Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-02, 22:30   #3091
kiltii synti
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

postanowienie oj widzę że spoko podchodzisz do tej diety czyli tak z dobrym nastawieniem zmobilizowana to na pewno będzie procentowało w przyszłości tylko
żeby nie było zbyt poważnie to poleci z górki

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Kiltii synti a nie myślałaś żeby przejść na III fazę i może tam zrzucisz.Dziewczyny chudły już na III fazie.

Leszczesia zazdroszczę luzu kilka dni i bez wzrostu wagi
U mnie po 2 dniach + 2,5 kg.
wiesz ja właśnie bym chciała schudnąć i na III zejść do 58 kg mojej wymarzonej wagi przy wzroście 170 ale jak nie będę chudła na III to będę ważyła 60 kg i mi starczy chcę być "ubezpieczona"

Edytowane przez kiltii synti
Czas edycji: 2010-01-02 o 22:32
kiltii synti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:34   #3092
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość
Witam !!! wszystkie NOWE i ,, Stare ;; dukaneczki !!!!!

U mnie totalna kicha ..... odpuscilam diete na kilka dni... i nawet nie mam wyrzutow sumienia .. Potrzebowalam tego!!! I od poniedzialku wracam do szeregu .. Jesli chodzi o wage to sie nie zmienila ,a ja czuje psychiczna poprawe. Od jakiegos czasu czulam sie zdesperowana ;;; wchodzac do piekarni dostawalam kociokwiku. Wiec pojadlam sobie troche niedozwolonego jedzonka ..... Jak chcecie to rugajcie i biczujcie wszystko przyjmuje na plecki .... kopniaczki w dupke tez ......
Kochana a czemu dopiero od poniedziałku a nie od jutra ?! Wracaj szybko

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 22:40   #3093
kiltii synti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość
Witam !!! wszystkie NOWE i ,, Stare ;; dukaneczki !!!!!

U mnie totalna kicha ..... odpuscilam diete na kilka dni... i nawet nie mam wyrzutow sumienia .. Potrzebowalam tego!!! I od poniedzialku wracam do szeregu .. Jesli chodzi o wage to sie nie zmienila ,a ja czuje psychiczna poprawe. Od jakiegos czasu czulam sie zdesperowana ;;; wchodzac do piekarni dostawalam kociokwiku. Wiec pojadlam sobie troche niedozwolonego jedzonka ..... Jak chcecie to rugajcie i biczujcie wszystko przyjmuje na plecki .... kopniaczki w dupke tez ......
widzę że dobrze Ci na tym "wygnaniu" że wracać nie chcesz a przede wszystkim batów się nie boisz
wracaj na jasną stronę mocy

Stary 2010-01-02, 22:49   #3094
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

witam

Moim noworocznym postanowieniem jest schudnąć ok. 11kg. za pomocą właśnie tej diety.
Przeczytałam książkę, często śledzę forum i od jutra chcę zacząć
Ważę 64kg, przy wzroście 168cm. 3 razy w tygodniu tańczę, dwa razy po 3-4 godziny, raz 1,5 godziny. W planach również raz w tygodniu basen i siłownia
Do tego wszystkie ulepszacze ciałka, typu antycellulitowe kremy, ponieważ z tym mam duży problem..
Liczę na wasze wsparcie ;*
Stary 2010-01-02, 22:53   #3095
kiltii synti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
witam

Moim noworocznym postanowieniem jest schudnąć ok. 11kg. za pomocą właśnie tej diety.
Przeczytałam książkę, często śledzę forum i od jutra chcę zacząć
Ważę 64kg, przy wzroście 168cm. 3 razy w tygodniu tańczę, dwa razy po 3-4 godziny, raz 1,5 godziny. W planach również raz w tygodniu basen i siłownia
Do tego wszystkie ulepszacze ciałka, typu antycellulitowe kremy, ponieważ z tym mam duży problem..
Liczę na wasze wsparcie ;*
53 kg to zdecydowanie za mało! będziesz wyglądać jak szkieletor i to naprawdę za duży spadek zrób sobie lepiej test Dukana i on na pewno racjonalnie obliczy Ci wagę nie katuj się! przy twoim wzroście nawet wskaźnik bmi pokazuje że powinnaś ważyć najmniej 57 kg (bmi=20)

Edytowane przez kiltii synti
Czas edycji: 2010-01-02 o 23:00
Stary 2010-01-02, 23:12   #3096
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiltii synti Pokaż wiadomość
53 kg to zdecydowanie za mało! będziesz wyglądać jak szkieletor i to naprawdę za duży spadek zrób sobie lepiej test Dukana i on na pewno racjonalnie obliczy Ci wagę nie katuj się! przy twoim wzroście nawet wskaźnik bmi pokazuje że powinnaś ważyć najmniej 57 kg (bmi=20)
dziękuję bardzo za radę ;* obiecuję się poprawić
właśnie zrobiłam sobie test Dukana i wyszło mi, że powinnam schudnąć do 03.07.10r. i ważyć wtedy 55,4 kg. Jako cel postawię sobie te 56kg i mam nadzieję, że dotrwam
Stary 2010-01-02, 23:12   #3097
tutli putli
Przyczajenie

Witam wszystkie wytrwale dążące do wspaniałej figurki
Już kiedyś miałam przyjemność być na tej diecie, niestety złamałam się podczas "tłustego czwartku" mój błąd. Jeżeli chodzi o mnie to zupełnie nic mi nie smakowało, no może oprócz pulpetów. Zapychałam się colą 0 co nie było zbyt mądre i ogórkami.
Chciałabym zacząć dietkę znowu, ale jakoś brakuje mi motywacji. Dlatego tez postanowiłam do was dołączyć "w kupie raźniej"
Moja waga to 70 kg przy 168 cm. Może na pierwszy rzut oka nie wydaje się dużo, ale uwierzcie mi że u każdego to inaczej wygląda. Cel = 55
Czy się uda??? zobaczymy
tutli putli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-02, 23:13   #3098
Aiczi
Przyczajenie

Czesc dziewczyny
Jak widac jestem tutaj nowa,chcialabym sprobowac pozbyc sie zbednych kilogramow z Wasza pomoca.
Sorki, za pisownie, ale nie mam polskiej trzcionki.
Jutro wkleje avatarek, przesylam serdecznosci
Aiczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 23:16   #3099
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tutli putli Pokaż wiadomość
Już kiedyś miałam przyjemność być na tej diecie, niestety złamałam się podczas "tłustego czwartku" mój błąd. Jeżeli chodzi o mnie to zupełnie nic mi nie smakowało, no może oprócz pulpetów. Zapychałam się colą 0 co nie było zbyt mądre i ogórkami.
Chciałabym zacząć dietkę znowu, ale jakoś brakuje mi motywacji. Dlatego tez postanowiłam do was dołączyć "w kupie raźniej"
Moja waga to 70 kg przy 168 cm. Może na pierwszy rzut oka nie wydaje się dużo, ale uwierzcie mi że u każdego to inaczej wygląda. Cel = 55
Czy się uda??? zobaczymy
widzę, że nasza sytuacja wygląda podobnie
damy radę
pozdrawiam
Stary 2010-01-03, 00:02   #3100
Oliwkaaa
Raczkowanie

Leszczesiu a ja się strasznie cieszę,że sobie pomogłaś

jak weszŁam na forum to myślałam,że watki pomyliłma ale natknęłam się na Parvatti i zobaczyłam,że jestem gdzie trzeba
Wiolqn udało ci się utrzymac diete na urlopie

Dzis bylismy na kolacji u znajomych i wyli ze mnie ze śmiechu bo nie dosc ,że przyszłam z własnym chlebem to jeszcze śledzie pod kranem ze smietany płukaŁam

A u mnie przez @ od pięciu dni tylko 0,1 mniej nawet w podpisie nie poprawiam poczekam co waga jutro pokaże

Ach no i zaczęłam aerobic od dziś
Będzie 68 ( a jak zjadę do 62 to będę zimą w bikini biegać )

Edytowane przez Oliwkaaa
Czas edycji: 2010-01-03 o 00:04
Oliwkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 00:03   #3101
YettaV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tutli putli Pokaż wiadomość
Czy się uda??? zobaczymy
Tutli, jesteś pewna, że chcesz aż tak schudnąć?!?! Ja przy wzroście znacznie niższym i przy wadze wyjściowej (chciałabym, żeby zakrył ją mrok niepamięci, no, ale jeszcze nie teraz...), niestety, wyższej, dążę do tej samej wagi... Już teraz wyglądam naprawdę dobrze (to nie jest tylko moja opinia - bo moja opiera się jedynie na odczuciu "wiszenia" w ubraniach i ciągle chcę więcej - to jest zdanie tych, którzy zobaczyli mnie "odmienioną" podczas świąt). Ale nie o to chodzi, bo rozumiem, że u każdego jakoś inaczej tłuszczyk lubi się umiejscowić i narastać, jednak, hmmm... czy jednak nie postawiłaś sobie poprzeczki zbyt wysoko? Robiłaś test na stronie Dukana?
III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg
Mój cel - 55 kg - osiągnięty
Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"!

Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą
...ale to jest zmienne

Edytowane przez YettaV
Czas edycji: 2010-01-03 o 00:09
YettaV jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 00:18   #3102
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
i a co do Parvati to jesteś super aniołek pisz dalej a wiolqn witam
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa Pokaż wiadomość
Leszczesiu a ja się strasznie cieszę,że sobie pomogłaś

jak weszŁam na forum to myślałam,że watki pomyliłma ale natknęłam się na Parvatti i zobaczyłam,że jestem gdzie trzeba

Dzis bylismy na kolacji u znajomych i wyli ze mnie ze śmiechu bo nie dosc ,że przyszłam z własnym chlebem to jeszcze śledzie pod kranem ze smietany płukaŁam

A u mnie przez @ od pięciu dni tylko 0,1 mniej nawet w podpisie nie poprawiam poczekam co waga jutro pokaże

Ach no i zaczęłam aerobic od dziś
no z tymi śledziami to mnie zabiłaś
A co do wątku - faktycznie troszkę się można tu ostatnimi czasy pogubić pewnie niedługo się uspokoi
Ah i wielkie brawa za zapisanie na aerobik! Wszelki ruch jest dobry Ja widzę po sobie ( "konsystencja" ciała i samopoczucie) pozytywną różnicę.

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2010-01-03 o 00:21
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 08:44   #3103
megusik
Raczkowanie

Witam stare i nowe dukanki Rany jaki tu tłok! Dziewczyny kupe czasu mnie tu nie było niestety praca praca i zasłużony odpoczynek świateczno noworoczny U mnie porażka przez czas wolnego zrobiłam luz i co 2,8kg do przodua! a przed świętami miałam juz 75kg(ale niemiałam kiedy wam się pochwalić)
Olivka i Leszczesia Gratulacje bo dalej brniecie uparcie do celu!
Od jutra znów 100% dukana a i od 1.01 nie PALĘ (DNI BEZ KIJA NIE PODCHODZ) musimy to przetrwać.
Szczęśliwego roku 2010 dla wszystkich dukanek!!! Oby kilosy szybciej spadały
BEDZIE 65 kg(ale niewiem kiedy)
megusik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 09:26   #3104
kamaga1
Raczkowanie

Hej,
i ja dołączam do Was od miesiąca czytałam wątęk, książki tez już zaliczyłam wiec teraz do działa, co prawda dopiero zbieram się do sklepu bo całe rano na przepisowni siedzialam.
Jest 69kg a marzy mi sie 59kg(przy 170cm wzrostu)
mam nadzieje, że w razie zwątpienia pomożecie
Pozdrawiam
kamaga1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 09:49   #3105
paulina22
Raczkowanie

[QUOTE=Oliwkaaa;16219167]Leszczesiu a ja się strasznie cieszę,że sobie pomogłaś

Widze że nie tylko ja jestem taka''stuknięta''(bez obrazy oczywiście ) tak samo opłukuje śledzie czy ze smietany czy z oleju:-D i sie smieja ze mnie:-D ale tak ogolnie to śledzie możemy prawda bo to rybka

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Dziewczyny co uważacie o ten nowej wersji Dukana żeby leciec na II fazie systemem 1/1 bo pisał że niby takie rezulatty daje co 5/5.Wiec jak wy to stosujecie??
paulina22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 09:56   #3106
Fancy Rebel
Zadomowienie

Dzisiaj trzeci dzień na pierwszej fazie.
I sama nie wiem jak to u mnie wygląda, bo różnic nie widzę, ale to raczej logiczne po tak krótkim czasie dietowania.

