|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
pytasz czy nie przez allegro
![]() nie ![]() byłam u siebie w mieście w sklepie i od razu kupiliśmy problemem był tylko kolor ja chciałam w zwierzątka a mąż w samochody
|
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Witajcie mamuśki
Zaniedbałam wizaż eh ale tyle spraw było na głowie i ja ciągle chodze niedospana. Co u nas Gabrys rosnie jak na drożdzach ale boje sie mu nowosci wprowadac kulinarne bo niewiem jak ??HELP. Maluszek przewraca sie z brzuszka na plecki z pleckow na brzuszek, jego nozki są juz o centymetr od znikniecia w buzi pozatym fajnie sie smieje jak go i całuje po polikach szyjce brzusiu i kołysze w strone mamy lub taty na rekach. ostatni wyczyn to podciaganie w lezeniu na brzuszku nog w taki sposob ze prawie maluch wyglada jak piesek i zaczyna sie troszke bujac. Z trzymaniem główki tez jest super niestety spanie jest w wozku dzis jednak walcze przynajmniej w dzien i usypiam w łóżku 1 raz cacy drugi duzo marudzenia i płaczu. A było wszystko kocyk mis picu i smok i głasianie po główce i po 30minutach dopiero padł. Ale i tak sie budzi po 30min wiec glasiu smok picku i dalej kima i tak max 2h drzemka wychodzi. Nie umiem go oduczyc jesc w nocy i tu tez prosze o rade HELPMy mamy dzis smutny dzien prababcia malutka odeszla. A tak wogole przyłączam siedo walki z KG moje sprzed swiat to 71kg teraz 73 a chciało by sie miec a czy bedzie niewiadomo 55kg. rzed ciążą było 62 grrrr pozdrawiam was wszystkie i niech dzieciacki wam sie zdrowo chowaja
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2010-01-02 o 16:30 |
|
|
|
#993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak dlugo jestes na diecie Dukana i ile schudlas? Z ciekawosci pytam. Cytat:
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym się od ręki nigdy nie zdecydowała , muszę zawsze podywagować . Trzeba było się uprzeć
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąż miał mocny argument - to w samochody było 50zł tańsze
|
|
|
#996 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() wspolczuje z powodu babci kurcze tak czytam o tym przewracaniu i zaczyna mnie to martwic....dzieci mlodsze o miesiac, poltorej sie przewrcacaja a moj nic dalej lezy jak kloda, no jedynie na bok sie wygnie i glowe do gory tez podnosi a tak to nic
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, no trzeba było tak od razu
![]() Cytat:
. Kilka razy zdarzyło Mu się z brzuszka na plecki, ale to było dawno, a teraz nic, nawet nie próbuje Mam nadzieję, że to się niebawem zmieni
|
|
|
#998 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mięsa jeszcze nie dodawałam,ale już myślałam popytać sąsiadów,bo co poniektórzy chowają kuraki i króliki,może by ktoś sprzedał takie swojskie Sklepo we mięso?-nie wiem-dumam nad tym .Do zupki dodaję oliwę z oliwek. Cytat:
Gratulujemy ząbków.Cytat:
![]() za Mateuszka,żeby nic złego się nie przypałętało.No Cytat:
My już wreszcie po kolędzie.Kurde,zła byłam jak nie wiem-tak się wydawało że wszystko pójdzie szybko,a ksiądz jak wlazł do sąsiada tak siedział półtorej godziny w efekcie czego przesunąła się nam zupka i dziecko zasnęło mi na rękach.Ksiądz stwierdził,że kawał chłopa z Bartosza i pyta czy chodzimy po dworze,bo trzeba dziecko hartować,baa bo ja przecież o tym nie wiem.Idę podkręcić trochę grzejniki,bo coś temperatury do kąpania nie mam. |
|||||
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście to:
http://www.onet.tv/zalozyl-sie-ze-za...8,1,klip.html#
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też zachowuje się, jakby już za chwileczkę, już za momencik miał z głodu umrzeć ![]() Co tam rady teściowej, nawet ksiądz swoje 3 grosze musi wtrącić
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja się żegnam
dziecko mi się zbudziło i płacze ![]() ale tak rozdzierająco
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eleeri Mati śpi w śpiworku, prawda? Jaki masz, tzn. jak się rozpina? Ja mam jeden z Lidla, rozpina się przez środek i średnio mi się to podoba, bo w nocy trzeba rączki wkładać w otworki, drugi mam z Motherhood, ten rozpina się cały wkoło, ale jest za cienki na noc. i szukam drugiego na noc
|
|
|
#1003 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ładnie Mati przybiera.Typowy facet ![]() Przykro mi z powodu śmierci prababci ![]() Cytat:
już przerabialiśmy ten temat.Przyjdzie i pora na MarcelkaCytat:
|
|||
|
|
|
#1004 | ||||
|
celebriti
|
Cytat:
no wlasnie moja wanna to troche wieksza jak brodzik a w lazience jak dam na kafle wanienke to sama nie wejde. trudno zalewam pokoj dalej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ugotowalam te zupe, zjadla choc to na wyrost stwierdzenie ![]() moze zadam glupie pytanie, ale czy u was poczatki karmienia stalym pokarmem wygladaly tak że wiekszosc zupy (zrobilam dosc gesta taka papę) byla na sliniaku, na podlodze na brwiach ![]() to juz 5 podejscie z jablkiem lub zupa i raczej podaje w kwestii zapoznania smaku bo po tym jest standardowa butla, ona nic z tego nie zjada... ile waszym zeszlo by normalnie zjadly? czy moze ja tak tylko papram dzieciaka?
|
|
|
#1005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczyny za pocieszenie
![]() ale dodam, ze za to Marcel jak jest w lezaczku to sam sie podnosi do pozycji siedzacej i chwile tak siedzi - ostatnio sie nauczyl ![]() moj tez dzisiaj maruda, budzi sie z placzem co chwila
|
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja oczywiscie nie morsowalam ciekawie to bylo zrobione bo sauna byla przy samym jeziorku wiec jak mocno byli nagrzani to myk do wody i z powrotem do sauny juz od samego patrzenia na nich bylo mi tak zimno ze szok brrr ![]() jeziorko przy lasku po morsowaniu ognicho, kielbaski i do domku niby u nas tylko -4 ale zmarzlam niesamowicie a dzien rzeczywscie milo minal ![]() Cytat:
w dzien tez sie nie dopomina jedzenia, jak przychodzi pora to jej po protu robie i zjada ja na spacery chodze codziennie, niezaleznie od tego czy pada snieg czy nie ale ja tez wychodze nawet jak jest -17 ale jako jedyna chyba z Was ![]() dzieki bylo bardzo milo lece nadrabiac dalej myslalam ze wiecej cytatow zaznaczylam hmmm
|
||
|
|
|
#1009 | |||
|
Zakorzenienie
|
zjadł cyca i grzecznie bawi się rączkami
nie wiem co mysleć ![]() Cytat:
szelki na napy, także jak młody śpi to jestem w stanie go ubrać w śpiwór bez budzenia aha i pod pachami też mam napy, zapinałam je jak mały był mniejszy żeby nie miał takich wielkich otworów pod pachami ![]() Cytat:
taa widziałam ja takich zboków ![]() ale dużo ich widziałam w Częstochowie w parku pod kościołem ![]() Cytat:
na początku myslałam że będzie gorzej
|
|
|
#1010 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez czasem tak bywa usiadz i odpocznij, musisz miec sily dla Aneczki Cytat:
![]() ja codziennie po kilka razy sprawdzam i jeszcze nic nie czuje a swoja droga dentinox tez u nas nie pomaga, juz o tym wspominalam Cytat:
moja tez od jakiegos czasu strasznie marudna jak jestem z nia caly dzien sama to ciezko mi ona jeczy, marudzi, steka, nie wiem co jej jest czasem nawet rece sa beeee Cytat:
z placzem Zuzia budzi sie czasem w dzien i tez nie wiem co jej moze cos jej sni? moze cos ja boli? Cytat:
za wynikimam nadzieje ze nic nie wyjdzie wiadomo po kim Kubus taki sliczny ![]() moj zieciunio ![]() lece czytac dalej
|
|||||
|
|
|
#1011 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kobieto, skad sa niska samoocena?? Jestes sliczna dziewczyna, zgrabna i w dodatku niezwykle miłą. Cytat:
![]() ![]() Przepraszam, nie mogłam sie powstrzymać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez nie cierpie na widzie, zdecydowanie lepsza jest na mleku. Cytat:
![]() Jak pada gesty snieg to siedzimy w domu. Cytat:
U nas ok, tylko wczoraj miałam dzien "rodzinny", wieczorem ogladałam film i jakos nie było czasu włączyc kompa. Cytat:
|
|
|
#1012 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, ja tez myslalam o kinie, ale kawałek wiec chyab sobie odpuszcze
A ja nie chodze jak sypie, nie mam za bardzo warunkow, nie mam zadnego chodnika i po jezdni z wozkiem nie lubie, troche sie boje bo duzy ruch, jak jest ładniej to poboczem daje rade, chociaz wozek upackany wtedy ![]() Cytat:
![]() dalej mu na spaniu obcinasz? ja bym nie dała rady, młody by sie zaraz obudziła ja tez mam powódz, Zuza pucuje i rekami i nogami ![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe czemu ![]() Temp nie jest wysoka, dopiero jakby było 38 to bym sie martwiła, a co do pampersa to sprawdzaj kolejne i jak tak bedzie dalej to chyba jednak zrob badanie Cytat:
Cytat:
![]() to moze i ja sprobuje z dietka za 3 tyg do pracy wracam Cytat:
![]() przykro mi z powodu prababci powodzenia w walce z kg Cytat:
moja tez probuje siadac sama. łapie za uchwyty bujaka i siada ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KINGI I MARTYNKI
|
|
#1013 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niebawem i Wasi mezczyzny zaskocza mamusie Zuzia tez pewnego dnia zrobila nam niespodzianke poza tym juz pare razy o tym pisalysmy ze kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie przytulam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Marcelkaco jest dzis z naszymi dzieciaczkami? ![]() nadrobilam Was chyba zaraz sie okaze
|
||||||
|
|
|
#1014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Owoce to moge w ogole bez slinika podawac, nic nie uroni, a zupka to roznie, bo pierwsza lyzke bada co mama daje, mieli języikiem wypluwa i namysla sie czy bedzie jesc Najczesciej dyskutuje wlasnie przy zupce, bo przy owocach nie ma czasu.Sloik-buzia,sloik-buzia, a jak chwila przerwy to wlacza syrene ![]() no ja wczoraj chyba pisalam ze moja tez tak zaczela robic
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam ale zapomnialam
![]() wszystkiego najlepszego dla Kingusi i Martynki, duzo zdrowka i 100 lat
|
|
|
|
#1016 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Doczytałam Cytat:
![]() A jakiś namiar na śpiworek? ![]() Cytat:
![]() W dzień też Kuba budzi się z płaczem, właśnie mam takie wrażenie, że coś złego Mu się przyśniło , ale żeby tak często ![]()
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko zjadło ze smakiem pół słoiczka jabłka z kaszką
a już się bałam że nie zje dzisiaj glutenu bo obiadek pies wszamał ![]() a swoją drogą jak myślicie, jak dziecko nie zje jeden lub kilka dni glutenu to trzeba całą akcję 2 m-cy zaczynać od początku ? czy nic się nie stanie ? nic dodać nic ująć
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja juz w -17 nie wyjde na bank, bo to juz nie jest hartowanie, a mozliwosc ze przy tak niskiej temp obkurcza sie od zimna oskrzela i bedzie ambaras.Z reszta sama nie mialabym przyjemnosci. Do -10 wychodze Cass a ty sedzilas watek marcowek? jeju ile te kobietki zrzucily, po 15,20 kilo...jednak mozna... Wiesz moze jak dlugo ze soba walczyly? No nie wiem czy do lipca wytrwam, przeciez to pol roku ![]() no ale kg sporo, to ładnie by sie moglo rozlozyc w czasie. Dzis leci fajny film o 21 na tvn jestes niemozliwa...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety nie pomogę ![]() śpiworek kupowałam na allegro juz bardzo dawno temu, chyba nawet byłam wtedy w ciąży mój też budzi sie z płaczem ![]() no to chyba nic groźnego, skoro więcej dzieci tak robi ![]() idę we wtorek do pediatry to się spytam
|
|
|
#1020 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Ci za miłe słowa Cytat:
![]() Cytat:
Ja wolę wyciągać ze śpiworka, tak jest wygodniej. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Moim zdaniem nie trzeba od początku. Cytat:
Cytat:
![]() Zapytaj, bo moja to i tak nic sensownego nie powie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

, trudno. Kupowałaś "stacjonarnie", tak?

i tu tez prosze o rade HELP
, muszę zawsze podywagować 

Sklepo we mięso?-nie wiem-dumam nad tym
.Do zupki dodaję oliwę z oliwek
za Mateuszka,żeby nic złego się nie przypałętało.
w efekcie czego przesunąła się nam zupka i dziecko zasnęło mi na rękach.Ksiądz stwierdził,że kawał chłopa z Bartosza i pyta czy chodzimy po dworze,bo trzeba dziecko hartować,baa bo ja przecież o tym nie wiem.

już przerabialiśmy ten temat.Przyjdzie i pora na Marcelka
. I to blisko trzeba siedzieć, na wyciągnięcie ręki 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)