Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-04, 11:07   #3211
stozynka44
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez Isabelll Pokaż wiadomość
Kurcze kochane! Ja przepraszam, że się nie udzielam jak dawniej, ale chyba podświadomie czekam aż minie ten noworoczny "bum" na naszym forum już się przyzwyczaiłam, że jest nas kilka i że jesteśmy już wdrążone w nasze życia osobiste a tu nagle 100 nowych Dukanek (oczywiście cieszę się z Waszych postanowień) ale przez 4 miesiące zdążyłam przyzwyczaić się do bardziej "klimatycznego" towarzystwa A tu jak zaczynam czytać ciągle te same pytania to mi się po 3 stronach odechciewa
U mnie waga stoi jak zaklęta. A narazie niech stoi wiem, że jak organizm zwolnił po tym obżarstwie to teraz trzeba czasu żeby rozpędzić.
Wpominałam że ostatni tydzień spędziłam u Pięknego? Zaczął coś wspominać o wspólnym mieszkaniu nie mogłam uszom uwierzyć, bo on taki obrońca swojej niezależności a tu nagle coś o rodzinie o mieszkaniu hmmm dojrzewa mi facet

Jutro robię muffiny jak nic najlepsze są na zimne zimowe dni A zbliża się nieubłaganie czas sesji a ja po prostu muszę jeść jak się uczę Taka natura ścisłowca.

Dukaneczki miłej nocki!
Ja Cie w 100% rozumiem Też się już przyzwyczaiłam- szybko pojawiały się "nowe" i tak samo szybko znikały. Może teraz będzie inaczej
Co do nauki, też mam sesje i ja znów zupełnie tracę apetyt tak, że rok temu schudłam 5kg w 2 tyg. Nie chcę takiej niezdrowej diety znowu!
Co do faceta-no to nic tylko się cieszyć, że koleś poważnie myśli o życiu z Tobą Choć mieszkanie z facetem bywa trudne Ale Twój pękny to nie mój EX-DRAŃ więc na pewno będzie Wam super

A w ogóle to mnie choroba dopadła

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:09   #3212
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
szparagowa mozna w II fazie. Po francusku to wlasnei jest zielona fasolka. To jedyna dozwolona
no tez tak to rozumialam, ale Parvati wypisala zmodyfikowana liste z nowej ksiazki i tam w II fazie jest fasolka zielona a w III fazie - fasolka szparagowa, wiec zrozumialam ze to dwie rozne fasolki sa
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:15   #3213
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość

I jak tu przy takich perturbacjach nie poprawic sobie jakosci samopoczucia czekolada i burbonem?
I pelnoziarnistym, wlasnorecznie upieczonym chlebkiem???
Lanka mało Ci nagadałam?!zbieraj batychoć mnie też się należą
Co do Aktualnego to oboje jesteście temperamentni Myślę, że jak się "dotrzecie" to stworzycie świetny związek, gdzie nigdy nie będzie nudy

I wracaj na właściwą dukanową drogę! Bo jak ciągle czytam, że ktoś grzeszył to jakoś moje grzechy mają dla mnie mniejsze znaczenie...

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
... a dziś robię kolejne 2 torty
I nawet nie waż mi się tego torta tknąć

Stary 2010-01-04, 11:24   #3214
Isabelll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Ja Cie w 100% rozumiem Też się już przyzwyczaiłam- szybko pojawiały się "nowe" i tak samo szybko znikały. Może teraz będzie inaczej
Co do nauki, też mam sesje i ja znów zupełnie tracę apetyt tak, że rok temu schudłam 5kg w 2 tyg. Nie chcę takiej niezdrowej diety znowu!
Co do faceta-no to nic tylko się cieszyć, że koleś poważnie myśli o życiu z Tobą Choć mieszkanie z facetem bywa trudne Ale Twój pękny to nie mój EX-DRAŃ więc na pewno będzie Wam super

A w ogóle to mnie choroba dopadła
Nie daj się chorobie! Ja od dwóch tygodni walczę i gardło ciągle mnie boli Dostałam nawet sok malinowy od cioci ale podarowałam go bratu i pewnie dlatego teraz tak się męczę

Nie wiem co studiujesz Ja mam kierunek ścisły i wiecie, że naukowo udowodnione jest że osoby studiujące na ścisłych kierunkach obżerają się w trakcie sesji? Ja jestem tego żywym przykładem. Dlatego muffiny, ptasie i do boju

Co do mojego Pięknego no faktycznie trafił mi się skarbek, a dzisiaj mamy drugą rocznicę!
Niestety świętowaliśmy wcześniej, bo nie było możliwości by dziś się zobaczyć

Kurcze ja mam się uczyć! Uciekam Będę.... za chwilę

lanka
a Ty już nam wracaj na dobrą drogę, bo widzę że ta 3 faza Ci coś nie idzie Charakterki z Aktualnym macie tygrysie Ale fajnie, teraz się trochę podocieracie i będzie ok w przyszłości

po I fazie: 76.1 kg

aktualnie:
71 kg

cel: 60 kg
Damy radę

Edytowane przez Isabelll
Czas edycji: 2010-01-04 o 11:27
Isabelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:31   #3215
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Nie daj się chorobie! Ja od dwóch tygodni walczę i gardło ciągle mnie boli Dostałam nawet sok malinowy od cioci ale podarowałam go bratu i pewnie dlatego teraz tak się męczę

Nie wiem co studiujesz Ja mam kierunek ścisły i wiecie, że naukowo udowodnione jest że osoby studiujące na ścisłych kierunkach obżerają się w trakcie sesji? Ja jestem tego żywym przykładem. Dlatego muffiny, ptasie i do boju

Co do mojego Pięknego no faktycznie trafił mi się skarbek, a dzisiaj mamy drugą rocznicę!
Niestety świętowaliśmy wcześniej, bo nie było możliwości by dziś się zobaczyć

Kurcze ja mam się uczyć! Uciekam Będę.... za chwilę
walcze z chorobą walcze! Umysł mam raczej humanistyczny Studiuję resocjalizację. I też powinnam się właśnie uczyć, ale nie umiem się zebrać
Dbaj o tego Skarbka no i gratuluję rocznicy

Stary 2010-01-04, 11:33   #3216
Berlinianka
Zadomowienie

Poczytałam o pandze, no faktycznie, zbrzydła mi. :P Ale nie poradzę, żarcia wywalać nie będę. Wiedząc jak powstaje większość jedzenia byśmy tego palcem nie tknęły, niewiedza jest czasem błogosławieństwem - tak twierdzi mój Kochany, jak mu się pożaliłam.
Ale, ale... Poszłam ćwiczyć na vacu, wracam po godzinie, a w domu czuć rybę. Co się okazało. Moje dwie kiciunie, bez trzeciego co spał, wyjęły 1 filet z durszlaka i się nim zajęły. Został mi jeden. I to będzie mój ostatni. :P
Na kolacje kupię tuńczyka w sosie własnym... ^^

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:47   #3217
lanka
Rozeznanie

Cytat:
lanka
a Ty już nam wracaj na dobrą drogę, bo widzę że ta 3 faza Ci coś nie idzie Charakterki z Aktualnym macie tygrysie Ale fajnie, teraz się trochę podocieracie i będzie ok w przyszłości
Cytat:
Lanka mało Ci nagadałam?!zbieraj batychoć mnie też się należą
Co do Aktualnego to oboje jesteście temperamentni Myślę, że jak się "dotrzecie" to stworzycie świetny związek, gdzie nigdy nie będzie nudy

I wracaj na właściwą dukanową drogę! Bo jak ciągle czytam, że ktoś grzeszył to jakoś moje grzechy mają dla mnie mniejsze znaczenie...
Isabell Stozynka no wracam na sciezke mocy, bo rzeczywiscie znosi mnie na manowce za bardzo. Czy "pochwalilam sie" juz, ze z 68.5 mam 69.9?
Baty przyjmuje z pokora i zasluzenie.
Posiedze na proteinach czystych w trybie 2/1 PW do wyjazdu na narty i zobaczymy. Potem najwyzej beda wegle, ale bez cukrow i tluszczow to moze mnie szlag nie trafi

Aktualny to tak wyglada tylko na spokojnego Ale fakt, temperamenty mamy najwyrazniej po rowno
Moze to i dobrze

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Poczytałam o pandze, no faktycznie, zbrzydła mi. :P Ale nie poradzę, żarcia wywalać nie będę. Wiedząc jak powstaje większość jedzenia byśmy tego palcem nie tknęły, niewiedza jest czasem błogosławieństwem - tak twierdzi mój Kochany, jak mu się pożaliłam.
Ale, ale... Poszłam ćwiczyć na vacu, wracam po godzinie, a w domu czuć rybę. Co się okazało. Moje dwie kiciunie, bez trzeciego co spał, wyjęły 1 filet z durszlaka i się nim zajęły. Został mi jeden. I to będzie mój ostatni. :P
Madre koty, dbaja o swoja pania...

Edytowane przez lanka
Czas edycji: 2010-01-04 o 11:50
lanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 11:50   #3218
Didier
Rozeznanie

Cytat:
podobno przy połowie tuńczyka giną delfiny...
Stary 2010-01-04, 11:53   #3219
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
podobno przy połowie tuńczyka giną delfiny...
No tak, a większość jajek na rynku znoszą kury, które nie mają piór, nigdy nie widziały światła dziennego i nie potrafią używać nóg. Nie można popadać w paranoję. Ja jestem głodna!!! ^^

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-04, 11:57   #3220
Didier
Rozeznanie

Cytat:
No tak, a większość jajek na rynku znoszą kury, które nie mają piór, nigdy nie widziały światła dziennego i nie potrafią używać nóg. Nie można popadać w paranoję. Ja jestem głodna!!! ^^
to zajadaj Dukanko Berlinianko wszystko co dozwolone, twoj Kochany ma racje jakby czlowiek wiedzial dokladnie co je, to by Dukan nie byl potrzebny w wiekszosci przypadkow
Stary 2010-01-04, 12:03   #3221
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

cześć dziewczyny jak tam motywacja w Nowym roku ??? ja już zrzuciłam swiateczne obżarstwo wprawie zostało tyci . Ale jak tylko zjem karnego węglaka dostaje okropnego bólu brzucha nie wiem czy juz organizm zabrania sam jeść ! ale chyba nie zostawie drugiej fazy i pędzę do celu aż schudnę te 52 !!! tylko jakoś cięzko na białku cały dzień siedzieć
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 12:03   #3222
Berlinianka
Zadomowienie

Akurat jajka mam z chowu wolnego!
Jem to co lubię/mogę i na co mnie stać...
Wiedzę mam, dziś się wzbogaciłam jeszcze o pangę :P
Całego świata się nie zbawi, a coś jeść trzeba! Tak czy nie... :3

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-04, 12:04   #3223
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Cytat:
to zajadaj Dukanko Berlinianko wszystko co dozwolone, twoj Kochany ma racje jakby czlowiek wiedzial dokladnie co je, to by Dukan nie byl potrzebny w wiekszosci przypadkow
raz doznałam zaszczytu oberzeć filmik nakręcony z kamery jak kełbasę produkują długo wegatareanką byłam
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 12:06   #3224
vlada
Przyczajenie

Witam Was Drogie Dukanki w tym Nowym Roku. Niech bedzie dla Was wyjatkowy pod kazdym wzgledem i pelen sukcesow, szczegolnie tych wagowych

Nareszcie udalo mi sie przebrnac przez wszystkie nowe strony... ufff, troche tego bylo.

Gratuluje wszystkim dziewczynom, ktore zalaczyly swoje zdjecia!
bogaczka, oliwkaaa, eliza, betii - inspirujecie mnie! Efekty az bija po oczach.
Lanka - nie badz dla siebie taka surowa . Pamietam Twoje zdjecie zrobione w pracy i co? Rewelacja! Po domowemu w kapciach to nawet Claudia Schiffer wyglada zwyczajnie.

Ciesze sie bardzo, bo udalo mi sie namowic mojego meza na nasza diete. Dzisiaj jest jego pierwszy dzien. Tak chlopak przezywa, ze nawet w nocy cos gadal o diecie . Zmotywowany jest, ksiazke przeczytal wiec czekam na efekty . A zrzucac ma co, oj ma. Tak wiec jak dobrze pojdzie, to na koniec maja bede miala meza lzejszego o cale 21 kg. Trzymajcie za niego kciuki

wiolqn - gratuluje udanego urlopu i nie ukrywam, ze troche zazdroszcze Ci tych temperatur i ogolnie wrazen

Witam tez nowe dukanki . Powodzenia!
vlada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 12:06   #3225
metallinka
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to metallinka

A ja tej diety tak ściśle nie stosuję. Rano: serek wiejski, na zagrychę marchewka Jakieś witaminki mieć muszę Mamuśka mi podała jakieś chude mięsko, ugotuję sobie na parze Wczoraj na obiedzie był u nas mój chłopak, i oni sobie wcinają schabowego, ziemniaki, i surówkę (ale robioną dla mnie), a ja... pierś z kurczaka gotowaną na parze. Ale to pyszne było xD :P

Waga: 66kg
Cel: 50kg.
metallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 12:17   #3226
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lanka Pokaż wiadomość

Isabell Stozynka no wracam na sciezke mocy, bo rzeczywiscie znosi mnie na manowce za bardzo. Czy "pochwalilam sie" juz, ze z 68.5 mam 69.9?
Nie chwaliłaś się No pięknie eh.... co się z nami dzieje dziewczyny
Gdzie się podziało nasze samozaparcie, dyscyplina i chęć do walki?!

Stary 2010-01-04, 12:20   #3227
Martelinka
Raczkowanie

[QUOTE=kiltii synti;16236326]wiesz wiolqn mogłaby napisać równie dobrze skrobię o ona w przeciwieństwie do nas nie ma problemu z jej dostaniem gorzej u nas w PL bo dziewczyny znalazły ją w kilku sklepach jak dobrze pamiętam ostatnio w jakimś sklepie w Krakowie ale to też jest opisane w wątku radzę przeczytać

Ale wiolqn nie napisała słowa o skrobii a ja nie pytam gdzie kto co kupił ale co jest podane w przepisach a tam JEST maka kukurydziana wiec bardzo prosze czytać to co "nowe" dukanki piszą zanim każecie cokolwiek nam czytać. Bo ja czytać umiem i własnie mąkę kukurydzianą wyczytałam w przepisie na chleb dukana.
Martelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 12:27   #3228
lanka
Rozeznanie

[QUOTE=Martelinka;16246739]
Cytat:
Napisane przez kiltii synti Pokaż wiadomość
wiesz wiolqn mogłaby napisać równie dobrze skrobię o ona w przeciwieństwie do nas nie ma problemu z jej dostaniem gorzej u nas w PL bo dziewczyny znalazły ją w kilku sklepach jak dobrze pamiętam ostatnio w jakimś sklepie w Krakowie ale to też jest opisane w wątku radzę przeczytać

Ale wiolqn nie napisała słowa o skrobii a ja nie pytam gdzie kto co kupił ale co jest podane w przepisach a tam JEST maka kukurydziana wiec bardzo prosze czytać to co "nowe" dukanki piszą zanim każecie cokolwiek nam czytać. Bo ja czytać umiem i własnie mąkę kukurydzianą wyczytałam w przepisie na chleb dukana.
Proponuje przeleciec przepisy ponownie i poprawic bledy. Wywalic off topy z przepisowni itd Zrobic noworoczne porzadki. Kto sie podejmie? Ja moge tylko nie wiem jak

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 12:29   #3229
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

Cytat:
Jeeeesssoooooooo ale napisalyscie...
ja tu sobie w sobotke do 102 stronki doczytalam i na luzie ze te kilka postow co przybeda w niedziele to doczytam w poniedzialek rano a tu dzisiaj wchodze i co 5 stron nowych ! a zanim doczytalam to i 108 wskoczyla

ja sie zapomnialam zwazyc dzisiaj rano, tydzien protein zakonczylam
dziewczyny jak macie skan tej nowej ksiazki to wrzuccie wszystkim tutaj

a i ja mam pytanko: ja na PW zajadam fasolke szparagowa a tu sie okazuje ze dopiero na 3. fazie mozna i jaka to jest zielona fasolka

pozdrawiam wszystkie Dukanki szczegolnie nowe - oby starczylo wam zapalu

ps. nerwowo troche rzeczywiscie sie zrobilo
ps2. wiolqn witaj z powrotem
Didier zielona fasolka szparagowa to na przykład teraz jest mrozona albo konserwowa w słoiku .Pozdrawiam
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-04, 12:35   #3230
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
no tez tak to rozumialam, ale Parvati wypisala zmodyfikowana liste z nowej ksiazki i tam w II fazie jest fasolka zielona a w III fazie - fasolka szparagowa, wiec zrozumialam ze to dwie rozne fasolki sa
to pewnie blad w tlumaczeniu, a arczej tlumaczenie doslowne. Tak samo jak z maka i skrobia. Ja gdzies napisalam ze maka? A to batem mnie za szerzenie herezji. zaraz przejrze te przepisy i poprawie. Czlowiek sie tak przyzwyczail to zaminnego uzywania slowa maka i skrobia w przypadku ziemniaczanej ze i tu sie myli.

Maka dozwolona nie jest. Skrobia ma lepsze wlasciwosci wiazace wiec zuzywa sie jej mnie niz maki i dlatego jest dozwolona.

Przejrzalam fotki dziewczyn. Pieknie. Gratulacje za wytrwalosc. Didier czy mnie wzrok zmylil czy ty w koncu spadek jakis zaliczylas?

wieczorem wstawie swoje nowe a wmiedzyczasie tak poswiatecznie

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 12:53   #3231
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość
raz doznałam zaszczytu oberzeć filmik nakręcony z kamery jak kełbasę produkują długo wegatareanką byłam
no ja z tym tunczykiem tak bo to do mnie przemawia i ja go nie tkne chociaz kiedys jadlam chetnie
naprawde, im mniej sie wie tym lepiej w tym przypadku
ja lata cale nie jadlam miesa, czasem kurczaka ale to moze ze 2 razy do roku, Dukan mnie troche przymusil ale tez jem drob

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
to pewnie blad w tlumaczeniu, a arczej tlumaczenie doslowne. Tak samo jak z maka i skrobia. Ja gdzies napisalam ze maka? A to batem mnie za szerzenie herezji. zaraz przejrze te przepisy i poprawie. Czlowiek sie tak przyzwyczail to zaminnego uzywania slowa maka i skrobia w przypadku ziemniaczanej ze i tu sie myli.

Maka dozwolona nie jest. Skrobia ma lepsze wlasciwosci wiazace wiec zuzywa sie jej mnie niz maki i dlatego jest dozwolona.

Przejrzalam fotki dziewczyn. Pieknie. Gratulacje za wytrwalosc. Didier czy mnie wzrok zmylil czy ty w koncu spadek jakis zaliczylas?

jej zauwazylas ... no wreszcie jak odstawilam hormony troche sie ruszylo i jestem happy, mam nadzieje ze tendencja sie utrzyma, ehhh
dopiero teraz dziewczyny zrozumialam, jak to jest miec motywacje do walki, teraz was dopiero na 100 procent rozumiem
no i to jest zarabiste uczucie i chcialabym aby zostalo ze mna dluzej

wiolqn - zarabiscie wygladasz

Edytowane przez Didier
Czas edycji: 2010-01-04 o 12:55
Stary 2010-01-04, 12:54   #3232
mi.a
Zakorzenienie

Dziewczyny, mogę prosić o poradę?
zastanawiam, czy są tu dziewczyny, które trenują względnie dużo w ciągu tygodnia?
mam ponoć w miarę normalną wagę, ale zależy mi bardzo na zbiciu BF i zastanawiam się właśnie nad sposobem jedzenia.
dieta wygląda fajnie, jednak mam pewne obawy, ponieważ chyba potrzebuję jednak węglowodanów, mam nienajgorszy metabolizm i przy ograniczaniu ich do zera, kg będą mi spadać jak przy głodówce, a tego wolałabym uniknąć, bo mam niestety skłonności do przesady.
czy taka dieta w moim przypadku ma sens? a może zmodyfikować tylko sposób żywienia i opierać się stale na czymś w rodzaju III-IV fazy? przy dostarczaniu ok. 3000-3500 kcal (w tym fastfoody i słodycze) nie tyję, ale moja waga też nie spada ;-)
do tego bardzo lubię produkty białkowe, stąd moje zainteresowanie tematem.

co o tym sądzicie? byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie porady!

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 12:54   #3233
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Kupił je w Carrefour

Panga zła? Wczoraj jadłam makrelę na parze (jak ubolewam, że nie mogę wędzonej!!!! ).
Dzięki za odp w spr otrębów

A makrelkę wędzoną możesz jeść Jak najbardziej

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 12:56   #3234
Berlinianka
Zadomowienie

Nie ma w niej za dużo soli?

Ile to jeszcze dni

Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-01-04 o 12:58
Stary 2010-01-04, 13:09   #3235
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma w niej za dużo soli?
doktorek pozwala zajadac to widocznie mozna
Stary 2010-01-04, 13:17   #3236
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:

I nawet nie waż mi się tego torta tknąć
Jednego na pewno nawet nie liznę bo jedzie jutro z Małżem do pracy, natomiast z drugim może być problem bo idziemy razem wieczorem do przyjaciół... Ale postaram się wytrzymać W końcu muszę schudnąć tak jak sobie wymarzyłam

Wiolqn to nieźle dałaś radę

Eliza dzięki za wsparcie

Dukan

Stary 2010-01-04, 13:19   #3237
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez mi.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogę prosić o poradę?
zastanawiam, czy są tu dziewczyny, które trenują względnie dużo w ciągu tygodnia?
mam ponoć w miarę normalną wagę, ale zależy mi bardzo na zbiciu BF i zastanawiam się właśnie nad sposobem jedzenia.
dieta wygląda fajnie, jednak mam pewne obawy, ponieważ chyba potrzebuję jednak węglowodanów, mam nienajgorszy metabolizm i przy ograniczaniu ich do zera, kg będą mi spadać jak przy głodówce, a tego wolałabym uniknąć, bo mam niestety skłonności do przesady.
czy taka dieta w moim przypadku ma sens? a może zmodyfikować tylko sposób żywienia i opierać się stale na czymś w rodzaju III-IV fazy? przy dostarczaniu ok. 3000-3500 kcal (w tym fastfoody i słodycze) nie tyję, ale moja waga też nie spada ;-)
do tego bardzo lubię produkty białkowe, stąd moje zainteresowanie tematem.

co o tym sądzicie? byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie porady!
nei moge sobei skojarzyc z ktorego watku cie pamietam

przy sporym wysilku fizycznym potrzebujesz wegli jak najbardziej. a 3000-3500 kcal to duuzo. Normalnei babka potrzebuje max 2500. Jak odstawilabys fastfudy i ograniczyla slodycze to pewnie waga sama by zaczela spadac.
Darowalabym sobie I i II faze, a zaczela III i IV. Pomoga ci ograniczyc nadmiar tluszczu i cukrow prostych i pewnei to juz wystarczy bys zaczela chudnac. W dni okolotreningowe mozesz jesc proteinowe posilki by dostarczyc miesniom budulca

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 13:19   #3238
kaaania
Raczkowanie

GG do kaaania

Cytat:

wiolqn widzę, że mimo wysokiej temperatury świąteczny duch Cię nie opuszczał

Witam wszystkie Dziewczynki (bo rodzynek najwyraźniej się wykruszył )
zaroiło nas się tutaj, że ho ho . . sama też zaraziłam kilka osób tą dietą . . . grono się powiększa.
Tylko jakoś nerwowo i napięta atmosfera się porobiła na naszym wątku
Dziś pierwszy dzień po urlopie, ponad dwa tygodnie mnie nie widzieli, to dziś same miłe rzeczy słyszę, no i jak tu się nie odchudzać
Motywacja na korytazru się unosi normalnie
Życzę więc tych spadków, żeby i Wam było tak miło, jak mi dziś
kaaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 13:26   #3239
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
no wreszcie jak odstawilam hormony troche sie ruszylo i jestem happy, mam nadzieje ze tendencja sie utrzyma,
Didier, już dawno miałam zapytać ale ciągle zapominam: mam nadzieję, że tych hormonów na własną rękę nie rzuciłaś ?

Wiolqn, faktycznie wyglądasz zarąbiście

Dukan

Stary 2010-01-04, 13:33   #3240
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Didier, już dawno miałam zapytać ale ciągle zapominam: mam nadzieję, że tych hormonów na własną rękę nie rzuciłaś ?

Wiolqn, faktycznie wyglądasz zarąbiście
oczywiscie zrobilam to w porozumieniu z lekarzem , tylko ze on chce mi dac inne hormony i ja sie boje ze znowu wszystko diabli wezma
wyniki juz dawno odebralam ale tak czytam czytam i nic nie moge skumac, w piatek ide do gina to sie dowiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości