|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
niektóre kobitki mają już więcej
![]() o tak... ![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16224942]No są, ale ich już nie przybywa Jest tego mniej, niż kiedy ostatnio wrzucałam, więc jestem zadowolona, tym bardziej, że na dniach jeszcze mi trochę pójdzie [/QUOTE] jasne że jest mniej! a żele i szampony zawsze się przydadzą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale masz kolekcję cieni! ![]() ![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16227662]Może po prostu posłuży jako odświeżacz do szafy ^^[/QUOTE] dobry pomysł! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
to ja tez poprosze info o sprzedawcach ..
![]()
#2854 |
Konto usunięte
|
Jutro idę do miasta, kupię chyba kilka rzeczy... To psikadło Bi-esa, jakiś fioletowy lakier z tych bazarkowych za grosze, coś do demakijażu, bo moja Ziaja się kończy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zużyłam saszetkę maseczki błotnej mincera.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
a ja zużyłam balsam wygładzający Tołpy i jogurtowy żel pod prysznic Avon
#2857 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Piękne te cienie NYX obok tej ogromnej paletki, moje odcienie.
![]() Cytat:
- szampon - odżywka - maska do włosów Szampon i odżywka chyba Timotei, maska albo duży Lorys albo też Timotei, więc dużo pieniędzy nie wydam. Obym wytrwała i nie kupiła nic zbędnego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak w zasadzie to zamówię sobie mleczko do demakijażu na zapas - avonowa wyprzedaż, więc trzeba skorzystać ![]() A cieni w takich kolorkach potrzebowałam ( ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Konto usunięte
|
Ja z zakupów planuję tylko żel pod prysznic, kulkę pod paszki i próbki EDM. Ale tych ostatnich niestety dużo, bo nie mam pojęcia w czym wybierać, przypuszczam, że przeznaczę sobie na tej cel jakieś 30 zł... Więcej NIE KUPIĘ, co niniejszym ogłaszam i proszę mnie trzymać za słowo
![]() Już zamówiłam na Allegro próbki 4 kolorów podkładów, na dniach zamówię zestawik kolejnych 4 na stronie EDM, dorzuciłam też próbki dwóch różów do policzków, niepotrzebne, ale nie zamierzam też kupować pełnowymiarowych, więc to niewielki grzeszek. Mam nadzieję, że szybko znajdę swój wymarzony, idealnie dobrany kolor. Wtedy jakoś powymieniam się za próbki, które mi zostaną, albo je odsprzedam i kupię sobie pełnowymiarowe opakowanie. Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 Czas edycji: 2010-01-03 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że nie będę sama z moim postanowieniem i będziemy się wspierać. ![]() [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16234139]Ja z zakupów planuję tylko żel pod prysznic, kulkę pod paszki i próbki EDM. Ale tych ostatnich niestety dużo, bo nie mam pojęcia w czym wybierać, przypuszczam, że przeznaczę sobie na tej cel jakieś 30 zł... Więcej NIE KUPIĘ, co niniejszym ogłaszam i proszę mnie trzymać za słowo ![]() O, kolejna z mocnym postanowieniem. ![]() Super. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Konto usunięte
|
No i oczywiście muszę wziąć pod uwagę, że może będę zmuszona kupić coś, co najnormalniej w świecie się skończy - w końcu mam teraz wszystkiego tylko po 1 sztuce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
Moja dzisiejsza wyprawa do rosmanna po zakupy dla mamy zakończyła sie małymi grzeszkami
1. Płyn do demakijażu Rivall- zostało mi na jakiś tydzień a nie wiem kiedy bede miała czas isc na zakupy 2. krem ochronny na wiatr i zimno BD -jutro ma byc -15 3.odżywka Yung -tani była ![]() Jeszcze maseczka oliwkowa ale odałam mamie po przyjsciu do domu wiec sie nie liczy Dziś pozbyłam sie 1.Sól do kąpieli biedronkowa 2. Sprey do włosów księzniczkowy Prawie sie równoważy usprawiedliwiam sie ze na swoje zakupy wydałam 14 zł ![]()
#2863 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
moje zakupy trwaja choc wszystko kupuje z listy. Niektore kosmetyki dala mi mama ![]() ![]() p.s orlico masz slicznego avatarka! zachwycam sie twoim zbiorkiem kolorowki i pielegnacji. Ganimedea tez ma swietny zbiorek! ![]() Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2010-01-03 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Witam po krótkiej przerwie!No to mi się oberwało! Cytat:
Cytat:
Z resztą podejrzewam, że jeśli każda z nas prowadziłaby sumiennie spis zakupów, uwzględniając każdą najmniejszą nawet pierdołę, kwoty wyszłyby także spore... ![]() No nic, może się usprawiedliwiam. No ale często wydaje mi się, e mało wydałam, mało kupiłam, ale jak się policzy każdy grosz wydany to wychodzi niezła sumka! Cytat:
![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16207520]Łaziłam dziś po drogeriach z zamiarem małego grzechu, ale nic nie było tego grzechu warte. Chyba jestem wyleczona...[/QUOTE] ![]() Eirenn, piękne zbiory, widzę, że przeszlaś na naturalną pielęgnację. ![]() ![]() ![]() Hosenko, cudne zbiory! ![]() ![]() Cytat:
Co do Cerruti to od dawna na nie poluję, może napisałabyś co byś za nie chciała? maruda80 witaj! Mam nadzieję, że ten wątek Ci pomoże ![]() ![]() favianna gratuluję świetnego wyniku, dużo Ci poszło, szczególnie pielęgnacji! Jak już wyżej pisałam, przynajmniej mi bardzo trudno zużyć coś z kolorówki. ![]() aaania1989 ładny zbiorek! jest wszystko co potrzeba! Orlica, świetny kolorowy zbiorek! ![]() ganimedea ale masz cieni, chyba do końca zycia bym tego nie zużyła ![]() Cytat:
Więc też się przyłączę ![]() Eirenn, ja też ostatnio zamawiałam w zbiorowym zamówieniu sample podkładów z EDM, ale jakoś nie trafiłam za dobrze z kolorami :/ dobrze, że to tylko sample. Najjaśniejszy używam pod oczy, żeby zamaskować cienie i tu się dobrze sprawdza. Ale nawet te sample 1 gr. są wydajne. Brałam też wtedy pędzle i róże- 3 szt. też sampli i z nich jestem baaardzo zadowolona!
![]() |
#2865 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | ||
|
Cytat:
![]() Powiedz mi, czy wliczałaś w tę sumę także kosmetyki, które dostałaś w prezencie? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o EDM, to razem do kupy biorąc pod uwagę zamówienie ze stronki i z Allegro wykupię próbki prawie całej palety Olive, więc mam nadzieję, że coś dobrać mi się uda ![]() Chyba, że miałabyś ochotę pozbyć się tych sampli Olive? Oprócz tego najjaśniejszego, którego używasz? Mogłabym się z Tobą za coś wymienić. Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 Czas edycji: 2010-01-03 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zakorzenienie
|
A oto moja lista uzbierało się 84 pozycje! Ziaja krem oliwkowy
Krem Nivea Woda toaletowa Wink (AVON) Puder prasowany Sensique Cienie do powiek Virtual Aksamitne cienie do powiek Trio Maseczka Planet Spa błotna Błyszczyk do ust AA Love &Kiss Błyszczyk Volume Lip Extreme Ziaja dwufazowy płyn do demakijażu oczu Dezodorant Helen Darcy Isana Med Balsam do ciała Płyn YR PN malinowy Cienie do powiek Avon denim blues Sebo Specific YR ultra mat krem do twarzy Arnica krem do rąk Aloe Vera tonik Oriflame Ziaja Med krem redukujący podrażnienia Coulture Bio krem na noc 15 ml Coulture Bio krem na dzień 15 ml Woda toaletowa Ode au Reve Woda toaletowa Bi -es Emotion White dezodorant 75 ml Bi -es Emotion White 2 szt. Anew żel do mycia twarzy Anew krem przeciwzmarszczowy na noc 15 ml Anew krem przeciwzmarszkowy na dzień 15 ml Yria woda perfumowana 50 ml FM woda toaletowa 30 ml nr 26 Plaisus Nature YR malinowa woda toaletowa 100ml Woda toaletowa Avon Pur Blanca Blush Woda kolońska YR Vert Fraicher Vegetale 125 ml Woda toaletowa Elizabeth Arden Spiced Green tea Balsam do ciała AA ciało wrażliwe 300ml Oriflame XHairs szampon do włosów 300ml Phytum Activ YR szampon do włosów lawendowy Sebo Specific mleczko+tonik do twarzy Yria mleczko do ciała 50ml Krem do rąk Avon glicerynowy Nivea pomadka ochronna do ust miód mleko Pomadka truskawkowa YR Zmywacz do paznokci 1szt Balsam do ust Oriflame miodowy wosk pszczeli Krem do twarzy Lirene musujący Iris Noir Yves Rocher woda perfumowana miniaturka Yves Rocher żel pod prysznic malinowy 400ml Palette szampon koloryzujący do włosów Oriflame Visions Trio cienie do powiek YR Voltare Ambre miniaturka Vichy Retionol HA 2 szt. po 5 ml Vichy krem do twarzy Aqua Termal YR Couleurs Naturals konturówka do ust Natura. Peeling myjący do ciała z pomarańczą Tomato Day Mask Oriflame maseczka pomidorowa Vichy Purette Thermal mleczko do demakijażu Ziaja Med kuracja naczyńkowa krem na dzień Ziaja Med kuracja naczyńowa krem na noc Miss Sporty lakier do paznokci French Mainicure Barbara Pro zestaw lakierów Foot Works peeling do stóp Avon Oriflame Milk & Honey żel pod prysznic Oriflame Milk & Honey krem do ciała Oriflame Milk & Honey mydełko Avon płyn do kąpieli malinowy 1l Young HairStyle lakier do włosów Elseve Loreal odżywka do włosów Sebo Specific żel do mycia twarzy YR Spa Vegetal peeling do ciała YR Jardis du Monde kawowy żel pod prysznic Żel do higieny intymnej Avon Simply Delicate Hammamelis żel pod prysznic YR 500ml Hammamelis szampon do włosów 300ml Joanna szampon wzmacjający włosy z rzepą Eveline krem oliwkowy na dzień 50ml Eveline krem oliwkowy na noc Nivea dezodorant Podkład matujący z aloesem Sensique Podkład matujący Hean Pomadka Oriflame Pretty in Pink Wibo kredka do oczu zielona Vichy emulsja do twarzy Capitel Sorel 50+ Tender Care Oriflame Sensique Max Volume tusz do rzęs czarny Essence kredka biała Tusz do rzęs czarny Avon z korektorem Szlaban na konkretne zakupy przynajmniej na pół roku. Tylko nie wiem czy wytrzymam...
#2869 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z wyjazdu. Dzisiaj wracając ze szkoły weszłam do Zary i kupiłam sobie kilka super rzeczy, min balerinki fioletowe i kaszmirowy sweterek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16237789]Staram się czytać składy i wybierać to, co dla mojej cery może być najlepsze. Więc może i nie w pełni naturalną, ale dużo bardziej świadomą. Kolorowe pudełeczka już mnie nie nęcą, choć na pewno nie zrezygnuję z kosmetyków drogeryjnych, bo i wśród nich można znaleźć perełki, a poza tym mam kilku ulubieńców u których kicham na skład (nawet nie spojrzałam na niego!) - np. żele Jardins du Monde ![]() Jeśli chodzi o EDM, to razem do kupy biorąc pod uwagę zamówienie ze stronki i z Allegro wykupię próbki prawie całej palety Olive, więc mam nadzieję, że coś dobrać mi się uda ![]() Chyba, że miałabyś ochotę pozbyć się tych sampli Olive? Oprócz tego najjaśniejszego, którego używasz? Mogłabym się z Tobą za coś wymienić.[/QUOTE] Ja jednak lubię używać kosmetyku kiedy opakowanie cieszy oko, tak np. jest ze słoiczkami kremów perfumowanych do ciała Oriflame ![]() Co do wym. odpisałam ![]()
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj do kosza jeszcze poleciało opakowanie po szamponie nivea 50 ml.
Każda z nas ma mocne postanowienie we wstrzemięźliwości zakupowej to i ja się pod nim podpisuje ![]() Kupie tylko sample z EDM (ale to pewnie w lutym bo jakoś zebrać się nie moge) i czarną kredkę. - mam nadzieję że tylko tyle przynajmniej do marca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
Ja mam mocne postanowienie nie kupować zbędnej kolorówki, ale zobaczymy jak to wyjdzie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |||
Zakorzenienie
|
Gratuluję pierwszych zużyć.
![]() Maruda witaj. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Od początku roku wykończyłam już: wodę termalną LRP, balsam Biała Czekolada Aquoliny i masło do ciała lawendowe Stara Mydlarnia. ![]() ![]()
![]() |
#2874 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z pielęgnacji wystarczy, jak zejde trochę z zapasów. Co mnie cieszy, to że nie mam zbędnych kosmetyków (przynajmniej na tą chwilę ![]() Co do kolorówkui, to tez nie narzekam .... Mam zamiar przygladnąć się moim lakierom, choć już trudno mi bedzie jakiś wyeliminować (ostatnio odłożyłam 2). Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pierwsze zuzycie: tonik różany z Ziaji ![]() Co do planowanych zakupów w styczniu: 1. kredka brązowa Earth - z Avonu (100% potrzebna) 2. maseczka na zimę - z Avonu (powiedzmy, żę potrzebna w 90% ![]() 3. tusz pogrubiający z CT - Avon (to nie jest pilny zakup: jeśli w nastęnych katalogach też będzie w promocji, a nie będę kombinować, zeby mieć większe zamówienie to nie zamówię) 4. płyn do higieny intymnej (jak wyżej, choć pilniejszy zakup niż tusz) Rozważam zakup kremu do stóp wanilia + brązowy cukier z Avonu - ostatnio wziełam się sumiennie za stopy i lawendowy powoli się kończy, a intensywnie zmiękczający stosuje co kilka dni. Mam zachciankę na błyszczyki ![]() ![]() Fakt, że dostanę dziś wypłatę, po 10.01 dostane dodatek aktywizacyjny z UP za znalezienie pracy i część zasiłku za poczatek grudnia (pracuję od 7.12, więc za okres 1-6.12 dostane jeszcze zasiłek) i jeszcze wleci 100 zł z Allegro wcale mi nie ułatwia odwyku ![]() Powoli rozglądam się za sypkim pudrem matującym, bo mój sę zaczyna kończyć ![]() Wczoraj spedziłam cudowne popołudnie i wieczór z TŻ ![]() ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-01-04 o 09:16 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, kwota za cały rok naprawdę przeraża, ale już w przeliczeniu na miesiąc (u mnie średnio ok.205zł)to jest możliwe, w moim przypadku zwłaszcza, że zamawiam z Avonu i właściwie za to nie płacę, bo co zarobię na zamówieniach klientek to biorę na to miejsce kosmetyki dla siebie, no ale uwzględnić w liczniku trzeba. A nawet jak dostaję prezent od firmy za 1zł to to doliczam- ziarnko do ziarnka i uzbiera się 2,5 tys na rok! ![]()
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmień myślenie Luskap - przestań myśleć "nie płacę za to" ![]() Pamiętam jak na studiach "rozplanowywałam" mój zarobek z Avonu: starałam się tyle uzbierac, żeby starczyło mi na opłacenie telefonu, jeśli zapowiadalo się super, to dokładalam do tego jeszcze koszt biletu miesięcznego, albo jakiegoś innego koniecznego zakupu i dopiero to co zostawało mogłam przeznaczyć na kosmetyk (ale tez nie na siłę)
![]() |
#2877 | ||||
Zakorzenienie
|
Czekam więc na Twój wynik
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W ogóle przyszło mi dziś parę rzeczy z dwóch wymianek, znów mi popsują licznik ![]() 1.Avon Solutions krem na rozstępy i cellulit nowy 2. Sephora żel pod prysznic czekolada i tofee pachnie bosko! 3. Smackers ciasteczkowy- blyszczyk no i odleweczki- perfum sephora morelowych, balsamu bananowego TBS, toniku i mydełka clinique, próbki chanel chance i baby doll- wreszcie wypróbuję!róż w kremie sephora ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
Kochane wpisujecie w zużycia odlewki dla kogoś? Bo teraz mam kilka wymian na targowisku i oprócz pełnowymiarowych kosmetyków wymieniam sporo odlewek/odsypek. Czy np. 50 ml kallosa wysłanego w świat to zużycie? Czy dopiero jak zużyję cały?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
Ja też dopiero jak zużyję cały. Po prostu szybciej go zużyjesz
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.