Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-02, 16:34   #2311
Rybulka
Zakorzenienie

Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV

Kobietki, ja już w ciąży przytyłam 11 kilogramów! Wreszcie mam wagę adekwatną do mojego wzrostu Wszyscy, którym to mówią, patrzą na mnie, jak na idiotkę i pytają "Gdzie Ty masz te 11 kilo?". Rzeczywiście, urósł mi tylko brzuch i buzię mam okrąglejszą. Ciągle wchodzę w ciuchy dla ciężarnych w rozmiarze XS

Co do porodu, to bardzo chciałabym, żeby TŻ był przy mnie TŻ na początku był tym przerażony, ale widzę, że powoli dojrzewa do decyzji. W każdym razie, jeśli jednak stwierdzi, że nie chce być, to nie będę go zmuszać, bo to chyba najgorsze, co mogłabym zrobić...
TŻowi nie chodzi o to, że mógłby poczuc do mnie obrzydzenie czy coś w tym stylu, tylko boi się tego, że będzie musiał patrzeć na moje cierpienie i nie będzie mógł mi w nim ulżyć. I tak nawiązując do tego, co mówiła Marta, każdy z nich pewnie chciałby nam oszczędzić tego bólu, gdyby tylko mógł. Tylko, że natura tak to wszystko zaaranżowała, że jedynie my kobiety możemy ulżyć ukochanym mężczyznom i nie zmuszać ich do oglądania cierpień swojej żony .

Martuś, "Chińczyka dla ludzi" nie było, bo moja koleżanka nie pozwoliłaby sobie na takie powtórki z rozrywki Swoją drogą, niesamowitą masz pamięć Leżysz grzecznie do góry brzuchem, jak Ci nakazałam?

Ktosiu, powodzenia w spełnianiu noworocznych postanowień
Ja postanawiam...urodzić No i przywrócić do życia mój pamiętnik! Aaa i jeszcze prawo jazdy muszę zdać

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
bo boskie są
Na niektórych się płakać chce, oglądając po latach...
Szkoda, że teraz już się takich nie robi...

A macie jakieś ulubione?
Ja uwielbiałam Chippa i Dale'a Do dziś o orzeszkach laskowych mówię "te od Chippa i Dale'a", bo mylą mi się z innymi orzeszkami

Poza tym lubiłam ogromnie bajki Hanna-Barbery Przede wszystkim Jetsonów i Scooby-Doo Do dziś czasem oglądam

kasiuher, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
(...)
tylko zastanawia mnie kwestia tabletek. mój gin powiedział, aby odstawic i od razu sie starac (nie czekac iles tam miesięcy) a co wasi mówią??
Ja skończyłam brać tabletki 0,5 roku przed ślubem, bo wiedziałam, że od razu po ślubie się staramy o maleństwo Słyszałam, żeby odczekać przynajmniej 3 miesiące. Nie zdecydowałabym się tak od razu...

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ja nie popieram tego by nie badać się wcale, ale nie przesadzajmy. Jeśli nie widzi się wcześniej jakiś przeciwskazań, prowadzi się w miarę zdrowy tryb życia, wcześniej nie było poważniejszych stanów chorobowych to raczej nie powinno się na siłe doszukiwać problemów, tylko działać w sprawie poczęcia
Taaaak, nie dajmy się zwariować

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
(...)
Dziewczyny cudownie jest byc Mamusia
(...)
Piękne wyznanie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Ja mam B Rh- a tż 0 Rh+
Wow, ktosiu, Ty to jesteś wyjątkowa

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
(...)
Ale masz piękny brzucholek!!
(...)
Dziękuję

Cytat:
Sama nie wiem, piersi mnie bolą, ale to raczej przed @, za 10 dni ma być, ale jakoś tak szybko nigdy mnie nie bolały. W ogóle ostatnia @ była taka krótka i skąpa, aż dziwne, 1 dzień normalnie a potem tylko plamienia.Czasami jest mi niedobrze, ale już nie mam pojęcia czy to tak z emocji i może za bardzo się tym przejmuję. Nie ukrywam, że troszkę bym się przejęła, chociaż chcę dziecko, ale tak myślałam za pół roku. Chciałam znaleźć pracę, schudnąć i porobić badania. Mąż mnie pociesza, że to byłoby cudownie i na pewno sobie poradzimy. Z drugiej strony ma rację. Ale też dziwne, bo my się zabezpieczamy ZAWSZE! ale tylko prezerwatywami, zawsze jesteśmy ostrożni, ale po tym Waszym przypadku to wariuję hehe

Myślę, że jeśli któraś kobieta nie chce męża przy porodzie to widocznie ma swoje powody i nie powinno się wg tego oceniać jak silna jest ich miłość i poświęcenie dla siebie. To nie ma nic z tym wspólnego. Wydaje mi się, że nie wszyskie kobitki zrozumiały Martuszkę.
Anulko, mnie też bolały piersi i myślałam, że to przed okresem Tyle, że nigdy przedtem nie były aż tak wrażliwe To, co opisujesz może być ciążą Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
(...)
A co do widoku krwi to moj Tz juz po kilku dniach sprawdzal czy mi sie wsyztsko goi :P
Mój pewnie też tak będzie robił

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

diya1983, witaj ponownie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
(...)
Nie umiem nic znalezc do ogladanie na tv i ogladam na necie 6 serie Gotowych na wszystko...
A ja powoli kończę 5 serię Uwielbiam te wariatki z Wisteria Lane
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 16:46   #2312
kliwia
Zakorzenienie

Rybulka teraz tez Ci sie te orzeszki pomylily od chpa i daila sa o. ziemne

anulka albo ciaza, albo mozg CI plata figle neizle
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 16:50   #2313
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Rybulka teraz tez Ci sie te orzeszki pomylily od chpa i daila sa o. ziemne (...)
Widzisz? Nie mam do tego głowy
Stary 2010-01-02, 16:50   #2314
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

helloł

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
zgadzam się w 100000000000000 %
moj TZ nie chcialby byc przy porodzie i ja tez bym tego nie chciala. i to wclae nie znaczy ze nie jestesmy ze soba zwiazani mozno albo ze sie nie kochamy...i wcale nie znaczy ze TZ nie jest dla mnie troskliwy i czuly itd.....Jakby tak mierzyc tym milosc do siebie to znaczy ze 20 lat temu malzenstwa sie w ogole nie kochaly i faceci mieli wszystko w d... bo porody rodzinne nie istanialy jeszcze
nie pamietam czy skladalamm Wam noworoczne zyczenia Jesli nie to duzo szczescia i milosci i mniej klopotow Wam zycze
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 18:02   #2315
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
a ja bym tam nie chciała być przy porodzie siostry potem bałabym się swojego a przy okazji to moja siostra nam obwieściła że jest w ciąży i rodzi za 4 miesiące...swoją drogę w porę mówi
a co tak późno??
Cytat:
mi właśnie chodzi o samą obecność, trzymanie za rękę, czy za głowę (jak było z przypadku mojej siostry, której to bardzo pomogło) Ale są pary, które tego nie chcą - ich sprawa.
ja bym bardzo tego chciała. ale to sprawa indywidualna każdej pary.
ja tylko nie rozumimem jesli jakis facet mówi, ze nie chce byc przy porodzie, bo potem by sie brzydził własnej zony nie rozumiem tego. a wiem, że są takie przypadki.

a ja sie najadłam Tiramisu i mi teraz przesłodko

Rybulko ooo proszę 11 kg. super, ze tylko brzuszek i twarz ci tyje . każda kobietka tak by chciała.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 18:12   #2316
agus87
Zakorzenienie

witam dziewczyny po raz pierwszy w nowym roku
ja sie lenie, znowu mam zawalone zatoki
Stary 2010-01-02, 18:18   #2317
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
oo kurcze, współczuje.

Stary 2010-01-02, 18:22   #2318
martucha84
Zakorzenienie

ciesze sie ze wiekszosc z was sie ze mna zgadza to nie chodzi o wyznawanie milosci tym ze tam stoi a psychiczne "zdolnosci" nas obojga... my powiedzielismy ze nie i tyle...

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Martuś, "Chińczyka dla ludzi" nie było, bo moja koleżanka nie pozwoliłaby sobie na takie powtórki z rozrywki Swoją drogą, niesamowitą masz pamięć Leżysz grzecznie do góry brzuchem, jak Ci nakazałam?
pamiec mam niesamowita to fakt.. tz sie smieje ze potraie mu cos z przed 2 latr przypomniec dokladnie co mowil.. nie mam pamieci wzrokowej a sluchowa a co do twoich kg to musisz pieknie wygladac

anulka nic nie chce mowic ale zrob test moje ciazowe miesiaczki tez byly skromne a ja je lekcewarzylam... zrob dla walsnego spokoj teraz a potem jak sie nie pojawi okres....
Stary 2010-01-02, 18:23   #2319
kasiaher
Wtajemniczenie

ale dyskusja się zrobiła
mój tż na poczatku nie chciał byc przy porodzie ale jego brat opowiedział jak to wszystko u niego wyglądało, tzn. jest taki parawan który wszystko zakrywa nawet kobieta nie widzi co z niej tam wypływa, facet stoi przy głowie , albo siedzi z boku na krześle i trzyma za rękę, raczej lekarze nie pozwalają patrzeć co kobiecie wypływa z krocza przy najmniej tak jest u mnie potem przecina pępowinę lekarz mu pomaga ale tż dalej nie widzi kobiety krocza . przy rodzeniu łożyska wychodzi potem zszywają i koniec. Jesli facet sam nie spojrzy to nikt go do tego nie zmusi. Przeważnie lekarze nie pozwalają tam zaglądać zresztą jak mogą coś zobaczyć jak lekarz, położna , pielęgniarka , musiał by im przeszkadzać i [przez plecy patrzeć.
także kwestia porodów rodzinnych to indywidualna sprawa każdej pary. Jesli mój tż by nie chciał dalej to ja bym go nie zmuszała do tego absolutnie, ale napewno poprosiłabym mamę albo psiapsiółkę jeśli żadna z nich jednak by nie chciała to cóż musiałabym być sama. Tylko ja tak bardzo się boję że chyba nie dałabym rady sama, może mi sie wydaję ale mam takie wrażenie, ale czas pokaże jak to wszystko będzie.

narazie jest ok nie wiem kiedy to się zacznie , ale trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok, a napewno pomożecie będąc ze mną myślałami
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 18:27   #2320
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ciesze sie ze wiekszosc z was sie ze mna zgadza to nie chodzi o wyznawanie milosci tym ze tam stoi a psychiczne "zdolnosci" nas obojga... my powiedzielismy ze nie i tyle...

a pewnie , ze to nie jest wyznanie miłosci. i nie mozna sie licytowac ze ten ją bardziej kocha, bo był z nią a ten mniej. kazdy sam decyduje co woli.

Dziewczyny mam pytanie: bo chyba wyjdzie na to, ze za jakis czas mąz bedzie mi musiał farbowac włosy a ja zawsze robiłam to u fryzjera. niestety tu nie chce isc do fryzjera a w Polsce nie wiem kiedy będę.
jakie farby do włosów polecacie??

Stary 2010-01-02, 18:29   #2321
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
a pewnie , ze to nie jest wyznanie miłosci. i nie mozna sie licytowac ze ten ją bardziej kocha, bo był z nią a ten mniej. kazdy sam decyduje co woli.

Dziewczyny mam pytanie: bo chyba wyjdzie na to, ze za jakis czas mąz bedzie mi musiał farbowac włosy a ja zawsze robiłam to u fryzjera. niestety tu nie chce isc do fryzjera a w Polsce nie wiem kiedy będę.
jakie farby do włosów polecacie??
loreal :P

aaaaaaaaa rybulko leze brzucholem do gory leze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-02, 18:30   #2322
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
a co tak późno??
bo moze się nie zorientowała?
Albo się bali mówić wcześniej, bo np. ciąża zagrożona itp, a potem by im było przykro, jakby się wieść rozniosła, a coś nie wyszło...
Cytat:
ja bym bardzo tego chciała. ale to sprawa indywidualna każdej pary.
ja tylko nie rozumimem jesli jakis facet mówi, ze nie chce byc przy porodzie, bo potem by sie brzydził własnej zony nie rozumiem tego. a wiem, że są takie przypadki.
ja też
Ani tym bardziej gości, którzy mówią, że brzydzą się żon po porodzie, bo przytyły, mają rozstepy i jakies inne dziadostwa. Czytałam kiedyś o parach, które się z tego powodu nawet rozwiodły
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

rozumiem, co czujesz, bo mi też często zatoki nawalają - masakra
Stary 2010-01-02, 18:38   #2323
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ale dyskusja się zrobiła
mój tż na poczatku nie chciał byc przy porodzie ale jego brat opowiedział jak to wszystko u niego wyglądało, tzn. jest taki parawan który wszystko zakrywa nawet kobieta nie widzi co z niej tam wypływa, facet stoi przy głowie , albo siedzi z boku na krześle i trzyma za rękę, raczej lekarze nie pozwalają patrzeć co kobiecie wypływa z krocza przy najmniej tak jest u mnie potem przecina pępowinę lekarz mu pomaga ale tż dalej nie widzi kobiety krocza . przy rodzeniu łożyska wychodzi potem zszywają i koniec. Jesli facet sam nie spojrzy to nikt go do tego nie zmusi. Przeważnie lekarze nie pozwalają tam zaglądać zresztą jak mogą coś zobaczyć jak lekarz, położna , pielęgniarka , musiał by im przeszkadzać i [przez plecy patrzeć.
także kwestia porodów rodzinnych to indywidualna sprawa każdej pary. Jesli mój tż by nie chciał dalej to ja bym go nie zmuszała do tego absolutnie, ale napewno poprosiłabym mamę albo psiapsiółkę jeśli żadna z nich jednak by nie chciała to cóż musiałabym być sama. Tylko ja tak bardzo się boję że chyba nie dałabym rady sama, może mi sie wydaję ale mam takie wrażenie, ale czas pokaże jak to wszystko będzie.

narazie jest ok nie wiem kiedy to się zacznie , ale trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok, a napewno pomożecie będąc ze mną myślałami

kasiu ja nie wyobrazam sobie aby mąz stał z tyłu i patrzył na to wszystko (no wiesz tam przy kroczu) hehe. jedynie stanie obok (za mną) i trzymanie mnie za rękę, głowę. tylko to.

kiedys na studiach miałam podstawy medyczne i tam dział ginekologii własnie o ciązy i porodach. i jest naukowo udowonione, ze jak mąz. chłopak, narzeczony trzyma cie za rękę podczas porodu, to mniej to wszystko boli. kobiety potrzebuja mniej znieczulenia i jest mniej cięć cesarskich. podobno takie porody rodzinne (ale mowa była o męzu a nie mamie, czy przyjaciółce, nie wiem jak z nimi to by wyglądało) bardzo pomagają kobiecie.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
ja też
Ani tym bardziej gości, którzy mówią, że brzydzą się żon po porodzie, bo przytyły, mają rozstepy i jakies inne dziadostwa. Czytałam kiedyś o parach, które się z tego powodu nawet rozwiodły
też takie rzeczy słyszałam. dla mnie to jest straszne. wiadomo, ze kobieta po ciązy sie zmieni fizycznie, ma rozstepy, utyje itp. nie wiem jak mzona powiedziec, ze juz go nie pociąga

Stary 2010-01-02, 18:39   #2324
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
niezgodze sie z toba.. tzn moj taki nie jest ja teraz leze a on chodzi kolomnie gotuje sprzata pierze pomaga przy nudnosciach sprzata lazienke jak sie przydazy... i wogole... wiec jest ze mna i stara sie pomoc jak moze.. ja wiem tylko ze tyymbardziej jak bedzie ze mna to raz moze sie przerazic dwa bedzie mu zle widziec jak cierpie bedzie chcial pomoc a niebedzie wiedzial jak zreszta do parcia oddychania tzrba troche sie zdyscyplinowac a on tego niezrobi co innego moja siostra... ja mowie tylko o moim przypadku nie mowie ze w kazdym sie to sprawdza... w moim opcja porodu z nim niewchodziw gre i wcale to nieswiadczy o tym ze jak bede chora to mi ne pomoze., bo juz teraz to robi
Wiesz, dla mnie to co innego jeśli kobieta nie chce, żeby facet był przy porodzie, niż jeśli sam facet mówi, że nie pójdzie, bo potem nie będzie miał ochoty na seks. Tylko taką sytuację opisywałam, bo to właśnie mi się nie podoba. Każdy ma prawo do własnych wyborów, także nikogo absolutnie nie oceniam.
Myślę jednak, że warto wziąć pod uwagę zdanie tż w tej kwestii, bo dla niektórych mężczyzn obecność przy porodzie jest ważna, bo mają okazję od razu stworzyć z dzieckiem więź, widzieć jak ta kruszynka przychodzi na świat i uczestniczyć w tym w pełni.

Cytat:
Sama nie wiem, piersi mnie bolą, ale to raczej przed @, za 10 dni ma być, ale jakoś tak szybko nigdy mnie nie bolały. W ogóle ostatnia @ była taka krótka i skąpa, aż dziwne, 1 dzień normalnie a potem tylko plamienia.Czasami jest mi niedobrze, ale już nie mam pojęcia czy to tak z emocji i może za bardzo się tym przejmuję. Nie ukrywam, że troszkę bym się przejęła, chociaż chcę dziecko, ale tak myślałam za pół roku. Chciałam znaleźć pracę, schudnąć i porobić badania. Mąż mnie pociesza, że to byłoby cudownie i na pewno sobie poradzimy. Z drugiej strony ma rację. Ale też dziwne, bo my się zabezpieczamy ZAWSZE! ale tylko prezerwatywami, zawsze jesteśmy ostrożni, ale po tym Waszym przypadku to wariuję hehe

Myślę, że jeśli któraś kobieta nie chce męża przy porodzie to widocznie ma swoje powody i nie powinno się wg tego oceniać jak silna jest ich miłość i poświęcenie dla siebie. To nie ma nic z tym wspólnego. Wydaje mi się, że nie wszyskie kobitki zrozumiały Martuszkę.
Aniu może to dzidziuś?

Cytat:
(...)
Wow, ktosiu, Ty to jesteś wyjątkowa
(...)
Dlaczego tak myślisz?

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ale dyskusja się zrobiła

Ja też słyszałam o tym, że facet stoi lub siedzi przy głowie kobiety także nie ma szans zobaczyć krwi itp, później tylko przecina pępowinę jeśli chce i wychodzi.
Stary 2010-01-02, 18:50   #2325
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

kasiu ja nie wyobrazam sobie aby mąz stał z tyłu i patrzył na to wszystko (no wiesz tam przy kroczu) hehe. jedynie stanie obok (za mną) i trzymanie mnie za rękę, głowę. tylko to.

kiedys na studiach miałam podstawy medyczne i tam dział ginekologii własnie o ciązy i porodach. i jest naukowo udowonione, ze jak mąz. chłopak, narzeczony trzyma cie za rękę podczas porodu, to mniej to wszystko boli. kobiety potrzebuja mniej znieczulenia i jest mniej cięć cesarskich. podobno takie porody rodzinne (ale mowa była o męzu a nie mamie, czy przyjaciółce, nie wiem jak z nimi to by wyglądało) bardzo pomagają kobiecie.
może dlatego, że mąż to przecież ta najukochańsza osoba na świecie W dodatku współtwórca tej małej istotki, która tak pcha się na świat.
Moja siostra mówi, że gdyby nie obecnośc jej TŻ-a, to nie zniosłaby długiego i ciężkiego porodu (siedział z nią od rana do nocy w szpitalu, podobno nawet nie wyszedł nic zjeść)

Cytat:
też takie rzeczy słyszałam. dla mnie to jest straszne. wiadomo, ze kobieta po ciązy sie zmieni fizycznie, ma rozstepy, utyje itp. nie wiem jak mzona powiedziec, ze juz go nie pociąga
dla mnie ktoś, kto mówi, że brzydzi się żoną po ciąży to nie jest facet dojrzały do ojcostwa. To palant o mentalności 18-letniego gnojka, dla którego liczy się tylko bzykanie ładnych panienek
Tylko wspólczuć kobietom, które na takich trafiają

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-01-02 o 18:56
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 18:54   #2326
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
może dlatego, że mąż to przecież ta najukochańsza osoba na świecie W dodatku współtwórca tej małej istotki, która tak pcha się na świat.
Moja siostra mówi, że gdyby nie obecnośc jej TŻ-a, to nie zniosłaby długiego i ciężkiego porodu (siedział z nią od rana do nocy w szpitalu, nawet nie wyszedł nic zjeść)

dla mnie ktoś, kto mówi, że brzydzi się żoną po ciąży to nie jest facet dojrzały do ojcostwa. To palant o mentalności 18-letniego gnojka, dla którego liczy się tylko bzykanie ładnych panienek
Tylko wspólczuć kobietom, które na takich trafiają
dokładnie, tylko współczuc takim kobietom.

a twoja siostra ma bardzo czułego i troskliwego męza. mój teraz mówi, ze tez taki będzie hehe zobaczymy w praktyce

Martucha a ta farba z l'oreala to jakas konkretna seria??

Stary 2010-01-02, 18:58   #2327
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

a twoja siostra ma bardzo czułego i troskliwego męza. mój teraz mówi, ze tez taki będzie hehe zobaczymy w praktyce

za to mój szwagierek na drugi poród się... nie załapał
Bo myślał, że znów się będzie ciągnęło kilkanaście godzin, jak poprzednio, i jak pojechał po 2 godz. od karetki do szpitala, to już było po wszystkim
Siostra mówi, że jego mina, jak wpadł na salę i zobaczył ją bez brzucha - bezcenna
Stary 2010-01-02, 19:07   #2328
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oo to bardzo szybko.
moja mama rodziła mojego brata 12 godzin dopiero jak jej powiedzieli, ze zaraz ją na cesarkę zawiozą to ze strachu od razu urodziła hehe

Stary 2010-01-02, 19:19   #2329
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Rybulko ooo proszę 11 kg. super, ze tylko brzuszek i twarz ci tyje . każda kobietka tak by chciała.
Chyba będę musiała sobie zostawić coś z tych kilogramów po ciąży, bo tyle, ile już się komplementów nasłuchałam, nie zliczę

Cytat:
(...)
pamiec mam niesamowita to fakt.. tz sie smieje ze potraie mu cos z przed 2 latr przypomniec dokladnie co mowil.. nie mam pamieci wzrokowej a sluchowa a co do twoich kg to musisz pieknie wygladac
(...)
Mnie ostatnio pamięć szwankuje i zwalam na ciążę
Noooo, zniewalająco wyglądam

kasiuher

Cytat:
(...)
aaaaaaaaa rybulko leze brzucholem do gory leze
Jestem z Ciebie dumna

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
(...)
Dlaczego tak myślisz?
(...)
Ta Twoja grupa krwi mnie powaliła Nie znam nikogo z RH-

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-02, 19:35   #2330
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba będę musiała sobie zostawić coś z tych kilogramów po ciąży, bo tyle, ile już się komplementów nasłuchałam, nie zliczę

Mnie ostatnio pamięć szwankuje i zwalam na ciążę
Noooo, zniewalająco wyglądam

kasiuher

Jestem z Ciebie dumna

Ta Twoja grupa krwi mnie powaliła Nie znam nikogo z RH-
Serio? Ja znam sporo osób z ujemnym Rh Ale zawsze miło być wyjątkową
Stary 2010-01-02, 19:37   #2331
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:

ja polecam garnier
z loreal'a odradzam casting-zniszczyl mi wlosy a z reszta tej firmy nie wiem jak jest teraz tylko u fryzjera sie farbuje

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 19:44   #2332
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
ja polecam garnier
z loreal'a odradzam casting-zniszczyl mi wlosy a z reszta tej firmy nie wiem jak jest teraz tylko u fryzjera sie farbuje
garniera mówisz?? a jaka seria dokładnie??

tak pytam, bo ja tez zawsze u fryzjera to robiłam, a teraz chyba będę musiała sama bo odrost sie robi i to juz z siwymi włoskami przy blond włosach nie rzucało sie to tak w oczy a teraz

Stary 2010-01-02, 19:49   #2333
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
garniera mówisz?? a jaka seria dokładnie??

tak pytam, bo ja tez zawsze u fryzjera to robiłam, a teraz chyba będę musiała sama bo odrost sie robi i to juz z siwymi włoskami przy blond włosach nie rzucało sie to tak w oczy a teraz
garnier 100% color.Moim zdaniem to jest bardzo dobra farba,nic nie dzialo sie z wlosami,a po tym loreal'u to mi do dzis wypadaja a farbowalam w lutym zeszlego roku
Kurcze tylko tak samemu to ciezko kolor dobrac.Musisz uwazac

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-01-02 o 19:50

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-02, 19:56   #2334
bzyczka1
Zakorzenienie

ryubulko ja mam też minus przy rh i moja siostra też, a to podobno bardzo rzadkie żeby mieć ujemny czynnik rh a mojej mamie się dwa razy trafiło

a co do siostry to myślę że początkowo nie wiedzieli (nieregularne miesiączki, a do tego waga mojej siostry) a później się bali powiedzieć chociaż jest już dorosła i ma już jedno dziecko mam nadzieję że te wiadomości poza forum, a już najbardziej do pracy męża nie dojdą chociaż tż wie o ciąży to nie musi wiedzieć że się chwalę ostanowiłam jednak że będę pisać, jednak rzadziej i mniej osobiście.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 20:09   #2335
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
garnier 100% color.Moim zdaniem to jest bardzo dobra farba,nic nie dzialo sie z wlosami,a po tym loreal'u to mi do dzis wypadaja a farbowalam w lutym zeszlego roku
Kurcze tylko tak samemu to ciezko kolor dobrac.Musisz uwazac
zaraz sobie zapiszę.\wiem, ze kolor cięzko wybrac. aż się boję, ale coż poradzę.

Cytat:
a co do siostry to myślę że początkowo nie wiedzieli (nieregularne miesiączki, a do tego waga mojej siostry) a później się bali powiedzieć chociaż jest już dorosła i ma już jedno dziecko mam nadzieję że te wiadomości poza forum, a już najbardziej do pracy męża nie dojdą chociaż tż wie o ciąży to nie musi wiedzieć że się chwalę ostanowiłam jednak że będę pisać, jednak rzadziej i mniej osobiście.

a TZ zdradził ci kim jest ta dziewczyna??

Stary 2010-01-02, 20:22   #2336
bzyczka1
Zakorzenienie

Madzialenko ja znam nazwisko tego kolegi ale nie pasuje ono do żadnej dziewczyny w naszym wątku na nk. Nie będę więcej dociekać która to. Ale na bank kobieta tego kolegi bo tż coś wspominał że jego też wizaż czyta i w ogóle. No właśnie widzę że czyta

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 20:24   #2337
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzialenko ja znam nazwisko tego kolegi ale nie pasuje ono do żadnej dziewczyny w naszym wątku na nk. Nie będę więcej dociekać która to. Ale na bank kobieta tego kolegi bo tż coś wspominał że jego też wizaż czyta i w ogóle. No właśnie widzę że czyta
kurcze, dobrze, ze wiesz kto to dokładnie.

wiesz.. moze ona sie nie udziela na tym wątku, ale widziała przypadkiem twoje zdjęcie czy cos i tylko małpa podczytuje

Stary 2010-01-02, 21:07   #2338
anuulaa
Wtajemniczenie

Jeszcze bardziej mnie podkręcacie, jutro koniecznie zrobię test!! Będzie co ma być

Martucha, jak Wam się mieszka na tym wynajmowanym mieszkanku?
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 21:50   #2339
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Jeszcze bardziej mnie podkręcacie, jutro koniecznie zrobię test!! Będzie co ma być

Martucha, jak Wam się mieszka na tym wynajmowanym mieszkanku?
Aniu tylko uwazaj bo test moze jeszcze ci prawdy nie pokazac... bo moze byc za wczesnie na wytwarzanie hormonu hcg, powstaje on ok 10 dni od zaplodnienia. Wiec moze wyjsc negatywny i nie prawdziwy, ale jesli wyjdzsie pozytywny to ...
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:30   #2340
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
wiele osób nie ma kont na nk..

szafa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości