Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-03, 14:50   #2851
Shpilcia
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
dziękuję
jesli już 3 dnia miesiąca masz zuzycia to super
niektóre kobitki mają już więcej
Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Ja też. Żeby tylko na zakupy nie pójść.
o tak... ale i tak chyba ruszę na jakieś małe zakupy - kuszą wyprzedaże
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16224942]No są, ale ich już nie przybywa Jest tego mniej, niż kiedy ostatnio wrzucałam, więc jestem zadowolona, tym bardziej, że na dniach jeszcze mi trochę pójdzie [/QUOTE]
jasne że jest mniej! a żele i szampony zawsze się przydadzą
Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
Shpilciu-wklejam fotkę składu,nie jestem w stanie go dziś przepisać ale widać chyba
dziękuje dużo chemii, szukam naturalnej taniej henny, co prawda teraz z delii byłam bardzo zadowolona, ale szukam dalej
Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Jak to "tylko"? Mamy dopiero 3. dzień miesiąca

Wrzucam fotki tego, co aktualnie w kompie siedzi. Brak tu tuszy do rzęs (2 plus 1 w zapasie), pudrów,/podkładów/rozświetlaczy (duuużo tego ) i niektórych "staroci" czy rzadziej używanych rzeczy.

1. kredki do powiek
2. eyelinery
3. pomadki
4-7. cienie
przez to wolne mam wrażenie że styczeń już zaczął się dawno
ale masz kolekcję cieni! zrób mały remanent

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16227662]Może po prostu posłuży jako odświeżacz do szafy ^^[/QUOTE]
dobry pomysł!
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 15:00   #2852
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam kiedyś na Allegro SH ale jednak wolę kupić w drogerii. Przejechałam się np. na moim ukochanym olejku Growth Activator - kupiony na Allegro był gęsty, klejący, kiepsko się wchłaniał ... bleh
A ja tam miałam szczęście
Cytat:
Gratulacje
Przez takie myśli na temat kolorówki to w 2009 roku potroiłam niektóre jej rodzaje A najgorsze, że wciąż mam ochotę kupić sobie np. jakąś pomadkę
Może wkleję swój zbiorek ku przestrodze...

Cytat:
Cześć, nie udzielam się za często ale regularnie czytam wątek.
Moje podsumowanie od maja 2009 do dziś:
pielęgnacja było 74 jest 39
kolorówka było 68 jest 58

Postanowienie na rok 2010 to osiągnąć wynik:
pielęgnacja 30 (tutaj jest blisko )
kolorówka 45-40 (nie wiem za bardzo jakim sposobem )

jeśli to się uda uznam się za wyleczoną

Za dużo mam jeszcze kremów do twarzy, mazideł do demakijażu, balsamów (bo i ch nie umiem używać - nie mam cierpliwości), a z kolorówki to lakierów do paznokci, rozświetlaczy i różów, cieni i błyszczyków.

Pozdrawiam wszystich i życzę sukcesów w odwykowaniu i trafnych wyborów kosmetycznych
Super wynik, gratulacje
Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
a masz jakiś sprawdzonych sprzedawców ? jeśli tak mogę prosić o info na prv
zaraz Ci napiszę
Cytat:
Wrzucam fotki tego, co aktualnie w kompie siedzi. Brak tu tuszy do rzęs (2 plus 1 w zapasie), pudrów,/podkładów/rozświetlaczy (duuużo tego ) i niektórych "staroci" czy rzadziej używanych rzeczy.

1. kredki do powiek
2. eyelinery
3. pomadki
4-7. cienie
ale mi się marzy taka paleta
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 15:08   #2853
aaaania1989
Zakorzenienie

to ja tez poprosze info o sprzedawcach ..
Stary 2010-01-03, 15:59   #2854
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Jutro idę do miasta, kupię chyba kilka rzeczy... To psikadło Bi-esa, jakiś fioletowy lakier z tych bazarkowych za grosze, coś do demakijażu, bo moja Ziaja się kończy.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 16:57   #2855
porzeczka2602
Zakorzenienie

Właśnie zużyłam saszetkę maseczki błotnej mincera.

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 18:09   #2856
aaaania1989
Zakorzenienie

a ja zużyłam balsam wygładzający Tołpy i jogurtowy żel pod prysznic Avon
Stary 2010-01-03, 18:38   #2857
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
1. kredki do powiek
2. eyelinery
3. pomadki
4-7. cienie
Piękne te cienie NYX obok tej ogromnej paletki, moje odcienie.
Cytat:
o tak... ale i tak chyba ruszę na jakieś małe zakupy - kuszą wyprzedaże
Ja w tym miesiącu muszę się ograniczyć - na liście zakupów pojawiły się tylko:
- szampon
- odżywka
- maska do włosów

Szampon i odżywka chyba Timotei, maska albo duży Lorys albo też Timotei, więc dużo pieniędzy nie wydam. Obym wytrwała i nie kupiła nic zbędnego.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 18:44   #2858
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne te cienie NYX obok tej ogromnej paletki, moje odcienie.

Ja w tym miesiącu muszę się ograniczyć - na liście zakupów pojawiły się tylko:
- szampon
- odżywka
- maska do włosów

Szampon i odżywka chyba Timotei, maska albo duży Lorys albo też Timotei, więc dużo pieniędzy nie wydam. Obym wytrwała i nie kupiła nic zbędnego.
Moja lista zakupowa w tym miesiącu opiewa na 0 pozycji, więc chętnie Cię powspieram w powściągliwości
Tak w zasadzie to zamówię sobie mleczko do demakijażu na zapas - avonowa wyprzedaż, więc trzeba skorzystać

A cieni w takich kolorkach potrzebowałam () w większych opakowaniach niż te w paletce, do codziennego makijażu jak znalazł

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 18:48   #2859
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Ja z zakupów planuję tylko żel pod prysznic, kulkę pod paszki i próbki EDM. Ale tych ostatnich niestety dużo, bo nie mam pojęcia w czym wybierać, przypuszczam, że przeznaczę sobie na tej cel jakieś 30 zł... Więcej NIE KUPIĘ, co niniejszym ogłaszam i proszę mnie trzymać za słowo

Już zamówiłam na Allegro próbki 4 kolorów podkładów, na dniach zamówię zestawik kolejnych 4 na stronie EDM, dorzuciłam też próbki dwóch różów do policzków, niepotrzebne, ale nie zamierzam też kupować pełnowymiarowych, więc to niewielki grzeszek. Mam nadzieję, że szybko znajdę swój wymarzony, idealnie dobrany kolor. Wtedy jakoś powymieniam się za próbki, które mi zostaną, albo je odsprzedam i kupię sobie pełnowymiarowe opakowanie.

Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Czas edycji: 2010-01-03 o 19:10
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 18:57   #2860
fuksjaa

Cytat:
Moja lista zakupowa w tym miesiącu opiewa na 0 pozycji, więc chętnie Cię powspieram w powściągliwości
Tak w zasadzie to zamówię sobie mleczko do demakijażu na zapas - avonowa wyprzedaż, więc trzeba skorzystać

A cieni w takich kolorkach potrzebowałam () w większych opakowaniach niż te w paletce, do codziennego makijażu jak znalazł
Nie kuś mnie tymi cieniami. Chociaż w sumie mam podobne odcienie, więc nie powinnam ich kupować.
Cieszę się, że nie będę sama z moim postanowieniem i będziemy się wspierać.
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16234139]Ja z zakupów planuję tylko żel pod prysznic, kulkę pod paszki i próbki EDM. Ale tych ostatnich niestety dużo, bo nie mam pojęcia w czym wybierać, przypuszczam, że przeznaczę sobie na tej cel jakieś 30 zł... Więcej NIE KUPIĘ, co niniejszym ogłaszam i proszę mnie trzymać za słowo .[/QUOTE]
O, kolejna z mocnym postanowieniem.
Super.
Stary 2010-01-03, 19:12   #2861
Konto usunięte

No i oczywiście muszę wziąć pod uwagę, że może będę zmuszona kupić coś, co najnormalniej w świecie się skończy - w końcu mam teraz wszystkiego tylko po 1 sztuce
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 19:51   #2862
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Moja dzisiejsza wyprawa do rosmanna po zakupy dla mamy zakończyła sie małymi grzeszkami
1. Płyn do demakijażu Rivall- zostało mi na jakiś tydzień a nie wiem kiedy bede miała czas isc na zakupy
2. krem ochronny na wiatr i zimno BD -jutro ma byc -15
3.odżywka Yung -tani była
Jeszcze maseczka oliwkowa ale odałam mamie po przyjsciu do domu wiec sie nie liczy
Dziś pozbyłam sie
1.Sól do kąpieli biedronkowa
2. Sprey do włosów księzniczkowy
Prawie sie równoważy usprawiedliwiam sie ze na swoje zakupy wydałam 14 zł
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:10   #2863
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

czesc dziewczyny
moje zakupy trwaja choc wszystko kupuje z listy. Niektore kosmetyki dala mi mama we wtorek zapoluje za to na buty pozdrawiam was cieplutko z katowic!

p.s orlico masz slicznego avatarka! zachwycam sie twoim zbiorkiem kolorowki i pielegnacji.
Ganimedea tez ma swietny zbiorek! brawo dziewczyny!

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2010-01-03 o 20:15
cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:28   #2864
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Gratuluję pierwszych zużyć w Nowym Roku!
Witam po krótkiej przerwie!No to mi się oberwało!
Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Mocne słowa, ale zgadzam się z Tobą
Mnie przeraża ilość mojej pielęgnacji i staram się z całych sił ją ograniczać. Od początku odwyku pozbyłam się dużej części pielęgnacji i bardzo mnie to cieszy. Motywuje mnie głównie przestawienie się na naturalną pielęgnację z BU Dzięki wątkowi naprawdę coraz lepiej umiem panować nad nałogiem. Dziękuję Wam, bo to też Wasza zasługa
Gorzej jest z kolorówką. Mam jej mnóstwo, ale powiem Wam szczerze, że nie ciąży mi ona tak bardzo Nie mam gigantycznych wyrzutów sumienia po zakupie 15 z kolei paletki cieni, tak jak mam wyrzuty po zakupie 7 balsamu ... Oczywiście cieszę się jak zużyję coś z kolorówki, ale w głowie mam myśl: 'kupię sobie nowe', a nie 'nareszcie o jedno mniej' W grudniu pozbyłam się szminki Lancoma, którą podarowałam Babci i paletki Joko, którą dałam Mamie. Cieszę się, ale nie jest to radość taka jak przy wyrzucaniu pustego opakowania po 400 ml balsamie Rozumiecie o co mi chodzi?
A ja jakoś mam mniejsze wyrzuty jeśli kupuję kolejny balsam, niż kolorówkę- pudry, cienie czy podkłady. Bo balsam czy żel zużyję w miesiąc, a kolorówkę zużywam latami. Tusz spokojnie starcza mi na pół roku, podkład na 1,5-2 lata to samo pudry. Cienie jeszcze dłużej, dlatego nie mam właściwie zapasów z kolorówki, za to z pielęgnacji mnóstwo.
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
O rany, ale kwota. Przecież za to byłaby fajna wycieczka gdzieś za granicę.
No może i tak, ale raczej mało kto nie kupuje kosmetyków przez cały rok i odkłada każdą drobna kwotę na wakacje. Co innego jeśli się zarabia i można każdego miesiąca odłożyć.
Z resztą podejrzewam, że jeśli każda z nas prowadziłaby sumiennie spis zakupów, uwzględniając każdą najmniejszą nawet pierdołę, kwoty wyszłyby także spore...
No nic, może się usprawiedliwiam. No ale często wydaje mi się, e mało wydałam, mało kupiłam, ale jak się policzy każdy grosz wydany to wychodzi niezła sumka!
Cytat:
Luskap w tym miesiącu wyszła duża kwota bo masz słabość do zapachów doskonale Cię w tym rozumiem, ale musisz sobie zrobić większe ograniczenia bo nadal bedzie więcej przybywać niż ubywać. Masz z tym nadal problem, mam nadzieję, że w Nowym Roku zaciągniesz pasa już Ci się baty dostały od dziewczyn, nadal musisz nad sobą pracować. Suma wyszła rzeczywiście duża, ale ja podejżewam że i mi by wyszło coś około 1.500 zł.
No właśnie w grudniu wyskoczyły mi 2 zakupy perfumowe,zakochałam się w Edenie, a z Avonu Always było tak tanio, że grzechem byłoby nie wziąć Mam nadzieję, że ten rok będzie lepszy, zreszta takie mam postanowienie noworoczne
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16207520]Łaziłam dziś po drogeriach z zamiarem małego grzechu, ale nic nie było tego grzechu warte. Chyba jestem wyleczona...[/QUOTE]

Eirenn, piękne zbiory, widzę, że przeszlaś na naturalną pielęgnację. Nie wiem czemu ale mnie jakoś do niej nie ciągnie, chyba odpychają mnie te opakowania Dla mnie to jednak troszkę za mało, choć podziwiam

Hosenko, cudne zbiory! No, troszkę Ci się nagromadziło żelików W sumie stan na ten rok masz tylko o 8 większy, to niedużo.
Cytat:
Co do kremu z aniołkami to mocno średni jest Mimo, iż nie jest rzadki, to kiepsko nawilża, skóra jest ściagnięta i nadal sucha. Pachnie cynamonowo, ale to nie ciepły, rozgrzewający cynamon, a .... zimny (tak jakoś mi się kojarzy )

Zapomniałam jeszcze napisać, że puszczam w świat równeiż Cerruti 1881 - ładny zapach, ale nie do końca mi pasuje.
Całe szczęście powstrzymałam się przed zakupem wszystkich świątecznych kosmetyków ori, które mi się podobały i też oparłam się tej serii z aniołkami.
Co do Cerruti to od dawna na nie poluję, może napisałabyś co byś za nie chciała?

maruda80 witaj! Mam nadzieję, że ten wątek Ci pomoże ja kupuję dokładnie z tych samych powodów co ty

favianna gratuluję świetnego wyniku, dużo Ci poszło, szczególnie pielęgnacji! Jak już wyżej pisałam, przynajmniej mi bardzo trudno zużyć coś z kolorówki.

aaania1989 ładny zbiorek! jest wszystko co potrzeba!

Orlica, świetny kolorowy zbiorek! Co to za perfumy z YR takie długie zielone?

ganimedea ale masz cieni, chyba do końca zycia bym tego nie zużyła ale kolorki piękne!

Cytat:
Ja też zero pozycji, choć przyjdą mi jeszcze kosmetyki z Avonu, które zamówiłam w końcu grudnia, m. in czarna kredka, ale starą wyrzucę, bo już nie wiem ile ma lat!
Więc też się przyłączę

Eirenn, ja też ostatnio zamawiałam w zbiorowym zamówieniu sample podkładów z EDM, ale jakoś nie trafiłam za dobrze z kolorami :/ dobrze, że to tylko sample. Najjaśniejszy używam pod oczy, żeby zamaskować cienie i tu się dobrze sprawdza. Ale nawet te sample 1 gr. są wydajne. Brałam też wtedy pędzle i róże- 3 szt. też sampli i z nich jestem baaardzo zadowolona!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:31   #2865
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Orlica, świetny kolorowy zbiorek! Co to za perfumy z YR takie długie zielone?
Neonatura pierwsza.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:37   #2866
fuksjaa

Cytat:
No może i tak, ale raczej mało kto nie kupuje kosmetyków przez cały rok i odkłada każdą drobna kwotę na wakacje. Co innego jeśli się zarabia i można każdego miesiąca odłożyć.
Z resztą podejrzewam, że jeśli każda z nas prowadziłaby sumiennie spis zakupów, uwzględniając każdą najmniejszą nawet pierdołę, kwoty wyszłyby także spore...
No nic, może się usprawiedliwiam. No ale często wydaje mi się, e mało wydałam, mało kupiłam, ale jak się policzy każdy grosz wydany to wychodzi niezła sumka!
Dlatego postanowiłam wziąć z Ciebie przykład i w tym roku chcę zapisywać ile pieniędzy wydałam na kosmetyki. Mam nadzieję, że pomoże mi to zapanować nad ilością, a przy okazji także nad wydatkami.
Powiedz mi, czy wliczałaś w tę sumę także kosmetyki, które dostałaś w prezencie?
Cytat:
Ja też zero pozycji, choć przyjdą mi jeszcze kosmetyki z Avonu, które zamówiłam w końcu grudnia, m. in czarna kredka, ale starą wyrzucę, bo już nie wiem ile ma lat!
Więc też się przyłączę
Świetnie, widzę, że coraz więcej nas z mocnym postanowieniem. Zawsze to większa mobilizacja.
Stary 2010-01-03, 20:41   #2867
Konto usunięte

Cytat:

Eirenn, piękne zbiory, widzę, że przeszlaś na naturalną pielęgnację. Nie wiem czemu ale mnie jakoś do niej nie ciągnie, chyba odpychają mnie te opakowania Dla mnie to jednak troszkę za mało, choć podziwiam

Eirenn, ja też ostatnio zamawiałam w zbiorowym zamówieniu sample podkładów z EDM, ale jakoś nie trafiłam za dobrze z kolorami :/ dobrze, że to tylko sample. Najjaśniejszy używam pod oczy, żeby zamaskować cienie i tu się dobrze sprawdza. Ale nawet te sample 1 gr. są wydajne. Brałam też wtedy pędzle i róże- 3 szt. też sampli i z nich jestem baaardzo zadowolona!
Staram się czytać składy i wybierać to, co dla mojej cery może być najlepsze. Więc może i nie w pełni naturalną, ale dużo bardziej świadomą. Kolorowe pudełeczka już mnie nie nęcą, choć na pewno nie zrezygnuję z kosmetyków drogeryjnych, bo i wśród nich można znaleźć perełki, a poza tym mam kilku ulubieńców u których kicham na skład (nawet nie spojrzałam na niego!) - np. żele Jardins du Monde

Jeśli chodzi o EDM, to razem do kupy biorąc pod uwagę zamówienie ze stronki i z Allegro wykupię próbki prawie całej palety Olive, więc mam nadzieję, że coś dobrać mi się uda

Chyba, że miałabyś ochotę pozbyć się tych sampli Olive? Oprócz tego najjaśniejszego, którego używasz? Mogłabym się z Tobą za coś wymienić.

Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Czas edycji: 2010-01-03 o 20:48
Stary 2010-01-03, 20:50   #2868
maruda80
Zakorzenienie

A oto moja lista uzbierało się 84 pozycje! Ziaja krem oliwkowy
Krem Nivea
Woda toaletowa Wink (AVON)
Puder prasowany Sensique
Cienie do powiek Virtual
Aksamitne cienie do powiek Trio
Maseczka Planet Spa błotna
Błyszczyk do ust AA Love &Kiss
Błyszczyk Volume Lip Extreme
Ziaja dwufazowy płyn do demakijażu oczu
Dezodorant Helen Darcy
Isana Med Balsam do ciała
Płyn YR PN malinowy
Cienie do powiek Avon denim blues
Sebo Specific YR ultra mat krem do twarzy
Arnica krem do rąk
Aloe Vera tonik Oriflame
Ziaja Med krem redukujący podrażnienia
Coulture Bio krem na noc 15 ml
Coulture Bio krem na dzień 15 ml
Woda toaletowa Ode au Reve
Woda toaletowa Bi -es Emotion White
dezodorant 75 ml Bi -es Emotion White 2 szt.
Anew żel do mycia twarzy
Anew krem przeciwzmarszczowy na noc 15 ml
Anew krem przeciwzmarszkowy na dzień 15 ml
Yria woda perfumowana 50 ml
FM woda toaletowa 30 ml nr 26
Plaisus Nature YR malinowa woda toaletowa 100ml
Woda toaletowa Avon Pur Blanca Blush
Woda kolońska YR Vert Fraicher Vegetale 125 ml
Woda toaletowa Elizabeth Arden Spiced Green tea
Balsam do ciała AA ciało wrażliwe 300ml
Oriflame XHairs szampon do włosów 300ml
Phytum Activ YR szampon do włosów lawendowy
Sebo Specific mleczko+tonik do twarzy
Yria mleczko do ciała 50ml
Krem do rąk Avon glicerynowy
Nivea pomadka ochronna do ust miód mleko
Pomadka truskawkowa YR
Zmywacz do paznokci 1szt
Balsam do ust Oriflame miodowy wosk pszczeli
Krem do twarzy Lirene musujący
Iris Noir Yves Rocher woda perfumowana miniaturka
Yves Rocher żel pod prysznic malinowy 400ml
Palette szampon koloryzujący do włosów
Oriflame Visions Trio cienie do powiek
YR Voltare Ambre miniaturka
Vichy Retionol HA 2 szt. po 5 ml
Vichy krem do twarzy Aqua Termal
YR Couleurs Naturals konturówka do ust
Natura. Peeling myjący do ciała z pomarańczą
Tomato Day Mask Oriflame maseczka pomidorowa
Vichy Purette Thermal mleczko do demakijażu
Ziaja Med kuracja naczyńkowa krem na dzień
Ziaja Med kuracja naczyńowa krem na noc
Miss Sporty lakier do paznokci
French Mainicure Barbara Pro zestaw lakierów
Foot Works peeling do stóp Avon
Oriflame Milk & Honey żel pod prysznic
Oriflame Milk & Honey krem do ciała
Oriflame Milk & Honey mydełko
Avon płyn do kąpieli malinowy 1l
Young HairStyle lakier do włosów
Elseve Loreal odżywka do włosów
Sebo Specific żel do mycia twarzy YR
Spa Vegetal peeling do ciała YR
Jardis du Monde kawowy żel pod prysznic
Żel do higieny intymnej Avon Simply Delicate
Hammamelis żel pod prysznic YR 500ml
Hammamelis szampon do włosów 300ml
Joanna szampon wzmacjający włosy z rzepą
Eveline krem oliwkowy na dzień 50ml
Eveline krem oliwkowy na noc
Nivea dezodorant
Podkład matujący z aloesem Sensique
Podkład matujący Hean
Pomadka Oriflame Pretty in Pink
Wibo kredka do oczu zielona
Vichy emulsja do twarzy Capitel Sorel 50+
Tender Care Oriflame
Sensique Max Volume tusz do rzęs czarny
Essence kredka biała
Tusz do rzęs czarny Avon z korektorem

Szlaban na konkretne zakupy przynajmniej na pół roku. Tylko nie wiem czy wytrzymam...

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:55   #2869
loverynka
Zakorzenienie

Wróciłam z wyjazdu. Dzisiaj wracając ze szkoły weszłam do Zary i kupiłam sobie kilka super rzeczy, min balerinki fioletowe i kaszmirowy sweterek Dzikie szaleństwo

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 21:24   #2870
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Dlatego postanowiłam wziąć z Ciebie przykład i w tym roku chcę zapisywać ile pieniędzy wydałam na kosmetyki. Mam nadzieję, że pomoże mi to zapanować nad ilością, a przy okazji także nad wydatkami.
Powiedz mi, czy wliczałaś w tę sumę także kosmetyki, które dostałaś w prezencie?

Świetnie, widzę, że coraz więcej nas z mocnym postanowieniem. Zawsze to większa mobilizacja.
Co do ilosci sztuk to popsuły mi licznik wymiany, bo jednak rotacja była spora A co do sumy to wliczałam to, co sama kupiłam, bo już chyba nikt mi nie robi kosmetycznych prezentów
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16237789]Staram się czytać składy i wybierać to, co dla mojej cery może być najlepsze. Więc może i nie w pełni naturalną, ale dużo bardziej świadomą. Kolorowe pudełeczka już mnie nie nęcą, choć na pewno nie zrezygnuję z kosmetyków drogeryjnych, bo i wśród nich można znaleźć perełki, a poza tym mam kilku ulubieńców u których kicham na skład (nawet nie spojrzałam na niego!) - np. żele Jardins du Monde

Jeśli chodzi o EDM, to razem do kupy biorąc pod uwagę zamówienie ze stronki i z Allegro wykupię próbki prawie całej palety Olive, więc mam nadzieję, że coś dobrać mi się uda

Chyba, że miałabyś ochotę pozbyć się tych sampli Olive? Oprócz tego najjaśniejszego, którego używasz? Mogłabym się z Tobą za coś wymienić.[/QUOTE]
Ja jednak lubię używać kosmetyku kiedy opakowanie cieszy oko, tak np. jest ze słoiczkami kremów perfumowanych do ciała Oriflame Brzydkie mi się szybko nudzą...
Co do wym. odpisałam
Stary 2010-01-04, 04:28   #2871
porzeczka2602
Zakorzenienie

Wczoraj do kosza jeszcze poleciało opakowanie po szamponie nivea 50 ml.
Każda z nas ma mocne postanowienie we wstrzemięźliwości zakupowej to i ja się pod nim podpisuje
Kupie tylko sample z EDM (ale to pewnie w lutym bo jakoś zebrać się nie moge) i czarną kredkę. - mam nadzieję że tylko tyle przynajmniej do marca

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 08:23   #2872
loverynka
Zakorzenienie

Ja mam mocne postanowienie nie kupować zbędnej kolorówki, ale zobaczymy jak to wyjdzie :P

loverynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 08:35   #2873
Koshatka
Zakorzenienie

Gratuluję pierwszych zużyć.

Maruda witaj.

Cytat:
Ja miałam tego żółtego i nie byłam zadowolona, miałam mlecznego i się w nim zakochałam, teraz mam zwykłego z beauty formulas i mieszam go z nafta i daje super efekty napisze dalej reszte bo jade do domu ;P
Czyli jakiego?

Cytat:
Moje podsumowanie od maja 2009 do dziś:
pielęgnacja było 74 jest 39
kolorówka było 68 jest 58
Pięknie.

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
to ja tez poprosze info o sprzedawcach ..
Ja też.

Cytat:
No nic, może się usprawiedliwiam. No ale często wydaje mi się, e mało wydałam, mało kupiłam, ale jak się policzy każdy grosz wydany to wychodzi niezła sumka!!
W pierwszej chwili zrobiłam wielkie oczy na to Twoje podliczenie ale teraz niestety muszę zmienić zdanie. Podliczyłam wstępnie swoje wydatki (bez Avonu i Ori na razie) i wyszło 1300 zł. A dodam że był to dla mnie rok ograniczonych zakupów. Strach pomyśleć ile wydałam w "normalnym" roku.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Od początku roku wykończyłam już: wodę termalną LRP, balsam Biała Czekolada Aquoliny i masło do ciała lawendowe Stara Mydlarnia. Oraz próbkę żelu do higieny intymnej z ngietkiem Ziai.
Stary 2010-01-04, 09:10   #2874
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenka dasz radę w 2010, zbiorek ładny ale wymaga jeszcze minimalizacji trzymam kciuki
Dzięki

Z pielęgnacji wystarczy, jak zejde trochę z zapasów. Co mnie cieszy, to że nie mam zbędnych kosmetyków (przynajmniej na tą chwilę ) - tzn wszystko jest/będzie używane, nic mi nie stoi nieużywane.

Co do kolorówkui, to tez nie narzekam .... Mam zamiar przygladnąć się moim lakierom, choć już trudno mi bedzie jakiś wyeliminować (ostatnio odłożyłam 2).

Cytat:
Ja zapisuję wszystko Podliczę jak wrócę z pracy.

Cytat:
Hosenko, cudne zbiory! No, troszkę Ci się nagromadziło żelików W sumie stan na ten rok masz tylko o 8 większy, to niedużo.
Z żelami faktycznie zaszalałam, ale byłoby o conajmniej 2 więcej - na szczęście jednak nie skusiłam się na żel z aniołkiem z Ori i na mus truskawowy z Avonu.

Cytat:
Co do Cerruti to od dawna na nie poluję, może napisałabyś co byś za nie chciała?
Cerruti już kupione (błyskawiczna aukcja - lubię takie)

Cytat:
Ja zapisuję tez kosmetyki, które dostałam, albo które były finansowane nie z mojej kieszeni, ale zaznaczam sobie, że nie ja płaciłam.

Pierwsze zuzycie: tonik różany z Ziaji

Co do planowanych zakupów w styczniu:
1. kredka brązowa Earth - z Avonu (100% potrzebna)
2. maseczka na zimę - z Avonu (powiedzmy, żę potrzebna w 90% )
3. tusz pogrubiający z CT - Avon (to nie jest pilny zakup: jeśli w nastęnych katalogach też będzie w promocji, a nie będę kombinować, zeby mieć większe zamówienie to nie zamówię)
4. płyn do higieny intymnej (jak wyżej, choć pilniejszy zakup niż tusz)

Rozważam zakup kremu do stóp wanilia + brązowy cukier z Avonu - ostatnio wziełam się sumiennie za stopy i lawendowy powoli się kończy, a intensywnie zmiękczający stosuje co kilka dni.

Mam zachciankę na błyszczyki W ofercie netto jest szminka/błyszczyk Anew, który testowalam kiedyś i jest super (kolor Berry), a teraz kosztuje ok 13 zł, w ofercie netto są tez błyszczyki Glazewear (chyba za 10,90), które kiedyś miałam i kolory bardzo mi pasowały: Golden i Mauvelous Metal i zużyłam, niemal do ostatniej kropelki no i 2 nowe błyszczyki Color Trend: Golden Splendor i Rose Quartz - od "zawsze" lubię błyszczyki CT, małe slodkie gadżety i jakościowo całkiem niezłe (mam 2 w małych tubeczkach i je uwielbiam).

Fakt, że dostanę dziś wypłatę, po 10.01 dostane dodatek aktywizacyjny z UP za znalezienie pracy i część zasiłku za poczatek grudnia (pracuję od 7.12, więc za okres 1-6.12 dostane jeszcze zasiłek) i jeszcze wleci 100 zł z Allegro wcale mi nie ułatwia odwyku

Powoli rozglądam się za sypkim pudrem matującym, bo mój sę zaczyna kończyć

Wczoraj spedziłam cudowne popołudnie i wieczór z TŻ Poszliśmy na spacer z psem nad rzekę, pies sobie biegał, a my wrzucaliśmy się do śniegu, rzucaliśmy się sniegiem - jak dzieci Byłam totalnie przemoczona. Po gorącej herbatce tak nas zmorzyło, że usnęliśmy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-01-04 o 09:16
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:12   #2875
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
W pierwszej chwili zrobiłam wielkie oczy na to Twoje podliczenie ale teraz niestety muszę zmienić zdanie. Podliczyłam wstępnie swoje wydatki (bez Avonu i Ori na razie) i wyszło 1300 zł. A dodam że był to dla mnie rok ograniczonych zakupów. Strach pomyśleć ile wydałam w "normalnym" roku.

Od początku roku wykończyłam już: wodę termalną LRP, balsam Biała Czekolada Aquoliny i masło do ciała lawendowe Stara Mydlarnia. Oraz próbkę żelu do higieny intymnej z ngietkiem Ziai.
Koshatko, gratuluję zużyć!Sporo wykończyłaś przez te kilka dni!
No właśnie, kwota za cały rok naprawdę przeraża, ale już w przeliczeniu na miesiąc (u mnie średnio ok.205zł)to jest możliwe, w moim przypadku zwłaszcza, że zamawiam z Avonu i właściwie za to nie płacę, bo co zarobię na zamówieniach klientek to biorę na to miejsce kosmetyki dla siebie, no ale uwzględnić w liczniku trzeba. A nawet jak dostaję prezent od firmy za 1zł to to doliczam- ziarnko do ziarnka i uzbiera się 2,5 tys na rok!
Stary 2010-01-04, 09:23   #2876
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, kwota za cały rok naprawdę przeraża, ale już w przeliczeniu na miesiąc (u mnie średnio ok.205zł)to jest możliwe, w moim przypadku zwłaszcza, że zamawiam z Avonu i właściwie za to nie płacę, bo co zarobię na zamówieniach klientek to biorę na to miejsce kosmetyki dla siebie, no ale uwzględnić w liczniku trzeba. A nawet jak dostaję prezent od firmy za 1zł to to doliczam- ziarnko do ziarnka i uzbiera się 2,5 tys na rok!
I własnie to jest bardzo błędne myślenie. Owszem, płacisz - z zarobku dla siebie - to tak jakbym napisała, że własciwie to ja za nic nie płacę, bo kupuje za wypłatę.

Zmień myślenie Luskap - przestań myśleć "nie płacę za to"

Pamiętam jak na studiach "rozplanowywałam" mój zarobek z Avonu: starałam się tyle uzbierac, żeby starczyło mi na opłacenie telefonu, jeśli zapowiadalo się super, to dokładalam do tego jeszcze koszt biletu miesięcznego, albo jakiegoś innego koniecznego zakupu i dopiero to co zostawało mogłam przeznaczyć na kosmetyk (ale tez nie na siłę)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:31   #2877
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Ja zapisuję wszystko Podliczę jak wrócę z pracy.
Czekam więc na Twój wynik
Cytat:
Z żelami faktycznie zaszalałam, ale byłoby o conajmniej 2 więcej - na szczęście jednak nie skusiłam się na żel z aniołkiem z Ori i na mus truskawowy z Avonu.
Ja też, miałam w planach z aniołkami, świąteczny i mus ale kokosowy, nie wzięłam w końcu nic.

Cytat:
Ja zapisuję tez kosmetyki, które dostałam, albo które były finansowane nie z mojej kieszeni, ale zaznaczam sobie, że nie ja płaciłam.
To ja tak samo zapisuję. W ogóle to lubię to zapisywanie i wykreślanie. nie dość ze mam w zeszytach zapisane(właśnie przepisałam do nowego pielęgnację, jeszcze mi kolorówka została) to jeszcze na komputerze

Cytat:
Mam zachciankę na błyszczyki W ofercie netto jest szminka/błyszczyk Anew, który testowalam kiedyś i jest super (kolor Berry), a teraz kosztuje ok 13 zł, w ofercie netto są tez błyszczyki Glazewear (chyba za 10,90), które kiedyś miałam i kolory bardzo mi pasowały: Golden i Mauvelous Metal i zużyłam, niemal do ostatniej kropelki no i 2 nowe błyszczyki Color Trend: Golden Splendor i Rose Quartz - od "zawsze" lubię błyszczyki CT, małe slodkie gadżety i jakościowo całkiem niezłe (mam 2 w małych tubeczkach i je uwielbiam).

Fakt, że dostanę dziś wypłatę, po 10.01 dostane dodatek aktywizacyjny z UP za znalezienie pracy i część zasiłku za poczatek grudnia (pracuję od 7.12, więc za okres 1-6.12 dostane jeszcze zasiłek) i jeszcze wleci 100 zł z Allegro wcale mi nie ułatwia odwyku
Błyszczyki z Avonu też mnie kuszą, szczególnie ten z anew z netto- Nude, lubię taki efekt bladych ust + mocne ciemne oczy, te małe z CT też mam i bardzo lubię, no i przynajmniej wiem, że takie małe pojemności to kiedyś wykończę. Ślicznie pachną i są naprawdę dobrej jakości. No ale już odpuściłam w tym katalogu.

W ogóle przyszło mi dziś parę rzeczy z dwóch wymianek, znów mi popsują licznik Musze go zmienić.(pozbyłam sie za to dwóch podkładów i teraz są w rozsądnej ilości- mam 2 miniatury LRP Unifiance i 1 podkład Max factor. Więcej nie planuję. Ale głównie doszły jakieś małe odleweczki:
1.Avon Solutions krem na rozstępy i cellulit nowy
2. Sephora żel pod prysznic czekolada i tofee pachnie bosko!
3. Smackers ciasteczkowy- blyszczyk
no i odleweczki- perfum sephora morelowych, balsamu bananowego TBS, toniku i mydełka clinique, próbki chanel chance i baby doll- wreszcie wypróbuję!róż w kremie sephora

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
I własnie to jest bardzo błędne myślenie. Owszem, płacisz - z zarobku dla siebie - to tak jakbym napisała, że własciwie to ja za nic nie płacę, bo kupuje za wypłatę.

Zmień myślenie Luskap - przestań myśleć "nie płacę za to"

Pamiętam jak na studiach "rozplanowywałam" mój zarobek z Avonu: starałam się tyle uzbierac, żeby starczyło mi na opłacenie telefonu, jeśli zapowiadalo się super, to dokładalam do tego jeszcze koszt biletu miesięcznego, albo jakiegoś innego koniecznego zakupu i dopiero to co zostawało mogłam przeznaczyć na kosmetyk (ale tez nie na siłę)
Tzn. wiem, że przez to pomniejszam swój zarobek, oczywiście. Chodziło mi bardziej o to, że to jest taka bezgotówkowa transakcja a twój pomysł bardzo dobry! Z tym, że ja naprawdę mało na tym Avonie zarabiam, trzeba jeszcze doliczyć koszt katalogów, próbek, torebek itp. Zamawiam tylko na 1 termin, rzadko dobijam do 500.
Stary 2010-01-04, 09:56   #2878
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Kochane wpisujecie w zużycia odlewki dla kogoś? Bo teraz mam kilka wymian na targowisku i oprócz pełnowymiarowych kosmetyków wymieniam sporo odlewek/odsypek. Czy np. 50 ml kallosa wysłanego w świat to zużycie? Czy dopiero jak zużyję cały?
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 10:00   #2879
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Kochane wpisujecie w zużycia odlewki dla kogoś? Bo teraz mam kilka wymian na targowisku i oprócz pełnowymiarowych kosmetyków wymieniam sporo odlewek/odsypek. Czy np. 50 ml kallosa wysłanego w świat to zużycie? Czy dopiero jak zużyję cały?
Dopiero jak cały, nie oszukuj!
Stary 2010-01-04, 10:01   #2880
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Ja też dopiero jak zużyję cały. Po prostu szybciej go zużyjesz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości