Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-03, 23:55   #1351
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziewczyny to jest taki filmik z ta pania w roli glownej i ona pokazuje jak cwiczyc

nazywa sie "ja chce miec taki brzuch" autorka Tamilee Weeb (nie pamietam czy jedno e czy dwa)

ma tez serie z pupa, ramionami, nogami chyba.....

ogolnie babka jest dobra na maksa, wspolpracujac z lekrzaem opracowala te cwiczenia - podpinala sie pod jakies diody i robila rozne cwiczenia i pokazywalo, w ktorych miesnie najbardziej pracuja i wybrala wlasnie takie do swoich zestawow cwiczen

w "ja chce miec taki brzuch" sa dwie serie cwiczen po 15min - pierwsza jest dla poczatkujacych a druga jest dla bardziej zaawansowanych - mega ciezka

ale po tych cwiczeniach mozna miec bruszek oj mozna

no ale przeciez nikt nie powiedzial, ze Ty nie wytrwasz
Dziekuje
Musze poszukac tego DVD u mnie
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Mariolu wiem co czujesz... za chwile mnie to czeka i juz wiem jak bedzie mi ciezko
tak bym chciala z nia jeszcze troszke zostac
i tak jak Ty ja tez na stres tak reaguje
dieta mi nie bedzie potrzebna bo w mig zrzuce pare kilo
to niesprawiedliwie ze musimy wracac tak szybko do pracy

Nie wiem, czy dzis zasne , o prace sie nie denerwuje, bo zrobie co mam zrobic i wracam do domu (nigdy nie przynosze pracy do domu inaczej zwariowalabym i nigdy nie rozmawiamy z mezem o pracy w domu- musialoby zdarzyc sie cos wielkiego). Bede tesknic za Antonio bardzo, bardzo.
Obawiam sie, ze ja stres zajem

Marne to pocieszenie, ale znam panie, ktore wracaly do pracy po 2 tygodniach (bo ich praca nie gwarantowala im urlopu macierzynskiego), a moja kolezankak z pracy nie przepracowala wymaganej ilosci miesiecy i tez nie miala macierzynskiego, a urodzila synka 3 dni po mnie. Wiem, ze to marne pocieszenie, ale u mnie przepisy jeszcze gorsze, takze dlatego, ze moja wyspa nie jest w unii. Ja moge powiedziec mialam swietnie 3 miesiace pelnoplatne, 3 miesiace polowe i 1 bezplatny

P.S. nos czyszcze, ale sola fizjologiczna i patyczkami dla maluszkow, czym innym nie dam rady, Taka jestem mietka jesli chodzi o swoje dziecko

Do zobaczenia dziewczyny

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-01-03 o 23:57
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 00:03   #1352
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

ja juz zmykam spac
dobranoc

aaaa zapomnialam - TZ przechodzi ze mna na diete turbo
przydalby sie jeszcze parowar
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 00:49   #1353
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Jak posprzatam to oczywiscie dam fotki, ale kiedy to nastapi to nie mogę obiecac

Maly wlasnie lezy mi na kolanach i robi kupe juz od 23, tez sobie znalazl porę
Stary 2010-01-04, 01:03   #1354
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ale masz dobrze , my możemy liczyć tylko na siebie

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Co ja słyszę? Szpinak, brokuły? A ja nic nie wiem?
My z mężem też sami sobie pozostawieni Pod ręką jest tylko moja Mama, ale pod taką opieką to trzeba jeszcze bardziej Tymka doglądać

A co do jadłospisu.. Kiedy wyczytałam, że zmieniłaś chwilowo plany - uznałam, że Cię to teraz nie interesuje, ewentualnie napisałabym gdyby już była taka potrzeba
Ale skoro się upominasz
Wydaje mi się, że ostatnio pisałam o ziemniaczku z dynią - to było przez 2 dni. A później przez kolejne dni:
- ziemniaczki ze szpinakiem - 1/3 słoiczka (wybrałam Bobovity, bo Hipp ma w składzie mleko, więc z nim poczekam) + późnym popołudniem na deser trochę jabłuszka z marchewką (chyba też Bobovity wybrałam, bo miała więcej jabłka niż inne)
- dokończenie ziemniaczków ze szpinakiem i znowu na deser trochę jabłuszka z marchewką
Następnie pomyślałam, że na deser wprowadzę coś nowego, więc na obiad dałam to, co już było:
- ziemniak z dynią (pół słoiczka), a na deser dałam znowu jabłko z marchewką, bo wcześniej zapomniałam, że jeszcze zostało
- i to już było dzisiaj - druga połowa wczorajszego obiadu, na deser 1/3 słoiczka gruszki.
Czy robię dobrze -
Jutro planuję brokuły, jeszcze nie wiem czy same, czy wymieszam np. z marchewką.. zobaczę jak Tymek będzie jadł. Będę pisać

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o lizanie stopek to teraz najlepsza zabawa malej.....nawet w nocy jak tylko sie przebudzi patrze a tam spiworek stoi deba tzn. ze Wercia stopki lapie ihihhi

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Jako starościna, rozkazuje Ci podac swoje dane do listy

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wszystkim dziekuje z gory za trzymanie za mnie jutro kciukow.
Ciezko mi, tak mi ciezko . Mysle tez, ze moje dolegliwosci zoladkowe spowodowane sa wlasnie powrotem do pracy, a nie niczym innym , czesto tak reaguje na stres
Szczegolnie, ze mam 3 dni pod rzad, wiec w domu z Antonio bede ok 17, szybki obiad, kapiel, potem troche relaksu i do lozka, bo bede wstawac przed 6 rano.
To jest trudne, ale mam nadzieję, że najgorszy będzie tylko początek, a dalej tylko lepiej.

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
to już nie wiem,
zadzwonię chyba z rana do laboratorium i sie dopytam
o pojemnik i sposób pobrania
nie chcę tracić ani jednego dnia jak zrobię coś źle i każą mi powtórzyć badania
Tak zrób
Bo zaczęłam mieć wyrzuty sumienia, że Wam mieszam.
Ja wymyśliłam, że na razie zrobię tylko ogólne, a jak wyjdzie ok, to poczekam na Wasze posiewy i zobaczę czy sól wystarczy Bo jak tak, to po co mam mieszać rivanol bez sensu.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Ja mam kaszkę mleczno-ryżową z Bobovityi daję jedną łyżeczkę do przegotowanej wody(tak że jest tego raptem na 3-4łyżeczki,takie dzidziusiowe)i potem Bartosz popija cycemTeż nie wiem czy dobrze robię,ale tak mi się umyślałoWercia je butelkę,to możesz do butelki,chyba że kaszki podajesz łyżeczką,to do miseczki.
Czyli nie dajesz do 100 ml wody? Jeszcze raz - dajesz 1 łyżeczkę kaszki do 3 łyżeczek wody? I wychodzi tak 3-4 łyżeczki? Kurde, z tym glutenem

Cytat:
a tak jeszcze póki pamiętam,
czy Wasze dzieci też się pocą po plecach ?

już nie wiem, czy go za ciepło ubieram, czy co ?
leży w samym pajacu, koło szyi dekolt i plecy zaraz ma mokre
rączki, nóżki zimne, kark też chłodny a plecy mokre
mój się nie poci
A u Ciebie nie jest przypadkiem bardzo ciepło w mieszkaniu? Może pajac to za dużo?
Stary 2010-01-04, 01:18   #1355
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

o widze ze nie jestem sama o tak cudownej porzeSiedze z Tomaszem w łazience , siedzi w foteliku samochodowym i wlaczylam suszarke -powoli przysypia , ale chyba predzej ja zasnę

Tulip pytałas ile mam egzaminów- 6a czasu na naukę brak

Chyba zacznę się uczyć nocami skoro i tak nie śpię
Stary 2010-01-04, 01:51   #1356
morska
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za kciuki i za rady. Wcale nie uważam, że się wymądrzasz, jestem Ci wdzięczna. Kurczę, nie mam woreczka, tylko 2 pojemniki, mogę dać na ogólne w pojemniku?
Myślę, że tak, przecież normalnie oddaje się zawsze w pojemniku, tylko niemowlęta mają przywileje woreczkowe

Cytat:
A spirytus jaki? Taki 96% może być? Bo takiego używałam do pępka i taki mi został.

Dzięki , nie wiem jeszcze ile trzeba czekać, mam nadzieję, że jutro uda mi się oddać mocz na badanie, bo potem dopiero w czwartek, jak Małż będzie w domu w pasujących godzinach.
Co do spirytusu to nie wiem Ja robiłam rivanolem tylko. Ja do pępka miałam trochę rozcieńczony (75%) i chyba takim bym się odważyła. Ale pewnie rano się wszystkiego już sama dowiesz

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Rozwiesilam pranko malej.Bosssko pachnie.Ten plyn kupuje non stop Nawet proszek wyniuchalam ze maja z tej samej firmy.Lovela dla mnie to zadna rewela
A jaki to płyn, jaki? (było i przegapiłam?)

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znalazłam coś na czasie to wklejam:
http://www.uczdziecko.pl/niemowle/ar...oku-zycia.html
Przemywacie dziąseł ka maluchów? Ja przyznam się że nie...chyba powinnam zacząć
O, kurde, Ja nie przemywam...
Mam tą szczoteczkę na palec i myślałam, że zacznę z pierwszym ząbkiem
Dzięki

Cytat:
Dzięki,zapamiętam na przyszłość

Bartosza bolał brzuszek,nie mam pojęcia po czymNic takiego nie jadłam.Niby nie płakał,ale marudził,prężył się,kopał nóżkami.Pozginałam mu nóżki,popuszczał bączki,podałam Bobotic i zasnął-mam nadzieję że przejdzie i pośpi,bo do tej pory obudził się już 2 razy
Nie, no poczekaj Może ta sól fizj. wystarczy? Też jestem ciekawa

Biedny Bartuś Ciekawe od czego? A dawałaś jakiś obiadek? może zatwardził?

Cytat:
najpierw ja mu psiknę, a potem on psiknie mi

A jak On Ci psiknie pierwszy?

Cytat:
mój spi zawsze na czymś bo potem pod to coś podkładam 2 poduszki "jaśki" żeby młody jak się kręci nie wylądował na mojej 1/3 łóżka
bo taki mamy podział.
Mati ma 1/2 łóżka, potem są poduszki i dla mnie zostaje ok 1/3, nieraz leżę jak w trumnie bo nie mam więcej miejsca

(...)
a mimo to kupiłam jeszcze niedawno płyn do prania Bebi i tylko w nim piorę, tak mi się zapach podoba
Nie Ty jedna Ja jeszcze męża mam w łóżku

Nazwa płynu zanotowana Ja piorę od początku w Dzidziusiu, ale chętnie poznam coś nowego A ten płyn gdzie można dostać? Jest w takich Tesco, Realach, Rossmanach?

---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ----------

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
o widze ze nie jestem sama o tak cudownej porzeSiedze z Tomaszem w łazience , siedzi w foteliku samochodowym i wlaczylam suszarke -powoli przysypia , ale chyba predzej ja zasnę
Hehe A dlaczego w łazience?
Zostawiam Cię samą, bo też zmykam spać
Stary 2010-01-04, 04:38   #1357
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Bede tesknic za Antonio bardzo, bardzo.
Jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Czyli nie dajesz do 100 ml wody? Jeszcze raz - dajesz 1 łyżeczkę kaszki do 3 łyżeczek wody? I wychodzi tak 3-4 łyżeczki? Kurde, z tym glutenem
Nie daję do 100ml wodybo skoro ma być łyżeczka tej kaszki manny,to na 100ml byłoby to bardzo rzadkieWody daję tak na oko,na dnie w małej szklanej miseczce,po wymieszaniu wychodzi jakieś 3-4łyżeczki dzidziowezmierzę na łyżeczki wody to Ci powiemNa tej mlecznej kaszce mannie z Bobovity jest napisane po 6 miesiącu,no ale skoro ma być ekspozycja...

Cytat:

Biedny Bartuś Ciekawe od czego? A dawałaś jakiś obiadek? może zatwardził?

Na dzień dzisiejszy mam w domu i sól fizjologiczną i spiritus i riwanolumPewnie kiedy zajdzie potrzeba(oby takowa nie zaszła)to nie będzie nic

Jadł zupkę z ziemniaczka,marchewki,sel era i pietruszki-ale wszystkie te składniki już jadł i nic mu nie było.Kupkę robi codziennie,wczoraj też była i nawet nie bardzo twarda.Ja zwalam to na bączki,bo nie słyszałam żeby purkał,dopiero przy zaginaniu nóżek coś poszłoNa szczęście noc przespana spokojnie

Cytat:
u mnie zapowiada sie upojna nocka
wiec odpisuje szybko i ide do lozka

acha sms od Skierki:
"Wszystko ok. dzieki. Narazie mamy salon zlozony i ok a reszta w rozsypce ale kilka dni i to tez bedzie. Jutro jedziemy na bioderka. A ja mam okres. Pozdrow mamcie"

hehe mozg sie przegrzal z wizazu

moja babcia wlasnie tak mowi a Wercia czesto ma czkawke i babcia zaraz z zimnymi rekami wyskakuje a ona poprostu ma czkawke po jedzeniu

haha to moj tż dzisiaj zapodzial kluczyki z auta!!!
pojechal do pracy i jak chcial wracac to nie mogl znalezc kluczykow a twierdzi ze wlozyl do szuflady w biurze ......kumpel przywiozl go po zapasowe i wracal po auto
to ze sie zgubily to pal licho ale byl przy nich pendrive z waznymi danymi

Dzięki za info od Skierki
za bioderka Amelki.
Pozdrów ją od nas

Wczoraj było go więcej niż zwykle,więc możliwe

Co do czkawki,Bartosz dostaje też czasami po jedzeniu,jak się mu odbije

Niefajnie z tymi kluczami i jeszcze pendrive.Może sie jeszcze znajdą

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny ja od paru dni wchodze na watek i siedze i czytam i sie ludze , ze nadrobie , ale chyba nie dam rady , bo co przeczytam to znowu pare stronek dochodzi.

To moze napisze co u nas . Danielek mial w zeszla niedziele chrzest , grzeczniutki byl bardzo musze sie pochwalic. Slodziak z niego jest wogole, od paru dni wcina swoje stopki i tak fajnie sie stara cos siegnac jak jest poza jego zasiegiem.

.

Właśnie myślałam,gdzie się zapodziałaś?
dla Danielka,wiedział chłopak kiedy i jak się zachować

Kurcze,coś spać nie mogę,a tu wnet wstawać na dobre trzeba

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 04:54   #1358
sylka79
Wtajemniczenie

Serdeczne życzenia dla dzisiejszych solenizantów: Mateuszka Eleeri-dużo zdrówka i żeby to spanie się poprawiło i dla Wojtusia Uliki.

Nikogo nie ma.
Eleeri,mam nadzieję że chociaż Ty zmrużyłaś oko tej nocy.

Gdybym nie zajrzała z rana to Miramejza badania i Eleeriza badania.

No to idę,dalej liczyć barany

Stary 2010-01-04, 06:37   #1359
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
parowar robi furore
ja sie nie moge zdecydowac co wole najpierw.Parowar czy automat do chleba
Cytat:
w łazience masz kompa?

Cytat:
A jaki to płyn, jaki? (było i przegapiłam?)

Nazwa płynu zanotowana Ja piorę od początku w Dzidziusiu, ale chętnie poznam coś nowego A ten płyn gdzie można dostać? Jest w takich Tesco, Realach, Rossmanach?
zidzius ma niebieski kartonik?
czy to bobas?
ja z bobasa bylam zadowolona, a teraz wypatrzylam proszek z tej samej linii
Baby shine firmy AMP,kupilam w tesco.Jest cudowny

Dla Matiego zyczenia by sen go możył na dluzej dajac wytchnienie mamie

Noc obyla sie bez pobudki, ale spiaca jestem, bo przeciez tu sie zasiedzialam a juz nie drzemne z mala bo do dermatologa jade i do pracy i musze sie zrobic, bo pamietaja mnie zawsze wystrzyżona na maxa i z nienagannym make upem
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 07:00   #1360
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
dzidzius ma niebieski kartonik?
czy to bobas?
ja z bobasa bylam zadowolona, a teraz wypatrzylam proszek z tej samej linii
Baby shine firmy AMP,kupilam w tesco.Jest cudowny

Noc obyla sie bez pobudki, ale spiaca jestem, bo przeciez tu sie zasiedzialam a juz nie drzemne z mala bo do dermatologa jade i do pracy i musze sie zrobic, bo pamietaja mnie zawsze wystrzyżona na maxa i z nienagannym make upem

Dzidziuś ma białe opakowanie.

Tego jeszcze nie miałam,w sumie od początku piorę w Dzidziusiu,ale może kiedyś spróbuję

Bartosz jeszcze śpi,to jakis sukcesale przez ten wczorajszy ból brzuszka,poszedł później spać-może dlatego.Noc minęła spokojnie,2razy budził się na cyca o 00.30 i o 4.00.
Teraz już lecę budzić Damiana do szkoły-zaczęło sięNo ale za 2tygodnie u nas ferie zimowe

Miłego dnia kochane

Stary 2010-01-04, 07:10   #1361
katarzynka00
Zakorzenienie

no to wrzucilam mala ojcu do wyrka.Ranem najszybciej zasnie wlasnie jak maz ja przytuli, nie wiem dlaczego.Tylko ja na bok obroci i utuli a jej juz nie ma
Nakarmiona, napita i przewinieta oglada bajki na tvn style.Jak zamknie oko to zlece z psem a potem ide przed lustro.
Zaczyna sie urlop mężowski od dzis

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

sprobuj, sprobuj, naprawde jest fajny.Znaczy ja jestem z niego zadowolona.Ciuszki dlugo pachna, a ja lubie jak czuc przyjemny zapach swierzo wypranego prania

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Jeszcze mam 2 pytania

mamy dietujace :czesciej chodzicie do toalety na diecie?
i pytanie z innej beczki ale w tej tematyce ile chusteczek schodzi wam na oporzadzenie doopki po koopce dzieciakow?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 07:16   #1362
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

no mam laptopa a siedziałamw łazience żeby Tż nie obudzić.....

Już Tomuś powitał dzień .......
Stary 2010-01-04, 07:48   #1363
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
najpierw ja mu psiknę, a potem on psiknie mi
I o to chodzi

Cytat:
bez zmian
w zasadzie to zdazylam dzis jeszcze kilka razy sie z nim poklocic
teraz poszedl sobie na lyzwy
wroci to pewnie bedzie gral
Eh

Cytat:
Miramej, ja bylam przekonana, ze ty myjesz dziaselka , to nie prztyczek, nie mysl tak , tylko juz dawno zauwazylam, ze ty zawsze bardzo obowiazkwa i wykonujesz wszystko, co powinnas, zgodnie ze zaleceniami.

Ja nie myje dziasel, nigdy nie mylam. Czekam na pierwszego zeba, mam full wypasiony zestaw szczoteczek (z Canpola oczywiscie ). Tak samo nie czyscilam nosa frida codziennie, dosyc czesto na poczatku, ale juz dawno nie. Mozecie sobie o mnie roznie myslec, ale ja nie lubie takich ingerencji, tak samo jak mierzenia tempki w pupie itp
Mariolu ja wiem, że wszystkim się za bardzo przejmuję, tak już mam i ciężko to zmienić. Myślę, że to też jest konsekwencja takiego, a nie innego dzieciństwa, nie było mowy o luzie czy odpuszczeniu czegoś. Fridy używam i bardzo sobie ją chwale, codziennie z noska coś wyciągnę, sama też codziennie czyszczę nos, mimo, że nie mam kataru. Ale w pupie temperatury nie mierzę

Cytat:
pochwal się co kupiłaś
Brzechwę

Cytat:
eee w pupce to ja tez nie merdam, ale frida codzien przy kapieli i zawsze babola wyciagne ze zbląkanym mlekiem,tudziez wlosem,kurzem itp
w ciagu dnia jak jej cos trzeszy to tez, albo jak widoczny to juz w ogole.Maz wciaz mowi ze mam zbocznie na pkt babolkow
Ja to samo

Cytat:
bo taki mamy podział.
Mati ma 1/2 łóżka, potem są poduszki i dla mnie zostaje ok 1/3, nieraz leżę jak w trumnie bo nie mam więcej miejsca

a ja mam wszystkiego po trochu, nawet jeszcze mam te nieszczęsne płatki mydlane,
proszków różnych,
nakupowałam jakby wojna miała być
a mimo to kupiłam jeszcze niedawno płyn do prania Bebi i tylko w nim piorę, tak mi się zapach podoba
Nie no, Mati to się nieźle ustawił

czekoladko dzięki za info od skierki

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 07:48   #1364
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
To moze napisze co u nas . Danielek mial w zeszla niedziele chrzest , grzeczniutki byl bardzo musze sie pochwalic. Slodziak z niego jest wogole, od paru dni wcina swoje stopki i tak fajnie sie stara cos siegnac jak jest poza jego zasiegiem.
Cieszę się, że chrzest się udał . Gratuluję postępów Danielka

Cytat:
Bede tesknic za Antonio bardzo, bardzo.
(...)
P.S. nos czyszcze, ale sola fizjologiczna i patyczkami dla maluszkow, czym innym nie dam rady, Taka jestem mietka jesli chodzi o swoje dziecko

Kuba na widok patyczka wpada w furię - kiedyś tak próbowałam robić, jak Ty

Cytat:
My z mężem też sami sobie pozostawieni Pod ręką jest tylko moja Mama, ale pod taką opieką to trzeba jeszcze bardziej Tymka doglądać

A co do jadłospisu.. Kiedy wyczytałam, że zmieniłaś chwilowo plany - uznałam, że Cię to teraz nie interesuje, ewentualnie napisałabym gdyby już była taka potrzeba
Ale skoro się upominasz
Wydaje mi się, że ostatnio pisałam o ziemniaczku z dynią - to było przez 2 dni. A później przez kolejne dni:
- ziemniaczki ze szpinakiem - 1/3 słoiczka (wybrałam Bobovity, bo Hipp ma w składzie mleko, więc z nim poczekam) + późnym popołudniem na deser trochę jabłuszka z marchewką (chyba też Bobovity wybrałam, bo miała więcej jabłka niż inne)
- dokończenie ziemniaczków ze szpinakiem i znowu na deser trochę jabłuszka z marchewką
Następnie pomyślałam, że na deser wprowadzę coś nowego, więc na obiad dałam to, co już było:
- ziemniak z dynią (pół słoiczka), a na deser dałam znowu jabłko z marchewką, bo wcześniej zapomniałam, że jeszcze zostało
- i to już było dzisiaj - druga połowa wczorajszego obiadu, na deser 1/3 słoiczka gruszki.
Czy robię dobrze -
Jutro planuję brokuły, jeszcze nie wiem czy same, czy wymieszam np. z marchewką.. zobaczę jak Tymek będzie jadł. Będę pisać
(...)
Tak zrób
Bo zaczęłam mieć wyrzuty sumienia, że Wam mieszam.
Ja wymyśliłam, że na razie zrobię tylko ogólne, a jak wyjdzie ok, to poczekam na Wasze posiewy i zobaczę czy sól wystarczy Bo jak tak, to po co mam mieszać rivanol bez sensu.

No tak

Interesuje, interesuje , ja cały czas myślę, jak to zrobić, żeby miało ręce i nogi . Ceregielę się tak, bo Kubusia jeszcze czasami boli brzuszek

Ja jednak po zastanowieniu odkażę czymś

No z tym glutenem to zwariować idzie , a Ty chcesz podawać mleczną kaszkę? Ja kupiłam na Allegro bezmleczną Holle, czekam na przesyłkę

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-04, 07:56   #1365
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że tak, przecież normalnie oddaje się zawsze w pojemniku, tylko niemowlęta mają przywileje woreczkowe

Co do spirytusu to nie wiem Ja robiłam rivanolem tylko. Ja do pępka miałam trochę rozcieńczony (75%) i chyba takim bym się odważyła. Ale pewnie rano się wszystkiego już sama dowiesz
(...)
(...)
Dzięki , w woreczek pewnie łatwiej zebrać, co?

Kupię rywanol, spirytus sobie daruję, bo nie mam pewności, że nie jest nic podrażnione. Zresztą Małż mi zabronił, znów uważa, że to niehumanitarne

Tymek śpi z Wami?

Cytat:
Nie daję do 100ml wodybo skoro ma być łyżeczka tej kaszki manny,to na 100ml byłoby to bardzo rzadkieWody daję tak na oko,na dnie w małej szklanej miseczce,po wymieszaniu wychodzi jakieś 3-4łyżeczki dzidziowezmierzę na łyżeczki wody to Ci powiemNa tej mlecznej kaszce mannie z Bobovity jest napisane po 6 miesiącu,no ale skoro ma być ekspozycja...
Naprawdę mnie już wkurza ten cały gluten

Cytat:
Gdybym nie zajrzała z rana to Miramejza badania i Eleeriza badania
Dzięki , ale ja chyba dzisiaj nie dam rady zanieść

U nas noc dziś OK, Kubuś zasnął przed 21., wstał o 4, potem o 6.30 i na razie śpi.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

I jeszcze życzenia

Wszystkiego najlepszego dla Mateusza i Wojtka

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-04, 08:38   #1366
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
no to wrzucilam mala ojcu do wyrka.Ranem najszybciej zasnie wlasnie jak maz ja przytuli, nie wiem dlaczego.Tylko ja na bok obroci i utuli a jej juz nie ma
---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

sprobuj, sprobuj, naprawde jest fajny.Znaczy ja jestem z niego zadowolona.Ciuszki dlugo pachna, a ja lubie jak czuc przyjemny zapach swierzo wypranego prania

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

i pytanie z innej beczki ale w tej tematyce ile chusteczek schodzi wam na oporzadzenie doopki po koopce dzieciakow?
Pewnie czuje siłę męskich ramion

Ja też,ja też

To zależy jaka ta kupaAle przeważnie od 3do nieraz 6

Cytat:

Fridy używam i bardzo sobie ją chwale, codziennie z noska coś wyciągnę, sama też codziennie czyszczę nos, mimo, że nie mam kataru. Ale w pupie temperatury nie mierzę

Też używamy codziennie i co rano wyciągamy jakies kózki,dla mnie super wynalazek ta Frida-choć moje dziecię nie zawsze zadowolone,nie raz muszę dobrze się przyczaić

Cytat:
Naprawdę mnie już wkurza ten cały gluten

Dzięki , ale ja chyba dzisiaj nie dam rady zanieść

Nom,mnie teżale cóż zrobić?

Nie masz Kubusia z kim zostawić?

Stary 2010-01-04, 08:44   #1367
magi77
Wtajemniczenie

Hello
Małż w pracy = żona na wizażu

Nawet nie próbuje nadrobić zaległości. Wybaczcie

Czytałam tylko, że chłpopaki Miramej i eleeri mają podejrzenie ZUM-u. Ściskam mocno. Jakby co to mogę służyć radą w sprawie zbierania moczu, czyszczenia siusiaka itp.

Postaram się być dzisiaj na bieżąco Idę do Skrzeka, bo mnie woła.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 08:46   #1368
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
ogólnie mam doła, bo mąż zaraz do pracy i na bank zapomniał, ze mam dzisiaj imieniny nie, to, że jakąś wielką wagę do tego przykuwam, ale zawsze pamiętał...

oglądam właśnie Nigellę.I piję wodę.

ja nie obejrzałam do końca skoków
kto wygrał?
Gregor pewnie?
a który Małysz jeśli pamiętasz?
Spoznione, ale serdeczne zyczenia I jak w koncu spedziliscie Twoje Swieto?

Kocham Nigelle

Oczywiscie Gregor, Malysz 7

Cytat:
Lekarka powiedziała, że nie ma Kubusiowi nic do zarzucenia po badaniu, wytłumaczeniem takiego zachowania (płacz, marudzenie bez powodu) może być zakażenie układu moczowego (tu wzięła też pod uwagę niewielkie przybieranie na wadze). Zaleciła zrobienie posiewu moczu, czyli to, co i tak zamierzałam zrobić.
Dobrze, ze przyszla. kiedy bedziesz robic ten posiew?

Cytat:
Dzięki za odpowiedź

A, wiecie ile kosztowała wizyta? 150 zł
Przesadzaja.

Cytat:

Myślę, że możesz. Ja dostałam pozwolenie na 4 tabletki rutinoscorbinu na raz.
Dzieki za odpowiedz Zaraz sobie strzele witaminki.
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:07   #1369
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

ja znów nie wyspana
W sobote mielismy gości - było nas 8 sztuk i dwójka maluchów ... Bartek jak zwykle pomagał Michałowi /1,5 m-ca/ w płakaniu i mieliśmy cyrk

Spać poszłam o 2, bo czekałam az się mały zbudzi na jedzenie, wczoraj wstałam wcześnie i znów poszłam spać późno ... dzisiaj podudka o 6,15 bo małż w delegacje jechał i musiałam go odwieźć

U nas zima na całego ... wczoraj się omachałam łopatą ... cały czas pada śnieg i ślisko jak na lodowisku

Wszystkiego naj naj naj dla Mateuszka i Wojtusia

I trzymam kciuki za badania - Miramej i Eleeri .... tylko tyle udało mi się teraz przeczytać

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:09   #1370
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
wyobrazcie sobie ze moja dziecko obudziloo sie wczoraj o polnocy i zaczelo sie bawic
hehe chyba pomylia bo sylwester juz byl......ale dalam smoka i zasnela w koncu no a my z tż kiziu-miziu

Cytat:
ja juz zmykam spac
dobranoc

razem bedzie wam latwiej

Cytat:

a co to Tomus tak zasnac nie moze

Cytat:

Co do czkawki,Bartosz dostaje też czasami po jedzeniu,jak się mu odbije

Niefajnie z tymi kluczami i jeszcze pendrive.Może sie jeszcze znajdą
ja tez mam nadzieje ze sie znajda

Cytat:
Serdeczne życzenia dla dzisiejszych solenizantów: Mateuszka Eleeri-dużo zdrówka i żeby to spanie się poprawiło i dla Wojtusia Uliki.
przylaczam sie do zyczen

Cytat:

Jeszcze mam 2 pytania

ad. 1 w sensie wogole czy na kupe? ja chodze czesto siku bo duzo wody spijam ale to dobrze bo toksyny wychodza z organizmu a kupke to przewaznie 2 razy
ad.2 teraz Wercia robi bardziej zbite kupki i nie ma takiej zachlastanej dupci to ze 3-4 chusteczki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:10   #1371
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Hello

u nas panuje taka sama zależność ... dobrze, ze małż mi zostawił laptopka, bo miał ochote sobie go wziąść w delegację

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:14   #1372
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

no niestety ma ewidentne problemy z zasypianiem i budzi się co godzinę
Stary 2010-01-04, 09:16   #1373
eleeri
Zakorzenienie

Czesć kochane ja tak na szybko bo nie wiem jak długo będę mieć internet dzisiaj
i jak długo go nie bedę mieć

sisuski juz zaniesione
ogólne i posiew
dzwoniłam rano do laboratorium i dowiedziałam sie wszystkiego, więc wg. pan laborantek wystarczy umyć małego mydłem i tyle, mocz tylko do woreczka
przyznacie że nie są wymagające
żadnego spirytusu, rywanolu itp

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
mój też mówi, ze mam fioła na punkcie gluciorków, no, ale co ja zrobię, że on zawsze z jakimś wstanie? kiedyś wyszłam z nim na spacer, patrze na niego a tam taka wielka koza, że aż mnie raziła przez cały spacer
poza tym gdzieś podziałam fride no nie wiem gdzie skubana zwiała, wyjęłam do wymycia i..zniknęła

moja teściowa też ma świra na tym punkcie, tłumaczenia na nic się zdają, najlepiej dziecko zawinąć w dwa koce, jak to mi na początku próbowała wmówić- tłumaczenie- bo dziecku musi być ciepło
ja mam to samo

to słyszę dośc często

Cytat:
Mati nie ma szans na rodzenstwo

uchachałam sie po pachy.Znam to przypomnialas mi.To takie powiedzonko z serii mojej malej siostry.Nie zdziwie sie jak kiedys mi tym sypnie

spoko loko, ale naprawde uspilas, bo od pon zaczynam nowe opakowanie anty i nawet sie nie wzdrygnelam ze rzekomy wtorek mamy

najmniejszych

byłoby rodzeństwo dla Laurki

Cytat:

Tylko te dwa badania

Mi w sumie tez mogli zabrac, nie wiedziałabym chociaz jak szybko przybywało mi kilogramow podczas ciąży

Nie wiem czy sól zabije bakterie ale chyba raczej nie
dzięki

Cytat:
mimo ze Was wtedy tylko podczytywalam to tez pamietam te przeboje z platkami

Eleeri Ty moze zrob jednak jakies miejsce na lozku dla malza
oj glodnemu chleb na mysli

po co ?
he, he

Cytat:
Nie wiem, czy dzis zasne , o prace sie nie denerwuje, bo zrobie co mam zrobic i wracam do domu (nigdy nie przynosze pracy do domu inaczej zwariowalabym i nigdy nie rozmawiamy z mezem o pracy w domu- musialoby zdarzyc sie cos wielkiego). Bede tesknic za Antonio bardzo, bardzo.

Marne to pocieszenie, ale znam panie, ktore wracaly do pracy po 2 tygodniach (bo ich praca nie gwarantowala im urlopu macierzynskiego), a moja kolezankak z pracy nie przepracowala wymaganej ilosci miesiecy i tez nie miala macierzynskiego, a urodzila synka 3 dni po mnie. Wiem, ze to marne pocieszenie, ale u mnie przepisy jeszcze gorsze, takze dlatego, ze moja wyspa nie jest w unii. Ja moge powiedziec mialam swietnie 3 miesiace pelnoplatne, 3 miesiace polowe i 1 bezplatny

Do zobaczenia dziewczyny
będę trzymać kciuki, żeby zmiana szybko minęła
współczuje z całego serca

Cytat:

mój się nie poci
A u Ciebie nie jest przypadkiem bardzo ciepło w mieszkaniu? Może pajac to za dużo?

ale to tylko pajac
nie zostawię go nagusieńkiego

Cytat:

ja go kupowałam w zwykłym sklepie, a widziałam go już w kilku także w Tesco i innych powinien byc

Cytat:
Serdeczne życzenia dla dzisiejszych solenizantów:Mateus zka Eleeri-dużo zdrówka i żeby to spanie się poprawiło i dla Wojtusia Uliki.

Nikogo nie ma.
Eleeri,mam nadzieję że chociaż Ty zmrużyłaś oko tej nocy

Gdybym nie zajrzała z rana to Miramejza badania i Eleeriza badania.

No to idę,dalej liczyć barany
Dziękuje

nocka była OK

Cytat:
parowar robi furore

he, he może oba jednocześnie

dziękuje

Cytat:
Hello

Czytałam tylko, że chłpopaki Miramej i eleeri mają podejrzenie ZUM-u. Ściskam mocno. Jakby co to mogę służyć radą w sprawie zbierania moczu, czyszczenia siusiaka itp.

dzieki będę pisac w razie czego na priva

Wszystkiego najlepszego dla Wojtusia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:22   #1374
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
parowar robi furore
jak chcesz się odchudzać to ja bym na parowar postawiła no i jak Laurka zacznie jeść z Wami troszkę z obiadku zwykłego to dla niej też takie mięsko czy jarzynki zdrowsze

Cytat:

No z tym glutenem to zwariować idzie , a Ty chcesz podawać mleczną kaszkę? Ja kupiłam na Allegro bezmleczną Holle, czekam na przesyłkę
Wcinam się troszkę w wasz temat, możesz podać linka do tej kaszki? Moja mała jest na Nutramigenie i kaszki ze zwykłym mlekiem mod. też nie za bardzo dla niej, kupiłam dzisiaj manną błyskawiczną, ale tamtej chyba nie trzeba gotować co?

Cytat:
Hello

.

Dzień doberek
ja tak na szybko bo nie wiem o ile mała jeszcze pośpi - dosypia po nocce

Svinecko czytałam o tych ćwiczeniach na brzuch, no gdybyś dała radę i miała chwilę wrzucić ten filmik na youtube to byłabym wdzięczna nienawidzę, no nienawidzę brzuszków, ale musze coś zrobić, bo same mi się mięśnie nie wzmocnią, a brzuch wisi

Ja już po śniadanku jestem, waga ani drgnęła, obawiam się że to znowu zastój mi się szykuje już tak miałam, ze przez 3 tygodnie, mimo ostrej dietki nic nie ruszyła, za to potem szybciutko...tym bardziej, ze teraz mam 5 dni z warzywami a wtedy mniej się traci, ale za to podjem sobie witaminek

Co do wieści z frontu: ząbek się przebija i przebić nie może, na szczęście żel działa, przynajmniej na razie. Rozpoczynamy dzisiaj sławną na cały wizaż akcję ekspozycji na gluten Trochę się obawiam jak mała zareaguje, bo ma skłonności do alergii. A no i mam pytanie, po jakim czasie od rozpoczęcia podawania glutenu można też nowości jedzeniowe podawać? No bo mięsko powinnam też wprowadzić więc jak?

aaa, Martynce zaczęły rosnąć włoski trochę ich ostatnio traciła i gdzieniegdzie łysinka prześwitywała, teraz wydaje mi się, ze każdego ranka ma ich więcej, rosną jej jaśniejsze niż miała, a te, które zostały robią się coraz dłuższe

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

: roza::r oza::ro za:
Wszystkiego dobrego dla małych jubilatów

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:29   #1375
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

ja znów nie wyspana
W sobote mielismy gości - było nas 8 sztuk i dwójka maluchów ... Bartek jak zwykle pomagał Michałowi /1,5 m-ca/ w płakaniu i mieliśmy cyrk

Spać poszłam o 2, bo czekałam az się mały zbudzi na jedzenie, wczoraj wstałam wcześnie i znów poszłam spać późno ... dzisiaj podudka o 6,15 bo małż w delegacje jechał i musiałam go odwieźć

U nas zima na całego ... wczoraj się omachałam łopatą ... cały czas pada śnieg i ślisko jak na lodowisku

Wszystkiego naj naj naj dla Mateuszka i Wojtusia

I trzymam kciuki za badania - Miramej i Eleeri .... tylko tyle udało mi się teraz przeczytać
Co dwa gardła, to nie jedno

Twój Małż to chyba często w delegacje jeździ?

Przyłączam się do życzeń dla Matiego i Wojtusia

Cytat:
Czesc

ad. 1 w sensie wogole czy na kupe? ja chodze czesto siku bo duzo wody spijam ale to dobrze bo toksyny wychodza z organizmu a kupke to przewaznie 2 razy
ad.2 teraz Wercia robi bardziej zbite kupki i nie ma takiej zachlastanej dupci to ze 3-4 chusteczki
U nas jak jest koopa, zbieram większość chusteczką, a resztę myję wacikami, wodą z mydem. A jak zapaskudzi sobie pitolka, do lekko odciągam i dezynfekuje. To takie zboczenie po ZUM-ie.

Nie pisałam, że wyćwiczyliśmy małemu siusiaka i już cały napletek schodzi Przy ćwiczeniach robi się duży ptak

Cytat:
u nas panuje taka sama zależność ... dobrze, ze małż mi zostawił laptopka, bo miał ochote sobie go wziąść w delegację

Cytat:
Czesć kochane ja tak na szybko bo nie wiem jak długo będę mieć internet dzisiaj
i jak długo go nie bedę mieć

sisuski juz zaniesione
ogólne i posiew
dzwoniłam rano do laboratorium i dowiedziałam sie wszystkiego, więc wg. pan laborantek wystarczy umyć małego mydłem i tyle, mocz tylko do woreczka

(...)

dzieki będę pisac w razie czego na priva

Trzymam kciuki, żeby nic nie było. U nas przy krwiomoczu i ropomoczu, mocz był brunatny i b.mętny. Ja tam pucuje małemu pitolka gazikami Leko, jak w szpitalu. Odciągam i tam też pucuje, bo posiew może (nie musi) wyjść zafałszowany.

Służe zawsze pomocą

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:31   #1376
Sweet_21
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Bo jestem kobietą widmo
Sweet wyslij mi na pw swoje dane do listy bo zapomniałam wczesniej zapisac.
udało sie

Ok, hm a co dokładnie?wzrost, wage tak? czy może jeszcze coś chciałabyś wiedzieć? kolor włosów?

Cytat:
Sweet wszystkiego naj naj naj, spelnienia marzen i czego zapragniesz

Cytat:

to moze zaczniemy od propozycji Svinecki?podreperujemy kondyche i przerzucimy sie na a6w hm?
w sumie..

Cytat:
u mnie zapowiada sie upojna nocka
wiec odpisuje szybko i ide do lozka

acha sms od Skierki:
"Wszystko ok. dzieki. Narazie mamy salon zlozony i ok a reszta w rozsypce ale kilka dni i to tez bedzie. Jutro jedziemy na bioderka. A ja mam okres. Pozdrow mamcie"

haha to moj tż dzisiaj zapodzial kluczyki z auta!!!
pojechal do pracy i jak chcial wracac to nie mogl znalezc kluczykow a twierdzi ze wlozyl do szuflady w biurze ......kumpel przywiozl go po zapasowe i wracal po auto
to ze sie zgubily to pal licho ale byl przy nich pendrive z waznymi danymi
i jak noc minęła?
dzieki za wieści od Skierki

no to nieźle z tymi kluczami

Cytat:
Kurcze dziewczyny ja od paru dni wchodze na watek i siedze i czytam i sie ludze , ze nadrobie , ale chyba nie dam rady , bo co przeczytam to znowu pare stronek dochodzi.

Trzymam kciuki za dziewczyny starajace sie zgubic co nieco. Ja rowniez chce zgubic piec kilo, ale niestety nie potrafie utrzymac diety. Mialam scisla diete w ciazy , bo niestety mialam cukrzyce ciazowa wiec teraz jestem anty-dietowa . Nie jem tylko slodyczy i staram sie cwiczyc.
cześć
super, że Danielek grzeczny

Cytat:

oj, to przechlapane masz mój czasem też ma ciężkie noce i też zasypia przy suszarce, za czasów kolki to było nasze wybawienie i do tej pory czasem włączam ją jak Bartek ma problemy z zaśnięciem.
poza tym, że lubi siedzieć w nosiku samochodowym wcześniej tylko w nim zasypiał

Cytat:
dołączam do życzeń !!

żeby Mati był bardziej łaskawy dla swojej Mamy

Cytat:
n

Jeszcze mam 2 pytania

czyli mniej wizażu?

tak na jedno i drugie
hm...na poczatku pamietam multum bo nie mogłam sie ogarnąć z tematem, a teraz to 3-4

Cytat:

szybko
moze dzisiaj w nocy bedzie łaskawszy?
mam nadzieje

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Spoznione, ale serdeczne zyczenia I jak w koncu spedziliscie Twoje Swieto?

Kocham Nigelle

Oczywiscie Gregor, Malysz 7

dzieki

spedziliśmy osobno oczywiście, rano przyszedł z pracy, pocałował mnie (jak udawałam, ze śpie) i powiedział wszystkiego najlepszego ale i tak zdążyliśmy sie poprztykać już

też lubie nigelle chociaż chyba ze dwa razy tylko wypróbowałam jej przepis

wiedziałam, że Gregor wygra, Małysz też sobie nieźle radzi

Bartek spał od 19.30 do 5! potem zasnął jeszcze na dwie godzinki, ale tak spał niespokojnie, że od 5 nie śpie.

lece zmienić pieluche bo chyba kupsztal odwiedził pampka Bartka

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:33   #1377
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Przemywacie dziąseł ka maluchów? Ja przyznam się że nie...chyba powinnam zacząć
Nie wiedzialam, ze juz trzeba

Cytat:

Ja tez probowałam ćwiczyc 6 weidera ale to nie dla mnie dostałam zadyszki po pierwszym ćwiczeniu Moj brzuch jest w fatalnej kondycji.
Zrobie tylko 10 brzuszków i sapie jak niedzwiedź
Mam to samo

Cytat:
do tej 6W to i ja bym sie przylaczyla
bo brzuch nie jest calkiem plaski (chociaz ja nigdy nie mialam)
cwiczenia sa bardzo ciezkie i nigdy nie udalo mi sie do konca dociagnac
ale chce sprobowac
W grupie razniej, to moze ja sie tez dolacze

Cytat:

O Matyldo Juz trzymam kciuki

Cytat:

Fajnie z tym urlopem! A ile bedzie maz w domu?

Ja uzywam kolo 5-6.

Moc zyczen dla Matiego, aby pokochal spanie oraz dla Wojtka

Mariolka mysle o Tobie, duzo sily na dzisiaj

Hej kochane!
Oczywiscie sie pochorowalam Leje mi sie z nosa jak z wodospadu, gardlo zajete, po prostu pieknie. Maz zdrowy wrocil do pracy, myslalam ze w ostatniej chwili sie rozmysli i wezmie jeszcze kilka dni wolnego (jest sam sobie szefem), ale nie, twardo wyszturmowal do pracy. No cos, przestaje marudzic i biore sie za kuracje.

Ania zasnela, grzeczna dziewczynka. Mam nadzieje, ze sie ode mnie nie zarazi
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:43   #1378
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Hello
Witaj

Cytat:
Płacz jest przecież zaraźliwy

Cytat:
sisuski juz zaniesione
ogólne i posiew

Dziękuje

nocka była OK

Jak będziesz mieć wyniki to napisz

Super

Cytat:
Trochę się obawiam jak mała zareaguje, bo ma skłonności do alergii. A no i mam pytanie, po jakim czasie od rozpoczęcia podawania glutenu można też nowości jedzeniowe podawać? No bo mięsko powinnam też wprowadzić więc jak?

aaa, Martynce zaczęły rosnąć włoski trochę ich ostatnio traciła i gdzieniegdzie łysinka prześwitywała, teraz wydaje mi się, ze każdego ranka ma ich więcej, rosną jej jaśniejsze niż miała, a te, które zostały robią się coraz dłuższe
Gluten podaję już 5 dni,myślę że mięsko zacznę dodawać do zupki po tygodniu od podania pierwszy raz kaszki z glutenem.To nie jakaś norma,tak mi się umyślało

U nas tak samood główki odrastają Bartoszowi jaśniutkie,a te które zostały są ciemniejsze i też długie.A jak się urodził miał całkiem ciemne.Ale się zmieniają te nasze dzieciaczki

Stary 2010-01-04, 09:50   #1379
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

O, kurde, Ja nie przemywam...
Mam tą szczoteczkę na palec i myślałam, że zacznę z pierwszym ząbkiem
Dzięki

no cóż - ja wiem, ze trzeba przemywać, a też nie przemywam
to jest taka prewencja, zeby buźkę naszych Skarbów nie skolonizowały bakterie wywołujące próchnicę
ale prawda jest taka, że przecież pilnujemy żeby nie lizać łyżeczek, smoczków, nie całujemy w usteczka itd... - więc to też jest prewencja - nie jesteśmy takimi wyrodnymi matkami

druga zaleta takiego czyszczenie to masaż dziąsełek, a to też jak któreś dzieciątko potrzebuje smarujemy, masujemy itp

ja się nie daje zwariować, ale zestaw do czyszczenia ząbków muszę nabyć, bo jak się już pojawi ząbek to koniecznie trzeba czyścić

i jeszcze przypomnę nieśmiało, że po czyszczeniu ząbków nie dajemy żadnej kaszki ani nic oblepiającego, a do picia tylko wodę nic słodzonego, ani herbatek (chyba, że cycuś jest w użyciu to dajemy oczywiście pierś, ale przedłużone nocne karmienie piersią też wywołuje próchnicę, więc staramy się oczywiście odzwyczajać dziecię od nawykowego ssania piersi w nocy - to mnie niestety dotyczy, bo mój pieszczoch się domaga samego poczucia cyca w buźce )

koniec tych nauk i zrzędzenia - jak byście miały pytania to chętnie się poprodukuję dla dobra naszych Smyków, żeby nie cierpiały z powodu ząbków

Cytat:

mój Synuś robi twardawą kupkę, więc ja teraz używam jednej chusteczki do jajeczek, a drugą do pupci

Cytat:

Cytat:
ach te Tomki - mają kłopoty ze spaniem

życzenia dla dzisiejszych Solenizantów

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:52   #1380
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
A może Tomusia boli brzuszek?

Cytat:
Nie pisałam, że wyćwiczyliśmy małemu siusiaka i już cały napletek schodzi Przy ćwiczeniach robi się duży ptak
No właśnie,jeden lekarz mówi odciągać,drugi nie
Odciągałaś codziennie i w wodzie?

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Hej kochane!
Oczywiscie sie pochorowalam Leje mi sie z nosa jak z wodospadu, gardlo zajete, po prostu pieknie. Maz zdrowy wrocil do pracy, myslalam ze w ostatniej chwili sie rozmysli i wezmie jeszcze kilka dni wolnego (jest sam sobie szefem), ale nie, twardo wyszturmowal do pracy. No cos, przestaje marudzic i biore sie za kuracje.

Ania zasnela, grzeczna dziewczynka. Mam nadzieje, ze sie ode mnie nie zarazi
Tuli,dużo zdrówkai żeby Ania się nie zaraziła

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-01-04 o 09:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości