|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
sposób na naukę
Znacie jakiś dobry sposób na przyswojenie i opanowanie sporej ilości materiału w ultrakrótkim czasie?
Nie są to wiadomości potrzebne mi w przyszłości, więc wystarczy mi wrzucenie ich do pamięciu podręcznej, krótkotrwałej, byle tylko zaliczyć egzamin i natychmiast zapomnieć. Coś jakbym miała do opanowania historię w okrojonym zakresie liceum w ciągu 12 godzin i "na gorąco" zdać następnego dnia - mnóstwo dat, powiązań, faktów. Jak to zrobić? MUSZĘ. [img]icons/icon9.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: sposób na naukę
No to masz problem . Daj znać, jak uda ci się zdać !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Spróbuj metody skojarzeń u mnie zawsze skutkuje. Powodzenia! [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Musisz wyrobic sobie nie tylko sposób na kojarzenie-faktów z faktami, ale tez z czyms Ci bliskim. U mnie skutkuje też wmówienie sobie, że nie muszę, ale NAPRAWDĘ GŁĘBOKO PRAGNĘ sie tego nauczyć(nawet jesli na 3xZ), możesz tez sie zmotywowac, że kupisz sbie cos ekstra, czego bys normalnie nie kupiła, bo jest niepotrzebne, albo strrrasznie drogie.
Jednak najlepsze moim zdaniem jest to pragnienie(można górę przenieść), tylko sposób na wmówienie musisz juz znaleźć sama. Tekst"muszę" nie działa, ja np. musze napisac prace mag.(juz drugi rok tak muszę...dopiero jak sie zmieniłam perspektywe, to cos zaczęło wychodzić) Powodzenia [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Re: na przyszlosc
Wiem, ze teraz to juz za pozno.. ale na przyszlosc
Wejdz na ta stronke www.akademianauki.pl Sama sie szykuje aby zapisac na ten kurs, znajoma byla i powiedziala, ze naprawde jest latwiej sie uczyc, czytac itp. A na egzaminie powodzenia. Wiem co znaczy uczyc sie na ostatnia chwile, bo niestety zawsze ama to robie [img]icons/icon9.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
SCIAGI!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Cześć, Szpiluś! [img]icons/icon7.gif[/img]
Wiesz, może masz rację. Nie wpadłam na to! A we wmawianiu sobie jestem świetna! Mam bardzo rozwiniętą autosugestię, tylko się skupić muszę. Spróbuję wmówić sobie, że CHCĘ. A nagrody - dawno obiecane! [img]icons/icon7.gif[/img] Po całej sesji - wyjazd nad morze (SAMI!!! tylko ja i mąż [img]icons/icon10.gif[/img]), później PSIAK (już się doczekać nie mogę!), jeszcze jedne wakacje (tym razem z małą mojego brata) i remont mieszkania (nareszcie!!!). jak sobie to napisałam, to aż mi się uczyć zachciało! Dzięki, Szpiluś! [img]icons/1cmok.gif[/img] Zresztą wszystkim Wam - dzięki!!! [img]icons/1cmok.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Nie lubię ściąg.
Może jestem jakaś inna, ale od czasów liceum ich nie używam. [img]icons/icon10.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Szpilka ma rację! Od siebie dorzucę, że mi w nauce bardzo pomaga Plusssz Active. To nie tylko moja opinia. Jestem po tm bardziej skupiona i nie chce mi się spać (a to ważne, bo do wypicia kawy nikt mnie nie zmusi). Powodzenia!
[img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Re: ściągi
A ja ich uzywam, nawet gdy nie sciagam .. mam je przy sobie tak aby wiedziec, ze mam na kogo liczyc w razie awari umyslu [img]icons/icon27.gif[/img]
Nie zyja komputery i drukarki!!!!!!!!!!!! [img]icons/icon10.gif[/img] hihihihi Dzien dobry ranek [img]icons/1cmok.gif[/img] wszytkim.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mała-czarna, nie musisz ich wykorzystywać [img]icons/icon12.gif[/img], tylko przygotować w trakcie nauki... Mi pisanie ściąg zawsze świetnie działało na zapamiętanie materiału, a wykorzystywać ich i tak ani nie chciałam (no, może trochę [img]icons/icon12.gif[/img] ), ani nie mogłam, bo trudno to robić podczas tete a tete z profesorem, bo takie egzaminy zdawałam, wyłącznie ustne [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img]
[img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Wiem, że przepisywanie niektórym bardzo pomaga.
Sama próbowałam kilka razy i nic. [img]icons/icon9.gif[/img] Jestem wzrokowcem i jeśli np. przepiszę coś inaczej, niż miałam wcześniej napisane to już totalna klapa! Poza tym nigdy nie skupiam się na tym, co przepisuję, wolę czytać i powatrzać. Ech... Byle do wakacji! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
mala-czarna napisał(a):
> > Byle do wakacji! Trzymam [img]icons/icon14.gif[/img] [img]icons/icon14.gif[/img] [img]icons/icon14.gif[/img] [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
a mi już nic nie pomaga [img]icons/icon22.gif[/img] zawsze dużo pisałam ściąg,bo tak najlepiej wchodziło mi do główki ale przesta ło i nie wiem co robić [img]icons/icon22.gif[/img]
wczoraj uczyłam się od 20 do 22 i od 3 do 6 a w głowie pustka....za to chodzę w pracy nieprzytomna i obijam się o ściany...[img]icons/icon9.gif[/img] i jak mam skończyć te studia?? to miała być taka przyjemność... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Kochane!
Wraca chlopczyk ze swiadectwem do domu i mruczy pod nosem: "No to jeszcze wpier..l i - wakacje!" Tak wiec wszystkim zakuwajacym zycze zacisnac zeby, zmobilizowac wykrzesane resztki sil, wkuwac az sie z glowki bedzie kurzylo bo - jeszcze w... i wakacje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.