Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-03, 23:17   #2041
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
wiolek1 nie widze skad jestes ale ja je kupilam w chicago w sklepie burlington ale sa tez takie same w target.
aaa nie popatrzyłam że ty za granicą no nic ja tu w pl musze jakieś fajne poszukać
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 23:36   #2042
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witam dziewczynki!
nie wiem czy ktokolwiek mnie jeszcze pamieta, bo dawno sie nie odzywalam... a to dlatego ze ok 2 tyg bylam u rodzicow i nie mialam czasu tu zagladac, ale obiecuje, ze sie poprawie
w miedzyczasie bylam u ginki i robila mi usg i dzidzia tak strasznie urosla w porownaniu z pierwszym usg( wtedy bylo tylko serduszko, a teraz to juz prawdziwe dziecko!!!)
13.01 ide na usg przesiewowe i oczywiscie juz sie denerwuje, ale trzeba byc dobrej mysli.
Kochane uciekam spac, zycze Wam dobrej nocki!!!
ja Cie pamietam znaczy po avatarze Oj tak, z fasolki bardzo szybko robi sie prawdziwy maly czlowieczek
To poprawiaj sie i nadrabiaj zaleglosci

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
9
ja składam CV ale kurcze okres próbny trwa 3 miesiące, więc będę w 6 nie wiem czy już nie za późno?
Zalezy na co za pozno? I zalezy, jakie masz podejscie. Chcesz pracowac do konca ciazy czy jak?

Pewnie juz wszystkie poszlyscie do spania, wiec dobranoc
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 00:22   #2043
niezawsze
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie spie :/ bo tez mam klopoty ze snem i przed chwila wrocilam z tesco 24h bo naszlo mnie na parowki i arbuza i tylko o nich myslalam wiec pojechalam, ale postaram sie wczesniej zasnac bo jutro usg przesiewowe

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 01:25   #2044
kasandra82
Wtajemniczenie

Ja tez nie spie Wczoraj w Ikei kupilismy dwie komody dla dzidziusia i teraz rozplanowywujemy jak wszystko poustawiac zeby, gdzie postawic lozeczko itp. Maz sie bardzo cieszy, jest teraz jeszcze bardziej kochany niz zwykle, kupuje mi smakolyki i przytula, mizia i glaszcze
Od trzech dni bola mnie nerki, nie wiem co to moze byc bo nie mam pieczenia ani bolu pzy oddawaniu moczu, nogi mi nie puchna i nie mam podwyzszonego cisnienia Jutro musze zadzwonic do lekarza i zapytac co on o tym sadzi.
Ktos tu pytal czy ma sie silne bole przy tylozgieciu, moge tylko napisac na wlasnym przykladzie ze mimo ze mam tylozgiecie to nie odczuwam zadnych boli, na poczatku czulam troche pobolewanie w podbrzuszu, ale takie naprawde slabe, a teraz zadnego.
Mama chce zebym poszla znowu na usg bo ona uwaza ze jednak mam blizniaki, tylko ze drugie dziecko sie ukrylo przy badaniu Bo mam juz spory brzuszek i stad jej przypuszczenia.
Dziewczyny ma ktoras z Was doswiadczenie z wiaderkami do kapieli? Chodzi mi o cos takiego http://www.nowamatkapolka.pl/go/_inf...id=482&lang=pl, przejrzalam juz duzo forow i zwykle osoby ktore z niego korzystaly bardzo je sobie chwala Tak sobie mysle ze chyba kupie to wiaderko zamiast zwyklej wanienki.

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 01:58   #2045
Alguien
Zadomowienie

niezawsze Trzymam kciuki za jutrzejsze badanie. Daj znac, jak poszlo.

kasandra a jestes pewna, ze to nerki? Moze to po prostu plecy tak nisko Cie bola? Ja mialam to samo kilka tyg temu przez kilka dni, potem przeszlo jak reka odjal. Wiec wydaje mi sie, ze cos tam sie rozciagal
o po prostu.
A ktore komody z ikei kupiliscie? Bo my mamy tez meble stamtad i tak samo planujemy dokupic tam komode
My to nie spimy, bo u nas wieczor dopiero

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-01-04 o 02:01
Stary 2010-01-04, 02:22   #2046
kasandra82
Wtajemniczenie

O te http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/70053924. Teraz byly przeceny noworoczne w Ikei i akurat te komody byly na 50% obnizce, wogole bylo duzo przecen I jeszcze lozeczko tam planujemy kupic, ale to za kilka miesiecy. Tez mamy stamtad meble, 90% mamy wlasnie stamtad. Bardzo lubie ten sklep.
Wzielam Tylenol i chyba poloze sie spac. Dobranoc

Edytowane przez kasandra82
Czas edycji: 2010-01-04 o 02:24
kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 03:00   #2047
Alguien
Zadomowienie

my mamy takie same mamy sypialnie urzadzona cala w tej serii malm wlasnie
Stary 2010-01-04, 06:08   #2048
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, spanikowałam trochę. Zastosowałam dziś maść Tribiotic i tak jakby przez noc się poprawiło
Chyba poczekam do 6-go do wizyty u gina a do tego czasu zastosuje kurację czosnkiem... wirusy nie lubią czosnku
Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-01-04 o 06:29
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:10   #2049
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziewczyny pamiętacie jakie miałyście badania pierwsze do zrobienia w laboratorium? Bo mi babka zleciła morfologie, glukoze, WR=OWA, HBs, toxo IgG i toxo IgM, mocz ogólny i HIV.
Najlepsze jest to, że ceny za toxo w jednym rejonie są tak różne że szok normalnie Kojarzycie ile płaciłyście? Poza tym HIV chyba nie będę robić, poleciła mi to jako dodatkowe badanie, przy pierwszej ciąży nie robiłam. A u nas to koszt 30zł. Dla mnie trochę dużo, zwłaszcza, że teraz za wizytę będę znowu płaciła dość sporo...
Miałam dzisiaj iść do lekarza, ale nie zrobiłam badań i się umówię na środę albo na przyszły poniedziałek.

Co do pytania z wczoraj o Urząd Pracy i staż, to nei wiem jak to wszystko wygląda. Najlepiej zadzwonić do urzędu i się wszystkiego dowiedzieć jak to w ciąży wygląda, niekoniecznie przedstawiając się z nazwiska.

Co do mojej pracy, no to byłam na rozmowie na początku ciąży, tzn na początku jakoś chwilę później gdy się dowiedziałam... No i zatrudnią mnie. Od 11 stycznia ruszam z pracą. Trochę osób naskoczyło na mnie, że to nie fair, że jak tak mogę, że nie powiedziałam nic pracodawcy. Ale wiadomo nie miałabym szans wtedy. Od razu by mnie skreślili. Tak więc nie powiedziałam nic, i teraz po prostu po tygodniu czy dwóch powiem, i powiem, że w czasie rozmów nic nie wiedziałam. W sumie bardzo możłiwe. No i co najważniejsze chce pracować jak najdłużej dam radę... do samego końca.

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:22   #2050
annabel_lee
Raczkowanie

GG do annabel_lee

Dzień dobry
Ja już kiedyś się przedstawiałam, gdzieś na samym początku, ale przy takim natłoku wypowiedzi pewnie nikt już tego nie pamięta, więc zrobię to jeszcze raz Mam 25 lat, to moja druga ciąża(pierwsza skończyła się obumarciem płodu w 9tc) i chociaż jeszcze nie rodziłam to mam już dwoje wspaniałych dzieciaczków(mój mąż jest wdowcem i ma dwoje dzieci ze swoją zmarła żoną). Dzieciaki mają 8 i 4 lata, a jesteśmy razem od ponad 3 lat-mówią do mnie mama i tak też mnie traktują, a ja kocham je jakbym to ja je urodziła. Teraz jestem w 11tc i ciągle drże, że historia sprzed roku się powtórzy-miałam już 3 USG, na razie wszystko jest w porządku Termin z OM mam na 31 lipca, a z USG na 1 sierpnia, więc tak stoję w rozkroku i nie wiem czy będę mamusią lipcową czy sierpniową
Emilka 2. 12. 2008 (*)
Lubelskie Żonki prywatnie
annabel_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 09:58   #2051
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez annabel_lee Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja już kiedyś się przedstawiałam, gdzieś na samym początku, ale przy takim natłoku wypowiedzi pewnie nikt już tego nie pamięta, więc zrobię to jeszcze raz Mam 25 lat, to moja druga ciąża(pierwsza skończyła się obumarciem płodu w 9tc) i chociaż jeszcze nie rodziłam to mam już dwoje wspaniałych dzieciaczków(mój mąż jest wdowcem i ma dwoje dzieci ze swoją zmarła żoną). Dzieciaki mają 8 i 4 lata, a jesteśmy razem od ponad 3 lat-mówią do mnie mama i tak też mnie traktują, a ja kocham je jakbym to ja je urodziła. Teraz jestem w 11tc i ciągle drże, że historia sprzed roku się powtórzy-miałam już 3 USG, na razie wszystko jest w porządku Termin z OM mam na 31 lipca, a z USG na 1 sierpnia, więc tak stoję w rozkroku i nie wiem czy będę mamusią lipcową czy sierpniową
Witaj Annabel_lee. Trzymam kciuki żeby tym razem było wszystko w porządku i żebyś bezproblemowo donosiła dzieciątko do końca ciąży.

Powiem Wam, że mnie coraz częściej nachodzą czarne myśli. Czarne w tym sensie, że boję się czy sobie poradzę. Tak sobie czytam jak Wasi Tż się cieszą z ciąży, jak się przejmują Wami, opiekują... Ja nawet nie mam się do kogo przytulić. Poza tym mój były Tż na każdym kroku przypomina mi, że powrót jest niemożliwy, że on sobie nie wyobraża takiego życia, że to nie byłby normalny związek. I ciągle zadaję sobie pytanie: czy człowiek, który popełnił błąd nie zasługuje na to żeby dać mu szansę?

Jutro mam wizytę u ginekologa. Na 18:20. Będę wiedziała czy wszystko w porządku.
lazurowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 10:11   #2052
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że mnie coraz częściej nachodzą czarne myśli. Czarne w tym sensie, że boję się czy sobie poradzę. Tak sobie czytam jak Wasi Tż się cieszą z ciąży, jak się przejmują Wami, opiekują... Ja nawet nie mam się do kogo przytulić. Poza tym mój były Tż na każdym kroku przypomina mi, że powrót jest niemożliwy, że on sobie nie wyobraża takiego życia, że to nie byłby normalny związek. I ciągle zadaję sobie pytanie: czy człowiek, który popełnił błąd nie zasługuje na to żeby dać mu szansę?

Jutro mam wizytę u ginekologa. Na 18:20. Będę wiedziała czy wszystko w porządku.
wspolczuje Ci, ale pociesz sie tym, ze nic nie dzieje sie bez przyczyny! teraz wydaje Ci sie , ze to niemal koniec swiata, ale napewno w przyszlosci bedziesz sie z tego smiala!!!
co do wizyty to koniecznie daj znac po!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 10:20   #2053
bajka1807
Zakorzenienie

agravka ma racje.... skoro on na kazdym kroku stara ci sie udowodnic ze taki zwiazek bylby nienormalny to juz masz w sumie odpowiedz jaki z niego jest czlowiek. ja bym sobie kogos takiego odpuscila, bo nawet jesli po czasie byscie sie zeszli to wypominalby ci to chyba do konca zycia. ja bym nie mogla zniesc czegos takiego.

ja jutro tez ide do gina. martwie sie troche czy wszystko jest dobrze z kruszynka. za duzo slysze o ciazach obumarlych i sie przez to schizuje
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 10:29   #2054
pszczolka87
Zadomowienie

Hej Dawno mne nie było ale przed świętami poszłam na 2-tygodniowy urlop a z komputera korzystam tylko w pracy bo w domu po pierwsze szkoda mi na to czasu a po drugie nie mam cierpliwości do mojego złomu
Ja już końcówka 9 tygodnia aczyna mi się powoli pokazywać brzuszek- zawsze miałam płaski a teraz jest już coraz bardziej zaokrąglony a nie jem wcale więcej niż zwykle W ogóle czekam już bardzo mocno na konieć 1 trymestru, mam nadzieję że moje dolegliwości wtedy ustąpią... chodzi mi głównie o brak apetytu, wszystko smakuje mi jak papier i muszę wciskać w siebie na siłę jedzenie a potem mi niedobrze, jedyna rzecz na jaką mam ochotę to pierogi ruskie hehe, ale przecież nie będę jadła w kółko tego samego Ja wybieram się w czwartek na kolejną wizytę do ginekologa, to będzie już 2 dzień 10 tygodnia Ale nie idę już do tej czarownicy co byłam wcześniej!!
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 10:38   #2055
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
wspolczuje Ci, ale pociesz sie tym, ze nic nie dzieje sie bez przyczyny! teraz wydaje Ci sie , ze to niemal koniec swiata, ale napewno w przyszlosci bedziesz sie z tego smiala!!!
co do wizyty to koniecznie daj znac po!!!
Tak, mam wrażenie, że to koniec świata.
Dam znać po na pewno.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
agravka ma racje.... skoro on na kazdym kroku stara ci sie udowodnic ze taki zwiazek bylby nienormalny to juz masz w sumie odpowiedz jaki z niego jest czlowiek. ja bym sobie kogos takiego odpuscila, bo nawet jesli po czasie byscie sie zeszli to wypominalby ci to chyba do konca zycia. ja bym nie mogla zniesc czegos takiego.