Mam za to pytanie, czy mleko,kefir można pic w czasie pierwszej fazy?I budyń? Można, nie można?

I ogólnie muszę zacząć korzystać z porad i przepisów z książki, bo powoli mi się nudzi.
Fancy Rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 10:15   #3107
m_magda89
Przyczajenie

Hej, czy by mógł mi ktoś wysłać na emaila książkę?wiem ze na pierwszym poście jest, ale mi wyskakuje jakis błąd.
m_magda89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 10:15   #3108
eliza40
Zakorzenienie

Witam

Oliwka chciałabym zobaczyć miny twoich znajomych jak myłaś te śledzie
U mnie też dzisiaj @ i od wczoraj spadło 0,4 ale to z nadwyżki sylwestrowej
Stary 2010-01-03, 10:18   #3109
ar2427
Przyczajenie

Witam z rana U mnie wszystko dobrze juz 3 dzien na diecie i daje rade na wadze - 1,5 kg zobaczymy jak bedzie dalej ale coraz wiecej jest nowych Dukaneczek zobaczymy ile przetrwa starym Dukaneczkom gratuluje super spadku wagi moze za niedlugo ja tez tak bede sie cieszyc
Sorki za bledy ale nie mam polskich liter co mnie strasznie wkurza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 10:24   #3110
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
Ale wskaźnik BMI nie ma nic wspólnego z wyglądem, bo nie oblicza zawartości tłuszczu w organizmie i często osoby , które mają normę lub nawet są kolo niedowagi to ich sylwetka pozostawia wiele do życzenia, tak też jest w moim przypadku i nie tylko w moim. Mam troszkę więcej wzrostu bo 170 i też chciałabym osiągnąć wagę 53 bo najlepiej się wtedy czułam i nie uważam, że wyglądam jak szkielet tylko po prostu szczupło nic mi wtedy nie odstaje chodzi mi o np. boczki a o wile prościej w moim przypadku jest wyrobić sobie mięśnie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo za radę ;* obiecuję się poprawić
właśnie zrobiłam sobie test Dukana i wyszło mi, że powinnam schudnąć do 03.07.10r. i ważyć wtedy 55,4 kg. Jako cel postawię sobie te 56kg i mam nadzieję, że dotrwam
Ja nie wiem jak zrobić ten test na 2 stronie dalej nie idzie pokazują mi się wagi ta chyba największa po 18 i maksymalna zaznaczone na czerwono i nie wiem o co chodzi i co z tym zrobić aby odpaliło dalej, jak patrzyłam na forum to niestety tam nie ma przetłumaczonych tych zdań i nie wiem o co chodzi ehh;(

A wczoraj w nocy dałam plamę, nażarłam się znów pistacji taka małą miseczkę ale nie wytrzymałam ! beznadziejnie w połowie dopiero przypomniałam sobie kurcze ! dieta od poniedziałku zaczynam dzisiaj wracam do akademika a tam pustki w lodówce, zresztą namówiłam moją kumpelę i będziemy razem działać przynajmniej raźniej będzie

giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 10:32   #3111
ar2427
Przyczajenie

giovinezza nalezy sie w 100% za pistacje bardzo nieladnie
Stary 2010-01-03, 10:46   #3112
Happy_Motylla
Przyczajenie

Hey wszytskim,

Już drugi dzień leci. Właśnie jestem po śniadanku - 4 jajka i biorę sie do pracy

Dziewczyny gratuluje Wam Dukankom tak super spadków wagi - aż miło czytać, a jaka motywacja większa

Dieta Dukana rozpoczęta

21.01.2010 - ......

