|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#3032 |
Raczkowanie
|
Isabelll osobiście mogę Ci polecić Neptuna albo Biedronkowy
![]() ![]() ![]()
#3033 |
Raczkowanie
|
#3034 |
Zakorzenienie
|
bylo cudnie. pogoda dopisywala caly czasw, 25 stopni, zar z nieba, ocean cieplo/chlodny. ehhhhh a tu -3C
musze sie ogarnac troche bo w lodowce pustki a w pokoju jakby tornado przeszlo, wiec potem opowiem
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Przyczajenie
|
chciałam się pochwalić, że pierwszy kryzys już pierwszego dnia za mną
![]() poszłam do sklepu, po serki i zobaczyłam ptasie mleczko (uwielbiam, kocham i nigdy nie mogę się oprzeć), w głowie pojawiła się myśl... - zacznę tą dietę od poniedziałku, jeszcze dziś i jutro dam sobie spokój... a potem druga myśl, pewnie jeśli tak zrobię to w ogóle nie zacznę i... no będzie jak zwykle... i nie kupiłam... ale słodycze za mną chodzą na maksa... zrobiłam sobie serek naturalny homogenizowany z łyzka otrebów peszennych i tabletka słodzika i nawet spoko... głód przeszedł, tylko nie wiem czy na I fazie to nie należałoby ograniczyć słodzik i serki homo...! no na pewno lesze to niż ptasie mleczko ![]()
#3036 |
Zadomowienie
|
Hmm ... to jak to jest dziewczyny z tym nabiałem ? już sama nie wiem, mleko to nabiał a nie można.
![]() I jeszcze jak jest z tymi otrębami to obowiązek na każdej fazie ? i mogę sobie wybrać owsiane/pszenne? fforzaa i bardzo dobrze zrobiłaś, ze nie poddałaś się pokusie ![]() ![]()
![]() |
#3037 |
Raczkowanie
|
fforzaa za mną też słodycze chodzą... czają się na mnie malagi w szafce
![]() ale nie ulegam im i żadnym inntm pochowanym w szafce ![]() ![]() nie zależy mi na zbytnim schudnięciu bo jak zaczynałam Dukana (29.12) na porannej wadze pokazało 56,1 (sama byłam w szoku po obżarstwie świątecznym ![]() ![]() A dietę zaczęłam z ciekawości, smakuje dość dość. Na pewno zostanę przy smażeniu bez tłuszczu !!! to co dziewczyny? tak trzymać, nie? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- lepiej owsiane niż pszenne tak jak każe Dukan, codziennie 3 łyżki owsianych albo 2 owsianych i 1 pszennych -- do końća życia ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- [QUOTE=giovinezza;16201684]Hmm ... to jak to jest dziewczyny z tym nabiałem ? już sama nie wiem, mleko to nabiał a nie można. ![]() chude mleko jest dozwolone w ograniczonych ilosciach .... zajrzyj na pierwszą strone tego wątku - tam jest wszystko opisane przez wiolqn. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Przyczajenie
|
![]()
CZEŚĆ
Przede wszystkim WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU. Ja też dziewczyny dołączam do Was. Zdobyłam już książki (jeśli jest ktoś zainteresowany mogę przesłać na maila). Mam 166 cm wzrostu i ważę 70kg. Od poniedziałku odstawiam wszelkie pychotki, odkurzam orbitreka i zabieram się za czytanie książek. Pozdrawiam
#3039 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Przyczajenie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16202838
ja zapraszam to tego watku, wszystkich zaczynajacych z panem dukanem :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A kto w tym wątku jest rekordzistką jeśli chodzi o spadek wagi ? Po co tworzyć nowy wątek skoro ten jest już rozwinięty i znajdują się tu specjalistki od tej dietki ? Lepiej na tamten dać przekierowanie do tej strony ![]()
Edytowane przez giovinezza Czas edycji: 2010-01-02 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Przyczajenie
|
no wlasciwie moze i racja
![]() Ja wystartowałam dzisiaj z wagą 65,4 i przy wzroscie 166. Dążę do 56 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Dukanki, weteranki i te świeże
![]() no i nowy rok do nas już na dobre zawiatał, widzę że dużo nowych postanowień i bardzo dobrze . . . ja się bardzo cieszę, że się zdecydowałam na odchudzanie . . no i 3 miesiące zleciały jak szalone .. i 15 kilo też zleciało jak szalone . . czuje się jak świeżo narodzona . . czyli wspaniale . . życze tego wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym roku i zyczę aby upłynął on nam szczupło i zdrowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tamtym wątku nie macie pojęcia o diecie dukana.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3046 |
Raczkowanie
|
#3047 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Stozynka nie mam dostępu do skanera, więc wypisałam tutaj rzeczy nowe ![]() Jeszcze niedługo dopisze nowości z III i IV fazy. Listy produktów też się pozmieniały na każdej fazie - chcecie? Bo np. mleko jest już dozwolone w wersji light w nieograniczonych ilościach (i ja tak stosowałam/stosuję i chudłam). Czy tylko ja trzymałam grzecznie sie diety na tym forum dziewczyny? Oj baty jak nic ![]() witamy Wiolqn po wypoczynku ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-02 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
|
Parvati może tylko Ty byłaś grzeczna
![]() To ile tego mleka można dziennie ? Ja czasem też piłam 2 szklanki dziennie i chudłam.Z mlekiem to jest tak,że zaraz wyleci w kibelku ![]()
#3049 |
Zakorzenienie
|
W nowej książce mleko chude jest wypisane w produktach dozwolonych o nieograniczonej ilości. Ja w fazie I i II nie zwracałam uwagi na ilość wypitego mleka. Czasem nie piłam wcale, a czasem i karton dziennie. Z tym, że u mnie w lodówce stoi zazwyczaj mleko 0%, a w drodze wyjątku 0.5%.
Wieczorkiem wrzucę nowe listy produktów do każdej fazy ![]() A teraz dalsze obiecane zmiany z zielonej książki. Faza III - z listy dozwolonych produktów skrobiowych zostały WYKREŚLONE ziemniaki gotowane (str.89, 93). Zmiana dozwolonych proporcji pozostałych produktów skrobiowych - znikły schodki (200g, 150g, 125g). Teraz wszystkie produkty skrobiowe są dozwolone w ilości 220g 2x w tygodniu (str. 89, 90). Faza III otręby - tak jak na fazie II Dukan podkreśla KONIECZNOŚĆ jedzenia 2. łyżek otrębów owsianych dziennie (str. m. in. 99) ANR - Aktywność na receptę - 30.min marszu codziennie ( tak jak w fazie II), (str. 70). Faza IV - w proteinowy czwartek należy wypijać co najmniej 2 litry płynów (str. 127) Faza IV - otręby owsiane - zwiększamy liczbę łyżek do 3. dziennie, (str.127). W początkowych rozdziałach Dukan podkreśla, że wszystkie zmiany zostały naniesione na podstawie jego obserwacji od czasu wydania poprzedniej książki, dzięki którym zrozumiał, że tu i ówdzie można coś dodać a coś wykreślić i efekty są takie same lub lepsze. Mi najbardziej szkoda ziemniaków na III fazie, bo ja bardzo lubię ziemniaki gotowane ![]() Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2010-01-02 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zadomowienie
|
Witajcie ponownie
![]() Ależ się rozgadałyście ![]() ![]() Witam kolejne nowe Dukanki ![]() ![]() Wiolqn jak dobrze, że znowu jesteś ![]() ![]() Zrobiłam dziś kolejne zakupowe podejście. Na sylwestra już raczej mi ciuchy nie potrzebne bo Sylwester za rok ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
Przyczajenie
|
Witam
Na diecie Dukana jestem od 17 listopada , schudłam 11 kg. Staram się jeść dokładnie wg zaleceń i myślę, że z Waszym wsparciem nie poddam się bo mam chwile zwątpienia. ![]() Co do drugiej książki to znalazłam całą skserowaną przez ahetka23 na Chomiku. Można ją wydrukować na własne potrzeby. Pozdrawiam gorąco. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Raczkowanie
|
Przyznam szczerze, że ja na widok tuńczyka mam niechęć i mnie odrzuca a jak jem to chcę szybko przełknąc dlatego nie kupuje tego w sosie własnym tylko w pomidorowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 |
Raczkowanie
|
Kochane wizażanki -Dukanki
![]() Od poniedziałku(jutro jestem cały dzień na uczelni więc ciężko by mi było) dołączam do Was - pełna mobilizacja!! Po świętach okropnie przytyłam ![]() ![]() ![]() Moja waga w której najlepiej się czułam to 55-57kg. Obecnie ważę tyle,ile nigdy jeszcze nie zdarzyłomi się ważyć - 65kg ![]() Zawsze nosiłam 36 rozmiar, był idealny, a teraz 38 to nawet już nie ciekawie wygląda na mnie ![]() Mam zamiar rozpocząć 5-dniową fazą protein, a później rytm 2 dni proteiny+warzywa (w weekendy), 5 dni proteiny itd. jak będzie ciężko to zmienię rytm. Tak więc minimum 8 kg do zrzucenia. Mam nadzieję, że mogęliczyć na Wasze wsparcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
#3056 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ile trwa faza nr 2 w tej diecie? wyczytałam ze 5 dni, podobnie jak faza nr 1 ale jesli ja nie osiągne wymarzonej wagi przez ten czas to mogę j tę fazę wydłyżyć na czym polega jej naprzemienność? pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I muszę kupić otręby ale nie wiem jakiej firmy. Doradźcie coś ![]() Ja już po obiado-kolacji jajko na twardo + serek wiejski + tuńczyk w sosie własnym + troszeczkę cebulki minimalnie = wszystko wymieszane na papkę ![]() A dziś przez cały dzień to: kawa z mlekiem jogurt mały naturalny jajecznica z 3 jaj na chudej wędlince I właśnie jak na to patrzę to strasznie mało tego wyszło, nie chcę spowolnić metabolizmu ale nie wiem co mam jeść, jakoś mi tak trudno cokolwiek wybrać a nie mogę ściągnąć przepisów na fazę uderzeniową coś mi się blokuje;/... Do tego wszystkiego staram się rzucić palenie i cały czas coś za mną chodzi a to bym podjadła chipsy a to jakiś owoc lub orzechy mniammm.... muszę wytrzymać trzymajcie kciuki bo ciężko ze mną
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3058 |
Raczkowanie
|
Fazę 2 stosujesz aż do osiągnięcia wymarzonej wagi
![]()
#3059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
II faza trwa do uzyskania wagi.Książka do ściągnięcia w podpisie u wiolqn i koniecznie do przeczytania. Giovinezza ja kupuję otręby firmy Sante. Tuńczyk tylko w sosie własnym.
![]() Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2010-01-02 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Przyczajenie
|
Witajcie Dziewczyny,
dzisiaj po przeczytaniu książki i forumowych wypowiedzi - rozpoczęłam pierwszą faze. Możecie na mnie liczyc ![]() Startuje z wagi 77 kg przy 164 cm wzrostu (makabra z masakrą) ale bedzie lepiej jestem zmotywowana i zdeterminowana. Gratuluje Wam juz odniesionych sukcesow za wszytskich trzymam kciuki i od dzisiaj jestem w Wami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.