|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV
Kobietki, ja już w ciąży przytyłam 11 kilogramów!
![]() ![]() ![]() Co do porodu, to bardzo chciałabym, żeby TŻ był przy mnie ![]() TŻowi nie chodzi o to, że mógłby poczuc do mnie obrzydzenie czy coś w tym stylu, tylko boi się tego, że będzie musiał patrzeć na moje cierpienie i nie będzie mógł mi w nim ulżyć. I tak nawiązując do tego, co mówiła Marta, każdy z nich pewnie chciałby nam oszczędzić tego bólu, gdyby tylko mógł. Tylko, że natura tak to wszystko zaaranżowała, że jedynie my kobiety możemy ulżyć ukochanym mężczyznom i nie zmuszać ich do oglądania cierpień swojej żony ![]() Martuś, "Chińczyka dla ludzi" nie było, bo moja koleżanka nie pozwoliłaby sobie na takie powtórki z rozrywki ![]() ![]() ![]() Ktosiu, powodzenia w spełnianiu noworocznych postanowień ![]() ![]() Ja postanawiam...urodzić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym lubiłam ogromnie bajki Hanna-Barbery ![]() ![]() ![]() kasiuher, trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Piękne wyznanie ![]() Wow, ktosiu, Ty to jesteś wyjątkowa ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- diya1983, witaj ponownie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zakorzenienie
|
Rybulka teraz tez Ci sie te orzeszki pomylily
![]() ![]() ![]() ![]() anulka albo ciaza, albo mozg CI plata figle neizle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
helloł
![]() zgadzam się w 100000000000000 % moj TZ nie chcialby byc przy porodzie i ja tez bym tego nie chciala. i to wclae nie znaczy ze nie jestesmy ze soba zwiazani mozno albo ze sie nie kochamy...i wcale nie znaczy ze TZ nie jest dla mnie troskliwy i czuly itd.....Jakby tak mierzyc tym milosc do siebie to znaczy ze 20 lat temu malzenstwa sie w ogole nie kochaly i faceci mieli wszystko w d... bo porody rodzinne nie istanialy jeszcze ![]() nie pamietam czy skladalamm Wam noworoczne zyczenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tylko nie rozumimem jesli jakis facet mówi, ze nie chce byc przy porodzie, bo potem by sie brzydził własnej zony ![]() a ja sie najadłam Tiramisu i mi teraz przesłodko Rybulko ooo proszę 11 kg. super, ze tylko brzuszek i twarz ci tyje . każda kobietka tak by chciała. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny po raz pierwszy w nowym roku
![]() ja sie lenie, znowu mam zawalone zatoki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
oo kurcze, współczuje.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 | |
Zakorzenienie
|
ciesze sie ze wiekszosc z was sie ze mna zgadza to nie chodzi o wyznawanie milosci tym ze tam stoi a psychiczne "zdolnosci" nas obojga... my powiedzielismy ze nie i tyle...
![]() Cytat:
![]() anulka nic nie chce mowic ale zrob test moje ciazowe miesiaczki tez byly skromne a ja je lekcewarzylam... zrob dla walsnego spokoj teraz a potem jak sie nie pojawi okres....
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Wtajemniczenie
|
ale dyskusja się zrobiła
![]() mój tż na poczatku nie chciał byc przy porodzie ale jego brat opowiedział jak to wszystko u niego wyglądało, tzn. jest taki parawan który wszystko zakrywa nawet kobieta nie widzi co z niej tam wypływa, facet stoi przy głowie , albo siedzi z boku na krześle i trzyma za rękę, raczej lekarze nie pozwalają patrzeć co kobiecie wypływa z krocza przy najmniej tak jest u mnie potem przecina pępowinę lekarz mu pomaga ale tż dalej nie widzi kobiety krocza . przy rodzeniu łożyska wychodzi potem zszywają i koniec. Jesli facet sam nie spojrzy to nikt go do tego nie zmusi. Przeważnie lekarze nie pozwalają tam zaglądać zresztą jak mogą coś zobaczyć jak lekarz, położna , pielęgniarka , musiał by im przeszkadzać i [przez plecy patrzeć. także kwestia porodów rodzinnych to indywidualna sprawa każdej pary. Jesli mój tż by nie chciał dalej to ja bym go nie zmuszała do tego absolutnie, ale napewno poprosiłabym mamę albo psiapsiółkę jeśli żadna z nich jednak by nie chciała to cóż musiałabym być sama. Tylko ja tak bardzo się boję że chyba nie dałabym rady sama, może mi sie wydaję ale mam takie wrażenie, ale czas pokaże jak to wszystko będzie. narazie jest ok nie wiem kiedy to się zacznie , ale trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok, a napewno pomożecie będąc ze mną myślałami
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie: bo chyba wyjdzie na to, ze za jakis czas mąz bedzie mi musiał farbowac włosy ![]() jakie farby do włosów polecacie?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaaaa rybulko leze brzucholem do gory leze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | ||
Zakorzenienie
|
bo moze się nie zorientowała?
![]() Albo się bali mówić wcześniej, bo np. ciąża zagrożona itp, a potem by im było przykro, jakby się wieść rozniosła, a coś nie wyszło... Cytat:
![]() Ani tym bardziej gości, którzy mówią, że brzydzą się żon po porodzie, bo przytyły, mają rozstepy i jakies inne dziadostwa. Czytałam kiedyś o parach, które się z tego powodu nawet rozwiodły ![]() Cytat:
![]() rozumiem, co czujesz, bo mi też często zatoki nawalają - masakra ![]()
![]() |
#2323 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kasiu ja nie wyobrazam sobie aby mąz stał z tyłu i patrzył na to wszystko (no wiesz tam przy kroczu) hehe. jedynie stanie obok (za mną) i trzymanie mnie za rękę, głowę. tylko to. kiedys na studiach miałam podstawy medyczne i tam dział ginekologii własnie o ciązy i porodach. i jest naukowo udowonione, ze jak mąz. chłopak, narzeczony trzyma cie za rękę podczas porodu, to mniej to wszystko boli. kobiety potrzebuja mniej znieczulenia i jest mniej cięć cesarskich. podobno takie porody rodzinne (ale mowa była o męzu a nie mamie, czy przyjaciółce, nie wiem jak z nimi to by wyglądało) bardzo pomagają kobiecie. ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę jednak, że warto wziąć pod uwagę zdanie tż w tej kwestii, bo dla niektórych mężczyzn obecność przy porodzie jest ważna, bo mają okazję od razu stworzyć z dzieckiem więź, widzieć jak ta kruszynka przychodzi na świat i uczestniczyć w tym w pełni. Cytat:
![]() Dlaczego tak myślisz? ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja siostra mówi, że gdyby nie obecnośc jej TŻ-a, to nie zniosłaby długiego i ciężkiego porodu (siedział z nią od rana do nocy w szpitalu, podobno nawet nie wyszedł nic zjeść) Cytat:
![]() Tylko wspólczuć kobietom, które na takich trafiają
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-02 o 18:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twoja siostra ma bardzo czułego i troskliwego męza. mój teraz mówi, ze tez taki będzie ![]() ![]() Martucha a ta farba z l'oreala to jakas konkretna seria?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo myślał, że znów się będzie ciągnęło kilkanaście godzin, jak poprzednio, i jak pojechał po 2 godz. od karetki do szpitala, to już było po wszystkim ![]() Siostra mówi, że jego mina, jak wpadł na salę i zobaczył ją bez brzucha - bezcenna ![]()
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
oo to bardzo szybko.
moja mama rodziła mojego brata 12 godzin dopiero jak jej powiedzieli, ze zaraz ją na cesarkę zawiozą to ze strachu od razu urodziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Noooo, zniewalająco wyglądam ![]() kasiuher ![]() Jestem z Ciebie dumna ![]() Ta Twoja grupa krwi mnie powaliła ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z loreal'a odradzam casting-zniszczyl mi wlosy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak pytam, bo ja tez zawsze u fryzjera to robiłam, a teraz chyba będę musiała sama ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze tylko tak samemu to ciezko kolor dobrac.Musisz uwazac ![]() Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2010-01-02 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
ryubulko ja mam też minus przy rh i moja siostra też, a to podobno bardzo rzadkie żeby mieć ujemny czynnik rh
![]() ![]() a co do siostry to myślę że początkowo nie wiedzieli (nieregularne miesiączki, a do tego waga mojej siostry) a później się bali powiedzieć ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a TZ zdradził ci kim jest ta dziewczyna?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Madzialenko ja znam nazwisko tego kolegi ale nie pasuje ono do żadnej dziewczyny w naszym wątku na nk. Nie będę więcej dociekać która to. Ale na bank kobieta tego kolegi bo tż coś wspominał że jego też wizaż czyta i w ogóle. No właśnie widzę że czyta
![]()
![]() |
#2337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz.. moze ona sie nie udziela na tym wątku, ale widziała przypadkiem twoje zdjęcie czy cos i tylko małpa podczytuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze bardziej mnie podkręcacie, jutro koniecznie zrobię test!! Będzie co ma być
![]() Martucha, jak Wam się mieszka na tym wynajmowanym mieszkanku? |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
wiele osób nie ma kont na nk..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.