|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
niestety nie mam ostatnio czasu pisac
więc wybaczcie, ze sie nie odniose do wszystkich.Sensuel ale z Ciebie laska Fleur Gratki ![]() Majkela, Olivia, Kasya ![]() za niewyspane nocki, ja się znow nie wysypiam bo mamy za suche powietrze a wczoraj zapomniałam nawilzyc ...mój synek karmi lalę chrupkami, przed chwilą ja na nocnik wysadzał |
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
fleurdelacor wielkie gratulacje,jaka duża córcia!!!!!
o rany chyba zbliża sie moja kolej..... boje sie!!!!ryczałam dzis tż-towi z godz chyba w nocy!!!ula to non stop myje te podłogi,żebys przy mopie nie urodziła majkela wody?łojeju trzymamy kciuki![]() dla mamusiek że tak sobie super radzą z dzidziolkami![]() eudomonia oj chyba musisz zakupić autko dla siebie....bo ten rzeczywiście cie przesladuje. aha mam pytanie,może pisałyscie ale przeoczyłam odnośnie tego urlopu tatusiów bo wszedzie podaja 1tydz ale ctzn??7dni roboczych czy 5dni i weekend?? ![]() moj tz sie wybiera odrazu na taki urlopik i tydz swojego wiec 2tyg bedzie raczej z nami. poszłam waszymi śladami i też robie pranko |
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
Fleurdelacour gratuluję córeczki
dziewczynki nie mam czasu pisać , przed południem zaczełam sprzątać ale szwagirka przyjechała i zasiedziałyśmy się ![]() teraz dopiero podłogi bedę myć i pranie jeszcze czeka ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Filka mam nadzieję że nie zacznę rodzić w połowie mycia , bo kto by dokończył
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Mała zasnęła wczoraj o 2 w nocy, a raczej to już dzisiaj...
A chwyciło ją około 18... Poprzednie dwa razy były około 15, więc już myślałam, że mogę odsapnąć - myliłam się... Dzwoniliśmy do pediatry i mamy podawać trzy Infacol codziennie, a w piątek i tak pojedziemy na ważenie, to ją lekarka zobaczy... Widzę, że kolejne mamuśki trafiły do szpitala... ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- fleurdelacor widzę, że należą się gratulacje ![]()
|
#4236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do tego jak liczyć macierzyński, to mimo ze jest się jeszcze na zwolnieniu a się urodzi to automatycznie przerywa się zwykłe zwolnienie a od dnia porodu liczy się macierzyński - nie ważne ile zostało jeszcze tego zwolnienia lekarskiego
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fleur Gratuluję córeczki dużaaaa ![]() wprawia się w rolę starszego brata
|
|
#4238 |
|
Rozeznanie
|
fleurdelacor GRATULACJE !!!!!!!
![]()
|
|
#4239 | ||
|
Zadomowienie
|
Malga dobrze, że mogłaś przełożyć godzinę wizyty, ja to bym mogła od razu zapomnieć i następna znając życie miałabym za jakieś 2 tygodnie
Sweet Delights - dobrze robisz, że odsypiasz zamiast siedzieć na wizażu A co do tych wizyt, to może i męczące, ale lepiej żeby lekarze wszystko sprawdzili teraz to już tylko czekanie nam pozostało eudaimonia dobrze, że tym razem to tylko brak benzyny Cytat:
![]() Cytat:
Patka z macierzyńskim jest tak jak napisałaś, liczy się od dnia porodu i po prostu przerywa się zwolnienie, niezależnie od tego ile go jeszcze zostało |
||
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4242 |
|
Zadomowienie
|
FLEUR gratulacje! I jaka córcia duża !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za rodzące dzisiaj mamusie
![]() A Fleur gratuluję!! ![]() Czytałyście to: http://portalwiedzy.onet.pl/4869,252...zasopisma.html ![]()
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-01-04 o 16:09 |
|
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
uff... posprzątane
teraz idę leżeć plackiem bo plecki bolą
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4245 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki i brzuszki
jakoś ostatnio nie zaglądałam, bo chyba przespałam trzy dni ![]() Jestem permanentnie zmęczona i nie wiem o co chodzi ![]() ![]() Tż codziennie dzwoni z pracy i pyta czy już rodzę, bo jemu się nie chce w pracy siedzieć:P A ja sama czekam, i raz już bym chciała rodzić, a za innym razem ogarnia mnie panika, że jeszcze nie chce...... Brzuszek już duży, ale najbardziej dokuczają mi zgaga, ból pośladków, jakbym zakwasy miała non stop i ciągłe zmęczenie....ech....wizyt ę mam dopiero 12 stycznia....ostatnio na usg wyszło mi, że mała jest 2 tygodnie młodsza, albo mniejsza.....chciałabym już urodzić w styczniu, a nie czekać jeszcze do lutego...... Poza tym...jestem na etapie czytania wszystkiego o laktacji.....bo chcę jak najdłużej jak sie da karmić piersią, jesli będe mogła oczywiście, no i okazuje się, że to nie jest taka hop siup sprawa.....ech.... I powiem Wam szczerze, że jestem ostatnio przybita i !!!!wszystko!!!! mnie denerwuje!!!! Cały czas mam wrażenie, że a to w pokoju nie sprzatnięte, a to wszystko nie gotowe, że ciuszki małej nie poukładane jak trzeba, że teściowa mnie wkurza za każdym razem jak otworzy buzię, że powinnam już posłac łóżeczko....itp itd.....Nie wiem czy to syndrom gniazda mi się włącza już.... |
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie. Fleur moje gratulacje!!!!!!!!! Duza córcia, teraz czekamy na zdjecia
![]() Bylismy wczoraj na Avatarze z mezem i mialam sie pochwalic wrzeniami. film bardzo fajny, godny polecenia. efekty super i fabula tez. Nie taki tam meski film Jedyna niedognosc byla taka ze film trwa 2h40min i jak dla mnie na 3 tyg przed porodem bylo bardzo niewygodnie i od tego siedzenia bolaly mnie plecy i brzuch nawet. Wiec sie wiercilam ciagle Ale ogolnie wrazenia fajnie![]() Widze ze juz kilka nas sie szykuje do rozpoakowania. Olivia i Majkela trzymam kciuki
|
|
|
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki kochane...
Ja znowu mam zaległości, ale tym razem, nie z własnej winy... Posypało mi się życie ostatnio... Nie będę się wdawać w szczegóły bo w sumie to nie mam siły o tym gadać mogę tylko powiedzieć, że wali mi się małżeństwo... Wyszło na jaw parę naprawdę paskudnych rzeczy ze strony mojego partnera no i cóż mogę rzec... Żyję w próżni.... Nie wiem co będzie dalej... Chcę wierzyć, że się ułoży a jednocześnie boję się, że odbudowywanie mojego zaufania może potrwać latami... Bardzo gratuluję Wam kochane, które już macie dzieciaczki po drugiej stronie brzucha... Ja straciłam całą radość związaną z oczekiwaniem na dziecko i pozostał tylko strach o przyszlość moją i tego maleństwa... Postaram się nadrobić zaległości, ale nie mam do niczego głowy... |
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4250 |
|
Zadomowienie
|
castilla naprawde wspólczuje,zwłaszcza teraz kiedy oczekujecie dziecka.
nie wiadomo co dobre czy walczyć o małzenstwo dla dobra dziecka czy dasz rade zaufac tak do końca komuś kto zawiódł twoje zaufanie?musisz też myślec o sobie. ech przykra sprawa!!! |
|
|
|
#4251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myśl teraz o maleństwie - ono jest teraz najważniejsze!!
|
|
#4252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:c mok:Pewnie za jakiś czas wszystko się jakoś ułoży, a teraz postaraj się nie zamartwiać dla dobra swojego i dziecka |
|
|
|
|
#4253 |
|
Rozeznanie
|
Castilla bardzo bardzo współczuję....w Twoim stanie każda zła informacja to prawie jak koniec swiata ....ale wierzę, że wszystko się jakoś wyjaśni i nie bedziesz miała zmartwień....ja wierzę, że nigdy nie może byc tak źle, i że zawsze jest jakies rozsądne wyjście z sytuacji....zawsze pamietaj, żeby myśleć co dla CIEBIE jest najwazniejsze....trzymamy kciuki, żeby wszystko się wyjasniło....a TŻ towi robimy nu nu nu
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Castilla przykro mi ...
Można się domyślać o co chodzi...moja przyjaciółka będąc w ciąży też miała podobny dylemat...nie zazdroszczę.... Co by się nie działo to pamiętaj że nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło...wiem że teraz to dziwnie brzmi...ale naprawdę coś w tym jest... Mam nadzieję że wszystko sie poukłada ...
|
#4255 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dołączam się do wsparcia Castilla
Nawet nie umiem sobie wyobrazić przez co przechodzisz, biedactwo, jesteśmy z Tobą Dla nowej mamusi moje szczere różowe Gratulacje! Mamusiom które czekają tak jak ja ogromne
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy kolejna rozpakowana mamusie
![]() SMS OD MAJKELA : "Dziś o 16.05 na świat przyszedl ADAŚ 3730 g 58 cm" Gratuluejmy !!!!!! Jaki duzy synus ![]() Usciskalam ja od nas
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wsparcie dziewczyny... Jesteście kochane... Ciężko mi tym bardziej, że jestem z tym w zasadzie sama... Wie tylko moja przyjaciółka w pl a teraz jestem spowrotem w domu i jestem tu zupelnie sama...
Cytat:
Pysiu nie wiem co może wyjść z tego dobrego... A Twojej przyjaciółce wyszło to na dobre??? Pokażę Wam zdjęcie z Sylwestra... W końcu wybralam sukienke sama, ale wszystko to byla jedna wielka ''maskarada'' jak sobie możecie wyobrazić... |
|
|
|
|
#4258 |
|
Rozeznanie
|
MAJKELA ogromniaste gratulacje
![]() niech Adaś rośnie zdrowy!! Castilla wyglądasz prześlicznie!
|
#4259 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
I trzymaj się jakoś.... czasem życie tak się właśnie układa... Pamiętaj, że niedługo będzie na świecie ktoś, kto obdarzy Cię największą miłością na świecie |
||
|
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
fleurdelacour, majkela - Gratulacje
klask i: |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

więc wybaczcie, ze sie nie odniose do wszystkich.

za niewyspane nocki, ja się znow nie wysypiam bo mamy za suche powietrze
a wczoraj zapomniałam nawilzyc ...
boje sie!!!!ryczałam dzis tż-towi z godz chyba w nocy!!!

:c mok:
klask i: