|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Już po ...dziekuję
Cytat:
![]() Sama nie wiem...wiadomo że w domu najlepiej ...a po torbe i rzeczy może chyba mąż pojechać ? A mój lubi jak jest w domku ...mnie wyręczać ...posprzatac, pozmywać czy coś ugotować... A wczoraj jak siępakowaliśmy to wymyslił : UWAGA! Jeszcze nie mam laktatora, bo jak pisałam kupię jak bedę pewna że będzie potrzebny.... Wczoraj mąż do mnie mówi, że jak będziemy jednak karmic piersią to on poleci i kupi Laktator....bo UWAGA cyt : " No np będziesz mogła ściągać pokarm wieczorem a ja będę butelka karmił Julkę w nocy byś nie musiała się budzić i wstawać "Dobre nieeeeeee Cytat:
A jak cos nie będzie wychodziło to chętnie Ci podpowiem co nieco.... Aaaa zapomniałam Wam jeszcze wstawić nasze noworoczne buziaki Załącznik 2759741
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-03 o 10:28 |
||
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka nooo wreszcie sie odezwalas, bo sie juz martwilam o Ciebie
Asiuulka ja bym zostala Pysiamn takiego meza to ze swieca szukac ![]() Fotka z Kubulkiem booooska ![]() U mnie tez bialo
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moje koleżanki i przyjaciólki się śmieją...że to MAMUT czyt, wymarły gatunek
Ale co ty ma wady jak kady z nas.... już kiedyś o tym pisałam ![]() Ale bardzo go kochammmmmm A z tym karmieniem nocnym to mnie rozbawił i jak zaczełam się smiać to się jeszcze oburzył na mnie ![]() Cytat:
Cytat:
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-03 o 10:45 |
||
|
|
|
#4055 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i fotki cudoooo ![]()
|
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
aldii ja tez mam mini kosmetyki z rossmana Kamyk Paulinka sliczna asiulka89a co ci powiedzial lekarz ze masz wracac czy zostac? pysiam mezus pierwsza klasa, fajne fotki, sliczne wloski masz ![]() ja dzis kompletnie jestem poschizowana ze jutro juz moge zaczac rodzic...i wydaje mi sie ze albo dzis w nocy albo jutro sie zacznie...wchodze dzis na wage rano , jak codzien, i schudlam 1.5kg a jem tak samo caly czas(moze nawet wczoraj troche za duzo)...gdzies czytalam ze moze to byc objaw nadchodzacego porodu-prawda to? |
|
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już staram się sobie nie wmawiać, ze rodzę, tyle razy się zawiodłam, a wraz nadsłuchuję, nawet moje przyspieszacze nie działają: wejście na 4 piętro do teściów, spacer, sexsik, ciepła kąpiel... czuję się tylko jakoś tak dziwnie chyba mam niskie ciśnienie, dodam, ze woda to już chyba na maksa mi się zatrzymała, nogi mam jak baloniki, dłonie też, boli mnie głowa...
Jutro ktg i i tak wiem, że skurczy nie wykaże bo niby skąd? jak ja nie czuję, to by było na tyle chyba. Boję się strasznie w nocy spać nie mogę, a zdrugiej strony chciałabym już być po wszystkim
|
#4058 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aldii myśl pozytywnie...pomysl o czymś miłym, przyjemnym...czasem dobrze jest pomarzyć... Napradę dołowanie się nic dobrego nie przynosi... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie pamiętam bym schudła przed porodem ![]() Aguś tu znalazłam, że faktycznie może to być jedna z oznak ... https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ykul,4967.html Ciekawe co u fleur ???
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-03 o 11:14 |
||||
|
|
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
Pysiu Ty to masz męża takiego jak ja. Mamy szczęście. Mój jak się Olafek urodził t też wszystko przy nim robił, kąpiele do dzisiaj to ich rytuał. Żałował, że jeszcze cycka nie może mu dać. Teraz przez te 11 tygodni leżenia robił w domciu wszystko, zakupy z Olafciem, pranie, sprzatanie prasowanie.
Kamyku śliczna Twoja Kropka. Agusia ja przy poprzednim porodzie nie miałam żadnych objawów wcześniej. Dzień przed miałam ktg i badanie i miałam wytrzymać do poniedziałku, to był piątek. Jeszcze pamiętam, że o 4.30 byłam w toalecie, zero skurczy czegokolwiek, a 5.05 odeszły mi wody i po 20 minutach miałam regularne skurcze. Aldi - odpędź złe myśli, zjedz coś słodkiego, puść sobie komedie. Ciekawe co z Olivia i Fleur? A my zaraz idziemy na saneczki z naszym skarbem
|
#4060 |
|
Rozeznanie
|
ja mam sposób. śpię do oporu i tż musi wstac pierwszy;-)) a jak już wstanie to zawsze robi big sniadanko także dla mnie
pysiu buziaki przesłodkie!! a ja idę się myć bo dopiero wstałam i wciełam w/w śniadanko. było pyszniutkie
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiamatyldka czytalam, ze w 9 m-cu nie powinnysmy juz przybierac na wadze, tylko tracic ok. 0,5 kg na tydzien. Ja i tak tyje
![]() Malinka to i Tobie trafil sie skarb ![]() Dziekuje Wam mauski, jestescie kochane Olivia, Fleur moze juz jestescie po....![]() Pysiamn weszlam w tego linka z objawami porodu i oooooo matko 6 objawow z listy juz mam "Kilka dni przed porodem może obudzić Cię tępy ból w plecach, udach, pachwinach – to głowa dziecka wstawiona do kanału rodnego uciska nerwy. Może też boleć Cię brzuch tak jak przed okresem." - to mam juz od kilku dni.... Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-03 o 11:47 |
|
|
|
#4062 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie wiem jak ten moj zareaguje na nocne wstawanie, ale na razie nie wymagam tego od niego. tez sie zastanawialam co z Fleur, zapewne albo jest w szpitalu po porodzie albo na wywolaniu. jakby niebylo, juz na wylocie ![]() Cytat:
jak juz sie obudze, to musze uciekaac z lozka, bo nerwicy dostaje. z moim Tz i tym calym gotowaniem, to ja nie mam na co liczyc, bo jego mamusia i siostra robily wszystko za niego. jak przyjechal do UK 4 lata temu to nawet kanapki sobie nie potrafil zrobic. ![]() on otwiera lodowke, popatrzy, pomysli, zamknie i stwierdzi, ze nie ma co jesc (nawet jak lodowka jest pelna na maxa) i pojedzie do McD. z ta waga to pojecia nie mam, bo ja nawet wagi nie mam i wieki cale sie nie wazylam u poloznej wiec nie wiem nawet ile przytylam
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero dowiem sie we wtorek bo mam wizyte kontrolna. ale ogolnie nadal mnie brzuch boli jak na @ czasami nawet bardzo mocno ciagnie w plecach i mam stale twardy brzuch.. wiec hcyba bede znowy wczesniej do niego dzwonic. Pysiamn piekne fotki
|
|
|
|
|
#4064 |
|
Raczkowanie
|
malinka czyli to zaczyna sie tak nagle...o matko....to ja pedze umyc wloski i pomalowac paznokcie u stopek ...zby byc elegancka na porodowce
![]() aldii ja tez caly czas przybieralam, nawet w 9msc na wadze -do dzis...rybcia przyspieszacze jak kapiel czy schody tez nie dzialaja na mie... codziennie biore ciepla kapiel bo uwielbiam i codziennie latam po schodach gora-dol...bo nasz pokoj jest na gorze a kuchnia na dole i reszta pokoji tez na dole..moze tylko sex by poskutkowal, ostatnio jak sie kochalismy jakies 3 tyg temu to dostalam wprawdzie skurczy- mega silnych ale zanikly...cisnienie tez mam niskie 100/60 dobrze ze chociaz nie puchne-dzis moze z prawej reki gorzej mi zdjac obraczke ale przez ciaze nie mialam odpukac takich przyjemnosci.. popatrzylam dzis na moje nogi i zauwazylam ze zaczely mi byc bardziej widoczne zyly, macie tak poprostu jakbym miala ciensza skore, nie sa wypukle ani nic tylko sie zarysowuja...mam kilka popekanych pajaczkow jescze sprzed ciazy troszke nowych pojaiwlo sie w trakcie ale nie wydaje mi sie zeby to byly zylaki albo zaczatki...sama nie wiem
|
|
|
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry mamusie
![]() a ja tam lubie leżec w łózku i leniuchować,nawet cały dzień i tż też. kamyku twoja kROPKA jest słodziutka aldii co sie dzieje ![]() agusiamatylda te paznokcie to nie na kolorowo!!! no własnie cieakawe jak tam mamuśki rodzące kurcze ja nastepna na liście
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-01-03 o 12:11 |
|
|
|
#4066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja myślałam że tacy nie istnieją mój to zawsze czeka aż ja jedzenie zrobie i nigdy nie posprząta sam od siebie, bo dla niego zawsze czysto jest ![]() śniło mi się że pokłóciłam się z teściową jak powiedziałąm o tym tż-towi to mi powiedział że się dziwi że i tak długo wytrzymuje dobra z niej kobiecina ale czasami za bardzo się wtrąca ![]() *********************** kurcze już jutro CC, zaczynam się bać
|
|
|
|
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
kasya ty też już jutro?ło matko
jak to szybko leci...bedzie dobrze trzymamy kciuki a ty daj znac koniecznie.a tesciowa.... |
|
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie. A ja was od wczoraj podczytuje ale jakos nie mam weny do pisania. Dzisiaj jakas taka bez energii kompletnie jestem, nic mi sie nie chce i leze na kanapie i gapie sie w tv
![]() Pysia co do tego linka z objawami porodu to ja tez naliczylam u siebie 6 objawow......ale ja mam jeszcze 25dni. Chociaz ja bym chciala juz. MAm juz dosyc bycia w ciazy i chce juz swojego synka. A poza tym wazylam sie dzisiaj i przez 2 tyg przybylo mi 2kg!!!! masakra, no ale od tygodnia zaczelam puchnac.rece i dlonie mam spuchniete a palce wygladaja jak serdelki, stopy tez jak u shreka dlatego chce zeby to sie juz skonczylo.A wizyte mam dopiero za tydzien. A co do mezow to ja sie przylaczam do Pysi i malinki moj tez to skarb. Pomaga mi we wszystkim, lacznie z gotowaniem, myciem podlog i odkurzaniem i robieniem zakupkow. Tez wszystkie kolezanki mi zazdroszcza. Ostatnio razem robilismy pierogi. On walkowal ciasto i wykrawal kolka a ja siedzialam przy stole i lepilam i tak razem w godzinke zrobilismy 90 pierozkow![]() ![]() Dzisiaj sie dowiedzialam ze moja kolezanka wczoraj urodzila synka.W piatek odeszly jej wody ale do wczoraj wieczora nie miala skurczy ani nic nie pomagalo ze zrobili jej cc. |
|
|
|
#4070 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za cesarkę. Masz telefon, do którejś z nas, żeby ciotki wizażowe powiadomic?
|
|
#4071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro CC?? orety rety, daj znac co i jak, bedziemy czekac zniecierpliwione
|
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
kasya trzymam kciuki za jutro
|
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
Trzymamy z Oleńką kciuki. Czekamy na wieści.
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Ola tez uwielbia zrobic siusiu gdy nie ma pieluchy... |
|
|
|
#4074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasya trzymam kciuki za jutrzejsze cc i czekamy na smska z wiadomosciami
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
kasya, nie ma się czego bac
będziesz miała swoj skarbek przy sobie |
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
Kropka zrobiła kupę, najadła się i śpi... A ja też idę się zdrzemnąć... Dobrze, że mam na dzisiaj obiad... Dziewczyny, wypoczywajcie, bo potem będzie ciężko... Ale z dziewczynką lepiej niż z chłopakiem, bo ona chociaż Cię nie osika
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
bardotka_a dobrze, że się odezwałaś ![]() Asiuulka89 jeszcze wytrzymajcie 3 tygodniepysiamn ale całuśne słodkie zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Ale Ci zazdroszczę, już jutro będziesz mamusią ![]() i daj znać koniecznie po.-------------- Ciekawe co z olivią??? I patka się nie odzywa ![]() ------------ Noc przespana oprócz wstawania chyba ze 100 razy do wc. No ale najważniejsze główka nie boli. Za to nie dopisuje mi humorek. Czekam na tżta bo jest w szkole. Może uda mi się go wyciągnąć na jakiś spacerek
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Hey dziekuje za miłe słowa odnośnie buziaków i męża
Madziu, Gosia to gratuluję ....takich mężów ...wiem że to wielki skarb Fajnie że tacy faceci istnieją.... Madziu mój podobnie był starszym bratem i musiał często wcielać się w rolę opieakuna i rolę"taty" chyba z tego to wynika ...bo jego młodszy brat to już inna bajka.... kasya trzymam kciukaski za jutro Będzie dobrze Kamyczku odpoczywaj w wolnych chwilach ile się da Majkela to miłego spacerku ..ja też ciągle biegam do WC...a w noce z tym brzusiem to tak cięzko wstawać....ehhhh No i strasznie biodra mnie bolą ...nawet jak leżę na bokuuuuuu
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-03 o 14:21 |
|
|
|
#4079 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cóż taka praca. Jeśli chodzi o robienie jedzonka przez A..., to jak ma wenę to zrobi pyszny obiadek, a jak mu się nie chce, to tak samo jak ja nie robi Takie z nas leniuchy. Aż się boję co to będzie, jak dla Maluszka trzeba będzie codziennie gotować.Co do leżenia w łóżku, to ja mogłabym ostatnio wcale nie wstawać. Tak się rozleniwiłam, że szok. Dobrze, że jutro idę do pracy, to chociaż na świerze powietrze wyjdę - mam jakieś 5 - 10 minut piechotką. Wiec będę miała spacerek, bo tak to się za groma nie mogę wybrać przejść... ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
z czego oczywiście bardzo się cieszę Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień, za Was! |
||
|
|
|
#4080 | |
|
Zadomowienie
|
rybcia z tym ktg to różnie bywa, dziewczyny już przecież pisały że wychodziły 80% a one nic nie czuły
A do porodu to już naprawdę niedługo agusiamatyldka - na nogach nie zauważyłam żyłek, ale na brzuszku są zdecydowanie bardziej widoczne (zresztą to akurat nic dziwnego kasya za jutrzejszy wielki dzieńpysia, malinka tylko pozazdrościć tż, mój co prawda też nie najgorszy i jak chodziłam do pracy, to robił mi śniadanko i kanapeczki do pracy, po zakupy też często sam jeździ. Ale ze sprzątaniem to trochę jest na bakier pysia całuśne zdjęcia Cytat:
to lepiej za jakiś czas niż teraz się smucić Przy okazji muszę zerknąć na linka pysiamn o oznakach zbliżającego się porodu, skoro niektóre z was pisały, że mają już z 6 oznak. Ja jeszcze na razie nie czuję, że urodzę, ale jak wiadomo życie potrafi zaskakiwać. My już po obiadku i niedługo wybieramy się na saneczki - trzeba korzystać póki jeszcze jest śnieg. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

i coraz bardziej boli.. zaczynam sie obawiac ze moge wczesniej urodzic a tu ani torby nie ma ani nic
mezus pierwsza klasa, moj czeka az ja jemu zrobie
"
jak tam niedziela
i pasuje wskoczyć pod prysznic i coś ze sobą zrobić, ale jakoś też mam lenia...

moze juz jestescie po....
"Kilka dni przed porodem może obudzić Cię tępy ból