|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
BAN stały
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
woda,no ja o niej myśle.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Adwokat diabła
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
hej!
nie tylko ja nie mogłam spać widzę ![]() ![]() wiecie że ciągle mi się śni, ze w ciąży jestem ![]()
![]() |
#1593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaśka tabliczka to TAB, czyli [_tab]wpis na tabliczce[_/tab] skasuj tylko_ Dziewczyny
co Wy na to, by Wasze opisy ślubów i wesel kopiować na blog z kalendarzem? Nie byłoby tak pusto tam i można by zawsze poczytać ![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-01-02 o 12:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() wiesz, co nie strasz mnie fasolką.. bo jak coś w tym jest to padne ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]()
#1598 |
Zakorzenienie
|
no to fajnie, że już kilka z Was jest za
![]() ![]() ![]()
#1599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to za miejscowość miała nadawane te prawa miejskie? 15 km ode mnie też właśnie była impreza z okazji nadania praw miejskich jednej miejscowości, może ta sama?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A później musimy czekać ponad miesiąc na kolejną PMkę ![]() ![]() Marta ale Ty masz piękne oczyska! ![]() Wklejam jeszcze zdjęcie bukietu, bo ostatnio zapomniałam ![]() ![]() Chili dobry pomysł z tymi relacjami ![]()
#1602 |
Wtajemniczenie
|
Agawoo Kołaczyce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Adwokat diabła
|
Uciekam na zakupy! Ktoś coś chce
![]() ![]()
![]() |
#1606 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Monikadavida - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rany jak nie imprezowaliśmy to nie, od świat jak sie zaczęło tak praktycznie codziennie, muszę sie położyć spać bo normalnie wcześniej niż przed 4 to sie ostatnio nie kładę a wieczorem pewnie znowu gdzieś pójdziemy ![]() Lain ta Twoja siostra to faktycznie zakręcona ![]() ![]() Martoolka Twoje oczy ![]() ![]()
#1607 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Dominiczka jest już z nami ![]() 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2010-01-02 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
Wtajemniczenie
|
witajcie w Nowym Roku
![]() ja od Sylwestra byłam cały czas z TŻcikiem więc nie miałam jak do Was zajrzeć, dopiero niedawno się rozstaliśmy, ale na krótko bo wieczorkiem znowu do mnie przyjedzie ![]() znowu śnieg pada ![]() Chilanes super ta nowa szata strony PM 2010 ![]() ![]() ![]() My dzisiaj chcieliśmy się dowiedziec o ceny wódki w sklepie Polmosu, ale dzisiaj inwentaryzacja ![]() butów też nie kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bukiet jest śliczny i bardzo oryginalny. Ja bym nie zmieniała tych kwiatków na niebieskie, bo bym się bała, że będę za mało "odbijać się" od tych liści i cały bukiet może wyjść przez to zbyt ciemny ![]() Dzięki ![]() ![]() Żałuję, że sama nie umiem się tak ładnie umalować ![]() Jejku jak sobie pomyślę, że monikadavvida pewnie teraz się szykuje na tą wielką chwilę to aż mam dreszcze i motylki jednocześnie ![]() Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-01-02 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Raczkowanie
|
Witam Was w Nowym NASZYM
![]() Życzę Wam (i sobie też) żeby był on lepszy od tego, który się skończył, żeby był spokojny, magiczny i radosny no i żeby przyniósł nam spełnienie marzeń, mi.in. tych dotyczących ślubu i wesela ![]() No i strasznie wzrusza mnie to, że pierwsza PM za kilka godzin będzie już Żoną ![]() monikadavvida!! trzymam kciuki -tak jak reszta dziewczyn ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | ||
Zakorzenienie
|
może macie link to tego? bo ja nie mam tej listy
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to trochę kasy Ci znowu ucieknie na wyrobienie dokumentów.. Cytat:
![]() Cytat:
a co do fasolki, to gdyby się okazało że jestem w ciazy to pewnie i tak bym się cieszyła.. ![]() ![]() jestem ciekawa ile osób wstawi swoje slubne zdjęcia na wizazu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1616 |
Zakorzenienie
|
Can't a Ty umieścisz?
![]()
#1617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tu raczej nie będę wrzucać fotek ze ślubu. Znów same oczy wstawię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Wtajemniczenie
|
Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z
1. PANNA MŁODA - buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas) - rajstopy / pończochy - podwiązka - bielizna - suknia ślubna - suknia na poprawiny - bolerko + inne - welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy - biżuteria (na wesele i poprawiny) - zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp. - inne .............. woda na zaschnięte gardełko ![]() ![]() ![]() 2. PAN MŁODY - buty (na wesele i poprawiny) - bielizna - koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów - musznik, krawat (na wesele i poprawiny) - garnitur (na wesele i poprawiny) - pasek do spodni - inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża ![]() - ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę ![]() 3. OBRĄCZKI - zakup obrączek - grawerowanie - poduszeczka na obrączki - inne ......................... ........ 4. URODA - fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera - manicure - makijaż - solarium + inne zabiegi na ciało - inne ......................... .............. 5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie) - papier (kolor, gramatura) - ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy) - wydruk, cięcie, skład - inne ......................... ........ 6. SALA WESELNA - umowa / wstępna lista gości - ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne) - ustawienie stołów - owoce na stół (patery) - pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu) - ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne) - ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....) - ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty) - ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne) - ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne) - wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne) - otoczenie sali (parking, ochrona) - nocleg / pokój dla Nowożeńców - noclegi dla gości - transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne) - inne ... (np. WC) ......................... ................... 7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY - wynajęcie / pożyczenie - paliwo - kierowca - wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki) - cukierki na bramy dla dzieci - wódka na bramy - inne ......................... ... 8. KWIATY - bukiet Panny Młodej - bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci - stroik do włosów - butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia) - kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary - kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..) - kwiaty na Stół Młodej Pary (sala) - kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala) - kwiaty na podziękowania dla rodziców - płatki róż - inne ........... 9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI - organizacja - menu 10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY - znaczki skarbowe - podanie o ślub konkordatowy - świadectwo / akt urodzenia Ona i On - świadectwo Chrztu Ona i On - świadectwo I Komunii św. Ona i On - świadectwo Bierzmowania Ona i On\ - opłata za Ceremonię Ślubną (protokół) - zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie) - organista (lub inna muzyka w kościele) - wystrój kościoła (kwiaty) - sprzątanie - inne ......................... ....... - świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły) - nauki przedmałżeńskie - poradnia rodzinna - dowody osobiste (Młodej Pary i świadków) - inne ......................... ......... 11. FOTOVIDEO - umowa - spacer przedślubny - kamera - zdjęcia / fotoreportaż - plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami) - album - ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców) - inne ....................... 12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ - umowa (wesele + poprawiny) - wybór Pierwszej Piosenki - wybór muzyki - wybór zabaw weselnych na oczepiny - inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela 13. ALKOHOL I NAPOJE - wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza) - wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy) - piwo - wino - szampan, kieliszki do szampana - napoje gazowane - soki / napoje niegazowane - woda mineralna - inne ......................... ....... 14. parasolki 15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości 16. ryż 17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna 18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem Powodzenia w dalszych przygotowaniach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam takie samo zdanie
![]() ![]() woda sodowa chyba o niczym nie zapomniałaś ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.