|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: studniówkowiczki 2010 :) cz II
Hej
Nadrobiłam Was, ale przez dłuższą chwilkę ;p Makijaż sylwestrowy jednej z Was był identyczny jak mój Ja ostatnio uwielbiam mocne, ciemne makijaże i chyba tez taki bd miała na studniówkę... No i zrobię go sama Jeśli chodzi o podwiązkę i majteczki to mi sprezentował Mikołaj... Majtki to chyba kupie razem z biustonoszem do kompletu jednak ale podwiązka mi sie bardzo podoba Myślę że jak bd miały z nią problem to możecie poszukać jeszcze jakigoś sklepu z sukniami ślubnymi, tam też takie rzeczy powinny byc U mnie studniówka tak chyba raczej standardowo... 300 zł od pary... No i do tego 15 na znaczki i zaproszenia i jeszcze bd coś za kamerzystę i kasete ale sie nie orientuje ile ... A no i tak jak was czytałam to sie zastanowiłam nad swoimi paznokciami.. I nie wiem sama czy sztuczne czy swoje ... |
|
|
|
|
#3752 | |
|
Rozeznanie
|
moja czerwono-czarna z takimi złotymi wstawkami, już kiedyś wrzucałam zdjęcia na forum. SUkienka sama w sobie jest dosyć "strojna", więc nie chcę przesadzać z dodatkami, bo co za dużo to nie zdrowo ;p
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Raczkowanie
|
Moja właśnie jest dość prosta
. materiał jest w takie paseczki, ale wygląda, jakby był marszczony . Górę za to ma przecudowną wg mnie <3.
|
|
|
#3754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam przewrażliwionych rodziców ,szczególnie tatę, ale trochę im się nie dziwię, mojemu kuzynowi urodził się synek kiedy miał 17 lat, kuzynce córeczka w wieku 18
|
|
|
#3755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie chcę wyglądać jak choinka, więc chyba się muszę ograniczyć ;p to jak tu są takie profesjonalistki to może mi też któraś doradzi w sprawie makijażu ?;p |
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Raczkowanie
|
Moi rodzice też są lekko przewrażliwieni
. I nie wiem czy zgodzili by się na wakacje z TŻ ![]() MyLastHope ja bym sięzdecydowała na klasyczne smoky eyes
|
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3758 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trochę to irytujące, bo traktuje mnie jak małe, niedoświadczone dziecko W ogóle uważa, że niektórych aluzji czy dowcipów nt seksu nie rozumiem, a ja jej nie wyprowadzam z błędu, bo i po co ![]() Cytat:
Mell, powiedz mi dobra kobietko, czy taki delikatny smokey eyes będzie pasował do brązowych oczu i blond włosów, bladości i chabrowej sukienki? Ja się w ogóle nie maluję, a nie chciałabym, żeby ciemne kolory zmniejszyły moje niezbyt duże oczy ![]() Co do kosztów: 150 zł opłata (TŻ z równoległej klasy i płaci za siebie )200 zł sukienka na studniówkę 130 zł sukienka na poprawiny 34 zł pończochy ( właśnie! po tych waszych postach muszę dokupić na wszelki rajstopy )85 zł bielizna (majtki, stanik, podwiązka) ok. 100 zł makijaż + fryzjer 70 zł buty 60 zł kamerzysta 5 zł lakier do paznokci ??? kolczyki, których jeszcze nie mam ![]() Jest któraś z Was może z Łodzi? W weekend wybieram się i nie wiem gdzie lepiej uderzyć: Manu czy Galeria? Są przeceny duże?
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PaLLitQa tak to jest z rodzicami jedynaczek.. już się nie zmienią.. są jacyś przewrażliwieni ja mam tak samo.
|
|
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci tak.... wg mnie najlepsza jest paletka ta na ktorej jest 12 cieni... taka na pol podzielona... nie wiem ktora w kolejnosci juz ale cienie sa cale nie podwojne ah... juz wiem... z 4 zdjecia jako baze naloz ten cien ktory znajduje sie pod tym grafitowym... wydaje mi sie ze to bez/blady roz? bardzo ladny... w zewnetrznym kaciku i na zalamaniu powieki ten najciemniejszy grafit. granice miedzy nimi rozetrzyj tym cieniem z drugiego rzedu ktory jest nad tym rudym... mam nadzieje ze wiesz ktore mam na mysli i bez przesady... do profesjonalistki to mi jeszcze wieeeele brakuje![]() Cytat:
osz ty zboczku moj no nie dziwne ze sie mamusia boi![]()
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Mell, a czy ja mogę Ci jeszcze głowe pozawracać moim makijażem?
![]() szukam czegoś delikatnego co pasowałoby do mnie i do sukienki troche też najlepiej coś co mogłabym wykombinować sama, bo w niedziele nie wiem gdzie znajde makijażystke.. mogę wysłać maila ze zdjęciami?
|
|
#3762 |
|
Rozeznanie
|
a moi rodzicie, jak miałam chłopaka to raczej nie wtrącali się nam, ze tak powiem ;p
w sensie, musieli tylko wiedzieć, że jestem z nim i kiedy mam zamiar wrócic ;p i nawet pozwalali zeby na nocki zostawał ;p drugi raz jak był to moja mama sama nas pościeliła łóżku"bo pewnie i tak będziecie razem spać, więc nie ma sensu, zebyś się w nocy przenosiła ;p" |
|
|
|
|
#3763 | |
|
żona
|
Cytat:
hehe to co wcale sie nie dziwie Twoim rodzicom moim nie trzeba takich atrakcji w rodzinie bo i tak są przewrażliwieni![]() Ale swoja droga nie wiem co rodzicom daje takie gadanie jak np mi że na to jeszcze jest czas, teraz mam tyle do roboty żeby sie tylko uczyć, nic wiecej nie wymagają.. na chłopakow przyjdzie czas.. zebym nie zrobila glupoty i żebym nie żalowała... Skoro jakos przynajmniej JA nie biore tych słów do siebie i jak mama mi powie nie idź z nim do łozka.. to akurat że posłucham![]() Lily ja moim rodzicom w kłótni powiem "ze to wszystko przez to ze jestem jedynaczka!" to mowia ze to nie ma nic do rzeczy
Edytowane przez PaLLitQa Czas edycji: 2010-01-03 o 14:02 |
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tak juz podliczacie to ja tez podlicze koszt mojej studniówki, chociaz nie wiem czy to dobry pomysl bo sie chyba załamie :P
360zł - opłata za studniówkę 550zł - sukienka 79zł - buty 50zł - kolczyki 30zł - bransoletka 100zł - solarium 50zł - paznokcie 50zł - fryzjerka ok.60zł - kosmetyki 25zł - torebka ok30zł - majtki, pończochy, podwiązka 20zł - spinki 55zł - stanik ____________________ 1459zł ![]() ciekawe o czym jeszcze zapomniałam.... i to wszystko tylko na jedną noc...
|
|
|
#3765 |
|
Raczkowanie
|
Ja mogę się założyć, że tej studniówkowej sukienki nigdy więcej nie założ, chociaż jest prześliczna
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Ci co mają rodzeństwo, to zawsze inaczej.. większe luzy i wgl mają z tego co zaobserwowałam u znajomych..
ehh ciężki los nas jedynaczek
|
|
|
#3767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może za bardzo się tym wszystkim przejmuję, no ale chcę wyglądać wyjątkowo ;p i jeszcze się zastanawiam nad fryzurką cały czas hmmm |
|
|
|
|
|
#3768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() śliczna kopertówka, idealnie by mi pasowała do butów, oddawaj! ![]() *** ja chyba się sama będę malować. wczoraj spotkałam się z kumpelą, która robi całkiem fajne makijaże i zrobiła mi średnio mocne smooky eyes. i byłam w szoku bo jak sama sobie kiedyś robiłam to mi się bardziej podobało i wgl czułam się z tym dziwnie, więc wolę sama coś wykombinować, przynajmniej żebym się dobrze z tym czuła :P co do fryzury to idę do fryzjerki żeby mi porządnie wyprostowała włosy. mam bardzo długie, z 2cm przed pośladki i dość gęste.. no i chodzę zawsze w lokach/falach i mój chciał żebym wyprostowała, to prostuję bo niby mi lepiej w takich chcę żeby mi fryzjerka je porządnie wyciągnęła i utrwaliła, ale boję się, że przesadzi ona z tym utrwaleniem i nabłyszczeniem i będę wyglądać jakbym miała tłuste włosy..
|
|
|
|
|
|
#3769 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Raczkowanie
|
ledwo dobrnęłam do końca, a za chwilę musze uciekać bo Tż przyjeżdża...
![]() a tak apropo kosztów to u mnie też na pewno kolo 1500 zł wyjdzie :/ biedni Ci rodzice no, ale cóż raz na jakiś czas mogą przynajmniej wiedzą, że mają córkę ;p;p |
|
|
|
|
#3771 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale na rodzeństwo się już teraz nie piszę ![]() Cytat:
melluś, zerknij na mojego poprzedniego posta, bo napisałyśmy w tym samym czasie i mogłaś go przegapić
|
|
|
#3772 |
|
Raczkowanie
|
pragnienie ja byłam wczoraj w Manu i są przeceny, ale wiadomo nie we wszystkich sklepach ;p niestety nie wiem jak w Galerii bo ostatni raz byłam przed świętami
|
|
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
300zł - opłata siebie i osobę towarzyszącą
199 - sukienka 14- tasiemka z cekinami do przyszycia do sukienki ok. 100 - buty na studniówkę 50 - fryzjer 40 - makijaż 30 - karnet na solarium ok. 60 - kamerzysta 2 - zaproszenia 3 - znaczki 20- podwiązka 27 - pończochy 40 - torebka 60 - paznokcie Razem: 945zł a to jeszcze nie koniec wydatków
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
2 godziny mnie nie było a tu 3 stony przybyło
![]() a co do zestawów i co do czego pasuje może się tu zainspirujecie ^^ http://www.polyvore.com/cgi/search.s...ery=prom+dress a tu macie sukienki same ![]() http://www.cybernetplaza.com/cheap-p...under99&view=1
|
|
#3775 |
|
Raczkowanie
|
pragnienie
moja też nie jest strojna, ale i tak jej nie założę pewnie jak zwykle sukienki z większych okazji lądują w szafie . Jestem zadowolona z butów na 100, bo były niedrogie a są ładne
|
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
pragnienie moim zdaniem w Manu jest większy wybór a jak byłam tam tydzień temu to przeceny niesamowite :P
z rodzicami to jest przechlapane,jestem najmłodsza,mam 2 siostry ale one sa już na studiach w innych miastach i teraz cała uwaga się skupia na mnie ;/ nie raz to mojej mamie odbija i mi karze wracać o 23 do domu <lol2> ale ja wtedy swoje i wracam pozniej
|
|
|
|
|
#3777 |
|
Rozeznanie
|
Ci co mają starsze rodzeństwo pewnie tak:P Mój brat ma 5 lat i powiem Ci że w niczym mi to nie pomaga :P
|
|
#3778 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam rok starszą siostrę, ale ona nie ma chłopaka, więc mi to mało pomaga
|
|
|
#3779 |
|
Przyczajenie
|
melleczka dzięki za rade
![]() Słyszałam, że sztuczne rzęsy w kępkach się trudniej nakłada. J wcześniej kupie sobie chyba oba rodzaje i popróbuje i z makijażem też popróbuje bo wole zrobić sama
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.cybernetplaza.com/pages/11149.asp http://www.cybernetplaza.com/pages/11128.asp |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

. materiał jest w takie paseczki, ale wygląda, jakby był marszczony 

Trochę to irytujące, bo traktuje mnie jak małe, niedoświadczone dziecko
W ogóle uważa, że niektórych aluzji czy dowcipów nt seksu nie rozumiem, a ja jej nie wyprowadzam z błędu, bo i po co