|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16244328]pokaże się Wam sylwestrowo.
![]() ps. wybaczcie, ale na fotce jeszcze bez makijażu. [/QUOTE]Swietny brzuch i kolor wdzianka ![]() Fajna fryzurka i wogole cala mamuska sliczna ![]() Raany, bardzo mi sie dzisiejszy dzien pracy ciagnie.
|
#2822 | ||
|
Konto usunięte
|
dzięki za wszystkie dobre słówka dla mnie i mojego brzuszka.
Cytat:
Cytat:
Ja chyba w przyszłą środę pojadę na zakupy, tylko muszę trochę kasy odłożyć. Ja mam tak, że jadę na duże zakupy ciuchowe dwa razy do roku, |
||
|
|
|
#2823 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz na dodatek mam jakąś paskudną wysypkę na szyi, rękach i brzuchu. Dziś kolejna wizyta, więc może się dowiem, czy to wątroba czy coś innego i może dostanę jakieś leki., które mi w końcu pomogą. Cytat:
bo TŻ też nic nie może wyczuć.Znalazłam interesujący wózek i łóżeczka (docelowo musimy mieć dwa ). Co myślicie? http://cgi.ebay.co.uk/BABY-TWIN-PRAM...item3a5620a6a8 http://cgi.ebay.co.uk/Baban-Alex-Pin...item2ea8304cca A propos - jakie materace kupujecie? Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-01-04 o 13:46 Powód: add |
||
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rusze na zakupki po 10 jak wypłata przybedzie
![]() kupię sobie coś, dzidkowi..Myślę czy by nie kupic materacyka i pościeli teraz no i ciuszki.. ![]() Łóżeczko jest bardzo łaadne ![]()
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-04 o 13:45 |
|
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny w Nowym Roku
Lea bardzo ładnie wyglądałaś, bluzka Cate - odpoczywaj duuuuuużo, leżenie, leżenie i jeszcze raz leżenie. Margo ładnie wymigaliście się od księdza ![]() Ja glukozę idę pić w piątek i też już mi słabo się robi. Naprawdę jest to takie okropne? Kropka czekam na informacje jak wizyta. U mnie ok, czekam z niecierpliwością na wizytę za tydzień we wtorek żeby zobaczyć co z łożyskiem. Dzidzia kopie Nie mam kabla usb, Lea czy gdybym przesłała Ci fotki ciuszków mms'em byłaby możliwość wstawienia ich tutaj? Łazienkę też bym mogła cyknąć ![]() A w smyku na kasie pracuje moja koleżanka, jak piknie swoją kartą to ma się 20% rabatu, ale nie na rzeczy przecenione a szkoda, bo tylko takie kupiłam
|
|
|
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz pranie wykładziny w sypialni (bo orzekliśmy z mężem że nie ma sensu wymieniać, jak za dwa lata może małemu pokój oddamy i znowu ślady jasne po meblach będą jak to na śląsku) i łóżeczko nabędę oraz materac (lateksowy). Babulce - ja tę wizytę to mam ho ho ho albo i później, przed 20tą dopiero. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Ale łóżeczko piękne. |
||
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Noo to musze pierw jechac po łózeczko, zmierzyć je..
i kupie materac, kołderke i pościel i kupię jakiś tez ładny materiał to uszyje jeden komplet pościeli Akurat dobrze, tatko jest, i autko ma większe to łózeczko bez problemu się zmieści ![]() Ale właaasnie.. Jaki materac?! |
|
|
|
#2828 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Materac mam po Maksiu- sprężynowy, z przekładką kokosową. Wózek mi się nie widzi, bo on chyba nie ma osobnych gondoli, tylko takie wkładki do spacerówek- a ja jestem zwolenniczką tradycyjnej sztywnej gondoli. Moja siostra dla swoich bliźniaczek miała taki właśnie wózek z podwójna gondolą- szeroki, masywny, i śliczny. coś w tym stylu:http://www.allegro.pl/item871957412_...ki_gratis.html jak najbardziej, Cytat:
Ale , żeby z komórki fotki na kompa podesłać, to też bym musiała mieć jakiś kabel łączący komputer z komórką, co nie? A ja takiego kabla żadnego nie posiadam. ![]() kropka, ciężko się czeka na wizytę , gdy jest tak późno, a nie z rańca, wiem... Ale na pocieszenie: moje czwartkowe usg połówkowe mam umówione na 20:40.
|
||
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Tak patrze.. Te materace Ikeowskie są pewnie wymiarami dopasowane tylko do łózeczek z Ikei? Bo myślałam żeby tam wszystko kupić do spania..
Niby w tym łóżeczku jest materac.. Alee.. on ma już 7 lat, spało na nim dwoje dzieci, ze dwa lata leżał w piwnicy to wiadomo.. Moze wilgoci złapał. Musze jechac i zobaczyć ![]() A mam takie pytanko ![]() po co są takie śpiworki ? W sensie do czego się przydają
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-04 o 14:32 |
|
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16247810]
nie wiem, ja laik jestem. Ale , żeby z komórki fotki na kompa podesłać, to też bym musiała mieć jakiś kabel łączący komputer z komórką, co nie? A ja takiego kabla żadnego nie posiadam[/QUOTE] ano trzeba jak kiedyś znajdę kabel to wkleję
|
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie prosze na jaki rozmiar zakupilyscie albo zamierzacie zakupic najmniejsze ciuszki dla dzidzi? Takie pierwsze dla niego.
Wiem, ze trudno przewidziec i glowie sie troche czy kupic takie na 50 czy na 56 ?
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16247810]
kropka, ciężko się czeka na wizytę , gdy jest tak późno, a nie z rańca, wiem... Ale na pocieszenie: moje czwartkowe usg połówkowe mam umówione na 20:40. [/QUOTE]Ja pewnie po 21 wejdę, jak nie lepiej. Po wolnym to on ma tyle bab że do północy przyjmuje... zwariuję tam. ![]() Cytat:
Nie ma ciasno jak w rożku, a dziecię nie kopie sobie przykrycia na głowę, nie wyjdzie z tego żadną stroną. Też mam podobne.
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Raczkowanie
|
Tutaj do 12 m-ca życia, ze względów bezpieczeństwa, nie zaleca się używnia pościeli (poduszek, kołderek itp.) tylko takie śpiworki. Dostępne są w różnych grubościach i dzidzi nic więcej do szczęścia i spokojnego snu nie potrzeba. A rodzic też nie musi się martwić, że sobie bobas przykryje buzię kołdrą i nie będzie mógł oddychać. Ja na początku na pewno będę korzystała z tych śpiworków.
|
|
|
|
#2834 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie przyszłe mamy
![]() dołączam do Waszego grona-mamy termin na 16 czerwca troszkę już brzuszek urósł...niuniu niby jeszcze nie czuję choć sama nie wiem...wydaje mi się że będzie chłopak ale to takie widzi mi się - w czwartek wizyta więc może się wyjaśni...od początku ciąży jestem na zwolnieniu i póki co tak zostanie więc mam dużo czasu na spanie i odpoczywanie a przyznam że tego potrzebuję....mam do Was pytanie - coś mnie kłuje w dole (na samiuśkim) brzucha, to takie dwa trzy ukłucia dosyć bolesne i koniec - na kopanie to jakby za nisko (chyba, to moje pierwsze niunio) i już się zaczynam denerwować, dobrze że wizyta niedługo...szukałam w necie co to może być i nic ciekawego nie wyszperałam... miałyście tak????
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Ahaa.. bo tak sie własnie zastanawiłam do czego to tak się przydaje.. Ale to w to się pakuje i bez kołderki
?i zastanawiam sie nad ochraniaczami.. czy wogole kupowac. A jesli tak to bym chciała taki zwykły, jakiś jednokolorowy, nie pstrokaty.. Wy kupujecie ?Ahaaa.. i dlatego na pościeli w ikei było że od 1 roku życiaa...
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-04 o 14:39 |
|
|
|
#2836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nad ochraniaczem też się zastanawiam. W zasadzie przez pierwsze pare m-cy to małe i tak chyba samo nie przemieści się w łóżeczku. Więc taki ochraniacz nie będzie potrzebny. Może później - jak zacznie siadać czy buszować po łóżeczku. Sama nie wiem
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Mówimy o tym co się wiąże na szczebelki? |
|
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Taak. o tym..
Ogólnie mi się podobają jak są takie ochraniacze na szczebelki bo te łóżeczko tak fajnie, przytulnie wygląda.. Aleee.. |
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy cie serdecznie hmm co do kłuć mnie czasem tez zakłuje ale moj gin po zbadaniu powiedział ze to normalne nie wiem jak u ciebie ale na wszelki wypadek zapytaj przy czwartkowej wizycie u mnie cala rodzina liczyla na chlopaka no bo ja sama jestem z 4 facetami wiec oni stawiali na nastepnego
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na początku nie zamontuję. |
|
|
|
|
#2841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę kokosowo - gryczany, albo sam kokos.
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj zaczęłam 22 tydzień
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie.. Na poczatek to chyba niepotrzebne aż tak.. A i ja bym chciała widzeć siedząc na łózku czy leżąc widzieć czy wszystko ok..
i znalazłam takie ładne, zwykłe białe i białe w kropeczki ![]() No własnie.. A czy w takim śpiworku to nie za gorąco o naszej porze ? Nie wiem czy to kupować. ogólnie jakoś mnie to nie przekonuje.. ![]() Wszystkie to kupujecie ?
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-01-04 o 14:56 |
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm fajnie wyglada ale własnie jest ale,,,,,,,,,,,,, ja je musze miec ponieważ 1 dłuzsza i jedna krótsza strona łozeczka bedzie przy scianie , mieszkam w starej kamiecicy i te sciany sa niestety zimne kiedy nie ma sezonu grzewczego wiec to bedzie takie male zabezpieczenie zeby nie ciagło od sciany a jak mała bedzie taka jak ja w okresie niemowlecym to niestety ochraniacze beada spełniały funkcje ochrony ( dlatego mi po miesiacu uzytkowania normalnego łozeczka dali wiklinowe piękne , które potem sluzylo jeszcze z 10 dzieciom )
|
|
#2844 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I za wizytę, żebyś nie musiała czekać do północy![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cate będzie dobrze! Dbaj o siebie.Margo pracodawca płaci tylko za 33 dni zwolnienia, później płaci ZUS. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec nie wiem ale chyba kupie na 50 i na 56 po sztuk kilka.Bydgoszczanka gratulacje 22 tygodnia Ja dzisiaj zaczelam 24
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?! Mnie to jak mama położyła tak lezałam i dla niej sa dziwne rzeczy typu ochroniacze, śpiowory ![]() Za to teściowa chce wcisnąć kołyskę.. a ja nieee chceee.. |
|
|
|
|
#2847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do tego czy dziewczynka czy chłopczyk - obojetnie byleby było zdrowe....a przejmuję się wszystkim bo należę do dziewczyn po przejściach i może trochę panikuję... tak czytam o tych waszych zakupach a ja nawet boję się czegokolwiek oglądać i planować chyba właśnie przez to co przeszłam wcześniej ale może zarażę się od was optymizmem i też zacznę..... ![]() pozdrawiam wszystkie mamusie gorąco a dzisiaj mamy 17 tygodni
|
|
#2848 |
|
Raczkowanie
|
W Anglii dostępne są różne grubości - od bardzo cieniutkich, na letnie, ciepłe noce (1 tog) przez trochę grubsze do używania w pokojowej temperaturze 18 - 20 stopni (2,5 tog) do grubych na zimne noce (3,5 tog). Przypuszczam, że w Polsce jest podobnie. Nie wiem tylko jakie stosuje się oznaczenia grubości.
|
|
|
|
#2850 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, dlatego sądzę że warto dwie-trzy sztuki ubranek w najmniejszym rozmiarze mieć. Cytat:
podaj pełne dane do listy na pierwszej stronie, to Cię dopisze. Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
mam lekką kołderkę, ewentualnie można nakryć kocykiem, pielusią... |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

[/QUOTE]

Teraz na dodatek mam jakąś paskudną wysypkę na szyi, rękach i brzuchu. 
no i ciuszki.. 

za wizytę, żebyś nie musiała czekać do północy