Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-03, 13:19   #2011
kashha
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A ja znów płaczę. Rozmawiałam z byłym przez telefon. I głupia zapytałam czy za mną tęskni, a On powiedział "żadna odpowiedź tutaj nie jest dobra. Jak powiem tak to narobisz sobie nadziei, a jak powiem nie to znów będzie płacz."
Czasem mam takie pomysły, że lepiej byłoby zerwać kontakt. Ale nie potrafię. Tylko On mnie tak dobrze zna. Tylko On jest moim przyjacielem. I tylko On ma dla mnie czas.
Narobiłam w życiu głupot ale czy nie zasługuję na to żeby dać mi szansę? Jedną jedyną.
Tak bardzo potrzebuję żeby mnie przytulił. Powiedział, że będzie dobrze.
Ale przecież nie będę Go błagać...

Lazurowa... doskonale Cię rozumiem, mój były Tż, i ojciec mojej Fasolki, też był dla mnie przyjacielem, rozumiał mnie w pół słowa, albo nawet myśli... a teraz zostawił mnie z tym wszystkim samą... może w powietrzu coś jest bo brakuje mi go bardziej niż zwykle, ale wiem, że to dla mnie nic dobrego, tylko niepotrzebne łzy i stres, dlatego narazie dwa dni, ale trzymam się tego żeby się nie oddzywać...
Rośnie we mnie gniew i złość na niego, ale mama mówi, że tak nie mogę, więc staram się wogóle o nim nie myśleć, choć to ciężkie bo on przypomina mi o swoim istnieniu.
Co do spania ja też mam z tym problem, jak się przebudzę w nocy to już później ciężko usnąć, wierce się później w łóżku, a w dzień odsypiam.
Będzie dobrze!!

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 13:41   #2012
Zuziunia
BAN stały

Witam dawno mnie nie było, u mnie ok.
Mdłości są, doszły zaparcia, wzdęcia...

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WSZYSTKIM PRZYSZŁYM MAMUSIOM
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 14:15   #2013
martucha84
Zakorzenienie

anoxa bajka1807 pearlania niezawsze kassate1203 dziekuje za odpowiedz mam nadzieje ze moja pielegniarka bedzie rownie sprawna i uda jej sie za jednym razem...

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WSZYSTKIM PRZYSZŁYM MAMUSIOM
zaparcia i wzdecia tez mam ale mdlosci.. wymioty dla mnie koszmar z tymi rannymi jakos sobie radze ale wieczorne.... nie moge spac do 1 i gdzes od 22 sie zaczyna... meczy mnie strasznie... niepotrafie nad tym zapanowac... ma ktos sposoby na wieczorne mdlosci?
Stary 2010-01-03, 14:21   #2014
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Krwi mi sciagneli dokladnie 6 fiolek, pod proznia wiec tylko fiolki wymieniala i nie wkuwala sie kilka razy

TZ to skrot od towazysz zycia.

Moj tz nie zaglada wogole na zadne fora ogolnie uwaza, ze ma czas jeszcze i wszystkiego sie nauczy sam badz w szkole rodzenia. On wogole nie czuje, ze bedzie ojcem i jakos ma wiekszy dystans niz ja, ale nie martwie sie tym bo wiem, ze to sie zmieni jak tylko zobaczy dzidzie juz po usg pierwszym zaczal przezywac, ale pozniej zapomnial :/
Oni to inaczej przezywają tak samo było z naszym synkiem teraz to przykładny tatus
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 14:39   #2015
Siala_Bala
Zakorzenienie

A mnie zaczeło martwić coś czym sie na samym poczatku nie przejmowałam... dopiero dziś do mnie dotarło, że to przecież wirus i że może być groźny dla Fasolki
Po świętach, przed sylwestrem dostałam paskudnej opryszczki na ustach, wizytę mam umówić na 6 stycznia bo wtedy mam wolne w pracy, telefonu do gina nie mam i du*a :/ Nie wie czasem któraś z was czym to mogę leczyć, czy mogę, jak bardzo jest groźna dla dzidzi?
Przeglądałam neta ale zdania sa podzielone..jedni mówią że opryszczka wargowa jest niegroźna tylko płciowa (genitalna) inni że obie są szkodliwe...

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 14:45   #2016
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Lazurowa... doskonale Cię rozumiem, mój były Tż, i ojciec mojej Fasolki, też był dla mnie przyjacielem, rozumiał mnie w pół słowa, albo nawet myśli... a teraz zostawił mnie z tym wszystkim samą... może w powietrzu coś jest bo brakuje mi go bardziej niż zwykle, ale wiem, że to dla mnie nic dobrego, tylko niepotrzebne łzy i stres, dlatego narazie dwa dni, ale trzymam się tego żeby się nie oddzywać...
Rośnie we mnie gniew i złość na niego, ale mama mówi, że tak nie mogę, więc staram się wogóle o nim nie myśleć, choć to ciężkie bo on przypomina mi o swoim istnieniu.
Co do spania ja też mam z tym problem, jak się przebudzę w nocy to już później ciężko usnąć, wierce się później w łóżku, a w dzień odsypiam.
Będzie dobrze!!
Kurcze szczerze wam współczuje ale wiem że dacie radę , nie wiem co wam poradzic bo nie byłam w takiej sytuacji dlatego się nie odzywam na ten temat, łatwo się piszę "nie przujmuj się", " teraz nie to jest ważne". Wiem że takie emocje są silniejsze od człowieka, nie raz trzeba się np wypłakać, wtedy lżej , dzidzia to odczuje na pewno ale co zrobisz
Będzie dobrze bez tych ojców, dacie rade, a jak zmądrzeją to tym lepiej będziecie szczęśliwe podwójnie.

W tamtej ciąży z moim M mieliśmy burzliwe przejścia tylko to ja miałam jazdy bo to było tak że jeszcze nie mieszkaliśmy razem w sesnie że sami tylko u niego. Mi przeszkadzało jak pił z kolegami jak za dawnych czasów i robiłam jazdy na trzeźwo potrafiłam zdemolować auto płakałam dużo ale to z emocji w ciąży.
Dziś synek ma 2 lata i jest na maksa zakręconym szczęśliwym i zawsze uśmiechniętym odpukać zdrowym dzieckiem i naszym "małym komikiem" .

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A mnie zaczeło martwić coś czym sie na samym poczatku nie przejmowałam... dopiero dziś do mnie dotarło, że to przecież wirus i że może być groźny dla Fasolki
Po świętach, przed sylwestrem dostałam paskudnej opryszczki na ustach, wizytę mam umówić na 6 stycznia bo wtedy mam wolne w pracy, telefonu do gina nie mam i du*a :/ Nie wie czasem któraś z was czym to mogę leczyć, czy mogę, jak bardzo jest groźna dla dzidzi?
Przeglądałam neta ale zdania sa podzielone..jedni mówią że opryszczka wargowa jest niegroźna tylko płciowa (genitalna) inni że obie są szkodliwe...
Kurcze nie mam pojęcia, najlepiej to idź jutro do zwykłego lekarza, on na pewno będzie wiedział co zrobić , jaki lek itd.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
zaparcia i wzdecia tez mam ale mdlosci.. wymioty dla mnie koszmar z tymi rannymi jakos sobie radze ale wieczorne.... nie moge spac do 1 i gdzes od 22 sie zaczyna... meczy mnie strasznie... niepotrafie nad tym zapanowac... ma ktos sposoby na wieczorne mdlosci?
Zaparcia tez mam straszne i nie mam na nich sposobu:/ ale na mdłości piję kolę zimną tą "prawdziwą" i mi przechodzi. Mam je wieczorami głównie jak rano to jem śniadanie jeszcze przed wyjściem z domu do pracy.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-01-03, 15:04   #2017
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Ja czytałam gdzieś że opryszczka wargowa to nie to samo co opryszczka narządów płaciowych i że ta pierwsza jest dla dziecka nieszkodliwa. Zrób tak jak ci radzą że idź do lekarza rodzinnego, ewentualnie zadzwon do innego gina (jaki znajdziesz nr tel) i zapytaj go.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 16:12   #2018
scoobs
Rozeznanie

Czesc, Siala_Bala, ja mialam opryszczki juz dwie teraz, a i w pierwszej ciazy raz mialam. Sa chyba jakies kremy, ktore mozna uzywac w ciazy, ale wiele z nich nie mozna. Ja wyczytalam na necie, zeby zrobic taka papke z soli morskiej i ciepej wody. Wiem, to brzmi masochistycznie, ale ja tak zrobilam i nakladalam na opryszczke i rane - oj bolalo, ale musze przyznac, ze na mnie podzialalo, dosyc szybko minela, moze sprobuj?
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 16:34   #2019
wiolek1
Zadomowienie

Basia84 śliczne te bodziaki a moge wiedzieć w jakim sklepie ? czy jakaś sieciówka czy co bo miałabym ochote na takie

a co do spania to u mnie dziewczyny masakra dzisiaj nie pojechałam na studia przez to że nocami nie mogę spać ;/ nie ważne czy położe sie o 12 czy o 2 w nocy i tak do 3-4 będe się przewalac zanim zasne i dzisiaj się jeszcze o 5 obudziłam a o 6 miałam wstać ale stwierdziłam ze po 1.5 h snu nie dam rady do szkoły więc udało mi się zasnąć znowu dopiero o 7 i tak już spałam do 14 musze się jakoś przestawić bo strasznie męczy mnie to przewalanie się w nocy zanim zasne

Siala_Bala co do opryszczki to ja miałam gdzieś ok 5 tygodnia i teraz nie wiem czy to było moje zaniedbanie ale ja naczytałam się że ta na ustach nie jest wogóle groźna i że można smarować maściami więc ja przez tydzien smarowałam vratizolinem czy jakoś tak i zeszła ale z lekarzem tego nie konsuloowałam może to źle ale ja przeczytałam że można smarować i nic nie zaszkodzi ;/

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-01-03 o 16:37
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 16:43   #2020
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

a co do spania to u mnie dziewczyny masakra dzisiaj nie pojechałam na studia przez to że nocami nie mogę spać ;/ nie ważne czy położe sie o 12 czy o 2 w nocy i tak do 3-4 będe się przewalac zanim zasne i dzisiaj się jeszcze o 5 obudziłam a o 6 miałam wstać ale stwierdziłam ze po 1.5 h snu nie dam rady do szkoły więc udało mi się zasnąć znowu dopiero o 7 i tak już spałam do 14 musze się jakoś przestawić bo strasznie męczy mnie to przewalanie się w nocy zanim zasne
Ja tez mam kłopoty ze spaniem tylko że to po części przyczyna naszego szkraba bo w nocy nie dość że ma lata to dalej budzi się na kaszkę i woła " mamo idź rób kake " to na dodatek przychodzi do nas do łóżka i nie ważne że mamy takie małżeńskie duże on tak się rozpycha że śpimy na krańcach i musimy pilnować kołdry a on w najlepsze po środku śpi i kopie nóżkami we śnie oczywiście po moich plecach nie po mojego M
Nie wiem dlaczego tak ma od początku spał w łóżeczku teraz od jakiegoś miesiąca wyłazi i nie wiem jak to zrobić żeby spał u siebie.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-01-03, 16:47   #2021
jaszczka
Zadomowienie

hejka babeczki

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja bym bardzoooo chciala dziewczynke, ale sie nie nastawiam na nia w ogole bo jakos mam nieodparte uczucie ze to bedzie chlopiec. jeszcze dzisiaj snilo mi sie ze urodzilam chlopca... ale czarnego chyba wszystko przez to ze sie wczoraj naogladalam filmow o Afryce

ja mam we wtorek usg, tez sie stresuje chociaz nie jest to jeszcze przesiewowe... w ogole cos czuje ze cala ciaze bede panikowac czy wszystko dobrze z dzidziolkiem. gdyby nie te sporadyczne plamienia to chyba nie mialabym takich mysli. ale niestety duphaston i luteina przypominaja mi o wszystkim
Bajka ja mam tak samo, strasznie bym chciała dziewczynkę, ale mam takie wewnętrzne uczucie, że to jednak będzie chłopiec...
Zobaczymy czy się przeczucia posprawdzają

