|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Poszukiwany - poszukiwane ...
jestem zmuszona zrobic zakupy w Polsce wiec poszukuje pilnie
wszelkie miedziane elementy- cokolwiek ciekawego- głównie jednak szukam miedzianych stożków (wieżyczki- wzór dowolny) i łańcuszka miedzianego
|
#3842 |
|
Raczkowanie
|
Mogę Cię tylko ostrzec Reverie, żebyś uważała, bo ja kilka razy się nacięłam, że pisało MIEDŹ, a potem przy polerowaniu (jak chciałam ją rozjaśnić) zrobiła się srebrna!!!
dlatego lepiej dopytaj przed zakupem sprzedawcy, czy sprzedaje miedź, czy tylko miedziowaną tandetę!! Uważaj szczególnie na te produkty, które wyglądają jak "stara miedź".A wogóle w Polsce nie ma zbytnio wyboru miedzi (bbynajmniej ja nic ciekawego nie znalazłam), ale jeśli Ty coś znajdziesz, to chętnie bym skorzystała z adresu takiego sklepu
Edytowane przez Rossali Czas edycji: 2009-12-30 o 07:11 |
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
http://www.magraf.com.pl/polfabrykat...ara-miedz.html
Tu coś jest, ale jak pisała Rossali to kolor stara miedź więc pewnie podróby, ale pewności nie mam
|
|
|
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
Witam, pytałam juz o to na forum dla totalnie zielonych ale znalazłam ten wątek (z góry przepraszam za zaśmiecanie wyżej wspomnianego). Widzę, że jesteście bardzo zorientowane co, gdzie i za ile. Mam więc prośbę o pokierowanie mnie o miejsc gdzie znajdę:
- rurkę gładką porebrzaną na rzemień o szerokości 4mm (taka jak na fotce) - koraliki oplatane, szydełkowe, papierowe, wełniane (?) - takie jak na fotografii. Serdecznie dziękuję (od wczoraj tego szukam i już mam mroczki przed oczami). |
|
|
|
#3845 |
|
Raczkowanie
|
http://www.needbead.pl/index.php?k44...iane-i-owijane tutaj masz koraliki
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Sznurkowe są również tu: http://www.royal-stone.pl/category/k...50e34cc635fa2b
|
|
|
|
#3847 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edit: Teraz doczytałam, że szydełkowe też - oto one, i tu też . ![]() Edit2: Ups, nie widziałam, że dziewczyny już podały linki...
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Heliotis Czas edycji: 2009-12-30 o 13:45 |
|||
|
|
|
#3848 |
|
Rozeznanie
|
teraz ja posuzkuje srebrnych kropelek - takie 8x5mm mniej wiecej ze srebra.
ostatnio poratowałam rudą swoimi zapasami, a teraz klientka chce kolce z tymi elementami a okazuje sie ze na rynku pustki w tej kwestii :/ wiec jesli zobaczycie gdzies kropelki srebrne to dajcie znac lub jesli macie w swych zapasach do odsprzedania |
|
|
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie znajdę Swarovski Rondelles (najlepiej 12 mm ) w kolorze niebieskim, takim nieprzezroczystym ? Widziałam je kiedyś w kolczykach, a że dopiero zaczynam ze Swarovskim nie wiem jaki kolor to dokładnie był, wydaje mi się że Carribean Blue Opal. No więc , znalazłam tylko 8 mm a zależało by mi na tych większych.
Obywatelko Planety Ziemia , szukałam ale znalazłam tylko zwykłe oliwki bądź wrzeciona
|
|
|
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za linki do korali a może wiecie coś na temat tej rurki/przekładki? Ja znalazłam tylko z otworem albo rzeźbione a ja chcę gładką.
|
|
|
|
#3851 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki PILNE!! Robię dla jednej dziewczyny komplecik ślubny i juz miałam zamawiać materiały, gdy klientka zdecydowała się, że chce jeszcze diadem. Początkowo myślałam, żeby zrobić na opasce, ale wtedy byłby duży i poszło by zbyt wiele materiału (ona chce, żeby kosztował do 100zł - Swarovski i srebro!!). Zdecydowałam więc, że zrobię go na grzebyczku, żeby zmieścić się w kwocie, ale mam problem - nigdzie nie mogę znaleźć grzebyczka w kolorze srebrnym... może którejś z Was kiedyś przy okazji rzuciło się coś takiego w oczy?? Ostatecznie mam w domu plastikowy przezroczysty grzebyczek (może i by lepiej pasował, bo dziewczyna ma jasny blond włosy i ładnie by się wtopił), ale do swarków to mi tak nie bardzo pasuje. Ale z drugiej strony za tą kasę to właściwie nie bardzo mozna rozwinąć skrzydła. Cały diadem ma być wykonany właśnie z kryształków Swarovskiego (bicone i teardrop) zaplecionych na srebrnym drucie, więc same materiały troche wyniosą... No i nie wiem co zrobić... może przy okazji mi doradzicie??
Robić na tym plastikowym grzebyczku czy szukać metalowego??
|
|
#3852 |
|
przyczajona tygrysica
|
Hmm.. Widziałam takie grzebyki chyba w magraf.eu
![]() O: http://www.magraf.com.pl/cgi-bin/sho...lPrice&Order=1 Edytowane przez FK Czas edycji: 2009-12-30 o 18:26 |
|
|
|
#3853 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję ślicznie za szybką odpowiedź
Kiedyś przegladałam ofertę tego sklepu, ale nigdy pod tym kątem, dlatego nie skojarzyłam, że tam może być.
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gdzie najlepiej kupić miękki drucik posrebrzany do pierwszych prób z owijaniem??
|
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Cienki drucik posrebrzany jest na pewno miękki, więc gdziekolwiek... chociaż ja namawiam na kupno srebrnego.
Jak się od razu pracuje w srebrze, to się człowiek bardziej stara. |
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Na forum przeczytałam, że lepiej najpierw z posrebrzanym poćwiczyć. Mam jakiś 0,25 ale sztywny jest i źle się z nim pracuje, ale w takim razie może kupię faktycznie srebrny.
|
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
A może któraś z Was widziała podobny karabińczyk ze srebra?
I taki grubszy łańcuch najlepiej też ze srebra ale nie koniecznie. |
|
|
|
#3860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
caly stelaż byl ze srebra wiec cena za tiare wyniosła 250zł Klientka miała wyjątkowy model ze szlachetnych surowców i uznała ze warto zapłacic http://img683.imageshack.us/img683/6629/tiarap.jpg |
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
ło rany, mnie też czeka zrobienie tiary na ślub (srebro, plus kamienie księżycowe, w stylu elfio-celtycko-pogańskim
) dla mojej bliskiej koleżanki.Co gorsza chce do tego kolczyki i wisiorek, a budżet ma 600 zł... (jakbym to robiła tak o, to za samą tiarę zawołałabym z 1600, jak nie więcej...) Narobię się jak głupia, a zarobić nic nie zarobię, jeśli nie dołożę. Inna sprawa, że to taka wyjątkowa okazja, więc potraktuję to jako prezent dla niej.A wracając do tematu - szukam maksymalnie dużej i ładnej brioletki oliwinu. Mogę też odkupić od kogoś jak coś. |
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam ładnego, dużego moonstona ;] Najlepiej markiza lub też owal... ale duży - nie schodzący poniżej 20 mm. Może być bez dziurki.
W skarbach jakieś były, ale skarby się "zmyły" na razie, a ja chcę na już - w sensie teraz zamówić. Ktoś ma propozycje?? Znalazłam fajny zestaw na etsy, ale koszt to ponad 70$, a ja z tego i tak potrzebowałabym 1 kamyk i nie wiem co zrobiłabym z pozostałymi 10 mniejszymi.... No chyba,że ktoś by był zainteresowany zakupem do podziału..... edit------- Właśnie patrzę,że zestawik jest dla kogoś zarezerwowany..... Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2010-01-01 o 20:55 |
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Podobne zapięcia widziałam w kadoro. A co do łańcucha - ten pierwszy to będzie rollo, pewnie jakiś najgrubszy..... Na allegro znalazłam 4 mm - nie wiem, może wystarczy taka grubość http://allegro.pl/item862980060_p_b_...ro_pr_925.html A w hopei jest taki, który ma oczko ponad 6 mm ale jest też mega drogi..... A ja już sobie kamyk księżycowy znalazłam w amberplanet :P Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2010-01-01 o 22:56 |
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie widzę tą cenę w kadoro...
Jak myślicie takie duże zapięcie nie będzie wyglądać komiczne do rollo 4mm? |
|
|
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
Szukam i szukam przekładek z 3 lub więcej dziurkami posrebrzane
(nie srebrne). Może wiecie gdzie moge je znależć. Znalazłam w jednym sklepie ale mają tylko 2 sztuki a to się nie opłaca zamawiać dla tak małej ilości. Chodzi mi o coś takiego jak na fotce . Edytowane przez MILA25* Czas edycji: 2010-01-02 o 01:53 |
|
|
|
#3867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Reverie1- jeśli chodzi o miedź i mosiądz zobacz w needbead
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
obywatelka planety Ziemia a ta dziewczyna mnie cisnęła, żebym jej tak z marszu powiedziała ile taka tiara bedzie kosztowała i czy sie zmieszcze w 100 zł... a ja głupia powiedziałam, że raczej tak. Dopiero potem siadłam, zaczęłam liczyć materiały i koszty i się złapałam za głowę. I ostatecznie powiedziałam jej, że za tą cenę mogę jej zrobić co najwyżej ozdobę do włosów na grzebyku (chociaż i tak za taka jak planuje zrobić powinnam wziąć ze stówę więcej). No cóż, jednym słowem dałam się zbajerować, bo robię jej naszyjnik cały z kryształków, kolczyki, plecioną branse i tą ozdobę - wszystko Swaroski i srebro i biorę za to 320 zł
I jestem na siebie zła, ze po raz kolejny zanizyłam cenę!! obywatelka planety Ziemia, a Twoja tiara jest śliczna, naprawdę bardzo mi się podoba.
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama pamiętam, jak robiłam dla przyjaciółki bizu na ślub. Na szczęście były to tylko kolce + delikatna bransa, ale miało być w złocie. Więc jak wszystko zamówiłam, to wyszło zdecydowanie więcej niż myślałam...... i to takie ilości,że myślę - a, zostaną jeszcze jakieś kawałki dla mnie..... no to sobie pomyślałam, bo ledwo mi starczyło ;] A w dodatku obiecałam,że nic za to nie zapłaci, bo i tak ma dużo wydatków ;] Ale co tam, raz nie zawsze :P No ale 320 zł za taki wieloelementowy komplet to lańsko Ci się należy :P Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2010-01-02 o 12:58 |
|
|
|
|
#3870 |
|
Raczkowanie
|
Wracając do tematu miedzianych półfabrykatów, to czy oprócz blachy i drutu istnieje coś wykonanego rzeczywiście z miedzi?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

dlatego lepiej dopytaj przed zakupem sprzedawcy, czy sprzedaje miedź, czy tylko miedziowaną tandetę!! Uważaj szczególnie na te produkty, które wyglądają jak "stara miedź".

Robić na tym plastikowym grzebyczku czy szukać metalowego??

jestem również
) dla mojej bliskiej koleżanki.Co gorsza chce do tego kolczyki i wisiorek, a budżet ma 600 zł... (jakbym to robiła tak o, to za samą tiarę zawołałabym z 1600, jak nie więcej...) Narobię się jak głupia, a zarobić nic nie zarobię, jeśli nie dołożę. Inna sprawa, że to taka wyjątkowa okazja, więc potraktuję to jako prezent dla niej.