Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-02, 21:51   #1261
smerfeta1990
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
daj znać jaki wynik
ok napewno dam znac

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez aquana2607 Pokaż wiadomość
To nie są objawy ciąży!!! One jedynie MOGĄ, ale nie muszą wystąpić, nie kierujcie się takimi objawami!!! Nie bez powodu nazywa je się subiektywnymi, które absolutnie nie oznaczają ciąży, a z doświadczenia wiem że nie pojawiają sie przed okresem.
Ból brzucha i piersi u mnie były objawem zbliżającego się okresu.
widocznie kazdy ma inne objawy ciazy i inaczej to przechodzi skoro czytalam ze majac takie objawy okazywalo sie ze to ciaza
Stary 2010-01-02, 21:52   #1262
aquana2607
Raczkowanie

GG do aquana2607

Cytat:
Napisane przez smerfeta1990 Pokaż wiadomość
wspolzylismy sie bez zabezpieczenia w dni plodne wiec wiem ze jest duze prawdopodobienstwo ze moze byc to ciaza.
Co do tego bym się kłóciła. Prawdopodobieństwo jest, ale bez dokładnych obserwacji cyklu ciężko powiedzieć czy ogromne.

“Train yourself to let go of everything you fear to lose.”

aquana2607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 21:55   #1263
smerfeta1990
Raczkowanie

Cytat:
Co do tego bym się kłóciła. Prawdopodobieństwo jest, ale bez dokładnych obserwacji cyklu ciężko powiedzieć czy ogromne.
okres mam nieregularny to chyba raczej ciezko obliczyc dni plodne??
Stary 2010-01-02, 21:57   #1264
aquana2607
Raczkowanie

GG do aquana2607

Cytat:
widocznie kazdy ma inne objawy ciazy i inaczej to przechodzi skoro czytalam ze majac takie objawy okazywalo sie ze to ciaza

Ale te objawy, w każdym razie te które opisałaś, nie powinny sugerować ciąży, są to na tyle pospolite dolegliwości że mogą występować bardzo często. Podstawowym objawem jest brak miesiączki, zakłądając że cykle są regularne.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Oj ciężko! Ja zaszłam dopiero gdy cykl mi się wyregulował, z wpadki.
A jak się starałam przy nieregularnym to przez rok nic mi nie wychodziło, po mimo prowadzonych obserwacji.

Stary 2010-01-02, 22:01   #1265
smerfeta1990
Raczkowanie

Cytat:
Oj ciężko! Ja zaszłam dopiero gdy cykl mi się wyregulował, z wpadki.
A jak się starałam przy nieregularnym to przez rok nic mi nie wychodziło, po mimo prowadzonych obserwacji.
a jak sie ma cykle raz 28 a 29 to tak samo ciezko obliczyc??
Stary 2010-01-02, 22:09   #1266
aquana2607
Raczkowanie

GG do aquana2607

Cytat:
a jak sie ma cykle raz 28 a 29 to tak samo ciezko obliczyc??
Więc nie licz tylko badaj temperaturę śluz i szyjkę, sama nauczysz się po kilku cyklach jak wyglądają dni płodne.
Miałam raczej nieregularność rzędu 28-36 dni( ja taką miała)

Edytowane przez aquana2607
Czas edycji: 2010-01-02 o 22:13
Stary 2010-01-02, 23:18   #1267
smerfeta1990
Raczkowanie

Cytat:
Więc nie licz tylko badaj temperaturę śluz i szyjkę, sama nauczysz się po kilku cyklach jak wyglądają dni płodne.
Aha wielkie dzieki za pomoc

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:13 ----------

w ciazy temp ile zazwyczaj wynosi?? i jaka powinna byc przed okresem??
Stary 2010-01-02, 23:36   #1268
ciasteckoo
Raczkowanie

Hej dziewczyny.

Mam problem a może sobie wkręcam ale pomóżcie bo już sama głupieje...
może zacznę od początku... przez 2 miesiące używałam plastrów anty. przerwałam 3 miesiące temu i jak dotąd wszystko było ok. no ale... teraz zaczęły sie schody ostatnią miesiączkę miałam 18 listopada... i z tego co widzę kolejna sie nie zbliża...
cały czas boli mnie podbrzusze, prawy jajnik, a o kręgosłupie już nie wspomnę... piersi mi się powiększyły... robiłam dwa testy ciążowe i oba wyszły negatywnie... tylko że ja czuje sie nienaturalnie mam częste zaparcia i brak apetytu...

postanowiłam wybrać sie do lekarza ale niestety moja lekarka jest na urlopie a niebardzo chcę iść do innego lekarza...

normalnie wariuje... pomóżcie...
ciasteckoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 23:48   #1269
Hortencja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciasteckoo Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Mam problem a może sobie wkręcam ale pomóżcie bo już sama głupieje...
może zacznę od początku... przez 2 miesiące używałam plastrów anty. przerwałam 3 miesiące temu i jak dotąd wszystko było ok. no ale... teraz zaczęły sie schody ostatnią miesiączkę miałam 18 listopada... i z tego co widzę kolejna sie nie zbliża...
cały czas boli mnie podbrzusze, prawy jajnik, a o kręgosłupie już nie wspomnę... piersi mi się powiększyły... robiłam dwa testy ciążowe i oba wyszły negatywnie... tylko że ja czuje sie nienaturalnie mam częste zaparcia i brak apetytu...

postanowiłam wybrać sie do lekarza ale niestety moja lekarka jest na urlopie a niebardzo chcę iść do innego lekarza...

normalnie wariuje... pomóżcie...
Nie napisałaś ani kiedy były stosunki, ani czy się zabezpieczałaś. 18 listopada- czyli miesiączka spóźnia ci się już 2 tygodnie a to już sporo. Czy bezpośrednio po odstawieniu plastrów nie było problemów z miesiączką?

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 08:09   #1270
ciasteckoo
Raczkowanie

tak wcześniejsze cykle był w miare regularne różnica może 2 dni ale nie 2 tygodnie... współżyje ze swoim narzeczonym dość często.. z tych nerwów nawet nie pamiętam czy współżyliśmy w dni płodne czy nie... kilka razy kochaliśmy sie bez zabezpieczenia... ide dziś po kolejny test jeżeli będzie negatywny to dam sobie spokój i przestane wkręcać
martwi mnie temperatura w pochwie 37,2 wcześniej zawsze mialam co najwyżej 36,8

im więcej o tym myśle to widze u siebie coraz więcej objawów...
ciasteckoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 10:46   #1271
LaCandy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciasteckoo Pokaż wiadomość
tak wcześniejsze cykle był w miare regularne różnica może 2 dni ale nie 2 tygodnie... współżyje ze swoim narzeczonym dość często.. z tych nerwów nawet nie pamiętam czy współżyliśmy w dni płodne czy nie... kilka razy kochaliśmy sie bez zabezpieczenia... ide dziś po kolejny test jeżeli będzie negatywny to dam sobie spokój i przestane wkręcać
martwi mnie temperatura w pochwie 37,2 wcześniej zawsze mialam co najwyżej 36,8

im więcej o tym myśle to widze u siebie coraz więcej objawów...
Stosunek bez zabezpieczenia to zawsze ryzyko ciąży. A nie lepiej zrobić test z krwi? To Ci da 100% pewności, nie to co testy z apteki. Z drugiej jednak strony, gdyby to była ciąża to test domowy powinien ją już wykryć, zależy ile dni minęło od ostatniego stosunku.

Nie sugeruj się tym, że zawsze cykle takie regularne a nagle już dwa tygodnie się spóźnia. U mnie też zawsze było niemal co do dnia jak w zegarku aż tu kiedyś mi się spóźniło jakieś 18 dni i nie było to spowodowane ciążą. Chyba stres zrobił swoje, możliwe że tak jest też i w twoim przypadku.
Stary 2010-01-03, 11:23   #1272
magdadazed
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez moniczyca222 Pokaż wiadomość
dziewczyny pomozcie
10 grudnia kochałam sie z chłopakiem miedzy 15 a 18 grudnia miałam okres zgdonie z tym jak miałam dostac (jem tabletki yaz od 3 miesiecy) jednakze od jakiegos czasu ciagle czuje sie zmeczona bola mnie plecy doł brzucha piersi poczatkowo swedziały teraz bola urosły mi nawet sutki co stwierdzil nawet moj chłopak ... nie wiem co o tym myslec ?? zrobiłam dwa testy ciazowe i wyszły negatywnie ... b. sie stresuje nie moge od kilku dni niczego sie chwycic do roboty nawet
Nie jestes w ciazy tylko organiz kobiety do okolo 3 miesiecy reaguje na tabletki antykoncepcyjne. Takie objawy sa normalne. Ja przy tabletkach schudlam 2 kg a piersi urosly mi o 2 rozmiary. Idz do lekarza i skonsultuj tabletkiPowodzenia
magdadazed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 11:32   #1273
myselfe
Raczkowanie

Hej. okres mi sie spoznia juz 5 dni,zawsze z uzywalismy gumek ale boje sie ze moj chlopak mogl przeniesc troche spermy na palcu. Staralismy sie uwazac ale mam watpliwosci,robiłam dwa testy i wyszły negatywnie,okres nigdy mi sie nie spozniał,zawsze był regularny. Nie wiem co sie dzieje,pomozcie.
myselfe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 12:01   #1274
Hortencja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myselfe Pokaż wiadomość
Hej. okres mi sie spoznia juz 5 dni,zawsze z uzywalismy gumek ale boje sie ze moj chlopak mogl przeniesc troche spermy na palcu. Staralismy sie uwazac ale mam watpliwosci,robiłam dwa testy i wyszły negatywnie,okres nigdy mi sie nie spozniał,zawsze był regularny. Nie wiem co sie dzieje,pomozcie.
5 dni to jeszcze nic wielkiego, skoro zrobiłaś test i był negatywny to po prostu bądź cierpliwa nie stresuj się i czekaj. Jeśli nadal się nie pojawi miesiączka, idź do lekarza.

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 16:09   #1275
carmenka6
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Po okresie od razu tak. Ale tak w skrócie postaram Ci się uzupełnić tą wiedzę.

Jeśli weźmiemy pod uwagę książkowy cykl 28 dni, to około 14 dnia występuje owulacja. Więc od 12 do 16 dnia płodność jest największa. Przed okresem natomiast i od razu po okresie jest się niepłodnym.

Dlaczego ta matematyka jest taka zawodna?

Pierwsza kwestia to żywotność plemników. Jeśli mają sprzyjające warunki, mogą przeżyć 3-5 dni. A więc tak jakby "zaczekać" na jajeczko.

Druga kwestia taka, że kobiety matematyką nie wytłumaczysz. I z powodu choroby, stres i chociażby indywidualnych uwarunkowań (nie każda kobieta ma 28 dniowy albo mega regularny cykl) a więc te dane się zmieniają.

Osobiście stosuje prezerwatywy i mniej więcej oceniam swój cykl na podstawie śluzu. Gdy w połowie cyklu jest go bardzo dużo i jest lepki i ciągnący się oraz przeźroczysty są to dni płodne. Jakieś 1,5 tygodnia przed okresem jest prawie całkiem sucho, to są dni niepłodne. Ten okres niepłodny trwa też chwilę po okresie. Jednak osobiście prowadzę takie ala obserwacje by wiedzieć czy nic złego się nie dzieje. Antykoncepcji bym na nich nie oparła.
Dziękuję za mały wykład ja też mam taki śluz i gdy on występuje to wtedy nie robie tego (no wiecie ^^) teraz też mam sucho i oczekuję na okres.. powinnam dostać jutro, ale ostatnim razem spoznil sie i nie wiem jak będzie tym razem.. mam nadzieje, ze nic z tego nie bedzie zlego.. naoglądalam sie jakichś programow na discovery t&l o ciążach z zaskoczenia i tam bylo coś o częstszym sikaniu tak sie tym przejelam i od tamtej pory (od wczoraj) co 5 minut biegam siku.. ja i te moje urojenia..
ale zmierzylam temp. 36,6 taka jak normalnie, rozstępy na piersiach mam od kilku miesiecy (jak jeszcze tego nie robilam), ani sie nie powiekszyly trochę, więc to chyba dobrze .. 5 dni pod rzad nie moglam usnac, bo jakiś film czy cos i teraz mi sie to odbija i jestem senna, więc chyba raczej to też nie jest żaden objaw jak ja bardzo nie moge sie doczekac krawawienia xDD

hihii.. trzymajcie kciuki
carmenka6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 16:14   #1276
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Rozstępy nie pojawiają się natychmiast po zajściu w ciążę No i wcale nie są jej oznaką, a jedynie mogą (lecz nie muszą) byś skutkiem gwałtownej pracy skóry, która się rozciąga, rozrasta za wolno w stosunku do potrzeb.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 17:04   #1277
olenialenia
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Witam,
Dziewczyny potrzebuje pomocy bo do ginekologa idę dopiero w tygodniu i to nie wiem kiedy dokładnie mnie przyjmię.
Wiec tak, od 1 stycznia mam plamienia tzn. krew rzadka, gęsta, brązowa wydzielina ciemna różnie to bywa. Dostałam "to" w 18 dniu cyklu. Miesiączke miałam 15 grudnia.
Nie mam rzadnych boleści. jedynie co to w żołądku takie jkaby skurcze, ukucia ale mało bolesne. Często oddaje mocz i stokrotki czasami takie jakby biegunka. Z ta ala biegunką to mam od oko 28 grudnia.
Boję się, że to choroba jakaś jednak wolałabym usłyszeć "ciąża" bo to nie choroba. Pomóżcie.

"Całuj mnie w nosek, bo to Twój nosek to już 5 lat RaZeM (03.12.2004) PMŻ
olenialenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 17:10   #1278
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenialenia Pokaż wiadomość
Witam,
Dziewczyny potrzebuje pomocy bo do ginekologa idę dopiero w tygodniu i to nie wiem kiedy dokładnie mnie przyjmię.
Wiec tak, od 1 stycznia mam plamienia tzn. krew rzadka, gęsta, brązowa wydzielina ciemna różnie to bywa. Dostałam "to" w 18 dniu cyklu. Miesiączke miałam 15 grudnia.
Nie mam rzadnych boleści. jedynie co to w żołądku takie jkaby skurcze, ukucia ale mało bolesne. Często oddaje mocz i stokrotki czasami takie jakby biegunka. Z ta ala biegunką to mam od oko 28 grudnia.
Boję się, że to choroba jakaś jednak wolałabym usłyszeć "ciąża" bo to nie choroba. Pomóżcie.
kiedy współżyłąś i czy się zabezpieczałaś?
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 17:41   #1279
olenialenia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
kiedy współżyłąś i czy się zabezpieczałaś?
24.grudnia., bez, do konca nie został jednak różnie to bywa z naturą.
co sądzicie???

"Całuj mnie w nosek, bo to Twój nosek to już 5 lat RaZeM (03.12.2004) PMŻ

Edytowane przez olenialenia
Czas edycji: 2010-01-03 o 17:59
olenialenia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 18:23   #1280
kamyczka333
Raczkowanie

Cytat:
co sądzicie???
Hmm troche dziwne objawy... moze to byc ciaza...
A np nie bralas wczesniej zadnych tabletek anty? Ewentualnie w ostatnich dniach zanim to sie zaczelo jakis lekow ktore moga miec skutki uboczne?
Tez mi przychodzi do glowy ze moze to byc jakas infekcja...
kamyczka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 18:26   #1281
201610310857
Konto usunięte

ja słyszałam o krwawieniu implantacyjnym. poszukaj w googlach. bo nie wiem o co tam chodziło.
Stary 2010-01-03, 19:54   #1282
aquana2607
Raczkowanie

GG do aquana2607

Cytat:
co sądzicie???

Za wcześnie na objawy, co do krwawienia, możliwe że implantacyjne, ale teraz tego nie sprawdzisz. A jak będziesz się na ciążę nakręcać to, będzie ci się wydawało że masz wszystkie objawy.
Poczekaj na okres.

Stary 2010-01-03, 20:40   #1283
Slodka333
Przyczajenie

Witam. Mam pewien problem. Wspolzylam z chlopakiem 5 tyg temu. Bez zabezpieczenia, doszedl na zew. Dostalam 2 tyg po tym zdarzeniu okres (regularnie). NIepokoilam sie wiec zrobilam test w tym tyg. Wyszedl negatywny. Jednak mam obawy, poniewaz piersi mnie bola i mam wzdecia. Co o tym sadzicie.
Slodka333 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 20:41   #1284
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Po 1. Jak duże są rozpiętości długości cykli? Czyli co ile dni masz @?
Po2. "Obliczyć" dni płodne i niepłodne przy nieregularnych cyklach jest faktycznie trudno, ale wyznaczyc fazę płodną i faze niepłodnodności poowulacyjnej powinno byc łatwo jeśli prowadzi się solidne obserwacje (śluz + temperatura). Długość cyklu nie ma znaczenia ważne jest czy wystepuje faza lutealna i jak jest długa. Czy jest i kiedy pojawia się śluz płodny? Te wszystkie dane pomagają w ustaleniu kiedy jest czas płodny a kiedy nie.
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 20:43   #1285
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Slodka333 Pokaż wiadomość
Witam. Mam pewien problem. Wspolzylam z chlopakiem 5 tyg temu. Bez zabezpieczenia, doszedl na zew. Dostalam 2 tyg po tym zdarzeniu okres (regularnie). NIepokoilam sie wiec zrobilam test w tym tyg. Wyszedl negatywny. Jednak mam obawy, poniewaz piersi mnie bola i mam wzdecia. Co o tym sadzicie.
Sądzimy, że raczej nie jesteś w ciąży.
Stary 2010-01-03, 20:46   #1286
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
A co cie niepokoi? Bo nie rozumiem? Na wzdęcia jest Espumisan - polecam
Stary 2010-01-03, 20:53   #1287
Slodka333
Przyczajenie

Hmm co mnie nie pokoi.. to, ze nacisnelam raz na sutka i wyleciala z niego wydzielila, co prawda bylo jej bardzo malo. Potem naciskalam i juz nie bylo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 21:03   #1288
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r

Jeśli weźmiemy pod uwagę książkowy cykl 28 dni, to około 14 dnia występuje owulacja. Więc od 12 do 16 dnia płodność jest największa. Przed okresem natomiast i od razu po okresie jest się niepłodnym.

Z tym, że przy 28-dniowym cyklu zaraz po @ jest się niepłodnym to bym polemizowała. Cykl 28 dniowy jest stosunkowo krótki więc przy odkładaniu poczęcia raczej bym sie nie zdecydowała na współżycie zaraz po @.

Cytat:
Druga kwestia taka, że kobiety matematyką nie wytłumaczysz. I z powodu choroby, stres i chociażby indywidualnych uwarunkowań (nie każda kobieta ma 28 dniowy albo mega regularny cykl) a więc te dane się zmieniają.
Dlatego nie ma sensu bawić sie w taką "matematykę". Wyznaczanie czasu płodnego i niepłodnego to nie "matematyka", ale solidne obserwacje. I to w zupełności wystarczy.
Cytat:
Osobiście stosuje prezerwatywy i mniej więcej oceniam swój cykl na podstawie śluzu. Gdy w połowie cyklu jest go bardzo dużo i jest lepki i ciągnący się oraz przeźroczysty są to dni płodne. Jakieś 1,5 tygodnia przed okresem jest prawie całkiem sucho, to są dni niepłodne. Ten okres niepłodny trwa też chwilę po okresie. Jednak osobiście prowadzę takie ala obserwacje by wiedzieć czy nic złego się nie dzieje. Antykoncepcji bym na nich nie oparła.

Plus-minus można się zgodzić z tym wyznacznikiem dni niepłodności poowulacyjnej, ale pewność dają tylko solidne obserwacje...

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

========================= =======================
Cytat:
Hmm co mnie nie pokoi.. to, ze nacisnelam raz na sutka i wyleciala z niego wydzielila, co prawda bylo jej bardzo malo. Potem naciskalam i juz nie bylo.
Rozumiem, że test robiłaś 2 tygodnie po @? Tak? Wyszedł negatywny?
Więc ciąży nie ma. Jak chcesz to zrób sobie betę z krwi dla pewności i z głowy, ale moim zdaniem to niepotrzebny wydatek.
Stary 2010-01-03, 21:21   #1289
Slodka333
Przyczajenie

Nie nie. Po 2 tygodniach od stosunku dostalam okres, obfity i dlugi. A po 4 tygodniach od wspolzycia zrobilam test.
Stary 2010-01-03, 21:26   #1290
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Nie nie. Po 2 tygodniach od stosunku dostalam okres, obfity i dlugi. A po 4 tygodniach od wspolzycia zrobilam test.
Nie jesteś w ciąży.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości