Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-03, 18:41   #3151
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Witajcie Moge sie przylaczyc?

Diete Dukana polecily mi dwie kolezanki ktore aktualnie ja stosuja Obie sa zadowolone z efektow. Jedna z nich jest juz poltorej miesiaca na tej diecie i z 81,5 kg spadla do 72,5 kg co ja bardzo cieszy.

Ja chcialabym zaczac od jutra.
Generalnie zawsze bylam dosyc pulchna osoba- tzn nie otyla czy cos, ale do szczuplych sie nie zaliczalam Ostatnio rzucilam palenie, co odbijam sobie jedzeniem i nie moge juz na siebie patrzec.
Aktualnie waze 70 kg - dzis sie zwazylam. Chce zrzucic 12 kg, by znow czuc sie sexy i dobrze wygladac

Przeczytalam juz wszystkie wskazowki z pierwszej czesci watku i jutro rano lece na zakupy!
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 18:41   #3152
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez tutli putli Pokaż wiadomość
a gdzie mogę zrobić sobie taki test?
Na pierwszej stronie tego wątku, w pierwszym poście jest odnośnik.
Mo_Nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 19:15   #3153
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cosmaaaaaa ja również tak jak Ty zamierzam schudnąć jakieś 13kg
Od świąt już mi zeszło trochę, jakieś 1,5kg, bo to przecież sama woda. Pewnie jutro tez będzie mniej, bo zmieniając jedzenie na całkiem inne można to zauważyć. Poza tym po @ też się człowiek lepiej czuje 4 dni bólu i 2 kg w dól
Mam nadzieje, że Dukan pomoże mi schudnąć tyle ile chce.
Dziś mój pierwszy dzień, aktualnie jeśli chodzi o jedzenie to dobiegł do końca.
Martwię się jedynie tym, co będę jadła na uczelni ale jutro biorę się za pieczenie bułeczek kukurydzianych.
Stary 2010-01-03, 19:21   #3154
kiltii synti
Raczkowanie

Nowe przeczytajcie cały watek tej diety od 1 części to wszystko stanie się jasne myślicie że to jest nierealne to sie mylicie bo ja właśnie tak zaczęłam tą dietę nie zadawałam głupich pytań tylko szukałam w tym co już jest napisane i tak na prawdę nie pytałam się o nic bo wszystko co mogło być niejasne zostało już daawno wytłumaczone.
No a co do "starych" Dukanek to kochaniutkie jak tam idzie na froncie bo u mnie stoi a nawet rośnie ale zrzucam wszystko na @ odegram się na niej jak sobie pójdzie

kiltii synti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 19:24   #3155
ddisappearr
Przyczajenie

Cześć wszystkim (z tego co się zorientowałam po przeczytaniu wątku od deski do deski ) dziewczynom!
Podobnie jak kilka z Was, ja również mam noworoczne postanowienie i jutro zaczynam dietę Dukana! Pomyślałam, że łatwiej mi będzie jeśli się tu zarejestruję i podzielę z Wami swoimi przemyśleniami, sukcesami i porażkami.
Jutro wracam do pracy po świętach, koniec odwiedzin znajomych zakrapianych alkoholem, koniec posiłków po 20 więc spokojnie mogę zacząć dietkę.
Kupiłam książkę Dukana, przeczytałam od deski do deski, a dzis jeszcze raz o fazie uderzeniowej! Poczytałam Wasz wątek i jestem pełna podziwu dla niektórych dukanowiczek, Wasza determinacja i silna wola bardzo mnie motywuje, no i oczywiście udokumentowane efekty mam nadzieję, że również będę miała się czym pochwalić.
Może jeszcze kilak słów o mnie, żeby nie było tak, że tylko ja Was znam
Startuję z wagą ( jutro podam dokładnie) ale myślę, że ok 65 kg, mam 160 cm wzrostu, a więc do zrzucenia ok 15 kg. mam 24 no niebawem 25 lat.
myślę, że najwyższy czas cos zmienić i wziąć los w swoje ręce, a nie tylko użalać się, że nie jest tak jak bym chciala!
Strasznie przytyło mi się po tegorocznych świętach, zajadałam stresy ale to już dłuższa historia... teraz postanowiłam zrobic coś dla siebie, olać wszystko to co mnie dobija i pokazać sobie i światu, że mogę i umiem ... a przede wszystkim chciałabym poczuc się lepiej sama ze sobą...
mam nadzieję, że mogę liczyć na wasze wsparcie
z góry dziękuję i do jutra!
Stary 2010-01-03, 19:26   #3156
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Cosmaaaaaa ja również tak jak Ty zamierzam schudnąć jakieś 13kg
Od świąt już mi zeszło trochę, jakieś 1,5kg, bo to przecież sama woda. Pewnie jutro tez będzie mniej, bo zmieniając jedzenie na całkiem inne można to zauważyć. Poza tym po @ też się człowiek lepiej czuje 4 dni bólu i 2 kg w dól
Mam nadzieje, że Dukan pomoże mi schudnąć tyle ile chce.
Dziś mój pierwszy dzień, aktualnie jeśli chodzi o jedzenie to dobiegł do końca.
Martwię się jedynie tym, co będę jadła na uczelni ale jutro biorę się za pieczenie bułeczek kukurydzianych.
Hej
Tez bym porobila chetnie kilka rzeczy z watku przepisowego- juz zdazylam tam zajrzec Tylko ostatnio mam takie dni ze za co sie nie wezme to spiernicze, wiec narazie nic nie probuje
Zamierzam kilka dni przezyc na jogurtach i serkach + ewentualnie piers z kurczaka badz indyka na grillu, bo mam taki domowy i obowiazkowo ryby, bo je kocham i ciesze sie ze nie sa zakazane!
Martwi mnie tylko fakt ze piewsza faza jest bez owocow, bo nie potrafie sobie wyobrazic dnia bez pomelo, no ale mam nadzieje ze szybko przejde do fazy 2
Stary 2010-01-03, 19:28   #3157
kiltii synti
Raczkowanie

ddisappearr z takim podejściem to na pewno Ci się uda jesteś młoda więc szybko pójdzie tylko trochę ruchu polecam zamiast zajadania się ako sposób na stres ja już to zastosowałam przed dietą i podziałało bo schudłam 3 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 19:29   #3158
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kiltii synti Pokaż wiadomość
Nowe przeczytajcie cały watek tej diety od 1 części to wszystko stanie się jasne myślicie że to jest nierealne to sie mylicie bo ja właśnie tak zaczęłam tą dietę nie zadawałam głupich pytań tylko szukałam w tym co już jest napisane i tak na prawdę nie pytałam się o nic bo wszystko co mogło być niejasne zostało już daawno wytłumaczone.
No a co do "starych" Dukanek to kochaniutkie jak tam idzie na froncie bo u mnie stoi a nawet rośnie ale zrzucam wszystko na @ odegram się na niej jak sobie pójdzie
Przepraszam, ale ja o nic nie pytalam.
Stary 2010-01-03, 19:29   #3159
kiltii synti
Raczkowanie

Cosmaaaaaaaaaaa "dziecino" II faza tez jest bez owoców lepiej przeczytaj książkę bo jak czytam te brednie to mi sie robi żal że podchodzicie a nie macie pojęcia do czego

Stary 2010-01-03, 19:33   #3160
Mo_Nika
szamanka

Ja jestem teraz na etapie czytania, książeczka już opanowana Ale całe forum to chyba dla mnie za dużo ładnie się rozpisałyście Drogie Dukanki
Gdyby nie te wyjazd w góry, to bym zaczęła już od jutra... a tak to się boję, że on mi później wszystko popsuje i stracę motywację
Mo_Nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 19:35   #3161
kiltii synti
Raczkowanie

ale u nas baby-boom witamy witamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 19:38   #3162
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Cosmaaaaaaaaaaa "dziecino" II faza tez jest bez owoców lepiej przeczytaj książkę bo jak czytam te brednie to mi sie robi żal że podchodzicie a nie macie pojęcia do czego
No to 3 faza- ksiaze kupie dopiero w piatek jak bede w Polsce, a z tego co narazie przeczytalam myli mi sie po prostu- opanowalam pierwsza ktora poki co najbardziej mnie na poczatku interesuje.
I wypraszam sobie dziecine....
Stary 2010-01-03, 19:41   #3163
kiltii synti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
No to 3 faza- ksiaze kupie dopiero w piatek jak bede w Polsce, a z tego co narazie przeczytalam myli mi sie po prostu- opanowalam pierwsza ktora poki co najbardziej mnie na poczatku interesuje.
to była taka metafora z reszta jak pisałam do wszystkich nowych to tez było ogólnie a nie tylko do ciebie jakaś drażliwa kobita z ciebie no cóż..
ale co do mylenia tych faz mam nadzieje że nie pomylisz się i nie zaczniesz III zamiast II
bo to chyba hm.. byłby błąd

Stary 2010-01-03, 19:48   #3164
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
to była taka metafora z reszta jak pisałam do wszystkich nowych to tez było ogólnie a nie tylko do ciebie jakaś drażliwa kobita z ciebie no cóż..
ale co do mylenia tych faz mam nadzieje że nie pomylisz się i nie zaczniesz III zamiast II
bo to chyba hm.. byłby błąd
Nie jestem drazliwa, tylko jako ze tez jestem nowa osoba w tym watku poczulam sie ''zahaczona''.
Jesli chodzi o mylenie faz nie zdarzy mi sie to, spokojnie- tak jak mowie za duzo informacji naraz. Ogarnelam pierwsza faze, co moge jesc itd to ogarne i inne jak przyjdzie na nie czas
Stary 2010-01-03, 19:48   #3165
Martelinka
Raczkowanie

[1=60a98fd274480afb9719cca af70de5b3b7748a99_6577a34 067d43;16232326]Mąka kukurydziana zakazana,dopuszczalna 1 łyżka skrobi kukurydzianej(a to co innego niż mąka).
I jak ty ten chlebek upiekłaś strasznie jestem ciekawa.Ja robię sobie placki otrębowe z przepisu w książce.[/QUOTE]

Mąka kukurydziana zakazana???? to co robi w takim razie w przepisie wiolqn na babeczki i chleb dukana???? :conf used:
Martelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 19:57   #3166
kiltii synti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martelinka Pokaż wiadomość
Mąka kukurydziana zakazana???? to co robi w takim razie w przepisie wiolqn na babeczki i chleb dukana???? :conf used:
wiesz wiolqn mogłaby napisać równie dobrze skrobię o ona w przeciwieństwie do nas nie ma problemu z jej dostaniem gorzej u nas w PL bo dziewczyny znalazły ją w kilku sklepach jak dobrze pamiętam ostatnio w jakimś sklepie w Krakowie ale to też jest opisane w wątku radzę przeczytać

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

weteranki ratunku już nie nadążam..

Stary 2010-01-03, 20:00   #3167
postanowienie
Raczkowanie

Zadać czy nie zadać pytanie. Zrobiło się nerwowo.
A co tam zadam:
Jak sprawdziły Wam się wyniki z testu Dukana? Czy test ma tendencje do rozciągania wyników w czasie (jak u mnie), czy też sprawdza się mniej więcej. Czekam na odpowiedzi, mniej na nerwowe uwagi. Pozdrawiam wszystkich !!!
postanowienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:00   #3168
60a98fd274480afb9719ccaaf70de5b3b7748a99_6577a34067d43
Konto usunięte

To ja już całkiem zgłupiałam z tą mąką kukurydzianą,bo niby nie ale jednak jest.Ja w każdym razie nie używam.
60a98fd274480afb9719ccaaf70de5b3b7748a99_6577a34067d43 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:03   #3169
kiltii synti
Raczkowanie

jeszcze niedawno mówiłyśmy o szarej strefie że sie nie odzywają a teraz wszyscy się odzywają bez etapu szarej strefy oj gdzie się podziałyście Bogaczka jeszcze nie widziałam cię po tej imprezce twego Małża jak poszło?

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

ja używam mąki od biedy a co do testu to ja miałam do 4.01 ważyć 60,4 kg ale były po drodze święta więc nie patrzę na tą datę myślę coś o 10-12.01 jak sie uda większości się nioeudawało schudnąć w terminie nie ma co się przejmować ja tez zrobilam inaczej I fazę ale w czasie się nie nadrabia a szkoda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 20:07   #3170
agus30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez postanowienie Pokaż wiadomość
Zadać czy nie zadać pytanie. Zrobiło się nerwowo.
A co tam zadam:
Jak sprawdziły Wam się wyniki z testu Dukana? Czy test ma tendencje do rozciągania wyników w czasie (jak u mnie), czy też sprawdza się mniej więcej. Czekam na odpowiedzi, mniej na nerwowe uwagi. Pozdrawiam wszystkich !!!
W moim przypadku według testu powinnam ważyć 68kg i osiągnąć tą wagę do 8 grudnia,ale założyłam sobie 65kg i wyrobiłam się do końca listopada.Tak więc wiem że różnie z tym testem bywa no i na pewno konsekwencja w jedzeniu tylko dozwolonych produktów jest bardzo ważna.
Ratunku!!! Suwałki zamarzają w zastraszającym tempie już -21,5 st mrozu
1 grudzień Start III faza

Edytowane przez agus30
Czas edycji: 2010-01-03 o 20:16
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:16   #3171
postanowienie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
W moim przypadku według testu powinnam ważyć 68kg i osiągnąć tą wagę do 8 grudnia,ale założyłam sobie 65kg i wyrobiłam się do końca listopada.Tak więc wiem że różnie z tym testem bywa no i na pewno konsekwencja w jedzeniu tylko dozwolonych produktów jest bardzo ważna.

Pytam ponieważ mój test pokazał, że moją wagę ( o 7kg mniejszą od obecnej) osiągnę dopiero 20 lutego - a od 30.12.2009 jestem na uderzeniówce. Liczyłam, że wyrobię się do końca stycznia a potem III Faza -w sumie nie miałam przesłanek by tak prorokować - myślałam, że 1 kg na tydzień to nie dużo. Być może coś źle w teście wypełniłam. Pożyję zobaczę. Dzięki za odp.
postanowienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:19   #3172
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

Cytat:
Hej
Tez bym porobila chetnie kilka rzeczy z watku przepisowego- juz zdazylam tam zajrzec Tylko ostatnio mam takie dni ze za co sie nie wezme to spiernicze, wiec narazie nic nie probuje
Zamierzam kilka dni przezyc na jogurtach i serkach + ewentualnie piers z kurczaka badz indyka na grillu, bo mam taki domowy i obowiazkowo ryby, bo je kocham i ciesze sie ze nie sa zakazane!
Martwi mnie tylko fakt ze piewsza faza jest bez owocow, bo nie potrafie sobie wyobrazic dnia bez pomelo, no ale mam nadzieje ze szybko przejde do fazy 2
W drugiej fazie tez nie ma owocow niestety .Musisz poczekac do trzeciej
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:21   #3173
agus30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez postanowienie Pokaż wiadomość
Pytam ponieważ mój test pokazał, że moją wagę ( o 7kg mniejszą od obecnej) osiągnę dopiero 20 lutego - a od 30.12.2009 jestem na uderzeniówce. Liczyłam, że wyrobię się do końca stycznia a potem III Faza -w sumie nie miałam przesłanek by tak prorokować - myślałam, że 1 kg na tydzień to nie dużo. Być może coś źle w teście wypełniłam. Pożyję zobaczę. Dzięki za odp.
1kg tygodniowo to jest dobry wynik i wiem że niektóre dziewczyny chudły po 4kg na miesiąc a niektóre nawet mniej,ale i tak były zadowolone bo w sumie lepszy rydz niż nic.Nie ma co z góry zakładać ile uda nam się schudnąć przez miesiąc bo organizm może nam wywinąć psikusa i niepotrzebnie sobie nadziei narobimy.Grunt się nie poddawać i dalej dążyć do celu pomimo zastojów,które nawet do miesiąca czasu mogą trwać. Trzymam kciuki.
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 20:57   #3174
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosiaika Pokaż wiadomość
W drugiej fazie tez nie ma owocow niestety .Musisz poczekac do trzeciej
Juz wiem Kolezanka wczesniej mnie uswiadomila ze sie pomylilam

Ja tez zaraz sprobuje zrobic ten test

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Juz wiem Kolezanka wczesniej mnie uswiadomila ze sie pomylilam

Ja tez zaraz sprobuje zrobic ten test
Wg tego testu powinnam wazyc 57 kg juz 7 kwietnia. W pierwszej fazie pokazalo mi ze zrzuce tylko 1,2 kg- moim zdaniem bedzie wiecej, bo znam swoje cialo- w momencie zmiany sposobu odzywiania szybko trace na wadze, wystarczy wyeliminowac slodycze i np pochodzic na silownie a juz mam kilka kg w dol.
Poza tym zamierzam od jutra tez na silownie chodzic wiec tym bardziej No nic, pasuje mi termin w kwietniu Na swoje ''Oczko'' w maju chce juz czuc sie o wiele lepiej
Stary 2010-01-03, 21:06   #3175
kiltii synti
Raczkowanie

Cosmaaaaa ale teraz tak bez złośliwości to radze ściągnąć książkę od wiolqn z podpisu bo naprawdę lepiej wiedzieć i z resztą ja nawet nie kupowałam tej ksiązki tylko ją sobie druknęłam i podkreslaczem potraktowałam jak chcesz to teraz właśnie jednej z nowych wysłalam nowszą wersję książki jak chcesz mogę przesłac ale to dopiero jutro wieczorkiem bo dzisiaj słabo poczta na wp chodzi poszukaj na chomiku też są

Stary 2010-01-03, 21:08   #3176
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
nie rozumiesz jednej BARDZO waznej rzeczy. Podchodzisz do diety, o ktorej nie masz pojecia, a powinna to byc przemyslana decyzja, o czym pisze Dukan juz na poczatku swojej ksiazki i przestrzega, zeby podejmowac decyzje odpowiedzialnie. Mam wrazenie, ze albo nie zaczelas w ogole czytac ksiazki (gdybys zaczela, to najpierw powinnas przeczytac wstep i informacje ogolne o diecie, potem przejsc do I fazy), albo zrobilas cos bardzo glupiego, czyli przelecialas tylko rozdzial z I faza.

nie piszemy Ci tego, bo jestesmy zlosliwe, ale dlatego, ze w przeciwienstwie do Ciebie mamy wiedze na temat tej diety i nie chcemy, zebys sobie zaszkodzila. zastanow sie.
warto przeczytac CAŁĄ ksiazke, zwlaszcza ze jest dostepna zeskanowana wersja na chomikuj . pl

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 21:19   #3177
eliza40
Zakorzenienie

Kilti synti ja już dzisiaj odpadłam,nie dałam rady.Jak można siadać do watku i nie przeczytać od tego miejsca gdzie się skończyło
Stary 2010-01-03, 21:25   #3178
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Cosmaaaaa ale teraz tak bez złośliwości to radze ściągnąć książkę od wiolqn z podpisu bo naprawdę lepiej wiedzieć i z resztą ja nawet nie kupowałam tej ksiązki tylko ją sobie druknęłam i podkreslaczem potraktowałam jak chcesz to teraz właśnie jednej z nowych wysłalam nowszą wersję książki jak chcesz mogę przesłac ale to dopiero jutro wieczorkiem bo dzisiaj słabo poczta na wp chodzi poszukaj na chomiku też są
Mówisz o tej nowej książce w zielonej okładce? Mogłabyś mi ją podesłąć na @? Plisska

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 21:54   #3179
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też w górę po sylwestrze i dziś @ ,ale zejdzie wszystko po malutku
Mam nadzieję,że się dziewczyny jutro będą odzywać i damy radę

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
Ratunku!!! Suwałki zamarzają w zastraszającym tempie już -21,5 st
mrozu
To chyba jako jedynej to się udało
Buuu nie zazdroszczę temperaturki
Stary 2010-01-03, 21:55   #3180
gruba80
Przyczajenie

Witam wszystkich serdecznie.
Trochę Was poczytałam i też mam zamiar spróbować tej dietki.
Czy wytrwam - zobaczymy.
Mam do zrzucenia ponad 20 kg, które nabyłam w ciągu roku: sterydy, hormony, zażeranie stresu...
No i skutek taki, że nie mogę patrzeć na siebie w lustrze.
Przy wzroście 162 waga 80.
Wita Was gruba 80.
gruba80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości