|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam za poród no to zobaczymy która pierwsza ![]() Cytat:
![]() jak juz spakowana jesteś to możesz spokojnie czekać wiem jaki to stres jak wszystko w rozsypce jest ![]() Cytat:
Kamyczku współczuję dziecko cierpi a my nie możemy pomóc poodkurzałam cały dom , dywan to nawet 3 razy ( bo mam taki frędzlaty) w każdym kącie , kanapy i łóżka mąż oczywiście co chwile był wołany "to na góe wynieś a to na strych" ale mam czysciutko po południu kumpela ma wpaść na kawe
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
xmila sliczny malutki brzuszek, mialam taki sam w tym tyg co Ty teraz
![]() lila Bartus slodziak fleurdelacolour czyli pewnie bedziesz pierwsza w nowym roku ![]() kasya ja bym dala Korneliusz ![]() U mie znowu dziwnie przez ostatnie dwa dni lezalam plackiem bez energi wydawalo mi sie ze nie wytrzymam do pon bo mialam skurcze, stawianie brzucha i wogole beznadziejnie sie czulam...a tu wczoraj dostalam mega energi sprztalam do 2 nocy i dzis wszytskie te objawy ustapily
|
|
|
|
#3963 |
|
Raczkowanie
|
ULA87
po południu kumpela ma wpaść na kawe A do mnie własnie wpadła i kawke wychlałysmy Do tego przyniosła mi dwie czadowe bluzy z kapturkiem dla młodej Az miło Najsmieszniejsze ze ona sie mnie boi, tzn boi sie byc sama ze mna, bo boi sie ze akcja zacznie sie przy niej |
|
|
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale będzie dobrze, musi być Ja też nie mogę właściwie niczego jeść, bo akurat ja mam niestrawności i potem umieram ze strachu, żeby nie zaszkodziło Bartusiowi..... Dosłownie toleruję tylko suchary i wodę..... a wczesniej jadłam wszystko i było Ok. Trudne są te chwile....... |
|
|
|
|
#3965 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nam na SR polozna mowila, ze jak wody odchodza i nawet skurczy nie ma, to wio do szpitala. Cytat:
ano faktycznie, niezauwazylam wczesniej, ciekawe ktora bedzie pierwsza Cytat:
moze juz niedlugo urodzisz ![]() Cytat:
![]() to pewnie tak samo jak z Magda i Magdalena. dwa rozne imiona, a wydawaloby sie ze jedno ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3966 | |||||
|
Zakorzenienie
|
O rany ale słodziak
I te włoskiiiiiii ...SZOK ...Kuba jak miał 6 miesięcy to takich nie miał ![]() Super chłopak hihi ![]() Cytat:
Ja z Kubusiem nie mialam takich przygod.... więc mogę sobie tylko wyobrazić....że nie jest łatwo....dasz radę Cytat:
![]() Jeszcze naliście sprawdzałam ,że niedługo nam się przeterminujesz i na Ciebie już czas Trzymam kciuki ![]() Dziwne że puścili Cię do domu....moja siostra jak odeszły jej wody to zatrzymali jaw szpitalu i czekali na skurcze i dawali na wywołanie.... ![]() Ależ prosze bardzo Cytat:
Jedynie Amol na skronie i APAP np. coś na Paracetamolu jest dozwolone absolutnie nie na ibuprofenie ![]() A lepiej już ![]() Cytat:
Cytat:
Ale z czasem nauczycie się rozumieć Wasze maleństwa...zobaczycie... .dajcie sobie troszkę czasu....i nie stresujcie się....bo dziecko bardzo to wyczuwa....i czasem też płaczem odreagowuje własnie Wasz stres i Wasze zdenerwowanie Trzymam za Was kciuki ************************* ***** A ja skuszona bułeczkami Kanci....postanowaiłam zdublować ![]() Upiekłam te bułeczki tylko że z brzoskwiniową marmoladą ![]() Częstujcie się Załącznik 2757224 Załącznik 2757223 Kanciu dziękuje za przepis....mąż z bułką w buzi mowi że pychaaaa
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-02 o 13:16 |
|||||
|
|
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja Kaśka to skarb być może mąż pojedzie jeszcze w tym miesiacu do Belgii , to obiecała ze w razie czego będzie ze mną spać
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#3968 |
|
Raczkowanie
|
A to ja wam pokaze pierwszy raz jak tam u mnie na 3 tyg przed
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamusie
Przepraszam, że się w wątek wcinam, ale pomyślałam, że jesteście bardziej doświadczone ode mnie i na pewno pomożecie. Chciałabym zrobić sobie suwaczek ze strony babystrology. Nie znam angielskiego, niestety Świeżynka, czyli przyszła mamusia wrześniowa. |
|
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
śliczny brzuszek, a Ty zgrabniutka,
Kurczę a ja dalej nie mam aparatu bo co jesteśmy u teściów to zapominam zabrać a chciałam jeszcze z brzuszkiem kilka zdjęć sobie porobić ![]() Pomidora ja niestety nie pomogę bo sama się nie łapię w tych suwaczkach ale zaraz na pewno któraś mamusia Ci odpowie
Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2010-01-02 o 13:17 |
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ostatecznie smigam bez
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Rozeznanie
|
a ja tu wesze jakis krag potajemnej adoracji
ladnie to tak sie przepisami wymieniac i nikomu nie mowic (no chyba, ze byl a ja przegapilam to sorry bardzo)?? ja kcem ten przepis tyz a buleczki wygladaja pychaaaa, sliczny brzuchalek, juz niewiele takich zdjec bedzie.ja tez sie musze zorganizowac, tylko ze ja ciagle nietwarzowa jestem, pomykam w dresach bez makijazu no i jak ja mam sie fotografowac? chyba zeby straszyc ![]() a ja wcinam kisiel wlasnie, ostatnio to moj rytual, ze po 12 kisielek musi byc
|
#3974 |
|
Rozeznanie
|
xmila bardzo ładnie!! i tak chudziutko!! aż musiałam sprawdzić dokładnie na kiedy masz termin;-)) ale w sumie jak tak patrzę na swój brzuchol to on aż do 37 był w miarę mały, a na koniec tak wypruł do przodu, że dalej jestem w szoku jak spoglądam w lustro
pysia co za kawka!! i bułeczki!! ja już co prawda po śniadanku ale i tak chętnie Cię zaproszę, co byś i mnie takie przygotowała ![]() fleur jejku!! i tak zwyczajnie o tym piszesz? ja bym chyba oszalała.. trzymam kciukasy bardzo mocno by wszystko poszło szybko, sprawnie i bezboleśnie lila Bartuś jest czadowy! i jaki już duży! kasya ja bym wybrała Kornel - sama zastanawiałam się nad tym imieniem ![]() kamyczku mam nadzieję, że będzie coraz lepiej i wredne kolki już nie wrócą! trzymam mocno kciuki! Malga19 to trzymam kciuki aby było bezproblemowo, kiedy już pojawią się te właściwe skurcze! pante jaki zgrabniutki brzucholek!! ![]() addicted hihihi ja też się tak mobilizowałam ze wszystkim jak ty z układanie rzeczy ![]() a ja jeszcze w szlafroczku. wczoraj siedzieli u nas znajomi do 3 w nocy. było bardzo sympatycznie, ale choć wstałam o 11 to jestem jakaś taka nieżywa.. miałam iść z TŻ na spacer ale w końcu wysłałam go samego i zajęłam się wypróbowywaniem nowego depilatora jak powróci będę już bardzo gładziutka![]() Mój brzuchol dalej rośnie a skurczu nawet najmniejszego brak!! takie czekanie jest nie do wytrzymania!!
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy za pochwały
![]() Jest taki cudowny Mamusie, czy krem Emolium oraz Balneum Baby krem można stosować od pierwszych dni życia Maluszka? Maluszek ma takie wysuszone miejsca na ciele po fototerapii i zastanawiam się czy mogę go posmarować? Dziękuję za rady odności zaczerwienionej pupki - chyba daliśmy radę, jest lepiej i Bepanthen leci przy każdej zmianie pieluszki
|
|
|
|
#3976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niekórym się sączam a niektórym chlustaja. Ja się bałam, zeby mi tak nie chlusnęły gdzies w sklepie aCytat:
ja jestem szatynką mój małż, bardzo ciemnym blondynem w zasadzie juz prawie nie blondynem a synek ma jasniutkie włosy i wygląda jak nie nasz albo conajmniej jak nie męza ![]() Pysia no bułki wyglądaja ekstra ciesze sie, ze smakowałyMadzik tu jest przepis http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=819miałam coś jeszcze napisać ale nie pamietam ![]() ed: lila Emolium raczej można Balneum nie wiem. Kamyku mozesz małej dawac Plantex lub sama pij. Nie wiem czy pępuszek Wam odpadł ale jak tak to kładz malutką na brzuszek i daj nózki na boczki jak żabka, w takiej pozycji lekko poklepuj pupę. Wtedy gazy przechodzą przez jelitka i może pomoże. Możesz też dawać lekko ogrzana pieluszkę tetrowa na brzuszek Mam nadzieje, ze coś pomoże.
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-02 o 13:53 |
|||
|
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
O rany, ile mamuś się rozpakowało!
Nie miałam dostępu do neta przez prawie 2 tygodnie bo ginka kazała mi lezec (skróciła mi się bardzo szyjka macicy) ale juz ok. Póki co brzuch pobolewa, od 2 dni nie biorę leków na podtrzymanie ciąży i w poniedziałek ide na wizyte do lekarki. Ula, widzę, że Ty też jeszcze spakowana i Zuzinka jeszcze w brzuszku
|
|
|
|
#3978 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzięki za komplementy
Mnie się coś mój brzuch taki mały nie wydaje, ale sprawdziłam i w ciągu 2 tygodni przybyło mi 3 cm, teraz mam 99 w pępku Pantee też ma nieduży i zgrabniutki Lila, synuś słodziutki Cytat:
Masz jakiegoś sprawdzonego gina w zanadrzu? Bo do tych, do których chodziłam wcześniej jakoś zaufania nie mam Cytat:
A jak już skurcze wrócą to pewnie na całego ![]() Cytat:
Czyżby już się zbliżała wielka chwila? No bo takiego powera dostać... ![]() Cytat:
Mam już czasem wrażenie, że jeszcze trochę i pęknę jak balonik Kamyku Właśnie wczoraj z kumpelą wspominałyśmy kolki jej córci... To co względnie pomagało to wkładanie końcówki termometru w pupę. Brzmi okropnie, ale skutkowało... Na tej samej zasadzie chyba działają te katetery rektalne.... No i trzeba się podnosić na duchu myślą, że kolki miną |
||||
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidora doczytałam Twoj post
![]() wtedy w zaleznosci od tego ile znaków ma nowy link zmieści się albo nie. Pamiętaj, ze kazdy dodadkowy bb code to tez znaki np dodanie koloru lub pogrubienia. Mam nadzieje, ze dośc zrozumiale napisałam ![]() ************************* ************************ oj ten termometr to chyba totalna ostatecznośc ![]() i wiem o czym zapomniałam Xmila ładna mamusia zCiebie ale brzuszka spod tuniki nieduzo widac ![]() pantee Ty za to masz wysoko brzuszek
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-02 o 14:21 |
|
|
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
Ulcia widzę, że dostałaś powera. A jak się czujesz bez leków?
Ja dzisiaj w końcu zrobiłam przegląd ciuchów Olafka i z połowy rzeczy wyrósł. Dobrze, że tż ostatnio poszalał i dużo rzeczy pokupił. Usmażyłam naleśniki, zrobiłam zupę. Chciałam jeszcze poprasować ostatnie rzeczy malutkiej, ale będzie musiało poczekać do poniedziałku, bo tż mnie pogonił, bo nie chce znowu w weekend rodzić
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
a ja chyba cały dzień w łózku spędze,wstaliśmy o 13.30
i sniadanko o 14!!!!!fatalnie sie czuje,coś mnie łapie czy co,boli głowa i gardło!!!chodze jak potłuczona a tz nadal chory!!!chyba spedzimy 2dni w łózku.lilla bartuś kasya na złodziei ![]() pysiamn nie rób smaka od rana....bo moja karpatka chyba sie nie doczeka zeby ja zrobić,tesciowa mi wczoraj jakies ciacho przywiozła wiec makowiec mamy. ja nawet dziś nie mam siły obiadku robic i rodzić też niee ![]() fleurdelacour trzymamy kciuki,na wyspach tak jest ze puszczaja do domu,moja psiapsiólka miała tak samo,wróciła po 24godz do szpitala i tez ja chcieli odesłac do domu ale ona już sie nie dała i po 10godz dostała skurczy kamyku wspólczuje,ja bym chyba płakała z mała
|
|
|
|
#3982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak to jest z ręka pod piersiami ale na oko mi się wydaje, ze masz własnie wysoko brzuszek
![]() zresztą niby macica się obniża przed porodem ale chyba nie jest tak u wszystkich. Ja mam z reguły nisko brzuch jak tuz przed porodem a pozamykana na 4 spusty jestem
|
|
|
|
#3984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz tylko drozdze musze wytrzasnac bo mamuski tutaj ostro pracuja nad rozpakowywaniem a ja dzisiaj wciagam co sie da, kisiel, goracy kubek, cukierki, ciacha. normalnie masakra jakas. to chyba z nudow
|
|
#3985 |
|
Raczkowanie
|
No to jeszcze sam brzuchol, z dnia dzisiejszego
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Kasya a to sa 2 rozne imiona ??
Ja bym dala Korneliusz Malga pamietamy o Tobie caly czas Agusiamatylda masz wszystkie objawy zblizajacego sie porodu MadzikUK no ciekawa jestem jak bedzie w twoim przypadku, czy tez Cie nie odesla.... Pysiamn ![]() Kanciu zaraz tez sobie skopiuje przepis i czuje, ze wezme sie dzis lub jutro za te pysznosci Pantee Lila za opanowanie sytuacji pupkowej. A na tych kremach nie jest napisane od kiedy mozna stosowac ? Moze zadzwon do apteki i zapytaj Xmila neonatolog na SR przestrzegala nas bardzo przed tymi metodami - termometr, czopki i inne cuda.Mowila, ze pozniej dziecko nie wyrobi sobie odruchu wyprozniania i bez wspomagaczy nie da rady.... Bylam w Rossmannie i pokupowalam juz wszelkie kosmetyki do szpitala dla siebie w wersji mini A kupowalyscie tez dla siebie chusteczki do higieny intymnej ?Chyba zostaly mi juz tylko do kupienia, majty jednorazowe i podkladki jednorazowe na toalete. A majty lepsze jednorazowe, czy wielorazowe (ale uzywane jak jednorazowe wiadomo).Bo slyszalam, ze te wielorazowe lepiej trzymaja podklady ![]() Ja sie wciaz zastanawiam co z Bardotka i Pola ![]() :conf used:---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Z ta reka pod piersiami to jest tak, ze jak sie miesci do 3 palcow to ok, a jak juz 4 lub 5 to znaczy, ze brzuch niziutko i porod lada chwila |
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze sie spotkamy? Ja na 9.00![]() A sprawdzonego nie mam. Ide do Luxmedu bo tam mam abonament. Raz bylam w Corfamedzie na USG 3 d (dr Bielicki) i bylam zadowolona. Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-01-02 o 15:22 |
|
|
|
|
#3989 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to się rozszalałyście dziewczyny.Trzymam mocno kciuki ![]() już nie długo i będziecie mieć kruszynke przy sobie. Troszkę zazdroszczę, ale też się w końcu doczekam ![]() Cytat:
Kilka lat temu mieliśmy tez włamanie do samochodu w Krakowie, tyle że pechowo kupę sprzetu w środku mieliśmy i kilka tyś. w plecy ![]() Na szczęście samochodu nie dali rady uruchomić i tez zamki do wymiany i szyba do wstawienia. Pół roku później z tego samego miejsca pod blokiem ukradli mojej siostrze samochód. Mimo że był alarm i samochód zaraz pod oknem. Kompletnie nic nie było słychać. Prawdopodobnie podjechali jakąś lawetą. Przed złodziejami niestety czasami nie da się ustrzec ![]() Do tego jak się policja zachowałą wobec nas to szkoda gadać. Samochód był ubezpieczony i na szczescie czesc kasy dało się odzyskać. Także polecam ubezpieczenie samochodu. Cytat:
![]() Mi się bardziej podoba Kornel ![]() Cytat:
tego tez nie wiedziałam. Byłam pewna że to to samo imię tylko że Magda to odmiana imienia Magdalena ![]() juz sama nie wiem Śliczny brzusio okrąglutki. Ładna sukieneczka ![]() Ja to powoli mam problem w co się ubrać, ciążowe ciuszki robią się na mnie małe ![]() -------------------------- Ciekawa jestem co tam u Olivii, nie słychać żadnych wieści ![]() Malga też kilka dni temu coś takiego dziwnego odczuwałam, podejrzewam że teraz takie skurcze będą coraz częściej nas straszyć. Mam nadzieje że tych prawdziwych się nie przegapi
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
ale malutki brzusio
![]() też bym taki chciała, troszkę zazdroszczę Mam termin na koniec lutego ale mam brzucholek dużo większy ![]() -------------------------- Na początku się chciało, żeby szybko urósł, żeby jakoś poczuć tą ciąże realnie, a teraz ze strachem patrze w lustro. Mam nadzieje że szybko wrócę do normy. a oto moje zestawienie :
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

pomóżcie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Czyżby już się zbliżała wielka chwila?
Moze sie spotkamy? Ja na 9.00
a teraz jak ja mogę w każdej chwili rodzić to wolimy mieć pod domem, auto ma alarm to by się włączył jakby weszli do środka, a samochód pod oknem sypialni stoi więc na pewno byśmy usłyszeli bo na parterze mieszkamy