![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Avatar - film Jamesa Camerona
Oglądałam wczoraj (IMAX - Kraków Plaza) i polecam wszystkim, którzy nawet nie lubią tego rodzaju filmów... polecam ze względu na :
1) efekty 2) efekty 3) efekty itp ![]() Fajnie jest czasem odsunąć się podczas seansu, bo myśli się, że gałąź Ci wlezie w oko ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Ja tez byłam. Boże, cudowny film. Oglądałam w wersji analogowej i jestem zadowolona jak najbardziej, ale także muszę obejrzeć koniecznie w wersji 3D
Edytowane przez hevana Czas edycji: 2010-01-03 o 19:20 Powód: Błąd językowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Nigdy nie ma się drugiej okazji, żeby zrobić pierwsze wrażenie" A. Sapkowski ![]() "Chciałabym, żeby kiedyś ktoś tak na mnie czekał, że z tej wielkiej tęsknoty nie mógłby zasnąć" T. Jonsson Edytowane przez innamoratissima Czas edycji: 2010-01-03 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Byłam wczoraj i jeszcze mnie 'trzyma'
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
ja byłam w nowy rok we wrocku, w multikinie.
nie żałuję ani jednej sekundy spędzonej w kinie na tym filmie. dwno tak pięknego filmu nie widziałam. łapie za serducho i trzyma do samego końca. ja miałam przez pół filmu ściśnięte gardło i łzy w oczach. najbardziej zapadło mi w pamięć zdanie Neytiri, która stwierdziła, że ludzie zabijają swoją własną matkę - Ziemię. Pandora - cudowna, idealna i idylliczna wręcz planeta i "ludzie" Navi, którzy są tak prości w swej dobroci i wierzeniu w ich bóstwo Eywra (chyba tak to się pisało). Przepiękny. Dołączając do tego efekty specjalne w 3D to już w ogóle mistrzostwo. po 17 dniach od premiery film "avatar" zarobił już miliard dolarów. czyli ok 4 razy więcej niż zostało na niego przeznaczone. hit kasowy z tego już jest. uważam, że jak titanic camerona namieszał w światowej kinematografii, avatar też będzie swoistym przełomem. i tego mu serdecznie życzę. no i cóż. nie będę ukrywać, że postać Sam'a Worthington'a mnie urzekła. jak najbardziej jest na co popatrzeć. szczerze powiem, że nie lubię aż tak bardzo filmów fantastycznych, ale mój TŻ uwielbia, więc chadzam z nim do kina na takie nowości. i na ten film poszłam też ze względów estetycznych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
również podzielam wasze zafascynowanie filmem - głównie ze względu na 3D
![]() ![]() a, podobały mi się te "gwiezdne" kropeczki na ciałach mieszkańców Pandory :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
A tak bym wyglądała ja gdybym została N'avi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
No no
![]() ![]() Też tego próbowałam ale jak się zobaczyłam jak wyglądam to się przeraziłam ![]() ![]() ![]() ![]() A ja jutro po raz drugi będę zwiedzać Pandorę i się ![]() ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Eflinka,
jak zrobiłaś siebie jako Navi? dasz linka albo jakieś info możesz podrzucić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
też bym prosiła o linka, bo jestem ciekawa jak ja prezentowałabym się jako Na'vi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam Wasze opinie, zarezerwowałam bilety i już nie mogę się doczekać czwartku
![]() Edytowane przez an.ka Czas edycji: 2010-01-04 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Ja na pewno pójdę na ten film, ale chyba poczekam aż w kinach zrobi się luźniej i ta fala przejdzie. Nigdy nie widziałam, żeby sale kinowe były tak oblegane. Chce iść do Łodzi i już na niedziele 17.01 środkowe rzędy są zajęte. Ciekawe czy film na mnie też zrobi takie wrażenie.
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż ma dzisiaj urodziny,a że jęczy i prosi,żeby pójść na ten film,to się poświęcę i zarezerwowałam bilety na dzisiaj
![]() ![]() Jeszcze wczoraj mówił nieśmiało-a może w sobotę byśmy pojechali?a ja na to:nie,nie mogę,muszę iść do fryzjera ![]() Mam nadzieję,że się ucieszy z niespodzianki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
http://www.mcdonalds.pl/avatar/ Tutaj możecie zrobić sobie swojego avatara
![]()
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też w końcu wybrałam się na Avatara w sobotę ![]() ![]() No cóż.. zgodzę się, że film piękny i fabuła - choć przewidywalna - to urocza, jednak hmmmm myślę, ze tak samo film by mi się spodobał w wersji dwuwymiarowej. Bywałam na róznych trójwymiarowych filmach w Imaxie, jednak tam efekty 3d mnie powalały, w Avatarze mam wrażenie wcale tak dużo ich nie było - zgadzam się zwięc w tej kwestii z Oshinek. Za to okulary mnie uwierały za uszami ![]() Generalnie jednak polecam oczywiście. Dla mnie ten 'wypad' nie był zwykłym wyjściem do kina, naprawdę duża sala kinowa, multum ludzi w kinie (mimo, ze rezerwowałam bilety dzien wczesniej nie było mowy, zeby 3 osoby usiadły obok siebie w jakichś dobrych miejscówkach) no i oczywiście piękny film.. Aż mi dech zaparło kiedy była ukazana scena 'ratowania' Grace i Ci wszyscy Na'vi siedzący po turecku i kołyszący się w rytm ich własnych modłów... Albo scena miłosna.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Bo są różne rodzaje efektów 3D. Tobie zapewne chodzi o takie "wystające" z ekranu? Takich efektów w Avatarze nie było. I moim zdaniem dobrze, bo nieco groteskowo wyglądałoby latanie na ikranach wprost przed twoim nosem, czy skakanie na drzewach wprost na Ciebie. Ten film to nie miała być "pokazówka" Imaxa o starożytnym Egipcie, czy rybkach pluskąjących się w morzu, tylko zwykły film fabularny, kręcony metodą 3D.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sarrai, kurczę, mnie też uwierały te okulary. na dodatek miałam je założone na swoje korekcyjne, które zawsze zakładam w kinie, hihi W którym rzędzie oglądałyście film? ja byłam w siódmym i myślę, że fajniej byłoby jeszcze bliżej, ale z kolei nie lubię oglądać filmów siedząc w pierwszych rzędach, bo później boli mnie kark i głowa, jednak na pewno bliżej efekty były lepsze, bardziej przed nosem ![]() Edytowane przez chiquititaa Czas edycji: 2010-01-05 o 11:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do okularów to mnie uwierały w nos ![]() ![]() ![]() Co do rzędu to ja byłam w piątym, a mój brat w czwartym (ogólnie było nas razem 13 osób rozrzuconych po 5 i 4 rzędzie ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
i ja
![]() ![]() ps. : siedziałam bardzo blisko ekranu - w czwartym rzędzie ![]() Edytowane przez doloresd Czas edycji: 2010-01-05 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Czyli którzy rząd najlepiej wybrać?
Srodek bedzie optymalny, czy lepiej troche bliżej ekranu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
na filmy w 3D rezerwuje się miejsca odwrotnie niż na zwykłe, czyli z przodu.
w kinie, w którym ja byłam, na ten film sprzedawali miejsca w rzędach 1-10, ja miałam miejsce w siódmym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Doli chyba lepiej bliżej
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Niespodzianka się udała
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o film,to mam mieszane uczucia...Owszem,podobał mi się,bo efekty bajeczne,ale historia banalna.Nie zachwyciłam się nim na maksa,choć orzeszków nie ruszyłam przez cały seans ![]() Z kolei mój mąż przeżywał go całą drogę powrotną(40 km),był zachwycony,oczarowany i bardzo poruszony,trochę wzruszony,taki nieobecny przez chwilę.... A ja to jestem taką konkretną babą,twardo stąpającą po ziemi i ten film po prostu tylko mi się podobał.Bez achów i ochów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
byłam wczoraj, fantastyczny
![]() przepiękna kreacja świata..a historia też była całkiem w porządku ![]() po seansie: tż... kupisz mi smoka?
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
![]() Podobam sie sobie jako Avatar ![]() http://www.mcdonalds.pl/avatar/morphing/?mId=32856438.3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co racja to racja ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.