|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
ok napewno dam znac
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Raczkowanie
|
Co do tego bym się kłóciła. Prawdopodobieństwo jest, ale bez dokładnych obserwacji cyklu ciężko powiedzieć czy ogromne.
“Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the Force. Mourn them do not. Miss them do not. Attachment leads to jealously. The shadow of greed, that is.” “Train yourself to let go of everything you fear to lose.” |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Raczkowanie
|
okres mam nieregularny to chyba raczej ciezko obliczyc dni plodne??
![]() |
#1264 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale te objawy, w każdym razie te które opisałaś, nie powinny sugerować ciąży, są to na tyle pospolite dolegliwości że mogą występować bardzo często. Podstawowym objawem jest brak miesiączki, zakłądając że cykle są regularne. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
A jak się starałam przy nieregularnym to przez rok nic mi nie wychodziło, po mimo prowadzonych obserwacji.
“Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the Force. Mourn them do not. Miss them do not. Attachment leads to jealously. The shadow of greed, that is.” “Train yourself to let go of everything you fear to lose.” |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Raczkowanie
|
a jak sie ma cykle raz 28 a 29 to tak samo ciezko obliczyc??
![]() |
#1266 |
Raczkowanie
|
Więc nie licz tylko badaj temperaturę śluz i szyjkę, sama nauczysz się po kilku cyklach jak wyglądają dni płodne.
Miałam raczej nieregularność rzędu 28-36 dni( ja taką miała)
“Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the Force. Mourn them do not. Miss them do not. Attachment leads to jealously. The shadow of greed, that is.” “Train yourself to let go of everything you fear to lose.” Edytowane przez aquana2607 Czas edycji: 2010-01-02 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:13 ---------- w ciazy temp ile zazwyczaj wynosi?? i jaka powinna byc przed okresem??
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1268 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Mam problem a może sobie wkręcam ale pomóżcie bo już sama głupieje... może zacznę od początku... przez 2 miesiące używałam plastrów anty. przerwałam 3 miesiące temu i jak dotąd wszystko było ok. no ale... teraz zaczęły sie schody ostatnią miesiączkę miałam 18 listopada... ![]() cały czas boli mnie podbrzusze, prawy jajnik, a o kręgosłupie już nie wspomnę... piersi mi się powiększyły... robiłam dwa testy ciążowe i oba wyszły negatywnie... tylko że ja czuje sie nienaturalnie mam częste zaparcia i brak apetytu... ![]() postanowiłam wybrać sie do lekarza ale niestety moja lekarka jest na urlopie a niebardzo chcę iść do innego lekarza... ![]() normalnie wariuje... pomóżcie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Raczkowanie
|
tak wcześniejsze cykle był w miare regularne różnica może 2 dni ale nie 2 tygodnie... współżyje ze swoim narzeczonym dość często.. z tych nerwów nawet nie pamiętam czy współżyliśmy w dni płodne czy nie...
![]() ![]() martwi mnie temperatura w pochwie 37,2 wcześniej zawsze mialam co najwyżej 36,8 im więcej o tym myśle to widze u siebie coraz więcej objawów... |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie sugeruj się tym, że zawsze cykle takie regularne a nagle już dwa tygodnie się spóźnia. U mnie też zawsze było niemal co do dnia jak w zegarku aż tu kiedyś mi się spóźniło jakieś 18 dni i nie było to spowodowane ciążą. Chyba stres zrobił swoje, możliwe że tak jest też i w twoim przypadku. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Raczkowanie
|
Hej. okres mi sie spoznia juz 5 dni,zawsze z uzywalismy gumek ale boje sie ze moj chlopak mogl przeniesc troche spermy na palcu. Staralismy sie uwazac ale mam watpliwosci,robiłam dwa testy i wyszły negatywnie,okres nigdy mi sie nie spozniał,zawsze był regularny. Nie wiem co sie dzieje,pomozcie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale zmierzylam temp. 36,6 taka jak normalnie, rozstępy na piersiach mam od kilku miesiecy (jak jeszcze tego nie robilam), ani sie nie powiekszyly trochę, więc to chyba dobrze ![]() ![]() hihii.. trzymajcie kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Konto usunięte
|
Rozstępy nie pojawiają się natychmiast po zajściu w ciążę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam,
Dziewczyny potrzebuje pomocy bo do ginekologa idę dopiero w tygodniu i to nie wiem kiedy dokładnie mnie przyjmię. Wiec tak, od 1 stycznia mam plamienia tzn. krew rzadka, gęsta, brązowa wydzielina ciemna różnie to bywa. Dostałam "to" w 18 dniu cyklu. Miesiączke miałam 15 grudnia. Nie mam rzadnych boleści. jedynie co to w żołądku takie jkaby skurcze, ukucia ale mało bolesne. Często oddaje mocz i stokrotki czasami takie jakby biegunka. Z ta ala biegunką to mam od oko 28 grudnia. Boję się, że to choroba jakaś jednak wolałabym usłyszeć "ciąża" bo to nie choroba. Pomóżcie.
"Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie." ![]() ![]() "Całuj mnie w nosek, bo to Twój nosek to już 5 lat RaZeM (03.12.2004) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Raczkowanie
|
24.grudnia., bez, do konca nie został jednak różnie to bywa z naturą.
co sądzicie???
"Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie." ![]() ![]() "Całuj mnie w nosek, bo to Twój nosek to już 5 lat RaZeM (03.12.2004) ![]() ![]() ![]() Edytowane przez olenialenia Czas edycji: 2010-01-03 o 17:59 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A np nie bralas wczesniej zadnych tabletek anty? Ewentualnie w ostatnich dniach zanim to sie zaczelo jakis lekow ktore moga miec skutki uboczne? Tez mi przychodzi do glowy ze moze to byc jakas infekcja... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Konto usunięte
|
ja słyszałam o krwawieniu implantacyjnym. poszukaj w googlach. bo nie wiem o co tam chodziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Za wcześnie na objawy, co do krwawienia, możliwe że implantacyjne, ale teraz tego nie sprawdzisz. A jak będziesz się na ciążę nakręcać to, będzie ci się wydawało że masz wszystkie objawy. Poczekaj na okres.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam pewien problem. Wspolzylam z chlopakiem 5 tyg temu. Bez zabezpieczenia, doszedl na zew. Dostalam 2 tyg po tym zdarzeniu okres (regularnie). NIepokoilam sie wiec zrobilam test w tym tyg. Wyszedl negatywny. Jednak mam obawy, poniewaz piersi mnie bola i mam wzdecia. Co o tym sadzicie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po2. "Obliczyć" dni płodne i niepłodne przy nieregularnych cyklach jest faktycznie trudno, ale wyznaczyc fazę płodną i faze niepłodnodności poowulacyjnej powinno byc łatwo jeśli prowadzi się solidne obserwacje (śluz + temperatura). Długość cyklu nie ma znaczenia ważne jest czy wystepuje faza lutealna i jak jest długa. Czy jest i kiedy pojawia się śluz płodny? Te wszystkie dane pomagają w ustaleniu kiedy jest czas płodny a kiedy nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Przyczajenie
|
Hmm co mnie nie pokoi.. to, ze nacisnelam raz na sutka i wyleciala z niego wydzielila, co prawda bylo jej bardzo malo. Potem naciskalam i juz nie bylo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym, że przy 28-dniowym cyklu zaraz po @ jest się niepłodnym to bym polemizowała. Cykl 28 dniowy jest stosunkowo krótki więc przy odkładaniu poczęcia raczej bym sie nie zdecydowała na współżycie zaraz po @. Cytat:
Cytat:
Plus-minus można się zgodzić z tym wyznacznikiem dni niepłodności poowulacyjnej, ale pewność dają tylko solidne obserwacje... ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- ========================= ======================= Cytat:
Więc ciąży nie ma. Jak chcesz to zrób sobie betę z krwi dla pewności i z głowy, ale moim zdaniem to niepotrzebny wydatek. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Przyczajenie
|
Nie nie. Po 2 tygodniach od stosunku dostalam okres, obfity i dlugi. A po 4 tygodniach od wspolzycia zrobilam test.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.