ja jutro tez ide do gina. martwie sie troche czy wszystko jest dobrze z kruszynka. za duzo slysze o ciazach obumarlych i sie przez to schizuje
Bajko masz rację- odpuszczam. Postaram się. Może jeszcze kiedyś przeżyję taką miłość.

Nie dziwię się, że się martwisz. Ja też się naczytałam o różnych dziwnych rzeczach, które dzieją się w pierwszych tygodniach ciąży. Bardzo bym chciała żeby było jutro wszystko w porządku u Ciebie i u mnie. Bo jeśli nie będzie to ja się chyba załamię całkowicie.
lazurowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 10:41   #2056
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

cześć dziewczyny
widze ze duzo z Was jest wysylana na usg przesiewowe.na czym ono polega?? bo nie mam zielonego pojecia . ja juz jestem w 14 tc wizyte mam 21 stycznia a moja gin nic o takim usg nie wpomniala:/ czy to usg mozna zrobic w obojetnie jakim tygodniu ciazy??

jesli chodzi o wieczorne mdlosci mi poamaga ciepla przegotowana woda na jakies15min:/ a na zwdecia babnany i sok marchewkowy

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

wzędcia chcialam napisac a nie zwdecia

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:02   #2057
nokardia
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry
Witamy serdecznie, szczególnie że jesteśmy krajankami, ja też z lubelszczyzny - dzisiaj mocno zmrożonej ! Co do ciąży trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze, wiara góry przenosi.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
widze ze duzo z Was jest wysylana na usg przesiewowe.na czym ono polega?? bo nie mam zielonego pojecia . ja juz jestem w 14 tc wizyte mam 21 stycznia a moja gin nic o takim usg nie wpomniala:/ czy to usg mozna zrobic w obojetnie jakim tygodniu ciazy??
Ja też jestem trochę niedoinformowana co do tego usg, jestem w tej samej sytuacji co Ty czyli 14 tygdz. wizyta na 12 I, a lekarz nic nie wspominał na ten temat, coś mi się zdaje że w mojej "cudownej" miejscowości pewnie nie mają na czym tego usg zrobić. ehh
nokardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:24   #2058
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma ktoras z Was doswiadczenie z wiaderkami do kapieli? Chodzi mi o cos takiego http://www.nowamatkapolka.pl/go/_inf...id=482&lang=pl, przejrzalam juz duzo forow i zwykle osoby ktore z niego korzystaly bardzo je sobie chwala Tak sobie mysle ze chyba kupie to wiaderko zamiast zwyklej wanienki.
Mi się wydaje, że dla niemowlaka takie wiaderko nei jest odpowiednie. Nie mam wlasnych dzieci ale miałam styczność z kapielą siostrzeńców i chrześniaków i takie maleństwo musi w kąpieli leżeć. Wydaje mi się, że takie wiaderko jest dobre dla dzieci siedzących ale równie dobrze można dziecko kąpać w głębszej misce. Specem nie jestem ale to tylko moja opinia...

Ale u nas sypie śnieg!!! Dziś wieczorem mam pierwsze usg. Trzymajcie kciuki. Bardzo się boje czy wszystko ok. Rano miałam potworne mdłości - 4 razy wstawałam z łóżka i kładłam się ponownie... brrr
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:35   #2059
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że dla niemowlaka takie wiaderko nei jest odpowiednie. Nie mam wlasnych dzieci ale miałam styczność z kapielą siostrzeńców i chrześniaków i takie maleństwo musi w kąpieli leżeć. Wydaje mi się, że takie wiaderko jest dobre dla dzieci siedzących ale równie dobrze można dziecko kąpać w głębszej misce. Specem nie jestem ale to tylko moja opinia...

Ale u nas sypie śnieg!!! Dziś wieczorem mam pierwsze usg. Trzymajcie kciuki. Bardzo się boje czy wszystko ok. Rano miałam potworne mdłości - 4 razy wstawałam z łóżka i kładłam się ponownie... brrr
Mi się takie wiaderko też w ogóle nie podoba, wydaje mi się że jest strasznie nieporęczne, poza tym nie wiem czemu ale źle mi się kojarzy wkładanie dziecka do wiadra hehe Ale to tylko moja opinia

A ja widzę że Wy już zakupy dla maluchów zaczynacie robić.. a ja jeszcze o tym nie myślałam... ale za to łóżeczko, wózek, fotelik do samochodu i kupe zabawek i ciuszków (dla malucha i ciążowych dla mnie)) będę miała po moich 2 siostrzeńcach także sporo wydatków mi odejdzie
Stary 2010-01-04, 11:42   #2060
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Witam dawno mnie nie było, u mnie ok.
Mdłości są, doszły zaparcia, wzdęcia...
na zaparcia mi teraz jak i poprzedniej pomoglo picie duzo niegazowanej wody,ok 2 2,5 l na dzien. Trza duzo siusiu ale lepsze to niz zatwardzenia po ktorych dostalam od parcia hemoroidow :/

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Po świętach, przed sylwestrem dostałam paskudnej opryszczki na ustach, wizytę mam umówić na 6 stycznia bo wtedy mam wolne w pracy, telefonu do gina nie mam i du*a :/ Nie wie czasem któraś z was czym to mogę leczyć, czy mogę, jak bardzo jest groźna dla dzidzi?
P
moja mama ma to czesto i smaruje to miętową pastą do zębów i ładnie się szybko zasusza
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
my z mezem jestesmy na etapie ostrego kombinowania jak kupic ze stanow ubranka dla dzidzi. jedyna szansa to moj tata bo leci w lutym ale on zna tylko marki sportowe a calvin klein, ralph lauren czy tommy to dla niego czarna magia. nawet gapa za bardzo nie kojazy. mamy troszke ubranek ktore przywiozla tesciowa ze stanow ale to wszystko jest tak na roczek a na noworodka niestety nic. a te ubranka sa takie sliczne
na allegro jest tego masa tylko ze uzywane ale kupilam paczki 2 i ubranka po niecale 3 zl byly jak nowe!!

Cytat:
a mi sie nie podoba...żal by mi bylo niemowlaczka ktory musi siedziec w takim wiaderku zamiast sobie polezec i pokopac w wanience...sa tez takie mniejsze jak mas znie za duzo miejsca ale zawsze to na lezaco jest
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to, że ceny za toxo w jednym rejonie są tak różne że szok normalnie Kojarzycie ile płaciłyście?
30 zł

Cytat:

dasz rade...lepiej byc sama niz z kims kto nie zasluguje na nazywanie sie ojcem twojej dzidzi...jak masz sie z nim meczyc gdy bedzie cie trakowal jak sobie obca bedzie rosnac w takiej atmosferze to lepiej wychowaj te dzidzie sama a milosc pewnie z czasem przyjdzie
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:45   #2061
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nokardia Pokaż wiadomość
Ja też jestem trochę niedoinformowana co do tego usg, jestem w tej samej sytuacji co Ty czyli 14 tygdz. wizyta na 12 I, a lekarz nic nie wspominał na ten temat, coś mi się zdaje że w mojej "cudownej" miejscowości pewnie nie mają na czym tego usg zrobić. ehh
Cytat:
cześć dziewczyny
Z tego co się orientuję (niech mnie ktoś poprawi jak się mylę) takie usg robi się pomiędzy 11 a 13-14 tyg ciąży. Potem już to jest niemożliwe. Usg przesiewowe ma na celu wyeliminowanie wad płodu, gin "mierzy" kość nosową dziecka, przeziorność fąłdu karkowego itd.
Ja mam nieć takie usg we czwartek co mnie trochę dziwi bo wydaje mi się że to troszkę za wcześnie. We czwartek będę w 10 tyg i 4 dniu ciąży a właśnie gdzieś czytałam ze usg przesiewowe robi się od 11 tyg. Ale ufam mojemu ginowi

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:45   #2062
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
eeeeeeeeeee odkad ja mam nadrobic!? :O to chyba nie mozliwe do wykonania..

Nie było mnie bo wiadomo mąz był.. Nie było kiedy wejść napisać.. Dziś pojechał. Niestety.. i bez łez się nie obyło. Zreszta juz od wczoraj płacze... Hormony?

Od paru dni brzuch mnie boli, tam gdzie sobie chyba "naciągłam" (w kazdym raziem zabolało) gdy małą z tydz temu przekładałam z duzego lózka do malego.. Oj siekło.. chyba zle sie napiełam.. I najpierw bolało po jakims czasie przy dotyku/ucisku. A od 2 dni boli tam bez niczego.. bardzo czesto. Wieczorami to męczarnia..

A o krzyżach nie mowie.. Straszliwe mam ostatnio bóle i tez od rana do nocy.. Czemu? Z powodu tego tyłozgięcia? W pierwszej nie bolało...

Ma któraś z was tyłozgięcie i tak ochydne bóle krzyzy? Takie prawie nie do zniesienia.. Normalnie jak w czasie okresu tak silne, albo nawet jak ciazowe od krzyzy.. Ehhh..

Wizyte mam 19 stycznia dopiero. Zobacze co bedzie jutro. Jak bedzie nadal tak to albo jutro albo we wtorek zadzwonie do gina i wybiore sie predzej. Napewno mnie przyjmie..

Zycze slodkich snów.. nie wiem jak ja zasne choc jestem wykończona..
moj TZ tez dzisiaj wyjezdza i tez mi smutno
a odnosnie tego bolu to koniecznie zadzwon do ginka i daj znac co ci zalecil

Cytat:
witam dziewczynki!
nie wiem czy ktokolwiek mnie jeszcze pamieta, bo dawno sie nie odzywalam... a to dlatego ze ok 2 tyg bylam u rodzicow i nie mialam czasu tu zagladac, ale obiecuje, ze sie poprawie
w miedzyczasie bylam u ginki i robila mi usg i dzidzia tak strasznie urosla w porownaniu z pierwszym usg( wtedy bylo tylko serduszko, a teraz to juz prawdziwe dziecko!!!)
13.01 ide na usg przesiewowe i oczywiscie juz sie denerwuje, ale trzeba byc dobrej mysli.
Kochane uciekam spac, zycze Wam dobrej nocki!!!
jasne kochana ze Cie pamietam

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie spie :/ bo tez mam klopoty ze snem i przed chwila wrocilam z tesco 24h bo naszlo mnie na parowki i arbuza i tylko o nich myslalam wiec pojechalam, ale postaram sie wczesniej zasnac bo jutro usg przesiewowe
daj znac jak po usg i czekam na fotke dzidzi!

Cytat:
Ja tez nie spie Wczoraj w Ikei kupilismy dwie komody dla dzidziusia i teraz rozplanowywujemy jak wszystko poustawiac zeby, gdzie postawic lozeczko itp. Maz sie bardzo cieszy, jest teraz jeszcze bardziej kochany niz zwykle, kupuje mi smakolyki i przytula, mizia i glaszcze
Od trzech dni bola mnie nerki, nie wiem co to moze byc bo nie mam pieczenia ani bolu pzy oddawaniu moczu, nogi mi nie puchna i nie mam podwyzszonego cisnienia Jutro musze zadzwonic do lekarza i zapytac co on o tym sadzi.
Ktos tu pytal czy ma sie silne bole przy tylozgieciu, moge tylko napisac na wlasnym przykladzie ze mimo ze mam tylozgiecie to nie odczuwam zadnych boli, na poczatku czulam troche pobolewanie w podbrzuszu, ale takie naprawde slabe, a teraz zadnego.
Mama chce zebym poszla znowu na usg bo ona uwaza ze jednak mam blizniaki, tylko ze drugie dziecko sie ukrylo przy badaniu Bo mam juz spory brzuszek i stad jej przypuszczenia.
hehe ja o tych blizniakach to na poczatku mowilam jak zaczelo mi brzuszek wysadzac ze to chyba za wczesnie i ze chyba beda blizniaki ja nie mialam stycznosci z tym wiaderkiem mojej siostry kolezanka go uzywala i widzialam jedynie zdjecia dla mnie to troszke dziwaczne ale jest to kwestia upodobania tez mam sporo zeczy z ikei

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, spanikowałam trochę. Zastosowałam dziś maść Tribiotic i tak jakby przez noc się poprawiło
Chyba poczekam do 6-go do wizyty u gina a do tego czasu zastosuje kurację czosnkiem... wirusy nie lubią czosnku
Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam
to zapominanie w ciazy czesto sie zdarza wiec nic sie nie przejmuj

Cytat:
Dziewczyny pamiętacie jakie miałyście badania pierwsze do zrobienia w laboratorium? Bo mi babka zleciła morfologie, glukoze, WR=OWA, HBs, toxo IgG i toxo IgM, mocz ogólny i HIV.
Najlepsze jest to, że ceny za toxo w jednym rejonie są tak różne że szok normalnie Kojarzycie ile płaciłyście? Poza tym HIV chyba nie będę robić, poleciła mi to jako dodatkowe badanie, przy pierwszej ciąży nie robiłam. A u nas to koszt 30zł. Dla mnie trochę dużo, zwłaszcza, że teraz za wizytę będę znowu płaciła dość sporo...
Miałam dzisiaj iść do lekarza, ale nie zrobiłam badań i się umówię na środę albo na przyszły poniedziałek.

Co do pytania z wczoraj o Urząd Pracy i staż, to nei wiem jak to wszystko wygląda. Najlepiej zadzwonić do urzędu i się wszystkiego dowiedzieć jak to w ciąży wygląda, niekoniecznie przedstawiając się z nazwiska.

Co do mojej pracy, no to byłam na rozmowie na początku ciąży, tzn na początku jakoś chwilę później gdy się dowiedziałam... No i zatrudnią mnie. Od 11 stycznia ruszam z pracą. Trochę osób naskoczyło na mnie, że to nie fair, że jak tak mogę, że nie powiedziałam nic pracodawcy. Ale wiadomo nie miałabym szans wtedy. Od razu by mnie skreślili. Tak więc nie powiedziałam nic, i teraz po prostu po tygodniu czy dwóch powiem, i powiem, że w czasie rozmów nic nie wiedziałam. W sumie bardzo możłiwe. No i co najważniejsze chce pracować jak najdłużej dam radę... do samego końca.
kochana a nie mozesz isc do lekarza rodzinnego i jego poprosic o skierowanie na te badania? bo wiem ze wiele dziewczyn chodzacych prywatnie do ginka tak wlasnie robia a wtedy za nic nie bedziesz musiala placic

Cytat:
Dzień dobry
doskonale kochana znam twoj niepokoj bo sama jestem po obumarlej ciazy i rowniez stalo sie to 9tc ale mam nadzieje ze teraz nam sie uda

Cytat:
Witaj Annabel_lee. Trzymam kciuki żeby tym razem było wszystko w porządku i żebyś bezproblemowo donosiła dzieciątko do końca ciąży.

kochana przytocze Ci histori mojej kuzynki zaszla w ciaze w wieku 18 lat ledwo po urodzeniu corki zaszla znowu w ciaze juz po pierwszym porodzie facet zaczal ich unikac a jak dowiedzial sie o drugiej ciazy znikl calkowicie z ich zycia poprostu sie ulotnil rok pozniej urodzila synka sama wychowywala dwojke dzieci ale los sie do niej usmiechnal spotkala faceta ktory zaopiekowal sie nia i jej dziecmi wiec nie trac nadziei bo napewno uda Ci sie jeszcze kiedys kogos pokochac a teraz trzymaj sie musisz byc silna dla siebie i dla dzidzi

Cytat:
cześć dziewczyny
kochana usg przesiewowe robic mozna do konca 13 tc czyli 13tyg i 6dni
polega ono na dolkadnych pomiarach dzidzi sprawdzenie komor sercowych nerek itp

a ja ide w piatek na usg przesiewowe bo ostatnie sie nie udalo bo dzidzia nie chciala sie obrucic a musi lezec na boczku tak sobie wymyslilam ze pojade do siostry na kilka dni chociaz czas mi szybciej minie do piatku
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:52   #2063
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Ja za oba rodzaje toxo płaciłam łacznie 70 zł. czyli za każdy rodzaj po 35 zł. Ogólnie za wszystkie badania zapłaciłam 207 zł a miałam robione: grupę krwi, morfologia, mocz, cukier, TPHA (o ile dobrze rozszyfrowałam pismo i cokolwiek to jest), HBS, anty-HCV, TOXO oba rodzaje.

Stary 2010-01-04, 11:56   #2064
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Ja za oba rodzaje toxo płaciłam łacznie 70 zł. czyli za każdy rodzaj po 35 zł. Ogólnie za wszystkie badania zapłaciłam 207 zł a miałam robione: grupę krwi, morfologia, mocz, cukier, TPHA (o ile dobrze rozszyfrowałam pismo i cokolwiek to jest), HBS, anty-HCV, TOXO oba rodzaje.
kiedy miałście badanie na toxoplazmozę tzn w którym tygodniu? Bo mi lekarka nie zleciła takiego badania a boję się trochę o to bo mam kota w domu
Stary 2010-01-04, 12:07   #2065
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
kiedy miałście badanie na toxoplazmozę tzn w którym tygodniu? Bo mi lekarka nie zleciła takiego badania a boję się trochę o to bo mam kota w domu
Mi w sumie nie mówił kiedy mam zrobić tylko jak byłam na 1 wizycie kazał zrobić te badania na następną wizytę. Ale ja nie wiem czy nakota nie są osobne badania, wydaje mi się że kot z toxo nie ma nic wspólnego. Jak byłam na 1 wizycie to gin pytał się mnie czy mam w domu kota, ja że nie, więc ten powiedział mi ze w takim razie jakichś tam badań nie musze robić.

Stary 2010-01-04, 12:09   #2066
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Zalezy na co za pozno? I zalezy, jakie masz podejscie. Chcesz pracowac do konca ciazy czy jak?
Chciałabym na macierzyński pójść..
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 12:11   #2067
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
na allegro jest tego masa tylko ze uzywane ale kupilam paczki 2 i ubranka po niecale 3 zl byly jak nowe!!
tak tylko na allegro nowe sa strasznie drogie w porownaniu z tym za ile mozna je w USA dostac a uzywanych raczej nie chce. mi bardzo nie przeszkadza ale moj maz by sie nie zgodzil

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
mi gin zlecila je w 7 tygodniu a robilam chyba w 10. to chyba nie ma znaczenia wktorym tyg ciazy robi sie to badanie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 12:12   #2068
nokardia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Z tego co się orientuję (niech mnie ktoś poprawi jak się mylę) takie usg robi się pomiędzy 11 a 13-14 tyg ciąży. Potem już to jest niemożliwe. Usg przesiewowe ma na celu wyeliminowanie wad płodu, gin "mierzy" kość nosową dziecka, przeziorność fąłdu karkowego itd.
Ja mam nieć takie usg we czwartek co mnie trochę dziwi bo wydaje mi się że to troszkę za wcześnie. We czwartek będę w 10 tyg i 4 dniu ciąży a właśnie gdzieś czytałam ze usg przesiewowe robi się od 11 tyg. Ale ufam mojemu ginowi
Dzięki za informację, czyli z moich skromnych wyliczeń wynika, że u mnie już będzie za późno!
nokardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 12:16   #2069
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nokardia Pokaż wiadomość
Dzięki za informację, czyli z moich skromnych wyliczeń wynika, że u mnie już będzie za późno!
Zapytaj gina na następnej wizycie może akurat będziejeszcze możliwe zrobienie tego usg

Stary 2010-01-04, 12:24   #2070
bajka1807
Zakorzenienie

pszczolka ja wszystkie badania robilam pod koniec 6 tygodnia. a toxo chcialam bo tez mam kiciora w domu i szczerze liczylam ze juz jestem na nia uodporniona, ale okazalo sie ze nie chorowalam ani nie jestem chora w danym momencie.

a toxo wlasnie roznosza koty i mozna sie tym zarazic jedzac surowe mieso oraz nie przestrzegajac podstawowych zasad higieny.

wiec pszczolko, kuwetke niech czysci TŻ no i po kazdym kontakcie z surowym mieskiem szybko myj łapki
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości