![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Badz madry i daj minusa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam czy ten ranking i nagrody to dobry pomysł.
![]() Np. taka lentilka... http://smaczny.wizaz.pl/profil.php?uid=139927 Nie dość, że laska ma kogoś kto tylko ją na piąteczki ocenia (albo klona) to jeszcze sama sobie po 5 gwiazdek wrzuca. ![]() Po lekturze sałatki z tuńczykiem i kurczaka curry odechciało mi się czytać co tam jeszcze dalej sobie oceniła na 5. Oczywiście konkurencję z góry listy, czyli np. mnie z wczoraj, zrzuciła zgrabnie 1 gwiazdką w dół. ![]() ___________ I parę innych kwiatków. Np. jedna gwiazdka (na szczęście skasowana) u AgiZ, bo oceniająca nie lubi czekolady gorzkiej, woli mleczną... Skrajny idiotyzm. ![]() Już mi czasem ręce opadają jak czytam te oceny. Czy tylko ja mam tak nagwizdane, że daję "konkurencji" 5 gwiazdek za przepisy które mi się podobają? ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- A mnie już zniechęca właśnie. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-04 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
mnie też zniechęca.
jakaś walka bez sensu kto będzie fajniejszy... w ogóle pousuwać oceny i będzie pięknie. myślałam, że powstanie miła konkurencja dla innych takich portali a tu klops... a co do ocen wg gustu... sama daję mniej jedną lub pół gwiazki jak mi coś nie smakuje bo wg mnie taki przepis jest niedobry. każdy ma inny gust i nie zmieni się tego. mnie razi czepianie się innych a wielbienie drugich mimo, że mają np. równie lakoniczny przepis albo nie podają dokładnych proporcji. z przykrością stwierdzam, że atmosfera robi się po prostu nieprzyjemna.
#184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdybym miała możliwość dodania zdjęcia od razu to bym dodała. Myślę, że edycja zdjęcia byłaby dobrą funkcją bo potem można umieścić swoje zdjęcia a nie ściągnąć z sieci. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |||
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Ale u nas się aktywnie moderuje i takie recenzje + oceny niby to TŻ'tów ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() A tak na serio, zgłaszaj do moderacji jak widzisz takie zachowania. Będziemy reagować na pewno ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Dziewczyny naprawdę nie chcecie dostawać fajnych prezentów za Wasze przepisy? Może nagrody są zbyt cenne? Proszę o wskazówki, bo prawdę mówiąc ja myślałam, że to miłe
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Ban na klona zostaje oczywiście zniesiony. Natomiast ciągle apelujemy, aby to był ranking dobrych przepisów, a nie ilości dobrych znajomych.
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Dorzucanie zdjec w pozniejszym terminie to dobry pomysl, chociaz sama wrzucam przepis dopiero jak zrobie zdjecia
![]() ![]() Podoba mi sie SW - kolorowo, duzo linkow, jak to ktos wczesniej dobrze ujal "nie czuje sie jakbym schodzila po przepis do ciemnej piwnicy" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero obczaiłam opcję moderacji i skrzętnie z niej skorzystałam przy okazji kolejnej piąteczki wystawionej przez autora przepisu sobie samemu. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy to kwestia ceny. Chyba nagrody jako takiej, w ogóle. A może i sam ranking to robi. Nie wiem. Ale to nie jest zdrowa konkurencja. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie zobaczylam oficjalne wyniki z grudnia
![]() http://smaczny.wizaz.pl/smakmistrz.php Serio, serio? Tak na powaznie, ze ja? ![]() Widzialam wczesniej te nieoficjalne i swoj av na glownej stronie SW ale tak bez potwierdzenia, to nie uwierze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
jeszcze a propos zdjęć bo żyć mi to nie daje
chyba wiem dlaczego gros ludzi wrzuca " pożyczone" fotki, jak to mówią prykład idzie z góry... a te nie wyglądają bynajmniej na amatorskie... http://smaczny.wizaz.pl/profil.php?uid=587576 chyba nie trzeba tłumaczyć dalej... bo skoro ludzie widzą takie ładne, nieamatorskie - chcą tak samo ...
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Uzupełnienie: nie ma w rzeczywistości czegoś takiego jak "pożyczone" zdjęcia. Można je kupić, skorzystać z darmowych lub zrobić samemu. Inne sytuacje to najnormalniejsza w świecie kradzież... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
wiem właśnie ze to Wasza redakcja ( sama czasem kupuje zdjęcia - potrzebne w pracy, lub korzystam z darmówek ) ... ale pamiętaj że ludzie widzą zdjęcia - nie mają pojęcia że takie się kupuje a nie "pożycza"...
widzą ładne fotki - wrzucają ładne fotki ... pochodzenie zdjęć ich nie obchodzi a że ludzie uważają dobra znalezione w siedzi - za niczyje, ogólnodostępne, dobro wspólne - to inna rzecz ... nie można by na gółwnej SW coś na temat??
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
Edytowane przez 28nana Czas edycji: 2010-01-09 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
absurdy typu ja wolę ze śmietaną nie majonezem - 2 gwiazdki. pysznosci-3 gwiazdki i o co chodzi? nie mówiąc już o wstawianiu przez jedną użytkowniczkę sobie ocen za recenzje z czym ja już w ogóle nie wiem o co chodzi... Cytat:
ja niestety chyba opuszczę SW, dla mnie to chore co się dzieje. myślałam, że może to będzie miła konkurencja dla mojego ulubionego forum kulinarnego cincin, gdzie panuje miła atmosfera. a tu się robi wyścig na punkciki i chora rywalizacja.
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
a ja z innej beczki
czy jest możliwość edycji przepisu po jego już opublikowaniu? konkretnie chciałabym dodać zrobione przeze mnie zdjęcie potrawy ![]() no dobra widzę że pracujecie nad tym ![]()
"Tajemnica szczęścia leży nie w posiadaniu rzeczy, ale w umiejętności rozkoszowania się nimi." MÓJ BLOG książkowy ![]() WYMIANKA wszystkowątek nowy Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy ![]() Edytowane przez kawaarabska Czas edycji: 2010-01-09 o 19:52 Powód: przeczytałam wątek |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
może to zabrzmi głupio ale: proszę nie! ja sobie myślę, że tak na chłopski ( babski ) rozum SW nie dojrzało jeszcze do rankingów .... może za kwartał.... jak otrząśnie z takiego " hura optymizmu". jak SW stanie się takim stałym elementem... cała sytuacja pokazuje że jako społeczeństwo nie dorośliśmy jeszcze do tego typu konkursów...sami widzcie że każdy lobbuje na swoją korzyść i gra mniej lub bardziej uczciwie ![]() mój pomysł 1) całkowicie zrezygnować z nagród 2) jeśli już mają być owe nagrody - to jedynie na zasadzie losowania wśród aktywnych uczestników w danym miesiącu unikniecie tym samym kłótni, oszukaństw i niepotrzebnych waśni hawk ja to mam gdzieś ocenianie moich przepisów... lubię wypowiadać się pod innymi bo czasem naprawdę napawają radością, zachwycają kreatywnością i dają "kopa" do kuchennych działań ![]()
Edytowane przez 28nana Czas edycji: 2010-01-09 o 20:57 Powód: bo sie mie się cóś przypomniało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Ashira to nie jest metoda, no i szkoda by bylo stracic cie na SW
![]() Co do konkursu... czuje jak lada moment bede zmuszana przepraszac, ze wygralam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ja się biję z myślami bo kocham gotować i wszelkie nowe przepisy, ale po co mam się tylko denerwować? a tym się kończy każde moje wejście na SW. naprawdę ciekawe przepisy są oceniane nisko, niektórzy czepiają się głupot. boli mnie, że niektórzy nawet nie spróbują, ale z założenia krzyczą, że fe i że oni wolą po swojemu. to po co czytają nowe przepisy pytam. dziś wystawiłam 2 gorsze recenzje (obydwie uzasadniłam porządnie) i już widzę od razu minusy do ostatnich recenzji. ciekawe od kogo są ;] nie rusza mnie ranking, wyrosłam z tego. jestem za uczciwą rywalizacją. 28nana może to i dobry pomysł... nie ma rankingu, nie ma wygranej nie ma ludzkiej głupoty, bo inaczej tego nie umiem nazwać. ale miałam naprawdę nadzieję, że w miłej atmosferze doda się przepisy podzieli nowymi pomysłami... ale nie pykło.
![]() |
#200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Ja gdy widzę danie zupełnie nie moje, zwykle nie oceniam go, bo po co, tylko zaniży komuś ocenę, a to nie w tym rzecz. I nie jest to konkurs na moje ulubione w końcu. ![]() Dwa razy napisałam użytkownikowi tego portalu niższą recenzję i od razu dostałam minus, choć dobrze ją uargumentowałam. ![]() I też mi się dźwiga jak tam wchodzę czasami... już parę razy miałam ochotę po prostu przestać tam zaglądać, tymczasem po prostu nic nie wrzucam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Recenzją by było gdyby odjął tą gwiazdkę po wypróbowaniu z tą (przysłowiową) już śmietaną ![]() Ja mam taki pomysł i zapytanie: Czy moderatorzy takich beznadziejnych "recenzji" nie mogą usuwać tzn. aby te zaniżone bądź zawyżone gwiazdki nie liczyły się poprostu? ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2010-01-11 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Czy jest możliwość, aby wyszukiwać można było potrawy tylko wegetariańskie?
albo chociaż oznaczenia przy potrawach, że nie zawierają mięsa ![]()
#204 |
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że i sami moderatorzy zastanowili się czasem co piszą...np. Ty złosliwcze...no chyba, że tutaj w wykonaniu moderatorów jest zasada "hulaj dusza piekła nie ma"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Przed chwilą dodałam przepis i zdjęcia http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=975
Można zdjęcie ostatnie ustawić jako główne potrawy???? Dlaczego tak się ustawiło, że pierwsze jest głównym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
a czy w styczniu też będzie można coś wygrać?
![]() szkoda, że tak późno znalazłam "smaczny" wg mnie fajnie by było, gdybysmy oceniali np sposob przedstawienia przepisu - czy jest zrozumialy, czy sa dodane zdjecia zeby latwiej mozna bylo zrobic dana potrawe, a nagrody wcale nie musza byc takie drogie - wtedy moze nie bedzie az takiego krętactwa ![]()
#207 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może Złoś może to zmienić. ![]() Jeśli tak, też bym chętnie skorzystała, bo przy pierwszym przepisie nie wiedziałam jak to działa i foty są odwrotnie. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Np. jedną moją sałatkę ktoś ocenił jako szwedzką, choć zupełnie nią nie jest i nie ma z nią nic wspólnego. Można to też skasować jeśli zgłoszę? Muszę jakoś argumentować takie zgłoszenie? Wypisać różnice czy cuś? ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() Ja mam gwiazdkę w dół przy komentarzach o jeszcze lepszej treści, np... cytuję: "Lubię takie szybkie "dania". Też dodaję do ulubionych ![]() I co o tym myśleć? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może ja tak zacznę się czepiać wszystkich komu się nie podobają moje przepisy? i nie dziw się, że masz minusy przy takich recenzjach, bo nie są umotywowane niczym konkretnym.
nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec! nie dekold a dekolt! nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść... ![]() bynajmniej ≠ przynajmniej! Edytowane przez Ashira Czas edycji: 2010-01-12 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super gdyby udało się zmienić lub była jakaś opcja: ustaw jako zdjęcie główne czy coś ![]() Bo teraz trzeba dodawać efekt końcowy na początku, a później "robociznę" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie że 4 to dobra ocena. Jednakże sądzę, wymaga konkretu skąd 4. W szkole też 4 to dobra ocena, a jednak wystawia się ją za pewne braki. Czyż nie? I nie jest to kwestia czepiania... Przyczepić to się mogę do Twojego "dla mnie połączenie świeżego ogórka i pomidora jest... okropne. " Uznałam jednak tę okropność za ocenę indywidualną, subiektywną i nie komentuję tego. Ani tego, że nie lubisz octu... Choć mało to ma związku z tym czy przepis jest dobry czy nie. /Nie zgłosiłam też recenzji do usunięcia ani nie dałam minusa, więc może bez takich uwag o czepianiu./ Cytat:
Ps. Nie jest to wątek o mnie, więc może bez personalnych wycieczek? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-01-12 o 17:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.