|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ja i moja matka
No konflikt bo się duszą w mieszkanku... Nie wiem ja bym nie miała serca i po prostu byłoby mi głupio mieszkać z kimś kto krzyczy że wcale nie chce ze mną mieszkać.
Tak jestem czepialska, straszna w ogóle paskudny typowy polak (jak to ktoś pięknie ujął Ale dla mnie autorka jest nieodpowiedzialna. A babcia dziecka wcale nic nie musi. Może chcieć i to kwestia jej dobrej woli. Cytat:
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2010-01-03 o 23:05 |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
koniec
Edytowane przez Wierzbiccy2 Czas edycji: 2010-01-05 o 14:02 |
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po II: ludzie nie zagryzają się jak psy ani nie walczą jak koty jak ktoś tak się zachowuje no to cóż....na pewno nie jest homo sapiens
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#95 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jak już się chwalimy mamusiami, moja też tak żyła, a nawet bez prądu i wody z toaletą na dworze i bardzo była dobita faktem że potem zamieszkała z mężem i dwójką dzieci między którymi różnica wynosi 10 lat w malutkiej kawalerce, bo ona niestety wie jaki to ból gdy nie masz nawet kąta w domu by się wyryczeć) Bardzo miło że mnie obrażasz. Na prawdę. Cytat:
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2010-01-03 o 23:10 |
||
|
|
|
|
#96 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
skończmy ten temat, tak będzie najlepiej ![]() Cytat:
Mały uśmiech zmienia świat Edytowane przez degra Czas edycji: 2010-01-03 o 23:12 Powód: dodanie tego i owego |
||
|
|
|
|
#97 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech mi ktos powie, że ta osoba jest w porządku a nie ręczę za siebie dziecmi jednej córki może się zajmowac ale drugiej nie? rapifen mam dla Ciebie propozycję: miej dziecko, miej go gdzieś i zobaczymy czy jak będziesz schorowaną staruszką będzie chciało się to dziecko toba zając I nie obrażam Ciebie tylko pokazuje, że człowiek stoi wyżej od ssaków i powinien potrafic rozmawawiac, dogadywac sie z innymi.---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
no na wszystko starczy
|
||
|
|
|
|
#98 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2010-01-03 o 23:18 |
||
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
uwazam, ze poki co, pomysl z opieka nad dziecmi lub sprzataniem jest dobry dopoki dziecko nie pojdzie do przedszkola
pozniej koniecznie jakas stala praca i wyprowadzka! nie orientuje sie ile moze kosztowac wynajecie chociazby kawalerki we wroclawiu, moze powinnas sie zaczac rozgladac? Twoja matka zachowuje sie conajmniej dziwnie. nie wyobrazam sobie zeby moja mama mowila mi ze mam sie wyprowadzac pod most niewazne czy jestem w ciazy czy nie... chore. ale nienormalne jest tez mieszkanie z mezem/facetem i dzieckiem w takim domu.podsumowujac - teraz dorywcza praca (np jako opiekunka) i odkladanie pieniedzy, od wrzesnia kiedy Twoje dziecko pojdzie do przedszkola stala praca i wyprowadzka. to jedyne wg mnie wyjscie z tej chorej sytuacji. zycze powodzenia ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- lepiej nie zarabiac wogole i siedziec i lamentowac jakie to wszystko jest okropne? Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2010-01-03 o 23:20 |
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
No ale chyba normalny człowiek dąży do poprawienia warunków egzystencji, a nie żyje w ścisku na kupie i sie oszukuje, jak to jest cudownie.
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po II: czy musisz od razu przeskakiwac w 2 skrajnośc?? nikt, a na pewno ja nie pisalam o pracy od razu za 15 tys. ale wiem jakie nędzne gorsze sa za opiekowanie się dziecmi. Cho z 2 strony OPS na pewno by pomógl autorce wątku tak jak juz o tym pisalam.---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Przecież autorka wątku chce sobie pomóż, znaleśc prace i w ogóle, tylko ma z matką problem. |
||
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
nie
Edytowane przez Wierzbiccy2 Czas edycji: 2010-01-05 o 14:03 |
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
rozwazasz wogole taka opcje, ze moglabys pracowac jako opiekunka w swoim domu?
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
koniec
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomnialo mi się jaki kiedyś bylam u takiej jednej swojej koleżanki: przy mnie jej mama a widziała mnie pierwszy raz na oczy potrafila mowic, ze jej starsza córka (siostra koleżanki) jest dobra, wspaniała, madra,naj, naj, naj....a ta moja koleżanka jest głupia, beznadziejna,be, be i jeszcze raz be, nie wiedzialam jak mam zareagowac, po raz I miałam do czynienia z tym, ze ktoś obcy tak mówi na swoją własną córkę i nie dostrzega albo ma gdzieś że w jej oczach są łzy i ze te slową ja ranią.
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
do ktorej pracuje Twoj maz? jesli nie do wieczora, moze po pracy zajmowalby sie dzieckiem, a Ty moglabys wtedy np sprzatac u kogos lub zajmowac sie dziecmi - nie u siebie, u innych.
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Może na pół etatu jako sprzątaczka w kinie? Godziny pracy są wieczorne po zakończeniu seansów. Twój mąż na pewno jest wtedy w pracy. Wrocław to duże miasto może akurat trafisz na coś takiego?
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie ta cała sytuacja jest chora. Jak można mieszkać z mamą mając 29 lat? Zamiast użalać się nad sobą i zakładać wątek na forum może zrobisz coś ze swoim życiem??
Ludzie mają mniej pieniędzy od was i jakoś żyją, pozatym gdybyś pomyślała wcześniej i pracowała przed urodzeniem dziecka to dostawałabys pieniądze (urlop macierzyński), siedzisz w domu nic nie robisz... gdybyście pracowali oboje stać by was było na wynajęcie mieszkania (lub kredyt na nie) i posłanie córki do przedszkola albo ewentualnie zatrudnienie niani. Do końca życia chcesz mieszkać z kobietą,która Cie wyzywa,wygania Cie z domu? Ja bym miała swój honor i w końcu sama odeszła.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
koniec
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Znam kilkanaście takich sytuacji z autopsji - dwie żrace się rodziny, które nie mogą wytrzymac pod wspólnym dachem. Zamieniaja sobie zycie w piekło.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zanim sie wypowiesz prosze przeczytaj uwaznie wczesniejsze posty bo mozesz komus sprawic spora przykrosc nie majac pojecia o czym mowisz |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Preczytałam i sądze,ze sama szukasz problemów tam gdzie ich nie ma. Wszystko jest do rozwiąznia. Oczywiście jak się chce.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
koniec
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
A co do Twoich pytań jeśli chodzi o matkę to... Moim zdaniem jest trochę za późno ... Sama pozwoliłaś,aby weszla Ci na glowe.... Nic z tym nie zrobilas, wiec Matka jeszcze bardziej się w to wciagnela. Gdyby moja mama powiedziała mi "wynoś sie z domu"to wyszlabym odrazu i poradzilabym sobie jakos. Nie pozwolilabym na takie traktowanie. Jesli twoja mama traktuje dobrze Twoja siostre, to moze jej zachowanie sie zmieni kiedy sie wyprowadzisz?
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Po przeczytaniu tego watku zastanowiłam się nad tym dlaczego młode małżeństwa oczekują (a czasem wymagają) żeby ich rodzice zajmowali się wnukami
Przecież oni już odchowali swoje dzieci i zapewne na starośc chcieliby mieć już święty spokój, a nie zajmować się np trójką małych dzieci ![]() Dziadkowie to nie instytucja charytatywna ... |
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam przypadek gdzie dziewczyne wychowała praktycznie babcia, a kiedy raz chciała żeby matka się jej dzieckiem zajęła to powiedziała: zrobiłaś sobie dziecko to się nim sama zajmuj. To dlaczego sama przed laty się tego nie trzymała i 'podrzucała' dziecko swojej matce? Tak samo dziwi mnie kiedy rodzice nie chcą wspomoc dorosłych dzieci finansowo(a mają z czego), a sami wybudowali dom, wyprawili wesele i wiele innych rzeczy za pieniądze swoich rodziców... Ale to tak poza tematem ![]() Co do tematu to musisz jak najszyciej się wynieść z tego domu i tyle. Innej rady nie ma, bo ona swojego zachowania nie zmieni juz raczej. A ja mieszkam w Rzeszowie i wynajmuje za 800zł super mieszkanie w pełni umeblowane, 2 pokoje. Rachunki na 2 osoby wynoszą miesięcznie ok. 100zł łącznie. A to i tak drogo, bo koleżanki wynajmuja mieszkania 2 pokoje za 500zł. Co prawda jakies luksusy to nie są(skromnie umeblowane), ale lepsze to niż mieszkanie z taką osobą jak Twoja matka, prawda? Tym bardziej, że dla rodzin jest więcej ogłoszeń i chętniej schodzą z ceny, bo wiedzą, że bardziej będa szanować mieszkanie niż studenci.
|
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
to jeszcze w tym 60 m mieszkaniu jest Wasz duzy pies... który nie lubi obcych ludzi
a nie możesz sie dogadac z matka, ze zostawicie u niej na razie psa i będziecie przywiozic jedzenie dla niego ?
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|
|
|
|
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brak słow, niektórzy w teorii sa naprawde swietni.Zwłaszcza, jesli mowia o tym osoby, które jezdza bez prawa jazdy i dostaja za to wysokie mandaty, które płaca, lub nie z pieniedzy rodziców :P
Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2010-01-04 o 08:24 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

jak ktoś tak się zachowuje no to cóż....na pewno nie jest homo sapiens
dziecmi jednej córki może się zajmowac ale drugiej nie? 

chore. ale nienormalne jest tez mieszkanie z mezem/facetem i dzieckiem w takim domu.
nikt, a na pewno ja nie pisalam o pracy od razu za 15 tys. ale wiem jakie nędzne gorsze sa za opiekowanie się dziecmi. Cho z 2 strony OPS na pewno by pomógl autorce wątku tak jak juz o tym pisalam.