|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Ja tez mam takie bole w nogach i pachwinach od kilku dni, w nocy mnie nawet potrafilo obudzic
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cos czuje, ze teraz zacznie sie hurtowe rozpakowywanie ![]()
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
ja na swojego tż też nie narzekam,prasować nie lubi zbytnio ale czasami to robi a zmywać nie może bo ma uczulenie(też w to nie wierzyłam ale ma) ale czasami i tak zmywa i chodzi bąblami i pęcherzami.najważniejsze że mnie szanuje i jest bardzo bardzo zaradny,a nie każdy musi sie rwać do gotowania i sprzątania,powiedziałam mu że jak bedziemy mieli dom to chyba zatrudnimy kogoś do sprzatania,bo sama nie ogarne tego.
![]() oj ja sie wyspałam i poleniuchowałam ciekawe co w nocy bede robić. brzuch standardowo mnie boli,wieczorami najbardziej....ale czy coś sie zacznie dziać ![]() a w ogóle to nie wiem jak wy ale to jakoś nie moge uwierzyć w to ze to juz końcówka-40tydzien!!!!!cała ciąze wspominam niby dobrze ale cały czas strach,przez ta toxoplazmoze to prawie w depresje bym wpadła!!!ale całe szczescie jest ok Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-01-03 o 22:46 |
|
|
|
#4143 |
|
Raczkowanie
|
aldii powiedzial ze 2 dni przed terminem...nie pwoiedzial ktorym , bo ja od poczatku mialam termin 6.01 , osttanio sie dopiero dowiedzialam o tych dwoch nowych ze w kartotece mam 8.01 a z usg 4.01
..a moze sie wogole nie sprawdzi, zobaczymy ...
|
|
|
|
#4144 |
|
Raczkowanie
|
No ja teraz tak popatrzylam na nasza liste i musze stwierdzic ze mamuski sie rozpakowaly 2, 3 tyg prtzed terminem - ja mam termin na 28 lutego jakby tak bylo ze dwa tyg wczesniej moja kruszyna sie na swiat wybierze to fajna data - 14 luty
|
|
|
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() : kciuki: za wszystkie jutrzejsze ktg i wizyty !!!wszystkie jestesmy na finishu... nie wiem jak Wy ale ja sie boje ... tak trudno mi sobie wyobrazic jak to bedzie... i jesli chodzi o sam porod ... a potem nowe zycie z dzidzia ehhh obysmy daly rade !!!
|
|
|
|
#4146 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie zegnam, zbieram sie powoli do lozeczka
SPOKOJNEJ NOCKI!!! |
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel z ta wit. D to wiadomo ilu lekarzy tyle opinii.To co ja napisalam, to nam tak mowila neonatolog na SR.Babka ma 30 letnie dosw. wiec raczej bede sie trzymac jej wersji
![]() Wit. K kiedys dzieci dostawaly konska dawke od razu po urodzeniu i dalej nie trzeba bylo podawac. Teraz dostaja mniejsza dawke, dlatego dalej podaje sie juz w domu Agusia albo sie nagle rozpakujesz jutro ![]() Ja sie bardziej boje tego, ze mam miec cc, a nagle zacznie sie akcja i nawet nie zdaza mi zrobic tej cesarki i bedzie sn.Poza tym moja Lu nie moze wychodzic dopoki kurier nam nie dostarczy zestawu do pobrania krwi !!!
|
|
|
|
#4148 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() aha ja z tym imieniem..to juz mnie to dobija....jakie wybrac... juz wolabym nazwac corke poprostu corka.... a widze ze o TZ. mowcie...to ja mego tez bede chwalic..bo On dba o nas..jest ze mna od niedawna..ale za to bardzo sie kochamy...i przezylismy tyle chwil tych zlych i tych dobrych ze teraz bedzie tylko lepiej.... Musze wam powiedziec ze sie zmartwilam....bo na innym forum dzis ok.18 dziewcyzna synka urodzila i maluszek pojechla do lodzi..bo cos ma z serduszkiem biedak
|
||
|
|
|
#4149 |
|
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny
witam Was w Nowym Roku i życze Wam wszystkiego co dla Was i dla Waszych Maluszków najlepsze Ja na Sylwestra wybrałam się do kina. Najpierw był Parnasuss, o północy przerwa- szampan i zimny bufet, a potem następny film - Wojna domowa. Filmy były całkiem niezłe ale na miesiąc przed porodem tego typu Sylwester okazał się baaardzo wyczerpujący. 1 stycznia mimo długiego spania czułam się dokładnie tak jakbym poprzedniego dnia zrobiła wyjątkowo forsowna wycieczkę po górach. Byłam potwornie zmęczona. Przez 3 dni odpoczywałam, a teraz prosze za nic nie moge zasnąć eehhh. Pysiamm - widziałam zdjęcia Twoich bułeczek, kawy, makijażu. Jestes niesamowita. Bardzo Cię podziwiam, że w tym stanie masz tyle energii i przede wszystkim wspaniałych pomysłów. |
|
|
|
#4150 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie
po 1,5h probie zasniecia - tyle sie nameczylam , ze musialam wstac bo zglodnialam i oczywiscie teraz nie zasne bo sie najadlamTz smacznie spi u gory a ja na dole w salonie buszuje ![]() ![]() Jeszcze jak polozylismy sie z tz to maly tak zaczal kopac tz po plecach
|
|
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
witam
ja chyba pierwszy raz tak rano ![]() noc była okropna,już naprawde myslałam ze tej nocy bede na porodówie,,byłam głodna,miałam okropne bóle i nie wiem czemu zlapał mnie dól i ryczałam chyba z 40min i nie mogłam spać bo czekałam na wypływajace wody albo skurcze....no ale nic,nadal cisza.mam tylko twardy brzuszek.no i musiałam własnie wstac bo naszło mnie na cacao i dzemik ale ide zaraz spać
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez noc w plecy
|
|
|
|
#4153 |
|
Wtajemniczenie
|
No to moje drogie czekamy na ktg i wyniki ginekologicznych oględzin
swoją drogą to ja wolę żeby zrobili mi ktg i jak nic nie będzie się działo odesłali, żebym w domku czekała na poród, ale z drugiej strony to sama nie wiem czego się spodziewać, oby zrobili mi usg i powiedzieli co i jak...oj... o 9 wyjeżdżamy
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
a mi moja ginka nic o ktg nie mówiła
jak to właściwie jest z tym ktg?płaci się za to czy jak?
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA SMS OD MAJKELA :
"Hej o 2.20 odeszly mi wody, mam skurcze, szyjki nie ma i jest tylko 1 cm rozwarcia, jak to sie nie rozkreci do 8 to beda mi pomagac" No to 3mamy kciuki |
|
|
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
O rany Majkela
![]() Pamiętacie a jeszcze nie dawno pisała że się przeterminuje i urodzi w marcu To czekamy na wieści ![]() ps idę poczytać co naskrobałyście....bo dopiero wlazłam ![]() Ciekawe kiedy będzie Zebcia strasznie mi jej brakuje ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
A z imieniem to tak jak pisałam wcześniej ....mym marzeniem była córka...więc jak się urodzi spelnie marzenie męża i niech będzie Julka ...zwłaszcza że mi sięteż podoba....chociaż ostatnio powiedział że na Lenę to on też sięzgadza ![]() Więc zobaczę jak ją zobaczę Nie martw się jak zobaczysz kruszynkę to będziesz wiedziała... Cytat:
![]() Dziękuje za miłe slowa....ale kawa to nie filozofia i piję taką codziennie ![]() Makijaż zawsze robiłam do pracy teraz jak jestem w domu to okazjonalnie ![]() A bułeczki to kradziony pomysł od Kanci...są smaczne a nie kosztują wiele pracy ![]() ************************* ****** Dziś tyle siędzieje Kasya, Majkela...oj czuję że posypiasię dziś gratulacje
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Trzymamy kciuki za Wasze badanka, skurcze, wyniki, KTG, no i czekamy na nowe Maluszki ![]() Miłego dnia i całego tygodnia ![]() Pysiamn Ty to niesamowita jesteś |
|
|
|
#4159 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam z rana,
Widze, ze bidulki spac nie mozecie w nocy. ja na szczescie nie mam takich problemow, poza wstawaniem (ale tylko raz) i budzeniem sie przy przekrecaniu, nie mam problemow ze spaniem, takze wspolczuje Wam kochane Cytat:
ciekawa jestem efektu koncowegoCytat:
za komode, i reszte rzeczy. co do wozka pojecia nie mam, nie znam. ja akurat w wozkach sie nie rozeznawalam bo od poczatku mielismy wozek od znajomych i nawet do glowy mi nie przyszlo, zeby kupowac nowy. ale Twoj wyglada fajnie i mam nadzieje, ze bedzie dobrze sluzyl. ![]() Cytat:
za Was wszystkie i dziesiejsze wizyty. ja ide do poloznej znowu ale zapewne tylko pogada sobie, zmierzy brzuch i sio do domu.Cytat:
ooooo tak ![]() Cytat:
ale super, Majkela i czekamy na rozwoj sytuacji
|
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
Majkela kciuki zaciśnięte. Życzę szybkiego i lekkiego porodu.
Za wszystkie dzisiejsze wizyty oczywiście też. Ja dzisiaj już zapuściłam maszynę z chlebkiem, pięknie zaczyna pachnieć, zapuściłam pranie. Zaraz ogarnę pokój i biorę się za prasowanie ostatnich rzeczy malutkiej. A ogolnie to skurczy nie mam, brzuch mnie ciagnie i krzyz boli bardziej niż jak rodziłam Olafka. Zobaczymy, czy coś się rozwinie, czy ucichnie i przenosze?
|
#4161 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz jak ręka odjął. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kasya, Majkela czekamy na wieści, a zebcia to jak wróci się tak rozkręci ze znów będzie na pierwszym miejscu w postach, które tak apropo lada dzień się skończą bo podbiegamy do 5000 ![]() Pysiam, swoją droga to zgodzę sie z dziewczynami, jesteś takim naszym promyczkiem tutaj |
||||
|
|
|
#4162 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie z nowym słonecznym dniem!
Tu dopiero poranek, a tu juz dwie kobitki MAJKELA, KASYA przed porodem I keep my fingers crossed- czyli kciuki zasiśniete!Zachwlacie Tż-ów- ja tez musze sie przyłączyć...do rany przyłóz. Relaks psychiczny( a ten najwazniejszy dla mnie) mam przy nim maksymalny. Kurcze, ale w sumie po to oni są.Mamy sie wspierac, no nie? ![]() Addicted- z tymi puzzlami to trafiłas w 10! Chodza mi po głowie juz od jakiegos czasu...i obiecałam sobie ze ułożę jeszcze przed porodem- wyciszają mnie totalnie, i TZ sie smieje, ze dajcie mi puzzle a spokoj w domu na 3 dni (A ja ogólnie naleze so tych rozgadanych-podobno)Wczoraj w TV trabili tez duzo tym tygodniu tacierzyńskim, no i rozwiały sie nasze wszesniejsze watpliwośi co do jego niezalezności od macierzyńskiego. Potwierdza to też ZUs na swojej stronce.No i dobrze, przeciez o to chodzi , aby ojcien mógł pomóc na poczatku, dla mnie przynjamniej jest to istotne, abym sama nie siedziała , kiedy to wszystko nowe jeszcze. Pogrzebalam tez wczoraj w necie odnosnie tego naszego macierzynskiego i jakos tak mi sie to zamotało. GObaj, KOcurazab- wy ten nauczycielskie nasienie. Policzyłam, że od terminu prezwidywanego po 20 tyg i 2 fakultatywnych do pracy musze wrócić 24 czerwca ( o zgrozo - dzień przed koncem roku szkolnego-na 2 dni pracy- to poroniony pomysł) Zastanawiałam sie jednak, czy jesli termin wypada przed feriami i na macierzyńskim bede juz w ferie, to macierzyński moze sie przedłużyc o te 2 tyg, tak zeby juz nie wracac na te 2 ostatnie dni.( no wiecie, apel, rada podsumowująca itd itp) Wiecie cos na ten temat?
|
#4163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety macierzyński w czasie ferii to nie powód do wydłużenia czasu z dzieciątkiem. Ale zawsze możesz zabrać sobie kilka dni chorobowego, a poza tym wystapić możesz o dwa dodatkowe tygodnie, nie wiem czy o tym wspomiałaś.
Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-01-04 o 10:46 |
|
|
|
|
#4164 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zaraz zmykam na te ostatnie zakupy Cytat:
No zobaczymy kiedy Franio się zdecyduje wyleźć na świat. Teraz to już bym wolała nawet ciut wcześniej....Kasya, Majkela ![]() ![]() U mnie noc ciężka - mały uciskał na pęcherz, bolało i musiałam ciągle wstawać ... Mówie wam, te nasze nocne pobudki to przygotowywanie organizmu na nocne wstawanie do maluchów |
|||
|
|
|
#4165 |
|
Raczkowanie
|
Widze też, ze dzis sporo mamus na wizytach- to i ja sie dołączam
Tez mam popołudniową schadzke z ginem Dziś chyba tylko gadka o porodzie, bo w sumie ani razu z nim o tym jeszcze nie gadaliśmy- a tu juz czas, czas! No i zwolnienie ma mi dać, bo juz nie poszłam dziś io TZ sie smieje, ze sie wyleguje z wyciagnietymi kopytkami
|
#4166 | ||
|
Zadomowienie
|
Właśnie niedawno się obudziłam... po raz drugi
Wstałam rano, żeby pomóc wyprawić synka do zerówki (teściowa go zaprowadza, a ja odbieram) i jak tylko wyszli z domku o 7.40 to poszłam spać. Teściowa mnie obudziła telefonem o 8.45, ale potem znowu zasnęłam i wstałam o 9.50. Musiałam odespać kiepską noc, bo namówiłam tż, żebyśmy pomogli synkowi pojawić się wcześniej na świecie Wyjątkowo miałam dziś w nocy 2 wyjątkowo odczuwalne skurcze (zazwyczaj mały się tylko boleśnie przeciągał), ale przełożyłam się na drugi bok i przeszło. W ogóle budziłam się co kawałek i wsłuchiwałam w swój organizm, ale to najwyraźniej jeszcze nie mój dzień. Albo jest na tyle mądry, że czeka aż tż wróci z pracy po 17, bo inaczej to musiałabym jechać sama taksówką, albo wezwać karetkę![]() Jeszcze raz kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i ktg ![]() :kciuk i:youyou ostatnio szyjka ci się wydłużyła, więc jak grzecznie odpoczywałaś, to tym razem też raczej nie powinno być większych problemów agusiamatyldka niezależnie od tego czy to będzie 4, 6 czy 8 to i tak zapowiada ci sie poród w tym tygodniu filka u mnie też ostatni tydzień i też schizuję, najgorsze jest to oczekiwanie kiedy się zacznie, czy tż będzie akurat w domu żebyśmy mogli razem pojechać do szpitala, a jak nie to czy zdąży po mnie przyjechać z pracy Cytat:
Malga za tego maluszka z serduszkiemCytat:
![]() ![]() i to mocnotym bardziej, że miała taki sam termin jak ja malinka czekamy na bieżące informacje, czy coś się rozkręca. A ja życzę, żebyś nie przeterminowała, bo sama pamiętam po sobie, że każdy dzień po tp to utrapienie. |
||
|
|
|
#4167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4168 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czym to ja sobie zasłuzyłam ![]() Dziekuje Wam Cytat:
za organizację ![]() Ja też już jedno pranie zdjęte...poprasowe...drug ie włśnie rozwiesiłam... ![]() Cytat:
![]() wiesz jak to jest nie znasz dnia i godziny ![]() Cytat:
![]() addicted no własnie tak sobie pomyślalam, że Majcela miała taki sam termin co ty ![]() Tak więc już zegar tyka
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-04 o 10:54 |
||||
|
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
dokladnie 56 dni..
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
pantee teraz to ja juz się pogubiłam... Poczekam na wypowiedź innych. Ja się sugerowałam kolezankami z pracy. Ale one miały zwolnienia w wakacje i sie im ponoć ferie nie przedłużały. U nas może być inaczej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

biedak

ciekawa jestem efektu koncowego