Mój CEL - 71 kg
Happy_Motylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 10:48   #3113
Berlinianka
Zadomowienie

Witam,
jestem tu nowa, ale pomyślałam, że jeśli będę opisywać jak idzie mi dieta, to będzie dodatkowa motywacja.

Zaczęłam 2 stycznia 71kg/169 cm
W planach mam 60 kg... ^^
Dziś 69 kg, ale pozbyłam się wody więc normalka.
Niebawem znowu się odezwę. Trzymam kciuki za siebie i za Was!

Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-01-03 o 10:56
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 10:50   #3114
gigl
BAN stały

Hej. Jestem tutaj nowa. Można się dołączyć?

Wczoraj zaczęłam pierwsza fazę. Wczoraj ważyłam 69kg, dzisiaj 67,8 wiem wiem.. pewnie sama woda... ale fakt faktem mi białko szybko (mam nadzieję) pomaga.

Diete chciałam zacząć wcześniej, ale te święta podarowałam sobie... a za niecały tydzień mam studniówkę... ehh..

Ogólnie mam w planach spaść do 54kg, czyli 15kg pytanie czy tyle wytrzymam na tej diecie..

wczoraj przez nią o mało się nie wyprowadziłam więc tym razem chyba mam mocną motywację ;D

trzymajcie za mnie kciuki

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Witam,
jestem tu nowa, ale pomyślała, że jeśli będę opisywać jak idzie mi dieta, to będzie dodatkowa motywacja.

Zaczęłam 2 stycznia 71kg/169 cm
W planach mam 60 kg... ^^
Dziś 69 kg, ale pozbyłam się wody więc normalka.
Niebawem znowu się odezwę. Trzymam kciuki za siebie i za Was!

o widze jesteśmy w podobnej sytuacji czas, waga, wzrost
gigl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 11:00   #3115
stozynka44
Raczkowanie

Ojej ile Nowych- witam Was serdecznie i trzymam kciuki!
U mnie wzrost o +0,8, ale w Sylwestra i Nowy Rok sobie pozwoliłam na za dużo-mimo III fazy nie można było tego zaliczyć do uczty tylko do obżarstwa Mam nadzieję, że szybko mi spadnie do wagi z podpisu

A muszę Wam powiedzieć, że mimo III fazy zapominam o niektórych rzeczach, które już mogę jeść - zwłaszcza o owocach - jakoś mi ich nie brakuje, a kiedyś nie wyobrażałam sobie życia bez nich

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 11:07   #3116
gigl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Ojej ile Nowych- witam Was serdecznie i trzymam kciuki!
U mnie wzrost o +0,8, ale w Sylwestra i Nowy Rok sobie pozwoliłam na za dużo-mimo III fazy nie można było tego zaliczyć do uczty tylko do obżarstwa Mam nadzieję, że szybko mi spadnie do wagi z podpisu

A muszę Wam powiedzieć, że mimo III fazy zapominam o niektórych rzeczach, które już mogę jeść - zwłaszcza o owocach - jakoś mi ich nie brakuje, a kiedyś nie wyobrażałam sobie życia bez nich

dużo nowych bo postanowienia noworoczne, a do tego trzeba sie odbić po świętach
ajć... ja też chcę ciężko było Ci zrzucić te kilogramy?
jak zrobiłam test Dukana, to mi wyszlo, że schudne jedynie do 57,9 ehhh... jak on jest adekwatny do rzeczywistości?
Stary 2010-01-03, 11:19   #3117
xfileah
Przyczajenie

Dzien dobry!

Jestem kolejną "nową". Mam do zrzucenia sporo - moja waga w chwili startu (wczoraj rano) wynosila 82 kg, dzis rano 80,3 kg, mam 163 cm wzrostu. Chce dotrzec do 64, czyli tylu, ile cale zycie (prawie cale) wazylam. Jest to moja pierwsza dieta w zyciu.
Dluga droga przede mna, jak widzicie. Nie wiem, czy wytrwam, glownie ze wzgledu na okropne jedzenie. Niestety, nie cierpie ryb. Mieso jadalam zwykle raz na ruski rok, troche lepiej sprawa ma sie z nabialem, ale bez przesady. Zawsze warzywa byly dla mnie najlepsze na swiecie, a teraz sie zastanawiam, w co ja sie wpakowalam... Dieta proteinowa! Ciezka sprawa, bardzo ciezka sprawa.
Poniewaz na dodatek brak mi polotu w kuchni, nie wiem, co jesc. Zamierzam skorzystac z wyprobowanych juz przepisow, dla ktorych zalozono juz odrebny wątek na wizażu, ale nie moglam tam doszukac sie przepisu na jakis koktajl proteinowy, o ktorym ktos wspominal na tym (chyba) forum. Nie sposob przejrzec tych kilkunastu setek postow, stąd moja prośba: ma ktoś z Was pod ręką przepis na ten koktajl? No i na jakąś potrawe nadającą się do jedzenia w I fazie NA CIEPŁO?
Wszelkie sugestie i każda pomoc będą mile widziane.
Pozdrawiam!
X
xfileah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 11:26   #3118
cacoa
Raczkowanie

Yeah! pierwszy sukces! -0,5kg w dół,zawsze to coś...czuje się tak ciężko w tej fazie uderzeniowej,że myślałam,że w ogóle mi waga nie zejdzie no cóż byłoby fajnie gdyby udało mi się zejść już do 63 w fazie uderzeniowej.

xfileah jeśli chodzi o potrawy na ciepło to mięso albo ryby z piekarnika bądź na parze więcej pomysłów nie mam,może inni znają jakieś przepisy pozdrawiam

jest:66kg
po I fazie- 63,5kg
cel I:60kg
cel II: 55kg
cel III:52kg
cacoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 11:32   #3119
gigl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xfileah Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Jestem kolejną "nową". Mam do zrzucenia sporo - moja waga w chwili startu (wczoraj rano) wynosila 82 kg, dzis rano 80,3 kg, mam 163 cm wzrostu. Chce dotrzec do 64, czyli tylu, ile cale zycie (prawie cale) wazylam. Jest to moja pierwsza dieta w zyciu.
Dluga droga przede mna, jak widzicie. Nie wiem, czy wytrwam, glownie ze wzgledu na okropne jedzenie. Niestety, nie cierpie ryb. Mieso jadalam zwykle raz na ruski rok, troche lepiej sprawa ma sie z nabialem, ale bez przesady. Zawsze warzywa byly dla mnie najlepsze na swiecie, a teraz sie zastanawiam, w co ja sie wpakowalam... Dieta proteinowa! Ciezka sprawa, bardzo ciezka sprawa.
Poniewaz na dodatek brak mi polotu w kuchni, nie wiem, co jesc. Zamierzam skorzystac z wyprobowanych juz przepisow, dla ktorych zalozono juz odrebny wątek na wizażu, ale nie moglam tam doszukac sie przepisu na jakis koktajl proteinowy, o ktorym ktos wspominal na tym (chyba) forum. Nie sposob przejrzec tych kilkunastu setek postow, stąd moja prośba: ma ktoś z Was pod ręką przepis na ten koktajl? No i na jakąś potrawe nadającą się do jedzenia w I fazie NA CIEPŁO?
Wszelkie sugestie i każda pomoc będą mile widziane.
Pozdrawiam!
X

to może poszukaj innej diety? takiej, w której znajdą się Twoje ulubione produkty (oczywiście dietetyczne ;p)

skoro nie lubisz mięsa, ryb... może spróbuj taką, która opiera się na warzywach? inaczej nie wytrzymasz....
Stary 2010-01-03, 11:41   #3120
xfileah
Przyczajenie

Nigdy wczesniej nie bylam na zadnej diecie. Teraz jednak nie mogę nie być. A dlaczego właśnie ta dieta, pomimo niechęci do ryb i mięs? Przemawia do mnie jej skuteczność, nic innego. Nie chcę się katować jakimiś dietami, które przynoszą niezbyt wyrazne efekty, a Dukan taki efekt daje. Widze to po kolezankach i dziewczynach/kobietach z rodziny. Stąd decyzja o Dukanie, a nie jakims innym wynalazku.
xfileah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości