzwonieniu kilku klinik nikt nie chciał mnie przyjąć, ponieważ noszę już aparat (góra od kwietnia, dół od września). A przyjechałam na studia do Krakowa z miasta oddalonego o 700km i mam całą dokumenację.. Na Karmelickiej pani z telefonu oznajmiła mi, że pierwsza wizyta konsultacyjna będzie mnie kosztowała 150zł :O ceny standardowej wizyty nie była w stanie mi powiedzieć... dla mnie jest to pewnym szokiem, u siebie płaciłam 50zł ze zmianą drutów, itp....
ardnaskela09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 18:28   #131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ardnaskela09 Pokaż wiadomość
Na Karmelickiej pani z telefonu oznajmiła mi, że pierwsza wizyta konsultacyjna będzie mnie kosztowała 150zł :O ceny standardowej wizyty nie była w stanie mi powiedzieć... dla mnie jest to pewnym szokiem, u siebie płaciłam 50zł ze zmianą drutów, itp....
Strasznie drogo. No i nie wygląda to najlepiej jak nie wiedzą po ile sobie liczą wizyty... Nawet jeśli liczą sobie różnie w zależności od tego co zmieniają w buzi, itp. to i tak mogła podać ceny orientacyjne i to wyjaśnić.

A próbowałaś w Ortomanii?
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-16, 18:01   #132
ardnaskela09
Przyczajenie

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;16485515]

A próbowałaś w Ortomanii?[/QUOTE]

próbowałam i od razu mnie poinformowano, że żadna z pań ortodontek z Ortomanii nie podejmuje się leczenia z aparatem założonym gdzie indziej
Stary 2010-01-19, 21:59   #133
paulinkaa_nh92
Rozeznanie

a znacie jakiegoś ortodontę w Nowej Hucie? Jeśli tak, bardzo chciałabym prosić o namiary.
I'm makin' love"
paulinkaa_nh92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 17:07   #134
natewa
Rozeznanie

Cytat:
próbowałam i od razu mnie poinformowano, że żadna z pań ortodontek z Ortomanii nie podejmuje się leczenia z aparatem założonym gdzie indziej
Może lepiej nie mówić, że masz aparat, tylko, że chcesz się na konsultację umówić ? A jak już będziesz mieć wizytę, to może orto się zlituje, jakoś uprosisz... Wytłumaczysz, że nie zmieniasz lakarza, bo nie byłaś zadowolona (takich się pewnie obawiają), tylko z powodu przeprowadzki.
Jesteś studentką? Chyba w Ortovenie jest podobno pierwsza wizyta gratis, więc niczym nie ryzykujesz...

Cytat:
Napisane przez paulinkaa_nh92 Pokaż wiadomość
a znacie jakiegoś ortodontę w Nowej Hucie? Jeśli tak, bardzo chciałabym prosić o namiary.
Ja znam dr Bartoszcze na os. Dywizjonu 303. Została mi polecona przez osobę, która była już PO leczeniu u niej i była bardzo zadowolona.
Ja byłam u niej na dwóch konsultacjach, druga zaawansowana z planem leczenia, ale dr Bartoszcze widziała u mnie bardzo dużo problemów i sprawiała wrażenie, jakby nie chciała się podjąć leczenia. Wtedy się zraziłam i poszłam gdzie indziej, ale teraz widzę, że wszystko co mówiła się sprawdza (niestety), więc ostatecznie nie przekreślam jej jako ortodontki.
Ceny ma bardzo przystępne 50 zł/wizyta.

Edytowane przez natewa
Czas edycji: 2010-01-20 o 17:16
Stary 2010-01-20, 18:52   #135
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Może lepiej nie mówić, że masz aparat, tylko, że chcesz się na konsultację umówić ? A jak już będziesz mieć wizytę, to może orto się zlituje, jakoś uprosisz... Wytłumaczysz, że nie zmieniasz lakarza, bo nie byłaś zadowolona (takich się pewnie obawiają), tylko z powodu przeprowadzki.
Jesteś studentką? Chyba w Ortovenie jest podobno pierwsza wizyta gratis, więc niczym nie ryzykujesz...
Jak nowy ortodonta stwierdzi, że dotychczasowe leczenie nie było dobrze prowadzone (tzn. on przyjąłby inną technikę, usunął inne zęby, albo nie usuwał wcale itp.), to raczej nie zgodzi się przejąć pacjenta z aparatem założonym gdzie indziej.
Nasza orto tłumaczyła mi to kiedyś tak, że nikt nie chce kończyć czyjejś pracy, zwłaszcza jeżeli sam leczyłby pacjenta inaczej, bo potem w razie czego za całokształt obwinia się ostatniego ortodontę. A jak przychodzi pacjent bez aparatu, to nawet jeśli ma coś schrzanione przez innego orto, to nie jest to już "kontynuacja" leczenia, tylko leczenie "od nowa".
Stary 2010-01-27, 14:50   #136
aszolina
Przyczajenie

Właśnie wróciłam z pierwszej wizyty w Ortomanii... Zrobiłam odciski i zdjęcie, za dwa tygodnie orto przedstawi mi plan leczenia... Tymczasem zdążyłam się już od niej dowiedzieć, że będziemy poszerzać szczękę i ekstrakcja najprawodpodobniej nie bedzie konieczna, za to stripping - tak... Sama nie wiem, słyszałam same złe rzeczy o strippingu, czy ktoś przez to przechodził?
Stary 2010-01-28, 07:43   #137
kalina51
Przyczajenie

Witajcie Dziewczyny

Chciałabym kilka ciepłych słów dodać o naszej Pani dr Motyl. Leczę się u niej od października i zdecydowanie mogę powiedzieć, że jest to osoba bardzo uczciwa i nie nastawiona na ściąganie z pacjenta pieniędzy przy byle okazji. Często zdarza się , że przychodze do niej między wizytami, bo np. spada mi zabezpieczenie na końcach drutów (mam łuki częściowe jeszcze przez 1 miesiąc) i za to oczywiście nigdy nie bierze pieniędzy i nie robi żadnych problemów. Jak już przychodzę to najczęsciej od razu zmienia mi łańcuszki (czyli to co robi na standardowej wizycie) i za to też nie bierze pieniędzy. To bardzo miłe). Póki co polecam w 100%...gdybyście widziały jakie mam teraz szpary między zebami...łańcuszki działają, ale wygadam jak istna baba jaga...zgroza
kalina51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 17:08   #138
ardnaskela09
Przyczajenie

Cytat:
witam możecie może mi coś powiedzieć o klinice na ul.Karmelickiej? zapisałam się tam, gdyż po obdzwonieniu kilku klinik nikt nie chciał mnie przyjąć, ponieważ noszę już aparat (góra od kwietnia, dół od września). A przyjechałam na studia do Krakowa z miasta oddalonego o 700km i mam całą dokumenację.. Na Karmelickiej pani z telefonu oznajmiła mi, że pierwsza wizyta konsultacyjna będzie mnie kosztowała 150zł :O ceny standardowej wizyty nie była w stanie mi powiedzieć... dla mnie jest to pewnym szokiem, u siebie płaciłam 50zł ze zmianą drutów, itp....
Zwracam honor klinice na Karmelickiej Mimo wszystko poszłam tam, chociaż z wielkim strachem o swój portfel. Na pierwszej wizycie tydzień temu zrobiono mi tylko odciski (zapłaciłam 100zł) i dziś byłam na takiej "prawdziwej" wizycie. Pani doktor zdecydowanie nie wygląda na naciągacza, na którego wyszedł mój poprzedni ortodonta ( chociaż brał mniej za wizytę), gdyż stwierdziła, że dla niej wygląda to na końcowy etap leczenia, a poprzedni lekarz, stwierdził że przede mną jeszcze ok 2 lata w aparacie. Sama miałam do tego wątpliwości, bo ładnie mi się wyprostowały, tyłozgryz został zniwelowany, a na dole wręcz zawsze były proste, tylko mam szparki między 2 a 3 także niesamowicie ucieszyłąm się, że już niedługo pozbędę się drutów Pani ortodontka założyła mi coś co ma zlikwidować te szparki i wzięła 100zł. Także, nawet jeśli następne wizyty będą droższe, to wiem, że i tak zapłacę mniej niż bym jeździła na drugi koniec Polski przez 2 lata co miesiąc płacąc 50zł za wizytę
Stary 2010-02-07, 22:29   #139
Wajha
Przyczajenie

Witam wszystkimChciałabym założyć sobie aparat ale mam kilka pytańA więc byłam w piątek w Ortovenie z tego co zrozumiałam leczy tam pani dr Motyl. Nawet nie wiem czy to z nią gadałam:P ale ogólnie to jestem studentką wiec mam tą 10%zniżke a wizyta konstultacyjna za free ale od razu wyciski to 50 zł. I pisze na stronie że II wizyta jest darmowa i że u niektórych zakłada się gumki separacyjne, więc w końcu jest darmowa czy trzeba za nie płacić?jak tak to może mi ktoś napisać ile?bo napewno bede mieć zakładane bo pani Orto już mnie poinformowała.I czy te gumki są naprawde takie straszne?dziękuje za odpowiedzi i gorąco pozdrawiam
Wajha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 16:02   #140
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wajha Pokaż wiadomość
Witam wszystkimChciałabym założyć sobie aparat ale mam kilka pytańA więc byłam w piątek w Ortovenie z tego co zrozumiałam leczy tam pani dr Motyl. Nawet nie wiem czy to z nią gadałam:P ale ogólnie to jestem studentką wiec mam tą 10%zniżke a wizyta konstultacyjna za free ale od razu wyciski to 50 zł. I pisze na stronie że II wizyta jest darmowa i że u niektórych zakłada się gumki separacyjne, więc w końcu jest darmowa czy trzeba za nie płacić?jak tak to może mi ktoś napisać ile?bo napewno bede mieć zakładane bo pani Orto już mnie poinformowała.I czy te gumki są naprawde takie straszne?dziękuje za odpowiedzi i gorąco pozdrawiam
Darmowa jest sama w sobie wizyta (gdzie indziej się płaci już za samo dzień dobry), ale jak coś ci robią, np. zdjęcie rentgenowskie czy wyciski, to płacisz za nie, więc wszystko ok. Gumki separacyjne są gratis, więc nic się nie martw. Mnie ani zakładanie ani noszenie (kilka dni) nie bolało w ogóle, innych trochę, innych bardzo... kwestia indywidualna.
Stary 2010-02-08, 16:08   #141
Wajha
Przyczajenie

Aha dzięki wielkie za odpowiedź Nosiłam kiedyś ruchomy aparat i w sumie mam nadzieje że do bólu jestem przyzwyczajonaJeszcze raz dziękuje
Stary 2010-02-11, 19:48   #142
Wajha
Przyczajenie

No i poszłam sobie dziś zrobić zdjęcia rtg po czym okazało się że u mnie w Oświęcimiu takich zdjęć nie robią poza tym miałam je na karteczce a trzeba mieć skierowanie. Więc zaczęłam szukać w krk...może ktoś poleci gdzie w krk szybko (bez skierowania) i w miarę tanio można takie zdjęcia wykonać?Przepraszam że tak męczę ale nie mam sie kogo poradzić
Stary 2010-02-12, 16:55   #143
natewa
Rozeznanie

Cytat:
No i poszłam sobie dziś zrobić zdjęcia rtg po czym okazało się że u mnie w Oświęcimiu takich zdjęć nie robią poza tym miałam je na karteczce a trzeba mieć skierowanie. Więc zaczęłam szukać w krk...może ktoś poleci gdzie w krk szybko (bez skierowania) i w miarę tanio można takie zdjęcia wykonać?Przepraszam że tak męczę ale nie mam sie kogo poradzić

http://www.lekarz.com/krakow/gabinety/gertruda/

Tanio i dobrze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-20, 21:29   #144
domw
Przyczajenie

...

Edytowane przez domw
Czas edycji: 2010-02-22 o 09:10
domw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 16:33   #145
sylwiaxde
Przyczajenie

hej!
Wiecie.. ja bylam tydzien temu na pierwszej wizycie i od razu zrobili mi wycisk i we czwartek odbieram parat.!
Za wycisk i wizyte zaplacilam 100 zl!
Mowie wam strasznie jest tam czysto i w ogole jest ladnie
Serdecznie polecam INTEL DENTAL CARE na ul. Starowiślnej 79/1
sylwiaxde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 17:00   #146
madzieeek
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny!
Jestem tu nowa, ale zdążyłam przestudiować cały wątek, bowiem bardzo mocno rozważam założenie aparatu.
Zastanawiam się tylko, czy w moim wieku (prawie 29 lat) to jeszcze ma sens??
Jestem zdeterminowana, bo mój uśmiech to od zawsze mój największy kompleks.
Przeglądając różne strony natrafiłam właśnie na Ortomanię, która wydaje mi się OK, a do tego mam tam bardzo blisko.
Ale chciałam jeszcze zapytać o klinikę Gamadent?? Czy ktoś coś słyszał?
Pozdrawiam
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 19:29   #147
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Jestem tu nowa, ale zdążyłam przestudiować cały wątek, bowiem bardzo mocno rozważam założenie aparatu.
Zastanawiam się tylko, czy w moim wieku (prawie 29 lat) to jeszcze ma sens??
Jestem zdeterminowana, bo mój uśmiech to od zawsze mój największy kompleks.
Przeglądając różne strony natrafiłam właśnie na Ortomanię, która wydaje mi się OK, a do tego mam tam bardzo blisko.
Ale chciałam jeszcze zapytać o klinikę Gamadent?? Czy ktoś coś słyszał?
Pozdrawiam
Zapewniam Cię, że ma sens
Nie słyszałam nic o Gamadent, ale leczyłam się u dr Motyl z Ortomanii i wszystkim ją polecam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 10:32   #148
Wajha
Przyczajenie

HayoNoszę aparacik od ponad tygodnia i widzę że moje gumki już są lekko nadszarpnięte a następną wizytę mam dopiero 16 kwietnia i nie wiem czy iść z tym wcześniej czy po prostu tak sie dzieje, żę zdzierają się jakoś stopniowo, a jakby któraś spadła to też trzeba iść szybciej?w ogóle możliwe żeby spadła?
Stary 2010-03-23, 16:08   #149
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
HayoNoszę aparacik od ponad tygodnia i widzę że moje gumki już są lekko nadszarpnięte a następną wizytę mam dopiero 16 kwietnia i nie wiem czy iść z tym wcześniej czy po prostu tak sie dzieje, żę zdzierają się jakoś stopniowo, a jakby któraś spadła to też trzeba iść szybciej?w ogóle możliwe żeby spadła?
To nie ten wątek. Zajrzyj i zapytaj tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387174
Stary 2010-04-12, 23:42   #150
alutka001
Raczkowanie

hejo Jestem tu nowa więc witam wszystkich serdecznie
chciałam zapytać czy myślicie że do Dr Motyl można się umawiać raz do Ortomani a następnym razem do Ortoveny ze względu na terminy które bardziej pasują pacjentowi? Czy kartoteka jest jedna i chodzi się tylko do jednego miejsca? pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że za niedługo dołączę do grona zadrutowanych:P
alutka001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości