|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
jogurtow nie mam, bo nie przepadam, szczegolnie za owocowymi, ktore wcale nie sa takie zdrowe ![]() dodatkow tez nie mam ![]() Trzeba jechac do sklepu ![]() nie ma Cytat:
Zaraz karmie Malego idzie na spacer z malzem , a ja do lozka
|
|
#962 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
witam
a ja mialam seksik z rana hyhybo wczoraj padlam TZ pojechal do pracy piec wlaczyc i po laptopa mam nadziejea ja po poludniu chyba ide do kina z kolezankami Cytat:
![]() ale sie usmialam a jesli chodzi o podwazanie zdania to zgadzam sie z Toba - to nie jest dobre poza tym wtedy masz podwazony autorytet, jak Ty nie pozwolisz to dziecko leci do tej osoby, ktora pozwoli - ja mialam tak z ojcem, moja mama cale zycie z nim walczyla bo podwazal jej zdanie, jak mama nie pozwolila to lecialam do taty - to nie jest dobre dzieki ![]() hehe ![]() Cytat:
nikt Cie nie zjedzie nie przesadzajmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() lol....
|
|
|
#963 | |
|
celebriti
|
witam noworocznie i pozdrawiam, ale jesteśmy już stare
![]() za chwilke postaram sie Was nadrobić, toż to mój ulubiony serial, a moze ksiazka.... ![]() mam prosbe, czy ktoras z Was posiada jakas ksiazke kucharska dla maluchów? wyczytalam o czyms takim jak babycook lub mniej wiecej tak, to e-book do sciagniecia ale niestety kazda strona nie dziala, jakies stare linki. gdyby ktos mial linka do tego lub czegos dobrego bardzo prosze o pw. ![]() ![]() ![]() z góry dziekuje
|
|
|
#964 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko spało 10 minut
![]() nawet nie zdążyłam obciąć mu pazurków ![]() Cytat:
jeszcze nie wiem ![]() do tej pory pracowałam tylko na I zmianę i na moim stanowisku mogłam chodzić na różne godziny ale teraz były wielkie zmiany w moim zakładzie pracy i zabrali mi 1 osobę z działu, więc raczej będę chodzić na zmiany i to w sztywnych godzinach Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie jesteś, ja Cię całkowicie rozumiem ![]() ale takie sytuacje zrozumie tylko osoba która podobne rzeczy zna "z autopsji" Cytat:
![]() młody kopie nogami i rozchlapuje wodę wokół i nawet jak nachlapie sobie do buzi to nie przerywa wierzgania
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
taka na gondole, jakby z ortalionu-nie przemaka
zaraz sie wybieram na dwor, sypppie u mnie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#966 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
u mnie tez sypie chociaz juz mniej niz rano ide dac malemu deserek i tez sie zbieram na dwor a potem chyba do tego kina pojde
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Chlopcy na spacerze, wiec chyba sie poloze. Jedzenie w lodowce jest, wiec maz moze sobie odgrzac. Moze zbiore sily i pozniej do sklepu pojade. Meza wole nie wysylac, bo nakupi glupot.
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Jak zwykle produkcja idzie pełną parą ... chyba nie zdąże nadrobić ![]() Bartosz pięknie przespał noc - poszedł spać o 23 ale za to obudził sie o 6 ... a potem o 9.20 ![]() Małz oczywiście nie zadowolony, bo od 3 dni ma ochotę na co nie co ... wczoraj już nie miał siły na mnie czekać i usnął ![]() Dzisiaj mieliśmy ksiedza po kolędzie ... TZ mnie oczywiście wkurzył, bo jak kazdą sobote chciał jechać do rodziców ... a ja z małym sama ![]() I jeszcze mi mówi, ze przecież jest moja mama, tato, brat ... taaa a ojciec tego dziecka gdzie? omamrałam sie i został ![]() Może w końcu dzisaij wezmę bartusia na spacer bo już 3 dni nie byliśmy ...
|
|
|
|
#969 | ||||
|
Zakorzenienie
|
chyba mi ucięło jakieś cytaty
![]() przez moje dziecko niedługo będę miała ręce aż do kostek ważyłam pulpeta wczoraj, waży 7700 ale w ubraniuciekawe ile pokaże waga w przychodni ![]() Cytat:
biedaku, współczuję Ci z całego serca no "ktoś" się musiał bardzo mocno starać ![]() Cytat:
![]() ucałuj ją od nas Cytat:
co teściowa wymyśliła ? ![]() Cytat:
|
|
|
#970 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jestescie kochane, dzieki
Juz mi zdziebko lepiej. Cytat:
Jasne autentycznie podziwiam.Caly ranek latam jak poparzona od meza, do coreczki, od pralki, do zmywarki. Przypuszczam, ze moj nieco zdolowany nastroj to efekt nieprzespanych nocy i ciezkich dni. Wstalam, nakarmilam Anie, pozmywalam cala kuchnie, wstawilam pranie, zmienilam posciel (wyganiajac w koncu meza pod prysznic), zrobilam sniadanie, pognalam do apteki po fure lekarstw, pedem do domu nakarmic coreczke (maz spal), zrobic mezowi inhalacje i drugie sniadanie, znowu lotem na poczte, kartke wyslac do babci meza, zakupy zrobic, przytargac do domu, maz juz glodny, wiec zrobilam lunch i sok przecierowy, kolejne pranie...itd.itd.itd. Ile moze trwac takie przeziebienie?? Biedny jest, naprawde Mu wspolczuje. Temperatury brak, gardlo ok, tylko nos caly zajety. Lece...
|
|
#971 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
i bylysmy na spacerku ale tylko 20minut bo maruda zaczela krzyczec i chciala zeby ja wyjac z wozka
![]() chyba na nastepny spacer pojde z nia do ogrodu i jak bedzie marudzic to do domu szybko Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a z tesciami to szkoda slow........chocby nie wiem jak mi slodzila to dla mnie bedzie zawsze tesciowa=babsztyl:brzydal : Orbitrek pozwala nam:
Cytat:
Cytat:
![]() a to spryciarz Cytat:
|
|
#972 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja jem owsiankę zrobiona z otrąb, na mleku 0% z odrobina slodzika...pyycha Svinecko, zdjęcie Marcelka prześliczne, muszę Martynce pokazać ![]() Współczuję wam dziewczyny z tymi teściowymi, rozumiem w pełni bo nieraz mam na swoją rodzinkę nerwy, ale staram się gryźć w język..teściów praktycznie nie mam. Mariolu, zdrówka zyczę. Dziewczyny, nie będę dzieliła się jadłospisem, bo jestem na diecie Dukana a to nieco inna bajka niż wasze odżywianie, no chyba że któraś będzie chciała to napiszę. Jak już będziecie bardzo pragnęły czegoś słodkiego i dobrego to mogę podać wam przepis na muffinki z otrąb- całkowicie dozwolone na diecie ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Mam pytanko do tych z was, które same gotują maluszkom. Gdzie kupujecie warzywa i mięsko? W zwykłym sklepie? Szukacie jakiś ekologicznych? Jaki tłuszcz dodajecie do zupek?Oliwę z oliwek? Przepraszam jeżeli już o tym było ale nie jestem w stanie nadrobić... ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Wszystkiego dobrego dla Kingusi
|
|
#973 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no pokaz pokaz koniecznie hmmm ja mieska jeszcze malemu nie gotowalam ale warzywa takie normalne a do warzywek dodawalam troche maselka ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- no tak co ze mnie za tesciowa Wszystkiego najlepszego dla Martyni i dla Kingusi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : *
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Mały cały czas mardzi, nic nie moge napisac
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
podaj,podaj, moze bede miec wene i chcice na slodkie o upieke
cos kiedys czytalam o tym Dukanie? to to co Unholy polecala? tam jest sztywny jadlospis?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#976 | ||||||||
|
celebriti
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
- wychodze Cytat:
Cytat:
kupilam na bazarku, karotkę i ziemniaki jakie byly, chyba irga - nie lubie ale ciezko dostac u mnie inne. zmiksowalam to, dodalam oliwy z oliwek i do pudelek. wyszlo gęste nie dawalm kleiku. ciekawe tylko czy zje..... ;( czy ktos mnie poratuje książką? ![]() wracam z sylwestra a tu mojej młodej na nowy rok 2 zęby wyskoczyły ![]() a maruda jest straszna , uspic jej nie moge, placze, baaaaa wyje. dentinox nie pomaga
|
|
|
#977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje ![]() a sałatke robię tak: tuńczyk, gotowane jajko, papryka (najczęściej czerwona i żółta), ogórek kiszony i trochę jogurtu naturalnego, w sumie taka sałatka jest zależna od tego jakie warzywa akurat mam na stanie ![]() do wieśniaka wrzucam tak samo, a jeszcze pomidorki koktajlowe Cytat:
strasznie mi Cię szkoda, ale czy tz to czasem nie przesadza? ja rozumiem chorobę ale Ty masz tylko dwie ręce do tego córeczke, która wymaga więcej uwagi. Mam nadzieję, że choróbsko męża szybko minie bo się wykończysz![]() Wróciliśmy ze spacerku, myślałam, ze dośpi w domu, ale w windzie już się obudził i teraz marudzi, bo niewyspany, próbowałam go uśpić, ale się nie da.. ![]() oo teraz np leży i jęczy czasem to już siły nie mam do niego, najgorszy jest jak spać mu się chce i marudzi, a za chiny nie zaśnie![]() tz śpi po nocce, pewnie znowu spędze popołudnie sama a tyle trzeba zrobić, posprzątać, rozwiesić pranie, obiad wstawić, Małym się zająć, odkurzyć, dobra lecę...
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2010-01-02 o 14:33 |
||
|
|
|
#978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie bardzo, do 3 budził mnie co 2 godziny ![]() a po 3 już co godzinę ![]() pytałam o to sprzedawcę ale mi nie odpisał ![]() Cytat:
![]() tyle zrobiłaś, a ja tylko odkurzyłam i nastawiłam pranie ![]() ale młody na maxa marudny zastanawiam się czy nie jest chory temp. w uchu 37,1 ale w pampersie w miejscu siusiaka ma takie mocno żółte ![]() nie wiem co to, a nigdy takiego nie było laboratorium dzisiaj zamknięte ![]() musimy czekać do poniedziałku i chyba zrobimy ogólne badanie moczu w ogóle dzisiaj nie spał, w nocy przez sen kwili i pojekuje, teraz co go uśpię to budzi się zaraz z płaczem - może to jednak nie ząbki
|
|
|
#979 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
eleeri nie chcialabym cie wprowadzic w stan poddenerwowania, z reszta to taka moja pierwsza mysl, a przeciez lekarzem nie jestem...
pamietasz jak pisalam jakis czas temu o kolezance co ma jeszcze synka w szpitalu a rodzila duzo przede mna, i ze wlasnie mial plamke na pampku co sklonilo ich do bad i maly mial jakies zapalenie? zrob dla spokoju badanie moczu
|
|
|
#981 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Małż mówi, że nie budzi się z płaczem, ani krzykiem, tylko po chwili zaczyna ![]() Cytat:
. I to blisko trzeba siedzieć, na wyciągnięcie ręki ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() Kiedyś też miał na pampersie taką plamkę bardziej żółtą, raz ![]() Własnie Kubie też coś dolega, budzi się z płaczem
|
|
|
#982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytalam troche o niej na dietetyce i jest tam spis dozwolonych produktow ktore mozna jesc co ze mnie za ciotka ze zapomnialam zlozyc zyczenia moja wlasnie sie obudzila ![]() c.d .n ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- mala wizazanka siedzi mi na kolanach i gapi sie w ekran lapka ![]() Cytat:
![]() ![]() ja wczoraj posmarowalam malej dziaselka wlasnie tym zelem i moze dlatego mala lepiej spala ![]() Cytat:
|
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ze mnie też gapa
![]()
|
|
|
#984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i teraz codziennie wycieram panele ostatnio nawet psu się dostało aż ewakuował się z posłania i na drugim końcu pokoju aż się otrzepał z wody gratulacje ząbków Cytat:
prywatnie, bo chcę jak najszybciej, a gdyby nie to że wczoraj był Nowy Rok to bym zrobiła dzisiaj, ale niestety dzisiaj laboratorium zamknięte Cytat:
w sumie już możesz od razu mu się przytyje, mój teraz na tydzień przybiera 200 g. a je tylko połowę małego słoika obiadu i połowę deseru hmm, ciekawe co to za plamki ![]() Cytat:
![]() zrobię, zrobię na pewno Wszystkiego najlepszego dla Martynki i Kingi
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym miesiącu na pewno zacznę ![]() 200 g , nieźle ![]() Nie wiem, ale Kuba miał to jakiś czas temu, potem specjalnie obserwowałam, czy nie płacze, jak robi siku, ale nie ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- eleeri, jakiej firmy jest Twoje krzesełko do karmienia? Dziewczyny, dziękuję za bardzo miłe komentarze
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
tez musze zrobic zapas sloiczkow bo juz tylko 1 zostal
![]() i te kaszke z glutenem chce kupic a jak nie znajde ja nigdzie to manne kupie i bede gotowac
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
No to na szybko jadlospis z calego dnia
*2kawki rozpuszczalne z mleczkiem *kurza gotowana piers z jajkiem na twardo, zielonym ogorkiem, groszkiem konserwowym,papryka, gotowana marchewka i plasterkiem surowego ananasa-podzieliam to na 2posiłki *grejfrucik *2kiwi *pół pomaranczka-do drugiej połówki mąż sie przykolegowal ![]() Na kolacje przyrzadzilam sobie miseczke warzyw:brokul,marchew,fas olka,kukurydza,papryczka, ziemniak-Biedronkowa O 18 zjem jak mala poloze Kilka szklan wody z cytryna
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#990 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ jeszcze nie ma (kupuje mi lapka
), Eryk jeszcze u tesciow i rodzice chca do mnie przyjechac i tez zabrac Eryka na noc wiec dzis chyba nici z mojego wyjscia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

TZ pojechal do pracy piec wlaczyc i po laptopa mam nadzieje

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale za to obudził sie o 6 
, pewnie masz trochę racji z tą niską samooceną, ale ktoś kiedyś się bardzo o to starał 

Jem cos na szybko 

, nieźle