|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
Renege, moje gratulacje!!
super ze maz zrezygnowal, i zostanie z Toba ![]() Paulina.. starsznie przykra sytuacja.. az wierzyc sie nie chce ze tuz prze wejsciem do samolotu cie tak potraktowali. Koniecznie pisz reklamacje! U mnie praca, praca praca... |
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Paulina
zszokowalo mnie to co napisalas!! mi sie czasem tez zdarzalo ze sie przyczepili do torebki i kazali mi ja upychac do bagazu podrecznego i dlatego sobie myslalam ze nastepnym razem wydrukuje sobie ze strony regulamin ze mam prawo miec damska torebke ze soba ale zawsze i tak o tym zapominalam.. no ale teraz po tym co napisalas chyba jednak sobie bede to drukowac!! Renege - gratuluje no a teraz za 5 dni mam termin, mam nadzieje ze urodze szybciej albo wlasnie 22 zeby nie czekac dluzej bo juz chce zobaczyc tego mojego malego ludzika ![]() a powiazujac ze soba male dziecko + lotnisko - na niemowlaka nie przysluguje zaden bagaz. Dopiero od 2 lat bodajze dziecko jest z bagazem. Nie sadzicie ze to troche glupie?! ja wiem ze dzieciece ubranka sa malutkie.. ale na wyjazd potrzeba zabrac dla takiego dziecka 2 razy wiercej ubran niz dla siebie. no i wszystkie kremiki, oliwki, pudry do tylka, pieluchy, mleka i takie tam.. Probowalam wymyslic na jakiej podstawie wywnioskowali ze dla niemowlaka nie potrzeba bagazu i ni cholery nie moge do tego dojsc. Uznali ze skoro dziecko MUSI to miec to jak mi sie nie zmiesci w moja torbe to sobie kupie wszystko nowe na miejscu w ktore lece, czy jak?! uh, sie rozpisalam ale ciagle mnie to jakos irytuje i nie tylko dlatego ze ta sytuacja mnie za chwile bedzie dotyczyc a ogolnie irytowalo mnie to juz od dawna Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja także mieszkam od niedawna Leeds. Chętnie poznam wizażowe dziewczyny z tego miasta. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
czesc queen
Milo cie poznac, a w jakiej dzielnicy mieszkasz i co robisz w leeds?No i dziewczyny jak tam swieta? Dzisiaj brutalny powrot do rzeczywitosci - sesja mi sie zaczela, i dzis pierwszy egzamin, a jak tam u was? Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie szukam pracy i mam nadzieję, że kolażanek. Studiujesz na University of Leeds? Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
ja studiuje na leeds met. A ty jak sie znalazlas w angli? przyjechalas sama? Praca i kolezanki sie znajda tylko czasu potrzeba, choc ze swojego doswiadczenia wiem ze z tym drugim ciezej
Ja juz jestem w angli 2,5 roku, przyjechalam z chlopakiem. Jesli masz jakies pytania to pisz smialo, sprobuje pomoc
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Queen Czas edycji: 2010-01-05 o 20:20 |
|
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
a wiec tak co do agencji, to nie wiem co konkretnie chcialabys robic, ale jesli interesuje cie praca biurowa polecalalabym angel office. I wybierz sie tez do agencji reed oni pewnie cos dla ciebie beda mieli.
jesli chodzi o dokumenty, to ja bylam zaraz po maturze, wiec musialam tlumaczyc dokumenty z matury, i musialam zdawac egzamin z jezyka angielskiego. Ale powiem szczerze nie wiem jak to bedzie w twoim przypadku bo rozni sie od mojego. |
|
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro pojadę do Angels, ale nie mogę znaleźć nigdzie reed, tylko znajduje mi www.reed.co.uk.
|
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
z tego co znalazlam w internecie to Reed znajduje sie na 24-26 Land Lane, czyli w samym centrum.
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
I jak poszlo? znalazlas obie agencje? Powiedzieli ci cos konkretnego? Ja tez jestem na etapie szukania pracy, bo z nowym rokiem mam nowe postanowienia - zmienic prace. Tylko ze ja poki co bez konkretnego wyksztalcenia jestem wiec mam wrazenie ze nie mam co liczyc na jakas normalna prace. Ale szukam.
|
|
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, dopiero dzisiaj puściłam się w ciąg po agencjach. Byłam w:
- Angel's Office, - Search Consultancy; moim zdaniem tylko te dwie agencje miały poważne podejście do sprawy. Przeprowadzili ze mną wywiad o moim wykształceniu, doświadczeniu i oczekiwaniach. Wypełniłam ankiety i zobaczymy co będzie. Byłam też w: - Reed, - Huntress, - Randstad. W Huntress tylko wzięli moje CV i powiedzieli, że jak jakaś praca będzie to się odezwą (taaaa, już to widzę). Natomiast w Randstad i Reed odesłali mnie na stronę on-line i tyle. Ciekawa jestem jak to wyjdzie z tymi agencjami. ![]() Poza tym byłam też w: - Industrious, - Right Direction, ale jak dla tych agencji to byłam zbyt wykształcona i wykwalifikowana. :/ Marudzą, że albo mam za mało kwalifikacji, albo gdzie indziej, że za dużo. Niech tu człowiek ich zrozumie. Edytowane przez Queen Czas edycji: 2010-01-08 o 18:22 |
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
dziewczyny, zyjecie? Bo ja zyje, i to ciagle w Leeds. Teraz to juz calkowicie sie do centrum przerzucilam. A na Wizazu nie bylam przez okragly rok, dizas....
Cytat:
ALe czekam tez na rezultaty z innych uczelni, wiec nie wiem jeszcze gdzie i czy gdzies wyladuje
Como se porta la vida cuando vales lo que tienes... Edytowane przez Beekeeper Czas edycji: 2010-03-02 o 02:32 |
|
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
Moje gratulacje.
Ja studiuje psychologie a ty na co sie wybierasz?
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
witaj!
Graphic Design, jesli sie w koncu zdecyduje studiowac
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
O dziewczyny! Ja też jestem z Leeds, proponuję spotkanie!
![]() ![]() Na gorącą czekoladę albo kawę.
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
jestem za!
![]() gdzie i kiedy
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
Może w ten weekend? Ja pracuję w tygodniu do 17:30, więc jestem dostępna w centrum od 18.
Pasuje Wam Starbucks w centrum na The Headrow?
|
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
oj mi weekend nie pasuje. pracuje teraz caly weekend
Moze w tygodniu? pasuje mi pon, wtorek i piatek. Fajnie by byloby was zobaczyc
|
|
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
W ten piątek?
O 18?
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
mi ptk pasuje
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
mi w sumie tez. Gdzie dokladnie?
|
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
to moze o 19 na Call Lane?tam jest mnostwo barow, np Jake's bar, Arts Bar albo Oporto
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
Może być na Call Lane. Może wymieńmy się numerami telefonów na priva, żebyśmy w razie czego się znalazły.
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: jest ktos z Leeds/Anglia?
Cytat:
to podsumowujac:Ten PIATEK, godz19 w Oporto na Call Lane przychodza: Beekeeper Queen -onna- KTOS JESZCZE? (dziewczyny,wysylam Wam moj nr na priva)
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: jest ktos z Leeds/A
Kurcze dziewczyny, bardzo was przepraszam ale musze sie wycofac z tego piatku
Bylam wczoraj w pracy no i jedna dziewczyna zachorowala i szef mnie potrzebuje w ten piatek.. Kurcze szkoda, bo tak sie nastawialam.. No nic moze nastepnym razem..
|
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Pomyslalam ze tez sie odezwe jako ze rowniez mieszkam w Leeds. Wizaz czytam juz od dawna, rowniez ten watek, ale jakos nigdy sie nie odezwalam bo zawsze cos innego na glowie ![]() Mam nadzieje ze wszsze spotkanie sie odbedzie i milo spedzicie czas, a jezeli zaplanujecie jakies kolejne spotkanko to i ja sie pisze -jesli mozna ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
Spotkanie się odbyło, było super. Beekeeper to świetna dziewczyna, która ma takiego świra na punkcie kosmetyków jak ja.
Jak będziecie miały ochotę na kolejne spotkanie, to dajcie znać.
|
|
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tam dziewczyny? Znajda sie chetne na kolejne spotkanie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

super ze maz zrezygnowal, i zostanie z Toba 

zszokowalo mnie to co napisalas!! mi sie czasem tez zdarzalo ze sie przyczepili do torebki i kazali mi ja upychac do bagazu podrecznego i dlatego sobie myslalam ze nastepnym razem wydrukuje sobie ze strony regulamin ze mam prawo miec damska torebke ze soba 
Na razie szukam pracy i mam nadzieję, że kolażanek. 

Moze w tygodniu? pasuje mi pon, wtorek i piatek. Fajnie by byloby was zobaczyc