|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: studniówkowiczki 2010 :) cz II
a! zapmnialam dodac ze na rzesach mialam jeszcze odrobine brokatu
po wytuszowaniu pociagnelam je eyelinerem takim srebrnym brokatowym![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Lucka91: powiem ci szczerze ze kiedy ja nakladalam cienie na "naga" skore, bez podkladu i pudru to bylo fatalnie... ale jak naloze na powieki podklad, puder to jest ok i wszystko sie trzyma choc na studniowke to mozesz sobie pozwolic na ta baze, bedzies zprzynajmniej pewna, ale wyprobuj ja przed... ja ide do wizazystki i wiem ze ona uzywa kosmetykow Peggy Sage
|
|
#3692 |
|
Wtajemniczenie
|
a dostane ta baze w rossmanie albo naturze? :Pwe wtorek bede jej szukac
zastanawiam sie jeszcze co musze kupic...
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie tak ![]() ja zapomnialam o tipsach! musz kupic tipsy... takie zwykle sobie kupie.... szkoda mi 100zl na zelowe.... mialam u tż zwykle za 5zl przyklejane taki french i ladnie to wygladalo chcialam na swoich zrobic french ale moj paznokiec po przygodzie z golarka sie do nieczego nie nadaje
|
|
|
#3694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3695 |
|
Przyczajenie
|
A ja również jutro wybieram się pierwszy raz do solarium a studniówkę mam za miesiąc
![]() touch of pink Myślę, że dwa razy po 5 minut nie wystarczy by powstał efekt "muśnięcia słońcem" jeżeli jesteś bardzo blada. cao Balsam z Nivei zostawia smugi na ciele i w ogóle ma wiele wad. melleczka, MyLastHope piękne makijaże oczu ![]() Czy możecie polecić jakieś kosmetyki, które długo się trzymaja na twarzy? Jakieś pudry, podkłady, cienie etc.?
|
|
|
|
|
#3696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do podkladu to ja mam podklad wygladzajacy z Yves Roche kupiony bo bylam zachwycona probka ktora raz dostalam w sephorze i nadal bardzo go sobie chwale zaplacilam za niego 39zl w promocji... jesli chodzi o trwalosc.... hmmm... jest dobry, w skali 1-5 za trwalosc dam mu 4 ale chodzi mi o efekt.... idealnie stapia sie ze skora, dobrze kryje i daje bardzo naturalny efekt a na moje piegi i since pod oczami potrzebne jest naprawde dobre krycie.... czesto nawet rezygnuje z korektora bo on mi wystarcza uwielbiam go jedyny minus jest taki ze jest w sloiczku i nie ma dozownika.... co do pudru to ja uzywam z Avonu i jest zadowalajacy.... bez rewelacji...---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- utro mam zamiar kupic sztuczne rzesy a jak bede w krk to kupie ten klej z inglota podobno kosztuje tylko 3zl.... ja myslalam ze cos kolo 20![]() tylko nie wiem czy kepki czy cale na pasku.....?
|
|
|
#3698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item861030822_...az_gratis.html Na KWC polecają jeszcze bazę Artdeco albo Lumene, ale są trochę droższe na allegro do 40zł z wysyłką
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o trwale kosmetyki to w Avonie jest taki Trwaly podklad Perfect Wear.... na calosc go nie polecam ale sprawdza sie jako korektor.... wysusza skore i daje dosc sztuczny efekt wiec nie uzywam na cala twarz tylko punktowo albo na since pod oczami...
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
to ja się was przy okazji zapytam.. macie jakąs radę na to, żeby po nałożeniu podkładu odstające skórki na nosie nie były bardzo widoczne? masakrycznie to wygląda, a ja już nie wiem co na to poradzić..
|
|
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
mell piękny makijaż
![]() kurczę kupiłabym sobie te sztuczne rzęsy, ale ja noszę soczewki i czytałam, że takie osoby nie powinny przyklejać sobie rzęs a potem idzie normalnie odkleić takie rzęsy? na drugi dzień?wiecie co, odechciało mi się tematu mojej prezentacji z polskiego o powstaniu styczniowym... zamieniłabym sobie na jakiś z wierszami.. były jeszcze jakieś wolne o fraszkach, trenach i sonetach chyba.. ale u mnie w szkole jest coś takiego, że niby wolno zmieniać temat, a nie wolno, bo dyrka się wścieka.. i nie wiem już ![]() edit: też muszę się zaopatrzyć w tą bazę pod cienie JOKO, ale może znajdę u mnie na mieście w kosmetycznych sklepach.. bo u mnie nie ma żadnych rossmanów, natur itp.
* Zapuszczam włosy! * Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r. Edytowane przez L I L Y Czas edycji: 2010-01-03 o 12:47 |
|
|
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
a jakie fryzury będziecie miały ?
![]() bo ja myślałam o jakiś falach zamieszczę kilka zdjęć ale nie wiem czy będa mi pasować www.kao.maxmodels.pla o to fryzury które mi się podobają
|
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn sucha skora? tez niestety mam taki problem, szczegolnie po chorobie, jak mam katarek.... ehhhhh ![]() ja po prostu staram sie je zerwac... wiem ze brzmi drastycznie no ale tak... a pozniej jakis mega nawilzajacy krem do twarzy.... wiem ze mi pomagala zwykla wazelina kosmetyczna za 1zl... generalnie to najpierw probowalam zerwac sama, potem robilam peeling i na koniec wazelina... ale od razu nie bedzie efektu po tej wazelinie... tak po 2-3 dniach...
|
|
|
#3704 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra dziewczyny ide sie poopalac, bede za jakies pol godzinki, moze dluzej
![]()
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
może spróbuj maści z witaminą A w patece jets dostępna kosztuje ok 2 zł
i jest naprawde świetna na takie sprawy |
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny xza komplementy dot makijazu
cao: ja tez chce cos takiego tylko ze mam grzywe na bok i chcialabym troszke bardziej pokrecone, ale nie jakies loki wielkie tylko wlasnie takie fale uwazam ze tobie wszystko pasuje![]() jeszcze mio zostal tyulko fryzjer, moze w tym tygodniu.... musze isc troszke scieniowac wloski zeby lepiej sie ukladaly... matko ile na ta studniowke kasy idzie.... lol.... ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- tak sobie myslalam ze sie zmieszcze w 1000zl... ale nie wiem.... na sama sukienke i oplate za studniowke wydalam juz 600zl...
|
|
#3707 |
|
Zadomowienie
|
oo widzę że nie tylko mi się podobaja fale
no masakra aż współczuję rodzicom tyle kasy idzie tylko po to żeby się bawić i wyglądać olśniewająco przez jedną noc hehe ;p no ale podobno studniówkę wspomina się całe życie
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
to ja aż się boję podliczyć koszta mojej studniówki
![]() teraz jak liczę to ze wszystkim będzie ok. 1500zł..
* Zapuszczam włosy! * Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r. Edytowane przez L I L Y Czas edycji: 2010-01-03 o 12:55 |
|
|
|
|
#3709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Rozeznanie
|
właśnie tyle kasy na to idzie, ze szok... aż trochę mam wyrzuty sumienia, bo w końcu to moi rodzice płacą ;p mam nadzieje, że warto było tyle kasy wydać i ze to będzie wyjątkowy bal ;p
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
używam peelingu, resztki zrywam i nakładam maść z witaminą A, wszystko pięknie ładnie, ale na drugi dzień, po nałożeniu podkładu znów to samo myślałam że jak kupię porządny podkład, to problem choć trochę zniknie, a tu nic... więc używam podkładu na całą twarz, a na nos grubą warstwę kremu nawilżającego i puder prasowany..
|
|
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
300zl oplata, 299 sukienka, 79 buty, ok 70 bielizna, 100 solarium, 50 fryzjer, 50 makijaz, 20 cieniowanie, 10 paznokcie, 20 rzesy, 50 bolerko... no... i juz przekroczylam 1000zl... a na pewno o wielu rzeczach zapomnialam...
|
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
Ja też chce takie fale
![]() A koszty mojej studniówki hmm... 300zł studniówka(sala, orkiestra, kamera itp. za parę) 159zł sukienka 15zł materiał na kokardę i koronka 59zł buty 20zł paznokcie 40zł solarium _________________ narazie 593zł, a jeszcze biżuteria, rajstopy/pończochy, podwiązka, majtki, kępki i brwi... Hmm... Faktycznie dużo...
Edytowane przez EwelinQsia Czas edycji: 2010-01-03 o 13:00 |
|
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
2 fryzura ejst fajna taka trochę w stylu lat 40
uwielbiam takie
|
|
|
|
|
#3715 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pięknie, jak zawsze Szykuj się na 5 lutego ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Klej z Inglota 3 zł ? No proszę, też mam zamiar go kupić i kępki w Naturze
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
frzyjer? makijaz? albo kosmetyki? ------------------- nom... ja o bizuteri zapomnialam... 20zl bransoletka z ktorej moze da rade zrobic kolczyki... 15zl za przerobki sukeinki u krawcowej...
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
hmm u mnie
400 za pare ,60 buty,150 sukienka,torebka 40 to tyle jak na razie aa jeszcze mam miesiąc do studniówki :P |
|
|
|
|
#3719 |
|
Rozeznanie
|
to ja może nie będe liczyć, po co się dołować ;p
studniówka 400 zł sukienka 200 buty 100 fryzjer i kosmetyczka też pewnie koło 100 zł a gdzie bielizna, pończochy, podwiązka i inne dodatki ;p dobrze, że torebkę chociaż mam za free bo pożyczoną ;p |
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wyczytalam na watku o sztucznych rzesach ![]() u mnie minuta 1,20..... moze przesadzilam troche.... no ale zalozmy ze bed epotrzebowac ok 60 minut... to jest... 72zl no.... mocno przesadzilam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

po wytuszowaniu pociagnelam je eyelinerem takim srebrnym brokatowym
choc na studniowke to mozesz sobie pozwolic na ta baze, bedzies zprzynajmniej pewna, ale wyprobuj ja przed... ja ide do wizazystki i wiem ze ona uzywa kosmetykow Peggy Sage