|
|
#1982 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
kashha i lazurowa trzymam za Was kciuki i zycze duzo wytrwalosci. A co do zrywania kontaktu, to czasem jest to najlepsza metoda. Wszystko oczywiscie zalezy od konkretnej sytuacji, ale mysle ze obydwie teraz powinnyscie sie kierowac tak, zeby jak najmniej sie denerwowac.
Fajnie, ze sylwester Wam sie udal My siedzielismy sami w tym roku, tak sytuacja wyszla. W zeszlym roku szalelismy w tlumie ludzi na Times Square ![]() Cos nam watek spowolnil sie troche, mam nadzieje, ze czesc dziewczyn nie zrezygnowala, tylko odpoczywaja w ten dlugi weekend
|
|
|
|
#1984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem ostatnio bardzo słaba. Nie umiem spać w nocy, odsypiam w dzień. Przez co jestem rozdrażniona i wszystko mi przeszkadza. Dobrze, że do pracy chodzę teraz tylko wtedy kiedy mnie potrzebują. Nawet nie mam siły żeby posprzątać w pokoju. 5.01 mam wizytę u ginka i już chciałabym wiedzieć czy wszystko w porządku. |
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
ja teoretycznie jestem ale caly czas zabiegana w pn TZ znowu wyjezdza wiec pewnie bedzie mnie wiecej lazurowa to spanie w dzien a nie w nocy i rozdraznienie to uwierz mi calkiem normalna sprawa w I trymestrze
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja znów płaczę. Rozmawiałam z byłym przez telefon. I głupia zapytałam czy za mną tęskni, a On powiedział "żadna odpowiedź tutaj nie jest dobra. Jak powiem tak to narobisz sobie nadziei, a jak powiem nie to znów będzie płacz."
Czasem mam takie pomysły, że lepiej byłoby zerwać kontakt. Ale nie potrafię. Tylko On mnie tak dobrze zna. Tylko On jest moim przyjacielem. I tylko On ma dla mnie czas. Narobiłam w życiu głupot ale czy nie zasługuję na to żeby dać mi szansę? Jedną jedyną. Tak bardzo potrzebuję żeby mnie przytulił. Powiedział, że będzie dobrze. Ale przecież nie będę Go błagać... |
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mysle kochana ze musisz dac Wam troche czasu ze on musi wszystko "przetrawic" nie placz bo odbija sie to na dzidzi
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, że płacz nie jest wskazany dla dziecka ale czasem po prostu nie wytrzymuję. Kiedy jest mama obok jest łatwiej, bo przytuli, popłacze ze mną. A teraz jej nie ma. Będzie dopiero po 22giej.
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
bajka1807 niezawsze pearlania dziekuje za pomoc.. a duzo tej krwi pobiora bo ja mama bardzo kruche i slabo-widoczne zyly i mysl o 10 wkluciach mnie mierzi...
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi jak pobierali to byly to trzy fiolki ale akurat pielegniarka byla bardzo sprawna bo tez mam bardzo kiepskie zyly dziewczyny jaka ja mam ochote od kilk dni na lody non stop bym je jadla dzisiaj kupial dwa pudelka jedno truskawkowe a drugie waniliowe z calymi orzechami mniam ![]() tak doszlam do wniosku ze zadnych blizniakow u nas w watku nie ma moze jeszcze ktoras z seirpnioweczek bedzie miala
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa kochana, musisz wziasc sie w garsc i pokazac bylemu ze mozesz dac sobie bez niego rade bo jestes silna. dziewczyny maja racje ze musi on przetrawic sytuacje, uwierz, ze sama jak bys byla na jego miejscu sadze ze tak samo bys postepowala. ale trzymam kciuki zeby bylo po twojej mysli.
martucha mi do takiej ilosci badan najpierw krew sciagala zwykla strzykawka pozniej wstrzykiwala do fiolek. ja tez mam slabiutkie zyly dlatego zalatwiala mnie zwykla strzykawka i sciagnela 3/4 jej pojemnosci. anoxa co do lodow to ja wyslalam po nie dzisiaj tż. zjadlam ogromniasta porcje z bita smietana i polewa truskawkowa pozniej zagryzlam ogoreczkami i na koniec zjadlam pomaranczke to sie nazywa mieszanka hehehe jestem juz niemal pewna ze to bedzie chlopiec .... od 3 dni mam nieodparta chec na cos kwasnego.
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-01-02 o 19:22 |
|
|
|
#1993 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie raz bedziesz miala jeszcze taka chwile zwatpienia. w takich momentach najlepiej jak bedziesz miala przy sobie swoich bliskich ktorzy gotowi sa cie wspierac. wiem ze latwo jest mi pisac cos takiego bo nie moge postawic sie w twojej sytuacji. ale uwierz ze jak zobaczysz szkraba na usg nabierzesz sily ktorej teraz ci brakuje. spojrz na to w ten sposob ze pelna rodzina nie zawsze jest szczesliwa. a wtedy wychodzi tak naprawde na to samo - jedna i druga kobieta wychowuje dziecko samotnie bo tatus ma je generalnie gleboko w powazaniu. teraz jest ci strasznie ciezko, bo to poczatki. i nie mysl w ten soposob ze w takich momentach jak opisujesz zawsze bedziesz sama bo tak na prawde nie wiesz co przyniesie ci nowy dzien ... cierpliwosci |
|
|
|
|
#1996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie mam zadnych zachcianek:/ atym bardziej nie na lody,jedyne co lubvie ale to od zawsze to bialy ser.
lazurowa głowa do gory nie mozesz teraz myslec negatywnie bo na dzidzie tez to wplywa. |
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a mnie dzisiaj piersi mocno bola az takie gorace sa i do tego swedzi mnie skora na brzucholku
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2000 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Jak tam się czujecie w nowym roku? ja dzisiaj pół dnia przespałam no i sie oczywiście wyspałam i teraz będę buszowała po necie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też się gubie, nie jestem na bieżąco, bo nas za dużo, poza tym ciąże mają dużą rozbieżność wiekową... anoxa ja tak jak itakasia poroniłam samoistnie i nie bylam czyszczona i bylam pod kontrola powiem Wam, że po moim poronieniu (w maju tego roku) przy tej ciąży myśle tylko o tym czy wszystko jest ok. czy donosze ciaze, czy dzidzia bedzie zdrowa itd. jak czuje ze cos ze mnie leci (najczesciej to sluz) od razu lece do wc w nerwach czy to nie plamienie... chcialabym juz byc w 4 msc Czarny Elfie nie przejmuj sie bo tak czasem bywa i to wcale nic nie znaczy, niedlugo sie pozbierasz i znow zajdziesz w ciaze ![]() justynacz80 na mdłości dobre są sucharki. ja chodze do pracy mimo ze mnie meczy. po prostu staram sie miec ze soba buteleczke wody i sucharki Dziewczyny a gdzie mozna podejrzec liste ? I jak sie do niej zapisac?? |
|
|
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
ostatnia @ miałam 05.10.09 czyli tak samo jak ty anoxa
Prosze wytłumaczcie od czego skrótem jest TZ. Ja uwazam, że tatusiowi trzeba dać szanse, może jak poczuje ruchy, albo jak zobaczy maluszka podobnego do siebie to zmadrzeje. Ja ojcu mojego syna dałam czas. Głupek nie dorósł do tej roli nawet teraz, tak bywa, a syn ma już 12 lat. Ale na pocieszenie powiem, że jak mały miał 4miesiące to znalazł się chłopak, który pokochał mnie i małego bardziej niż niejeden "prawdziwy tatuś". Głowy do góry, będzie dobrze. Każdy czasem w nerwach gada głupoty i wcale tak nie myśli, a potem trudno to odplątać. Dajcie im szanse. Buziaki |
|
|
|
#2003 |
|
Rozeznanie
|
my z mezem bylismy na pierwszych zakupach
wszystko takie fajne ze chcialo by sie kupic pol sklepu, szkoda ze jeszcze nie wiemy jaka plec, ale dlatego zaczelismy od neutralnych ubranek a pozniej juz dokupimy w odpowiednim kolorze a neutralne zawsze pozostana dla drugiego mamy juz 5 body i 2 reczniki (z kapturkami na glowke) z 2 maciupkimi myjkami ja wogole nie nie wiem ile czego kupowac![]() czy wasi mezowie tez sledza to forum? bo moj zaglada na biezaco a jak mu powiedzialam zeby sobie znalazl wlasne forum to mi odpowiedzial ze przeciez musi sie doksztalcic
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Krwi mi sciagneli dokladnie 6 fiolek, pod proznia wiec tylko fiolki wymieniala i nie wkuwala sie kilka razy
![]() TZ to skrot od towazysz zycia. Moj tz nie zaglada wogole na zadne fora ogolnie uwaza, ze ma czas jeszcze i wszystkiego sie nauczy sam badz w szkole rodzenia. On wogole nie czuje, ze bedzie ojcem i jakos ma wiekszy dystans niz ja, ale nie martwie sie tym bo wiem, ze to sie zmieni jak tylko zobaczy dzidzie juz po usg pierwszym zaczal przezywac, ale pozniej zapomnial :/ |
|
|
|
#2005 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysmy liczyli na blixniaki ale lekarz na usg znalazl tylko jedno serduszko ... Cytat:
<My liczymy na córcię ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja na poczatku miałam smaki na kwach i ocet a teraz same słodkości mi w głowie, pomidory i buraki
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
ja w pierwszej to wciaz jadlam, wazne ze jedzenie, egal co ale glownie mieso, wedliny i chcialo mi sie piwa wiec musialam se chociaz powąchac :P i jest synus a w tej nawet na mieso patrzec nie moge bo mnie unosi :/
|
|
|
|
#2008 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzy razy próbował nawet coś tu napisać z mojego nicku ale nie wiedział jak zacząć i w ogóle . powiedziałam mu żeby nawet zarejestrował się na wizażu i założył wątek tatusiowy bo niestety tutaj takiego nie ma a szkoda Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio obudziłam się w nocy i naszła mnie taka ogromna ochota na sałatkę sezonowa (kapusta pekińska, ser feta, pomidor, ogórek) normalnie leżałam na tym łóżku i ślinotoku dostawałam ![]() Cytat:
Mój mąż za to bardziej przeżywa moją ciążę niż ja, codziennie wieczorem siada przed kompem i przegląda strony internetowe o ciąży, o niemowlętach, rady dla tatusiów i wizaż oczywiście. Poza tym zawsze jak gdzieś jedzie kupuje mi mnóstwo owoców "bo mają witaminy i są zdrowe" itp. Kochany jest! Ja we czwartek idę na usg przesiewowe, chciałbym bardzo żeby wszystko było w porządku Denerwuję się już na samą myśl. Cytat:
ja na przykład mam ochotę na wszystko po kolei, raz na kwaśne raz na słodkie.
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym bardzoooo chciala dziewczynke, ale sie nie nastawiam na nia w ogole bo jakos mam nieodparte uczucie ze to bedzie chlopiec. jeszcze dzisiaj snilo mi sie ze urodzilam chlopca... ale czarnego
chyba wszystko przez to ze sie wczoraj naogladalam filmow o Afryce ja mam we wtorek usg, tez sie stresuje chociaz nie jest to jeszcze przesiewowe... w ogole cos czuje ze cala ciaze bede panikowac czy wszystko dobrze z dzidziolkiem. gdyby nie te sporadyczne plamienia to chyba nie mialabym takich mysli. ale niestety duphaston i luteina przypominaja mi o wszystkim |
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mysl kochana caly czas o tym co zle bo to wam nie sprzyja wiem ze latwo powiedziec ale sama przeszlam przez ciaze obumarla i czasem sie zamartwiam choc bywa juz lepiej moze popros ginka o luteine? ja caly czas biore w razie "w" liste mozesz podejrzec na pierwszej stronie a zeby sie do niej dopisac napisz do farminki (znajdziesz ja na pierwszej stronie) najlepiej na priv podaj jej swoje imie wiek date ostatniej @ i termin porodu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

My siedzielismy sami w tym roku, tak sytuacja wyszla. W zeszlym roku szalelismy w tlumie ludzi na Times Square 

pozniej zagryzlam ogoreczkami i na koniec zjadlam pomaranczke

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
Ostatnio obudziłam się w nocy i naszła mnie taka ogromna ochota na sałatkę sezonowa (kapusta pekińska, ser feta, pomidor, ogórek) normalnie leżałam na tym łóżku i ślinotoku dostawałam