Cytat:
Siala ja miałam opryszczkę (na twarzy) gdzieś w 6-7 tygodniu... Jedyny skuteczny i naturalny sposób na tego dziada to czosnek
Bierzesz ząbek czosnku, na tyle duży żeby był troszkę większy w przekroju od opryszczki i odkrawasz kawałek, żeby sok wypłynął. Przykładasz do bąbla/strupa i trzymasz parę minut, albo do momentu jak już nie możesz wytrzymać (bardzo piecze). Robisz parę minut przerwy, odkrawasz znowu kawałek żeby uwolnić znowu trochę świeżego soku i znowu przykładasz. Powtarzasz to parę razy, a nawet więcej, ile wytrzymasz
Opryszczka genitalna jest szkodliwa, ta na twarzy nie - o ile miałaś ją już kiedyś wcześniej. Szkodliwe jest zarażenie się wirusem, a nie jego kolejna aktywacja.
Kuracja czosnkiem jest o tyle skuteczna (oprycha nie lubi czosnku ), że po kilku takich akcjach nic mi nie wyskoczyło przez prawie 3 lata, a zawsze miałam conajmniej 2-3 razy do roku. Dopadło mnie dopiero teraz, jak zaszłam w ciążę, ale spycham to na karb zmęczęnia wymiotami i ogólnego osłabienia organizmu - jako że dzidzia ssie ze mnie wszystko co się da
Mam nadzieję, że się trochę przydałam
Stary 2010-01-03, 18:49   #2022
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
ja mysle ze nie jest ona szkodliwa choc sama nigdy jej nie mialam ale najlepiej spytaj sie w aptece skoro nie masz nr do ginka

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Kurcze szczerze wam współczuje ale wiem że dacie radę , nie wiem co wam poradzic bo nie byłam w takiej sytuacji dlatego się nie odzywam na ten temat, łatwo się piszę "nie przujmuj się", " teraz nie to jest ważne". Wiem że takie emocje są silniejsze od człowieka, nie raz trzeba się np wypłakać, wtedy lżej , dzidzia to odczuje na pewno ale co zrobisz
Będzie dobrze bez tych ojców, dacie rade, a jak zmądrzeją to tym lepiej będziecie szczęśliwe podwójnie.

W tamtej ciąży z moim M mieliśmy burzliwe przejścia tylko to ja miałam jazdy bo to było tak że jeszcze nie mieszkaliśmy razem w sesnie że sami tylko u niego. Mi przeszkadzało jak pił z kolegami jak za dawnych czasów i robiłam jazdy na trzeźwo potrafiłam zdemolować auto płakałam dużo ale to z emocji w ciąży.
Dziś synek ma 2 lata i jest na maksa zakręconym szczęśliwym i zawsze uśmiechniętym odpukać zdrowym dzieckiem i naszym "małym komikiem" .

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Kurcze nie mam pojęcia, najlepiej to idź jutro do zwykłego lekarza, on na pewno będzie wiedział co zrobić , jaki lek itd.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Zaparcia tez mam straszne i nie mam na nich sposobu:/ ale na mdłości piję kolę zimną tą "prawdziwą" i mi przechodzi. Mam je wieczorami głównie jak rano to jem śniadanie jeszcze przed wyjściem z domu do pracy.
pij soczek jablkowy na zaparcia i jedz swieze jablka pdobno pomaga

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
hejka babeczki

Bajka ja mam tak samo, strasznie bym chciała dziewczynkę, ale mam takie wewnętrzne uczucie, że to jednak będzie chłopiec...
Zobaczymy czy się przeczucia posprawdzają

Siala ja miałam opryszczkę (na twarzy) gdzieś w 6-7 tygodniu... Jedyny skuteczny i naturalny sposób na tego dziada to czosnek
Bierzesz ząbek czosnku, na tyle duży żeby był troszkę większy w przekroju od opryszczki i odkrawasz kawałek, żeby sok wypłynął. Przykładasz do bąbla/strupa i trzymasz parę minut, albo do momentu jak już nie możesz wytrzymać (bardzo piecze). Robisz parę minut przerwy, odkrawasz znowu kawałek żeby uwolnić znowu trochę świeżego soku i znowu przykładasz. Powtarzasz to parę razy, a nawet więcej, ile wytrzymasz
Opryszczka genitalna jest szkodliwa, ta na twarzy nie - o ile miałaś ją już kiedyś wcześniej. Szkodliwe jest zarażenie się wirusem, a nie jego kolejna aktywacja.
Kuracja czosnkiem jest o tyle skuteczna (oprycha nie lubi czosnku ), że po kilku takich akcjach nic mi nie wyskoczyło przez prawie 3 lata, a zawsze miałam conajmniej 2-3 razy do roku. Dopadło mnie dopiero teraz, jak zaszłam w ciążę, ale spycham to na karb zmęczęnia wymiotami i ogólnego osłabienia organizmu - jako że dzidzia ssie ze mnie wszystko co się da
Mam nadzieję, że się trochę przydałam
ja tez tak mam marzy mi sie dziewczynka a cala soba czuje ze bedzie chlopiec ech... bedzie co bedzie byle zdrowe
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 19:09   #2023
Alguien
Zadomowienie

czesc babeczki
no i koniec tego przyjemnego wolnego czasu a gdzie sie czesc dziewczyn podziala? farminka, jusdan, marta_d1, kemo i wiele innych - gdzie jestescie?

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
kurcze a mnie dzisiaj piersi mocno bola az takie gorace sa i do tego swedzi mnie skora na brzucholku
skora swedzi, bo pewnie brzuszek zaczyna rosnac nic tylko sie cieszyc dostalam na swedzacy brzuch taka oliwke w sprayu, ale jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby mnie cos swedzialo

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja bym bardzoooo chciala dziewczynke, ale sie nie nastawiam na nia w ogole bo jakos mam nieodparte uczucie ze to bedzie chlopiec. jeszcze dzisiaj snilo mi sie ze urodzilam chlopca... ale czarnego chyba wszystko przez to ze sie wczoraj naogladalam filmow o Afryce

ja mam we wtorek usg, tez sie stresuje chociaz nie jest to jeszcze przesiewowe... w ogole cos czuje ze cala ciaze bede panikowac czy wszystko dobrze z dzidziolkiem. gdyby nie te sporadyczne plamienia to chyba nie mialabym takich mysli. ale niestety duphaston i luteina przypominaja mi o wszystkim
na pewno bedzie dobrze wszystko czy to chlopczyk czy dziewczynka byle nie czarne dziecko hahahaha

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Oj mam nadzieje, ze poczujesz sie lepiej wkrotce. W ktorym tyg jestes?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 19:18   #2024
Linka24
Wtajemniczenie

Widze ze opcja rodzielenia ucichła

Alquien hheee.. gdyby sie dziewczyny porozdzielały to dopiero by była cisza...

Nic nie mow. Powrót do pracy. 4.45 musze wstac normalnie szlag trafia na całego....
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 19:20   #2025
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Hej dziewczyny.
U mnie dzisiaj jakoś spokojnie. Siedzę sobie cały dzień i odpoczywam, bo rano troszkę posprzątałam i się zmęczyłam.
Próbuję znaleźć rozwiązanie na tą moją bezsenność w nocy i dzisiaj wcale nie spałam w dzień, ciekawe czy zasnę normalnie?
Na szczęście jutro nie idę do pracy. Idę dopiero w czwartek
lazurowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 19:23   #2026
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Widze ze opcja rodzielenia ucichła

Alquien hheee.. gdyby sie dziewczyny porozdzielały to dopiero by była cisza...

Nic nie mow. Powrót do pracy. 4.45 musze wstac normalnie szlag trafia na całego....
wiem wlasnie. Zobacz, ile jest niby dziewczyn na liscie i ile tu niby sie zapisalo, a ile tak naprawde zaglada i pisze dosc regularnie...a z czasem bedzie jeszcze mniej, bo zawsze czesc sie wykrusza
Ojjj wspolczuje wczesnego wstawania, ale mam nadzieje, ze Twoja praca nie jest zbyt meczaca.
Stary 2010-01-03, 19:35   #2027
Linka24
Wtajemniczenie

Wiedziałam że tak będzie

Co do pracy to.. za 3 tyg wychodze za mąż więc jakies wolne na pewno będę miała a 9 lutego kończy mi się umowa ( zatr na umowe na okr próbny ) i albo mi przedłużą, albo nie.... wiadomo jak to jest. A jak mi przedłużą to pościemniam kilka tyg i sruuu na zwolnienie
Stary 2010-01-03, 19:46   #2028
bassienkaw
Zakorzenienie

LInka ale nie mogą Cię zwolnić z tego co wiem, kiedy okres próbny kończy się po 3 miesiącu ciązy. Musza Ci przedłużyć umowę do końca ciąży

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 19:52   #2029
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
LInka ale nie mogą Cię zwolnić z tego co wiem, kiedy okres próbny kończy się po 3 miesiącu ciązy. Musza Ci przedłużyć umowę do końca ciąży
To tez wyczytałam w kodeksie pracy, ale ciekawi mnie czy potem dostane macierzyńskie..
Stary 2010-01-03, 20:00   #2030
bassienkaw
Zakorzenienie

Tak... dostajesz zasiłek macierzyński, choć urlopu macierzyńskeigo nie dostaniesz. Czytałam właśnie kodeks na ten temat... po prostu dostajesz kase, ale nie liczy się ten czas do czasu pracy, wiesz o co chodzi?
Jak Cię zatrudnili wiedziałaś, że jesteś w ciąży?
Swoją drogą pracodawca wie, że jesteś w ciąży?

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:06   #2031
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Tak... dostajesz zasiłek macierzyński, choć urlopu macierzyńskeigo nie dostaniesz. Czytałam właśnie kodeks na ten temat... po prostu dostajesz kase, ale nie liczy się ten czas do czasu pracy, wiesz o co chodzi?
Jak Cię zatrudnili wiedziałaś, że jesteś w ciąży?
Swoją drogą pracodawca wie, że jesteś w ciąży?

Basiu a nie wiesz jak to się ma do stażu z Urzędu Pracy? Czytałam różne wiadomości w internecie i niektóre były ze sobą sprzeczne. Pogubiłam się w tym wszystkim.
lazurowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:06   #2032
itakasia
Zakorzenienie

witajcie
siala
jesli to nie twoja pierwsza w zyciu opryszczka to chyba mozesz byc spokojna. ja nigdy nie mialam i juz 3 ciaze drżę zeby nie zlapac

jesli chodzi o rozdzielenie watkow to spora rozbieznosc w terminach, mamy tu czerwcowki, lipcowki i sierpniowki. czasem mam wrazenie ze sie troche rozmijamy i tak bedzie bo 2-3 mies roznicy to sporo skoro cala ciaza trwa tylko 9 mies a nie latami ale ja sie dostosuje

Linka
nie marwt sie , nie moga cie zwolnic i macierzynski dostaniesz
Stary 2010-01-03, 20:07   #2033
Linka24
Wtajemniczenie

aa czyli nie dostane wychowawczego. czyli po porodzie kilka mies beda mi płacic macierzyńskie a potem hulaj dusza.. szukaj nowej pracy.. bo tam nie mam ochoty jakoś wracać. Ja pracowalam 1,5 roku na zlecenie i kiedy dostalam umowę to nie wiedziałam o ciąży. A czy pracodawcy wiedzą to, wyobraź sobie że sa tak bezczelne baby ze szeptają sobie to i owo na uszko więc pojejrzewam ze nie tyle co wiedzą, ale się domyślają.
Stary 2010-01-03, 20:17   #2034
Alguien
Zadomowienie

bassienkaw a jak w koncu poszlo z Twoja praca? mialas isc na interview i cos z tego wyszlo?
Stary 2010-01-03, 20:22   #2035
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
nie mysl kochana caly czas o tym co zle bo to wam nie sprzyja wiem ze latwo powiedziec ale sama przeszlam przez ciaze obumarla i czasem sie zamartwiam choc bywa juz lepiej moze popros ginka o luteine? ja caly czas biore w razie "w"

liste mozesz podejrzec na pierwszej stronie a zeby sie do niej dopisac napisz do farminki (znajdziesz ja na pierwszej stronie) najlepiej na priv podaj jej swoje imie wiek date ostatniej @ i termin porodu
dzięki

jeśli chodzi o zachcianki, to ja mam wciąż ochotę na sery białe i frytki... mięso bleee!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:40   #2036
Basia84
Rozeznanie

wiolek1 nie widze skad jestes ale ja je kupilam w chicago w sklepie burlington ale sa tez takie same w target.
wczoraj wieczorem chycil mnie okropny bol zeba, pol nocy nie spalam, dzisiaj od rana maz obdzwonil wszystkich mozliwych dentystow i nikt w niedziele nie przyjmuje pojechalismy na pogotowie dostalam antybiotyk i tabletki przeciwbolowe podobno wszystko bezpieczne w czasie ciazy a jutro mam isc do dentysty. ciekawe czemu nagle zaczal mnie bolec, wczesniej nie dawal znaku zycia, mowie wam najgorszy bol jaki w zyciu mialam bo po normalnych tabletkach ktore zalecila mi lekarka wogole mi nie przechodzilo a innych balam sie brac.
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 21:08   #2037
aniaa22
Zakorzenienie

witam wreszcie po wyjezdzie swiateczno-sylwestrowym

strasznie duzo mam do nadrobienia i nie wiem czy dam rade. tez sie nie moge tu odnalezc. tyle dziewczyn ze juz do konca nie kojarze ktore sa lipcowe a ktore sierpniowe
nie pisze za czesto bo nawet jak pisze to nikt mi nie odpisuje

my z mezem jestesmy na etapie ostrego kombinowania jak kupic ze stanow ubranka dla dzidzi. jedyna szansa to moj tata bo leci w lutym ale on zna tylko marki sportowe a calvin klein, ralph lauren czy tommy to dla niego czarna magia. nawet gapa za bardzo nie kojazy. mamy troszke ubranek ktore przywiozla tesciowa ze stanow ale to wszystko jest tak na roczek a na noworodka niestety nic. a te ubranka sa takie sliczne
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 21:49   #2038
idealnecialo
Zadomowienie

eeeeeeeeeee odkad ja mam nadrobic!? :O to chyba nie mozliwe do wykonania..

Nie było mnie bo wiadomo mąz był.. Nie było kiedy wejść napisać.. Dziś pojechał. Niestety.. i bez łez się nie obyło. Zreszta juz od wczoraj płacze... Hormony?

Od paru dni brzuch mnie boli, tam gdzie sobie chyba "naciągłam" (w kazdym raziem zabolało) gdy małą z tydz temu przekładałam z duzego lózka do malego.. Oj siekło.. chyba zle sie napiełam.. I najpierw bolało po jakims czasie przy dotyku/ucisku. A od 2 dni boli tam bez niczego.. bardzo czesto. Wieczorami to męczarnia..

A o krzyżach nie mowie.. Straszliwe mam ostatnio bóle i tez od rana do nocy.. Czemu? Z powodu tego tyłozgięcia? W pierwszej nie bolało...

Ma któraś z was tyłozgięcie i tak ochydne bóle krzyzy? Takie prawie nie do zniesienia.. Normalnie jak w czasie okresu tak silne, albo nawet jak ciazowe od krzyzy.. Ehhh..

Wizyte mam 19 stycznia dopiero. Zobacze co bedzie jutro. Jak bedzie nadal tak to albo jutro albo we wtorek zadzwonie do gina i wybiore sie predzej. Napewno mnie przyjmie..

Zycze slodkich snów.. nie wiem jak ja zasne choc jestem wykończona..

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-01-03 o 22:23
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 22:22   #2039
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Oj mam nadzieje, ze poczujesz sie lepiej wkrotce. W ktorym tyg jestes?
9

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
bassienkaw a jak w koncu poszlo z Twoja praca? mialas isc na interview i cos z tego wyszlo?
ja składam CV ale kurcze okres próbny trwa 3 miesiące, więc będę w 6 nie wiem czy już nie za późno?
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 22:26   #2040
agravka
Wtajemniczenie

witam dziewczynki!
nie wiem czy ktokolwiek mnie jeszcze pamieta, bo dawno sie nie odzywalam... a to dlatego ze ok 2 tyg bylam u rodzicow i nie mialam czasu tu zagladac, ale obiecuje, ze sie poprawie
w miedzyczasie bylam u ginki i robila mi usg i dzidzia tak strasznie urosla w porownaniu z pierwszym usg( wtedy bylo tylko serduszko, a teraz to juz prawdziwe dziecko!!!)
13.01 ide na usg przesiewowe i oczywiscie juz sie denerwuje, ale trzeba byc dobrej mysli.
Kochane uciekam spac, zycze Wam dobrej nocki!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości