![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Dziewczyny, mam, może wydać się troszkę głupie, pytanie.
Poród tuż tuż i mam mnóstwo obaw i jedną z nich jest rozwarcie. Czy na gołe oko widać rozwarcie u kobiety? Chodzi mi o to, czy widać to na zewnątrz czy też rozwarcie widać jedynie jak zajrzy się do środka? Nie rozumiem tego właśnie.. Miałam sen, że zaczęłam przeć w domu i od razu wyszło maleństwo i urodziło się martwe... I cholera nie mogę przestać o tym myśleć i ciągle się zamartwiam ;( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozwarcie jeśli powstaje,musi odejść tzw. czop. U mnie to właśnie były pierwsze oznaki rozpoczynającego się porodu. Tylko,że ja wyobrażałam sobie,że ten "czop" to będzie coś jakby korek ![]() ![]() Jeśli masz jakieś pytanka czy wątpliwości to pytaj śmiało,ja jeśli tylko będę mogła chętnie Ci podpowiem ![]() A snami się nie przejmuj,ja dziś w nocy też rodziłam....Wcale nie był to fajny sen,bo wypadało mi coś,a położna z powrotem to wkładała mi do środka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki!
Słuchajcie- nie uwierzycie, nigdy nie wierzyłam w znaczenie snów, aż do momentu jak mama powiedziała mi co znaczy sen martwego dziecka i co się stało. Otóz mama powiedziała, że martwe dziecko oznacza chorobę w rodzinie i u nas w rodzinie zachorował kuzyn, bardzo ciężko. Pare dni przed moim snem trafił do szpitala a w przeddzień mojego snu okazało się to bardzo poważne i teraz czeka na operację. Nie jest również powiedziane, że operacja się uda, a to nie oznacza dobrych wieści. |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny,swieta tuz tuz wiec trzeba sie wziasc za pieczenie ciast i robienie salatek-wiec na internet nie starcza czasu
![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny kupilyscie juz prezenty pod choinke?bo ja latam po sklepach i jakos nic mi sie nie podoba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
oto i ona w swietle i bez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
sliczna jest ![]() wpadam sie pochwalic wczoraj bylam prywatnie u ginki zobaczyc co tam miedzy nogami jest bo na ost wizytach pokazywal wszystko oprocz krocza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak swieta tuz tuz zaraz pelna chalupa ludzi szwagierka przyjezdza z synem juz jutro a w srode tescie a ze szwagier niedaleko mieszka swieta beda u nas ze wszystkimi och ale ja powiedzilam ze nic nie robie chocbym chciala to wkuchni juz od miesiaca nic niemoge gotowac tak mnie odrzuca na smazone gotowane hehe tylko suchy prowiant
#218 |
Raczkowanie
|
Magdus, to chyba rzeczywiście najlepszy pomysł, aby nie myśleć i zapominać. I choć jestem osobą, która strasznie wszystkim się przejmuje, to jestem już zmęczona wiecznym myśleniem, prawie codziennie biorę paracetamol na ból głowy. Ciągle coś. Powiedziałam sobie dość.
Ja choinki jeszcze nie ubrałam, za dużo na głowie ![]() ![]() A jaka u was pogoda? Też śnieg pada? U nas jest go aż za dużo! ![]() Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2009-12-22 o 00:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
angkorcz-gratuluje synka
![]() ![]() ![]() ![]() kasia uk-ja tez tak mam z tym przejmowaniem sie ale staram sie nie myslec i jak gadam do dzidziusia to zapominam,staram sie mowic jak najwiecej i puszczac muzyczke i jakos tak mi sie lepiej robi- wiec jak nie przestaniesz sie przejmowc to ![]() ![]() co do pogody to u nas sniegu resztki ale za to drogi strasznie oblodzone i trzeba uwazac coby orla nie wywinac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE]
Cytat:
Hej dziewczyny to nasze ostatnie Swieta w takim gronie, za rok u każdej z nas przybędzie dodatkowa(e) cudowna(e) istotka(i)...ja juz nie mogę się doczekać, bo uwielbiam swięta a z dzieckiem będą jeszcze cudowniejsze - tego również nam wszystkim życzę.
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
no wlasnie ja tez wpadam zeby zlozyc zyczenia i spadam do kuchni bo jeszcze w niej siedze
![]() W te piękne święta niech każdy pamięta z serca płynące życzenia: marzeń spełnienia, iskierek radości i dużo dużo miłości. wszystkiego dobrego mamuski i spotkajmy sie za rok w wiekszym gronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Aż mi głupio, bo nie napisałam tutaj życzeń od siebie!
Ale jestem pewna, że każda z Was spędziła Święta w gronie takim jakim chciała i w atmosferze takiej jakiej chciała ![]() ![]() Dziewuszki, zostało mi niecałe 4 tygodnie do porodu. Jeżeli urodzę według daty. Stopy i kostki mam całe przepuchnięte, ostatnie buty, które na mnie wchodziły są już niestety ciasnawe, mąż musi mi je zakładać. Tak jak i skarpetki zresztą... Tak się boję, że nie da się tego opisać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#224 | |
Rozeznanie
|
Hej mamuski, widze ze watek sie rozwija.
sorki wielkie ale jakos zapomnialam o tym watku, na poczatku pare postow napisalam a potem zagielam w akcji ![]() Wybaczcie, ale jeszcze nie nadrobilam tego co naskrobalyscie, ale obiecuje poprawe. Cytat:
![]() widze, ze terminowo jestesmy podobne, tez mam niecale 4 tyg do rozpakowania i coraz bardziej sie boje. tym bardziej, ze chyba czop mi wyplynal juz ![]() ![]() ja tez juz tylko w jedne buty wchodze i to tez czasem zakwicze z bolu jak wkladam, bo mnie bola troche pod kostkami (tzn. tam gdzie kiedys kostki byly ![]() ![]() to ja lece Was nadrabiac, ![]()
![]() |
#225 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Madzik, a to coś się stało, że musiałaś jechać do szpitala? Ja byłam dwa razy podpięta pod ktg, ale najpierw, ponieważ myśleli, iż dziecko nie urosło, a później ponieważ naderwałam bądź nadciągnęłam sobie (jak się okazało) miesięń brzuszny. Ale wszytko okazało się w porządku! A na kiedy masz datę? Ja na 22 stycznia. Moja mama mówi, że jak czop odejdzie, tyle, że z krwią, to pare dni, góra dwa tygodnie i poród będzie ![]() Mi ostatnio śluz leciał ciurkiem, byłam w szoku, ale nie z krwią także raczej o niczym to jeszcze nie świadczy. Ale powtarzam, że tydzień dwa i mogę już rodzić, oby nie przed nowym rokiem i oby nie 1 czy 2 stycznia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja chyba zawsze mam tak, że zakładam najgorsze, by później z dowiedzieć się, iż jednak źle nie będzie ![]() Tzn ja i tak zdecydowałam się na epidural, ale tylko i wyłącznie, ponieważ boję się, że zacznę panikować bądź nie dam rady czy poddam się jakoś i dzidzia mogłaby na tym ucierpieć. Nie chcę by przeze mnie maluszek się męczył. Nie wiem czemu, ale mam tak, że jeżeli chodzi o miejsce intymne to jestem niesamowitą panikarą. Po prostu nie znoszę i obawiam się grzebania tam i wszelkich urazów związanych z tym miejscem. Zwykłe badanie ginekologiczne, które przechodzą tysiące kobiet, przeraża mnie i boli... Głupie, ale tak mam i nie mogę na to nic poradzić, chociaż chciałabym.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mam termin na 21.01 i gluta stracilam juz w srode, na szczescie nie bylo krwi, tylko mega galareta, wiec moze jeszcze pociagne z 1-2 tyg, bo musze zaliczyc semestr ![]() a zapach malenstwa to ja tez uwielbiam........... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
dziewczyny wpadam zlozyc noworoczne zyczenia
Ile wpadek miał Kaczyński, ile dziewczyn miał Łyżwiński, ile Giertych miał idei, ile w Tusku jest nadziei, ile Lepper ma wyroków tyle szczęścia w Nowym Roku .......*o*o*o*o*o*o .........o_o_oo_o_o ....... (´´´´´´´´´´) .........|´´´´´´´´| .........|________| .........|´´´__´´´| .........|´´ /´´\´´| .........|´´ \__/´´| .........|´´2010´´| .........|´´´´´´´´| .........|´´´´´´´´| .........|________| .........|********| .........|********| .........|********| .........|********| ........„” ******* “„ ......„” ********** “„ ...../ ************* \ ...„” ************** “„ ../*****************'\ . |******************| . |******************| . |'============='| . |........................ ...| . |.....SZCZĘŚLIWEGO...| . |..........NOWEGO.....| . |...........ROKU......... | . |..........2010.......... | . |........................ .. | . |........................ .. | . |'============='| . |******************| . |******************| . |******************| . |******************| ..\'*****************'/ ...============= mam do Was jeszcze pytanie bo moze ktoras z Was wie dokladnie-otoz bylam wczoraj u dentysty,bol zeba mam tak okropny ze nie moge spac a i zadnych tabletek przeciwbolowych nie wolno wiec poszlam,okazalo sie ze lekarz nic tam nie widzi ale jak dmuchnal powietrzem to rozbolalo wiec stwierdzil ze nie ma sensu wiercic na oslep bo moze to nadwrazliwosc w ciazy i najlepiej bedzie zrobic przeswietlenie.nie bardzo chcialam sie zgodzic ale lekarz stwierdzil ze zepsuty zab bardziej szkodzi dziecku niz przeswietlenie wiec sie zgodzilam,okazalo sie ze jest pokazna dziura wewnatrz zeba i trzeba rozwiercac i zatruwac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Każda dziewczyna (może prawie każda) zgodnie napisała, że absolutnie trzeba iść do dentysty, bo właśnie jak powiedział Tobie lekarz, ból czy infekcja mogą zaszkodzić dziecku bardziej niż rentgen czy zastrzyk. Ponoć w ciąży daje się zastrzyk zawierający mniej adrenaliny, dlatego nie jest szkodliwy. Te dziewczyny pisały, że były u dentysty w ciąży i to nawet pare razy. Nie patrz na to, że ktoś napisał, że absolutnie nie etc, bo tak samo piszą na temat wszystkiego. Wiadomo, nadmiar może zaszkodzić, ale jednorazowe na pewno nie. Nie przejmuj się, absolutnie, lekarz wie co mówi ![]() Na pocieszenie, wyszukaj wątku o dentyście w ciąży i zobaczysz, że humor od razu Ci się poprawi! ![]() Szczęśliwego Nowego Roku Wizażanki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Magdus25 ja bylam u dentysty juz pare razy w ciazy i za kazdym razem dostawalam znieczulenie. jest to troche inne znieczulenie niz normalne, jak juz pisala Kasia.
ja w 9tc dostalam takiego bolu zeba, ze plakalam, bol odejmowal mi myslenie wrecz. do tego do byla sobota i dentysta byl zamkniety a przez tez powiedzieli mi, ze to nie jest emergency i ze mam czekac do poniedzialku. koszmar jakis normalnie. na paracetamolach jechalam caly weekend. na szczescie dotarlam do dentysty i wszystko sie dobrze skonczylo, ale lepiej miec zabki wyleczone. ![]()
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zostało mi niecałe 3 tygodnie do porodu, według terminu.
Nie mogę się doczekać, a każdy ból brzucha czy pleców bądź każdą intensywną wydzielinę traktuję jako oznakę i zastanawiam się czy to już teraz ![]() ![]() ![]() Dzisiaj miałam właśnie bóle brzucha, skurczowe. Najpierw na dole, potem przeszły do góry, a na sam koniec bolał mnie cały brzuch i całe plecy. Wydzielina cieknie mi niemiłosiernie.. Ale nie z krwią, więc to nie czop, chociaż siostra czopa nie miała. Przeżywam to jak małe dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi brakuje tydzien do polowy ciąży czyli 20-ego tygodnia. Za 3 tygodnie mam usg genetyczne i dosyć się stresuję bo nasłuchałam się nieprzyjemnych opowiesci od znajomych o różnych chorobach, które wykryto podczas takiego własnie usg u jakis tam ich koleżanek. Po co ja tego słucham. Wiedziałam,że tak jest ale nie myslałam o tym wogóle dopóki nie zaczęli gadać. Do tego wszyscy wypytują się czy małe juz kopie i dziwią się niesamowicie jak mówię, że jeszcze nie. Czy tym tez powinnam się martwić?
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też pytają, czy kopie. Ale gdzieś wyczytałam, że jak kobieta jest pierwszy raz w ciąży, to może się od razu nie domyślić, że to kopanie. A poczuć tak naprawdę może gdzieś w 20-22 tygodniu (doświadczone mamy mogą już w 18.,ale to oczywiście zależy od dziecka), także jeszcze mamy czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi wyciekl mega gesty glut w zeszlym tyg i sie zastanawiam czy to byl czop czy jednak czop jest zawsze zabarwiony? na wszelki wypadek zakaz seksu wydalam mezowi ![]() ja na razie zadnych skurczy nie mam i mam nadzieje, ze wytrzymam jeszcze 2 tygodnie, bo musze szkole zaliczyc. ![]() moze siostra czopa niezauwazyla? Cytat:
![]() Kasia to widze, ze my pierwsze "na odstrzal" ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Thebestme, ja pierwsze kopniaki poczułam bardzo późno, ok 25 tygodnia dopiero. Absolutnie nie ma się czym martwić. Ja jak miałam USG w 20 tygodniu to nie czułam jeszcze nic, zero jakichś ruchów a dziecko na USG okazało się niesamowicie aktywne, badały mnie dwie lekarki, bo jedna nie dała rady złapać wymiarów małego, tak szalał
![]() Madzik, jak gęsty glut to na pewno czop ![]() Też siostrze powiedziałam, że może nie zauważyła ![]() Ja boję się, że nie zauważę, bo jak latam w koszuli nocnej to jestem bez bielizny i może w nocy mi wycieknąć i wsiąknąć w koszulę ![]() ![]() Aż mi się nie dobrze zrobiło na myśl o tym śluzie... Mam nadzieję, że przejdzie mi to po urodzeniu, bo nawet jak siostra czyściła nosek córci to musiałam wyjść z pokoju, bo zrobiło mi się niedobrze ![]() Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2010-01-03 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem z tych podczytujących, ale nurtuje mnie ważne pytanie i odważę się w końcu zapytac: czy któraś z Was planuje bądź ma jakieś doświadczenie, lub słyszała opinie na temat wykonywania cc w UK.
Nie mam jeszcze ustalonego planu porodu i pojutrze po raz kolejny wybieram się do szpitala na negocjacje w tym temacie. Trochę ostatnio zaczynam się stresowac, bo czas biegnie nieubłaganie i godzina zero już blisko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o 'jakość' tego zabiegu, to słyszałam same pozytywne opinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sporo na ten temat czytałam i szukałam informacji i nie wiem dlaczego niektórzy piszą o cc na życzenie, czy to kwestia szpitala? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dziwi mnie to szczerze mówiąc, bo powinnaś mieć opcję wyboru takowego porodu. Kojarzy mi się to z Polską.. Tego nie tamtego nie, zostaje naturalny ![]() ![]() Dzisiaj mam USG, jako że malutki nie ruszał mi się ponad dzień (wcześniej) i skierowano mnie na badania. Wszystko w porządku, ale mają regułę, że jeżeli maluszek nie rusza się więcej niż 24h to USG. Zapytam tam o to cc! ![]() Ja zdecydowałam się na epidural. Też nie wyobrażam sobie naturalnego powodu, jestem straszną panikarą i nie radzę sobie z bólem najlepiej. Polecam epidural, czemu tak nieprzekonująco o nim mówisz? Czytałam na prawdę pozytywne opinie a i położne mówiły mi, że tutaj w UK epidural jest wykonywany na porządku dziennym, a ból igły to nic ![]() Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2010-01-06 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Mialam problem ze skrobnieciem, umnie juz prawie 27 tydzien,
100% chlopak, bo to co pokazywal na usg nie moglo sie przeoczyc J Czekam na ktorejs z Was relacje z porodu bo sama jestem ciekawa, Ja myslalam na poczatku o cc,a ale chyba z tym nie jest tak latwo `na zyczenie`, musza byc do tego predyspozycje , gdyby bylo inaczej duzo wiekszy %kobiet mialby cc,. Ja mysle o urodzeniu w wodzie, bynajmniej o psorbowaniu,a le ponoc wanny nie zawsze sa wolne I w sumie kiedy zacznie sie akcja porodowa mozna zadzwonic do szpitala i tj. Zarezerwowac??Smiesznie to brzmi ale poprostu niewiemJ pozatym jak to jest z porodem ?Slyszalam, ze dosc czesto odsylaja do domu I dopiero jak juz sa bardzo czeste skurcze to wtedy dopiero Cie przyjmuja…? Zycze powdzenia wszystkim Ciezarnym, Ja jestem zadowolona z bycia ciezarna, to mile uczucie, te ktore sie martwia ok 5 miesiaca, ze nie czuja jeszcze ruchow niech sie nie stresuja bo ja to robilam I bezsensu, umnie ruchy wystapily, ktore czuje przez dluzsza chwile najczesciej w nocy dopiero od 24, 25tyg, takze nie martwcie sie, to jest indywidualna sprawa. Pozdrawiam I czekam an relacje jak tam sie czujecie? ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- aaa przepraszam, nie przywitalam sie w mojej poprzedniej wiadomosci, nie wkleilam calosci. Witam, kiedys tutaj zawitalam, danwo mnie nie bylo . Mieszkam w Uk od 2.5r i juz 6 miesiecy z Dzieckiem w brzuszku |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski-ale nas zasypalo
![]() ![]() co do cc na zyczenie to z tego co wiem nie robia juz tego na zyczenie tylko jesli sa wskazania do tego ale dokladnie nie wiem,zapytam jak bede widziala polozna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.